Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kételkedem
addikt
válasz Mr.Csizmás #16829 üzenetére
Az is előfordulhat, hogy még nem látott ilyet. Szarvason voltunk kirándulni, 13 gyerek, 6 felnőtt. A legalább 4m széles járda ketté volt osztva egy fehér csíkkal. Fele kerékpárút, fele járda. Simán elfoglaltuk az egészet. Majd percekbe tellett, mire mindenki rájött, hogy nem a bringás a bunkó, aki a gyerekek közé hajt, hanem mi bóklászunk a kerékpárúton.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
biker
nagyúr
az attól függ
mi konkrétan azért járunk az úttesten kis városunkban, mert a járda:
a: nincs
b: van, max egy ember széles
c: esetleg két ember éppen elfér, de ekkor a sövény belóg az egyik oldalról, másik oldalról a kerítéshez nem mehetsz közel, mert kifér a kutya feje és az zavar, ha egyik sem, akkor a fa van 1,6m-re nyesve, és a fejed nem fér el.
d: ha a, b, és c pot sem igaz, akkor pedig kiváló a járda a kerékpárosok és az ikerbabakocsisok részére, és ezért kell folyton félre állni.így inkább az úttest szélén gyaloglunk, kivéve két utcát, ami főút.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
lorcsi
veterán
nálunk még a b.zi simson és egyéb kismotoros köcsögök is ott suhannak el mellettem a bicó úton
[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
dh66e
veterán
válasz Mr.Csizmás #45262 üzenetére
Ott van a tábla,nézd meg nyugodtan.
-
dh66e
veterán
válasz Mr.Csizmás #45267 üzenetére
Az más lapra tartozik.
-
bgufo
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #45267 üzenetére
Természetesen, ha megcsinálnák rendesen akkor nem kéne jövő nyáron is feltúrni az egészet és 2 hónapig felújítani. Akkor meg nem lehetne mutyizni
-
IreN!CuS
őstag
válasz Mr.Csizmás #45290 üzenetére
A jogszabály olyan amilyen én sem értek vele egyet de ez van. Igazából nagyon sokat gondolkodtam rajta mit lehetne ezzel tenni, de nem jutottam semmire, hiszen nem nagyon tudod megmondani a vadnak hol és mikor menjen át az úton.
Visegrádon ahol lakom folyamatosan lejárnak kajálni a házak közé nem egyszer volt, hogy az úttól pár méterre ott volt egy fullos csorda nem nagyon tudsz vele mit kezdeni. Viszont legalább tábla nincs kirakva
philoxenia: a síp az szerintem semmit sem ér. Több ismerősöm is vágta rotyra a kocsiját pedig volt benne.
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
titán
válasz Mr.Csizmás #45290 üzenetére
Anno volt a kékfényben erről riport. A megszólaltatott ügyvéd azt mondta, hogy senki (igazságügyi szakértő, műszaki szakértő stb) nem tudja azt megmondani, hogy az adott körülmények (látás, út, forgalmi stb) között mekkora lett volna az a sebesség, amivel elkerülhető lett volna a baleset (egy adott eset kapcsán). Mivel nem jósolható meg a vad(ak) érkezési iránya, sebessége, reakciója a jármű észlelésekor stb stb, viszont a forgalomnak haladni kell. Na most ha a szakértők sem tudják ezt megmondani, akkor a járművezetőtől sem várhatja ezt el senki. Ebből kifolyólag egy bírósági per esetén nem lenne mi alapján bűnösnek kikiáltani a járművezetőt. Csak hát gyakorlatilag senki sem pereskedik.
[ Szerkesztve ]
-
jozefgucci1
addikt
válasz Mr.Csizmás #45306 üzenetére
Bizony . Szegény aki a lerepült fülkében volt nem élte túl .A másik könyebben sérült a többinek semmi baja nem volt. Ott ugye most sávelhúzás van és sajnos sok vezető hírtelen nem érti mi is történik ezért átmegy a másik oldalra . Az egri elkerülő építése miatt is rengeteg ott most a munkagép , nem életbiztosítás az biztos.
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
mezis
félisten
válasz Mr.Csizmás #45306 üzenetére
Bizonyára mindegyik tartotta a követési távolságot. Ami pedig a a teljes megálláshoz szükséges távolság lenne abban az esetben, ha csak az előtte haladót látja, előrébb semmit. Ugyanis ha az előtte haladó csak úgy hirtelen kikerül egy álló valamit és a mögötte jövőnek nincs lehetősége kerülni, akkor durr bele van.
Aki nem így vezet az, autópálya rulettet játszik. Vagy lesz valami esemény vagy nem. Ritkán szokott lenni, de akkor nagyon....A közlekedési hatóságnak meg ideje lenne követési távolságot is ellenőrizni, hiányát pedig megfelelő büntetésekkel honorálni. Mert fogy a magyar....
mezis
-
titán
válasz Mr.Csizmás #45311 üzenetére
A szakma azt szokta mondani, hogy ha a sebességed felét tartod méterben, az biztonságos követési távolság. Jó tapadási körülmények között. 130-as tempónál a két másodperces követési távolság bőségesen elegendő jó tapadás, fék stb esetén.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #45316 üzenetére
felénk úgy tűnik, hogy ezt a szakaszt szeretik... bő 1km hosszú, nyílegyenes... "csak" 5-6 zebra van keresztben és végig elsőbbség... hacsak valaki nem fordul ki eléjük, mert nem számít arra, hogy 150-el jön a motoros...
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Mr.Csizmás #45328 üzenetére
Természetes szelekció?
-
Popes
őstag
válasz Mr.Csizmás #45328 üzenetére
Attól függetlenül 23%-al nőtt a motorosok száma, ezért nagy eredmény hogy ilyen növekedés mellett csökkent 31%-al.(szóval mindenképp javult a motorosok közlekedési morálja)
Deus ex machina
-
szebe
addikt
válasz Mr.Csizmás #45357 üzenetére
Tavoli ismeros volt a srac (varosbeli).
Idosek vezettek a kocsit, kanyar utan megalltak az ut szelen, es akkor akartak megfordulni, amikor a srac jott..."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
mephi666
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #45392 üzenetére
miért nem húztad rá a villamost?
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mezis
félisten
-
mephi666
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #45398 üzenetére
zebrán... nem is értem, miért nem büntetik sorban azokat, akik nem adnak zebrán elsőbbséget... múltkor is megállok, tőlem jobbról elindul a gyalogos, de a szembesávban még 2 autó simán átmegy előtte ilyeneknek lehetne szórni a 100ezres büntetéseket, hogy tanulják meg, mi a szabály... nehezen cseszem fel az agyam, de néha már villogok és ujj-jelzéssel mutatom a szemből érkezőnek, hogy álljon már meg végre és adja meg az elsőbbséget a zebránál várakozó szerencsétlennek (legdühítőbb, amikor zebrától 50méterre vagyok, látom hogy baloldalt vár a gyalogos, lassítok, megállok, de szemből tesznek a fejére és sorban mennek át lassítás nélkül az orra előtt)
-
Cicero
őstag
válasz Mr.Csizmás #45405 üzenetére
ahogy azt írja is a kresz: a lehető leghamarabb át kell haladni. de a szitu egy parkolóban volt és konkrétan úgy nézett ki a jelenet, mintha az életükért szaladnának. plusz a gyerekek nem értették, mit ütött anyába; kellemetlen volt nézni.
azért írtam le, mert valahogy úgy látom, hogy kétféle, a végletekbe menő értelmezése van a jogszabálynak: vagy a leléptem és álljál meg; vagy a hálát adok, hogy nem ütöttél el. szerintem valahol a kettő között lenne az egészséges.
-
mephi666
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #45407 üzenetére
keresem, nem találom, közben akadt egy gyöngyszem
-
whitezo88
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #45481 üzenetére
De észrevette. Beszéltem a tanúval, leszállt a sofőr és megnézte, még az utasok is kommentálták, hogy "csak a tükör fordult ki", aha, inkább kiszakadt. ha elsumákolja akkor nem lesz strigulája, meg balesetokozás miatti megvonás, akármi, mert a buszon csak a kis lámpa tört le, azaz csak a búra meg az izzó, az meg "akármi lehetett". Így kapott bírságot a közegtől, meg több papírmunka lett.
-
titán
válasz Mr.Csizmás #45507 üzenetére
Ezen kívül 10/12 (nyergesnél általában) fék lassít nem négy és a fékek mérete is többszöröse a személyautóéhoz képest. Szóval hiába óriási tömeg, a fék teljesítmény is a hozzá megfelelő.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz Mr.Csizmás #45521 üzenetére
azota leszoktam arról hogy táblához igazítsam a sebességem...inkább jobb sáv, tempomat 50, elmehet mind mellettem ahogy akar...akinek meg nem tetszik hááát....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Mr.Csizmás #45558 üzenetére
A fiam kamionnal anno járt arrafelé is időnként, szerencsére már buszt vezet itthon...
-
titán
válasz Mr.Csizmás #45561 üzenetére
-
mephi666
nagyúr
pff, szállíthatott volna inkább tejet...
ui: ma reggel errefelé öngyilkosjelölt gyalogosok mászkáltak át az úttesten... 6:40 körül még elég alacsonyan a nap, egy szakaszon egyenesen szemből süt a szemembe, vakít rendesen, erre átszaladnak előttem... normál 50es tempóval jöttem, de kicsit fékeznem kellett a végén (mikor már észrevehetőek voltak), hogy ne menjek közéjük, mert annyira azért nem kapkodták a lábukat
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
Két ember halt meg ami sok így is,de ezt a robbanást elnézve meg a pusztítást hát ott sok embernek a kezében volt a kereszt.
-
szebe
addikt
válasz Mr.Csizmás #45566 üzenetére
Valóban nagy robbanás volt, de előtte van egy vágás. Szerintem amennyire lehetett, biztonságba húzódtak az emberek.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
titán
válasz Mr.Csizmás #45597 üzenetére
A videón nem egyértelmű, az utcakép alapján viszont oké. Köszönöm!
-
titán
válasz Mr.Csizmás #45626 üzenetére
Kikerülni csak álló autót lehet és az mozgott, tehát előzte.
-
mephi666
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #45626 üzenetére
lassan mozgásban volt a szemből érkező is, onnantól ez jobbról előzés a motoros részéről... ő arra várt, hogy a mögöttem érkező elkanyarodjon jobbra...
helyileg itt volt: én balra, mögöttem érkező jobbra (el is fért mögöttem kényelmesen), szemből érkező őt követve, hogy ne akadályozzuk egymás útját, mögüle meg jött az addig láthatatlan motoros... na mindegy, nem lett szerencsére semmi gebasz
-
amargo
addikt
válasz Mr.Csizmás #45646 üzenetére
Pont ezt akartam írni..
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Zozzant
addikt
válasz Mr.Csizmás #45646 üzenetére
Szerintem ez nem golf, nissan almerának nézem, a többi igaz
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
titán
válasz Mr.Csizmás #45692 üzenetére
Valamit félreértesz. Olvasd át újra. Az, hogy a gyalogos nem tett esetlegesen eleget a kötelezettségének, semmiben sem védelmezi az autóst.
-
titán
válasz Mr.Csizmás #45700 üzenetére
Köszönöm a lehetőséget, nem élek vele.
Amúgy sikerült átnézni újra a dolgot? Az előző félreértésre gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Mr.Csizmás #45703 üzenetére
Igen, ezt hívják bizalmi elvnek. Azonban érdekes amit írsz. Ha látta a gyalogos a nagy tempóval közeledő autót, arra semmiképpen sem számíthatott, hogy az ott a gyalogosátkelőhely előtt meg fog majd állni.
-
Elemental
addikt
válasz Mr.Csizmás #45729 üzenetére
Itt megint csak az a baj, mint amit a gyalogosokról korábban írtam. Nekem nem az a bajom, hogy szabálytalan, vagy szabályos valaki, hanem az, hogy annyi esze nincs, hogy vigyázzon magára.
-
Elemental
addikt
válasz Mr.Csizmás #45731 üzenetére
Próbálkozom is megvédeni őket
De azért érted a lényeget, vagy nem? Ő nem vigyáz magára. Vagy mert nincs esze, vagy mert leszarja -vanazonfék.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz Mr.Csizmás #45742 üzenetére
Ez nem vidéken, hanem a fővárosban történt.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Pickit3
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #45742 üzenetére
Akkor csak én vagyok arra allergiás, hogy egymás mellett tekernek ráadásul?
-
Siriusb
veterán
válasz Mr.Csizmás #45814 üzenetére
Hmmm, vajon az nyíl a táblán mi lehet? Hogy arra van a kínai piac? Legalább indexelt!!!
(#45813) freeknight
Nekem az utóbbi 4-5 évben ez a benyomásom. STOP táblánál be nem látható kereszteződésbe 30-40-nel bemennek és sorolhatnám. Amin meg vagyok lepődve, hogy ez épp a fordítottja a buszvezetőknél, mert már megköszönik, ha elengedi őket az ember. -
philoxenia
MODERÁTOR
-
Reggie0
félisten
válasz Mr.Csizmás #45825 üzenetére
Az sem sokkal jobb. En kihivtam, a rendor azt mondta h ha ragaszkodom az intezkedeshez, akkor engem is megbuntet(nem akart kormolni).Es meg is buntetett. Az eloado meg mar kajan vigyorral fogadott, amikor kifogasoltam, de helybenhagytak. Kamera kell.
-
kerxy
senior tag
válasz Mr.Csizmás #45899 üzenetére
Konkrétan ugyan ilyen ruhás motorost láttam ma 18 óra körül a Széll Kálmán téren egykerekezni. A piros lámpáig jutott, de ott alig tudott megállni: első kerékre állt, de mikor letette megpatkazta balra... Ruha, motor és fejkamera stimmelt. Az ilyen ha utol éri a rendőr es nem áll meg, akkor borítsa be...
-
titán
válasz Mr.Csizmás #45899 üzenetére
Ott a többi videó. Bent a városban ugyanezt csinálják csoportosan.
-
mephi666
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #45913 üzenetére
elállja a kígyó útját szépen a sz@rjával és még neki áll feljebb... azért akadnak a határon túl is gyökér motorosok...
hasonló eset itt a közelben történt pár hónapja: kukás autó vs daewoo matiz (asszem az volt, vagy egyéb hasonló méretű női autó) összecsapással... adott egy igen szűk utca, ahol általában úgy parkolnak kétoldalt, hogy 2 személygépkocsi is neccesen fér el ott egymás mellett... ha az egyik nagyobb, nem férnek el... bekanyarodott egyik oldalról a kukásautó, másik oldalról befordult a ránézésre 50es p*csa a szappantartójával és félúton találkoztak... farkasszemet néztek egymással kb 20centiről, egyik sem akart visszatolatni kb 20-30métert az előző kereszteződésig... a nő kiszállt, pampogott, hogy ő ráér, nem fog mozdulni visszafelé egy centit sem... kukásoktól a sofőr először kulturáltan elmagyarázta neki, hogy ne neki kelljen már a rosszul belátható kereszteződésig visszamennie (ahol általában jobbkéz ellenére sem adnak elsőbbséget egymásnak), a nőnek elég 20métert nyílegyenesen tolatnia belátható helyre és akkor elférnek... de a nő pattogott, kötötte az ebet a karóhoz, hogy "ő akkor sem tolat sehova, ráér akár több órán át is" ...erre már a másik oldal is keményített és ugatásba kezdtek oda-vissza, végül a kukásautónak kellett tolatnia (nekik pörgött a munkaidejük, a melót el kell végezni, haladni kell tovább)
-
dh66e
veterán
válasz Mr.Csizmás #45913 üzenetére
Az a motoros egy igazi gyökér.Nagy taps a műveletéért.
-
MasterMark
titán
válasz Mr.Csizmás #45924 üzenetére
És nem kerülheti?
dh66e: Teljesen egyértelmű, hogy full kretén volt a motoros.
Switch Tax
-
mephi666
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #45937 üzenetére
errefelé suttyó kölkök is szórakoznak néha azzal, hogy bicajjal áttekernek zebrán, piroson... múltkor is csak néztem, amikor vált a 4sávos körúton zöldre az autóknak, indul a sor, erre egyik oldalon kiteker a hülyegyerek úgy, hogy majdnem egymásba csúsztak páran, amikor az első lefékezett, túloldalon meg a kölök haverjai röhögtek, hogy majdnem elcsapták
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz Mr.Csizmás #45956 üzenetére
Annó én is úgy tanultam,hogy a tábla vonalában kell megállni, és mái napig így közlekedek, hogy tábla vonal, utána előre gurul, hogy belássa a kereszteződést... Ezt azért linkeltem, mert mint látható régen elsőbbségadás kötelező volt, most már stop táblás kereszteződés lett belőle (erdősor-szabadság utca találkozó részleg) valamelyik reggel mentem kocsival a melóba a szabadság utcán és valaki alkalmazta a szabadság utcáról a begurulok a kereszteződésbe, hogy belássam játékot...szép csattanás volt biciklis és kocsis egyaránt, én ahogy hallottam a visszapillantóba nézve pont láttam még ahogy a srác átszaltózik a kocsi motorháztetején reptében és földet érést követően már nem nagyon mozdult meg...szóval én inkább tartom magam a régi dolgokhoz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest