Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsnorbi21
tag
Sziasztok!
KB 1 hónapja próbáltam feltenni az El capitan-t(vmware alól csináltam meg a telepítőt), kifagyott már a telepítő előtt.
Aztán próbáltam a yosemite-t, az tökéletesen feltelepult, viszont utána voltak problémáim. A felbontast nem tudtam beállítani, hang nem volt, wifit nem érzékelte. Egy éjszakát szenvedtem vele, utána hagytam mert kellett a gép. A kérdésem az lenne, hogy érdemes vele szenvedni, vagy esélytelen hogy működjön rendesen?A laptop egyébként Acer aspire 5733, Intel i3 380M, 8gb ram, Intel HD graphics. 500 gb-s hdd-re menne fel, már ketté van osztva (az egyik particion a win 7 van).
Köszi előre is a segítséget!
-
zsnorbi21
tag
válasz Clickbait #28027 üzenetére
Na most vissza kellett néznem a videót ami alapján csináltam, mert nem emlékeztem. Unibeast-tel csináltam meg a telepítőt, viszont a videót követve UEFI boot módot választottam a telepítő elkészítésénél. Holnap megpróbálom a legacy boot-os verziót. Attól függetlenül tudok rá varázsolni wi-fit meg videódrivert?
-
zsnorbi21
tag
válasz Clickbait #28048 üzenetére
Kipróbáltam rengeteg dolgot, csak nem akart elindulni. Végül feltettem a yosemite-t, de egyelőre sehogy sem sikerül a wifit munkára bírni. Hang van, USB megy, viszont hálózat nincs, valamint a videokártyát sem ismeri egyelőre, így elég karcsú 1024x768 a felbontas jelenleg.
-
zsnorbi21
tag
Üdv! Ma újra felteszem az osx-et (yosemite), eddig nem próbálkoztam huzamosabb ideig, mert nem volt rá időm. A probléma az, hogy a videokartyat és a WiFi-t nem ismeri fel.
Acer 5733 laptop, sima Intel HD graphics van benne, a WiFi pedig qualcomm atheros.Tud valaki ebben segíteni?
-
zsnorbi21
tag
Nos, felment a yosemite, sikerült a videokartyat is megoldani, tökéletesen megy
A wifivel meg mindig bajban vagyok, kextet nem találtam hozzá.
Viszont találtam 2 leírást amit én nem teljesen értek, megkoszonnem ha valaki elmagyarazna mit akarnak ezzel mondani.
A másik linket nem tudom életre kelteni, ezért csak bemasolom:
http://www.hackintosh.zone/forums/topic/1623-kext-for-qualcomm-atheros-ar5b125-wifi/Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
zsnorbi21
tag
Igen, csak irtak ott egy lehetőséget, amiből én nem tudtam kivenni, hogy mit is akar. De mindegy, rendeltem az Ebay-en egy wifi sticket igy már van net.
Egyébként az El Capitan telepitője már az elején meghal, valószinűleg a videodriver miatt. Az be lehet injektálni valahogy előre, hogy már a telepitéskor is menjen rendes felbontáson?
-
zsnorbi21
tag
Udv!
Yosemite 10.10.1 van feltelepitve, yosemite-zone verzió. Nincs rajta a photos alkalmazás, nem tudom a képeket megnezni csak szerkeszteni. App storeban sincs,kerestem már rá a googleban, de nem találtam használható infót. Tud valaki ebben segíteni?
-
zsnorbi21
tag
Valaki használ 1. Generációs sima Intel HD graphicssal szerelt laptopot? Esetleg azon Sierrat?
-
zsnorbi21
tag
Üdv!
Van olyan itt aki laptopon használ Sierra-t, esetleg synaptics touchpaddel szerelt gépe van?
Nem találok rá működő kextet.Többet is próbáltam, volt amelyikkel a kétujjas görgetés nem megy, a másikkal egy klikkre 5-t klikkel, a harmadiknál az érzékenységet nem lehet állítani és kezelhetetlen.
Köszi!
-
zsnorbi21
tag
Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem, laptopra szeretném rávarázsolni a Sierrát(vagy a High Sierrát).
Egy régebbi laptoppal már sikerült 1 éve(Acer 5733, intel i3-m380,8GB ram, tökéletesen ment de már eladtam a gépet).Most van egy újabb Acer laptopom a következő paraméterekkel:
i5-6200U (intel HD 520 graphics)
8GB ram
128GB SSD + 1TB HDD
Nvidia GeForce 945M
FullHD 15,6"A terv a következő:
Az SSD-re szeretném telepíteni a MacOS-t, valamint a HDD-ből kellene még kb 2-300 GB adatoknak, a maradék 7-800 GB-ra pedig Windows menne.
Lehetséges ez? Kellene a windows néha játékra, meg 1-2 windows-os program futtatására.
Ha igen, előbb úgy formázzam a HDD-t és menjen fel a windows rá, vagy kezdjem az ügyködést a MacOS-szel?Másik kérdés: Tudom, hogy az Nvidia kártya nem fog menni a Sierra alatt, de meg lehet úgy oldani, hogy ha windows-ra megyek át ott működjön? HDMI csatlakozó így gondolom ki is van lőve MacOS alatt.
Köszi a segítséget előre is.
-
zsnorbi21
tag
válasz zsnorbi21 #31097 üzenetére
Sziasztok!
Sikerült felvarázsolni a Sierra-t de végül a windows ment az SSD-re, a HDD-n pedig van 500GB az adatoknak és 500GB a MacOS-nek.
A gondom az, hogy a Mac-en nincs ott az EFI partíció ahova berakhatnám a config.plist fájlt.
Clover-ben mountoltam, meg is jelent és be is másoltam, viszont onnantól kezdve ha újraindítom a gépet és a clover betölt, csak olyan opció van, hogy Boot windows from EFI. Ha visszarakom az eredeti config.plist fájlt és újraindítom, újra ott van a boot MacOS from Mac( és a többi partíció,pl boot Windows from Windows).A config.plist fájl jó mert már leteszteltem a rendszert vele és tökéletes működött, tudtam bootolni pendrive nélkül is és a iGPU is 1536mb volt.
Van ötletetek mi lehet a baja?
A bios-ban UEFI-ra van állítva, a Mac partícióra Clover for UEFI boot only ment fel.
Acer Aspire VN7-572G a laptop a következő komponensekkel:
intel i5-6200u
intel HD520
8GB ramköszi!
-
zsnorbi21
tag
Szóval elég ha újra feltelepítem a clovert a HDD-re?
Le kell előtte törölni az előzőt, vagy le lehet egyáltalán valahogy?
Nem akarok hülyeséget csinálni és összekuszálni mindent csak azért kérdezem.Én ha bekapcsolom a laptopot rögtön SSD-ről bootol a windows, kb 5mp alatt bent is vagyok.
Ha Mac-re akarok menni akkor F12 az acer logónál és kiválasztom a HDD-t, majd bejön a clover és úgy tudok menni a Sierra-ra. Ez így tökéletes mert néha az asszony is használja a laptopot, neki meg épp elég ha csak megnyomja a bekapcs gombot és rá se kell néznie a clover-re -
zsnorbi21
tag
Most annyit csináltam,hogy újratelepítettem az egészet Clover EFI-vel, ugyanúgy be is bootolt a rendszer de ha berakom a config.plist-et megint csak a windows-t ajánlja fel. Amikor csak a MacOS volt feltelepítve ugyanezzel a config.plist-tel simán elindult, megjelent az összes partíció és megjelent az 1536mb a HD520 mellett.
Mitől tűnhet el a többi partíció a cloverben ha berakok egy másik config.plist fájlt?
Ha visszarakom az eredetit, újra megjelenik a MacOS opció de csak 7mb az iGPU.Szerk: értem már mit mondasz, kipróbálom. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
zsnorbi21
tag
válasz Sapphi #31288 üzenetére
Nem tervezel véletlenül cikket írni az Nvidia kártyák kikapcsolásáról?
Olvasgatom folyamatosan a tonymac-en a leírásokat, de hiába tudok tökéletesen angolul, teljesen kínai nekem ez a feladat...az integrált gpu működik tökéletesen, de felesleges megy mellette az Nvidia gpu mivel ugye nem támogatott. Ja igen, laptopról van szó
Ha tudsz esetleg egy egyszerű, érthető leírást akkor nagyon megköszönöm
-
zsnorbi21
tag
A telefonnal simán összekapcsolódott. Délután kipróbálom egy bluetooth hangfallal, bár a hangot is még meg kell csinálnom, nem volt rá időm.
Az valamivel egyszerűbb feladatnak tűnik, bár ahhoz is kell DSDT patch.
Sapphi: köszi, akkor olvasok még sokat róla aztán hátha sikerül valahogy.
-
zsnorbi21
tag
válasz Sapphi #31309 üzenetére
Például a natív WiFi támogatása engem érdekelne nagyon. Kipróbáltam a Bluetooth hangfalammal, simán kapcsolódtak és lejátszotta a zenét. Az lehet, hogy a Bluetooth natívan, kext nélkül működik, de a wi-fi maga nem támogatott?
Nem találtam semmit az én wi-fi kartyamra, hogy működne-e valahogy vagy sem.Meg egy dolog eszembe jutott: a hang meg nem megoldott, próbaképp multibeast-tel felraktam a vodoohda legutolsó változatát, de nem lett jó. Hogyan tudom azt torolni, ha megakarom csinálni rendesen/appleHDA kext-tel?
[ Szerkesztve ]
-
zsnorbi21
tag
válasz Sapphi #31345 üzenetére
Üdv! Olyan problémám van, hogy végigcsináltam a tonymac-en lévő guide-ot, majd a te blogodon található leírást is(ami szinte ugyanaz), de még mindig nem működik az iMessage(se az appstore).
Több serial-t is kipróbáltam, többször is megcsináltam mindent, mégse jó.Van ötleted, mi lehet a baj?
-
zsnorbi21
tag
válasz Sapphi #31348 üzenetére
Szia!
Acer aspire VN7-572G, intel i5-6200u, intel HD520, 8gb ram, MacBook Air 6,2-re van állítva SMBIOS-ban.
Egy usb-s wifi dongle-t használok, megnéztem system report-ban és en0-ra van állítva, ezt írták először hogy csekkoljam le. Azt is megcsináltam, system preferencesből is és finderben azthiszem library-> preferences alatt is kitöröltem a network cuccokat. Újraindítás után se ment.
-
zsnorbi21
tag
válasz Plasticbomb #31350 üzenetére
Amit tonymac-en ajánlottak a rendszeremhez config.plist azt raktam be, az nem lesz baj ha átállítom erre? Macbook pro 13,1 ha jól értelmeztem.
-
zsnorbi21
tag
-
zsnorbi21
tag
válasz Sapphi #31359 üzenetére
Mint kiderült valamiért nem másoltam be az Ethernet kext-et így nem látta. Beraktam az efi-n a többi kext közé és töröltem a network preferences-t, így már működik köszönöm a segítséget!
Haladunk, sikerült a hangot megcsinálni, az appstore/imessage működik,wi-fi van, bluetooth van, videókártya megy, touchpad mindenféle gesztussal működik. Egyre jobban szeretem már csak a nvidia kártyát kell kikapcsolni és a fényerőt állító fn gombokat megoldani valahogy, ez a kettő problémás csak.
-
zsnorbi21
tag
válasz cseke- #31376 üzenetére
Szia!
Ezek segítségével:
[link]
és
[link]Annyi fontos, hogy az ethernet kártyád fel kell hogy legyen ismerve a rendszer által és elsődleges helyen kell lennie (en0), még ha nem is azt használod hanem a wi-fi-t. Én ezzel szívtam sokat mire rájöttem(egyébként le van írva a 2. link alatt, de figyelmetlen voltam).
-
zsnorbi21
tag
válasz zsnorbi21 #31375 üzenetére
Sikerült kikapcsolni az nvidia kártyát, kíváncsi vagyok hogyan változik az üzemidő az már biztos, hogy közel se melegszik annyira mint eddig. A fényerőt is sikerült beállítani, bár az fn+brightness billentyűk még mindig nem működnek, helyettem az appstore-ból letöltött kis app segít, amivel be lehet állítani hot key-t is
-
zsnorbi21
tag
És Sapphi:
Bocs a késői válaszért, de ezer a dolgom a héten.
SSDT, DSDT patch megy?Ezeket én átolvastam az elejétől a végéig, nagyjából megtanultam hogyan kell. Ha nem megy, szóljatok és segítek
Az első linken lévőt kb idáig kell követni:
Ezután a MaciASL programon belül tudod patchelni a következőt megkeresve: "Call _OFF from _INI (SSDT)".
-
zsnorbi21
tag
-
zsnorbi21
tag
Hali!
Van itt olyan aki hacklizik 755-ös konfiggal?
Van egy Asus P5QL-Pro lapom Pentium Dual Core E6500-as procival(ezt cserélném core 2 duo-ra) és 2GB DDR2 RAM-mal. Nincs a gép használva egy ideje de vennék bele új procit, +2GB ramot és valami olcsó HDMI-s kártyát.Tudtok ajánlani valamit ami a lehető legegyszerűbben menne?
Nem vagyok abszolút kezdő benne, egy acer laptopot a lehető legtökéletesebb állapotba hoztam Sierra alatt, de azért elkél a jótanács mert PC-re még nem raktam fel
Köszi előre is! -
zsnorbi21
tag
válasz Mr.Graphic #31780 üzenetére
Nem nagyon találtam róla így infót hirtelen, de a public beta mikor várható?
Kipróbálnám már én isKöszi
-
zsnorbi21
tag
válasz Mr.Graphic #31783 üzenetére
Köszi! Tegnap este felraktam, az újraindítások között a következő sornál állt hosszabb ideig aztán továbbment a telepítés.
Kextd stall[1], (240s): 'AppleACPICPU'
Majd amikor végzett a telepítéssel a Cloverben nem mutatta a Mac partíciót, csak a Windows-t.
Clovert frissitettem előtte ha jól rémlik 4509-es verzióra.Van otletetek miért nem mutatja?
HDD-n volt a HS, azt frissitettem.[ Szerkesztve ]
-
zsnorbi21
tag
Közben olvasom, hogy jön az APFS támogatás HDD-re és Fusion Drive-ra.
Lehetséges,hogy átkonvertálta APFS-re a fájlrendszert a frissítés?
Ha igen, hogy tudnám az apfs.efi-t betenni a megfelelő helyre Windows alól?Esetleg mivel tudom megnézni a fájlrendszert Windows alól?
A win10 SSD-re van telepítve, a MacOS pedig egy külön HDD-re és nem látni win alól semmit, transmac-kel vagy explore++-szal sem.
Gondolom azért nem látja a clover a Mac partíciót mert nincs ott az apfs.efi (csak a hfsplus.efi, ami eddig kellett).
[ Szerkesztve ]
-
zsnorbi21
tag
válasz Plasticbomb #31789 üzenetére
Köszi, közben sikerült a parancssorból előcsalni aztán Explorer ++-szal betenni az apfs.efi-t. Mondhatták volna, hogy már a HDD-t is APFS-re formázza...
Most ott tart a folyamat,hogy a bejelentkező képernyő előtt fekete képernyő fogad, és semmire nem reagál.
HD 520-am van, legfrissebb lilu és intelgraphicsfixup kext, próbáltam hibás platform-id-val és -lilubetaall flag-gel is bootolni de semmi.Azt hiszem várni kell frissebb kext-re, ami már támogatja a Mojave-t.
-
zsnorbi21
tag
Sikerült közben, vmware alól csináltam egy pendrive-ra clover-t, mindent frissítettem és azzal tudtam bootolni.
Köszi a segítséget -
zsnorbi21
tag
válasz ddsteel #31839 üzenetére
A lényeg, hogy intel i3-i5-i7 proci legyen benne, AMD-kkel csak a szívás van vagy egyszerűen nem is lehet rájuk feltenni. Dedikált GPU-t úgyse lehet használni macOS alatt, szóval ha csak hackintoshra kell akkor bőven elég az iGPU-s, nem is kell szenvedni a dGPU kikapcsolásával.
Wi-fi-vel szokott probléma lenni, vagy veszel egy támogatott wifi modult és kicseréled (amit a leírás szerint nem szeretnél), vagy veszel mellé egy 2-3 ezer forintos mini wifi adaptert (én is emellett döntöttem).
HP és Dell laptopokra általában van sok leírás, szerintem azokkal járnál a legjobban.Az enyém egy Acer VN7-572G, i5-6200u, 8 GB ram, 128 SSD + 1TB HDD, integrált gpu-val tökéletesen megy a legújabb High Sierra, gyakorlatilag minden működik rajta.
Én 8 GB ram alá már nem adnék, és az SSD is nagyon sokat dob a sebességen és a teljesítményen, bár így már nem biztos, hogy befér 150k alá. Max, ha használtban is gondolkodsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest