Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#25701) valory válasza dabadab (#25699) üzenetére


valory
tag

azért, hogy áraimingadozás vagy hirtelen áramszünet ne ártson meg neki. Természetesen ezzel egyidőben a PC is UPS-ra kerülne

Amúgy jó választás volt a tv? Akciós volt, ezért lett ez, mondjuk amúgy is Samu lett volna.
Típusa Samsung LE32A431

kényelmesebb a biztonsági öv, mint a tolószék!!! "Őszintén szólva, inkább azért kritizáljanak, hogy dominálok, mintsem azért, hogy lassú vagyok." (M.S.)

(#25702) robi-k


robi-k
őstag

Sziasztok!

Ha valakinek van Philips 37PFL5603D tip. LCD TV-je, örülnék, ha írna véleményt róla, érdemes-e ilyet venni, ill. a guruktól is kérdezem, hogy ki mit szól hozzá egy ilyen TV-hez (mind jó, mind rossz is érdekel, legfőképpen a rossz tulajdonságai)

Köszi előre is! :))

(#25703) Yahhher


Yahhher
aktív tag

A szolgáltatók kártyáját nem kell feltétlenül az ő box-ukba rakni. Tudok olyan upc box-ról, ami sosem lett kicsomagolva, szerelő emberkét nem is érdekelte, hogy mibe lesz dugva.

(#25704) LucDeToth válasza Yahhher (#25703) üzenetére


LucDeToth
csendes tag

UPC Kábeltévén?
Érdekelne, hogy tényleg megoldható-e ez a dolog, mert akkor a távolabbi jövőre való tekintettel, lehet hogy olyan tévét vennék, amiben van DVB-C illetve CI foglalat. (mondjuk egy Sony KDL-V4500-at)

(#25705) Rolly válasza robi-k (#25702) üzenetére


Rolly
veterán

én az általad említett készülék és az LG 37LG5000 között vacilláltam, de az LG-t választottam, mert a képe jobban meggyőzött. Viszont most ha vennék akkor egy dvb-c képes mpeg4-es tv-t vennék...

(#25706) hattorihanzo válasza Yahhher (#25703) üzenetére


hattorihanzo
aktív tag

Akkor ez a pároztatós legenda megdőlni látszik.

(#25707) hattorihanzo válasza Rolly (#25700) üzenetére


hattorihanzo
aktív tag

A lényeg, hogy c-s tunered legyen, az a kábel tv-s és ha hd is kell, akkor mp4 legyen és a modul is tudja.

(#25708) denes242 válasza Yahhher (#25703) üzenetére


denes242
aktív tag

engem erdekelne, hogy mibe lett dugva az a kartya akkor?

P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux

(#25709) LucDeToth


LucDeToth
csendes tag

Engem is érdekelne, és főleg, hogy UPC hálózatán, Bp-en valóban működik-e a dolog. Technikai akadályai szerintem nincsenek, kérdés, hogy a UPC van-e ennyire előfizetőbarát...

(#25710) anrab válasza hattorihanzo (#25707) üzenetére


anrab
addikt

most esik le! én bármilyen tv-t hazahoztattam volna, nézni tudom a kábel tv-t. akkor most mi is ez a c mizéria? valaki elmagyarázná.

(#25711) Yahhher válasza denes242 (#25708) üzenetére


Yahhher
aktív tag

Egy másik beltéribe, ami jobb annál, amit a szolgáltatók adnak.

(#25712) Taker1


Taker1
csendes tag

Sziasztok!

Elérkezett az ideje számomra is a TV vételnek végre, szűk 1 év után ismét lesz TV-m:) Ha szabad, itt kérnék némi segítséget a választásomhoz:)
Elolvastam a fél internetet, és itt is az utolsó 200 hozzászólást, úgyhogy ezek fényében írnám le az alábbiakat, amikre megerősítést várnék elsősorban, illetve végül ha valakinek van tippje ezen szempontok alapján konkrét tipusra, azt nagyon megköszönném.

Amit tudni kell, az az, hogy párhuzamosan a TV-vel egy PS3 is új dísze lesz a szobámnak, amelyen inkább játszani fogok, mint filmeket nézni, utóbbi céljából a számítógépet fogom kikötni a TV-re, innen elsősorban divx filmek lesznek nézve, de azért beficcenhet néha HD anyag is. Ahogy persze a PS3-ba is 1-1 BD. Rendes TV adást is fogok nézni, spektrum-discovery-ngc szentháromság valószínűleg gyakran fog szerepelni a műsoron, úgyhogy végső soron "sajnos" minden létező tevékenységnek meg kellene felelnie az új jövevénynek.

A távolság a TV-től kb 2-2,20 méter lesz filmnézés esetében, viszont lehet, hogy játék közben kevesebb. (Guitar Hero és Endwar van betervezve PS3-hoz, előbbinél tuti h kevesebb) Úgy gondolom, hogy elég a 37" is, viszont fogalmam sincs, hogy az eddigiek fényében mennyire lehet jelentősége a full hd-nek :F
A divx filmekhez nyilván nem kell, esetlegesen számítógépről kikötött játékokhoz sem valószínű, hogy fontos, és azt olvastam, hogy a PS3 sem büszkélkedhet valami sok full hd játékkal, úgyhogy megkockáztatom, hogy nem éri meg a felárat ez a tudás. Hozzá kell tenni, hogy a szemem nincs annyira a topon, asszem a full hd részletek már elvesznének egy ekkora TV-n 2méterről számomra, (igaz, ezt semmilyen tapasztalat nem támasztja alá) de ha létezik más szempont, ami alapján javasolnátok mégis, akkor elő vele:)

Amint megfigyeltem, annyi szempont van ami előbbrevaló a fényerőnél, kontrasztaránynál LCD TV-k esetében, hogy ezzel nem igazán érdemes foglalkozni. Max. ha marad a végére 2 amik közül nem tud dönteni az ember.

Olvasgatva a hozzászólásaitokat, az fogalmazódott meg bennem, hogy a 100Hz-től is el lehet tekinteni, mert mármár ízlés kérdése, hogy javít-e a minőségen, ezzel szemben a valós 24p fontos lehet, úgyhogy erre érdemes odafigyelni, hogy meglegyen.

Analóg tuner, ha jól sejtem, egyik tv-ből sem hiányzik, de azt hiszem, hogy ha minimum 2-3 évig szeretném a most vásárolt TV szolgáltatásait élvezni, akkor hasznos lehet bele a DVB-T is.

Márkapreferenciám nincsen, ellenben nagyon jó esetben 200-at tudok a TV-re költeni, ezzel szemben 150 körül/alatt sokkal boldogabb lennék. (persze ez nem full hd, és 37" esetén)
Viszont ha esetleg a fent említett távolságnál már érdemesebb 40"-osat venni, akkor már a 200 is kevés lehet, ha jól sejtem . (ennél több viszont nincs. esetleg +10-15...)

Ami még nagyon fontos kérdésem, az az, hogy őszintén, mennyi értelme van beszivatni magamat boltokba, hogy a sok buta és unottképű eladót azzal cseszegessem, hogy ilyen-olyan feltételek mellett szeretném megnézni a tv képét? Oké, hogy ízlések és pofonok ami a minőség megítélését illeti, de már a technikai elvárások is olyan szűkre szabják a variációk számát, hogy ha azoknak meg akarok felelni, akkor mármár mindegy, hogy ott a boltban épp mit gondolok. (Persze, két-hármat még meg tudok nézni, csak kevés a valószínűsége, hogy ezeket egymás mellett fogom tudni, aztán hogy így pixelesedő SD adást, vagy úgy pixelesedő SD adást kell megszoknom itthon, nem vagyok biztos benne, hogy jelentőséggel bír. Persze ha megvan a végső tuti tipus, akkor a pixelhibaellenőrzés a boltban egy notival egyértelmű, de az mástészta.)

Nagyon köszönöm annak, aki elolvasta és bármit hozzászól, ami előbbre vihet a választásban (pláne aki megdob konkrét javaslatokkal is):R

http://www.instagram.com/takeronegraffiti

(#25713) LucDeToth válasza Yahhher (#25711) üzenetére


LucDeToth
csendes tag

És ez hivatalosan mennyire támogatott?
Erre képes tévével is működhet a dolog?
Milyen Smartcard kellene hozzá?

(#25714) Yahhher válasza LucDeToth (#25713) üzenetére


Yahhher
aktív tag

Bepéített olvasóra nem tudok válaszolni, nem ismerem azokat, de nem is nagyon látom értelmét.
-hivatalosan mennyire támogatott? A szerelőt nem érdekelte, így is megkapják ugyanazt a pénzt havonta.

(#25715) vers válasza Taker1 (#25712) üzenetére


vers
tag

ps3-hoz most 40 colos braviat vettem, 40s4000-est 215 ezerér
én is végignyálaztam az internetet,ha ez segit
persze samsungban van olcsobb kicsivel , de talán megér ennyit hogy sony

(#25716) denes242 válasza Yahhher (#25711) üzenetére


denes242
aktív tag

jo, de milyen dekoderbe jo az upc kartya, illetve ezt honnan tudtak?
alternative milyen CI modul kell (azon kivul, hogy nagravision) hogy nezni tudjam az stb nelkul a upc digital-t?

P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux

(#25717) tothbe válasza hattorihanzo (#25695) üzenetére


tothbe
addikt

maga a tv-d az milyen amiben ezt összelőtted?

By(e) Tothbe

(#25718) hattorihanzo válasza tothbe (#25717) üzenetére


hattorihanzo
aktív tag

42pes0001h philips.

Valaki kérdezte, hogy megmarad e az analóg? Igen, apámék digire fizetnek és megmaradt az analóg is ( onnan a kártya ), én analógot fizetek, de jön a digitális is, így azt nézem.

A c-s mizéria csak azokat érdekli, akik nem akarnak stb-vel kábel tv-zni, egyébként mindegy milyet veszel, a szolgáltató gondoskodik rólad.

Hangsúlyozom, nálam thomemal működik, valódi előfizetéssel és csak sd. UPC-ről semmit nem tudok.

(#25719) anrab válasza hattorihanzo (#25718) üzenetére


anrab
addikt

nekemis van CI slotom de csak mpeg 2-es tuneres a tv-m. /42"PFL7613/D/ én ki tudnám használni?

(#25720) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Megnéztem a samsung oldalát hát 32"-os ból Full HD-s mindössze 2db találtam 5-ös és 6-os sorozatból.Hát nem nagy választék....
Milyen jobb márkák vannak még amiket érdemes megnéznem?

(#25721) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Ezt a 3 találtam Eddig az általam ismert márkák közűl

Sony KDL-32W4000
LG LG5900
Samsung LE32A656A1F

(#25722) Malachi válasza ToBeY (#25721) üzenetére


Malachi
addikt

Nem okoskodni akarok, csak kérdezném, hogy ekkora méretben van egyáltalán jelentősége a Full HD-nek? Én is vásárlás előtt állok, adatokat gyűjtök, és arra jutottam, hogy tök felesleges a teljes HD felbontás, ebben a méretben. 40+"-on már érdekes lehet, de itt úgy gondolom nem látszik a különbség.
Már letettem az mpeg4-tunerről is, (nem baj ha van, de nem létszükséglet) úgyis csak kábel vagy tányéros tv lesz, és STB-ot minden esetben adnak. Nálam elfér.
Egyedül a 100Hz az ami izgat még, mert gyakran nézek sportot, és fontos lenne, hogy ne "mosódjon el" a kép gyors mozgásnál.
Már a márka sem izgat, de igazából Sony-t szeretnék. Mert tetszik.

(#25723) ToBeY válasza Malachi (#25722) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Hát az a baj hogy nem fér el ennél nagyobb sehogy se.Mert ha nagyobbat vennék akkor a szekrénysort ki kéne dobni.Meg ugyebár panel kisszoba van vagy 10-11nm max. Ide nem tudom értelmes dolog lenne egy 42" tv venni, és 2m-ről bámúlni.Az mpeg4 tuner már nem fő szempont

[ Szerkesztve ]

(#25724) Malachi válasza ToBeY (#25723) üzenetére


Malachi
addikt

Bingo, nálam is ugyanet a helyzet, a szekrényben 32"-es fér csak el. Nem is azt mondom, hogy vegyél nagyobbat, hanem kérdeztem, hogy szerinted fontos-e a Full HD ekkora méretben. Mert azt hiszem 82 centin még nem látszik különbség mondjuk a 720p meg az 1080p között. Illetve mintha olyat olvastam volna valahol, hogy a HD tv adások sem 1080p-sek, hanem alacsonyabbról konvertálja át a tv Full-ra. Szóval két esetben lehet érdekes a nagyobb HD felbontás, blue-ray filmnél, vagy PS3-nál, de akkor is, ebben a méretben...nem tudom na.

(#25725) hattorihanzo válasza anrab (#25719) üzenetére


hattorihanzo
aktív tag

Ha DVB-C, akkor tudod a digitális kábelt venni a T-Home területén, a HD csatornák kivételével, mert azok mp4-esek . Más szolgáltatók pedig eleve mindent mp4-ben adnak, tehát ott használhatatlan.
Ha DVB-T mp2 tunered van, akkor az jó a tudatnak, hogy van benne valami extra, de a gyakorlati értéke 0.

(#25726) anrab válasza hattorihanzo (#25725) üzenetére


anrab
addikt

köszi a választ. akkor a CI slot semmire sem jó!

(#25727) Greg.


Greg.
csendes tag

Van valami infótok róla, hogy a gyártók ebben az évben mikor dobják piacra az új modelljeiket? (gondolom minden gyártó minden évben újít, nem??)

(#25728) Scoobyka válasza Malachi (#25724) üzenetére


Scoobyka
addikt

fontos a fullhd...kisebb pixelek sszebb kép..jobb elektronika(24p,fekete is mélysége,szebb színek és még soksok minden)...jobb tuner(gagyi tv adás is nagyából élvezhető)...monitornak is használható(miért ne?)...későbbi dgitális adás is fullhdban megy majd és nem felkonvertálva(1080).....valamint a fullhd kijelzőkőn nem "nyomottan" megy a kép és nem kell koonvertálnia a tvnek olyan sokat,mint readynél...mivel ready 1366*768-as ezért annak csalnia kell,hogy rendesen kirakja 1280*720-ra vagy felskáláza 1920*1080ra......hullhdnál nem kell....

erről ennyit....

ToBeY:fenti felsorolásból a 32w4000-es a legjobb választás...van benne minden ...24p valós lejátszás....jó játékra...mpeg4es tuner....(egyedül a deinterlance probléma lehet gázos,de ez lehet csak legenda)......a 32a656os már csak azért sem jó választás,mert elég butácska a többi 6oshoz kpest(se 100hz se valós 24p).....de elről írtam nem is olyan rég..olvasss vissza kicsit.

ha pénz mint a pelyva akkor meg 32PFL9603H a 32es méretben :D

[ Szerkesztve ]

(#25729) ToBeY válasza Malachi (#25724) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Hát ha már tv kell vennem szeretnék olyat venni ami egy darabig jó lesz megfelel sok követlménynek.

Scoobyka: Sajnos ekkora keret nincs azért, hogy beleférjen 32PFL9603H 300k-ért
Olyan 200k a max. Ebből kéne okoskodnom,úgy hogy nem sok fogralmam van az LCD Tv-ről:D

[ Szerkesztve ]

(#25730) dabadab válasza Scoobyka (#25728) üzenetére


dabadab
titán

szerintem nem fontos a fullhd...... a kisebb pixeltol nem lesz.... automatikusan.... szebb.... a .... kep...
....es az elektronika... meg a tuner... ...sot, a panel .... sem ... lesz ... feltetlenul... jobb.... csak azert, mert ..... fullhd.... ....

;)

Na jo, normalis uzemmodban: ekkora meretben igazabol nem nagyon tunik fel a tobb pixel elonye. Egyebkent abszolut semmit nem kell csalni az 1366x768-as panellel, az rendes 16:9-es felbontas. Az mas kerdes, hogy at kell skalazni a felbontast, de a fullHD-nak is at kell skalaznia az SD meg a 720p jelet - ennel meg az 1080-at is, na bumm.

DRM is theft

(#25731) Scoobyka válasza dabadab (#25730) üzenetére


Scoobyka
addikt

de ha hd akkor már full :D...

de az a jellemzőbb,hogy a fullhd-s tvkbe jobb elektronikát pakolnak...mondj egy olyan esetet amikor a hd-ready elektonikája,hozzta a fullhd-s tesónak a képét.....azonos márkán belül azonos évjáratban....valamint melyiket jobb monitornak is használni?.....

erről ennyit II....

[ Szerkesztve ]

(#25732) Malachi válasza ToBeY (#25729) üzenetére


Malachi
addikt

Mire mindenhonnan ömlik majd a teljes HD-s adás, eltelik 3-4 év szerintem, addigra meg csak vesz az ember új tv-t. Ki tudja, akkor talán már a lézer lesz a menő. :)

Mindegy, lebeszélni nem akarlak semmiképp, mindenki olyat vesz, amit kihasznál, vagy amire nem sajnálja a plusz pénzt.

Én szerintem most veszek egy rendes HD-ready-t, aztán később ha lesz nagyobb lakás, akkor csinálok helyet egy 40"-osnak na az már Full HD lesz, nincs kompromisszum.

(#25733) Lacix29 válasza Scoobyka (#25731) üzenetére


Lacix29
őstag

valamint melyiket jobb monitornak is használni?.....
Szerintem egyiket se.
Én szeretem, ha a monitor amit nézek 1m-nél nincs messzebb a szememtől. Erre a tv-k a hatalmas képátlójuknál fogva nem alkalmasak. Számomra más funkciót tölt be a tv, mint a monitor.
SD (mostani) tv adásnál + DVD-nél szintén teljesen felesleges a Full-HD.

(#25734) Taker1 válasza Taker1 (#25712) üzenetére


Taker1
csendes tag

Némi átszervezéssel (kevesebbet fogok enni, meg ilyesmi :D :D :U ) Rá tudok költeni 240et is a TV-re...
ezt néztem ki:
KDL-40V4000
Kérdésem az, hogy itt azt írja, hogy a tuner tipusa MPEG-4, azért ugye a mai sima analóg tunert is tudja kezelni?
Illetve ezzel egyidőben a Leírásban ott az a randanagy piros blokk, miszerint "A készülék az MPEG4/H264 szabványt nem támogatja."
Namost akkor ez a kettő hogy illik össze?

http://www.instagram.com/takeronegraffiti

(#25735) hdmi válasza Taker1 (#25734) üzenetére


hdmi
tag

Sehogy. Csak a KDL-26/32/37V4500 és a E/W4000-sek MPEG4-ek, a V4000 az MPEG2-es. Analóg tuner mindegyikben van.

[ Szerkesztve ]

a pénz nem boldogit, csak amit veszel belőle

(#25736) Taker1 válasza Taker1 (#25734) üzenetére


Taker1
csendes tag

Nem tunert hanem adást...

http://www.instagram.com/takeronegraffiti

(#25737) Integra


Integra
titán

ilyen létezhet?! :)
[link]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#25738) flash-


flash-
veterán

Samsung LE32A451C1 tudja a 24p-t?
mert minden áruházas oldalakon(külföldieken is)irják hogy tudja,de a samsung oldalon nem látok erről semmi infót.

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#25739) Taker1 válasza hdmi (#25735) üzenetére


Taker1
csendes tag

Köszönöm szépen a gyors választ :R

Akkor ez: LE40A615

Ennél is van hatalmas piros figyelmeztetés...
A tuner tipusa a leírás szerint pedig analóg, és Támogatott szabvány: DVB-C (kábel TV-szolgáltatáshoz)
Ezzel a DVB-C-vel mire megyek? :U

http://www.instagram.com/takeronegraffiti

(#25740) dabadab válasza Integra (#25737) üzenetére


dabadab
titán

Maga az alapszituacio teljesen hiheto, a plazmanal a beeges letezo jelenseg.
Mondjuk az, hogy az elmult ket hetben ennyi minden tortent azzal a TV-vel, az mar egy kicsit hihetetlenebb :))

DRM is theft

(#25741) hdmi válasza Taker1 (#25739) üzenetére


hdmi
tag

Az szerintem elírás, nincs benne MPEG4, se DVB-C tuner. Egyébként ebben az 5-ös sorozat elektronikája és panelje van. Nincs benne 100HZ, se valós 24p, csak 3:2 pulldown. Akkor már inkább az LE-40a656-ot nézd meg.

a pénz nem boldogit, csak amit veszel belőle

(#25742) dabadab válasza Taker1 (#25739) üzenetére


dabadab
titán

A lengyel Samsung oldalbol kihamozva ebben mpeg2 DVB-T tuner van (a magyar Samunal az a policy, hogy az mpeg2 DVB-T-t bele sem irjak a specifikacioba, mert mifelenk az nem jo semmire se).

Ha erdekel a DVB tuner, akkor olyan Samsungokat nezzel, aminel a tipus masodik szamjegye 6 v 7.

DRM is theft

(#25743) LucDeToth válasza hattorihanzo (#25725) üzenetére


LucDeToth
csendes tag

És ha MPEG-4 képes DVB-C-s készülékem van?
Jó lenne, ha a UPC-s hálózaton is menne pedig ez a DVB-C-s dolog. Nem kell nekem még egy eszköz feleslegesen. Ráadásul úgy tudom a alap Set-topboxon nincs is HDMI kimenet...

(#25744) Taker1


Taker1
csendes tag

Hm. Akkor az edigital leírásokra inkább nem hagyatkozom ha kb minden második sor kamu...a dvb tunertől el tudok tekinteni azt hiszem, most még úgysem túl aktuális. Olvasgatásaim alapján a 100hz-et sem tartom olyan fontosnak asszem...a 24p fontosabb. Az LE-40A656 szép, csak annak az ára már nagyon túlmutat a pénzem mennyiségén.
Vers ajánlata alapján is most rajtuk morfondírozok, azt hiszem, nagyon nem lőnék mellé. Jól látom, hogy a dizájnon kívül csak a digitális optikai kimenet megléte/hiánya különbözteti meg őket?

http://www.instagram.com/takeronegraffiti

(#25745) hdmi válasza Taker1 (#25744) üzenetére


hdmi
tag

A V-nek egyel jobb a panelje, meg az elektronikája. A kettő közül a V a jobb. Sonynál a sorrend. U,S,V,W/E

a pénz nem boldogit, csak amit veszel belőle

(#25746) e.vid válasza Taker1 (#25744) üzenetére


e.vid
senior tag

Az LE-40A656 szép, csak annak az ára már nagyon túlmutat a pénzem mennyiségén.

Ne az edigital árait vedd alapul. 40A656, pl. TVstore

'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali

(#25747) dabadab válasza hdmi (#25745) üzenetére


dabadab
titán

Az E a Z-nek a designvaltozata, nem? Meg szerintem az S az U alatt van, mert ABC sorrendben kovetik egymast...

DRM is theft

(#25748) dabadab válasza LucDeToth (#25743) üzenetére


dabadab
titán

"alap Set-topboxon nincs is HDMI kimenet..."

Mivel az alap STB csak SD adast tud fogni, ezert ez igazan nem is nagy hianyossag.

DRM is theft

(#25749) fokukac válasza dabadab (#25747) üzenetére


fokukac
nagyúr

az E a W dizájnváltozata volt, ha jól emlékszem.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#25750) hdmi válasza dabadab (#25747) üzenetére


hdmi
tag

Az E a W-nek a designváltozata, a Sony.hu sorrendbe vannak a tévék. Az U az S alatt van egyel. A tavalyi U3000-ben még Bravia képjavitó áramkör se volt, az S-be már igen. Idén már az U4000-be is raktak Bravia Engine-t. De az idei jobb modellekbe már a továbbfejlesztett Bravia Engine 2 van.

a pénz nem boldogit, csak amit veszel belőle

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.