Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  macOS PC-re (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!

Tartalomjegyzék:

1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31651) szuszinho válasza kushwavez (#31650) üzenetére


szuszinho
őstag

Lett fain DSDT-m, így most remek mind a két rendszer. Egy baj van, hogy cloverrel nem tudok választani melyik induljon. Ha beválik a HS, akkor csak az marad.

(#31652) kushwavez válasza szuszinho (#31651) üzenetére


kushwavez
Topikgazda

hogy érted, hogy nem tudsz választani? a config.plist-ben be lehet állítani az automatic boot-ot (hány mp teljen el, melyik bootoljon automatikusan, stb)

[ Szerkesztve ]

Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

(#31653) szuszinho válasza kushwavez (#31652) üzenetére


szuszinho
őstag

Mivel a 2 rendszernek különböző a plist-je...(Választani tudok, csak nem bootol be :DDD )

(#31654) kushwavez válasza szuszinho (#31653) üzenetére


kushwavez
Topikgazda

Ja jó, én félreértettem. nagyon nem fogott az agyam. :))

Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

(#31655) fityere


fityere
senior tag

Sziasztok. Nem vagyok jårtas nagyon az osx-ben, de szeretném kipróbálni. Lenne egy dell optiplex 9020sff gépem. I7 4790, gtx 1050ti lp/Hd4600 16Gb memória, alaplapi hangártya. Erre telepíthető az osx ?

Vålaszokat előre is köszönöm.

Nem azért hagyjuk abba a játékot, mert öregszünk. Azért öregszünk meg, mert abbahagyjuk a játékot.

(#31656) Sapphi válasza fityere (#31655) üzenetére


Sapphi
aktív tag

Szia,

első ránézésre és kis olvasgatás után úgy látom, hogy nincs akadálya annak, hogy telepítsd rá a macOS rendszert. Ettől függetlenül a hangkártya nem tudom milyen benne, meg lehetnek nehézségek.

Ha van tá időd és elszántságod neki lehet ugrani, ha kérdésed van, vagy elakadsz akkor nagyon szívesen segítünk!

(#31657) fityere válasza Sapphi (#31656) üzenetére


fityere
senior tag

Köszönöm.

Hangkártya Realtek van benne. Ha esetleg valaki tud úgy segíteni, hogy fel tudná rakni, persze meghálálnám, azt nagyon megköszönném. :R

Nem azért hagyjuk abba a játékot, mert öregszünk. Azért öregszünk meg, mert abbahagyjuk a játékot.

(#31658) madgie


madgie
titán

Erre vajon mekkora sz*pó haklit húzni? Ár/érték arányban egész jó gépnek tűnik, egy alap 27 iMac szintjét simán hozza (kivévé a lassú HDD persze), csak az a kérdés, rávarázsolható-e a macOS...

Van amúgy asztali gépem, de azon be se bootol a Macbook Pro alatt létrehozott pendriveos telepítőm :( (MSI Z97M-G43 lap, elvileg mindent beállítottam a BIOS-ban, mégse jó).

(#31659) tlac válasza madgie (#31658) üzenetére


tlac
Topikgazda

gondolom spéci lenvovo-s alaplap lehet benne és kész megoldásokat nem igen fogsz rá találni

inkább még azzal az msi-vel próbálkoznék

(#31660) kkdesign


kkdesign
senior tag

Sziasztok!

valaki használ élesben Hackintosh-t HP Probook G4-en? sajnos angol tudásom annyira nem oké, hogy problémamentesen elhárítsam az előjövő gondokat, de információ az jó lenne ,hogy erre milyen nehéz lenne felvarázsolni a high sierra-t :) van benne vga is külön, de ha nem működne, kibírnám a mac os alatt.. de nagyon szeretném kipróbálni.

Valaki vállal egyébkjént ilyen telepítéseket innen a topicból? mert hajlandó lennék érte fizetni is ha tényleg szuperül működhetne :) Győr-pest vonalon :)

(#31661) madgie válasza tlac (#31659) üzenetére


madgie
titán

Erősebb is a vas, illetve diszkrét VGA-m nincs, de a proci i7-5775C, meg van 16 giga ram. Az a baj, hogy a Cloveres pendriveról be se bootol, hiába állítom be a leírások alapján a BIOS-t :(

A Windows-zal sincs nagy bajom, de Final Cut-on vágok, a Macbook Pro meg eléggé szenved a 4K alatt.

(#31662) Smiley válasza madgie (#31661) üzenetére


Smiley
őstag

Azert ez a nem bootol be eleg tag fogalom... pontosan hol all meg a clover?

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#31663) hardline válasza madgie (#31661) üzenetére


hardline
senior tag

Nem vagy túl konkrét.
A telepítéssel én is sokat szívtam.
Több telepítő pendrive-ot is csináltam különböző videók és leírások szerint, mert nem akart rendesen működni a dolog. Meg nem mondom, hogy melyik lett a nyerő, de egyetlen egy volt amivel sikerült telepíteni, azt a pendriveot meg is hagytam úgy, ahogy van, több gépen is működik vele a telepítés. Tehát a lényeg, hogy ha minden jó az uefi beállításoknál és mégis megáll valahol a boot, akkor megpróbálhatsz másik módon készíteni egy új installert.

Kérdeznék is egyet:
Ha alvó módba lép a gép, majd újra használnám, akkor minden esetben pár perc múlva szétesik a kép.
Nem jöttem rá, hogy mi lehet a megoldás. nvidia driver a nemrég említett scriptes megoldással van fent, de előtte is megvolt a probléma.

(#31664) madgie válasza Smiley (#31662) üzenetére


madgie
titán

Sima fekete képernyő, Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key.

(#31665) Smiley válasza madgie (#31664) üzenetére


Smiley
őstag

Magyarul a clover el sem indul, szoval ott nez utana mert szerintem rosszul telepitetted.

[ Szerkesztve ]

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#31666) madgie válasza Smiley (#31665) üzenetére


madgie
titán

Háromszor csináltam már, mindig a leírás alapján. Tudom, hogy user error, csak nem tudom, miért :)

(#31667) Plasticbomb válasza madgie (#31666) üzenetére


Plasticbomb
addikt

Remélhetőleg az USB telepitőt választottad ki a clovernek, hogy hova telepitse magát. Ha nem, akkor az USB-n nem lesz semmi boot rendszer, anélkül meg nem bootol a telepitő, ugyanis maceken a bootot az efiből kezdeményezi maga az alaplap, vagyis másképp közeliti meg a boot sorrendet. S maga az efi viszont tudja, hogy honnan mit inditson, vagyis a rendszer telepitő nem ir semmit sehova.

Keress rá tonymacx86on az alaplapodra, hogy van-e valami spécibb nyűgje, vagy megy mint a villám mint tlac és az én ASUS Z97i-plus-unk, majdnem mindenféle hekkelés nélkül. (kb csak a wifi modult kell kicserélni, meg egy toleda cloveralc scriptjét futtatni, és csókolom..)

Egyébként a legfontosabb az a megfelelő SMBIOS volt nekem, illetve az IGPhez kellett a helyes ig platfomr id megtalálása, de onnantól nem volt gond (egészen 10.13.3ig, amikor valamit elbacarintottak az SMBIOSok körül, és 16.2 SMBIOS-al nem bootolt a gép, szal ideiglenesen 14.2vel használtam, majd bányászat miatt windowson voltam jellemzően...)

Más:

Szal az a helyzet, hogy mikor legutoljára inditottam az OSX-et, akkor 10.13.3 betanal tartottunk, azóta volt valami bütykölés ami megboritotta a rendszereket? A VGA-im kibányászták az árukat, szal mostmár nem kötődöm annyira windowshoz, plusz épp rákerestem, és elvileg a WoT is fut OSX alatt, szal szeretném ott verni a nyálam, ha minden megy rendesen. (Tudom, inditsam el, és meglátom, de na, kérdezek azért, hogy mire készüljek...) Láttam az eGPU hireket, Radeon kextekben mahináltak valami komolyabbat, vagy minden megy mint akkor? Illetve az SMBIOSos balhé körül kitisztázódott, mi volt a gubanc?

Hja és tlac: tegyétek már bele az összefoglalóba az everymac.com-ot, mint az egyik legfontosabb infó forrást kompatibilitási problémák elkerülése végett...

[ Szerkesztve ]

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#31668) madgie válasza Plasticbomb (#31667) üzenetére


madgie
titán

Megcsináltam negyedszer, nem hiszed el, mit kefélt el a UniBeast: az EFI-t nem rakta másik partícióra. Negyedszerre sikerült neki, most be is bootolt a cucc, a Mac telepítőig el is jutottam, csak ott megálljt parancsoltam magamnak, mert felesleges meghajtóm most nincs kísérletezni, ha meg legyalultatom a macOS lemezkezelőjével a Win10-et az SSD-ről, akkor ha mégse sikerült a macOS-t felrakni, akkor a Wint se tudom visszarakni, mert plusz pendrive-om sincs a Win10 telepítőjének :DD

(#31669) madgie válasza madgie (#31668) üzenetére


madgie
titán

Na, muszáj lesz beleásnom magam, mit és hogy kell telepítés után csinálni, mert elsőre felment a Sierra :D Hálózat működik, gondolom most Multibeast jön... a kép néhol meg-megtörik, mintha a VGA driver nem lenne az igazi (i7-5775C Iris Pro-ja).

(#31670) Plasticbomb válasza madgie (#31669) üzenetére


Plasticbomb
addikt

Ig platfom id trükkös, sokat olvastam ajánlásnak egy verziót, nekem később egy masik vált be, illetve egy időre működött simán csak a korrekt smbios-al (iMac 16.2). Maholnap én is fekrakom a legfrissebbet, s meglátom, azóta ez helyre lett-e pofozva...

[ Szerkesztve ]

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#31671) madgie válasza Plasticbomb (#31670) üzenetére


madgie
titán

-v boot mellett ezt írja, gondolom ezért vacakol. Az Iris Pro VRAM-ra csak 14 MB-ot ír a macOS-ben... és a kernel extension infonál meg azt, hogy no kext loaded.

[ Szerkesztve ]

(#31672) tlac válasza Plasticbomb (#31667) üzenetére


tlac
Topikgazda

everymac-et nem szoktam böngészni
-alaplap választásánál kb. elég annyi, hogy a népszerűbb márkából választasz, meg megnézed, hogy milyen háló, hang, wifi chip van rajta, meg ne legyen valami nagyon extra cucca
-videokártyánál meg egyszerűen rá kell keresni, hogy megy-e
-proci intel
-meg ne legyen nagyon túlságosan új semmi

(#31673) sad_Vamp


sad_Vamp
őstag

Srácok, részben off topic leszek, de segítség kell

Van egy MBP 8.2-es (early 2011) rossz superdrive-al

Hogy a rákba lehet arra felvarázsolnia WIN7et dualbootal?

https://www.youtube.com/watch?v=UPcQcqlsszk

ezt próbáltam, látszólag minden működik, kivéve, hogy a reEFIt nem indul el, ha meg csak úgy kiválasztom a win particiót akkor szürke ablak és nemtalál bootable device-t?

próbáltam bootoltatni külső driveokról, meg USB-ről... nem hajlandó bebootolni róla mac, ezért vetemedtem az ilyen hibrid virtual machines megoldáshoz, de egyszerűen nem jutok tovább... :W

BÁRMI ÖTLETET SZíVESEN FOGADOK!

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#31674) Wiz Khalifa


Wiz Khalifa
addikt

Sziasztok!

Az adatlapomon szereplő konfigra szeretnék most már végérvényesen felnyomni egy macOS Sierra-t.

VmWare-ban van egy működő El Capitan-om, azon leszedtem a Sierra-t. Feltettem az összefoglalóba írt módszerrel de a Clover helyett Multibeast-et indítottam és azzal tettem fel a pendrive-ra a cuccokat. Ebben benne volt a listában lévő Clover, az alaplapomhoz a kextek (amiket innen lestem ki) és az Inject Ati-t lőttem még be.

Ekkor mikor elindítottam a penyót (az UEFI-be megbabráltam amiket írt az oldalon) akkor beírtam ezeket a boot argsokat: -v kext-dev-mode=1 GraphicsEnabler=Yes

Bootoláskor kiírta hogy OsxAptioFix miatt error. Ekkor beleraktam az összefoglaló által letöltött Clover-ből azt a két opciót amit írtatok meg mind a három OsxAptioFix-et kipipálva.

Ekkor ha beírom az alábbi boot argsokat: -v kext-dev-mode=1 GraphicsEnabler=Yes akkor megáll a kövinél:

Waiting on <dict ID="0"><key>IOProviderClass</key><string ID="1">IOResources</string><key>IOResourceMatch</key><string ID="2">boot-uuid-media</string></dict>

Ha csak a -v-t vagy a -v és a kext-dev-mode=1-et írom be akkor itt áll meg:

Minden esetben Inject ATI be volt kapcoslva. Mac Pro 6.1 az SM bios ha ez számít.

[ Szerkesztve ]

Smoke some weed nigga!

(#31675) Smiley válasza Wiz Khalifa (#31674) üzenetére


Smiley
őstag

Felejtsd el a 6,1 smbios-t... Azt meg nekem is 1 nap volt beloni az ivy i5-hoz. Keress vmi imac smbios-t.

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#31676) Wiz Khalifa válasza Smiley (#31675) üzenetére


Wiz Khalifa
addikt

A VGA miatt nem lesz gáz az iMac-es smbios?

Amúgy az smbios lehet a gond? Én amúgy a 6.1-es helyett még az iMac 14.2-esen gondolkodtam.

Smoke some weed nigga!

(#31677) Smiley válasza Wiz Khalifa (#31676) üzenetére


Smiley
őstag

Persze! A macpro6,1 default-ban csak akkor indul el ha 2db AMD kartya van a gepben... szoval a te esetedben mar itt elbukott a story. Ahhoz, hogy ezt kikapcsoljad mokolni kell a DSDT-vel. Neked szerintem mindenkepp valamelyik imac smbios kell. Regi AMD kartyakhoz (alapbol az AMD kartyakhoz) nem ertek, majd jon valaki aki erre valaszolni tud.

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#31678) Wiz Khalifa válasza Smiley (#31677) üzenetére


Wiz Khalifa
addikt

Az 5870 elvileg natívan támogatott amúgy OSX alatt így szerinted az Inject ATI is kell vagy még az sem? Illetve a boot args-nál beírjam a GraphicsEnabler=Yes-t vagy az sem szükséges?

Régebben még az i5-4460-as gépembe használtam ezt a VGA-t onnan tudom hogy natívan támogatott de már nem emlékszem rá hogy az Inject kellett-e. :DDD

Smoke some weed nigga!

(#31679) Wiz Khalifa


Wiz Khalifa
addikt

Na az iMac14.2-es smbiossal is megáll.

Ugyan így indít mint a MacPro6.1-el:

És ugyan ott áll meg mint a MacPro-s smbiossal. Bármilyen bootflaget írok be. [link]

Smoke some weed nigga!

(#31680) Plasticbomb válasza Wiz Khalifa (#31678) üzenetére


Plasticbomb
addikt

Először csak -v kapcsolóval indítsd, mindenféle mókolás hekkelés nélkül. Imac 14.2 smbiossal. Nekem a 16.2 nem működik, pedig a gépem annak felel meg, s egy időben ment is rendesen, de 10.13.2 körül bütyköltek valamit appleék az smbiosokkal, s azóta csak pár smbiossal mennek a gépek.

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#31681) Wiz Khalifa válasza Plasticbomb (#31680) üzenetére


Wiz Khalifa
addikt

Ugyan az a helyzet. Sima -v és -v + Inject ATI-val is.... :W

Ötlet mi a bánat van? :(

Smoke some weed nigga!

(#31682) Smiley válasza Wiz Khalifa (#31681) üzenetére


Smiley
őstag

A osxaptiofix-bol egyszerre csak 1 kellene... es szerintem neked a 2-es lesz a jo.

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#31683) Wiz Khalifa válasza Smiley (#31682) üzenetére


Wiz Khalifa
addikt

Jelenleg egy sincs most rajta mert tegnap este fullra újra raktam a pendrive-ot. De akkor a 2-est felteszem. Viszont a 3-ast is írja bootkor. [link]

Vagy ezzel ne foglalkozzak? :)

Smoke some weed nigga!

(#31684) Plasticbomb válasza Wiz Khalifa (#31681) üzenetére


Plasticbomb
addikt

Azon a képen, miért tölti neked mindkét osxaptiofixdrv-t? VAgy egyik vagy másik maradjon.

Cloverből a legfrissebbet raktad fel? Cloverből tényleg a legfrissebbet rakd fel, volt valami buhera az OSXAptiodrv-kkel..
Ha azután is irja mindkettőt, jobban jársz, ha win alól valami prtició kezelővel letörölsz minden particiót a pendriveről, val az EFI particiódon "be vannak ragadva" a fájlok...
Ja, és smbios-t meg használd a 14,2őt.

Ezekkel hogy állsz?:

:ch: Once the BIOS is updated, boot into the BIOS, use the Advanced Mode and make the following changes:
Extreme Tweeker
:ch: AI Overclocker Tuner > X.M.P.
:ch: Extreme Tweeking > Enable​
Advanced Items
:ch: System Agent (SA) Configuration > VT-d > Disable
:ch: PCH Configuration > IOAPIC 24-119 > Disabled
:ch: USB Configuration > Legacy USB Support > Auto
:ch: USB Configuration > Keyboard and Mouse Simulation > Disabled <--- See BIOS Note below.
:ch: APM Configuration > Power on by PCI - E/PCI > Disabled​
Boot Menu
:ch: Fast Boot > Disabled
:ch: Boot Logo Display > Disabled
:ch: Secure Boot > OS Type > Other OS

fakesmcből keresd meg rehabman vagy slice legfrissebbjét ( hwsensorból az utóbbit ajánlom majd, rehabman-é nálam az RXVegára 127 fok hőt ad meg állandóan, illetve a cpu package/vrmhőfokát 110+ fokra veszi, és cpu hűtőként jeleniti meg...)

A radonodhoz meg nem kell semmi más, csak cloverban a radeondeinit-et aktiváld.

[ Szerkesztve ]

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#31685) Wiz Khalifa válasza Plasticbomb (#31684) üzenetére


Wiz Khalifa
addikt

Nem tudom pedig teljesen újra raktam a penyót és nem raktam fel egyet sem amúgy.

Cloverből azt tettem fel amit a Multibeast feltett.

Az egész Uefi-t beállítottam úgy ahogy írta a tag az oldalon.

Smoke some weed nigga!

(#31686) Plasticbomb válasza Wiz Khalifa (#31685) üzenetére


Plasticbomb
addikt

Amikor már nagyon kavarodottnak érzem, mindig inkább letörlöm windows alól egy jó ingyenes partició kezelővel a particiókat a pendriveről, sőt, biztos ami biztos, az első 10-250 MB felül is iratom valami számsorral, hogy biztos ne maradjon nyoma annak, ami ott gondot okozott. Ezek régen EASEUS partition master volt, most meg minitool partition wizardot használok. Sajnos a wines partició manager nem jó, nem engedi legyalulni az EFI particiót....

clover

mindig innen a legfrissebbet.

Legyél biztos benne, hogy az EFI partició üres, a legjobb, ha az egész pendriveot letakaritod. Csinálj egy alap itteni telepitőt, ahogy elnézem nincs szükség unibeast multibeastre, hogy működjön a gépeden az osx.

[ Szerkesztve ]

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#31687) Wiz Khalifa válasza Plasticbomb (#31686) üzenetére


Wiz Khalifa
addikt

Akkor legyalulom teljesen és akkor az összefoglaló szerint felteszem a Sierra-t megint rá. Aztán az általad linkelt Clovert leszedem és felteszem. Kérdés.

Azon a két opción kívül amit az összefoglalóba olvasok betegyem az OsxAptioFix2Drv-t?

[ Szerkesztve ]

Smoke some weed nigga!

(#31688) Plasticbomb válasza Wiz Khalifa (#31687) üzenetére


Plasticbomb
addikt

A 2-est, vagy a 3ast, de ne mindkettőt. Én a 3ast tettem most fel, de ne kérdezd, miért, valahol olvastam hogy mit javult, de nem emlékszem... A lényeg, csak az egyiket tedd fel.

FakeSMC kell clover kell, és a clover confi.plistben ez legyen benne:
<key>Arguments</key>
<string>-v kext-dev-mode=1 rootless=0</string>

illetve a radeondeinit-et pipáld be a graphics oldalon.

[ Szerkesztve ]

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#31689) Wiz Khalifa válasza Plasticbomb (#31688) üzenetére


Wiz Khalifa
addikt

FakeSMC-be jó az ami az összefoglalóban van? Illetve az Others mappába tegyem akkor vagy a 10.12-es mappába?

A többit akkor felrakom meg szerintem én is kipróbálom akkor először a 3-ast. De az a baj hogy ha fel teszem valamelyiket és nem jó akkor megint kezdhetem full előröl az egész dolgot mert letörölni nem tudtam még sose nyom nélkül. :(

A radeondenit gondolom a Clover telepítőjébe lesz.

[ Szerkesztve ]

Smoke some weed nigga!

(#31690) Plasticbomb válasza Wiz Khalifa (#31689) üzenetére


Plasticbomb
addikt

Én Othersbe raktam, ahogy az intel lan kextet is, rehabman-ét vagy slice-át töldts le, legyen a legfrissebb... Az összefoglalós nagyon régi. Más nem is kell. Ha van OSX-ed, ott lehet vele játszani. Clover configuratorral felcsatolod a Pendrive EFi particióját, megnyitod finderrel, letörölöd a drviers64efi mappából az osxaptio****.efi-t, majd clover installert futtatod, és a másikat választod ki telepitéskor. A többi jó kell legyen.

Unibeast után mindig célszerűbb a rendes gyalu, de a vanila megoldás után csak akkor, ha már nagyon össze vissza hekkeltél mindent, és fingod nincs mit is kéne fixálni.

Nincs a telepitőben, clover configuratorral a legegyszerűbb felraknod/beállitanod a config.plist-et.

Illetve clover configuratorral tudod állitgatni, hogy melyik osxaptio legyen fenn.

[ Szerkesztve ]

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#31691) Smiley válasza Wiz Khalifa (#31689) üzenetére


Smiley
őstag

Ezt a windows-os hozzaallast. :U Ez most nem neked szol, de minden windows user ezt csinalja, ha nemjo valami kezdjuk legelorol.
Ez csak egy .efi file, ami az ESP particion talalhato. Pontosabban /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/drivers64UEFI mappaban. Erre a particiora a Clover mappan belul csinalsz mondjuk egy temp-et, es ide kipakolhatsz minden ilyen driver-t... meg oprendszer se kell hozza, ugyanis az efishell tudja irni/olvasni azt a particiot. A clover pedig nem csinal mast mint felnyalja es betolti az osszes file-t ami drivers64UEFI alatt talalhato.

[ Szerkesztve ]

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#31692) Wiz Khalifa válasza Plasticbomb (#31690) üzenetére


Wiz Khalifa
addikt

VmWare-val van egy El Capitan nekem feltéve. Szóval tudok babrálni a Clover Configuratorral. :)

(#31691) Smiley:
Köszönöm az infót. :) Így azért könnyebb mint hogy mindig pöcsöljek újrarakni stb... :)

[ Szerkesztve ]

Smoke some weed nigga!

(#31693) Wiz Khalifa


Wiz Khalifa
addikt

Gyors kérdés. Clover Configurator-ban hol tudom beállítani az iMac14.2-es smbios-t? Mert már minden mást beállítottam de azt még nem tudtam.

Szerk.: Megvan.

Bár az iMac17.1-es 27" 5k, 2015 late lenne elvileg a megfelelő a proci miatt pl. Bár a monitorom egy 2560x1080-as felbontású 21:9-es monitor, igaz telepítéshez ezt nem tudom használni hanem egy 22"-os 1680x1050-es monitort használok DVI-on.

[ Szerkesztve ]

Smoke some weed nigga!

(#31694) Wiz Khalifa


Wiz Khalifa
addikt

Na fejlemény.

Fent van a Sierra, amiket Plasticbomb írt meg linkelt azok által. iMac14.2-es smbios-al, Radeondeinit-el, a bootargosokat hozzáadva és azzal a FakeSMC-vel amit linkelt.

Viszont nem fenékig tejfel a dolog. Egy 22"-os monitoron raktam fel a rendszert ami 1680x1050-es felbontással bír. DVI-on van bekötve. A teleptés szépen végbe ment de amint az első rendszerindítás volt ahol kiválasztom a nyelvet stb... ott már hol jó volt a kép hol invertálta a színeket. Ezeket folyton váltogatja hol jó hol nem. Egyenlőre nem foglalkoztam vele (az adattáblán felismerte a vidikarit meg a felbontás is jó), felraktam a HDD-re ugyan úgy a Clovert, rákötörrem a rendes monitoromra a gépet. Sajnos nem megy az OS X 2560x1080-ba (ekkora a monitorom felbontása) hanem sima fHD-ba megy. Ez a monitor már HDMI-vel csatlakozik (a VGA alapból nem csipázza a 21:9-et még Windows alatt is csak akkor jó ha van alatta driver amúgy a kép is szétesik gyakorlatilag nem látok semmit azért is van a kis 22"-os monitor).

Erre valami megoldás van meg hogy a színeket se változtassa stb...?

Hab a tortán hogy Multibeast-el felpattintottam azokat a kexteket amiket a srác csinált ugyan ehez a laphoz de a hang nem megy. Nem ismeri fel még most sem. A lan megy és szerintem teljes sebességgel.

Plusz infó: ha a radeondeinit-et kikapcsolom akkor a bootloader után nincs kép.

Esetleg próbáljak meg a radeondeinit-hez egy Inject ATI-t hátha jó lesz a kép?

Smoke some weed nigga!

(#31695) Wiz Khalifa


Wiz Khalifa
addikt

A felbontásra lehet ez jó lehet? [link]

Ha igen akkor majd délután meló után kipróbálom. :)

Smoke some weed nigga!

(#31696) Plasticbomb válasza Smiley (#31691) üzenetére


Plasticbomb
addikt

"Ezt a windows-os hozzaallast. :U Ez most nem neked szol, de minden windows user ezt csinalja, ha nemjo valami kezdjuk legelorol."

Ha már nagy a kavar, akkor ez a célszerű. Nem a mindig, a legkisebb a hiba esetén is telepitsünk újra metódust javasoltam. Azt én sem szeretem.

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#31697) Plasticbomb válasza Wiz Khalifa (#31694) üzenetére


Plasticbomb
addikt

Szuper!

Felesleges volt a multibeast, toleda cloveralc scriptje kell neked, a hanghoz, intel nethez a (IntelMausiEthernet) kext szintén othersbe, és az usb heck is megcsinálható nélküle, clover configuratorral kexttopatches résznél beadod a "hacket", és rehabmantól meg letöltöd a kextet és berakod az othersbe.

felbontásnál itt próbáltad?

go to Display

hold down OPTION key

click the radio button next to Scaled

additional resolutions will be listed.

Ne buheráld mégjobban a videokártyát, nem kell. OOB a kártya, akkor nincs vele más teendőd, csak a radeondeinit legyen bekapcsolva. Nálam ugyanez a helyzet az RX480al és az RXVEGA64el is. Csak RadeonDeInit kell, és OOB megy a kártya, mindkettő.

[ Szerkesztve ]

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#31698) Plasticbomb válasza Wiz Khalifa (#31695) üzenetére


Plasticbomb
addikt

Érdemes lehet megpróbálni, de előtte azért lesd meg a sima beálitások között.

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#31699) Wiz Khalifa


Wiz Khalifa
addikt

Az oké hogy esetleg a felbontást valahogy megoldom. De a szín villogásra mi a teendő? Nagyon idegesítő.

Smoke some weed nigga!

(#31700) sad_Vamp válasza Wiz Khalifa (#31699) üzenetére


sad_Vamp
őstag

arra van program.... és van a nevében "X" ha jól emlékszem. .

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  macOS PC-re (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.