Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sad_Vamp
őstag
Sziasztok!
valaki már rakott össze gépet a tonymacx86.com kompatibilitási listája szerint?
Megbízható? Milyen gondok merülhetnek fel? (vagy ezeknél már nem szabadna?)A következő komponensekben gondolkodnék:
GIGABYTE Z170X-Gaming 5 -ATX
Intel Core i7-6700
Crucial 32GB KIT DDR4 SDRAM 2400MHz CL16 Ballistix Sport LT Dual Ranked
Samsung 850 EVO 250GB KIT
Corsair RM650i
TP-LINK TL-WDN4800
Fractal Design Define R4
NOCTUA NH-U9S“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
-
sad_Vamp
őstag
Az evidens hogy nincs, azért kérdezem hogy, ha direkt így rakom össze, akkor jobb e lesz, mintha csak úgy "összekukáznék" ezt-azt.
Azzal, hogy a iMAC-ekbe már HDD-t és RAMot is elég nagy probléma cserélni, az alma nálam eléggé elvágta magát.
GPU - nem tudom, majd megnézem FCpro-ról van szó amúgy (nem tom lesz e rá utalás).
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
sad_Vamp
őstag
válasz mgaben #28113 üzenetére
1-2 havonta 1-2 rövid videó. Viszont az MBP-m simán meghasal már a 720p 50FPS-tól (érdekes 25FPSt simán nyomja akár multicamban is) Ma is egész nap szenvedett a gép (kép stabilizálás és gyorsítás). Ha 25FPS-ben lett volna a videó, akkor már 3x megvágtam volna valszeg.
[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
sad_Vamp
őstag
válasz mgaben #28115 üzenetére
MBP-ban intel inside van valami beépített ami a i7eshez jár (gondolom HD vagy Iris).
Igen nézem a tonymac-et ott is Nvidiák vannak ajánlva, az alapján néztem ki ezt:
[gtx750]
ez elég lehet? vagy ennél azért komolyabb kell?nekem 3D sem kell igazából... csak a multicam. 2-3 videó sáv és 1 studio hang (megtoldva sok képpel, és sima felirattal helyenként). Ezzeket csinálgatom saját célra.
Amúgy ha már itt vagyunk, valami "képrángatós" effekteket nem tudsz ajánlani? Esetleg olyat ami zenére/ritmusra efektez?
-
sad_Vamp
őstag
Pár -esetlegesen- hülye kérdés(előre is elnézést érte):
1. Grafikus kártya: ha a gyártó és a chip egyezik (pl Gigabyte GTX960) a buying guide-al, de a többi nem, akkor az mekkora gondot okozhat?
2. mit befolyásolna az, ha a táp nem az ajánlott corsair típus lenne?
3. gondolom a ház/CPUhűtő/HDD triumvirátus tulajdonképp lehet bármi, nem igazán fogja zavarni az OSX-t ugye?
4. Mi a helyzet a bluetooth-al? muszáj azt a 100€-s kártyát venni, hogy legyen, vagy meg lehet oldani másképp is? Főleg amiatt kérdem, mert ha netán trackpadot vagy origi bill-t raknék hozzá, akkor ugye ahhoz BT kell.[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
1. közben ez megoldódott hülyén volt megnevezve a másik üzletben a kártya.
2. már irtam is oda, köszi! (fogalmam sincs a mostani cuccok fogyasztásáról, jó ideje csak laptopolok)
3. itt is próbálok az ajánlottal menni, de a seagate-ket sokan szidják
4. esetleg tipp merre induljak?“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
sad_Vamp
őstag
Sziasztok!
Sziasztok pár hónapja jártam itt, sajnos azóta még nem jött össze a "Hackli"-ra. De akkor megbeszéltük hogy video vágáshoz a grafkártya fontos. Ebben az évben már komolyan tervezem egy "CustoMAC Pro" összerakását. Nézegetem a tonymacx86-ot és meglepődve tapasztalom, hogy amióta utoljára jártam ott az ajánlott grafkártyák listája nem változott.... csak épp a világ ment annyit előre, hogy ezek a kártyák már kvázi nincsenek.
Szóval a kérdés:
- mi a helyzet más kártyákkal? (és ezek közül mi fut a legprobléma mentesebben?)
- vagy ne variáljak és vegyem meg a még megmaradt GTX970-est?
konrétan egy ilyet( link) -ez benne van a listában.esetleg innen(link) valamelyikek közül van valakinek tapasztalata?
Vagy mi ilyenkor a teendő? Tényleg igyekszem a TMx86 alapján összeállítani a gépet. Mivel sosem csináltam még ilyet, szeretném minél simábbra és egyszerűbbre venni a figurát, nem sz**ni akarok a géppel, hanem használni
Várom tanácsaitokat.
[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
válasz Plasticbomb #29041 üzenetére
SIERRA van az MBP-men is, szóval ezen is annak kéne lenni. Amint irtam nem akarok kellemetlenségeket, nem zárkózom el az AMD-től sem, de akkor az olyan legyen ami tényleg simán "pöccre" indul. A sleep awake hiány az már elve elég nagy gáz szerintem. Az biztos hogy valami kéne 150-300€ között. Csak nem akarok úgy járni hogy amire év végén oda jutnék nem lesz már semmi biztosabb model, ezért inkább megvenném most, vagy a kövi hónapban. Amúgy én is csodálkozom azon, hogy miért az NV van nyomatva a TMx86on, amikor az iMAC-ekben Radeon van...
Szóval a kérdés még mindig nyitott...
-
sad_Vamp
őstag
válasz kicsiii #29044 üzenetére
talátam egy ilyet tonymac-en. Még nem olvastam el teljesen. De ha jól értem, eddig ami simán ment, most már az is fekete képernyővel indul és nem ébred vagymi....
Másrészt többen írták ott is, hogy a Radeonok az NV-hez képest 2x gyorsabbak. Csak mivel teljesen kezdő vagyok, fogalmam sincs, hogy működésre tudnám e bírni.
-
sad_Vamp
őstag
Mi a helyzet ezzel?
Gainward GeForce® GTX 970
jól látom, hogy eléggé ül a referenciával?“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
sad_Vamp
őstag
válasz kicsiii #29053 üzenetére
itt legalább 1év garim van, ha beütne a kaka... És nem vagyok már jó ideje nagy HW mágus azt sem tudom mivel kéne tesztelni hogy kéne nézni, meg mik az aktuális árak ez ügyben. Inkább megyek drágábbért biztosabbra, mint aztán kuncsorogjak gtx970 tulajoknak, hogy ugyan adják már el. A gépet szerintem legkésőbb júliusban el tudom kezdeni összerakni, addig meg a haverom használná-tesztelné a kártyát, ha netán valami baja van az addig jöjjön elő.
most még megpróbálok körülnézni a nagyvilágba ott mi a helyzet ezen kártyákkal. Esetleg valami tipp jó német üzletre? (vagy marad az amazon/ebay)
[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
most amott (TMx86) próbálnak rábeszélni inkább a Radeonokra, mert hogy sokkal de sokkal gyorsabb az FCPX rajta.... csk az a baj, hogy nem igazán tudok dönteni, mivel nem értem pontosan mi is van a mérleg egyik nyelvén és mi a másikon... hogy mi a pro/kontra...
-
sad_Vamp
őstag
válasz Plasticbomb #29043 üzenetére
Na, már amott is azzal "zaklatnak", hogy radeonnal sokkal gyorsabb lenne az FCPX-el....
Kicsit tudnál ismertetni ezzel a 2 AMD problémával? (mivel első build lenne nem tudom mi van pontosan a mérleg egyik nyelvén és mi a másikon)
a sleep/awake-nál elég kikapcsolni az alvást? A sima sofware-es képernyő kikapcsolás még működik attól?
Ez a "boot to black" amit nem igazán értek. Mit is csinál? Mekkora gond? Minden kapcsolásnál oldani kell, vagy csak egyszer? stb.
Mi lenne a szitu akkor, ha keresnék egy használt, de teljesen működő "kici-occó" AMD kártyát, és később raknék bele egy nagyobb teljesítményű akármilyen kártyát, hogy win alatt is tudjak játszani? Az alaplapnak gondolom SLI meg crossfire típusúnak kéne lennie, ugye?
Ilyte csinált már valaki? Nem zavarna be az OSX-nek a másik kártya? vagy ott is le lehet tiltani, mint a windowsban? (és akkor "csak" a monitor kábelt kéne cserélgetnem ugye?)Jól jönne valami épkézláb tanács, mert rettentő passzivitás van az ügyben.
[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
ez megoldható a Bachman (remélem jól irtam) féle hungarian pro keyboard-al keress rá
Chal, Plasticbomb:
Most már teljesen meg vagyok zavarodva....
Igen van ott egy csomó BruceX test a TMx86on is.... és ahogy nézem az ATI-s configok általánosságban 25-50%-al gyorsabbak a NV-knél.Ez az RX 480 nagyon jó kártyának tűnik... jó áron van, erős teljesítménnyel, adnak hozzá DOOM-ot is
nyehh.... elvesztem
[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
válasz sad_Vamp #29087 üzenetére
Én meg közben leültem nyugodtan és kiöltlöttem a dolgokat!
Mivel én most azért pánikoltam be, hogy elfogynak a támogatott NV kártyák a Hacklikra és ezért akartam vásárolni, mérlegelni kezdtem.
Úgy döntöttem a dupla biztonsági játékra hajtok:1. most beszerzek olcsón kapható használt ATI/AMD kártyát 5770 vagy 58XX szériákból, lehetőleg kettőt és természetesen teljesen egyformát. Ezek még állítólag most is "out-of-box" mennek (ezt remélhetőleg 80€ alatt meg tudom oldani - mármint a 2 drb-ot)
2. kivárok - mivel úgysincs meg még a pénz a full configra talán ez a legjobb döntés. Ha az NV kártyák támogatása véletlenül végleg lejár legalább fogom tudni, és nem kell halott technológiákba ölni a pénzt. TMx86-on úgy is azt rebesgetik, hogy biztos hogy lesz támogatva az AMD Polaris architektúra, ha meg nem akkor majd a VEGA (végül is, ha NV-t nem használják, valamit tenni kell a nyavalyás gépeikbe nem?). Szóval kivárok, lehet addigra már az alaplapokat sem fog kelleni vadászni, mert már már az új intel széria (bár ahogy a dolgok most állnak akár még a RyZENt is el tudom képzelni) is működni fog, hisz ezt már most is tesztelik. Így remélhetőleg majd nyáron/ősszel egy korszerűbb konfigot tudok összerakni, amivel majd a windows (és az alatta levő progik-játékok) is jobban muzsikál.
Azt hiszem az egyetlen hátránya ennek a tervnek, hogy legalább 3x grafkártya slotnak kell majd lenni az alaplapon, de ez nem akkora probléma, ahogy elnéztem, még/már most is vannak ilyenek.
Igen tudom, hogy valószínűleg a legjobb az lenne ha dual R9 280x-et vennék, de ez még rettentő drága, ahhoz hogy használtban gondolkodjak (250-400€ a két kártya), és játszani meg nem igazán a legújabb technológia...
Vélemények?
-
sad_Vamp
őstag
válasz Plasticbomb #29094 üzenetére
nem érted teljesen a logikámat, azt hiszem
ha összespórolom, nem lesz gond a pénz.... OSX-en a fő profil FinalCutProX lesz. És amott azt irták, hogy már a dual 5770 is brutál eredményeket hoz (konkrétan majdnem egy GTX970est).
High-end PC-t akarok összehozni, amin nincs, vagy csak nagyon kevés kompromisszum van, és nem kell frissiteni legalább 2-3 évig, viszont az OSX-nek meg rendesen működnie kell (főleg az FCPX-el).A másik, hogy nem vagyok hajlandó 50€-nál többet kiadni használt kárytára.... és a refurbished 280x és 380x is arany áron megy, ha egyáltalán van . Használtan meg 150€/drb, ennyi pénzt már nem rizikóznék.
Egy ilyen 5770-est meg viszont meg tudok oldani 20-30€-ból.... 2drb az kb másfél bevásárlás az élelmiszerben (vagy mittomén) szóval, nem akkora tétel, ha bukok rajta akkor max 60€-t (a 2őn ugye). Végső esetben, ha megjön a normális Polaris vagy VEGA támogatás akkor meg eladom ...mittudomén, a feléért például (ez esetben is csak 30€-t bukok).
Ha jól néztem és értelmeztem a dolgokat a ráfizetésem fő rész a nagyobb táp lesz, és az, hogy 3 vagy 4 SLI-s alaplapot kell majd vennem.... de kit érdekel?
-
sad_Vamp
őstag
hát ha majd -amikor eljön az idő- sikerül megfelelő alaplapot találni, akkor simán megcsinálhatom, hogy csúcs-közép NV (letiltva OSXben) és 2x AMD (letiltva Win10ben) és mind1ik az adott OS alatt muzsikál.... legalábbis ebben reménykedem.
-
sad_Vamp
őstag
válasz Mr.Graphic #29104 üzenetére
TMx86 fórumain azt mondják, hogy még mindig nem teljes. Van néhány típus ami nagyon nem akar rendesen működni. És van ugye van ez a 2 dolog a sleep-awake és boot2black... és lehetnek gyártótól függően más hibák is. Ezt én így félve nevezném teljesnek.
-
sad_Vamp
őstag
Valakinek meg van az El Capitan (esetleg tud lehúzható címet)? esetleg valami módszer, hogy SIERRA-ból le lehessen nyúzni?
Ismerősöm fog kapni 1 öregebb iMAC-et (7.1) de azon még snow leopard van. Ha jól olvastam a kaptiány az ami még pont elmegy rajta, de nincs kedvem egyesével instalálgatni az 2 verzió közötti OS-okat.“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
sad_Vamp
őstag
válasz Mr.Graphic #29163 üzenetére
köszöntem! Remélem majd működni fog
-
sad_Vamp
őstag
válasz Plasticbomb #29196 üzenetére
én is teljesen asus ellenes vagyok... már jó ideje nem vásároltam és alapból kerülöm. A sok rettentő rossz élménynek köszönhetően. (még mindig vannak ismerősöknek ilyen cuccai és látom, hogy nem javult a helyzet, sőt!)
-
sad_Vamp
őstag
válasz Plasticbomb #29209 üzenetére
gyakran haldoklik be így a rendszer, látszólag magától?
(mert akkor lehet inkább iMac-re kéne spórolnom...)[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
Sziasztok!
Mivel mennek a RAM árak szépen felfele, gondoltam megkérdem:
Mennyire fontos a hacklinál a RAM? Mennyire vegyen figyelembe a TonyMAC-es ajánlásokat?
Ha netán nem kell, akkor mi az amire figyelni kell a MHZ-n kívül és miért? (tudom hogy létezik valami késleltetés meg mittomén mi, de annyira nem figyeltem ezt a szegmenst mostanában, hogy nem igazán vágom a dolgokat)
Egyelőre úgy néz ki, hogy egy GB Designare alaplapot tolnék majd alá, i7 6700K-val, ha ez segít.
Segítségetek, tanácsaitok, javaslataitokat köszöntem előre is!
-
sad_Vamp
őstag
szuper, akkor asszem ilyen lesz:
Kingston 16GB KIT DDR4 SDRAM 2400MHz CL12 HyperX Savage Black
meg kell venni, mert még jobban felnyomják az árát, aztán én már besokalok[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
Még egy kis polemizálgatás RAM témában (találtam akciós RAM-okat, de más típusból):
szóval ha OsX-et telepítünk (GA-Z170x-Designare lesz majd a lap), akkor a biosban úgy állítsuk a feszülségeket megaherzeket (szal az OC-t) ahogy szeretnénk, vagy mindent inkább DEFAULT SETTINGSEN kell hagyni? Nem tudom van e efféle megkötés.
-
sad_Vamp
őstag
Gigabyte Z170X Designare-ra rakott itt már valaki haklit?
Mennyire fogok vele szívni?Olyat csinált már itt valaki, hogy A graf kártya = win; B graf kártya = OsX?
Ha dualbootot akarok akkor mi jobb:
-1 SDD, 2 particióval
-2 külön SSD
???Köszi!
-
sad_Vamp
őstag
válasz itanczos #29516 üzenetére
nem akarok többet.... mármint SLI-t vagy CrossFire-t vagy mittomén.
NVidia játszásra WIN alatt, Radeon HD5850 videovágásra OsX alatt.... az NV-ről nem is kell tudnia az OsX-nek.... a kérdés, hogy kivitelezhető-e
-
sad_Vamp
őstag
válasz itanczos #29519 üzenetére
szerintem meg a HD5850nél amit NATíVAN támogat az OsX nem igazán lehet jobban támogatva egyik NV sem.
És még hozzá jön, hogy ilyen ősöreg kártyák is agyonverik a mai középkategóriát, ha FCPX-ről van szó, és bizony esetemben arról lesz szó.“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
sad_Vamp
őstag
válasz mgaben #29532 üzenetére
OK, sajnos darabokban veszem a gépet, egyelőer a Radeon 5850 és RAMok vannak meg, kövihónapban jön a proci meg az alaplap eltart még 1 darabig mire összeszedem a szükséges cuccokat.
-
sad_Vamp
őstag
válasz itanczos #29535 üzenetére
milyen gányolás?! milyen nem fix konfiguráció? mondta valaki, hogy nem fix a configom?!
A configom kérlek fix, csak még ott csücsül a boltban. TonyMac-es ajánlások -és az itteni informálódás- szerint válogattam össze gondosan!Sonja: sajnos nem, ext4-et sem olvas az a hülye macOS, de lehet venni hozzá, ugyanaz gyártja mint a NTFS nézőt a Paragon.
[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
válasz itanczos #29543 üzenetére
Nagyon félreértettél. Jelenleg Gyűjtöm az információkat ahhoz a vashoz amit venni fogok. (ezért is érdkeelt hogy az SSDket hogy érdemes dualboothoz) csk mivel nincs egydarabban 2000€-m ezért alaktrészenként vásárolok. Már van RAMom meg grafkártyám, kövihónapban, ha mindne jól megy lesz alaplap meg proci... utána meg a többi.
De látod, amit irtál, ezt is jó tudni, szóval amíg a végleges konfig meg nem lesz, addig csak WIN lesz a gépen. (mert a kövi hónap után már összetudnék barkácsolni valamit, de az tényleg csak ilyen ideiglenes lenne)
monitor cserére gondolom azért az OSX sem háklis nagyon ugye?
-
sad_Vamp
őstag
válasz FіkuszKukіsz #29563 üzenetére
Van direkt AMD-graf-os thread/topic a Tonymac-en nagyon sok embernek mennek az RX280-ak és RX480-ak.
szóval annyira azért nem nagy mók. Viszont black screen boot, meg sleep-awake gondok vannak ez igaz.Ha videó vágásról van szó, akkor viszont sokkal jobb AMD-t használni mert arra van optimalizálva az FCPX.
-
sad_Vamp
őstag
hát én ebben nem tudok neked segíteni, én is majd most(anában) fogom csak összerakni majd az első hacklimat. Amit én kihámoztam a dologból, hogy bizony ha az ember nem akar szívni, akkor érdemes öregebb ATI kártyát választani, én vettem is a célra egy HD5850-et ami állítólag csont nélkül megy (azt állítottá hogy FCPXben a kártya olyan gyors -néha gyorsabb- mint a GTX980 -- ha jól emlékszem). Ráadásul használtan felénk rettentő olcsó!
[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
kérdés most, hogy melyik kártyáról beszélgetünk. de a HD5850 egy 2 PCIe-t elfogalaló szörny. Ráadásul elég hosszú is 29-30cm körül van. Amibe 2x 6pin áram is kell, ha csak 1et nyomsz be már el sem indul.
a minimum req. a manual szerint:
"A 500 watt or better power supply with two 75 watt 6-pin PCIe power connectors."[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
Most néztem, hogy az alaplap amit rendeltem támogatja a i7 6700k és a 7700k-t is. Viszont a 6700k kicsit kihaló félben van (vásárlás szempontjábó). Mennyire problémás a 7700k OsX-el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Háztartási gépek
- Xbox Series X|S
- Építő/felújító topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC játékok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest