- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Barthezz2: Cím: Ismeretlen - Chapter 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Plasticbomb #33782 üzenetére
Ennyi, behalok. Az egesz problemam es masfel napos szopasom vegul oda vezetett, hogy a DVMT (IGP pre allocated memory) nem volt eleg a framebuffernek. Alap beallitason nem mukodott, mikor feltekertem maxra (2016 MB), akkor meg attol akadt ki. de 512 MBal gyonyoruen elindult.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Máté94 #33781 üzenetére
Keszulnek en ra, de halvany lila gozom sincs meg rola, hogy mi hogy megy vele.
USB valahogy tuljutottam, s az internet recovery be is bootol, van kep is, fel is telepiti az ost, de amikor ugyanazzal az usbvel inditanam a kesz telepitest, kapufa van. gIOScreenLockstate 3mat es framebuffer errort kap folyamatosan a gep. Probalok egy teljesen ures configot osszevarazsolni, de... Halistennek az a gep nem fontos, csak jatekszer mar. -
Plasticbomb
addikt
válasz
Máté94 #33776 üzenetére
MI a baja a kextekkel?
Ki emlekszik, ha az IOUSBHostFamilynel a boot kernel panicol, mi lehet a problem? (USB injectet probaltam, usb kapcsolgattam, eddig folyton panicol.
tlac, meg mindig megvan az Asus Z97i-PLUS geped? Ugyanaz a plist, mint amit anno linkeltel, vagy valtozott vlami HS ota? -
Plasticbomb
addikt
válasz
kazsmerlaca #33303 üzenetére
Bocsi, nem figyeltem a GPu tipusara.. XD
-
Plasticbomb
addikt
válasz
kazsmerlaca #33301 üzenetére
OS Verzio? Hekkelt nvidia driver?
-
Plasticbomb
addikt
Na, most en is vegre ott tartok, hogy megy fel, de csak a mojave, epitettem egy nagy gepet, amit daily driverkent hasznalok, szal barmi tortenik, nem szarom ossze a gepem, igy a regi szett csak osx/linuxra marad.
Konfig:
Asus Z97i-PLUS
I5-5675c (Iris Pro 6200 aktiv!)
RX 480 REF
16GB DDR3 1866
250GB Samsung 860 EVO
AzureWave CE123H
Seasonic 520 Fanless Platinum
Philips 224ELEFI Driverek: ApfsDriverLoader, AptioMemoryFix, HFSPlus, VirtualSMC
Kexts: AppleALC, BrcmFirmwareData, BrcmNonPatchRAM2, BcrmPatchRAM2, IntelMausiEthernet, Lilu, USBInjectAll, VirtualSMC, WhateverGreen, a dolt betus kextek a wifi modulomhoz.macOS Mojavet telepitek, fel is megy, az USB gond nelkul bootol.
Viszont, amint felment, s felraktam a clovert az SSDre, majd atmasolom az EFIt kompletten az USBrol, nem bootol, illetve a rendszer bootol, de ugyan, mintha ki-be-ki-be kapcsolgatna a monitort. Ha az IGPvel bootolok, akkor meg megragad gIOScreenLockState 3-nal.epp olvasom, mi a problema megoldasa, de ha van otletetek, johet! -
Plasticbomb
addikt
válasz
#68216320 #33229 üzenetére
S ezt probaltad? tonymacx86
-
Plasticbomb
addikt
válasz
#68216320 #33226 üzenetére
A lenyeges resz: General Framebuffer Patching Guide using Hackintool
Az, hogy milyen chipsetrol beszelunk, edesmindegy, an z97hez nezegettem anno, s akkor is volt ilyen leiras. (Csak nem emlekszem, merre is volt, illetve van ilyen a Radeonokhoz is.)
Pl: tonymacx86
-
Plasticbomb
addikt
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Lazika #33206 üzenetére
Tobb, mint fel eves video. Azota sem jelent meg semmi High sierra fole nvidia oldalon.
Annyira nem lassabbak az AMD kartyak, perszre, nem 75FPS 4k lesz, de azt nvidia oldalon is csak akkor kapod, ha kicsengeted a szep felarat egy kartyaert, ami akkor mar eleg kozel van egy AMD compute szornyeteghez. Csak annyit kell megerteni, hogy mig a legtobb consumer nvidia kartya jatekra van elsodlegesen tervezve, a prosumer meg inkabb cimputera, addig az AMD vgak eddig leginkabb compute erosek voltak/voltak tervezve, s ezt kaptuk meg jatekra is, nem tudtak/akartak annyi variaciot letervezni, szukos eroforrasok vegett. Lassan szepen megvastagodik a penztarca, lesz megint nekik is szelsebb portfoliojuk. pl az uj 5700ak eleg szepek ahhoz kepest, hogy nagyjabol kozep felso katba erkeznek, alacsony fogyasztassal, kb hoznak egy vega56-64 teljesitmenyt, jatekban, ugyanakkor pl computeban kb fele teljesitmenyt hozzak. Mas szegmensbe kezultek ezek mar. Pl teljesen kihagytak beloluk a crossfire tamogatashoz szukseges modult, egyedul a dx12/vulkan mgpu megoldasban lehet kettot hasznalni egyszerre jatekra, viszont azok meg megritkabb megoldasok, kb a feherebb hollo a feher hollok kozott. Szal pl nekem a ket vega64rol nincs miert valtanom, ha nem szamitom a fogyasztast. S speciel epp baromira nem erdekel a fogyasztas most.
Illetve nezz meg pl egy RX480/580 vs 1060 1070 videot. Megjelenes korabol, illetve a szuk egy ket utolso honapbol. -
Plasticbomb
addikt
válasz
Lazika #33145 üzenetére
Az az XFX vbios mokolasa miatt van, elvileg, hozzatennem, hogy en XFX R9 380xet hasznaltam egy idoben, nem sokat, de ment (egy evig hasznalta, majd ocsemnek elpaszoltam, nala megy azota is, megjeleneskor vettem, azota kapott friss pasztat, illetve jobb thermal padokat.).
Elvileg az RX480am is XFX, az is ment, Ref Tuned by XFX. Tettem ra egy Accelero Extreme IVet, de miota levizeztem a VEGA64em, van egy Morpheusom felszabadulva, lehet azt rakom at ra vegul. Kulonbseg nagyon nem lesz teljesitmenyben a ketto kozott, viszont a Morpheuson en valasztom meg a ventiket, s azon a ponton az Accelero gyengebb. Zajosabb, s kevesebb a legszallitasa, mint mondjuk egy be quiet Silent Wings 3nak.
Ahhh fene, kellett nekem ezen agyalgatni kicsit, most megint vega56okat nezegetek... 250euroert hasznaltan van egy par.....
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Lazika #33139 üzenetére
Maradj polaris 10/20 korul. RX480ak is teljesen jo valasztas, sokat nem vesztel. Raadasul ha veletlenul kifogsz egy jobb gyari ref blower hutest, s van kedved, akkor secperc tehetsz ra vizhutest (dragan), vagy egy uber leghutest, amit nem sok custom kartya uberel (talan egy van azon a szinten).
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Lazika #33134 üzenetére
Oh, varj, az UHDrol beszelunk, nem a radeonodrol. Ahhoz az alaplapon van HDMI2 kimeneted, vagy HDMI 1.4 van? Mart ha az utobbi, akkor ne akard raeroltetni a 4k 60at. 4k60 az HDMI2 szabvany. Plusz ha jol emlekszem, az intel alaplapoknal sok helyen valami korbekerulo modon van az IGP kivezetve HDMIre, egy chipen keresztul, nem nativan (de ez csak valami remlik info), hogy bekavar.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Lazika #33132 üzenetére
Egyeni profil kell hozza, almanal a 4k 60 valamiert nem mukodott, mikor legutoljara akartam neki beetetni, csak switchresXes megoldassal. (Sokaig hittem, hogy szimplan csak azert, mert a monitor/TV nem jelenti vissza EDID infoban, hogy tamogatott felbontas, de jo ideje nem buytkoltem vele.)
-
Plasticbomb
addikt
Val menni menni fog rajta, csak lassab lesz, mint mas nagyobbal. En olyat neznek, ami macban is van, ha nagyon erdekel a compatibilitas, de a proci amig ujabb intel, addig nem lehet gond, max az igp, de te egy rx580nal akarod hasznalni, szal kiutod a kerdest eleve, viszont az alaplap fontos, talan a legfontosabb darabja egy hackintoshnak.
S ott lattam mar par kollegat itt, akik szivnak az ujabb modellekkel. Z370 Lazika, Z390.. na elfeledtem ki.
En, s szerintem tlac is az ASUSra szavazna, elso felkialtasra, de a legjobban akkor jarsz, ha felmegy tonymacx86ra, s a golden build szekcioban szetnezel, milyen alaplapokat, konfigokat hasznaltak, s aszerint epitkezel.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Lazika #33116 üzenetére
En arrol beszelek, hogy valami kis aprosag maradt ki vagy egy lepes megvaltozott (akar csak egy karatker kimarad nem kell mar a commandhoz, akarmi), nem arrol, hogy tudsz, vagy nem tudsz macost telepiteni. Ebben a vonatkozasban az, hogy mit tudsz irrelevans. PL, mint ahogy nekem is volt: beture pontosan kovettem leirast, s megsem indult a telepito, unibeasttel sem, aztan csak kiderult, hogy nekem gyak semmit nem kell buheralni, s felment secperc.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Lazika #33107 üzenetére
Igen, sokat valtoztathat: IONVMeFamily/HackrNVMeFamily
De ez mar azutan van, hogy a pendriveot be tudtad bootolni.
Visszaolvasom, mi csinaltal.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Kalacskepu #33073 üzenetére
Nincs egy kis ssdre sem kereted, egy 64-128GBosra? Azok mar boven olcsobbak, s a rendszer ala jo is lenne, illetve neked ismagasab lenne a felhasznaloi elmenyed.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Kalacskepu #33071 üzenetére
Vanillan kivul max unibeast/multibeast paros amivel manapsag van ertelme szorakozni. -v (verbose) kapcsoloval is ennyi az infod?
-
Plasticbomb
addikt
válasz
kisjimy #32967 üzenetére
Regebben en is probaltam, win alatt a gep 170+ FPSt hozott ossze fullhd 60-65 FPSt 4k felbontason, max beallitason, OSX alatt, (High Sierra) meg fullhd 15-65 kozott ugralt, de jellemzoen okadekul futott a WoT.
Sajnos az OSX amilyen pofas oprendszer, annyira nem celterulet a jatekfejlesztoknek, ebbol a szempontbol talan egy linux rendszer ma mar sokkal jobb, (eszeveszett tempoban fejlodik a Linux gaming szekcio manapsag, plusz rengeteg wines jatek valik jatszhatova steam protonnal linuxon), de meg mindig a win a vezeto platform.
(Tudom, hogy nem mai a hozzaszolas, de csak most olvastam.)
Mas:
Hogy is van most az NVMe drive boot macOSen? Idokozben volt egy upgradem, vettem egy Ryzen7 2700x 32GB DDR4 Asus Crosshair kombot, szal most a nagy gepem egy Linux+win dualboot rendszer, viszont a regi gep is itt van, rakom ossze lassan, de az csak hackintosh lesz ma mar. spec I5-5675c 16GB DDR3 Asus Z97i-PLUS RX480, s felszabadul egy 128GB m2 ssd a nagy gepbol, amit hasznalhatnek rendszer lemeznek, mar ha mukodik majd.
-
Plasticbomb
addikt
Szoval valami nem mukodik, s csak szenvedsz vele, s flusztral a dolog, mert nem erted, miert nem mukodik.
Ulj le, igyal egy nagy bogra teat, s engedd el. Sajnalom, de se tlac se MrC se a tobbiek nem dolgoznak itt, megosztjak az infokat, amiket tudnak, segitenek, amikor tudnak, s ennyi. Nincs szajba repulo sultkacsa senkinek a forumon, inkabb ki itt, ki ott segit, ahogy kedve ideje energiaja indittatasa engedi. Ennel tobbet nem varhatsz el senkitol, amig nem fizetsz a szolgaltatasaiert.
Egyikuk sincs megfizetve erte, mind jopofisagbol csinalja, sajat szabadidejeben, marpedig az egyetlen ertek, amit masnak adhatsz, az ido, amit rakoltesz.
-
Plasticbomb
addikt
Rii, nagylevego, s relax. Sajnos senki nincs azert megfizetve, hogy topikgazda, s igy azert mindenki arra kolti azt a keves szabadidejet, amire szeretne/kell. Meg olyan esetben is, mint pl tonymacx86on tonymac, aki csinalja, amennyire tudja, s egy ket ember segit neki is, de akkor is van olyan info, ami azert mar nem mai.
Egyebkent pont raneztem az o buyers guidejukra, egy szoval sem emlitik a webdriver hianyat mojave alatt a configoknal, csak a videokartya szekcioban, de vegre betettek az AMD/ATI kartyakat is a listakba. Ajanlott 580: Sapphire RX 580 Pulse 8GB AMD
Viszont 580akbol sosem volt REF kiadas. Szoval, ha talalsz Sapphire-t, s szimpi az ara, akkor csapj le ra. -
Plasticbomb
addikt
Azért ez nem ilyen egyszerű. Akkoriban nem tudtuk pl, hogy apple hivatalosan is támogatni fogja az amd kártyákat, a pcs kártyákat, illetve az sem fordult meg senkinek a fejében, hogy apple bizony pofán vágja az nvidiat s nem engedi kiadni a webdrivert mojavere.
De, tonymacx86on lesd meg a golden build szekciót, ki melyik amdt használja, mennyi hiba/gond van vele.
-
Plasticbomb
addikt
Ref az az AMD ref dizájn, a blower hűtés, minden más custom.
Előbbi van nekem, s az utóbbi BIOSaval fut most. (Én lecseréltem a ref blower hűtőt egy Artic Cooling Accelero IV Extremere a ref kartyamon, így kb kaptam egy Customot, majdnem a GTRt. Egyedül VRM hűtésben marad el így most.
Refeket most csak Radeon VII kapsz újonnan, viszont ebay s hasonló oldalakon ha beirod, hogy rx480 ref, akkor kell hogy dobjon találatot. De ha jó hűtés is kell, akkor viszont jobban jársz, ha körül nézel, melyik 480 esetében nem volt probléma a monitor csatlakozókkal/felismerésükkel. Pl valamelyik XFX problémás, nem volt ajánlott emiatt.
Ohh, s 480=580. Az 580 magasabb órajelen jár, magasabb a fogyasztása is. (Ugyanez az 590 is.)
-
Plasticbomb
addikt
Kerdes, hogy helyileg, marmint fizikailag hol elsz? Ha MO, akkor hardverapro jobaratod lehet, de ha nem rettensz el ebaytol, akkor oda is felnezhetsz, ha kulfoldon valahol, akkor a helyi aprot lesd meg (pl Hollandiaban Marktplaats, usa/canada craigslist,) s ebay tovabra is megsegit.
Amit ne feledj, a REF kartyaknak blower hutesuk van, aminek pozitivuma, hogy kiteszi hazon kivulra a meleg levegot, nem cirkulaltatja bent, viszont valamivel gyengebb a hutes, mig a custom kartyak szinte mind bent kavarjak a hazon belul a levegot, amit igy jol be is futenek.
Huh, pont a kiemelt helyen egy 480 GTR van... Most annak a biosa van a ref/modded 480amon.
-
Plasticbomb
addikt
WoW. Well, meg mindig ott van a nativ tamogatas... Ha talalsz ref kartyak, talan azt a legjobb szoftver tamogatottsag miatt venni, de mar eleg ritkak. Majd a kov nagyobb mennyiseg a Radeon VII lesz refbol.XD viszont hutesben mas teszta, abbol a szempontbol ha pl rx480 nal maradunk, akkor az XFX GTRek voltak a legutosebbek egyike. Ha balafer anyagilag, akkor en pl egy vega56 fele nezelodnek.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Norby86 #32129 üzenetére
System requirements
macOS Mojave will run on the following Macintosh computers:[11]MacBook with Retina Display: All models
MacBook Air: mid-2012 or newer
MacBook Pro: mid-2012 or newer
Mac Mini: late-2012 or newer
iMac: late-2012 or newer
iMac Pro: late-2017 or newer
Mac Pro: late-2013 or newer (plus mid-2010 and mid-2012 models with recommended Metal-capable GPU)A CPUd i5-3450, nagyjabol pont meg benne van a late 2012es imac modellekben (nem teljesen, 3470/3470S 3770 verziok vannak azokban a modellekben, de a tied kb megeggyezik a 3470s modellekkel, az IGP biztosan, de kerdes, hogy mit hasznaltak azokban GPUnak, az IGP-t, vagy kulon GPUt), szal elvileg fel, 8GB ram keves, de imacek is mentek annyi rammal, illetve mennek. Jelen esetben leginkabb kerdes az alaplapod, hogy az mennyire fogja megneheziteni, vagy megkonnyiteni a feladatot, de ezugyben javaslom rakeresni a :
Asus P8B75M-LX OSX
kifejezesre illetve netalan igy:Asus P8B75M-LX tonymacx86
. Igy talan talasz erdemi talalatot is.UI egyszerubb lesz, ha szerzel egy AMD Radeont, kb 460s felette barmelyik jo kell legyen. Azokban a gepekben Geforce GT650-GT660-GTX660-GTX675Meket hasznaltak Appleek, de azok kb a hulladek kategoria ma mar.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
Plasticbomb
addikt
válasz
scream #32053 üzenetére
Probaltad fakeid nelkul? Csak platform IDvel?
PL nalam nem kellett csak ig platfomr id, illetve volt egy idoszak, amikor csak smbiosbol kellett a megfelelot kivalasztanom. De az rn IGPm ugye letezik macban is, igy, ahogy van.
Ezzel az platfomr idvel?
Your native ID is likely 0x59168086 or 0x59128086.
Use KBL ig-platform-id, such as 0x59120000 -
Plasticbomb
addikt
válasz
RexMaximus #31999 üzenetére
Radeonok legtöbbje OOB fut már, nVidiakhoz kell webdriver. Keret?
-
Plasticbomb
addikt
Első részre: lehet, lehet nem kell átalakító, meg kell nézni, milyen a csatlakozó kialakítása, viszont tuti működni fog, második részre: igen, de akad olyan is, amihez nem kell semmit bütykölni, és olyan is akd, amit akkor i csak félig fogsz működésre bírni, ha hetekig cseszegeted.
Át kell nézni, rengeteg tapasztalat van (itt is akad, de még több akad direkt ezzel foglalkozó oldalakon).
-
Plasticbomb
addikt
válasz
tigomigocika #31936 üzenetére
Dual boot rendszert akarsz csinálni?
Vagy csak mac-et?
1 clovert telepítsd fel a pendrivera.
2 Clover config.plist szerkesztése. A file a pendrive efi partícióján lesz a clover mappában. Clover configuratorral a legegyszerűbb, azzal tudsz mountolni efi partíciót, s szerkeszteni tudod a config file-t. Amiket keress: boot szekcióban a -v paramétert, a rootless mode. Ezeket pipáld be.Itt egy leírás egy régebbi verzióhoz, csak nézd át. Egy része ma már máshogy működik. Link
Ohh, s ne lepődj meg, elsőre valószínűleg nem fog működni, de a fentebbi boot paraméterekkel lesz némi elképzelésünk, merre fogsz tudni tovább lépni.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
tigomigocika #31933 üzenetére
Szóval már feltelepítetted, akkor csak fogod, letoltod a legdrissebb clover efi csomagot, s telepited ugyanarra az ssdre/hddre ahova az osxet telepítetted.
-
Plasticbomb
addikt
Ok, usbre elvileg ez jó, csekkold le :GENERICUSB
-
Plasticbomb
addikt
válasz
zsnorbi21 #31864 üzenetére
Igaz, exfat eseteben meg az volt a bajom, hogy rengetegszer tuntek el mappak a telefon sd kartyajan, meg anno Samsung S2 es UMI Emax idejeben. nexus eseteben meg nincs sd kartya, amit mondjuk en annyira nem banok, korlatlan mobilnettel nem gond egesz nap streamelni...
-
Plasticbomb
addikt
Mojave-vel szivtam. Szokasos, elfeledtem, hogy mi a megoldasa egy hibanak, ami szinte minden egyes nagybuherelas soran elojon, mert mindig elfeledem....
Szal most azt mondtam megint, hogy kapdbe, majd akkor fogok ezzel foglalkozni, amikor vegre vettem egy masik hdd-t/ssd-t biztonsagi tartaleknak. Addig subnauticazok windowson.
Egyebkent tegnap meg nem volt fent appstoreban a full 10.13.6 installer.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
zsnorbi21 #31787 üzenetére
Keress egy vmwares osx high sierra lemezkepet, es csatold fel a ssd/hdd-t ala mint masodik meghajto (fog magyarazni, hogy csakakkor, ha profi vagy, de ehhez a muvelethez nem kell sokminden.), majd efi mounter, csatold fel az osx lemezed efijet, es masold bea driver64 mappaba az apfs.efi-t, legfrissebbet megtalalod tonymacx86 oldalan, vagy kibanyaszhatod a /usr/standalone/i386/ mappabol.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Mr.Graphic #31783 üzenetére
A kerdes, hogy mi a kulonbseg a motorhazteto alatt a 10.13.5 es a 10.14 preview kozott most. Ha pl ujabb a VEGA es a 480 kext, akkor mar esetleg van ertelme a dolognak. Ha nem ujabb a mojaveben a kext a 10.13.5nel, akkor az megy fel.
-
Plasticbomb
addikt
EDID szerkesztesrol, korrekciorol van valaki, aki tud nekem mondani nemi infot? Sejtesem szerint azert nem jelenik meg a 4k 60Hz opcio System Prefben, mert a Monitorom (TVm) nem szolgaltatja az infot. Erdekes azonban, hogy windowsban meg mukodik rendesen. Ezt szeretnem kinyomozni, gondoltam van valami eszkoz, amivel lekerdezhetem az EDID infokat win alatt, de amit eddig talaltam, az fullhd felett semmit nem ad vissza.
-
Plasticbomb
addikt
Ha valakit erdekel, akkor mar lehet "tuningolni" is a VEGA-t, majd meglesem meg a 480at is.
Sot, le lehet kerni minden adatot is a rendszerbol a kartyara vonatkozoan, csak jelenleg ioregistry explorer kell hozza. Es HEXben vannak az adatok megadva. Kellene valami kis applikacio, ami kiolvassa az adott ertekeket, atvaltja decimalisra, es megjeleniti. Hogy en milyen lassan haladok a programozas tanulassal....
-
Plasticbomb
addikt
válasz
ronson #31766 üzenetére
Legegyszerűbb, ha megnézed a tonymacx86os buyers guideet, az adott időszakból, amit célzol árban. Illetve egy everymac es listára rapillantasz, milyen procik kerültek macekbe, s azokból okoskodsz.
A Z87 chipset 2015ös, ha jól emlékszem, szal a 2015ös buyers guideokban lesd meg, milyen alaplapokat ajánlottak. VGAból meg jelenleg a legegyszerűbb egy AMDs kártya, mostmár, jogy behozták az eGPU támogatást, így egy csomó Radeon megy nativban, mókolás, hekkelés nélkül. S mivel a driver (kext) az appletől jön, igy pl sosem lesz olyan gond, hogy várni kell az új verzióra, mert nincs driver.
-
Plasticbomb
addikt
Tedd offba, szerintem. Segitségnek teljesen jó, legalábbis jobbnak tartom, mint folyton utalgatni piratebay és hasonlókra... Hogy ott keresgessék.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
general #31730 üzenetére
Troll_ON:
Ugye-ugye, na ezért Radeonozunk OSX alatt...
Troll_OFF
Nekem néha olyat csinál, hogy áll egy percig a login képernyő előtti betöltőcsík előtt. Nyom egy fekete képernyőt a -v boot után, és vár valamire. Egy ideig azt hittem, behalt, de aztán egyszer telefont nyomkodtam, és igy vártam elég ideig, mire átugrotta....
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31727 üzenetére
Elvileg nem oszt, vagy szoroz, hogy csak klónozod, vagy újra telepited. Talán probléma abból akadhat, hogy ugyanaz lesz az azonosító a két partíciónak, s a clover meglepődhet.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31721 üzenetére
Hm.Val billentyű kiosztástól is függ?
Nálam a 43" Philips TVmre 65"et ir... S eddig 4Kn csak 30Hzen akarta járatni, most bütyköltem a reggel/délelőtt, és onnantól ment a 4k 60Hz. Valahol olvastam, bizonyos macecknél csak x felbontás/frissitést enged az os miközben a hardver kb ugyanazt tudja.
Yha, és a trimet be kellett kapcsolni.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31717 üzenetére
windows gomb
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Plasticbomb #31709 üzenetére
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31705 üzenetére
Amúgy eddig a Mac Spec-ben annyit írt hogy HD5000 series de most reggel az Inject EIDT-t (vagy mit) kipipáltam meg az Inject ATI-t és azóta a Mac Specben jól írja azaz HD5870-et ír. De az Inject ATI-t ki fogom szedni szerintem az nem kell hozzá.
Most nélkülük mit is ir? Most, nem eddig, a most a lényeg. System inspectorban lesd meg, hogy a graphichsnál a kártya név alatt a matel api support yes/enabled-e.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31703 üzenetére
szóval az a gond, hogy 2560*1080 helyett 1920*1080as képet kapsz, vagyis levágja a szélét a képnek vagy valami hasonló?
vibrálás? Hjaaa a szin villogása..
SwitchResX
ARGB2101010 to ARGB8888
szinprofilt kell váltani. ha jól rémlik van erre egy beállitás menőpont, szoktam volt többször arra császkáálni, próbálom kitalálni, hogy most megy-e a hdr vagy sem a gépemen. Elvileg kéne menjen... A Kijelzőm tudja, windows alatt működik is...
System Preferences, click Displays, then click Color. itt lesd meg melyik működik rendesen a monitoroddal.
Felbontásra ezt próbáld meg: mac-pixel-clock-patch-V2
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31701 üzenetére
Akkor próbáld meg ezt a mac-pixel-clock-patch-ert. Hátha.
Egyébként nekem is kéne buherálni vele valamit, a 4K kijelzőm felbontását felismeri, de pokoli aprólesz minden, windows alatt lehet skálázni a menüket, betűket, és közben mégis 4kban használom a monitort, nativ 4k felbontáson filmezek/youtubeozok...
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31695 üzenetére
Érdemes lehet megpróbálni, de előtte azért lesd meg a sima beálitások között.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31694 üzenetére
Szuper!
Felesleges volt a multibeast, toleda cloveralc scriptje kell neked, a hanghoz, intel nethez a (IntelMausiEthernet) kext szintén othersbe, és az usb heck is megcsinálható nélküle, clover configuratorral kexttopatches résznél beadod a "hacket", és rehabmantól meg letöltöd a kextet és berakod az othersbe.
felbontásnál itt próbáltad?
go to Display
hold down OPTION key
click the radio button next to Scaled
additional resolutions will be listed.
Ne buheráld mégjobban a videokártyát, nem kell. OOB a kártya, akkor nincs vele más teendőd, csak a radeondeinit legyen bekapcsolva. Nálam ugyanez a helyzet az RX480al és az RXVEGA64el is. Csak RadeonDeInit kell, és OOB megy a kártya, mindkettő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen monitort vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Komolyabb hálózati igényeknek is eleget tehet az OWC Thunderbolt 5-ös dokkolója
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3292
- Eladó ÚJ White Shark Commandos mechanikus gamer billentyűzet / 12 hó jótállással
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3236
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest