Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#26851) dabadab válasza denes242 (#26830) üzenetére


dabadab
titán

Azt gondolnam, hogy DVB tunerrel (annak mondjuk nem neztem meg utana, hogy mennyire van CI-s tuner).

DRM is theft

(#26852) tothl


tothl
addikt

Tul nagy feneket keritetek szerintem ennek a pulldownnak. En szgeprol jatszok le, 60hz-re van allitva ugy tokeletesen megfelel nekem, es minden lcd tudja.
A 100hz modot amugyis kikapcsolom, mert tenyleg megveszem ezt a not filinget ad minden filmnek, hiaba nez ki jol..... :)

(#26853) denes242 válasza dabadab (#26851) üzenetére


denes242
aktív tag

szamitogepbe valo CI-s dvb-c tunert en meg nem lattam, de az biztos, hogy nem konnyen es olcson hozzaferheto.
masreszrol meg nem ertem, hogy miert jo ha nincs stb (a ca modul nagy elonye), ha aztan stb helyett odateszel egy htpc-t vagy pc-t, ami gyakorlatilag ugyanaz mint egy merevlemezes hd stb (esetleg picit tobbet tud (de nagyobb is), de akkor is ugyanugy egy plusz doboz ami amugy kivaltaja a tvd dvb-c tuneret).
na mindegy, lehet hogy csak en vagyok fogyatekos, hogy nem ertem a kristalytiszta logikat emogott.

P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux

(#26854) Digitalis válasza dabadab (#26848) üzenetére


Digitalis
senior tag

Valamit félreértesz. A hangsúly nem a trükközésen van, hanem az eljáráson. Sajnálom, hogy ezt hallod ki.

denes:
És igen, sokaknak a 24p illetve a pulldown értelmezése egy ellentétes fogalom.
Amúgy látom megtaláltatok. Még mielőtt átmegy személyesbe demagóg módon húzok.
További jó eszmecserét. :)

Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.

(#26855) dabadab válasza denes242 (#26853) üzenetére


dabadab
titán

"szamitogepbe valo CI-s dvb-c tunert en meg nem lattam, de az biztos, hogy nem konnyen es olcson hozzaferheto."

A szepnevu Cinergy C PCI HD CI pl kaphato, 100 euro - nem keves, de mondjuk az analog Hauppauge tuneremet se arultak sokkal olcsobban.

"ha aztan stb helyett odateszel egy htpc-t vagy pc-t, ami gyakorlatilag ugyanaz mint egy merevlemezes hd stb"

Az STB nem a HTPC helyett, hanem amellett kellene, hogy legyen, mivel annak a kivaltasara az STB teljesen alkalmatlan. Raadasul pl. a DVB tuneres TV falikonzolon van: az egy dolog, hogy Popcorn Hourt odafogattam az aljara (a talp nyilasat takaro elem segitsegevel :) ), de hogy egy STB-nek hogyan talalnek meg helyet...

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#26856) denes242 válasza dabadab (#26855) üzenetére


denes242
aktív tag

oke, en ilyen dvb-c kartyat meg nem lattam, kosz az infot (amugy a ci addon hozza +30 euro, de az nem olyan nagy tetel).
viszont nem ertem mi a kulonbseg a dvb-c tuneres htpc es az stb kozott, es hogy miert ne tudna a htpc kivaltani az stb-t. ugyanugy kikuldheti az adast hdmi-n a htpc mint ahogy teszi az stb, es ugyanugy egy plusz doboz a tv mellett a htpc mint az stb.

magyarul ha felvenni akarsz digitalis kabelrol, kell egy plusz doboz, ami viszont kivaltja a tv belso dvb-c tuneret. persze ha van/lesz olyan tv, amiben van merevlemez akkor mar mas (lesz) a helyzet.

P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux

(#26857) anrab


anrab
addikt

lenne egy olyan kérdésem hogy: a tv-be van EasyLink funkció ami lehetővé teszi a HDMI CEC /1.3/ szabványnak megfelelő tv és csatlakoztatott eszközök könnyű vezérlését, akkor az STB.-t a pincébe is lerakhatom? vagy ez a dolog csak akkor műkodik ha a tv közelében van?

(#26858) dabadab válasza denes242 (#26856) üzenetére


dabadab
titán

"viszont nem ertem mi a kulonbseg a dvb-c tuneres htpc es az stb kozott"

1. Tamogatott formatumok listaja meg a funkcionalitas (szerinted lejatszik az STB flac+cue zeneket? Es nyom hozza vizualizaciot?)
2. Kezeloi felulet (pl ennek meg csak a kozelebe sincsenek - es akkor meg ott a sebesseg is)
3. Sebesseg. Ezt megint ideveszem, mert pl kepek nezegetesenel (mar ha egyaltalan tudna ilyet az STB) teljesen botranyos sebesseget produkalnak ezek a mindenfele kis dobozok.
4. Forrasok (meg nem lattam volna olyan STB-t, amin lett volna ethernet csatlakozo - pedig a halozati lejatszas egy multi-headed rendszerben must-have, sot, tulajdonkeppen az az egyetlen, amire szukseg van, helyileg egyaltalan nincs ertelme barmit is tarolni).
(Ja, a HTPC-kben nincs tuner - annak a kozponti szerverben helye, es hat ilyet se nagyon tudnak az STB-k)

Tenyleg, ami az ember nem hasznalja oket, fel se tunik, hogy milyen elkepeszto szakadek van a HTPC meg a mindenfele media-chipsetekre epulo lejatszok es STB-k kozott.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#26859) dabadab válasza anrab (#26857) üzenetére


dabadab
titán

A CEC pont ugyanazon a HDMI kabelen, pont ugy megy, mint a tobbi adat, szoval eleg messze el lehet vinni (sima kabelen 15 meterig, afelett mar aktiv, jelerositos kabelre (vagy kulonallo erositore) van szukseg). Viszont attol meg, hogy a TV-d kuldi a CEC parancsokat, egyaltalan nem biztos, hogy az az STB-t erdekelni fogja, ennek pontos tipus ismereteben utana kellene jarni.

DRM is theft

(#26860) anrab válasza dabadab (#26859) üzenetére


anrab
addikt

csak azért írtam mert mindenki avval van elfoglalva hogy plussz egy hely. hát rakják a pinyóba :)

(#26861) denes242 válasza dabadab (#26858) üzenetére


denes242
aktív tag

suketek parbeszedere kezd ez hasonlitani. tudom, hogy mi a kulonbseg a htpc es az stb kozott, feljebb leirtam a most relevans szempontokat amik szerint ugyanolyanok.

a lenyeg az volt, - amit te sem cafoltal meg, hanem teljesen mas dolgokrol elkezdtel dumalni - hogy ha fel akarsz venni kabelrol, akkor felesleges a beepitett dvb-c tuner mpeg4estul a tv-ben, mivel ugyis kell jelenleg egy kulso doboz ami tud felvenni (htpc/stb/anyamkinja) ami egyben ki is valtja a beepitett dvb-c tunert. nyilvan idealis esetben ez egy olyan doboz, ami tud mindent, azaz felvenni, minden formatumot lejatszani, blurayt irni olvasni, stb.

szerk: na azt hiszem azt utolag szerkesztetted bele, hogy a dvb-c tuner nem a htpc-ben volna, hanem valami kulon szerverben. nos ugy tenyleg nem valtja ki a tv dvb tuneret. de elvi sikon lehetne olyan htpc/mediabox/akarmi, ami otvozi a htpc-k es az stb-k minden elonyet. na es akkor megint csak nem kell dvb tuner a tevebe.

[ Szerkesztve ]

P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux

(#26862) anrab válasza denes242 (#26861) üzenetére


anrab
addikt

az lg-nek van merevlemezes tv-je pl. de a sharp-ot is olvastam valahol idén már rak bele és szerintem egyre több gyártónál fog megjelenni. az egész ott lett elcseszve hogy beengedték az országba az mpeg kettes tv-ket.

(#26863) LucDeToth válasza dabadab (#26824) üzenetére


LucDeToth
csendes tag

Majd írd meg, hogy mit válaszoltak, engem is érdekelne.

(#26864) semetka


semetka
őstag

Akit érdekel ez a CA modulos dolog, hogy műxik-e, az írjon ha ki szeretné próbálni a DVB-C Tv-jével mert még nincs meg a TV-m de ha sikrülne akkor már elmondhatnánk hogy műxik a dolog. Csak senki nem mer belevágni mert drága a Ca modul. Én felajánlom hogy kipróbáljuk. Hódmezővásárhelyen lakok.Ha a környéken laktok írjatok,

[ Szerkesztve ]

==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==

(#26865) Zhavony


Zhavony
csendes tag

Üdvözlet!
Mostanában tervezek venni egy LCD TV-t, 2 tipus között vacillálok :Sony KDL-37U4000 és KDL-37S4000. Esetleg valakinek valami tapasztalata ezzel a két típussal? Legfőképp PS3 mellé lenne, másodsorban filmekhez. Ha valaki tudna róluk írni valamit nagyon megköszönném, mert igazából nem sok különbséget látok a kettő között, az áruk mégis nagyon más.

Vagy esetleg 150-200k közt más tv-ket ha tud javasolni valaki ezeken kívül 37"-ban azt is megköszönném.

Előre is köszönöm!

(#26866) macikos válasza Zhavony (#26865) üzenetére


macikos
addikt

Szia!

Ha már 200ezer, akkor miért nem veszel egy 40V4000-et? Van 209 ezerért [link]

Az már FullHD-s, jobb kontraszt, stb. Annyival nem drágább, viszont szerintem nem FullHD-s TV-t nem érdemes venni. Alapjában véve szebb a képe, mivel a kisebb képpont távolság miatt nem látni a raszter hálót a képpontok körül. Engem legalábbis ez nagyon zavar. A másik meg, hogy akár Blue-ray lejátszót rákötve, akár számítógépet és arról filmet nézve sokat számít a nagyobb felbontás, a másik meg, hogy egy digitális TV tunerrel, esetleg HD csatornák... sokat számít.

Gondolom te se 2-3 évre veszed, akkor meg inkább legyen egy kicsivel drágább, de legalább FullHD-s. Későbbiekben lehet bánni fogod.

(#26867) LucDeToth válasza semetka (#26864) üzenetére


LucDeToth
csendes tag

Sajnos nem lakom arrafelé, de kiváncsiságképpen, milyen modulod van?

(#26868) Zhavony válasza macikos (#26866) üzenetére


Zhavony
csendes tag

Sok igazság van benne amit mondasz. Ezt néztem ki először én is, de utánna belegondoltam, hogy igazából az összes játék (vagy legalábbis a legtöbb) 720p és úgy van felskálázva akkor 1080p-re és ez nemtudom mennyire lehet zavaró. Mondjuk keveset tudok az ilyen tvkről, lehet nem annyira zavaró mint monitornál a nem natív felbontás. Ha viszont nem zavaró egyáltalán akkor lehet mégis átpártolok a 40V4000-re.

(#26869) semetka válasza LucDeToth (#26867) üzenetére


semetka
őstag

ilyen modulom van

==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==

(#26870) dabadab válasza Zhavony (#26868) üzenetére


dabadab
titán

Osszehasonlitaskeppen: X360-on meg PS3-on az az alap, hogy a jatekok nem 1080p-ben futnak, hanem vmi kisebb felbontasban, es utana azt skalazzak fel 1080p-re.

DRM is theft

(#26871) Matthew


Matthew
senior tag

Sziasztok!

Lenne egy kis problémám a Pc és TV összekötésével. Adott egy 42LG2000 TV és egy PC DVI-os vga-val és DVI-HDMI átalakítóval. Vettem egy 3 méteres HDMI-HDMI kábelt, ilyet. Eddig nem is volt gond, tökéletesen működik csak kiderült, hogy rövid a kábel, ezért vettem egy 5 méterest, ilyet.
Ezzel viszont nem működik, semmi képet nem ad, a TV valami jelet érzékel, mert a kiválasztható inputok között látja, hogy rá van kötve valami de azt mondja nincs jel.
Valamit én szúrhattam el?

(#26872) tothl válasza semetka (#26869) üzenetére


tothl
addikt

Na most akkor mi van ezekkel a modulokkal pontosan ? Bizonyara bennem van a hiba, de meg mindig nem vagom. Elvileg a HD adasok mpeg 4 -esek, azokat ezekkel a modulokkal nem lehet fogni mpeg2 dekodert taralmazo keszulekekkel, nem ?

(#26873) dabadab válasza tothl (#26872) üzenetére


dabadab
titán

Ezek a modulok arra jok, hogy lehessen csatlakoztatni az elofizetoi kartyat, az meg arra jo, hogy megbirkozzon a stream titkositasaval. Az, hogy a tuner megbirkozik-e az mpeg4 dekodolassal vagy sem, mar mas kerdes.

DRM is theft

(#26874) hattorihanzo válasza denes242 (#26830) üzenetére


hattorihanzo
aktív tag

igen. mar csak az a kerdes, hogy stb nelkul hogy veszel fel adast a kabelrol

Kb. 8 éve, hogy elajándékoztam a videómat, azóta sem érzem hiányát, hogy nem tudok felvenni. De ez én vagyok. Apám pl. belebetegedne, ha nem tudna felvenni.

(#26875) Zhavony válasza dabadab (#26870) üzenetére


Zhavony
csendes tag

Eddig világos, de nem zavaró ez? Másik, hogy mindet fel tudja skálázni vagy esetleg vannak kivételek is?
Bocsi, ha hülye kérdések, de tényleg nem tudom, hogy megy ez pontosan. :)

[ Szerkesztve ]

(#26876) Symbio válasza tothl (#26872) üzenetére


Symbio
senior tag

Itt nem az mpeg4 vagy 2 DVB-T a lényeg, hanem a DVB-C megléte!

(#26877) Nippon


Nippon
őstag

Van valakinek ötlete, hogy miért búg a Samsung 656-os Tv-m hangszórója?
Ha össze van kötve a T-kábeles Set top szarral, akkor búg, ha kihúzom a SCART- csatit, akkor nem. Mi lehet a baj? A SCART kábel lenne rossz?

(#26878) dabadab válasza Zhavony (#26875) üzenetére


dabadab
titán

Igazabol nem zavaro. A skalazas ott latszik igazan, ahol minden egyes pixel egyenkent latszik, pl. szamitogepes desktopnal: ezzel ellentetben filmnel, jateknal, ahol folyamatos mozgas van meg finom atmenetek es egyaltalan nem cel (sot), hogy minden pixel kulon latszodjon, ott nem.

DRM is theft

(#26879) Zhavony válasza dabadab (#26878) üzenetére


Zhavony
csendes tag

Értem, akkor végülis jobban járnék egy FullHD Tv-vel. Legalábbis hosszútávon biztosan.
Köszönöm a válaszokat! Ha eszembe jut még valami akkor még biztos kérdezgetek. :)

(#26880) sb válasza dabadab (#26878) üzenetére


sb
veterán

Felbontás, illetve inkább pixelméret-függő szerintem.
HD Ready TV-men a következő a tapasztalat:
A natívon hajtva (VGA-ról) az 1:1 pixel mappinggel tűéles a kép. HDMI-n viszont nem tudja, így ott skálázgat.

720p-vel meghajtva borzasztó ronda a kép játékban is a natívhoz képest.
Nagyobb felbontással meghajtva 1680x1050-től felfelé sokkal szebb a kép a skálázás mellett is. Nyilván a lefelé skálázás ilyen szempontból sokkal jobb és persze az is belejátszik, hogy kis felbontású a panel. Valószínűleg FullHD-nál a kisebb felbontásból felskálázás is kevésbé zavaró a kisebb pixelméret miatt.

(#26881) birooo


birooo
tag

Sziasztok.

Vettem végre egy LCD tv-t és össze szeretném kötni a sz.gépemmel. HDMI kábelre gondoltam, de sehol nem találok 10 méteres kábelt belőle. Valaki tudna segíteni, hogy hol találok legalább ilyen hosszút? Gondolom más kábel nem is kéne, mert ezen megy a hangé s a kép!?

(#26882) DigitXT válasza birooo (#26881) üzenetére


DigitXT
félisten

A hang nem triviális, hogy átmegy, nem ártana, ha leírnád a konfigurációdat. (Esetleg kitöltenéd a megfelelő rovatot - az ellenség megtévesztésére: Cuccok - az adatlapodon.) Szerk: a kábelre Google első találat: [link]

[ Szerkesztve ]

(#26883) birooo válasza DigitXT (#26882) üzenetére


birooo
tag

Köszi!
Nekem nem ezt adta ki se elsőre, se másodikra. Lehet nem egy googlet használunk:)))
A vga-m 3870-es és adtak hozzá DVI-HDMI átalakítót.
A hanggal mi a helyzet? Lehet, hogy arra másik kábel fog kelleni?

(#26884) hcs57 válasza Nippon (#26877) üzenetére


hcs57
őstag

Földhurok lehet...talán annyit megtehetsz, hogy a set top box 230V-os kábelét kihúzod és 180 fokkal elfordítva bedugod.

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu

(#26885) Baluman


Baluman
csendes tag

Sziasztok!
Szeretnék venni egy kisebb HDTV -t monitor helyére (66cm-est), sajnos csak 90 körül tudnék rááldozni. Nagyobbra nem nagyon van igényem, se helyem, sem pénzem.
3 kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:
Van valakinek tapasztalata ilyen kisebb méretü, olcsóbb TV-kel (és ha igen akkor milyennel)?
Közelről nézve élvezhető a kép (dvi - hdmi -vel tervezem használni) játknál, filmeknél, illetve egyszerűen csak szöveg, weblapok olvasgatásakor?

Ezek közül melyiket ajánlanátok inkább? [link]

Esetleg tudnátok ajánlani valami olcsóbb (akciós) ajánlatot valahol, sajnos nem vagyok túl tájékozott ezekben. (jöhet emailben is; baluman89@freemail.hu -ra)

Még 1 kérdésem, hogy nekem Ati x1950 pro van, jelenleg egy 19 colos Hanns-G monitorral. A legnagyobb felbontás nálam 1280x1024. Ki fogom tudni valahogy sajtolni az 1366x768 -as felbontást? :-)

Előre is köszönöm a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#26886) Nippon válasza hcs57 (#26884) üzenetére


Nippon
őstag

Egy túlfeszvédős elosztóba van bedugva, megfordítom....
Ezen kívül mi mást tehetek?

(#26887) Tutu7030 válasza Nippon (#26886) üzenetére


Tutu7030
veterán

[ph-link]

LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro

(#26888) kugyu21 válasza dabadab (#26873) üzenetére


kugyu21
senior tag

És mi a helyzet ezzel a modullal?
[link]
Én úgy értelmeztem, hogy ennek a segítségével az mpeg2-es DVB-T tunerrel rendelkező tv-m tudni fogja az mpeg4-es Mindigtv-t kezelni, a TERRA+ kártya bedugásával akár a fizetőseket is (ATV Hír TV).
A STB-t én is el akartam kerülni, ezért rendeltem egy ilyen, hamarosan érkezik, remélem nem lesz ráfaragás!

(#26889) einstein válasza kugyu21 (#26888) üzenetére


einstein
senior tag

Egy mpeg2-es hogy tudja kezelni az mpeg4-es kódolást?

(#26890) tothbe válasza einstein (#26889) üzenetére


tothbe
addikt

ahogy olvastam, ez a cucc mpeg4-et átkódolja mpeg2-be. Ez mondjuk megoldás lehet, de nem biztos, hogy ez a legjobb minőség miatt.

By(e) Tothbe

(#26891) kugyu21 válasza einstein (#26889) üzenetére


kugyu21
senior tag

Hát érteni nem értek hozzá, én csak a leírás alapján gondolom, hogy ez nem csak egy egyszerű CAM, hanem valami dekodert is beleépítettek. Lásd még itt is [link]
Rossz úton járok?

(#26892) einstein válasza kugyu21 (#26891) üzenetére


einstein
senior tag

Értem, lehetséges.
De ez kb azt jelenti, hogy akármilyen mpeg2-es tévét is ugyanúgy lehet majd használni mpeg4-esként. Azért kíváncsi vagyok, hogy tényleg így megy-e.:)

(#26893) kugyu21 válasza einstein (#26892) üzenetére


kugyu21
senior tag

Azért gondolom, hogy kell lennie ilyen eszköznek (nem biztos, hogy ez az), mert nyugat-európában is most állnak át mpeg2-ről mpeg4-re és az ottani készülékek ezért nagy számban mind mpeg2-esek. Egy ügyes kellékgyártónak fel kell figyelnie ilyenre, hogy óriási igény lesz valamilyen átalakítóra (azért ott sem fogja mindenki kidobni a régi készülékét a sugárzási rendszer váltása miatt).

(#26894) wombation


wombation
tag

Itt van egy dönthető,forgatható TV tartó

[link]

"Sose végy semmit aminek nyele van. Azzal valószínűleg dolgozni kell."

(#26895) einstein válasza kugyu21 (#26893) üzenetére


einstein
senior tag

Az biztos, hogy eszköz van, ezt hívják STB-nek. :) Tehát a tévét nem kell "kidobni", azért mert váltanak. (ld USA, ahol most váltottak)
A kérdés csupán, hogy az mpeg2-mpeg4 váltás technikailag megoldható e mindenféle külső egység nélkül. Ha igen, akkor biztos lesz/van is rá eszköz, ahogy írtad is.

(#26896) dabadab válasza einstein (#26895) üzenetére


dabadab
titán

A CAM modulokban amugy is van elektronika, szoval alvileg bele lehet rakni egy komplett mpeg4 dekoder - mpeg2 koder cuccot.

DRM is theft

(#26897) hattorihanzo válasza wombation (#26894) üzenetére


hattorihanzo
aktív tag

Gyönyörű lehet ezen egy tv, amint 25 centire eláll a faltól :DD

(#26898) einstein válasza hattorihanzo (#26897) üzenetére


einstein
senior tag

Másként hogyan tudnád forgatni? :F
Ha meg a fallal párhuzamosan akarod használni, akkor behajthatod a kart...

[ Szerkesztve ]

(#26899) Gilberto


Gilberto
aktív tag

Sziasztok! Az a helyzet,hogy vettem egy felskalazos dvd lejatszot. http://www.consumer.philips.com/consumer/hu/hu/consumer/cc/_productid_DVP5990_12_HU_CONSUMER/DVP5990-12
Hdmi-vel kötöm ra a tv-re de iszonyatosan szemcses a kep. Az analog kabel tv adas is jobb ennel. Szerintetek mi lehet a problema?

PSN: Gilberto2k10 (PS4)

(#26900) radi8tor válasza birooo (#26883) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ha adtak hozzá gyárilag, akkor van esély rá hogy hangot is átviszi. Pudding próbája az evés.

⭐ Stella

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.