Hirdetés
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
Helyspórolás miatt rövidítettem a saját kifejezéseimet.
Általában Slope-ként nevesítik a gyártók, emelkedő meredekségre utal, amit még képes megmászni, és %-ban szokás megadni (nem szögben).Szerintem nem lehet jó összefoglalót írni, mert a roller rendkívül erős kompromisszumokkal rendelkező jármű és egy-két - kevésbé szem előtt lévő - paraméter megváltoztatása teljesen eltérő eredményhez vezet.
Például te is látod, hogy Győrben mennyire jó a kerékpáros infrastruktúra és relatív kicsi a forgalom, a vezetési kultúra is egész elfogadható. Itt hívták fel a figyelmem arra, mennyire borzalmas állapotok állapotok vannak Vácon (StreetView alapján mondom), és még sok másik városban. Vezetési kultúra is teljesen más fővárosban (és közelében). Előbbi miatt akár tömör gumis rollerek is jók lehetnek egyik helyszínen, másikon egyszerűen szóba se jöhet. Alföldön sok a királydinnye, ezért a tömör gumi ott vonzóbb lehet, mint máshol.
És ami még nagyon nehézzé teszi, hogy éppen mit lehet kapni. Láttam visszatérően egy típust, amit már tavaly se nagyon lehetett kapni, mégis "erőltetve van" az ajánlásokban. A garancia igények is nagyon eltérőek, van aki inkább kockáztat, és vannak azok a tudatlan balekok, amit mindent elhisznek, amit a pár perces promóciós videóban és etikátlan marketingesek állítanak.
Az is jó kérdés, mikor válik egy roller ajánlhatóvá? Hány hónappal és hány kilométerrel a megjelenése után. És hány embernek kell legalább 1.000 km-t megtennie, hogy nagyjából egységes konszenzus alakuljon ki róla.
Meg hogy mennyire legyen gondozásmentes? Van aki szeret bütykölni, így ő sokkal megengedőbb a roller hibáival szemben, míg más a feleségének, barátnőjének, lányának keres rollert, ahol a gyakori meghibásodás elfogadhatatlan. És még könnyű is legyen.Van még egy csomó apróság amit meg se említettem. Pl. 2 neves gyártó termékei közül egyik sokkal jobb paraméterekkel rendelkezik, de gyakorlatban gyengébb. Több szempontból vizsgált összehasonlító tesztek kellenének. És folyamatosan karban kellene tartani.
Ezért egy rossz összefoglalónál sokkal jobb, ha inkább nincs semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gitáros topic
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- Motoros topic
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Kiszivárgott termékoldalról derültek ki az Honor 600 Lite fontosabb adatai
- További aktív témák...