Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #60898 üzenetére
Nekem először tetszett, aztán kevésbé. Most én is emiatt néztem, mert ajándékkal "2023 bázison" már elég jól néz ki... de ez más szettekkel is van még így. Viszont lassan kezd elhalni nálam is az általános lelkesedés. Sok cucc gyűlt össze, már kevés a musthave és az ár is rásegít.
Foxpost és egyéb szállítók teljesen készen vannak. Nekem is volt múlt héten egy eMAG Easybox és egy Foxpostos csomagom is amire ugyanígy 3-5 napot vártam a "már átadtuk/elindult" után a következő életjelre.
De még mindig a posta volt a legszörnyűbb, ott én küldtem a csomagot. Nagyposta, 10+ ablak, 40-50-en várnak... a semmire, reszelik a semmit, papírok papír hátán. Nincsmeg, holvan, sorsjegy?
Boxból boxba most kb. a legolcsóbb és tök gyors, de sajnos normál postán kellett feladnom.
Remélem hamarosan elviszi az egészet az evolúció és marad a szállítgatás emberi munkának boxtól-boxig, majd oda is jönnek a drónok meg az önvezetők. Beszánthatnák az egészet. -
HUN_Sector
őstag
válasz
Mozaart #60897 üzenetére
Szerdán adták át. Szerdától máig semmi értesítés nem jött a foxtól, hogy átvették a csomagomat. Szóval ez vagy az átvevő, vagy a központi raktáros mulasztása. Ha sok ilyen lesz, kockáék levonják a tanulságot és mással szállíttatnak majd.
Fura, de még mindig a postai terminálos szállítás az egyik legjobb opció. -
Mozaart
aktív tag
válasz
HUN_Sector #60890 üzenetére
Részvétem, az érzés átéléséért..
Én egyébként egyre többször szoktam azt csinálni, hogy csakis átvételkor fizetek. Persze tudom ez sokszor nem kivitelezhető. : (
A foxpostban most picit csalódtam, nyílván mindenhol emberek dolgoznak, de hogy kikkel dolgozok együtt azt a vezetőség dönti el.
Remélem, jelentetted - biztosan így tetted - és az ipsét kirúgják páros lábbal.. -
sb
veterán
válasz
magickonfig #60895 üzenetére
Elég sok készlet elfogyott ami 1-2 napja volt vagy visszatért.
A még egy második Creator váron és a Kovácsműhelyen is gondolkodtam de ezek szerint HUN_Sector (és a Foxpost) betárazott az utóbbiból.
-
magickonfig
tag
Kocka.hu-ról nem lehet rosszat mondani kivéve, hogy levették az ingyen posta opciót( nem fizetett reklám).
Egyébként most látom a mai nap el is fotyak a Kovács műhelyből és a Back to the future kocsiból -
LÁZ
Topikgazda
válasz
a 2 gyanús hogy nem függ össze
, de mindenképp bosszantó
-
sb
veterán
Ezen emlékeim szerint módosítottak, lefelé. De ha minden igaz akkor mint címzett, üzleti rendelésnél még magas értékhatár van.
szerk:
"Webshop rendelés esetén a FOXPOST automatára küldött csomagnál 300.000 Ft-ig, házhoz küldött csomag esetén 50.000 Ft-ig biztosítja a küldeményedet. Magánszemély által történő csomagküldés esetén pedig a FOXPOST egységesen 50.000 Ft-ig biztosítja a küldeményedet."Házhoz kapni ill. a magánszemély feladás annyira nem acélos...
@czanga
Fizetésnél nem nézik szerintem sem a bankkártyát, nevet, stb... nálunk feleségem és az én nevemen van account, simán fizettem már saját bankkártyával, Paypallel is a másik alatt.
(Viszont annyira ügyesek, hogy csupán a bankkártya alapján összekötötték és az 1db/háztartás rendelési limit miatt lazán stornóztak rendelést a két totál külön account/név/cím/email/telszám mellett is.)
Ez sima technikai probléma lehet.Ja és ha már fizetés: A banki visszatérítésnél is hülyeség a banki oldalt nézni. Mint eladó ő zárolja az összeget, ezt logika alapján sem oldhatja fel külső fél, akkor semmit nem érne biztosítékként a zárolás. Persze van rá limit ami után feloldja a bank ha az eladó eltűnne örökre, de normál esetben pont arról szól, hogy az biztosítékként ott áll.
Szóval ilyenkor simán a Lego nem oldja fel ami szintén gázos hozzáállás. Biztos megvan rá az átfutási idő, de ha kiderült, hogy nincs termék/szolgáltatás akkor problémás ülni az ellenértékén. Mert miért is teszik?Technikailag pedig egy csomó bank jelzi ha elindult egy visszatérítés, megkapták a jelzést de még hátravan a banki könyvelése. Onnantól ketyeg a bank feldolgozási ideje ami még 2-3 nap normál esetben.
-
zsuha
aktív tag
válasz
Magánszemélyként is kapsz több tízezer ft biztosítást minden feladott csomagra (max 50-90e, már nem emlékszem), ők szerződésesek, gondolom több százezer ft-ig fizetik minden elveszett csomagjukat. Alap, hogy újraküldik neked, ők majd elrendezik a többit a foxposttal.
Persze az valóban kedves tőlük hogy nem váratnak még 1-2 hetet téged, hátha előkerül. SAH tanulhatna tőlük -
HUN_Sector
őstag
Életemben először fizettem ki előre kocka.hu-s készletet (52000ft)
És a foxpostnál nyoma veszett, egy hét alatt semmi nyomaÍgy ma feladta ismét a kocka.hu (respect)
Remélem az ajándék mikulás készlet is benne lesz -
czanga
őstag
Telóról azt kapjuk, hogy:
”Valami nem stimmel a fizetéssel. kérjük ellenőrizd a bankkártya adataidat és próbálkozz újra.”
Mogyorón szúrom magam, eskü.
Másik kártya lenne az enyém, páromé, de mind azon a címen van, ahova már rendeltem azt ami korlátos. Kezdek arra gyanakodni, hogy ellenőrzi a rendszer a kártyához tartozó számlázási címet és összeveti mit adsz meg az oldalon.
még próbálkozom aztán lehet hogy fölhívom unokabátyámat, hogy próbálja meg nekem lerendelni.
szerk:
Gépen is ezt a hibaüzenetet kapom már. -
czanga
őstag
Az lehet hibaforrás, hogy (mivel édesanyám nevére regeltünk accountot):
- A kártyája nevén nem a leánykori név szerepel
- A banknál lévő cím nem ugyanaz mint ahova rendeljuk, és amit beregeltünk?Közben süti törlés adott oldalra vonatkozva meg volt, nem jött be az sem sajnos.
-
czanga
őstag
LEGO.hu online fizetésnél hibaüzenet:
""Sajnáljuk! Jelenleg nem tudjuk engedélyeztetni a fizetést." - ennyi
Meg volt már a:
- másik böngésző
- másik oprendszer
- kikapcsolt adblockerek
- a LEGO ID-nél a régió Magyarországon van rendesenVan ötletetek esetleg?
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Dilikutya #60878 üzenetére
De az már nem a régi legyártott kockabol van.
Tudom ez mar egy masik kategoria..
De ha van egy vitrined fullos eredeti kockabol kirakott ilyen kastelyokkal. Éés ezenfelul te osszerakod mai kockakkal ezt a kastelyt peldaul hogy játsz vele. Mert egyelore en bizalmatlan vagyok vele még mindig..
Pedig sok forrasbol tudom h megbizhatoak. Na az az igazi feeling.. de ezek mar olyan magassagok amiket csak egy gyujto ert meg. Penzmagrol nem is beszelve..
-
ayo
veterán
válasz
xcvbxcvb #60877 üzenetére
Nagy rendmánia volt a családban, de igazából én mindig nagyon vigyáztam rájuk, ahogy a többi cuccomra. Van pár szett, ami azért játszósabb kinézetű, de igazából semmi vandalizmus, én inkább építettem, mint romboltam. Most volt időm azt elkezdtem átnézni ezeket, kicsit koszosak voltak, de semmi extrém.
Amúgy nem valami nagy befektetés, sőt konkrétan csak vesztett az értékéből, mert gondolom valami 1M fölötti ár lenne az akkori kórnak megfelelő mai ár, de már nem tudom mennyi volt az átlag fizu és ennek a szettnek az ára. (nekünk is csak úgy lett, hogy faterom külföldön dolgozott + külföldi rokonok)#60878 Dilikutya: jaja, full általános elemekből van az egész (najó van pár extra, de elhanyagolható), de szerintem is pont ezért izgalmas, ahogy a többi klasszik szett.
Héten szerintem össze fogom rakni, hátha a gyereknek megtetszik a vár téma
-
Dilikutya
félisten
Nekem ugyan nem volt meg, de a 90-es években csak ilyesmiket tudtam építeni, mert ebben nincs semmi spéci elem, mai szemmel is szerintem egy szép vár.
Mondjuk aki ilyet akar, jobban megéri alkatrészként megvenni, és más katonát tenni bele.
Én már gondoltam erre, ez a vár régi katalógusokból állandó ihletőm volt, viszont 170 ezret tuti nem adnék egy 500-600 darabos készletért. -
ayo
veterán
aha, megvan minden, kb. 1-2 1x1 és 2x2 sárga elem nincs meg, de lehet másik dobozban van valahol.
szép ára van akkor, mondjuk inflációhoz mérve nem kerül olyan sokba, hogy megérte volna ezért megtartani. amúgy nagyon bírom, hogy itt még a vár falát rendesen építeni kellett legóból darabról darabramás világ, de valahogy jobban szeretem ezeket a készleteket, de biztos a kötődés miatt, hogy ebben éltem
-
sb
veterán
válasz
Throme #60872 üzenetére
A világítás is joker a hangulathoz. Meglátjuk mit sikerül összehozni belőle (egyelőre nem úgy néz ki, hogy sokat, kissé el van maradva a szervezés).
Még a gyerkőcnek beígértem, hogy elmegyünk apró fehér elemeket venni pár zsákkal a Store-ba, hogy legyen hó is, de folyamatosan betegeskedés megy. Múltkor beugrottam, volt aki szintén túrta és ahogy nézem a fehér alaplap is elfogyott 1-2 shopból.
Szóval biztos népszerű a dolog.
(Ami továbbra is elszomorító kissé az a Store fehér ömlesztett doboza vizuálisan. Ott gyönyörűen látszik a sokféle fehér-sárgás árnyalatkülönbség.
)
-
Throme
veterán
válasz
zbundy #60869 üzenetére
Huh, belenéztem. Vannak, akik nem viccelnek.
Van aki egy egész szobát beáldoz erre
Érthető a népszerűsége ennek a vonalnak.Egyébként tényleg el lehet mondani, hogy ha van egy "havas" épületed, tégy mellé egy karifát, vagy mikulást áés az onnantól karácsonyi winter village
-
Ciccuka
veterán
Lego adventi naptárak az Alzán
-
Dilikutya
félisten
Fakk. 10293 és 10275 kifogyott a kockáról. Már majdnem megrendeltem a mikulásos GWP-vel.
-
HUN_Sector
őstag
A csempék frankóak pl egy zenebolt moc bakelitlemezeihez
-
Ciccuka
veterán
válasz
maross #60863 üzenetére
De lényegében relatív elég sok építőelemet adnak azért az árért (App-on lehet hülyéskedni vele). Tudom, hogy a LEGO VIDIYO bebukott, de jó vételnek tűnik így is.
ÁKEzt a gyors építést begyakorolhatják?
-
Dilikutya
félisten
válasz
Ciccuka #60860 üzenetére
Max a figura ér valamit, az is abban az esetben, ha neked tetszik. Az app elsőre poénnak tűnik, de baromi kevés lehetőséget ad. Minden figurának van egy egyedi effektje, de azok se nagy szám. Ellenben figura akadt pár jópofa ebben a témában is. Maguk az építhető részei nem érdekesek különösebben a nagyobb Vidiyo szetteknek sem.
-
Ciccuka
veterán
Ez megéri igaz?
LEGO® VIDIYO 43110 Folk Fairy BeatBox 1890- -
laci06
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem alza-ról egy újracsomagolt r2 d2-t. A doboz kicsit meg volt nyomva amikor kihoztak, vagyis az alja olyan volt, mint ami "használt", viszont amikor kinyitottam, akkor az összes lego zacskóban volt, még a kézikönyv is bontatlan (gyári fóliában van), vagyis eredeti gyári csomagolásban van benne minden kb 20-30 zárt zacskóban.
Hogyan kellene lemérnem a dolgokat? Kibontva, vagy zacskónként? Súlynak 2743g-ot találok, ez dobozban mért súly, vagy már összerakva?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest