Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#80851) horcsog válasza mdav88 (#80849) üzenetére


horcsog
tag

Mondjuk ha szakadó esőben kint akartok lenni akkor egy ernyő jól jöhet, de én ilyenkor ha annyira esik , hogy már zavar a pecában inkább hazajövök. :) Főleg, hogy leginkább csónakból pecázom és ott nem a legjobb pl viharban bent maradni .

(#80852) mdav88 válasza horcsog (#80851) üzenetére


mdav88
senior tag

Csak parti peca. Ilyen szemetelős, áztatós esőbe bármikor belefuthat az ember, az még nem az szerintem, ami eltántoríthat a hobbitól :)
Teszem azt, hétvégére ír 3mm esőt. Normál ruházat, ha átázik kellemetlen, thermo szettre meg nem ruháztam be, mert eddig szükség nem volt rá. Ha egész nap eseget, szerintem jobb behúzódni valahova.

[ Szerkesztve ]

(#80853) horcsog válasza mdav88 (#80852) üzenetére


horcsog
tag

Thermot használok esőcuccnak is , sokszor ha nincs nagy eső bőven elég a felső is kapucnit feldobom . bőven jó az őszi /téli időre. Sapka+ kesztyű van nálam, de olyan hideg nem nagyon volt az elmúlt teleken a kesztyűben kellett volna horgászni max határeset 1-2x.

(#80854) horcsog válasza mdav88 (#80852) üzenetére


horcsog
tag

Az is igaz én mostantól már csak pergetni , mártogatni megyek süllőre. Ott mozgásban vagyok , nem is tudnék sátorba ülni ha akarnék se. :) + megnézem az előrejelzést azért egész napos esőben már nem indulok el 20 évvel ezelőtt még lehet, ha nagyon horgászhatnékom volt . De most inkább választok egy másik napot horgászatra, kényelmes pecás vagyok már. :)

(#80855) BlackmMmDog válasza horcsog (#80851) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

Ha rászántam hogy kimegyek pecázni , biztos nem megyek haza. :D

#80852mdav88
Szél miatt kell erősebb sátor ,de amikor eseget és a nap ellen kell valami, akkor ezzel jobban járnál [link]

Megmondom őszintén nincs termo szettem se sátrom ,de még a havas esőben is kint pecázok. Én nagyon fanatikus vagyok! :D

(#80856) Góliát


Góliát
senior tag

Sziasztok! Matrix horgászruhákat szeretnék vásárolni és nem vagyok biztos a méretben! Szerintetek hol lehetne felpróbálni?

[ Szerkesztve ]

Becsület-Tisztesség-Szeretet

(#80857) horcsog válasza BlackmMmDog (#80855) üzenetére


horcsog
tag

Ahhoz már extrém idő kell. Pl :

[link]

Vagy ha a kocsiban hagyom az esőcuccot, idén is volt egyszer jött 20 perces zápor, kb annyi idő alatt értem ki az autóhoz, addig jól megáztam.

[ Szerkesztve ]

(#80858) mdav88 válasza BlackmMmDog (#80855) üzenetére


mdav88
senior tag

Ez a típus is szimpatikus, a CZ practic bivvy/practic brolly-t néztem ebben a kategóriában, viszont ez nyári napsütésben inkább izzít :) az ernyőről lecipzározható körben a védőpalást.

Persze a gyakorlat mutatja meg, melyik hasznos és használható.

(#80859) @mriya@ válasza BlackmMmDog (#80855) üzenetére


@mriya@
őstag

Régebben pergettem még akkor is, mikor a cserevillantóm a horgászpadra fagyott, a horgot pedig ügyesen belehúztam az ujjamba.

Igaz, ennek már vagy 20 éve. 😢

Manapság pedig azért ragaszkodom a méregdrága tavunkhoz, mert itt horgászhatok a kocsiból. :DDD

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#80860) Steady74


Steady74
Topikgazda

Hátranézés, kutya meg... :D

(#80861) andrew911


andrew911
tag

Megjött a Daiwa Black Widow telefeeder, így szárazon még mindig tetszik, de majd nyilván ki kell próbálni valami vízen is. A kérdésem az lenne, hogy állóvízben (kockatavon) a 2-8 kg várható tartományban, 40m körüli dobótávval a kettő gyári spicc közül (2 ill. 2.5 uncia) melyikkel érdemes kezdeni? Vagy ezek annyira közel vannak egymáshoz, hogy tökmindegy?

(#80862) sasa311 válasza andrew911 (#80861) üzenetére


sasa311
veterán

Egyértelműen a finomabbat (bár a 2 oz spicc nem egy finom valami már önmagában.) de kelleni fog hozzá legalább 40-50 grammos kosár.

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#80863) BlackmMmDog válasza horcsog (#80857) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

és #80859@mriya@

Idei február eleji pecámon volt, hogy elnök is mondta milyen jó hogy most jöttem, tegnap még jég volt a vízen. Tényleg úgy kell elképzelni a viharos szélben 65gramos kosár+ etettetőt maximum 35-40m-re tudtam eldobni. Jött 21 ponty :DD

Legemlékezetes pecám 2018 decemberében volt. A tóig 4 km kellet sétálnom, de nem izzadtam le, nappal is keményen fagyott. Az egésztó azért nem fagyott be mert ment a szivattyú reggel még 20m2 -en tudtam pecázni délutánra 10m2 maradt. Egésznap egy kapásom volt ,de az is leakadt, de mint vártam nappal is -6 fok volt.:DDD

Más.
Holnap peca :C :C

(#80864) jansky1 válasza BlackmMmDog (#80863) üzenetére


jansky1
senior tag

Na, hol lesz holnap peca?

(#80865) BlackmMmDog válasza jansky1 (#80864) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

Ho-Hó Tó
múlt hétről maradt aquát elhasználom

(#80866) galervin93 válasza BlackmMmDog (#80863) üzenetére


galervin93
őstag

:C
Én is kiültem fagyoskodni tegnap, két kisponty meg pár keszeg megtisztelt, illetve a csukázón volt egy nagyon jó kapás, sajna elbaltáztam. Volt vagy 2 fok, estére már fagyott is mire pakoltam, de jó kis peca volt.

---
Nekem is van hóesős vidim Dunakeszi bányatóról, még a halőr is hazament, már a biztonsági őr engedett haza. :DDD Ja meg a legextrémebb, legalábbis hőmérsékletileg, az ilyen közel mínusz tizenöt fok az Ipolyon, gilisztával mentem menyusra, pár csippantásig jutottam csak. :DD De örök emlékek ezek a pecák.

[ Szerkesztve ]

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#80867) iceQ! válasza galervin93 (#80866) üzenetére


iceQ!
addikt

Elő halas volt a csukás bot?

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#80868) galervin93 válasza iceQ! (#80867) üzenetére


galervin93
őstag

Érdekes mód nem! Ezen a vízen valamiért én csak döggel, szelettel tudok csukát fogni, tegnap is egy közel arasznyi keszegfilé kelt el majdnem. Nem tudom mi az oka, de valamiért ez kell nekik, filé/szelet farokkal együtt. Snecivel szoktam jellemzően csalizni, fejét levágom, kicsit a hasát is felnyitom, és faroknál tűzöm.
Pedig ugye jellemzően a csuka az élőt szereti, nagy kedvencem a "sétáltatós" úszós csukázás, de itt még azt is le kell talpalni döggel a kapásért. :DDD

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#80869) iceQ! válasza galervin93 (#80868) üzenetére


iceQ!
addikt

Ez tényleg fura. Dögöt a süllő szereti inkább. Azok milyen csukák lehetnek vajon :DDD

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#80870) galervin93 válasza iceQ! (#80869) üzenetére


galervin93
őstag

Nem mindig, illetve nem ez az első, hogy nem élővel jön a csuka. Főleg mártogatós, cincálós pecán is előfordul.
Az az érdekes, hogy rengeteg a táplálékhal, mégis jellemzően nyúlánk, vékony, nyurgák a csukák a vízben. Nem is 40, hanem 50 a méret. Nem tudtam rájönni az okára.
De pont ezek a dolgok mutatják meg jól, hogy nem szabad csak sémákban gondolkodni, próbálkozni és az adott helyzethez kell alkalmazkodni a sikerért. :)

[ Szerkesztve ]

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#80871) Grillo válasza galervin93 (#80866) üzenetére


Grillo
senior tag

Mikor a Foka-öbölben dobáltam a pergetőt, és nem értettem, hogy miért szarakodik az orsó 3-4 dobás után, meg nem akart rendesen repülni a csali. Aztán rájöttem, hogy a -3-4 fok körül ráfagyott a víz a fonott zsinórra, meg a kis gyűrűkbe... :D

(#80872) galervin93 válasza Grillo (#80871) üzenetére


galervin93
őstag

Eccer nagyon csikó koromban hideg őszi, vagy talán kora téli reggelen kimentem pergetni egy Ipoly holtágra. Magas part, vaksötét, de vakon is tudtam mi-hol van, tudtam merre pecázok. Mármint merre akarok. Furcsa volt, hogy a körforgónak nem sok ellenállása volt, de legalábbis kevesebb, mint szokott. Pár dobás után láttam meg, ahogy elkezdtek felsejleni a fények, hogy vékony jég és lepelnyi hó borítja a kis vizet, rajta a villantóm által húzott csíkokkal... :DD :DD
A te általad említett eset akkor funny, amikor mér egy dobást sem tudsz végig húzni, mert már közben ráfagy annyi, hogy ne tudd tovább tekerni. :DDD #nepróbáljátokki, semmiértelme :DDD :DD
Amúgy ilyenkor fonott helyett monofil aranyat ér, jelentősen kevesebb vizet visz fel!

[ Szerkesztve ]

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#80873) B.i.L válasza galervin93 (#80868) üzenetére


B.i.L
senior tag

Volt egy tanulmány a cápákról,ugyanez érvényes lehet a ragadozók többségére,miszerint több energiát kell bevinnie,mint amit elhasznál. R-GO : dögevő (ahogy mi is :D )

Horgászni mentem...B.i.L

(#80874) horcsog válasza BlackmMmDog (#80863) üzenetére


horcsog
tag

Széllel nekem csónakban gyűlt meg a bajom. Még nem volt motorom, és dunai faladikom volt akkoriban 5,5 méteres. Rövid tollú és szárú evezőm volt mert a csónak zárható orrborítása alatt tartottam, ne kelljen mindig kivinni. Peca közben feltámadt a déli szél jó erős, pont szemből a kikötő felől. Jó kis evezés volt azzal a rövid evezővel nagy ladikkal, pedig max 1,5 km -re voltam a kikötőtől többet mentem hátra mint előre. :) 10-20 métert haladtam fentő kidob pihen 1 percet, amíg felhúztam a fentőt mentem hátra 5 métert , 20 méter előre fentő kidob. :)

Jég, csónakkal sokszor volt jégtörés a szabad vízterület felé süllőzésnél télen. Partról volt olyan csukázás a víz szélén a kövezés előtt volt hártyás jég, esetleg 1-1 méter már kiolvadva, beljebb 1-2 centis jég . Csalihalfogás is ott, és csukázás úgy kő bedob megvolt a "lék" és oda úszóssal. :) és volt kapás csukára is. Pedig elég nagy követ kellett bedobni. :) Léki horgászatok télen régen mikor még volt vastag jég 20-30 centis jég, de régen volt ilyen. Azok jó pecák pedig.

Akkor autóval elakadás földesúton éjszaka, gyalog a szomszéd faluba kilométerekre éjszaka traktorost keresni aki kihúz. Sok hülyeségre képes az ember a horgászatért. :)

[ Szerkesztve ]

(#80875) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Valaki múltkor már mondta hogy lesz december elején HD akció. :K
Lett is, 25% kedvezmény, ezen a hétvégén, nem rossz szerintem..... :)
[link]



Kapható a Fine Carp bot újra minden méretben! 330-as méret 15ezer: [link] Ennyiért ajándék! :K

[ Szerkesztve ]

(#80876) zsola32 válasza Zoli bácsi (#80875) üzenetére


zsola32
őstag

én voltam...
de emeltek valamennyit pl. feederbotok árain, az a 25 inkább 15 százalék lett.
a spiccek változatlan áron kaphatóak, itt tényleg megvan a 25 %.
az aprócikkeket nem néztem, azt nem innen szoktam venni

(#80877) sasa311 válasza zsola32 (#80876) üzenetére


sasa311
veterán

Annyi se.
Pontyshown 10%.kedvezmeny volt, vettem egy 300as big river 27 körül. Most 25%al 24.700 :)

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#80878) mdav88 válasza Zoli bácsi (#80875) üzenetére


mdav88
senior tag

Múltkor kérdezted ezt az orsót, most ennek is pöpec lett az ára:
[link]

(#80879) Sungoo válasza galervin93 (#80866) üzenetére


Sungoo
addikt

Ezek a fagyos pecák örök emlékek. :) Csikó koromban, a Tassi turbina öbölben, szakadó hóban keszegezni. Vagy a battai dunán, a torkolatban márnázni mínusz fokokban. Lehet, az izületeim is ezekre emlékeznek most. :K

(#80880) Sub-S válasza Zoli bácsi (#80875) üzenetére


Sub-S
senior tag

A képen azt írják -25% kedvezmény, miért emeltek árat? :D

(#80881) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Áremelésekről ne engem kérdezzetek, de én már nem is figyelem, annyira nem is érdekel. :) Az élelmiszer árak jobban aggasztanak. :B
mdav88 : Igen, jól emlékezel, de most az jár az agyamban, ha már akció, nem-e a Fine Carp orsót kéne megvenni..... :U
Addig tökölök, elfogy, de nem akkora baj, máshol alig több az ár mint itt az akciós. :)

(#80882) Zoli bácsi válasza Zoli bácsi (#80881) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Áh, megrendeltem a nézegetett Master Carp Pro orsót, ellőttem rá a bónuszpontokat is.
Jó lesz ez nekem, a Fine Carp egy tízessel több, de úgysem távdobásra lesz, felesleges a csigás dobemelés.
Na jó, őszinte leszek hozzátok, azért rendeltem meg hirtelen felindulásból csak ezt, mert ha tovább nézelődöm, kerül ez-az a kosárba..... Aztán több lesz a végösszeg hamar.....Jóval több. :B
Sajnos az ingyenes szállítás határa is emelkedett, 25 ezer, múltkor 15e. volt. Nem baj, fizetek egy ezrest az MPL-nek, de akkor sem nézelődtem tovább. Büszke vagyok magamra. :D

(#80883) mdav88 válasza Zoli bácsi (#80882) üzenetére


mdav88
senior tag

Én végigbogarásztam, azért egy ingyen szállítás kijött :D
Mivel nekem nem volt ellőhető pontom, így most nem rendeltem meg ezt az orsót, szerintem a fine carp nem tud sokkal többet a mastercarptól (egyébként meg ott van a method pro ami nagyjából megegyezik a fine carp-pal)

(#80884) iceQ! válasza Zoli bácsi (#80882) üzenetére


iceQ!
addikt

Írni is akartam hogy 15rol 25re ment az ingyen szállítás...

[ Szerkesztve ]

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#80885) Zoli bácsi válasza mdav88 (#80883) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Ezt nem is figyeltem, valóban ott a Pro method, alig drágábban mint amit rendeltem...... :U
Érdekes, ha ugyanaz mint a Fine, miért olcsóbb harmadával? Mindegy, szerintem egy könnyű feeder botra (értsd: Nem távdobás a cél) nincs jelentősége a csigás dobemelésnek. Illetve régebben azt szokták mondani, hogy a kulisszás dobemelés strapabíróbb.

Azért nem is akarom túlzásba vinni a rendelést, mert a Pecaplázában is vannak kuponjaim, egy ezres jött hozzá a BF akcióra feliratkozáskor, ami hó végén lejár, szóval onnét akarok apróságokat rendelni. :)

(#80886) Grillo válasza sasa311 (#80877) üzenetére


Grillo
senior tag

Egy 360-390 körülin én is gondolkodom, de még győzködöm magam. Ahogy nézem ez már a 23-as modell, bár attól rosszabb még lehet :D
Minden esetre mondjuk a Walterhoz nézve lényeges az árelőny.

(#80887) sasa311 válasza Grillo (#80886) üzenetére


sasa311
veterán

Mire kell?
Tök őszintén megnéztem kinn a pontyshown az összes döme botot, hogy a light botjai sem "angolosak", de ezekkel agyon lehetne verni az anyóst. Ez a botcsalád tényleg semmi másra nem jó, csak 150-200 grammos súlyokat dobálni és csévélni a halat vele. (busához vettem)

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#80888) BlackmMmDog


BlackmMmDog
aktív tag

Bakó Peti Vb-n ezzel horgászik? DAIWA - TOURNAMENT FEEDER 25 QD

(#80889) atok666 válasza BlackmMmDog (#80888) üzenetére


atok666
őstag

Pofásak ezek a tournament orsók :K

Atok

(#80890) Steady74 válasza atok666 (#80889) üzenetére


Steady74
Topikgazda

és jók. 2db-ot már elővettem, a 3. még dobozában, nekem tetszenek. Használat közben is :DDD

(#80891) Grillo válasza sasa311 (#80887) üzenetére


Grillo
senior tag

Valójában nem nagyon kell semmire, csak akkor kiváltanám vele bojlist mondjuk évente kétszer. De felesleges, most meg is győztem magam. :DDD

(#80892) PpenoO válasza atok666 (#80889) üzenetére


PpenoO
őstag

Sokkal gyorsabban ez sem húzza be a halat (Hajtókar-fordulatonként: 96 cm). Finobabb a kapás utáni hal kezelése? Egy tuningolt orsóval szemben (Szabó Attila féle csapágyak) nem hinném, hogy sok pluszt adna. Tartósság? Verseny szinten ez nem mérvadó szerintem. Marad a marketing. Mondom én, aki a haját tépi ha van hézagolási, fogaskerékfog miatt okozott holtjáték, morgás miatt. Példa: Okuma Icenption 6000 + Atilla csapágy/fék tuning + hézagolás (behúzás 104cm + 12kg fékerő) és maradt még 100e forint a zsebembe :).

[ Szerkesztve ]

(#80893) fojtviki válasza PpenoO (#80892) üzenetére


fojtviki
senior tag

Sziasztok. UK pecán a Daiwa nzon z 360m 150g 78000Ft. Ismeri valaki, megér ennyit? Azon morfondírozunk, hogy most kéne megvenni jövő évre a dolgokat, mert ki tudja milyenek lesznek az árak :(

(#80894) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

A tegnap délután (16 óra) rendelt orsót a Haldorádó elindította, következő munkanap kiszállítás....Hihetetlen gyorsak, ilyenkor pár napos átfutásra gondoltam... :R

Na, de nem ezért jöttem, jött a Pecaplázától is mail, BF After Party.
Ha valakit érdekel. [link]
Átfutottam, nagyjából a BF, és a napi akciókból már ismert termékekkel találkoztam, nem igazán találtam kedvemre valót.
A Banax Helicon NF azt hiszem ennyire nem volt olcsó mostanában: [link]
Illetve az Ecusima is akciós minden méretben: [link]
Botok közül ha az Elite feeder 3,9 beesett volna 15 alá, ellövöm rá a pontjaimat: [link]
De vicc, máshol akció nélkül ennyi. [link]
Na, csemegézzetek, költsétek a zsét, lepjétek meg magatokat Mikulásra. :D

(#80895) jackal79


jackal79
aktív tag

Sziasztok, nem tudjátok, hogy a Daiwa Lexa E LT 3000-hez jár pótdob? Köszi!

(#80896) Steady74 válasza jackal79 (#80895) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Nem tudom, hogy pontosan ez lenne-e az az orsó, de úgy néz ki, hogy nincs pótdob.

(#80897) mdav88


mdav88
senior tag

Áve nép!

Holnap jó eséllyel a dabasi bányatóra, aka Malév-tóra mennénk ki, jó lenne behúzni a halászlébe való potykát.(tudom, ősember vagyok)

Ehhez keresném a megfelelő módszert és kaját: hagyományos pontyozós feeder, method feeder, hosszúelőkés feeder áll rendelkezésre.

Kajából aqua garant pelletek szarásig, Ikon method mixek, Speciál mix hidegvizi ananászos, egy két alap dovit, és ha megjön ma, akkor van HD fagyos ponyt, csl és színes pelletkék is. Ezen felül csonti, girnyó beszerezhető helyben, de akár a waltert is útba tudom ejteni (promix fekete szénhidrátos kajáért)

Előre is köszi.

(#80898) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Tipp.
Ha jól látom, új Sziszi video. [link] Márnázni tanul Gáborka!:)-Novemberi márnaparádé
Majd délután megnézem tévén. :D

Mit is lehet csinálni, reggelre fagyott, aztán aprón esik a hó, bár nem nagyon marad meg. Szél, 1 fok. Majd megfagyok az udvaron, reggel leléptem 24-ből, holnap reggel megyek vissza....
El nyomom a gépet, tévézek....Csak nehogy rendeljek megint valamit hirtelen felindulásból. ;] Ha valaki kint van, minden elismerésem! :)

(#80899) 4Grider válasza Zoli bácsi (#80898) üzenetére


4Grider
nagyúr

(#80900) jansky1


jansky1
senior tag

Látott valaki esetleg ákcijós feeder botot, ami lágyabb mint egy Vanity, de mégis nagyot lehet vele hajítani?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.