Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#7247) sebgutkopf válasza Tulku (#7232) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Ne feledd, hogy az első mft gép a pana G1 2008.09.12-én jelentették be. A nex3-at pedig 2010.05.11-én. Ha párhuzamot akarunk állítani, akkor az a kérdés, hogy milyen obikínálat volt az mft vonalon 2010. első negyedévben. Jobb volt akkor is az mft obi kínálat mint most a nex, de ott két gyártó van és azért a mai obiparkhoz képest az akkori elég szerénynek tűnik.
A sony meg pluszban most még szopik és szopat is, mert vennék a gépeit és obijait is, de nem tud eleget gyártani, nincs készleten se váz se obi. Közben pedig megvannak az új obi terveik, amiket talán nem mernek bejelenteni, mert nem tudják mikorra tudnak belőle értelmes mennyiséget leszállítani. Most abban az időszakban vagyunk, hogy akár pár hónap, fél év várakozás alatt nagyon sok infó jöhet a rendszerrel kapcsolatban.
Ha valaki komplett rendszert akar építeni egyből, akkor ahhoz még korán van nex-et venni, még nem olyan mint az mft, az még 1-2 év. Egyelőre még a sigma és a tarmon se kényeztetett el minket az izgalmas obikkal, pedig ígéretes, hogy legalább van 2 3rd party gyártó, aki úgy tűnik akar valamit kezdeni.

Az om-d-re nagyon kíváncsi vagyok! :)

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.