Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SharpSA
veterán
Asrock Q1900-ITX alaplapra rakható a macOS? Vagy teljesen felejtős?
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
-
Mr.C
őstag
válasz Plasticbomb #31853 üzenetére
Valaki frissített már 10.13.6-ra?
Oda kell figyelni vagy annyira nem nyúl bele a rednszerbe a security update? (az iTunes nem izgat)sudo rm -rf /*
-
Plasticbomb
addikt
Mojave-vel szivtam. Szokasos, elfeledtem, hogy mi a megoldasa egy hibanak, ami szinte minden egyes nagybuherelas soran elojon, mert mindig elfeledem....
Szal most azt mondtam megint, hogy kapdbe, majd akkor fogok ezzel foglalkozni, amikor vegre vettem egy masik hdd-t/ssd-t biztonsagi tartaleknak. Addig subnauticazok windowson.
Egyebkent tegnap meg nem volt fent appstoreban a full 10.13.6 installer.
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
mgaben
senior tag
Sziasztok!
Jó rég nem jártam erre. Tegnap újra telepítettem a rendszert, mert már jó ideje meg volt halva.
Viszont közben vettem új monitort és e miatt mindkét monitor displayporton ment.
Viszont hiába kapcsoltam be az inject nvidiat nem volt csak egy megjelenítőm.A pontosság kedvéért, a régi monitorom (kicsi 19") a másodlagos és ez egy dvi-dp kábellel van csatlakoztatva, mert a régi 24"-es volt a dvi bemeneten, hogy az legyen a főképernyő amikor indul a rendszer.
Most próbaképp rátettem a kicsit dvi-dvi kábellel és a nagy maradt sima dp porton és érdekes módon egyből jó volt a két megjelenítő. Annyi, hogy ilyenkor a bios, boot, stb a kis monitoron indul.A nagy monitoron dp és vga port van, a kicsin dvi+vga. A kártya egy nvidia quadro 4000. Egy régi bios-os 775-ös moddolt lap, xeon procival. A rendszer 10.12.6-os Sierra.
Valószínűleg megoldom egy másik dp-dvi kábellel a problémát, csak idegesít, hogy a két dp porton miért nem ment...
Ötlet valakinek?
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
Mr.C
őstag
válasz Plasticbomb #31858 üzenetére
rakd fel 2x külön partícióra és csak az egyiket frissítsd mindig, hogy redundás legyen a rendszer + egy 2GB-os noname USB-n legyen az aktuális CLOVER mappa egy lightweight linux GUI rendszerrel
Még mindig jobb, mint a Winsudo rm -rf /*
-
Plasticbomb
addikt
Nem szeretek particionalgatni egy 250 GB-s SSD-t. Sokkal inkabb kedvelem, ha minden kulon vincsin/ssd-n van, kevesebb problema lehet veluk, hogy bepofaznak egymasnak.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Mr.C
őstag
válasz Plasticbomb #31861 üzenetére
persze, jogos amit mondasz, bár én azt is kettéválasztanám -saját vélemény-.
Csainálnék egy 120 GB-os system-et a maradék meg Data a fontosabbaknak. Most is kb így van nekem (512-es SSD):
~ 120 GB macOS (APFS)
~ 280 GB Data (exfat)
~ 110 GB Windows 10 (NTFS)exfat-ot minden tud kezelni és ha összekakilná magát valamelyik, még mindig érintetlenek a fontosabb dokumentumok.
sudo rm -rf /*
-
Plasticbomb
addikt
-
zsnorbi21
tag
válasz Plasticbomb #31863 üzenetére
Exfaton sincs korlát ha jól tudom, kevered a fat32-vel.
-
Mr.C
őstag
-
senior tag
Valaki próbálta már a Mojave-t ? Milyen újdonságok, illetve hogy fut ?
-
senior tag
Csak egy próbát akartam tenni mert annó a High Sierra Beta-t is teszteltem. Amúgy érdekes, amióta ez a HD 5770 van meg, azota egy darab macOS se tudok úgy feltelepíteni, hogy ne legyen valami baja. Most a sima Sierra ellezdi a telepítést, 15 perc van vissza ez egész telepítésbōl, és ott megáll. Talán a merevlemezzel lehet probléma ?
-
Plasticbomb
addikt
válasz zsnorbi21 #31864 üzenetére
Igaz, exfat eseteben meg az volt a bajom, hogy rengetegszer tuntek el mappak a telefon sd kartyajan, meg anno Samsung S2 es UMI Emax idejeben. nexus eseteben meg nincs sd kartya, amit mondjuk en annyira nem banok, korlatlan mobilnettel nem gond egesz nap streamelni...
-
general
addikt
hali! én is rég voltam erre - hálistennek nem volt gondom.
eddig, mert most egy ideje nem akar kikapcsolni a gép, hiába állítom le (rendes kikapcsolás). monitorok elalszanak, de a gép nem kapcsol ki, hanem zúg továbbra is, de semmi nem történik.
mi lehet a gond vajon, van ötletetek?a másik gondom az, nem tudom, ilyet láttatok-e már, egyáltalán nem biztos, hogy hackli gond: a fő monitorom most hdmi-vel kapcsolódik, és rengetegszer megcsinálja, hogy bekapcsoláskor vagy energiatakarékos pihiből elveszti a jelet, nem ad képet, ez a felirat villog a képernyőn: Out of Range. na ez mi lehet? (ha csak magában, single monitorként van rákötve a gépre, akkor is, tehát nem amiatt van, hogy két monitort használok)
-
törölt tag
Help!
Felraktam 10.12.06-ra az nvidia drivert, nv_drv=1 megvan, mégis fekete képernyővel fogad. A háttérben be is tudok lépni az os-be csak épp nem látok semmit. Bios-ban PEG az elsődleges vga.
Mit nézzek meg, hűködjön?
GTX1050Ti van a gépben, régebben ment már macOS alatt csak akkor nem volt semmi nehézség vele.Update: Megtaláltam egy régebbi config.plist-et, azzal működik. Átnézem miben állítottam be mást.
[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
amikor a macbook van a külső monitorra kapcsolva DP-vel, simán átmegy a hang, ha a desktop hackli hdmi-vel, akkor nem megy át, nem is látja. miért lehet ez, hogyan oldjam meg szerintetek? nvidia webdrivert használok.
-
xedos
addikt
ÁÁÁÁ... újabb hülyeségbe futottam bele:
Xiaomi Notebook PRO-hoz minden megvan... CLOVER kextek stb.
De, nem szeret bizonyos SSD-ket- ott hackelni kell pluszban. Pl. Hynix Pc300 :-(
Valaki túljutott rajta? High Sierrához kellene. Írnak egy Ubuntus megoldást, de mhelyen nem akarom letölteni. -
GD
őstag
Sziasztok,
Van valakinek ötlete milyen Clover beállításokkal és boot paraméterekkel tudok P9X79 ASUS alaplapra, i7-el és nvidia vga-val telepítést varázsolni? Túrtam fórumokat, youtube-ot, egy darabig eljutok aztán valahol mindig elhal a dolog.. -
GD
őstag
válasz Plasticbomb #31884 üzenetére
köszi, készülök majd ezzel, képernyőfotó formában és hamarosan felrakom, meg azt is milyen Clover beállítások és boot paraméterek mellett jött elő
-
Mr.C
őstag
XPS 9550-nél, ha a modell HYNIX/Plextor/LiteOn SSD-vel van equippelve ezt kell a config.plist-be integrálni:
<dict>
<key>Comment</key>
<string>IONVMeFamily Preferred Block Size 0x10 -> 0x02, credit RehabMan based on 10.12 patch, (c) Pike R. Alpha </string>
<key>Name</key>
<string>com.apple.iokit.IONVMeFamily</string>
<key>Find</key>
<data>9sEQD4VBAQAA</data>
<key>Replace</key>
<data>9sECD4VBAQAA</data>
</dict>nem tudom, segített-e neked ez
(#31886) general: sajnos ha egyedi eset, akkor jól jön a sok szabadidő
[ Szerkesztve ]
sudo rm -rf /*
-
GD
őstag
válasz Plasticbomb #31884 üzenetére
üdv,
itt akad el a buli, érzésem és némi google keresés szerint zavarja a 4 db memória modul megléte..
képek feltöltve a "tárhelyembe", de nem ismerem ki magam ezen az újergonomikusfelületen...https://prohardver.hu/dl/upc/2018-08/02/22472_w0uoqo881nzzsvhi_img_0390.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2018-08/02/22472_ytgsrmd8rwzhz76s_img_0391.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2018-08/02/22472_sidtsbdcwamcfegj_img_0392.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2018-08/02/22472_ejyn9etdyolalpne_img_0393.jpg
[ Szerkesztve ]
-
Mr.C
őstag
Amúgy az pont hogy szerencse, mert a samsungok is nagyon kényesek. Mákom van, hogy az Apple is pm961-et használ valamelyik macbook-ban, így nekem az mókolás nélkül megy. A 4k sector módosításnál naaaaaaaaagyon vigyázz, nekem sikerült egy 1 tb-s nvme ssd-t tönkretenni vele (God knows why)
sudo rm -rf /*
-
general
addikt
ilyet láttatok már? össze-vissza jelzi a két fájlkezelő a mappák tartalmait....nagyon para, a gyári Finder többazör ia mást mutat. alul a Forklift van. ráadásul ezen a meghajtón az Adobe Lightroom is a kevesebbet látja! egy másik meghajtón van a backup, tökugyanez . amappa, ott mutatja a 2965 db-ot!
[ Szerkesztve ]
-
xedos
addikt
Na, hackli miatt még linuxot is tanulnom kellett...
Linux nvme-cli-vel lehetett átállítani a Hynix SSD sector méretét 512-ről 4096-ra.
Sikeresen telepítve... csak nem csináltam meg a clovernek a particióját ... elfelejtettem...
El lehet tolni a particiót és oda egy 100Megás részre telepíteni a Clover cuccait? -
xedos
addikt
válasz Plasticbomb #31895 üzenetére
OK. De Gpartedel utólag létrehozható, eltolható?
Januárban csináltam és már elfelejtettem :-( -
törölt tag
Ha egy ssd-re szeretnék macOS és win10-et, akkor a particionálást a mac-el kell megcsinálnom?
Szerettem volna az ssd végéből lecsípni 128GB-ot és ott csinálni, de telepítéskor az első reboot után, amikor a recovery-t csinálná meg és tenné fel a rendszert, akkor folyton elakad és nem tudja folytatni. Ha teljesen le van pucolva az ssd és csak a macos menne fel, akkor megcsinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Milyen egeret válasszak?
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Bestbuy játékok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Háztartási gépek
- Filmvilág
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest