Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
joe979
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Egy hétig most én is, egy keszeg jött, valamint 2 perc alatt lehetett a zsinórral maszatolni. rühellem.
-
galervin93
addikt
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Vagy ha már feederezik az ember, akkor meg 16-os bojlival érdemes tolni.
-
B4l!nt
aktív tag
válasz
hermanyi
üzenetére
Szia.
Malomvölgyi I-es (kökényi) és II-es (keszüi) van egymás mellett. Előbbit jól ismerem, viszont vasárnap 2ig pontyfogó verseny van, nem lehet horgászni.
Mind a 2 tó szép környezetben van, körbe kerékpár, túra út ezért a legtöbb helyen szűkös sajnos a hely (ha jól láttam rakózol?). Átlag pontyból elég jól lehet fogni, mellette kevesebb keszeg, több kárász, illetve erős csuka állomány van. Mélység 1.5től 6méter a gát felé haladva.
Ha tudok még segíteni valamiben kérdezz
-
hermanyi
addikt
Urak szokott valaki a Malomvölgyi tavon pecantani ?
Most indulok pihengetni pár napra Pécsre és szerintem ránézek ,asszony engedelmével
-
csƵ
addikt
Van egy kis bajom. Tegnap 3 orsómat újrazsíroztam. 2 jó lett, a Stradic viszont nem működik olyan szépen. Félig összerakva a tengelyt pörgetve szépen, simán forogtak az alkatrészek egymás mellett, de teljesen összeszerelve a hajtókart hajtva már picit darabos, nehézkesebb, nem szabad a futása. Ez mitől lehet? Hézagolás miatt esetleg?
-
Nerazim
őstag
válasz
LazacX
üzenetére
Köszi az infót. Várom a részletesebb beszámolót

Sajna nekem csak egy 6 méteres bolom van. Volt 7méteres is de nem bírta a karom és eleve rossz konstrukció volt (tört a vége mint a ropi). Rakóst nem vennék, annak a használata nekem nehézkes lenne + még drága is. Szeretem a bolo kényelmét és hogy viszonylag kevés cuccal is elvagyok. -
LazacX
tag
válasz
Nerazim
üzenetére
Szereztem egy aktív versenyhorgász ismerőst a Keletiről(Újvárosi szakasz), gyors egypercesben csak annyit, hogy a rakós a legjobb, ennek híján kisebb hatásfokkal ugyan, de jól el lehet lenni hosszabb spiccbottal vagy bolóval is, egyértelműen megállított csalival spicc alatt horgászva (kvázi rakósként használva), különösen ha nagyobb halakra pályázunk. A szabadon úsztatás vagy sima visszatartás kevésbé eredményes. Bővebbet majd estefelé.
-
LazacX
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Ismered a Keletit?
-
Csabee.
nagyúr
Van itt másnak is digi sat tv-je? 2-3 napja nincs fishing hunting. Másnál is?
-
Nerazim
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszi megpróbálom. Most egy 8 gr-os gömbölyűvel próbálkoztam de azt a sodrás levitte mikor megpróbáltam visszatartani. A fősúly hol legyen kb 20-30cm re az előkétől? Az előkére nem szoktunk súlyt tenni igaz?
-
válasz
LazacX
üzenetére
Bolognait nem úgy használjuk mint a rakót, hogy a spiccet lent tartva a botvégnél horgászunk vele. Teljesen más szögben tartjuk a botot, kb 45 fokban fölfelé nem pedig lefelé, és beljebb horgászunk vele nem pedig csak bothossz távolságra. A bot hosszát általában a vízmélység határozza meg. Nyalókát csak rakón szokás használni. Lehet eltérően is használni, de ez a klasszikus bolognai botos horgászat.
-
-
válasz
FireFox1996
üzenetére
Mert te ésszel használod.
De biztosra veszem, mindenki látott már olyat aki úgy teletömi a (bármilyen) kosarat hogy az nem 10 deka lesz. (a 40 deka sem túlzás mindenkinél)
Legdurvább ismerős srác volt - mondtam, felszerelheti a tokban lévő botot fenekezni.
Neki jobban tetszett ami már össze volt rakva.
Arra rá a legnagyobb spirál kosár, zsemlényire töm, majd bedob.
Csak pislogtam. Aztán őrjöngtem. Mert a zsír új 10-30-as pergető botom volt a már összerakott bot.
Szerencsére megúszta, máig azt használom. Még jó hogy az első dobásnál kiszúrtam, tuti nem élte volna túl a napot. -
vendingo
veterán
válasz
Interceptor
üzenetére
Csak tavakon horgászok, de idén 10-11 pergetésből 1 hal jött össze

A szélből már nagyon elegem van nekem is. Sokszor se pergetni, se feederezni nem tudok. -
Interceptor
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Ez a május óta tartó áradás sem használ, és az állandó szél. Nem tudom, hogy ezekkel van e összefüggésben, de nincsenek rablások azóta, se kapás az öbölben. A nagy Duna meg számomra idén még nem volt jó, állandóan zavaros az áradások miatt és semmi rablás. Nekem ez az egész még új, mert tavaly augusztusban kezdtem el pergetni, nincs még elég infóm az adott hónapokról.
Tavaly a szeptember vége volt jó a nagy Dunán akkor már jó volt a vízállás is, idén meg eddig március végétől április közepéig volt csak eredményes az öbölben. -
vendingo
veterán
válasz
Interceptor
üzenetére
Ne is mond...Semmi kedvem nekem se hozzá. Tavaly végigszenvedtem, hogy minden nap jártam pergetni.
Pár hétig marad a feederezés, max esténként dobok majd párat süllőre, de részemről ennyi a virágzás végig. -
Interceptor
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Pergetést meg teljesen lehetetlenné teszi ez a sok szösz. Meddig szokott ez tartani?
-
jansky1
senior tag
Új HD oldallal még jobban kifordultak magukból. Az előzőn is sok volt a reklám, de most szinte 0 a tartalom.
-
LazacX
tag
válasz
Nerazim
üzenetére
Amit láttam, 7-es spiccbottal már szépen lehet úsztatni, illetve 10-es körüli rakóssal. Ebből következően a 7-es bolognai már éppen jó. Nyilván rövidebbel is el lehet lenni, de spicc alatt úsztatni, az úszót meg-megállítani vagy teljesen állva tartani kell ez a hossz. Az Újvárosi zsilip alatt úsztatott régebben ismerősöm, onnan az infó, mostanság nem pecázok arra, de gondolom nem sok minden változott. A sodrásból kiindulva szerintem 4-5 g nyalóka elég lehet, de ezt a véleményt azért még inkább fenntartással kezeld.
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Nem arról ment a népbutítás régebben, hogy a magyar pecás mennyire tökös, hogy töltőszerszám nélkül tölti a kosarat? Lassan már tényleg olyan mint egy politikus...
-
Nerazim
őstag
Üdv ismét!
Valaki tudna mutatni egy olyan szereléket bolognaira ami kb 3-4m mély közepes-erős vízáramlás mellett közel meg lehet állítani a szereléket? -
Szeszkazán
senior tag
Láttátok a mester új method kosarát? Kíváncsi leszek..

-
-
zsola32
őstag
sziasztok
elérkezett az idő, hogy bővítsem feederes pálcáimat, a két kiszemelt példány, 3.6-as méretben, a Serie Walter supernova carp, illetve light feeder.
ha tudtok róluk,bármilyen infót, tapasztalatot írni, azt szívesen venném.
valaki írta a facebookon, hogy a "régi" nova sorozat jobb mint az új, erről tudtok valamit?köszi
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
Ilyenkor jó a rakó igazán!
-
-
joe979
senior tag
Remélem ma jobb nap lesz a Dunán, hétfőn csak egy bébi márna és egy karika keszeg jött.
Hozza még a zöld növényt rendesen, lassan már fonott zöld moszat lesz a damilból. -
-
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Pedig simán kifigyelhet ennyi év alatt valamit.
Mint nálunk, pár alkalom után feltűnt hogy ha a stég előtt látni sügeret a csali után érdeklődni akkor esetleg jöhet csuka is.
És ez csak pár alkalom észrevétele.
Nála simán lehet olyan hogy lát-e kishalat, ha igen, mozognak-e, stb.
Vagy mint amit múltkor írtam, a tengernél folyamatos rablás-szerű ugrálásokra mondta a helybéli, ezek ma játszanak, nem esznek - igaza is lett, senki nem fogott semmit, ő sem. Pedig előtte napokig fogott mindig jópárat. -
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Nem a kezét nézte hanem a vizet . Nem tudom mit látott vagy mit nem ,de bejött neki az tény .
Folyóduna nekem mindig is rejtély volt . -
válasz
hermanyi
üzenetére
Persze, nem is nézem le a tavi horgászokat már csak azért sem, mert hát én is sűrűn megfordulok tavak közelében.
Persze, hogy tud kihívás lenni mind a kettő.
Bár mondjuk egy folyón olyan szituációkkal-nehézségekkel is szembekerülhetsz, amit egy tavon soha sem fogsz megtapasztalni.ui: Az öreg által bemutatott kézmosós féle rituáléban meg nem hiszek, puszta véletlen volt az egész. Ha belegondolsz józan ésszel akkor beláthatod, hogy nincs halandó aki képes lenne ilyesmire.

-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Ezt mondja a folyós , a tavasember másképp látja .

Tud kihívás lenni mind a 2 .Anno Makádnál az itatóra mentünk horgászni 3 napra . Reggel már bent volt az összes felszerelés . 9 körül lejött egy öreg biciklivel ,leguggolt a víz szélére nézte a vizet és közben mosta benne a kezét .Úgy volt vagy 4-5 percig majd megszólalt és azt mondta na menjünk haza mert itt ma nem lesz hal . Felült a bringára és eltekert . Egy húzásunk nem volt aznap . Másnap ugyanúgy megjött ,rituálé ugyan az . És azt mondja ma fugunk halat . Fogtunk is annyit mint a szemét .
Az öreg gyerek kora óta oda járt horgászni akkor kb 60 volt .Ezzel csak azt akarom mondani ,hogy lehet az ember akkora horgász mint az állat ,de ha nem ismeri a folyót akkor cseszheti a tudását . Míg tavon azért lényegesen egyszerűbb megtalálni a halat mivel kissé jobban körbe van határolva . De ha ott sem eszik akkor ott sem fog az ember .
-
Magadat győzködöd?

-
csƵ
addikt
De hogy megerősítselek: ma szedtem szét, mert találtam fasza kenőzsírt, minden fém benne, kivéve a visszaforgásgátló. Van az agyonajnározott Okuma Inspira orsóm is. Na az egy recsegő alsó kategória hozzá képest. Mérföldkövekkel puhább és simább az Exceler. Ha betekerős hajtókara lenne, akkor ütné a Stradicot is.
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Pecázik itt vki a Keleti bármely szakaszán bolognai bottal? Hány méterre a parttól és milyen eredménnyel? -
j.davidovics
csendes tag
Nekem tegnap jött meg a laguna e 3000a, még nem jutottam vele vízre, de feltöltöttem és azt kel mondjam, hogy az itthoni "takony" orsóimhoz képest nagyon minőségi és simán fut. Bár ha ki van engedve a fék, akkor feltűnik hogy kicsit lötyög a dob, nem tudom milyennek kell lennie, de szerintem nem gond (ja és walterlandból 2 nap alatt ideért)

-
tween
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
Nekem is volt egy ET spin blade elite...kettő horgászatig. Hihetetlen takony bot.

-
Interceptor
addikt
Megérkezett életem második pergető botja, egy ET excalibur zander jig medium fast nevezetű bot, tetszetős cucc. Alapvetően gumizni vettem a Dunára és 7k-ba került csak. Az gyakori az ilyen olcsó botoknál, hogy nem túl precízen szerelik fel a gyűrűsort? Értem ez alatt, hogy Itt ott ferde kissé, az én "éles" szemem rögtön kiszúrja ezeket. Vagy csak rendre nekem küldik a "sz@rt"?
Első botom egy ET spin blade elite(amit amúgy nagyon szeretek) ott is van egy kis pontatlanság az egyik gyűrűnél meg egy kis görbeség a második tagnál. Viszont funkcióba semmit nem érezni ebből. Ötlet, hogy miért ilyenek ezek? Küldjem vissza a most érkezett botot vagy nem számít, lehet az összes ilyen? Mondjuk a 30k-s Ryobi zauber tm orsóm karja is kotyog kissé időnként hallani érezni.(#32537) tween: Fura mert eddig mindenkii csak áradozott róla, amúgy nekem is bejön nagyon. Szerintem kellőképp gerinces merev, vagy mit értesz az alatt, hogy takony?

-
tween
őstag
A Daiwatól az Exceler nagyon alja kategória? Lityi-lötyi orsó? Pl. egy Daiwa Exceler 2500 A?
-
válasz
galervin93
üzenetére
"Pedig azt szokták mondani, aki folyón tud, az mindenütt tud, fordítva viszont nem biztos."
Ebben van valami.

-
galervin93
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
:-)
Nekem csak a felsőbb szakaszok vannak meg, Hugyag, Őrhalom környékétől Drégelypalánkig. Előbbi helyeken (Balassagyarmatig) hol érintetlen, kanyargós mederben, mint egy szélesebb patak folyik, Dejtárnál és Ipolyvecénél már komótosabb, szélesebb, mélyebb a duzzasztóknak köszönhetően. Bevallom, nekem a gyorsabb szakaszok csak néha adtak-adnak halat, lentebb jobban megy a dolog. Hiába nőttem fel a partján, sajnos nem vagyok folyóvízi pecás, a lassan áramló vagy állóvizeken sokkal jobban megy. Pedig azt szokták mondani, aki folyón tud, az mindenütt tud, fordítva viszont nem biztos. -
ispi
tag
Üdv!
Merítőfej vásárlás előtt érdeklődnék, hogy a gumis változatok mennyire tartósak, sérülékenyek. Lehet-e számítani a gumibevonat sérülésére és így arra, hogy az alatta lévő háló mégis megszívja magát vízzel? Az is lényeges lenne, hogy gyorsan száradjon. Ezen a téren hogy áll, mondjuk egy damiloshoz képest? Na meg a súly sem elhanyagolható. Egyelőre a sűrű szövésű damilosok felé billen a mérleg...
-
A leggyorsabb jelzőt amúgy szó szerint értettem. Egyszer olvastam valahol, hogy a paduc a leggyorsabb hal nálunk.
Egyébként nem nagyon ment. Egy jól bevált parti helyünkön voltunk ami ennél a vízállásnál nagyon jó szokott lenni, de most nem volt az. Mindössze öt darabot sikerült fognom. Ez volt a legnagyobb.(#32529) galervin93 Régebben, hogy legyen egy kis változatosság mi is jártunk az Ipolyra, leginkább Ipolytölgyesre.
-
galervin93
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Szép darab!
Apámmal az Ipolyon 5-ös spiccel de sokat fogtunk.
Kitűnő élmény a horgászata, jól védekezik a horgon.
Sajnos rég fogtam már... De következő hónapban pár napot apóséknál leszek, akkor megfaggatom picit az Ipolyt. (Persze csak ha nem lesz tejeskávé, de az egy nappal előtte is változhat... Szeszélyes kis vizecske.) -
válasz
sityupityu
üzenetére
Szép példány.
De a leggyorsabban úszó halak nálunk vannak - hetek óta nyomukat se látni
Azzal nagyjából megbarátkoztam hogy csatorna lévén nehéz helyben tartani vagy csak simán találkozni normális békés hallal, de hogy pergetve is talán 2 hétvégén tudtam csukát fogni
Abból is az egyik februárban volt.
Pedig tegnap is folyamatosak voltak a rablások. Kezdek rájönni hogy mégse tudok pergetni.
Mert az már nem elég hogy mindenféle csalit kipróbálok (snking meg floatong wobbler, mndenféle forma és merülés, twister hegyek, villantó variációk) és mindenféle módon bevontatom. -
-
válasz
vendingo
üzenetére
Hol találtad a fékerő adatot?
Decathlonban pedig elég jó áron mérik.
-
Janusz001
őstag
Erre valaki? Fluorocarbon előkét lapkás horgon ki hogyan köti? Félek, hogy ha a damil átcsúszik a lapkánál a kihajlított oldalra, akkor elvágja fárasztásnál.
-
LazacX
tag
Én kivétel vagyok.
Kb. 5 hónap kellett ahhoz, hogy kotyogjon a tányérkerék. Igaz, nem a HA volt, hanem a kék elődje, 2500-as méretben. Ja, és a horgászidőm kb. negyedét-harmadát fordítottam pergetésre, másra meg nem használtam.Harcsapergetésen kívül lényegtelen a fékerő. Annyiban mégsem, hogy azért enged következtetni a belső terhelhetőségre. Ha már nagyon muszáj, hát ráfog az ember a dobra. Aztán vagy törik a bot/szakad a madzag/lehullanak a fogak a tányérkerékről, vagy nem.

Tulajdonképpen teljesen jó választás, ha nincs sűrű használatban, és akkor sincs nagy erőnek kitéve (körforgók, wobblerek sodrásban, feederkosarak folyóvizen, 5 perces ütemű kitekeréssel). Könnyű orsó (nyilván van könnyebb is) fém ház mellett, pihe futású (a boltban
), a fékje jó, mi kell még? -
galervin93
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Hm, hát nem tudom... Szoktam új dolgok esetén perverz dolgokkal próbálkozni, pl. ilyen-olyan vizes palackok felemelése bottal, ez ugye orsóteszt is egyben... Megmondom őszintén nekem ez a 3 kg féksúly nem mond sokat, de hogy egy 1-1.5 literes palack más karikába veri az összes botom (és az orsó nem enged), szerintem elégnek kellene lennie mindenhez (legalábbis amivel találkozhatok). Nálam a célhal 0.5-3 kiló, nem fenevadakra pecázok, ennek megfelelően zsinór is 16-os lenne a matchen, pergetni meg 10-es fonott (de lehet csak 8-as)...
Tényleg, valaki elmagyarázná (vagy link is jó), hogy pontosan mit is takar a "féksúly" mint olyan az orsóknál? -
vendingo
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Kicsit gyengusz az a 3kg fék szerintem, ennyi pénzért inkább mitchell mag pro r.
-
j.davidovics
csendes tag
válasz
galervin93
üzenetére
Köszi! És igen, kevés lett a 200m is. Szóval az alá is kellett, jól elvacakoltam vele..

Akkor a fonott majd pihen egyelőre.
-
csƵ
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Sokan szeretik. A Ninja is sok embernek van, pedig eggyel kisebb kategória.
-
galervin93
addikt
Ismeri valaki a Daiwa Legalis HA orsót? Matchre + pergetni milyen volna? Nem sokat jutok vízpartra, azért gondolkodom egy orsóban, a pergetés úgyis csak ősszel játszik nálam (az is eseti jelleggel), match meg tavasz-nyári műfaj részemről, nem ütnék egymást.
Ami külön plusz pont, hogy mindkét dob alu hozzá (sok gyártó még a pótdobot is sajnálja, ha meg van az sokszor karbon... szóval tetszetős lenne ilyen szempontból is). Szerintetek? -
galervin93
addikt
válasz
j.davidovics
üzenetére
A 200m 20-as szűken elég lesz, a fonott alá viszont vagy 100m 25-öst csévélj, vannak gagyi madzagok 300 forint körül...
-
A Zéé
addikt
válasz
j.davidovics
üzenetére
fonott zsinórt csak a fém dobra tekercselj, mert a műanyagot(grafitot) szétkoptatja, és után a zsinór sérül.
És igen, valami alátétzsinórt feltétlen rakj alá. -
j.davidovics
csendes tag
válasz
j.davidovics
üzenetére
-
j.davidovics
csendes tag
Sziasztok, megjött a daiwa laguna 3000a-orsóm, most hozta a futár. Rendeltem hozzá 200m tubertini gorilla feeder damilt és 100m nevis fonottat. A damil 0.20-as a fonott 0.12 es. A fonott alá tekerjek valamit? valamit csak kellene gondolom, hogy normálisan nézzen ki és nagyot lehessen dobni. Ja és a pót dobra menne a fonott. Köszönöm a segítséget

-
Csabee.
nagyúr
válasz
Steady74
üzenetére
Szervezzétek a következőt és megyek! A hétvégén találtam egy tök jónak tűnő horgásztavat.
Harcsa horgásztó a neve
Weboldala: https://harcsahorgasztomajoshaza.hu/
A környezet szép, a tó területe nagy, és nem ülnek egymás hegyén hátán az emberek. Ez kimondottan tetszett nekem. Majosháza-Dunavarsány környékén van. Vannak fák is körbe a tó körül, amik adott esetben árnyékot biztosítanak. -
Janusz001
őstag
Nemrégiben vásároltam egy shimano sienna fd 4000 -es orsót, ez esetleg alternatívája lehet a fent említett orsónak?
[link] , a nyeletőfékes verziója kihasználatlan lenne.
A shimano nak a fékrendszere komolyabbnak tűnik, viszont csak 4 csapágy, bár sokszor a kevesebb néha több.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BeQuiet! GAMER alap! i9-14900K / Z790 / 32GB 6000MHz / 2TB Gen4 / 1000w Gold! BeszámíTOK
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4428
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)