Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsola32
őstag
Valaki kérdezte:
ma volt a pécsi horgászboltban, megkérdezetm a Nevis Whisper feeder pálcákat, nincs nekik, bojlis és match igen.
A nagyker oldalára is felnézett, ott sincs, kifutó termék.
ennyit tudtam segíteni, azt hittem lesz náluk elfekvő darab -
-
Emu
őstag
Köszönöm a tippeket, kipróbálom a methodos kaját kicsit jobban megvizezve. Lehet a múltkor kicsit túlvizeztem, mert szerintem csak simán kifolyt a kosárból. Bár az sima tímármixes kaja volt csak.
-
j.davidovics
csendes tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszi
, elég a kisebb egyelőre, mivel első bot+ nekem amivel horgászok a legnagyobb is 3m-es picker, szóval bele kell rázódni. És igen, erre nincs nagy mélységű bányató, max 1,5-2m. 
-
válasz
j.davidovics
üzenetére
A horgászboltos srác téved, mert van különbség a két bot között. A carp verziónak eleve már a blankja is vastagabb.
A sztenderd méret matchbotban mindig a 3,90-es hossz. Kezesebb mint egy ugyanolyan 4,20-as bot. Ha nem jársz olyan vizekre ahol a indokolt a 4,20 (fixúszóval meghorgászandó nagyobb vízmélység, nagyobb horgásztávolság), akkor jobb a 3,90. Az igazi meg az, ha van mind a két hosszból.
-
MK VII
veterán
Nem a botot vagy a módszert akartam ezzel a jelzővel degradálni, félreértés ne essék..
Csak a lehelet finom szóból az akváriumi pecára asszociáltam, mert sosem horgásztam lehelet finom dolgokkal.
Egyetlen finom szerelékes pecám van egy 5m-es bolognai, 18-as főzsinórral és 14-gyes előkével.
Fenekező botjaim mind 50-100gr vagy ennél erősebb.Tegnap egyébként elég jó napom volt... Lent voltam Tihanyban a kikötő utáni parkos résznél. Beetettem úszós bolós pecára, gyönyörűen jöttek a keszegek, gardák, kárászok... Sokan dobáltak körülöttem fenekezővel aztán alig fogtak valamit.

-
MK VII
veterán
Skacok...
Személy szerint nem vagyok híve az új dolgoknak, de egy kérdésem lenne..
A picker botot milyen horgászathoz lehet használni? -
Telda
addikt
Hali!
Tudtok ajánlani 270-es 30-40gr körüli picker botot?
Én ezt néztem ki:
Kamasaki Alfa Picker 2,70M 5-30G -
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Elméleti sík jó ,de ha pontyozni szeretne akkor a löszt inkább mellőzük. Potyesz nem igazán van oda a felhős kajáért . Rendes method kaja bele azt had szóljon.
. -
galervin93
addikt
-
Emu
őstag
Én egy ezer éve használt busafát alakítottam át egy spirál kosárral, úszónak meg egy 25g-s csukázó úszót tettem fel. Anyagköltségben jobban jöttem ki

Etetőanyagot viszont nem tudtam még sehogy sem eltalálni, mert vagy kifolyik a kosárból pár sec alatt, vagy alig oldódik...
Ha valakinek erre esetleg van tippje szívesen fogadom -
galervin93
addikt
A Domonyvölgyi II-esen volt mostanában valaki, vagy ismeri valaki? Munkatársakkal mennénk egy kis buli-pecára, ők jellemzően pontyosak, én inkább keszeges-fehérhalas vagyok, ezért érdeklődnék, hogy mi-hol-merre, mert pontyot fogni talán nem olyan nehéz, de engem azok hidegen hagynak.
-
Grillo
őstag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Ja, vagy beton kútgyűrűbe.

-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van nálam egy eladó 3.60-as Fox bot amit Postára kellene adnom hamarosan. Ez a bot 2 tagos. Ti adtatok már fel botot Postán? Ha igen akkor dobozt honnan szereztetek, mert az istenért se találok 180--190cm-es dobozt. Mindenképp csak úgy adnám fel mert tartok tőle h a gyűrűk megsérülnek szállítás közben, vagy ilyesmi.
Köszönöm!

-
j.davidovics
csendes tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Voltam a közeli horgászboltban, a srác mondta hogy szerinte nincs külömbség a sima és a carp között(nevis wispher), ott helyben a boltban csak 4,20-as volt. Az nem hosszú? Vagy várjam meg hogy lesz e 3,90-es? 3000-es orsóhoz nem nagy? Köszi a helpet

-
-
Gabe81
tag
A topik összefoglalóba tehetnétek egy kisebb enciklopédiát, vagy wiki-t, hogy a kopaszok is értsék a belső poénokat... "H-nap", meg "aqua pellet", meg ilyenek.
Csak kapkodom a fejem
-
galervin93
addikt
Ez a pellet-waggleres módszer - az úszó súlyából adódóan - szerintem még nagyobb terhelést jelent a kapocs számára, én biztos nem vennék ilyen zsákbamacska forgókat... Egy 2-3-4 grammos, esetleg ünsúly nélküli wagglernél oké, ott nem lesz terhelés, de itt 20 grammos kosár + ugyanennyi kaja, bedobáskor nem kis erőhatás lesz azon a kapcson...
-
ispi
tag
válasz
tepenzed
üzenetére
Remélem így kell, mert én is hasonló konstrukcióra gondoltam.
Csak én ólom helyett gumistoppert akarok felülre tenni, alul pedig előkerögzítő gyorskapocs gumibogyóval a tetején, vagy gyorskapocs gyöngy.
1600 pénz volt az úszó, 20g-os, szétszedhető a kosár része. 25-öset akartam, de most csak ez a kisebb változat volt. -
tepenzed
őstag
amúgy látom, hogy írogatják a cikkben, hogy ez a technika csak forróságban, mély tavaknál jó. A mélységet azért mondják, mert azoknál a tavaknál jön fel inkább napozni a hal? Csak mert én nagyon sok halat láttam múlt héten is az esztergomi kerek tavon felszínen úszkálni, ugrálni, pedig elvileg nem egy mély tó
-
-
-
-
Csabee.
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Nekem sincs ilyen problémám. Én a gyári appot használom.
3 nullás peca után kimegyek holnap éjszaka is
Remélem akad valami a horogra. -
-
MK VII
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Ha már rákérdeztél.:
Faternak 5S-e van és állandóan azzal küzd, hogy email-ban küldött képek oldalra vannak fordulva..
Volt mikor arról PH-tam és a feltöltött kép az egyik topikba is félrefordulva volt, közben a telefonon meg rendesen. Állandó probléma ez Iphone-nál. Erről beszélek..
Ezért gondoltam, hogy Iphone-ja van.De nem offolnám tovább a topikot, csak rákérdeztem, hogy Iphone-ja van-e...
-
-
joe979
senior tag
Tegnap jó nagy betli volt a Jászain. iszonyat döglött mostanság a rész. Kénytelen leszek elkockázni magam valamerre a hétvégén ! Az ég legalább komor volt.

-
-
CoRt3z
tag
Sziasztok.
Nemrég vettem stéges method pelletet, a kis dobozost, ami egész jól bevált. Azt írtátok hogy az valójában aqua pellet. Megtudnátok mondani hogy a pontyos, vagy a pisztrángos pellet van átcsomagolva?
Köszi. -
Korábban valaki gondolkodott a szilikonos csalitüskén.
Én rendeltem mert nem volt más, gondoltam ha túl bumszli a szilikon, max. levágom.
Megjött, és nagyon baráti, kicsi, és még erős is a szilikon, valamint nem is áll bénán mint néha a felkötött - tuti nem fogok ezentúl kötögetéssel szenvedni, arról nem beszélve hogy nem kell előkét cserélni attól függően hogy kell-e a tüske vagy se az épp kipróbálandó csalihoz. -
Steady74
Topikgazda
válasz
Gabesz26
üzenetére
+1
FB fórumon napokig beszélgettek, miért akad ki a klipszből dobáskor a zsinór. A klipsz állása kritikus a dobáskor. Fárasztáskor, kapáskor 100%ban kiakad. Talán 3. éve használom. Kicsi hiba, hogy ha sokkal nagyobbat lendítesz dobáskor, mint kellene, akkor is kiakad néha a klipszből a zsinór.
-
zsola32
őstag
válasz
j.davidovics
üzenetére
+1 az Okumára, most veszem a harmadikat.
megnyugtatott a szomszéd stégen Józsi bácsi, aki kb. 35 éve horgászik, az övé 7 éves, és tökéletesen működik. -
Gabesz26
senior tag
válasz
tepenzed
üzenetére
Olyat még soha nem tapasztaltam, h nem jön ki a klipszből, és a futásában sem volt még akadás.
Amit hátrányként letudnék írni az a relatív kis fék"csillag", így ha többféle orsót is használ az ember, akkor nehezen áll kézre (de ez megszokható, nekem is az elején volt csak hátrány), illetve figyelni kell arra, h dobásnál jó helyen legyen az ACS klipsz, mert ritkán előfordulhat, h kiakad, de ez is kézre áll egy idő után.
Amire neked kell sztem tökéletes, de majd Steady megerősít

-
válasz
tepenzed
üzenetére
Én is örültem a két Banax-nak amiket kaptam mint majom a farkának, nagyon kellemes orsók, ráadásul pótdobbal, és eddig nem kellett a nyeletőfék, de most rájöttem, nagy kár hogy nincs rajtuk.
És nem akarok megválni tőlük, de ezek mellé venni se akarok újat.
Szóval nagy a dilemma. -
-
Gabesz26
senior tag
válasz
tepenzed
üzenetére
MAP Carptek ACS 4000 FS sztem jó lehet, nekem van és jó kis orsó
-
tepenzed
őstag
válasz
j.davidovics
üzenetére
jónak tűnik, de 540g 40-es méretben az brutális

-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Úgy határoztam, hogy eladom 3 hónapos Blue arc 940 match edition orsómat, mindkét botomra nyeletőfékeset szeretnék tenni. Igen, meguntam a folyamatos fékállítást és a balfaszságom miatti zsinor lazulásokat.
A problémám az, hogy nem igazán tudom mit kéne venni. Dicsérgetik ezt a Döme féle carp fighter lcs 4000-et, hogy ár érték arányban úgy sem találok jobbat, 20k körül meg nem nagyon van alternatíva. Viszont egy több mint 80grammal súlyosabb, mint a mostani, így a nova lighton valszeg felrugná a balanszot nem? Gondolom ez nem lesz olyan iszonyatosan finoman futó, csendes orsó?!A másik botom medium-heavy, azon nem zavar, ha kicsit nehezebb az orsó és a futás sem olyan eszméletlen, de a light-on attól félek utálni fogom. Ti milyen orsót javasolnátok?
2 bottal csak nyűgnek érzem a nyeletőfék hiányát,állandóan tekergetni a féket, zsinorom lefut stb
-
tiger71
aktív tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Tanácsot kérnék...
Mit csináljak, ha a tó, ahol horgászok nincs 100m széles? Dobáljak én is hosszába????
Ha úgy sincs annyi??? 
Elmesélek egy régi történetet a Nagy Kékséggel kapcsolatban:
Valamikor réges-régen, még a Nézsai Ezer sziget horgásztó kezdetén, egy akkor kezdő feederező (én
) ott kergette a halakat, haverokkal, akik bojliztak. Az akkori "házi verseny" eredménye 11:4 lett a hosszú előkés feeder javára. 
A csattanója az a dolognak, hogy kb 50m-re tőlünk horgászott a Nagy Kék Főnök, akinek mindösszesen 1-2db pontyot sikerült fognia...
Bár az igaz, hogy akkor még nem volt BlueFusion, s nem is dobott 100m felött... Így már érthető, hogy miért megy mostanában ez a marketing (vagy azóta is).
Szerintem, ez a maradandó negatív élmény adta meg az utolsó löketet...

-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
Pedig pont a horgászatról alkotott véleményed érdekelt volna

-
válasz
sityupityu
üzenetére
Na, túl vagyok rajta. Szerintem a kettőjük közül a Sipos a gázabb. Ennek a Putz-nak csak az a baja, hogy egy jól beidomított "kiskutya".
Sipos Gábor sokszor olyan szinten játssza a droidot a beszédstílusával, hogy simán kenterbe verné még Arnoldot is anno a terminátorban.
A horgászathoz nem kívánok hozzáfűzni semmit.
Azért jó, hogy ma már nem kell nagy autót vezetnem.
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
Várom az élménybeszámolót

Szombaton megyek Garden Lake-re, kisebbik lány osztályában sok pecás család van, együtt horgászunk egy napot. a 10-es helyre ülök be. Pecázott ott már valaki?
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Air 13 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Dobozos Új Dell Xps 15 9530 i7 13620h 16gb ram 1tb ssd intel uhd graphics+ Intel Arc A370M
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 11 M4 2024 256GB Wifi tablet extrákkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, elég a kisebb egyelőre, mivel első bot+ nekem amivel horgászok a legnagyobb is 3m-es picker, szóval bele kell rázódni. És igen, erre nincs nagy mélységű bányató, max 1,5-2m.

.
Mária csatornán pl rohadt jó
Ha valakinek erre esetleg van tippje szívesen fogadom
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)