- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- eBay segítség kezdőknek
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
És hogyha ott jó, akkor könnyebben rájövök a hiba okára? Már csak azért kérdezem, mert egyébként ez a lapos nem egy izomgép, pont e miatt lenne szükségem a Mint xfce-re. Ráadásul még melegedős is, szóval így még okés xfce alatt, mert alapon megy a venti, ezért váltottam le a Win7-et, mert valamivel mindig fogta a procit.
-
syler123
veterán
Ami a laposban van, ott egy Radeon 4570m, A Brazos pedig Radeon 6310. A hiba teljesen ugyanaz, nem tettem fel semmilyen drivert, tehát az alap linuxos van fent. A Brazoson próbáltam azt a Radeon vgflx update vagy milyen drivert kiválasztani, de a probléma megmaradt. Restart stb volt, ott természetesen 3d gyorsítás sem volt, laposon lehet, azt nem tudom, lehet cpu erőből vitte a videókat, erre a Brazos nem képes, tehát ott ráadásul még szaggatott is.
-
zodo
nagyúr
Nem pont téma de páromnak tenném újra a rendszert és gondoltam nála is váltanék win-ről.
Opera böngészőt használ mióta ismeri a pc világát és itt ugye használhatatlan a fejlesztésének elmaradása végett. Firefox-ba könnyedén át lehet menteni a könyvjelzőit, gyors hívóit?szerk:
fradi81
így sokkal gyorsabban ment.
-
-
adamch4
tag
Lementettem egy képernyőképet, nem tudom, hol induljak el, már annyi mindent próbáltam, úgy látszik hülye vagyok én ehhez
-
Dhampir
félisten
1 munkaterületet használok.
A Rendszernaplónézőben a syslog-ban ezt találtam, de nem tudom értelmezni:
kernel: [ 8277.853003] nemo[4418]: segfault at 20 ip 00007f1f2eb1fd3a sp 00007ffd274750d8 error 4 in libc-2.19.so[7f1f2ea88000+1bb000]A fura az, hogy a dpk.log-ban (csak abban) olyan naplóbejegyzések is vannak, amelyek 2015-06-27-én keletkeztek, de hát akkor még nem is volt fent ez a telepítés.
-
bajnokpityu
félisten
most jut ezsembe, hogy biztosan nem a w10-el van a baj, ugyanis eddig ment a megosztás egy ubuntuval, a w10 tesztelői verziójával. webminnel konfigoltam azt még be, és ott lett elegem az ubuntuból, hogy restart után már nem volt kedve megosztani. pont azt csinálta, mint ez.
-
Dhampir
félisten
Most már az LMDE 2-t installáltam, ezért nem tudom kipróbálni.
Nem tudom miért, de amikor már régebben szerettem volna használni a Mintot, mindig belefutottam valami furcsaságba, ami más Linux alatt nem volt tapasztalható.
(#3390) ubyegon2
Az Ubuntu sem látta a fájljaimat, ez is érdekes volt.
------------------------------------------------------------
Mindenesetre jó tudni a szellemi hátteret is, ami remélhetőleg a rendszer biztonságára nem nyomja rá a bélyegét, ugyanis ilyen "nyilvános megmozdulásoknak" az illető állásfoglalásán túlmenően az lehet a veszélye szerintem, hogy megsokasodhatnak a rendszer támadói is.
A Linuxban éppen az tetszett meg sok esztendővel ezelőtt is, hogy nem tett különbséget az emberek között, inkább a nyíltságot, a barátságot sugározta (számomra ez a kép "jött le"), még akkor is, ha el lehet játszani vele a lázadót és az anarchistát is, attól függően, hogy a felhasználó éppen milyen "kalapot" visel.
-
Ráadásul mindkettő (LibreOffice és Openjdk-7-jre) az alaptelepítés része, ha MS Office (2007 vagy 2010) kéne az légyszerűbben PlayonLinux-al telepíthető fel, ill. az openjdk develepoment kit (Openjdk-7-jdk) is feltehető ha nem lenne elég a jre, de ppa-ból az Oracle verzió is feltehető ha vmi netán nagyon igényelné, de abban lehetnek biztonsági likak.
Szerk Csongi; Magyar van angol Mintet tettél fel? Ha angolt akkor tedd fel a libreoffice-l10n-hu és a libreoffice-help-hu csomagokat, ha pedig szeretnél ms fontokat is használni akkor pedig a ttf-mscorefonts-installer -t, ill a beállítások nyelvek fül alatt akár az egész rendszert "magyaríthatod".
lev258: Persze de azt könnyebb karbantartani ilyen szempontból mint a zárt Oracle-t, nem is szereti az FF ált. le letiltja, hogy sérülékeny, az openjdk-val nincs ilyen baja. -
Dhampir
félisten
Sikerült letöltenem az elfogadás után, de inkább nem bontom ki, mert nem szeretném összebarmolni a rendszert, köszönöm, hogy felhívtad figyelmemet arra, hogy a kernelben megvan.
A telepítés utáni indítás után megjelenő ablakban feltűnő "mint codecs" lényegében mit tartalmaz? Frissítés után el szokott tűnni, ez a LMDE kiadásban is fellelhető.
-
zoli62
addikt
Én XFCE-t használok. Desktopól új verzió van, de úgy veszem észre, funkciónálisan drámai változások nem történtek, inkább csak jobbára a felületben finomítások és ha a 17 is 2019-ig támogatott, és stabilan működik, akkor vajon mi indokolja, hogy mindenképpen frissítsek?
-
-
hfeca
csendes tag
Köszi a gyors választ / segítséget, máris kipróbáltam.
De most már aztán végképp nem értem az egészet - most meg hogy lett a linuxos lemezből /sdb?/dev/sdb1: UUID="f06b2d59-d144-4542-8638-90ffd730ea55" TYPE="ext4"
/dev/sdb5: UUID="9d2d879a-fb3e-4316-903c-ee57dccc6b9b" TYPE="swap"És még valami.
A többi lemeznél ugyanúgy hozzá kell írni a "ntfs defaults,noatime,nofail 0 0" kiegészítést? -
Én is megtaláltam, bár ezt könnyen meg is értettem a kezdetekkor is:
→ 0 - a fájlrendszer dump-olására vonatkozik (0=nem kell dump-olni)
dump-olás: az adatok mentése egy fájlba, amiből az adatok szükség esetén visszaállíthatóak (A dump-olás idejének megfelelően). Külső tárolóra szokás készíteni, az adatbiztonság növelésére. Otthoni gépeken nem használatos, ezért értéke '0'.
→ 2 - fájlrendszerek boot-olás alatti ellenőrzés rendjét állítja be.
'0' értéknél a fájlrendszert nem ellenőrzi
'1' -re kell állítani a root partíciót
'2' -re állítandók az egyéb ellenőrizendő fájlrendszerek -
Falcon C.
aktív tag
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=7ca5db91-5a8f-400d-b392-07894e5bde73 / ext4 errors=remount-ro 0 1
# /home was on /dev/sda5 during installation
UUID=4dd87792-4889-4278-a830-6844e090c217 /home ext4 defaults 0 2
# swap was on /dev/sda6 during installation
UUID=bd8154e3-5eab-49cc-8afb-22ea495a681c none swap sw 0 0
#automount NAS
//192.168.1.4/Tor /home/csaba/Asztal/NAS cifs credentials=/home/csaba/jelszofile -
dbius
veterán
Igen, ez előfordulhat, de esetemben a gond nem ez, hanem az, hogy - és ezt eddig nem tudom miért nem írtam le, vagy nem vehető ki az eddig leírtakból - a fájlok érintetlenek maradnak miután látszólag megírja az id tageket, tehát gyakorlatilag a fájlokba fizikailag egy bitet sem változtat meg.
Szerk: természetesen próbáltam különböző kulcsszavakkal googlen keresni, de nem igazán találtam használható dolgot (jogosultsági problémák felvetésén túl), ezért gondoltam, hogy megkérlek titeket, hogy próbáljátok már ki akár egyetlen fájlon, hogy nálatok képes-e taget beleírni egy mp3-ba.
-
-
Babetta-X
senior tag
-
Babetta-X
senior tag
Testdiskre semmit nem csinál, tehát gondolom nincs rajta, ha le akarom szedni két hibát is kidob: Could not open lock file /var/lib stb.. (13:permission denied) illetve egy másik hibát, Enable to load the administration directory. Ilyenkor mi a teendő?
Illetve ha kiderül, hogy a partíciós táblával van baj, menthető a dolog?
-
-
tolvaj!
őstag
-
SATA_boy
csendes tag
Lev258 írta:
Hivatalos Linux Mint 17.1 Cinnamon frissítése 17.2-re megtörtént. Jelentem, még élek. Viszont tévedtem. Nem jött vele automatikusan új kernel...A blogon írta Clem:
Although Linux Mint 17.2 features a newer kernel, this upgrade does not change the kernel on your behalf. This is a decision only you should take. Should you decide to upgrade to 17.2’s recommended kernel you can do so by applying the “linux-kernel-generic” update, post-upgrade.A 17.2-es Mint Cinnamon nálam ezzel a kernel verzióval települt:
3.16.0-38-generic -
Pedig nekem is úgy rémlett, hogy át fognak állni az Utopicban (14.10/14.04.2) használt kernelre/X-re/Mesa-ra, mondjuk anélkül is át lehet rá állni, legalábbis öcsém kolis gépét most átlőttem rá;
Mondjuk nem volt elég a sudo apt-get install --install-recommends linux-generic-lts-utopic xserver-xorg-lts-utopic libgl1-mesa-glx-lts-utopic sor, mert lekapott volna néhány csomagot a hiányzó függőségek okán, így a az utopic dev csomagokra is szükség volt (xserver-xorg-dev-lts-utopic mesa-common-dev-lts-utopic libgles2-mesa-dev-lts-utopic libgles1-mesa-dev-lts-utopic libgl1-mesa-dev-lts-utopic libegl1-mesa-dev-lts-utopic libglew-dev), de ezekkel telepítve rendben feltelepült és hibátlanul működik is, leginkább az újabb vdpau csomag okán volt szükséges átállítani a rendszert, de ppa-t nem szerettem volna használni mert arról egyrészt nehezebb visszaállni az alap X/Mesa csomagokra ha vmi mégis rosszul sülne el, másrészt a 17.2-re való upgrade-nél is gondot okozhat.
-
King Unique
titán
Felraktam a 17.2 RC Cinnamont.
Ennél már ok az Fn billentyűs fényerőállítás, de nem jegyzi meg, így a másik topikban felhozott 2 módszert itt is meg kell csinálni.
Amúgy az RC az pontosan mit jelent, béta verzió, nem =pl. RTM? Tehát ez maradhat fent, lehet róla véglegesre frissíteni, vagy azt célszerűbb újra feltenni? -
Tommy1982
tag
Elsőnek ez alapján csináltam meg a telepítést, de nem volt jó, az alaplap Legacy-ban látta, ezért kicsit módosítottam rajta, az UEFI partíciót fat32-re formáztam (bár ez inkább csak Win dual bootnál lényeges) és legacy boot helyett sima boot flag kell.
A hibákat már HDD-n is dobálta bootoláskor, de mivel egy öreg Toshiba bad sectoros laptop HDD volt, ezért inkább csinátam egy új telepítést SSD-re. Közben a vinyót megnéztem Hdat-al, de semmi hiba
Alaplapom ASUS J1800I-C 4 giga RAM-al. -
toth_janika
őstag
Köszi Lev!
Igazad van... Holnap kap a gép egy 14.04 LTS Ubuntu-t, és megpróbálok, ha baj lesz, minden infóval szolgálni, hátha megtaláljátok a problémát
@Fradi:
Megnyitok egy képet a Shotwell programban. Megnyílik a kép és bezárja az alkalmazást, és crash riportot tolna
Vagy az Audacious programban egy sima mp3-at és ugyanaz... -
Csont nélkül mennie kéne annak a kártyának (HD 4ezres szériáig csak nyílt támogatás van), tavaly egy HD2600XT-és gépre tettem Mint 17-est, de HD3650, HD4850 vagy Trinitys Apu is simán ment nyílt driverrel, igazából nem kéne semmit állítgatni max a vdpau-t, amihez HD 2 és 3 ezres szériához min 3.18-as kernel és újabb Mesa (10.3+) kell, de sima 3D-nek alapból működnie kéne, ettől persze megnézhetsz egy frissebb disztrót is hátha, de ha korábban ment akkor sanszos hogy kompatibilitási vagy hardver hiba...
-
Nem állítottam tárolókat sehova. Progikat installáltam fel, és állítottam be és telepítettem a gyári frissítéseket.
Máshoz nem nagyon nyúltam a december végi telepítés óta.Az előző gépben működött hibátlanul. Áttettem egy másikba, és azóta rossz. Visszarakni nem tudom, mert már nincs meg a régi gép.
-
King Unique
titán
Igen hozzáadtam külön-külön, de boot menüből elindítva pl. egy Kubuntut, a Mintet hozza be, annak a rendszerbetöltőjét...
W10 Insider Preview elérhető régóta, tiszta telepítés, vagy frissítő telepítés esetén volt ilyen hiba.(#2877) spammer: ok megnézem és szem előtt tartom. Köszönöm a tanácsot!
-
spammer
veterán
Nálam az acpi_osi=Linux működött régen, aztán most már nem, frissebb kernelek esetén. Meg kell próbálni őket. Ha nem működik, akkor: video.use_native_backlight=1 (esetleg 0). 3.16-os kerneltől már ez a paraméter.
xbacklight szokott működni egyébként, ha a natív (Fn gombos) nem is.
-
lolka1980
aktív tag
Nos ez van ezek szerint.
Ezt a jelszó dolgot ezen a téren pedig átlag felhasználó szinten fölöslegesnek tartom.
Olyan illetőnél kellene ezt beállítani aki nem egy "profi",nem használja a pc-t csak net,film,meg kicsi Libreoffice.De,hogy őszinte legyek én is alapból telepítek mindent,vagyis "azt sem tudom mi az" csak ütöm a jelszót és töltődik a kis csík. -
lolka1980
aktív tag
Vagyis ha OEM verziót telepítek akkor "első" bekapcsoláskor választom ki a Nyelvet,régiót,felh.nevet.....stb?
Akkor ez inkább akkor jó ha el akarom adni pl a PCmet oprendszerrel de telepítő lemez nélkül aztán majd az új tulaj beállítja.
Illetve azt hogy Mate vagy Cinnamon azt én döntöm el,melyiket telepítem.Main Edition nál pedig lemezről történik a telepítés és rögtön állítok mindent.
Persze ha jól értem.
-
csyo
senior tag
Most, h telepult sikeresen a rendszer, siman elindul.
Amikor uj rendszert teszek fel, akkor csinalja ezt.
Hasonlo gond volt Win7 telepitesekor is, meg Win XP EE telepiteskor, de ennyire meg sose halt meg atmenetileg, hogy fel oran at kellett vele szenvedni, es csak a kurzort latom bal felul.
Ubuntunal ugyanez volt, 3x kellett telepiteni, mire beindult. Most meg a Mintet nem akarta.
Gondolod h ez alaplapi hiba lesz, hogy az uj rendszerek telepitese egyre nagyobb gondot jelent?
Talan lehet az h Linux ujdonsaga kavarta meg?
-
kurion
senior tag
érdekes mert a gyors indítást kikapcsoltam és nem volt eleinte gond
de végül msotmár minden megy tökéletesen.
A repair utoljára azt írta hogy a /boot távol van a lemez kezdetétől és hogy csináljak neki particiót meg ilyenek, ebből később lehet gond? vagy csak figyelmeztetés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Ultimate előfizetések
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged