Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
prtk
tag
válasz Plasticbomb #31049 üzenetére
Szuper, köszi a visszajelzést!
Ha meg akarom tartani a jelenlegi WIN rendszert, akkor érdemes lehet beszerezni még egy SSD-t és dedikáltan kezelni a macOS-t? -
Plasticbomb
addikt
Én inkább úgy mondanám, hogy kifejezetten ajánlott egy külön háttértárra rakni (SSD /HDD, mindegy, csak az egész legyen az övé), s telepítés alkalmával a többit lehúzni, így megelőzhetőek azok a hibák, hogy pl elrontja a windows efi partícióját, stb.
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
tlac
Topikgazda
válasz Plasticbomb #31052 üzenetére
hogy pl elrontja a windows efi partícióját, stb.
a clover külön mappába kerül, nem kellene, hogy elrontsa
xedos
addikt
Kedves Tlac! DSST szerkesztésben tudnál segíteni?
Dual vga van a notiban és az Nvidiát le kellene tiltani...
Clover alól tudok DSST-t menteni, vagy iOexplorer kell hozzá? -
tlac
Topikgazda
ezer éve nem szerkesztettem, eléggé utálatos dolog
a clover doksi azt írja, hogy lehet vele menteni az F4 gombnyomásával
[link]van dsdt-s tutorial-od az nvidia tiltásához?
egyébként bios-ban nem lehet letiltani?
na meg a monitor kimenete hova van drótozva? ha az nvidia-ra, akkor szerintem nem fog menni -
ThuG4LifE
senior tag
Mixcloud.com oldalon tudtok zenét hallgatni? Nekem állandóan hibát ír ki és nem indul el a lejátszás Safarival, Chrome-val műkődik. Semmi ötletem nincs, hogy mitől lehet.
''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac
-
Lazika
senior tag
-
sad_Vamp
őstag
válasz Plasticbomb #31050 üzenetére
Ez a baj! High Sierra-tól én is félek. Jobb graf meg kellene mint a HD5850, mert még 1080p-ben oké, de ha megveszem a tervezett 2K-s monitort, akkor nagyon hamar elfogy még a kenyérpirítón is futó Overwatch alól is. Kényszerből én is VEGA-n gondolkodom -véleményem szerint eléggé félre sikerült kártya család- de hát azért nem mind1, hogy a BruceFX mennyit produkál (ezért nem akarok NV-t).
[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
Plasticbomb
addikt
válasz sad_Vamp #31064 üzenetére
Nézőpont kérdése, hoyg félresikerült-e vagy sem, nekem pl nagyon is tetszik, egyedül a hőfokok zavarnak, de az is megoldás alatt.
syC: Találsz még olyan újabb apple gépet, amiben van nVidia?
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
syC
addikt
válasz Plasticbomb #31066 üzenetére
Hát tudtommal 5-6 éve nincs nv kártya a mac-ekben, de lehet keveset mondtam.
Csak azért kérdezem, mert találtam olyan tesztet ( aztán hogy mennyire valid az más kérdés ) ahol azt állították hogy premiere cudával kb 20x gyorsabb mint opencl-lel.
•
-
Plasticbomb
addikt
Igazából ténylegesen le kell tesztelni. Amiket én most találtam, több évesek, vagy csak beböfögött hozzászólás, hogy vegyél nvidiát bele.... (2015-2016)
-
Lazika
senior tag
Én most rendeltem egy rx 560-at... elvileg megy oob high sierra alatt. Fcpx-ben is elég jól teljesít ahhoz képest, hogy elég entry level kártya. Remélem menni fog
[ Szerkesztve ]
MacBook Pro 16 & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
xedos
addikt
Hihetetlen! Most az APPSTORE szívat!!!! Éppen nincs En0 hálózatom...
Bedobom a NullEthernet.kextet, törlöm a hálózati beállításokat, újraindítom - semmi ...
GRRHHHHHH!!!!
A Bluetooth sem akar összejönni és a Touchpad sem 2ujjas :-( -
scream
veterán
Hali!
Gondoltam nekiveselkedem a directupdate-nek Sierra-ról High Sierrara, de sajnos megakadtam...
A rendszer install megvolt, előtte frissítettem Clovert legújabbra, kext-eket megfelelő helyre másoltam, config.plist is be lett rakva, amivel idáig ment, illetve az USB korlát is be lett állítva.
Viszont a Clover nem tölt be, ennyit ír:
boot0af: error
.Mit kéne csinálnom a fixáláshoz?
-
Lazika
senior tag
Sziasztok! Megjött az 560-as videókártyám. Rx 4xxxnek ismeri fel vagy, hogy. Csak safe módban tudok belépni. Az efit mountolnám clover configuratorral, de nem tudja. A whatever green kextet akarom neki beadni meg a lilut. Dual boot van egy winyón. Eddig tudtam mountolni. wind10/ high sierra. Aki tud segítsen pls Köszi
-
-
kunyi
csendes tag
Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Működő Osx alatt Duálboot esetén ( Win+Osx) ha elindítoma az osx-et felcsatolja a partíciókat. Nekem van olyan partíció ami útban van A win-nek a Rendszer számára fentartott partícióra gondolok. Diskutillal le tudom csatolni, de minden újraindítás után ez macerás. Nincs arra mód a clover configban, hogy ott megadjam neki, hogy adott partíciót ne csatoljon fel?
Előre is köszi:
Kunyi
-
-
Lazika
senior tag
válasz Plasticbomb #31086 üzenetére
Köszi a válaszokat. Az lesz, de majd csak holnap du. Bebootolni bebootol csak fekete a kep. Elvileg a kextekkel jo lesz.
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Újra megproblkoznék a HP laptopomra feltenni a high sierrat.A tonymacosx86 alapján csináltam először,de már a unibeat 8.1 nék kiirja hogy nem tudja másolni .efi file! Elöször azt hittem kicsi neki a 8gb pendrive, de a 64gb al sem tudja másolni.Úgy van megformázva ahogy irva van,de azt az .efi file nem másolja.Valakinek ötlete?
Tegnap aztán neki álltam egy vanilia féle installnak,az be is bootólt szépen ment is a pendrive boot verbose módban,csak az is megállt valahol a soud résznél,és ott csak áll! Vélemény? -
xedos
addikt
Tesztelgetem a notit. IntelPower-el néztem, hogyan változik az órajel. Igazából nem ment 1Ghz alá...
Utánaolvastam: Cloverben érdemes bekapcsolni a HWP-t. Most 800-3100Mhz között mozog. Még a Turbo és a throotle is jól látszik. Szóval 1000dolgot lehet megnézni, állítgatni és hangolni. -
Lazika
senior tag
Sikerült életre keltenem az rx 560-at. Lilu és a whatever green kellett hozzá. Szerencsére a gépet se kellett szétszednem csak biosba beállítottam igpura, betettem a kexteket, utána vissza állítottam dgpura és megy. Fpcx-ben 55 másodperc a bruce x teszt. Sokallom. Renderrel meg 15.6.
[ Szerkesztve ]
-
zsnorbi21
tag
Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem, laptopra szeretném rávarázsolni a Sierrát(vagy a High Sierrát).
Egy régebbi laptoppal már sikerült 1 éve(Acer 5733, intel i3-m380,8GB ram, tökéletesen ment de már eladtam a gépet).Most van egy újabb Acer laptopom a következő paraméterekkel:
i5-6200U (intel HD 520 graphics)
8GB ram
128GB SSD + 1TB HDD
Nvidia GeForce 945M
FullHD 15,6"A terv a következő:
Az SSD-re szeretném telepíteni a MacOS-t, valamint a HDD-ből kellene még kb 2-300 GB adatoknak, a maradék 7-800 GB-ra pedig Windows menne.
Lehetséges ez? Kellene a windows néha játékra, meg 1-2 windows-os program futtatására.
Ha igen, előbb úgy formázzam a HDD-t és menjen fel a windows rá, vagy kezdjem az ügyködést a MacOS-szel?Másik kérdés: Tudom, hogy az Nvidia kártya nem fog menni a Sierra alatt, de meg lehet úgy oldani, hogy ha windows-ra megyek át ott működjön? HDMI csatlakozó így gondolom ki is van lőve MacOS alatt.
Köszi a segítséget előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dolce Gusto
- 3D nyomtatás
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Microsoft Excel topic
- Autós topik