Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4262) King Unique válasza mclaren777 (#4258) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Arról már számtalanszor volt szó ebben a topikban is, hogy a HDD-t mindig a külső házban ajánlott particionálni, ha tartósan abban szeretnénk használni. Igaz ez különösen > 2 TB tárolókapacitás, illetve GPT partícióstílus esetén! Ha visszaolvasol, akkor több példát is találni hasonló problémákra. Sőt, korábban már érdeklődtél egy elég hasonló eset (ugyanaz?) kapcsán és ez akkor is el lett mondva. Persze vannak olyan külső házak, amelyeknél GPT esetén működik az oda-vissza (SATA - USB) történő kezelés. Valamint ez összefüggésben lehet a korábban említett dolgokkal: —► [link], [link].

Amúgy normál esetben a gépben particionált HDD-nek valóban a külső házban is ugyanúgy működnie kellene. Viszont, ha utóbbinál inicializálni akarja a Windows, nem ismeri fel stb., az már régen rossz... Illetve, ha a fentebb említett paraméterek (> 2 TB & GPT) vannak, akkor ilyenkor rendszerint a nem megfelelő oda-vissza kezelés a probléma oka. Ez esetben nyilván nem kell erővel újrainicializálni a lemezt a külső házban, hanem vissza kell tenni az eredeti helyére, vagyis a gépbe (SATA) és ott kell róla lementeni az adatokat! Majd utána például a korábban említett módon célszerű újraparticionálni a külső házban. Végül pedig az adatok visszamásolása következik.

Viszont, ahogyan írtad is, rányomtál az inicializálásra stb...Ez megkavarhatja a dolgokat, de jó esetben külső programok talán még vissza tudják hozni az adatokat. Illetve ez ügyben a másik topikban már kaptál útmutatást.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.