Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• PociAti

őstag

válasz #33802016 #24690 üzenetére

2 évvel ezelőtt az egész tél során végig rollerral jártam munkába. Közel volt a munkahely, lassú tempóban is kb. 7-8 perc, és ott is kb. 16 °C-n tudtam tárolni. Emiatt nem aggódtam.

A hideg megeszi az akkut témára nem nagyon tudok mit mondani. Idehaza nincsenek olyan extrém hidegek, utóbbi évek során egész enyhe teleink voltak. Autó és egyéb akkus fazonnal szoktam beszélni, és szerinte a nyári hőség öli meg az akkukat, télen csak leesik a kapacitás, ezért hidegben fokozottan jelentkezik az akku elöregedése, de nem a hideg tette tönkre azt.

Viszont régen kerékpáros korszakomban a tél során több mechanikai problémája akadt a bicajomnak. A már emlegetett csapágy öregedés is fokozottan felgyorsulhat téli időszakban. Mert mondjuk a kenőanyag viszkozitása megváltozik, a fém összemegy, illesztések ezáltal megváltoznak. Illetve a fémek rideggé válnak, így a szerkezeti elemeken repedések, törések is létrejöhetnek.

Egyik szélsőséges eset, amikor bicajon a csomagtartó meglazult csavarját próbáltam meghúzni, és 4 csavarból 2 lazán elpattant. Pedig lényegesen gyengébben húztam meg, mint ahogy nyáron meg szoktam tépni. Noname termékről volt szó, neves roller gyártói biztosan normálisabb anyaghasználattal dolgoznak, de látványos tapasztalat volt, télen mennyire rideggé tud válni az olcsó acél.

Új hozzászólás Aktív témák