- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gregory91 #13607 üzenetére
De honnan tudom megállapítani, hogy nem áll le rendesen?
Mert most megint nem indult be párszor, hiába van kikapcsolva a TPM.
Az az érdekes, hogy néha indul, néha nem, mindkét esetben kiírja az IRQ7-es hibaüzenetet.Kipróbáltam a win boot félbeszakítós dolgot, és most elindult a gép, de elötte is.
Most az volt, hogy kikapcsolt állapotból bekapcsolás utáni első boot siekrtelen, utána sikeres, utána a windows boot félbeszakítással megint sikeres.lev258: Igazad van, valóban nem a TPM okozta a gondot.
-
-
-
-
Sziasztok!
Unity7-tel szeretnék 20-as Mint-et használni.
Az XFCE-t, vagy a Mate-et könnyebb teljesen lepucolni a disztróról?
Kössz!
-
mod: megtaláltam.
-
válasz
Petya XT #12049 üzenetére
A Google valamiért nem fordít erőforrást rá.
Igazából nem csak a YT-ról van szó, hanem a Chromium VAAPI támogatásáról - ez kell a dekódoláshoz.
Van elvileg valami közösség által fejlesztett vonal e téren, de rég olvastam róla, nem tudom hol tart - legutóbb bugos volt és csak régebbi chromiummal ment.
Firefox vonalon még ennyiről sem tudok.Amúgy a videók dekódolását simán megoldják a mai (a 7-8 évesek is) procik gond nélkül, a dekódolt képkockák megjelenítése viszont műxik hardver gyorsítottan sok éve. Ez utóbbi felel pl. a tear-free lejátszásért is.
Nálam egy 8 éves Bulldozer alapú kétmagos AMD A6 procin sima ügy a fullHD video lejátszás linuxon. -
Sziasztok!
Elgondolkodtam Mint használatán a netezős gépemen mate desktoppal.
A kérdésem, hogy mennyivel jobb/más, mint pl. egy Ubuntu Mate?Ismerek pár progit, ami Mint specifikus, de ezek közül párat láttam visszaportolva Ubuntura is.
Gyorsaságban, és stablitásban mit tud hozzátenni a Mint? Gondolom a csomagok nagy része Ubuntu tárolókból jön, ezért kérdezem.Köszi!
-
válasz
CPT.Pirk #9233 üzenetére
Szerintem Cinnamon 3.6-ra lenne érdemes frissítened.
( Nem flém, csak poén; tudom, hogy a KDE logo volt a jeled az oviban.
)
Komolyra fordítva: Kollégámnak voltak a Kubuntu LTS-sel is gondjai a KDE frissítésekkel az utóbbi idöben többször. Nem lehet, hogy összefügg? Nála egy frissítés után megzakkant a kwin, és elkezdett artifact-ozni erösen; ki kellett kapcsolni az OpenGL gyorsítást. Talán ezt tartják vissza a Mint-böl?
-
Sziasztok!
A Mint repoiban gyarilag 0.9*-es vezioju Compiz talalhato, ami butabb es regebben frissult utoljara, mint a 0.8*-as "reloaded" vonal.
Itt talalhato a reloaded.
Van ismert akadalya, hogy ezt hasznaljam Mint Mate desktop alatt? Szamithatok bermilyen buktatora?
Illetve van ennel hivatalosabb, vagy ismerten stabilabb modja a reloaded telepitesenek?
-
Sziasztok!
Frissen telepített Mint kábelen nem csatlakozik a netre.
A router-t látja, de a netre nem tud kimenni.Először az openwrt menüjében keresgéltem, de mivel ugyanazon a gépen a win7 és a Live disztrók is elérik a netet, így a Mint felé fordultam.
A név feloldásra gyanakszom, mert ha egy weboldal IP-jét megpingelem, akkor az műxik, de ha a neve alapján, akkor nem.
Mi lehet a gond?
-
Igazából csak a Cinnamon miatt akartam ubuntu helyett mint-et, de azóta rájöttem, hogy naprakész verziót tudok feltenni ubuntura is, így nincs szükség mint-re.
(#8286) ubyegon2: Ja, meg is lepődtem ezen a hibaüzin, eddig mindig 5-6 oldal szöszölés után írt valami emészthetőt, most meg ezt az egyetlen sort köpte ki.
Most műxik, de ha megint elkezd szarakodni, akkor inkább valami rolling disztróra térek át, hogy a legújabb opensource driver legyen fent és ki tudjam használni a még kezdetleges opencl támogatást. Remélehetőleg sokat fejlődik addig a nyílt cucc, amíg először problémába ütközöm.
Lehet, hogy inkább nem frissítek.
-
válasz
ubyegon2 #8281 üzenetére
Kössz, végül tegnap egy Ubuntu mellett döntöttem, mert a Mint-re nem ment fel az AMD driver, mivel az már az új LTS 16.04.3 verzióhoz való, ami gondolom még nem csorgott le Mint irányba.
Szépen kiírta, hogy Unsupported OS.Az Ubuntuval most minden tökéletesnek tünik. Remélem, most már semmilhen OS változás nem zavarja meg az amd driver extra-érzékeny lelkét...
-
Ezek szerint lejönnek az Ubuntu LTS-es csomagok mint-re is.
Vannak késések, vagy egyéb trükkök, amikkel számolni kellene?
pl. visszatartott csomagok, átírt csomagok, Ubuntu LTS-től eltérő csomag verziók, stb.
Bármi, ami az Ubuntu LTS-hez képest rosszabb működést eredményezhet AMD gyári driverrel. -
Sziasztok!
Az Ubuntu LTS-re megjelenő zárt driverek, mint pl. VGA driverek, elérheően Mint-re is? Ha igen, mekkora késéssel, és milyen gyakran törik el a rendszert?
CentOS-en éppen halott az AMD drivere, és nem akarom megvárni a frissítést, ezért elgondolkodtam a Mint-en a Cinnamon miatt.
-
Nem állítottam tárolókat sehova. Progikat installáltam fel, és állítottam be és telepítettem a gyári frissítéseket.
Máshoz nem nagyon nyúltam a december végi telepítés óta.Az előző gépben működött hibátlanul. Áttettem egy másikba, és azóta rossz. Visszarakni nem tudom, mert már nincs meg a régi gép.
-
Sziasztok!
Új gépen bootoltam be a Mint-et.
Eddig egy A6-6400K APU-ra volt feltéve, nyílt forráskódú ATi driverrel, most egy 2400XT van a gépben, mert az új prociban nincs IGP.
Hogy tudom működésre bírni a VGA-t?lspci | grep VGA
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV610 [Radeon HD 2400 PRO/XT]LIBGL_DEBUG=verbose glxinfo
name of display: :0.0
X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)
Major opcode of failed request: 155 (GLX)
Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString)
Serial number of failed request: 12
Current serial number in output stream: 12A neten található összes leírást kipróbáltam, de eddig semmi eredmény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z790 EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BANKMENTES 12 hónap Részletfizetés elérhető . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest