Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csƵ
addikt
-
tepenzed
őstag
hát lehet, a versenyzők mindenesetre nem így gondolják. Soknál olvastam már, hogy faragás után rögtön több kapása lett, de hát ki tudja, lehet nem ezen múlott.
De azért valjuk be, kevésbé kelt gyanut, ha a horog el van feküdve, felette lebeg egy csali, mintha egy horog csak úgy lebegne, nem? Sokkal könnyebben ki lehet úgy szúrni a horgot
-
A Zéé
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
kikötői kövezésről balin, illetve éjjel süllő benn a hajók alatt. Múltkor mondták, hogy mostanában az a trend, hogy a süllők éjjelre bemennek a kikötőkbe a hajók aljáról legelő kishalak után, és onnan lehet szedegetni őket.
De ha ott lennék, lehet, hogy inkább a Sióra vennék napijegyet...
-
tepenzed
őstag
valaki szokta itt ólmozni, pl sörétólommal az előkét, hogyha a popup csalinak túl nagy lenne a felhajtóereje?
Mindenképpen a horog elé kell rakni? Nem jobb, ha a csalitüske elé teszem, így a horog nem lebeg, a képen látható első esettel ellentétben:

-
vendingo
veterán
Ma megyek siófokra pár napra. Hol érdemes pergetni, és mire? (partról)
-
oxox
addikt
válasz
nepszter1
üzenetére
Halihó,
Egyrészt nem tettél fel kérdést, másrészt ha fel is teszel annyit árulj el hova mentek (tó, folyó, természetes viz, vagy valami telepitett tó).aztán jönnek a szokásos kérdések, milyen halra, milyen módszerrel, stb.
amúgy a horgászáshoz kell damil, horog, csali....botot tudsz vágni magadnak a természetben
-
golyós
addikt
válasz
tomrRRR
üzenetére
0,30 ?
Minek? A 15éves lányom kivette a 3,6m feederemmel a két 6,4kg amúrt 0,20as zsinorral. Dobóelőke volt mondjuk rajta 0,28as.
Feleslegesnek tartom az ennyire vastag zsinórt. Az amúr is könnyebben kijön mint a ponty, csak a partnál vadul meg.Jól beállított fékkel illetve a szákolás elött kinyitott fékkel ( újjal vagy tenyérrel lefogod a dobot) nem lehet gond. Bölcsőd van? Matracon élmény lesz ha sikerül fognod. -
tomrRRR
senior tag
válasz
musli26
üzenetére
Rendben, köszönöm tanácsod, megírom holnap mit sikerült fogni, bár úgy terveztem, hogy reggel fél 6 kor kimegyünk, max 1 ig amur ha nem jön, akkor marad a 2 nemes hal 3 kg ig /db. 1 boton lesz amúr csali a másik pedig pontyos.
Amúrt 5kg-ig lehet fogni, gondolom akkor 2-3 db is mehet ugye 5 kg ig ?
Fermentx pasztörözzem át szitán vagy nem kell? -
musli26
tag
-
nepszter1
addikt
Sziasztok segítséget kérnék tapasztaltabbaktól , jövőhéten megyek 3 napra horgászni sátorral igazából fogalmam sincs hogy mikre lesz szükségem az etetőanyag kivételével

-
tomrRRR
senior tag
Holnap megyek horgászni elsősorban amúrt szeretnék fogni. Ez egy intenzíven telepített halastó 6 hektáros vízterülettel, rengeteg sok halállománya van. Pontyokat szoktam mindig fogni 5-6 db-ot, viszont most amúrra szeretnék vadászni, kérdésem ilyen melegbe hol keressem őket, milyen csali a legjobb, valamint holnap 25-26 fokban működni fog-e a fermentx tejsavas betainos etető? fermentx.
Szerelék amúrra: 3,6 feeder bot- 0,30 monofil zsinór (12,6kg); előke egy 0,25mm (20,5kg) biztosra szeretnék menni. Csali választás és helyválasztás mit javasoltok?
-
tepenzed
őstag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
nem szeretnéd sunyiban felrakni youtube-ra, nem listázottban
? 
-
tepenzed
őstag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
ja, erjesztett kuki levével érdemes ilyenkor feláztatni ha valakinek van otthon, nagyon pöpec lesz tőle

-
tepenzed
őstag
válasz
musli26
üzenetére
én 50-50%-ban szoktam összekeverni, de szerintem ebben a melegben kevés lesz. Szórjál még rá egy két marék etetőanyagot is panírként. Én múlt héten jó kis nagyon finom májas etetőanyaggal szórtam be, szép felhőt csinált és kellően büdös lett tőle.
Egyébként a tesztek alapján hidegben müködik jobban a kettő, én mostanában sokszor csak a pontyosat keverem.
De a legütősebb, ha veszel vmi prémium anyagot és egyszerűen ahhoz szórsz pelletet, de úgy, hogy a kaja nagyobb arányban legyen.
Nem feltétlen kell nagyon drágára gondolni, [link] pl ezt bekevered, a pelletet és elkészíted külön, majd ha mindkettő tökéletes állapotban van, akkor felszórod pellettel a kaját. -
musli26
tag
Megjött az Aqua pelletem (pontyos-pisztrángos)
Milyen arányba keveritek össze ,hogy eredményes legyen?
Ebben a kánikulába érdemes használni?
Csalit mit használtok hozzá? -
tepenzed
őstag
Valaki szokott venni takarmány kukoricát? Esetleg Komárom-Esztergomban valahonnan? etetéshez kellene

-
tepenzed
őstag
Új Serie Walter csalikat vagy etetőanyagokat senki nem próbálta még?

-
LazacX
tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Elnézést hogy belevau, de kár lenne a kapás élményét elrontani monofillel. Én okvetlenül fonottat (vagy nanofilt, de nem gyereknek) javaslok. Óriási a különbség a monofillel szemben.
-
FireFox1996
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Nem fogja tönkre vágni a botot. Volt olyan év, hogy majdnem egész évben pergettem, főleg 15-24gr wobler/körforgóval, és parttól sokszor 40m-re dobtam befelé. Ha úgy nem tudta tönkre vágni a botomat (5-15gr/15-40gr), akkor a tiédet se fogja.
Külön előke sem nagyon kell neki, kivéve ha mindig a csukákat kapja el, mert oda drótelőke kell
Ha még nem vetted neki a zsinórt, akkor gyere hozzám és válogass, mert kaptam múltkor csuka pergetésre egy csomag monofilt, nem használtam, feltettem gyereknek fenekezni, de 3-4 alkalom után ő sem használja már azt.
-
hermanyi
addikt
Kösz az infókat mindenkinek.
-
LazacX
tag
válasz
hermanyi
üzenetére
Az előke szerintem jó, főleg ha sügér a fő hal. Főzsinórnak ilyen dobósúlyú bothoz én 6-8-ast választanék, de inkább 6-ost, gyereknek is. Mondjuk az inkább fontosabb, hogy a ráírt méret valóban annyi legyen, meglepő eltérések vannak boltban megtapogatva ugyanolyan vastagságúaknál. Szerintem felesleges teflonos.
-
Grillo
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Szerintem nekem sem teflonos, valami 5k volt a 150m, legközelebb biztosan csingcsungból rendelek. 0,08-as, ezzel a Dunán dobáltam már elég sokat.
Esetleg vehetsz neki egy-két kisebb körforgót, 2-3-as méretben, azt húzhatja folyamatosan is, nem gáz. Alin vannak fasza Mepps koppintások, súlyra és méretre is egyeznek.
Miniwobblerem van vagy 20, abból adok szívesen, de szerintem neked is olyan lehet. Azokon horog is csak egy van.
Ha nincs sok csuka, akkor szerintem akár az előke is elmaradhat, és akkor lehet még csökkenteni a beszakadós költségeket. -
hermanyi
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Azért gondoltam a teflonosra ,hogy a botot nem cseszi annyira szét . Amúgy 3700 huf egy guriga annyira szerintem nem vészes . Volt idő amikor ennyiért 20 méter előke zsinórt vettem

Kicsi wobik vannak gumiból meg szerintem vagy 200 db 130 féle méretben és színben . Azokhoz csak fejeket kell vegyek .
Orsó egyenlőre egy Cormoran lesz neki ,és majd alakul ,hogy mennyire merül el benne úgy kap esetleg jobbat drágábbat . Kezdetnek én is a sügerezésre gondoltam csatornákon (ott van is ) ,míg meg nem tanul rendesen dobálni . Bár a feederel már elég jól boldogul . -
zsola32
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
én a Kastking fonottjait használom, a 0.08/0.09 méret szerintem teljesen jó, 8 dolcsi/300m
mostanában gyorsan megjön, kb, 10 nap a szállítás.
ajánlották itt régebben a Nomura márkát (csájna) szerintem az is jó lenne 1.8-2.0 méteres.
az aliról lehet rendelni 50 darabos gumihalakat is...
az orsó ha "márkásat" szeretnél, akkor innen ajánlanak, ha jó az alis, márkásat szégyenítő árban és minőségben akkor szintén ali. (Pallagi A. írásait keresd)
forgó illetve kapocs 100-100 darabos szintén ali, sokáig elég.
ha gondolod adok linkeket
-
hermanyi
addikt
Én pl Match ,Rako . Ez a két fő dolog amit csinálok . Hetente mostanában Feederezem is . De ha a gyerek Pergetni szeretne és kilométereket sétálgatni csatornák partján akkor nosza neki ,én nem álok az útjában ,hanem inkább segítek neki . Inkább ezt csinálja mint a TV előtt gubbasszon .
-
hcs57
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Azt most nem akarom feszegetni, hogy a pergetéssel kell e kezdeni egy gyerekhorgásznak, de azzal igen, hogy mennyi halat fog majd eredményesen pergetve, illetve egy 3m-s spiccel úszózva..
A gyerekkorom legnagyobb élménye a sok hal fogása volt.. ma az unokákkal is így kezdtem, később jött az orsós bottal való horgászat...
-
hcs57
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
A Hhvtv. 40. § (3) bekezdésében foglalt esetekben az állami horgászjegy birtokában egy darab, egy horoggal felszerelt horgászkészség használható.
Az egyes vízhasznosítók, területi jegyet kiadók szigoríthatják, korlátozhatják gyermekhorgász által használható horgászmódszereket (így több helyen csak úszós készség használatát engedélyezik), -
hermanyi
addikt
Hy Urak !
Most a pergetőkhöz lenne kérdésem . Nem titok én teljesen setét vagyok hozzá .
Szóval adott egy 6 éves kiscsajszi ,egy UL 210 es bot (3-20g ) . fő zsinórnak 0.10 es fonott at gondoltam lehetőleg teflonos, előkének 20 as fluorocarbon ,kb 40 50 cm es . Csalik azok kis wobblerek gumihalak .
Na szóval a kérdés ,hogy jól gondolkozom e? Kell e a teflonos fonott stb stb . -
miska17
tag
Üdv!
Shimano Ultegra 5500 -bármelyiket is- használja valaki ?; roppantul érdekelne valami szubjektív vélemény ezzel az orsószériával és az 5500 mérettel kapcsolatban; dobemelés/dobmagasságról nem találok semmi infót, a behúzás/áttételből matekozok a dobméretére; megnézni nem tudom,felénk nem is tartják készleten csak rendelésre. -
zsola32
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
eddig ha jól tudom két telepítés volt, múlt októberben tettek bele csukát is, szerintem ez most is így lesz.
igazság szerint jóval több halat fogok, mint amit elviszek haza. mostanában átmentem sporthorgászba.
persze ha bejönne néhény keszeg - amit már pár hete nagyon keveset fogtam- azt elvinném haza.a süllő izgatja a fantáziám, legutóbb két kapásig jutottam el, de elbénáztam a fék beállítást, és nem fogtam semmit.
ha legközelebb megyek korrigálok, talán összejön valami.az engedély fejében évi 30 nemes halat lehet hazavinni, ami úgy tűnik elég lesz a szezon végéig.
-
zsola32
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
a két gyerkőcnek spiccbotja van, 2 illetve 3 méteres.
sneciznek, pinkivel fogják a "nagy" halakat.
a párom eddig csak szemlélte a horgászatot, van két feederbotom, ami kezdésnek jó lehet neki, 2.7 illetve 3 méteresek.
a partközelben tudja gyakorolni a fogásokat, és nem kell messzire dobnia. (nem is tudna vele)
az éves területi jegy 30ezer, ez a nagyobb érvágás
-
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
tomrRRR
üzenetére
Fel lehet, kifúrod aztán fűzőtűvel áthúzod a szilikonelőkét, a horogra akasztható részébe akasztva.
Nekem több sporttárs is állította, hogy jóval kevesebb a kapás a szilikon hajszálelőke használatakor, fogósabb a hagyományos előke.
Ennek némileg ellentmond, hogy hagyományos hajszálelőkén ma lebegtettem kukoricát, halibut pelletet banános pop-uppal, Döme féle ananászos oldódó lebegő stb stb. csodapelletet, mozdítás sem volt. Mellettem szilikon hajszálelőkés karikában felkínált pellettel fogtak amúrt.
-
tomrRRR
senior tag
Bojlit szilikon hajszálelőkére érdemes felfűzni?
-
csƵ
addikt
nem ide
-
Zoli bácsi
őstag
Hali! Hosszú idő után tegnap kijutottam pecázni. Sajnos valamilyen front lett, mondták hogy délelőtt ment a ponty-amur, délután-estefele senki nem fogott. Peca előtt átszereltem egyik feederbotomat method kosárra. Előtte a boton gubancgátlós etetőkosár volt fent, azt megtömve hajigáltam a legerősebb spiccel. Methodra rengeteg kapás volt, gyakorlatilag bedobás után azonnal, de egy keszeget sem fogtam. Ha bevágtam a rángatásokra, nem lett hal, ha vártam leszedték a csalit. Eddig az Eurostar feederemet használtam, az érzékeny üvegspiccel. Határozottabb húzásokra bevágtam, gyakorlatilag minden második kapás, de inkább 3-ból kettő meglett, félkilós dévérek, kárászok. A merevebb bottal, durva karbon spiccel (Cormoran speciland 120g MH) egy halat nem fogtam, ugyanazzal a végszerelékkel.
A bennem felmerült kérdés: Ennyit jelent hogy milyen spiccet tesz fel az ember?
-
hermanyi
addikt
válasz
FireFox1996
üzenetére
Meg ám
Mondjuk sajnálom ,hogy a Potyesz elment neki ,majdnem elsírta magát utána ,hogy nem lett meg .
2 területit vettem neki mert az országosban nincsenek benne az RSD mellékvizei (vicc) . Mondjuk így kemény +500 huf volt ,de legalább ami nem maszek oda mehet horgászni . 3200 huf ot megért ,hogy most-már Ő is cseszegeti asszonyt ,hogy mikor mehet pecázni
-
hermanyi
addikt
Akkor a kislányom (6 éves) Mátol hivatalosan is horgásszá minősíttetett

És első hivatalos horgászata . Igaz nem pergetés de 1 bot 1 horog . Első komolyabb akasztása
4 db keszeg azért kijött
-
tomrRRR
senior tag
Nemrég vásároltam egy Nevis Motive Carp pontyozó bot 3.90m 3r 3,50lb egy bojlis botot nos a mai horgászat során sikerült kipróbálnom, fogtam is 4 pontyot vele 2 kg körülieket, viszont nem mertem meglegyinteni mert úgy éreztem mintha kattogott volna féltem hogy eltörik, pedig egy 35gr pellet feeder kosarat bele etetőt + egy 16mm pellettel horgásztam. Volt már akinek eltört dobás közbe a botja ?
-
hermanyi
addikt
válasz
Grillo
üzenetére
Nem rábeszélés ,messze álljon tőlem . Nekem a feederen Nevis force feeder van 40 es méretben . Teljesen meg vagyok vele elégedve . Nem volt 5000 huf és tök jól müködik . Amire figyelni kell (nálam is bibis bolt) az a zsinór vezető görgő , de egy kis PTFE megoldotta most szépen szalad nem akadozik . Potyozni használom és elégedett vagyok vele .
-
Grillo
őstag
válasz
Grillo
üzenetére
Na, kiderült mindössze 10k van a megfelelő alszámlán, úgyhogy akkor ekörüli bot kell, szerintem maradok az ET RUBIN MATCH-FEEDER-nél.
Kérdés, hogy milyen orsót vegyek rá, hasonló árban? Korábban ajánlottátok a Dam Quick Camarót, 30-40-es méret legyen? Gondolom a nagyobb felesleges, főleg, ha a match véget használom épp. -
bandi0000
nagyúr
válasz
FireFox1996
üzenetére
ahova én járok, Lajosra, ott nagyon kell mennie a hallnak hogy a part közelébe fogjam, múlt héten voltunk, akkor csak a nagy bottal tudtam fogni halat

-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Grillo
üzenetére
Rubin Match-Feeder botom van, 3 éve. Feederként használom leginkább. Könnyű lágy bot, egy 2-3 kg-os ponty szó szerint karikába hajtja. Szinte a nyél is hajlik! Akadós terepen nem ajánlom, nemegyszer volt, hogy nem tudtam kifordítani az akadóba rohanó halat. Nyílt vízen tökéletes, az üvegspiccek pickeresen érzékenyek. Matchként is nyílt vízre, vagy keszegezésre ajánlanám. Kicsi gyűrűkkel van szerelve, nem egy távdobó bajnok. Max 40gr-os (üresen) kosarakat használok. Kisrábára szinte mindig ezt viszem, érzékeny, és ha márnát akasztok, élvezem a karikába hajló botot, ahogy a halat szinte fék nélkül kirugózza.

-
bandi0000
nagyúr
ha venni kéne távdobó botot, milyet vennétek? Mert gondolkodok hogy venni kéne párba, mert a mostani trinity-t nehéznek érzem, vagy csak szarul fogom, de mire kitekerem a halat, elfárad a kezem

-
hermanyi
addikt
Megállt a víz, Megállt a hal.

-
Steady74
Topikgazda
válasz
FireFox1996
üzenetére
Már 2 pontyot posztolt meg sört meg habzó bort is említett... tudtok elni na

Új hozzászólás Aktív témák
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4161, 91% Akksi
- AKCIÓ! 16" Lenovo IdeaPad 5 Pro 16" Ryzen 7 5800H 16GB 1TB QHD+ 1év gar.
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
, german rig féleség: