Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AuraSync kibeszélő topic
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jackal79
aktív tag
válasz jézusom #91371 üzenetére
Nekem ez a csomó soha nem szakadt, hamarább szakadt el a fluo végén kötött kapocsnál a csomó. Not a knot kapoccsal a fluo végén meg bitang erős volt.
Én sokat kísérleteztem a fonott + fluo kötésekkel.
2 kötés, ami bevált:
- ezzel a kis eszközzel kötött csomó
- meg ez: [link] -
-
jackal79
aktív tag
@horcsog, köszönöm a sok jó tanácsot! Biztos ki fogom próbálni, szeretném a feederezést minél jobban elsajátítani.
@A Zéé, @Zoli bácsi, @lumpy92, @jjohn, köszönöm
Sziszis klipszelést meglesem én is, mert a dobás pontosságon még erősen csiszolni kell
-
jackal79
aktív tag
Ma végre megvolt a várva várt feederezés a Dunán. 3,5 órát tudtam lent tölteni, ebből 1,5-2 óra a bénázással ment el. Pergető bottal elég pontosan tudok dobni, na itt ment mindenfelé a szerelék csak arra nem amerre akartam. Próbáltam kiakasztott klipsszel, de jött egy szebb kapás és el is tépte a zsinórt.
Mai nap így alakult, nem röhögni
2 kisebb márna + pár keszeg + jó pár elhibázott kapás. Csináltam egy 10-es alapozó etetést, majd 5 percenként újradobtam. Nagyon sok etetőkaját sikerült bekevernem, a negyedét sem használtam el. Meddig lehet ezt tárolni?Nagyon jól éreztem magam, de még rohadt sokat kell tanulnom.
-
-
jackal79
aktív tag
válasz jézusom #91268 üzenetére
Hát nem mondtam, hogy 100% lehet fogni, de sokkal nagyobb esély van rá, mint süllőre, csukára. Harcsáról meg ne is beszéljünk
Évekig a pergetéseim túlnyomó részét a balinozás tette ki, jó azért voltak süllős pecák is. A pergetés alapjait akkor sajátítottam el, akkor tanultam meg pontosan dobni, óvatosan megközelíteni a helyet, stb. Dunában vannak brutális méretű balinok is, persze azokat nem egyszerű megtalálni, de nagyon komolyat lehet küzdeni velük. Nagy trükkje nincs, nanofil zsinór (távoli dobásokhoz), FX9, Flat rap meg esetleg thrill
Meg is kívántam egy jó balinozást... -
jackal79
aktív tag
válasz Zoli bácsi #91257 üzenetére
Szia Zoli bácsi! Sejtettem, hogy a homok nem lesz jó, de azért bedobtam, mert itt mindig akadnak jó ötletek
Köszönöm a felajánlást, de Kapuvárig nem szeretnék 1-2 kg földért elmenni, megoldom helyben. Viszont korábban olvastam, hogy szoktál Győrben horgászni, én komáromi vagyok, így egyszer összefuthatnánk. Tudnék tanulni a mestertől, mert én feeder horgászatban még zöldfülű vagyok . -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Hülye kérdéssel nyitnám a mai napot. Homok is megfelelő lehet etetőanyag nehezítésre vagy kimondottan a föld javasolt?
-
jackal79
aktív tag
válasz galervin93 #91234 üzenetére
Tisztában vagyok a járulékos veszteségekkel. Az elmúlt 15 évben rendszeresen pergettem a Dunán, ezt úgy értsd, h akár napi 2x is lementem (fényváltás). Közvetlen a Duna mellett lakom .
Nagyon sok wobbler odaadtam a folyónak, jellemzően Rapala, Megabass, Illex, Jackall, Deps, Yo-zuri és Salmo-t dobáltam. Eleinte nagyon bántott, ha betéptem 1-1 különleges darabot, de gyorsan rendbe tettem magamban, hogy ne rágódjak rajta, mert csak a pecaélményt rontja.
Pár alkalommal feedereztem már a Dunán, téptem is be előkét, kosarat. A feederezéshez elég béna vagyok, 1 jobb dévéren kívül mást nem tudok felmutatni, ezért a sok kérdés . Kitűztem célul, hogy megtanulom a folyóvízi feederezést, szisztematikusan keszegezés, márnázás, pontyozás, amurozás és busázás. Következő 15 évem a feederről fog szólni azt majd jöhet a bolognaizás -
-
jackal79
aktív tag
válasz galervin93 #91226 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Jövő hétre tervezek egy pecát, veszek még hozzá magokat és úgy keverem be.Még az akkus fúrós keverést próbálnám meg, de csak normál (festékes) keverőfejem van (teljesen új, soha nem használtam). Ezzel is meg lehet próbálni vagy érdemes venni direkt erre kifejlesztett keverőfejet?
-
jackal79
aktív tag
Folyóvízi pecához milyen arányban kell keverni az etetőanyaghoz a földet? Horgászboltos kollégát kérdeztem, Ő azt mondta, h 3 kg etetőkajához 1 kg föld kell. 1:1 arány az sok lehet?
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Dunán 100-150 g-mos kosarakhoz érdemes lehet kipróbálni a feeder link használatát? Milyen hosszban ajánlott beszerezni?
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm a visszajelzéseket! Azért is dobtam be, mert nekem nem egyértelmű, hogy feederezésnél is fontos-e a súly, illetve a balansz. Illetve nekem az is fontos, hogy időtálló legyen a bot/orsó. Pergetésnél végigjártam ezeket a lépcsőket. Megvettem az "univerzális" botot (ami nem létezik ) az általam választott jó ár/érték arányú orsóval. Mondanom sem kell, hogy az orsó 1 évet bírt, a botot meg 1 év után cseréltem, mert nem igazán volt alkalmas azoknak a wobblerek vezetésére, amiket a víz megkívánt. Jelenleg 2 db 40-es feeder orsóm van meg 1 Zoli bácsi által ajánlott Lidl-s (kíváncsiságból vettem, de még nem használtam), de ezek iszonyat kicsinek tűnnek és abban sem bízom, hogy a dunai pecát bírni fogják. Korábban ezeket csak tavakon használtam. Szóval olyan orsókat keresek, amik bírják a folyóvízi kiképzést és jó pár évig tudom használni, ezért is dobtam be a surf orsót, mert az elég böszmének tűnik. Megnéztem pár yt videót is a témában és általában 10000-es orsókkal voltak szerelve a botok.
Abban kérném a segítségeteket, hogy folyóvízi feederezéshez melyek az ajánlott orsók? Árban az 50e környéke felelne meg.
Köszönöm! -
jackal79
aktív tag
Még 1 kérdésem lenne az orsókkal kapcsolatban. Surf orsók feeder pecára mennyire alkalmasak?
Pl egy ilyen: [link] -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Daiwa N'Zon LT 6000 orsóval mik a tapasztalatok? Dunai feederezéshez használnám. Vagy van esetleg dunai pecához favorizált orsó legalább 6000-es méretben? Sodrásban nehéz kosárral is horgásznék, ezért vmi ellenálló cuccra gondoltam. Előre is köszönöm!
-
jackal79
aktív tag
válasz PpenoO #91035 üzenetére
Csak kíváncsiságból, hol erdemes a busát keresni? Lassú sóderes részen, vagy beljebb a gyorsabb részeken, esetleg holtágakon? Úszós megoldáshoz jó lehet a heavy feeder bot is? Nem mintha busazni szeretnék, de már annyit beszéltetek róla, hogy érdekel. Előre is köszi a válaszokat
-
jackal79
aktív tag
válasz galervin93 #90737 üzenetére
Köszi, akkor 0,25-össel megpróbálom, ha kevés lesz feljebb megyek egy kicsit.
Bolos peca a Dunán nagy álmom, de egyenlőre csak yt videókat néztem róla, azok viszont nagyon lekötöttek.
Dunai bolozás nem egyszerű, de remélem sikeres leszel! Várom majd a beszámolót -
jackal79
aktív tag
Dunai márnázáshoz, amurozáshoz milyen előkét használtok? Jól gondolom, hogy min. 80 cm hosszú és legalább 0,25-öst érdemes kötni? Konkrétan melyik zsinórok ajánlottak a durvább terepviszonyokhoz?
-
jackal79
aktív tag
válasz galervin93 #90482 üzenetére
Na ez tök jó ötlet, tuti kipróbálom. Nem is hallottam még róla. Köszi!
-
jackal79
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a választ! Ezek szerint az előkehossz kérdést sikerült túlgondolnom..
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Dunára milyen hosszú előkéket szoktatok használni? 80-100 cm körül jó lehet, vagy akár lehet menni 100 cm fölé is? Ti milyen hosszúakat szoktatok előre megkötni? Előre is köszönöm a segítséget!
-
jackal79
aktív tag
válasz horcsog #89656 üzenetére
Köszi a tanácsokat, de egyenlőre az alap dolgokat szeretném elsajátítani, ha már magabiztosan megy akkor mindenféleképpen kipróbálom az általad említett dolgokat. Muszáj egy kis rutint szerezni, hogy magabiztosan tudjak próbálkozni az egyéb dolgokkal.
Pont kérdezni akartam, hogy a Dunán milyen módszerrel célszerű előetetni, de látom, hogy kézzel is simán mehet. Csúzlit nem is szoktatok használni? -
jackal79
aktív tag
Szia! Köszi, jól összeszedted
Dobóelőke nélkül esélytelen a dunai horgászat? A dobások annyira koptatják a főzsinórt, hogy célszerűbb dobóelőkét használni?
Nincs nagy feeder tapasztalatom, korábban kisebb tavakon horgásztam, de ott nem kellett nagy távolságokat megdobni, meg inkább a method módszert alkalmaztam, aminek nincs nagy súlya, így nem is kellett dobóelőke. -
jackal79
aktív tag
válasz aladarazurbe #89635 üzenetére
Köszi! Előzetes értesüléseim szerint ahol horgásznék 80-150g-os kosarakat szoktak használni. A Duna főágáról lenne szó, ahol elég jelentős a sodrás.
-
jackal79
aktív tag
Jó reggelt Sporttársak!
Tanácsotokat szeretném kikérni! Dunai feederezéshez milyen főzsinór az ajánlott? Én olyan 0,25-ös méret körül gondolkodom, de érdekel, hogy Ti mit használtok, illetve konkrét típusokra is kíváncsi lennék. Célhal a márna lenne, de Dunáról lévén szó, bmi beeshet.
Előre is köszönöm a segítséget! -
jackal79
aktív tag
Köszi a visszajelzéseket! Ma nem mertem elhozni, mert hát lidl-s....
Holnap visszaugrok veszek 1-et, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz. -
jackal79
aktív tag
válasz Zoli bácsi #89039 üzenetére
Köszönöm Zoli bácsi! Jól emlékeztem, hogy valaki írt már róla. Meggyőzött az írásod, lehet beruházok egy tartalék orsó.
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Lídl-ben kapható 5000-es nyeletőfékes orsó mennyire használható? 7000 huf jelenleg.
-
jackal79
aktív tag
Köszi mindenkinek
-
jackal79
aktív tag
válasz bercsi #88804 üzenetére
Mármint Zoli bácsi által ajánlott orsót használod vagy amit linkeltem? Én eddig az összes feeder orsómhoz használtam alátét zsinórt, nekem ez nem gond
-
jackal79
aktív tag
Dunai feederhez ez jó lehet vagy ez már dög nagy?
[link] -
jackal79
aktív tag
válasz Zoli bácsi #88797 üzenetére
Szia! Ez feeder orsó?
-
jackal79
aktív tag
Spro dyno force feederhez lehet még spiccet kapni? Most néztem, h elég hiányos.
Van olyan bot amivel kompatibilis lehet? -
jackal79
aktív tag
Köszi mindenkinek! Horgászboltban nem tudnak segíteni, MOHOSZ-t kell megkeresnem a jegyzőkönyvvel, de szerintük nem fognak a bírságtól eltekinteni.
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Ellopták a horgász cuccaimmal együtt a horgász igazolványt, a területi jegyeket és a fogási naplót is. Mivel a fogási naplót nem tudom leadni, ezért erre az évre drágábban jutok hozzá. Nincs azzal tapasztalata vkinek, hogy legalább ezt, hogy tudnám megúszni? Köszi!
-
jackal79
aktív tag
válasz 4Grider #88607 üzenetére
Szia! Ma megérkezett a bot, nagyon durungnak tűnik, de majd pecánál kiderül, hogy milyen valójában. Milyen orsót használsz hozzá? Nekem 2 db 40-es nyeletőfékes orsóm van, de azok nagyon kicsinek tűnnek rajta.
Köszönöm a javaslatokat!
Sok kérdéssel jövök majd még
Legalább olyan szinten el szeretném sajátítani a feederezést, mint a pergetést. Pergetésbe beletettem intenzív 15 évet.[ Szerkesztve ]
-
jackal79
aktív tag
válasz Zoli bácsi #88662 üzenetére
Ez így azért vállalható
2-3 kg etetőkaját azért illik beszórni 1 pecánál? -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Egy dunai feeder horgászatot mennyiből lehet megúszni? Gondolok itt min 2 kg etetőanyagra, csontira (olyan mennyiség, h a kosárba is jusson), kukorica, föld, stb. Bocs a hülye kérdésért, de szeretek előre kalkulálni.
-
jackal79
aktív tag
válasz galervin93 #88590 üzenetére
Szia! Igen, kizárólag pergettem már több, mint 10 éve. Legszívesebben újravenném a pergető cuccaim, de ez több százezres vagy akár milliós tétel is lehet. Tavalyi éven anyagi szempontból nagyon szarul alakult, ezért nem szeretnék nagyobb kiadásba belemenni. Feeder cuccom van, peca nélkül nem szeretnék maradni, ezért gondoltam, hogy idénre marad a folyóvízi feederezés. Egyébként kedvem is van hozzá.
Boloval már egy ideje szemezgetek, sok YT videót is megnéztem a témában, de ahhoz semmim nincs, mindent meg kéne vennem.
Azért köszi az ötleteket! -
jackal79
aktív tag
válasz Zoli bácsi #88579 üzenetére
Na ez jónak tűnik. Köszi!
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Öröm az ürömben, hogy csak a pergető cuccaimat lopták el, a feeder cuccból semmi nem hiányzik.
Mivel a pergető cuccok beszerzése egy kisebb vagyon lenne, ezért arra jutottam, hogy idén feederezni fogok a Dunán. Célhal a márna lesz. Legalább 10 éve nem ültem ki feederezni, de akkor is inkább tavakra, ezért a felszerelésem sem kimondottan Dunára van. 2 Spro dyno force feeder botom van, az egyik 330-as talán 70 g körüli a másik 390-es és valamivel 100 g fölött van. A nagyobbal még kiülök, de a kicsi az kevés lesz a Dunára. Tudnátok ajánlani folyóvízi feeder botot megfizethető áron!
Előre is thx! -
jackal79
aktív tag
válasz horcsog #88466 üzenetére
Nagyon bosszantó, de rohadjanak meg a pecától nem veszik el a kedvem
Apránként újraveszek mindent.
A helyedben raknék fel mozgásérzékelős kamerát. Pl egy ilyet: [link]
De a drágább cuccokhoz tudsz rakni GPS jeladót is, akár egy horgásztáskába is bele lehet varrni. Ezt az egyik ismerősöm mondta, aki elég drága bicókat használ. Vagy még az is opció, h áramot vezetsz a kilincsbe
Én is már csak így utólag okoskodok... -
jackal79
aktív tag
válasz Steady74 #88453 üzenetére
A lépcsőház folyamatosan zárva van + a pince folyosó is, de ide a lakóknak van kulcsa. A pincéhez viszont csak nekem volt.
Tettem feljelentést, de a rend őrei nem voltak túl aktívak
Na mindegy, ezt már veszteségként elkönyveltem, apránként újraépítem a cuccaim. Peca forever -
jackal79
aktív tag
-
jackal79
aktív tag
válasz Steady74 #88445 üzenetére
Tök igazad van! Engem is szétbasz az ideg, volt olyan wobbler, amit hónapokig kerestem és a világ másik végéről rendeltem meg. Volt egy csomó japán wobblerem is több 100e Ft értékben. Az idegesít fel, hogy tudom, hogy jó része már nem szerezhető be.
Már az is megfordult a fejemben, h abbahagyom a pecát... -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! A topicban van aki Komárom-Esztergom megyéből van? Ellopták a teljes pergető felszerelésem (orsók, wobblerek, gumihalak, fejlámpák + minden kiegészítő), botok megmaradtak, mert máshol tároltam. Daiwa Lexa, Shimano Nasci és Ryobi Zauber orsó + egy csomó Rapala, Megabass, Illex, Salmo és egyéb wobblerek. Ha esetleg találkoztok olyannal, aki fű alatt árulja, légyszi írjatok rám.
Sikerült a horgászkártyám, az engedélyt és a fogási naplót is elvinni. Ilyen esetben kell a MOHOSZ-t értesíteni? Előre is köszönöm a segítséget -
jackal79
aktív tag
válasz BlackmMmDog #87542 üzenetére
Ez melyik app?
-
jackal79
aktív tag
válasz aladarazurbe #86520 üzenetére
Szia! Köszönöm ezt a részletes összefoglalót + a hasznos linkeket, lesz mivel foglalkoznom hétvégén
Úgy terveztem, hogy a bolós cuccokat apránként fogom összevásárolni, így anyagilag sem annyira megterhelő és mindennek alaposan utána tudok járni.
A Duna folyam Komárom megyei 1770,3-1708 közötti szakaszon szoktam horgászni vízállástól és kedvtől függően, hogy van-e kedvem utazni. -
jackal79
aktív tag
válasz horcsog #86481 üzenetére
Szia! Köszönöm a kimerítő választ, meggondolandó amit mondasz. Nem csak pergetésben van tapasztalatom, a horgászatot kb 6-7 éves koromban kezdtem, akkoriban csak úszóztam, emlékszem akkoriban Hokév junior botom volt Aztán jó pár év kimaradt és olyan 15 évvel ezelőtt vettem 2 feeder botot, amikkel kb 7 éven keresztel rendszeresen horgásztam a Dunán és a környéken található tavakon egészen addig még a pergetés át nem vette a feederezés helyét. Sőt volt még vmi teleszkópos olcsó botom is, amivel úszóztam, spicc botom meg jelenleg is van több fajta. Gyerkőcömmel szoktam szórakozni vele.
A bolognaizás már régóta foglalkoztat, de ahogy A Zéé sporttárs is írta elég költséges lenne match botra beruházni, ha a cél egyébként is a bolognaizás lenne. Az látszik, hogy nem egyszerű módszer, de én pont ezeket a kihívásokat szeretem. Pergetés sem egyszerű, az elején nagyon sok betlizésem volt.
Köszi még egyszer a tanácsod, ha van még más is ne tartsd magadba! -
jackal79
aktív tag
válasz mdav88 #86448 üzenetére
Én elsősorban a célhalat határoznám meg, illetve, hogy wobblerrel vagy gumihallal dobálnék, ehhez néznék botot. A víz is fontos szempont, mert pl a Dunán a sodrás és vízmélység miatt teljesen más bot kell, mint pl egy kisebb patakhoz.
Nekem 2-8 g-tól 45 g-ig vannak pergető botjaim, 210 és 270 cm között. Én is úgy kezdtem annak idején, hogy veszek 1 univerzális botot, jelenleg 8 botnál járok -
jackal79
aktív tag
válasz galervin93 #86444 üzenetére
Gratulálok
Hasonló élményt szeretnék én is megélni egyszer...
Várom az összefoglalót! -
jackal79
aktív tag
válasz hermanyi #86442 üzenetére
Dunáról lévén szó folyamatosan változna a meghorgászott vízmélység, ezért ha megköveteli, akkor lenne beállós peca is és kövezésről történő horgászat is. Kicsit utánaolvasva a módszernek az biztos, hogy 7m botot választanék.
Ezzel szemezgetek: [link]
Te régóta űzöd ezt a módszert? -
jackal79
aktív tag
válasz Zoli bácsi #86439 üzenetére
Köszi a segítséget! Sürgősnek egyenlőre nem sürgős. Úgy tervezem, hogy csak jövőre vágok bele, addig apránként összevásárolom ami kell hozzá.
-
jackal79
aktív tag
válasz hermanyi #86438 üzenetére
Igen, kell az a púp
12 év aktív pergetés után úgy éreztem, hogy más horgász módszert is kipróbálnék. A feederezés nem vált be, mivel nem szeretek várakozni horgászat közben, az úsztatás viszont folyamatos horgászatot biztosít, úgy mint a pergetés.
Puding próbája az evés, így muszáj lesz beruháznom egy boló cuccra -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Duna mellett lakom és kedvet kaptam a bolognai horgászathoz. Ez számomra teljesen ismeretlen terep, pergetésben és feederezésben van tapasztalatom.
Milyen felszerelés lenne az ajánlott? Tudnátok konkrét botokat, orsókat, úszókat és egyéb cuccokat ajánlani kezdő bolozáshoz? Előre is köszönöm a segítséget -
jackal79
aktív tag
Köszi a válaszokat!
A kíváncsiság vezérel. Én is a neves gyártóktól veszem a botokat, orsókat, zsinórt és minden horgász kelléket. Már egy ideje foglalkoztat a téma, hogy a kínai cuccok jelenleg hol tartanak. Tsurinoya orsókról egész jó vélemények vannak, simán kipróbálnék egy olyat. -
jackal79
aktív tag
Sajnos nem vagyon FB tag, ezért kérdeztem itt.
270-es bottal szoktam kövezésen süllőzni. -
jackal79
aktív tag
AliExpress-ről melyik márkájú botokat érdemes venni? Iszonyat nagy a kínálat, de gondolom minőségben elég nagy a szórás.
-
jackal79
aktív tag
Kicsit félreérthetően fogalmaztam. Nem rosszak a Daiwa botok, sőt a top botjaik szerintem a legjobbak közé tartoznak. Korábbról ismertem 1-2 szériát, ami hajlamos volt eltörni, ezért is vettem anno inkább Shimano botokat. Azt viszont el kell ismerni, hogy ez a Daiwa (személyesen a többit nem ismerem) sokkal könnyebb és kiegyensúlyozottabb, mint a Shimano hasonló kategóriás botjai. A Shimano botok (nekem aerocast és technium van) sokkal masszívabban, de nehezebbek is, ezért pár órás peca után már sokszor fárasztó tartani. Illetve ennek a prorexnek a karakterisztikája is nagyon tetszett. Nem rossz ez csak ne törjön el...
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok!
Nekem a hétvégi peca ezt hozta:
Nagyon bosszantó, mert 2011 óta rendszeresen pergetek, de még soha nem törtem el botot. Korábban hallottam, hagy a Daiwak hajlamosak a törésre, ezért ezt a márkát kerültem is, viszont tavaly decemberben volt egy akció, ami olyan paraméterekkel kínált botot, amit kerestem, így sikerült vennem egy Daiwa Prorex XR spin botot, ami egy évet sem húzott ki.
Felvettem a kapcsolatot a bolttal ás ők készségesen elmagyarázták, hogy juttassam el hozzájuk a botot, amit a Daiwa felé megreklamálnak. Állításuk szerint a Daiwa kivizsgálja és értesíti őket az eredményről. Az a félelmem van, hogy az egyik ismerősöm hasonlóan járt, viszont neki a Daiwa visszaküldte, hogy nem rendeltetésszerűen használta a botot (hal fárasztás közben tört el neki), így nem térítik meg a kárt.
Nektek volt hasonló tapasztalatotok? Hogy végződött?
Előre is köszi a válaszokat! -
jackal79
aktív tag
Ha már a felszereléseknél tartunk a Westin 213 cm 2-10 grammos botra a Tsurinoya Jaguar 1000-es vagy 2000-es méret lenne jó? Már egy ideje szeretném kipróbálni a Tsurinoya orsókat, de még nem volt kézben egy sem, így nehéz eldönteni a méretet. Leginkább az 1000-es felé hajlok.
-
jackal79
aktív tag
válasz mdav88 #86138 üzenetére
Szia, én a Dunán 3 féle botot használok:
- 270 cm 5-30g - ezt gumihalra és nagyobb wobblerekre használom kövezésen
- 210 cm 4-16g - ez egy mindenes bot, de leginkább balinozásra használom
- 213 cm 2-10g - ezzel dobálom a kisebb wobblereket domolykóra, balinraEzeken kívül még van:
- 210 cm 10-30g - csónakos peca, nagyobb csalikkal
- 240 cm 10-30g és 240 cm 15-40g - ezek a régi Shimano Technium és Aerocast botjaim, ezekkel már nem horgászom -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Tsurinoya orsók közül pergetéshez az FS vagy a Jaguar jobb?
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Wishről tudnátok ajánlani jó minőségű fonott zsinórt!
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok!
Westin W3 213 cm 2-10g-os UL botra keresek TSURINOYA orsót. Úgy látom, hogy elég sok modell megtalálható a palettájukon. Tapasztalatok alapján melyik ajánlott? Balin és domi a célhal.
Köszönöm! -
jackal79
aktív tag
válasz diablo1984 #85400 üzenetére
Nekem ebből anno a kék volt, öcsémnek meg a piros Nem tudod véletlenül, hogy annak mi volt a neve? Régi szép idők...
-
jackal79
aktív tag
válasz lbandi777 #85362 üzenetére
Rapala nálam is alap ( SR, SSR, TE, Tail dancer, original), ezeket nem is váltanám le. Jackall, Megabass, Heddon, Salmo, Sebile, Barkley, Shimano, Daiwa, Yozuri amiket használok még. Ezek közül jó párat Japánból, Szingapúrból rendeltem horror áron. Viszont ez nem azt jelenti, hogy márkafüggő vagyok, régebben vettem noname wobblereket, de csak a kínlódás volt velük.
-
jackal79
aktív tag
válasz lbandi777 #85356 üzenetére
Nem használtam még az Ali appot, sőt magát a webáruházat sem. Az árakat elnézve viszont elkezdem a használatát
Jó ideje szemezgetek már a kínai cuccokkal, de még nem jutottam el addig, hogy rendeljek is. Sok helyen olvastam már, hogy minőségben szinte az eredeti csalik szintjén vannak. Rapala, illetve japán wobblerekkel horgászom, amikor betépek 1-1 db-ot sok esetben majdnem elbőgöm magam, főleg a nehezen beszerezhető, qva drága japán wobblereknél. Na ezért is csábító a kínai cuccHogy legyen szó 1 kis pecáról is:
Tegnap lementem egy gyors pecára, menetrendszerint megérkeztek a balinok fényváltáskor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest