- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Steady74
Topikgazda
Nekem azok a hatalmas, koszos körmei égtek bele a retinámba.
Ma megnéztem a HD legújabb videóját Sipos&Putz művektől. Nagyon tetszik, hogy bemennek a félszigetre, majd a tavon hosszába dobálnak a távdobó botjaikkal, ahelyett, hogy maguk előtt mondjuk 40 méterre dobálnának. Tiszta vicc, nem is igazán értem az okát
-
-
tween
őstag
válasz
sityupityu #33195 üzenetére
Él még a tanár úr?
Hihetetlen feje volt, beleégett a retinámba örökre
-
Emu
őstag
Kesztölci tavon volt már valaki idén?
-
válasz
zsola32 #33194 üzenetére
"aprómagvakat"
Erről hirtelen Ladányi Tamás jutott az eszembe. Ő mondta a régi filmjeiben mindig csak kicsit másképp vérvörös szemekkel és borvirágos orral, hogy: apjómagvak.
Sosem érdekelt a bojlizás, de egy filmje nálam volt mindig amit az egyik haveromtól kaptam. Akkor tettem be, ha nem tudtam elaludni. A haver is erre használta. -
zsola32
őstag
ma beszereztem az aprómagvakat (kb. 10 félét) délután indul az áztatás aztán főzőcske
-
Csabee.
nagyúr
válasz
sityupityu #33184 üzenetére
Na igen... Ja és azért nem engedett ki mert nem disco hogy ki-be jöjjön az ember..
Kapja be. Majd tele rakom az üzenőfalukat.
-
Interceptor
addikt
Sajnos akkor még nem volt nálam centi, súlymérő meg azóta sincs
Jó súlya volt, érzésre olyan 1,8-2kg körüli lehetett( azóta már nagyobb lehet mivel vissza lett engedve). Aznap még sikerült fogni egy kisebbet is(1,2kg körülit), meg volt egy csali kísérés is a partig. Egyszer régebben fogtam 1,5kg-osat az le volt mérve és ennél valamivel kisebb volt, még ez is segített a saccolásban.
-
-
válasz
FireFox1996 #33171 üzenetére
Kösz a képeket.
Idővel rájöttem mi célt szolgál a szigszalag meg a két sárga virágInterceptor: szép példány.
Mekkora volt? (centi / kg) -
-
hermanyi
addikt
válasz
Steady74 #33182 üzenetére
de van az a víz ahol működőképes
Grillo :egy jó pecáért megéri . Igaz nem olcsó de ha az egész család jól érzi magát akkor megéri szerintem .
A tegnapi préris kiruccanás sem volt túl olcsó pedig csak 2000 volt a napijegy . A fagyikra a palacsintákra több ment el ,de megérte ,mert a gyerekek asszonyt is beleértve jól érezték magukat ,én meg vízparton voltam és hódoltam bohókás szenvedélyemnek,még-ha nem is volt nagy fogás . -
hermanyi
addikt
Steady megtaláltam a tutit
Ezek az angolok megint kitalálták a tutit
-
LazacX
tag
válasz
Interceptor #33174 üzenetére
Ez már nekem is eszembe jutott.
De sajnos nincs időm keresgélni, egyelőre (még sajnosabb) csónak sincs.
csZ: 1-2 % reális, max. 3-4. Ezt nem én találtam ki, a halászok mondták. Pláne kárásszal, nagy ponttyal ennyire agyontelepített vízben. Mostanában voltam párszor a szoboszlói halgazdaságban az ivadékneveléshez-keltetéshez némi szakmai fortélyt ellesni. Azzal az ivadéknevelési hatékonysággal nem tudunk versenyezni. A vízbe lesüllyesztett tuják csak gyerekjátékszerek az ő módszereikhez képest. Egyébként ez a 10 E db nagyon komoly mennyiség 1 HA-ra vetítve, nem lebecsülendő a megmaradó állomány.
-
LazacX
tag
A múlt héten hoztam bele 10000 db süllőivadékot, jó az időzítése a keszegivadékok kelésének, lesz mit enniük. A zöme 2.5-3 cm-es (szórás 2-5 cm). Ezek hormonkezelt anyáktól vannak, sajnos az idei természetes süllőívás a végig hideg áprilisnak és május elejének köszönhetően alighanem a 0-hoz közelít.
-
-
LazacX
tag
válasz
Interceptor #33157 üzenetére
Én a Tiszán pergettem 2 napot (2-2.5 órákat), de pár apró balin kikövetésen kívül semmi. Balinrablások totál nulla. Azt mondták a helyiek, hogy ilyenkor a küszívásokat követik, azért tűntek el, de e hó végére visszajönnek. Úgy legyen. Ellenben a 3. nap ráuntam és nekiálltam keszegezni, szerencsére némi túlzással több a keszeg mint a víz.
-
FireFox1996
őstag
Nem kell izgulni, ezzel a T távtartóval szoktak harcsázni.
Itt az egyik házi, másik meg tuningolt stupekom:Hungarocel golyó: a kicsi talán 6-8 cm, a másik 10-12 cm. De utána mindig prbáld ki, hogy a csalival hogyan lebeg. Otthon az egész szereléket általában egy 6-8 gr-s gumihallal próbáltam ki az akváriumban, vagy egy nagy kukában, amiből nem folyik ki a víz, ha nincs más, akkor fürdőkád
A sárga hungarocel mozgatható, így a csali súlyától tudom vízszintesen tartani.
Amikor felteszem a főzsinórra, felülre, és alulra szintén 1-1 gumistoppert, hogy bármikor tudom a magasságot állítani, az úszó rögzítéshez szintén ugyanez a megoldás. -
válasz
Interceptor #33166 üzenetére
Teljesen változó, de alapvetően egész nap, megszakításokkal.
-
havri1
félisten
Helló!
Aqua Garant classic 2mm rendelés kapcsán szeretnék segítséget kérni. Ausztriában, pontosabban Bécsben hol lehet beszerzni, nem tud valaki egy címet, ahol tuti van?Esetleg itthon (Mo) értelmes áron? Köszi
-
válasz
FireFox1996 #33163 üzenetére
Köszönöm a leírást.
Milyen átmérőjű a hungarocell golyó?
Az ilyen T formáknál mindig attól féltem, bírják-e a terhelést, elvégre csak egy "műanyag vacak"
De látom, 70 kilót bír, az azt hiszem elég -
FireFox1996
őstag
Mostanában a fenti "stupek"-ot használom (régebben Ilyen stupekot csináltam magamnak), a hosszú ágra még teszek egy kisebb méretű hungarocell golyót (papírboltban lehet kapni), ami úgy felemeli a csalit, hogy víszintesen lebegen.
A végére egy drótelőkét teszek rá (lehet venni előre gyártott, és ráfűzöd, de én veszek 10-15m drót előkét, és otthon úgy vágom ahogy akarom, és ráfűzöm. (csak ne legyen annyira hosszú, hogy elérje a főzisnórt, mert rátekeredik, amikor bedobod)
Horog lehet 1 ágú, lehet 3 ágú.
Ólóm: vízfolyástól függően, 20-30gr-tól... Eddig max 120 gr-ot kellett használnom.
Ha a víz balról folyik, akkor baloldali botot lefixálom ólommal, a jobb oldali meg 20 gr-s úszó + 10-15 gr ólommal hagyom szabadon mozogni (el vinni nem tud a víz, mert a bot megtartja).
Csalit a legtöbb esetben fenék fölött kb 40-60 cm-val kínálom. (150-200cms víz)
Mindig a nádfal előtt csukázom, így előtte 50-100cmre dobom be.Voltak olyan napok, amikor semmi kapás, de voltak olyanok is, hogy ugyanazon a helyen 3-4 csukát kifogtam 5-8 óra alatt.
A legegyszerűbb majd otthon csinálok pár képet róla, és megmutatom.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Gabesz26 #33151 üzenetére
Én tavaly voltam nyár második felében. Éjszakai horgászatra mentem, és este elkezdett villámlani, én meg barátaimmal éjfélkor szerettem volna hazamenni. Lesorompózta a szemétláda a kijáratot, és 1 órát kellett veszekedni hogy engedjen ki. Rendőrt kellett hívni komolyan mondom hogy kijussunk arról a trágyadombról.
-
válasz
FireFox1996 #33156 üzenetére
Az a baj hogy erős a sodrás sokszor.
Tudom, le lehet súlyozni, stb., meg a csuka is így jött mindenkinek késő ősszel, úszóm is van hozzá, de valahogy ez nem az én módszerem.
De ki kellene próbálni, egyre inkább hajlok én is rá.Tényleg, mondanál pár szót a szerelékedről, mélységről, mindenről?
Tirolifáim is vannak, de azokról is csak annyit tudok hogy mi a nevük...Interceptor: van hogy egy percen belül van 3-4 rablás, a legnagyobb melegben is, de fél óra biztosan nem telik el úgy hogy ne legyen pár rablás.
Vasárnap az egyik rablást láttam előre, így oda is néztem - sugárirányban menekültek a kishalak, meg is jött a rablás 1-2 mp-en belül, aztán még odacsapott kétszer, ki is ugrott a vízből. Szívmelengető látvány volt. -
egykettő
aktív tag
válasz
Interceptor #33148 üzenetére
Ha Balaton élővíznek számít, akkor igen.
-
jansky1
senior tag
2017-es, új termék érkezett!!
-
Interceptor
addikt
Nekem az a bajom, hogy balin rablásokat nem látok sehol egy ideje, így nem is fogok semmit azóta, kifejezetten balinra horgászom. Múltkor is hosszabb parti szakaszokat bejártam sehol semmi. Mit értesz folyamatos rablás alatt, napközben is rabolnak és milyen időközönként?
-
válasz
Interceptor #33148 üzenetére
Én folyamatosan élő vizen pergetek (Fűzvölgyi).
Hónapok óta semmi, pedig a rablás az folyamatos.
Van bőven csuka is, és a balin is állandóan rabol, ennek ellenére régóta semmi.
Pedig vettem már thrilleket is. -
Csabee.
nagyúr
válasz
Szeszkazán #33145 üzenetére
Ismerem. Bunkó tahó a tó vazdája. Az életbe nem teszem be oda a lábam.
-
Interceptor
addikt
Hello,
Van aki mostanában volt pergetni élő vizen? Két napja pergettem a Murán, de ugyanolyan "halott" mint amilyen a Duna már egy ideje. Nincsenek rablások, egy két ugrás néha. Másnak valami pozitív tapasztalat?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93 #33146 üzenetére
Innen kaptam a tippet, egy ismerős látta a videót és javasolta családi pecára. Csak nem mertem bevállalni, hogy ezzel indítok
Ja, Imre Te vagy az??
-
galervin93
addikt
válasz
Steady74 #33144 üzenetére
Csak a kék! A páva is kék, a horgászhely is, az ég is, meg a víz is. Azt nem értem a zsinór miért nem, szentségtörés...
-
Szeszkazán
senior tag
Szombaton lehet Moby lesz, ismeri valaki a vizet?
-
Mosbi
csendes tag
Sziasztok!
A 33102 hozzászólásomban feltett kérdésre esetleg tudna valaki válaszolni? Köszönöm -
Csabee.
nagyúr
Ha valakinek kell Aqua garant classic pellet, akkor pár kilót el tudok adni. 22 - 21 - 20 - 11 - 10 - 9 - kerületben átvehető időpont egyeztetéssel.
Én vettem jó pár kilótha valaki nem tudott beszerezni akkor szívesen adok. Ár 700/kg-ért. 2, 6 vagy 8mm-es kiszerelés van. (Otthon meg kell néznem melyikből van )
-
golyós
addikt
Tegnap végre ismét vízpart: Kevén nyomtunk egy 12 órás pecát.
Erjesztett kukoricát vittünk 15-20 kilót, és max 30 méterre csináltunk egy viszonylag széles 10méter körüli spombos etetést, mivel 4 bottal terveztünk.
Hullámzó ritmusban jöttek a halak, megfogtam végre az első Amúromat isamit még kettő követett.A legnagyobb 6,4 kg volt.
Végre megtapasztalhattam a brutális erőt és energiát.Ha nem takarom le a bölcsőben simán kiugrott volna.
Az Amúr után mindig volt fél óra szünet, újra kellett spombozni, gondolom rendesen feltúrták az etetést.
Nagyon jó peca volt, érdekes módon csak a kisebb pontyok álltak rá az etetésre (3-5kg ).Methoddal kollégám fogott két nagyot, 8 és 9,4 kg súlyban, müködött a halas pellett.Mindegyik halra elmondható, hogy nem adták könnyen magukat, még a 3 körüliek is füstölős kapásokat csináltak, part mentén óriási ramazurit, ugrásokat produkáltak.
Igazi élmény peca volt, 3 Amúr és 10 Ponty volt az össz fogás. -
-
hermanyi
addikt
Ma voltam (családdal ) préri horgásztavon (1 es ) pecantani . 2 bottal horgásztam egyszerre ,rakos és feeder . A délelőtt a feeder tudott hozni egy potyot a rakoson egy kis húzásom volt ösz visz
Egész délelőtt talán ha 4 en fogtak halat az egész tavon . Délutánra viszont beért az etetésem a rakon és fordítani tudott ,hozott 2 potykát igaz az egyik az nem az én kiforrott sok éves tapasztalatomon múlt ,hisz míg asszonnyal beszélgettem már vagy 10 perce és megfordulván az úszót kerestem a spic mellett .Arra lettem figyelmes ,hogy valami piros jön ki a topszett végéből ami elég rendesen hajlott is már . Botot kivéve a ládából , enyhén megemelve az a piros csőgumi kb 7 métert volt kinyúlva . Nem tudom mióta szenvedhetett szegény hal a horgon ,mert a fárasztás kb annyi ideig tartott míg leültem kényelmesen és a botot hátratoltam ,és szétszedés után már toltam is alá a merítőt
Egy szó mint száz a rakó az rakó ,a feeder pedig húshorgász dolog -
-
tepenzed
őstag
válasz
sityupityu #33127 üzenetére
inkább 2000 forint egy szerelékért, mint 30 ezer egy jó match botért, amire lehet hogy porosodás vár
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu #33127 üzenetére
Az túl kézenfekvő megoldás
-
-
tepenzed
őstag
Jövő hét hétvégén rápróbálok a vízfelszini method wagglerezésre, ha megint kánikula lesz, valaki próbálta már, hogy tippeket tudjon adni
?
[link] -
-
Gabe81
tag
válasz
sityupityu #33114 üzenetére
Sejtettem, hogy csak poénkodnak, nem veszem fel.
Feederezni szoktam, meg match botos horgászat megy.
Rengeteg tanulni valóm van, amikor kezdtem apámmal pecázni, akkor még Hokév Balaton, meg bambusz botokkal csapattuk. Aztán sok év kiamaradt, pár éve kezdtem el újra, de csak kapkodtam a fejem a sokféle zsínór, bot, módszer stb láttán. De majd megtanulom -
musli26
tag
Aqua pelletet hol kapok legolcsóbban?
Kezdésnek 3-3kg kellene.
Házhoz szállítással!
Köszi -
-
zsola32
őstag
sziasztok
használtok búzát a horgászat során?
ha igen, főzve vagy csírás állapotban?
esteleg ha segítenétek az elkészítés módját leírni - köszönömaz erjesztett kukorica startra készen, kukoricadara, kukorica illetve búza felhasználásával készült, legközelebb ha megyek horgászni, viszem magammal
-
-
-
miska17
tag
Egy nagyon jó/szórakoztató horgászvideo;[link]
-
válasz
Szeszkazán #33106 üzenetére
Ne riasszátok már el az új tagot.
-
Gabe81
tag
Sziasztok!
De jó hogy ráleltem erre a topikra. Már hetek óta nyomozok, keresek valami horgász fórumot, de valahogy nem találtam meg a megfelelőt. Eszembe se jutott a PH-ra benézni ilyen ügyben, erre tessék, itt folyik a legértelmesebb beszélgetés. Nagyon jó a topik!
Üdv Heves megyéből!
Gábor
-
BlackmMmDog
aktív tag
[link]
Most csak:
519 Ft
régi ár: 480 Ft
Kicsit benézték -
Mosbi
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni. Most kezdeném a pergetést és a már meglévő Shimano Sedona C3000 FI orsómhoz szeretnék egy botot vásárolni. Sajnos a környékünkön lévő boltok választéka elég szegényes, így csak webes rendelés jöhet szóba, vagy legalábbis én ebben gondolkodom. A bot csatornán és a Tiszán - esetleg a Tisza-tavon - lenne használva, jobbára partról. A lényeg, hogy egy általános és megfizethető botot szeretnék venni, amivel ki lehet próbálni minden módszert.
Az eddig kinézet botok: D.A.M. NEO SALT - SURFACE MH 2,25M - 10-40G
D.A.M. NEO SALT - EGING MH 2,45M - MAX.35G
D.A.M. EFFZETT YAGI / 2.40M - 12-42G
ET SPIN BLADE ELITE 2.40M - 10-30G
Hirtelen ennyi, az ár max. 15k egyenlőre, amennyiben van jobb alternatíva a felsoroltakon kívül, akkor szívesen meghallgatom.
A válaszokat előre is köszönöm. -
válasz
galervin93 #33096 üzenetére
Nem mondom, szép kis leírást csináltál. Személy szerint nem is tudnék belekötni semmibe se
Ismerem a botodat, valóban egy feszesebb bot de nem rossz. Versenyeken pl jobbak is az ilyen gyorsabb akciójú olaszos stílusú botok.
A végén még kiderül, hogy lapulnak itt emberkék akik vágják az úszós pecát is, nem csak a feedert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- iCarsoft CR Max autodiagnosztika ELADÓ
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009 ÁRCSÖKKENÉS, amíg a kiszemelt megvan
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged