Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- 🖥️⛅
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
Topikgazda
válasz miska17 #18381 üzenetére
3at fogtam, 2 kg korulieket. Estefele total leallt minden mozgas, 5 oraig szepen evett, utana mint ha elvagtak volna.
Fess: sajnos igen, indirekt modon. Nehany eve betiltottak az egyetlen szert itthon az eu noramtivakra hivatkozva, amit a kullancsok irtasara hasznaltak vagy 50 evig. Helyettesitoje, kivaltoja nincs, igy emiatt nincs vedekezes a kullancsok ellen egysegesen, vegyszerrel.
Eleg sokat kirandulunk, naponta kutyasetaltatas is van, meg a pecak. A ket lanyom 6 es 9, kapjak a kullancs altal terjesztett betegsegekre a vedooltasokat. Emellett minden peca, seta utan atnezes, illetve mindig van ( mindket kocsiban, horgasztaskamban, turacipok mellett ) nalunk szunyog es kullancsriaszto szer. Ezzel asszem megteszunk mindent amit lehet.
-
Steady74
Topikgazda
válasz miska17 #18439 üzenetére
miért keresel 40-estől nagyobb méretet? véleményem szerint matchbotra teljesen felesleges. Egy3,9-es bot egy 40-es orsóval ideális egyensúlyban van, mondjuk egy 14-16 gr-os úszóval meg olyan messzire tudsz dobni, hogy már nem látod az úszót.
Alternatívák választása:
No 1 abszolúte! Nincs jobb nála. Én 13 éve nyúzok 2 Stradicot, imádom őket.
Spro-1. Szintén van, krva jó, pici kis műszer, de a nagy halak sem okoznak gondot neki, 22-es főzsinórral lehet tépni, ha kell. Precíz fék, jó felépítés
Első löketre ennyi. Vannak olcsóbban is, drágábbak is, én ezeket ajánlom.
-
ChrisG
tag
válasz miska17 #18641 üzenetére
Bocsi, kicsit későn reagálok... SZTK-ba rohangáltam mostanság...
Szeretem a DAM termékeket, ezért kicsit elfogult vagyok, de a DAM 109,3 cm-es behúzása nagyon-nagyon mozgat! Én azt venném...
De nem elvitatható a SPRO piroskájának remeksége sem!Csak személyes vélemény...
Nem kockulok, a kocka testi adottságaimtól messze áll, inkább gömbülök...
-
-
maán
csendes tag
válasz miska17 #18883 üzenetére
Ha nem akadós a hely ahol pecázól probáld meg csökkenteni a zsinór méretét akár 0,18-as méretre és használj fonott dobóelőkét.Valamint minimum 390-es botot+min. 55-ös távdobó orsót.Ha több tippet akarsz nézd meg Döme Gábor Feederbotos pontyhorgászat nagy távolságba című videóját.
-
Emu
őstag
válasz miska17 #18949 üzenetére
Használni nem használtam, de fogtam a kezemben egy Trabucco bottal együtt (amit végül meg is vettem). Nekem a karakterisztikája jobban tetszett az általam választottnak, illetve ugyanazon dobósúly mellett sokkal "könnyebbnek" tűnt.
Mi lenne a cél? 100m+ dobásokhoz tényleg nem nagyon van jobb a Döme féle botoknál... -
Steady74
Topikgazda
válasz miska17 #18949 üzenetére
Dióverő.. van belőle ez meg a 420-as, rég óta elő sem veszem őket. Ha nagyon nagy távolságra kell horgászni, akkor jó lehet, minden másra ott a Manta EVO-X 3,9H ha ebben a kategóriában nézelődsz. Karcsúbb, szerintem szebb bot mint a SPF.. nézegesd meg a Walteréknál, ha tudod.
-
Steady74
Topikgazda
válasz miska17 #19317 üzenetére
Mivel az ára kb a fele a Stradic-nak, természetesen nem hozza ugyanazt a szintet szerintem. De nagyon megközelíti, és ezzel az új klipsszel igazán hatékony társ. Ryobit én nem hasonlítanám össze a map-pal, egyik nyeletős, másik nem. A Ryobi árából 2 db MAP megvan.
Dobástávolságot jelentősen nem csökkenti a relatíve kis mérete, írtam, hogy egy 3,6 MH bottal 30 gr-os kosárral 80 méter körül tudok dobni, lehet kis erőfeszítéssel a 90 meglenne, de nem a távhorgászat híve vagyok.
Én viszont a Stradicokat leszámítva csak elsőfékes orsókat használok, véleményem szerintem hatékonyabb a fékjük az ilyen orsóknak.
Dragon: ja, tavaly vitte el a Prérin egy ponty a botot, orsót, amiatt cseréltem.
Zoly: hajrá, képeket, beszámolót kérek majd
FFox: finom ez a hal?
[ Szerkesztve ]
-
joe979
aktív tag
válasz miska17 #19544 üzenetére
Üdv, bocs nem voltam gép közelben, néha el kell menekülni előle
Olyan nincsen, csak azt tudom elmondani én hogyan használom. Kicsit el fog térni a megszokott pickeres dolgoktól. Alapjáraton használok 2 botot. Tripod lerakva, hosszú bottartó és égnek állítva. Annyira megszerettem ezt a Dunán, hogy már csak így használom, kényelmesebb, jobban rálátok, közelebb is van hozzám. Ha sok lenne a hal, akkor marad az egy botozás .Van nálam mindig method cucc, meg sima bordás kosár is .Ezt a peca előtt döntöm el, mikor , melyiket használom, de néha felváltva. Fő zsinórba simán felmegyek 0.20.-as méretig.Nem kell félteni a picker botokat, simán bírják,SMP esetében, ugyan arról távról az azonos méretű pontyokat , hamarabb ki lehet pörgetni mint egy 360 feeder bottal. Sokszor járok úgy, vagy szomszédom van, vagy fater , és akkor nem jó sétálgatni a parton ... A Duna belém égette, hogy felesleges túlságosan lemenni , lefinomítani a szerkót. Inkább legyen kicsit vastagabb a cucc, mint a sok felesleges pirszingelés. Nem vagyok versenyhorgász, nem élek ilyen dolgokkal . Előke, 18 és 16 . A horog amit használok , az utóbbi 2 évben , azok a Guru cuccai. Kedvencem a Pellet Waggler , 10 és 12 méretben.
Balzer melyik botjával zúzod ?
Szissz
-
Zola007
veterán
válasz miska17 #20992 üzenetére
nekem is jött ilyen nemrég aliexpressről, nem olyan jó mint az ebayes
adatok (megadott átmérő/mért - megadott szakító/mért)0,165 mm / 0,24mm - 12,5 kg / 5,4 kg
0,23 mm / 0,33 mm - 19,5 kg / 8,5 kgMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
veterán
-
veterán
válasz miska17 #21754 üzenetére
Nekem nem tetszik a Balzer, a másik kettő jobb bot.
A Benzar-ól már mondtam, hogy nem rossz bot, de a három közül amit belinkeltél a Nevis Mantary a legjobb! De van ebből 3.90-es is. Ha nem indokolt a 4.20-as akkor a rövidebb jobb választás. A három bot közül mindegyik volt a kezemben, kettővel horgásztam is.Igen, középszint, ennyi pénzért nem fogsz felsőkategóriás matchbotot kapi.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
veterán
válasz miska17 #21756 üzenetére
Kb egy szinten van a két bot (Nevis, Walter). Bármelyiket veszed a kettő közül jó választás lesz amire kell.
(#21757) Sage83 "A legjobb botok szerintem!!"
Jók, de hogy a legjobbak az egy kicsit túlzás.
[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Zola007
veterán
válasz miska17 #22018 üzenetére
Szia
semmi extra, hagyományos excenter dobemelés egy kis finomítással, így az emelés alsó-felső holtpontján megváltozik az emelés sebessége az egyenletesebb zsinórkép elérése érdekében.
most pont olyan képet nem találtam amit akartam, de a lényeg ugyanez:Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Janusz001
őstag
válasz miska17 #23334 üzenetére
Méretei ott vannak a linkelt oldalon, fényerő pedig az összetolásával változtatható, de nem elektronikával van megoldva nyilván, hanem ami kilátszik, az ad fényt, így viszont eléggé tág körben lehet a fényerőt állítani.
Nekem bejött ez a lápácska, elem nem gond, reggel feldobom töltőre, pár óra alatt fel is van töltve és megint mehet egész éjszaka. -
csƵ
addikt
válasz miska17 #24407 üzenetére
Szerintem a Preston Carbonactive is nagyon jó bot lehet.
-
musli26
tag
válasz miska17 #24638 üzenetére
Én ezt a fajta horgot használom 3-4 éve.
Eddig elégedett vagyok vele.
A legnagyobb hal egy 7+ponty volt vele.
Nem hajlott ki,nem csorbul ki a hegye.Nem nagyon olvastam még itt sem ,hogy használták volna többen.
Nem annyira ismert mint pl: GURU QM1[ Szerkesztve ]
Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
veterán
válasz miska17 #25389 üzenetére
Nekem még nem, de nem tűnik rossznak. Szerintem érdemes kipróbálni.
Az orsóikkal ellentétben a nevis botok nem rosszak ám. Mondom ezt úgy, hogy nincs is nevis botom, viszont használtam-kipróbáltam már egy párat. Matchbot-ból pl a Mantaray egy kifejezetten jó darab. Persze ez már nem is olyan olcsó.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
mano660
tag
válasz miska17 #25528 üzenetére
Én a hengerest használom, melynek az élezés szempontjából hasznos hossza 75mm, és 6mm az átmérője.
Nyolcas horog volt eddig a legnagyobb, és tízes ( 2260 b ) a legkisebb horog amit rendszeresen élezek, de véleményem szerint a nagyobb, illetve a kisebb méretek sem okoznak problémát.
Szárazon használom, és a fenés végeztével betolom a védőhüvelyébe.A védőhüvely hossza 125mm, teljes hossza használatra kész állapotban 200mm.
Gondolkodtam a kúpos változat vásárlásán is, mivel azzal a horog öble felől lehetne élezni. Esetleg nagyobb horgoknál van jelentősége.[ Szerkesztve ]
"God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
kertsa
senior tag
válasz miska17 #27592 üzenetére
430m 28-as alátét, és a főzsinór Daiwa J-Braid X8 0,18mm 150 méter.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest