- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
Én csak a folyamatos szélre emlékszek az egész tavaszból, meg nyár elejéből.
-
Interceptor
addikt
válasz
joe979 #35984 üzenetére
Voltam kint az Újpesti öbölben, este 7-re értem le 8 előtt már eljöttem. 15. vagy 20. dobás környékén fogtam egy 40 dekás balint még világosabb időszakban. Csali szokásos thrill, viszont utána jelentős forgalom lett a vízen, irtó sok locsogó kajakos és üvöltöző edző, jött egy csónak is két horgásszal elkezdték dobálni a vizet part fele. Rablások is abba maradtak. Bár szerintem nem ez volt a gond, hanem talán változott a balinok táplálkozása a lehűléssel, most már jó lesz a napközbeni időszak ahogy tavaly is jó volt, és kevésbé jó a naplemente vége. Sokszor van olyan, hogy a 7 cm-es thrill felső horga is akad kívülről, ami főleg a kisebb balinoknál gáz mert eléri a kopoltyúfedelet. Most is beakadt a kopoltyúfedél alá a felső sarkánál, de vékonyan fogta hamar kijött, viszont vérzett neki valamennyire... Remélem nem döglik meg, lehet csak valami húst ért és nem a kopoltyút. Nem tudom mennyire befolyásolná a thrill mozgását ha levenném a felső horgot, meg talán lenyomnám az alsók szakállát is. Szerinted? Többiek válaszát is szívesen várom.
-
válasz
sityupityu #35997 üzenetére
Pontosan.
Mi utána mentünk, csütörtöktől. -
Én nem mondok semmit sem a tavaszra, hogy jó volt-e vagy sem, de az április 19-én lévő havazást nem felejtem el. Emlékeim szerint még nem nem láttam olyat a házunknál, hogy a kizöldült fákat ellepte volna a hó. Onnan tudom a pontos dátumot, hogy megnéztem a telefonomon, mert csináltam videót is.
Az előttünk lévő fa majdnem kidőlt, mert mivel már volt lombozata, így jóval több hó tapadt meg rajta mint az télen szokott lenni. Nagyon fura látvány volt az a havazás. -
válasz
galervin93 #35995 üzenetére
Lehet hogy igazad van, számszakilag, meglátjuk a többiek mire emlékeznek.
Én arra, hogy minden hétvégén esett, fújt, persze biztos túloz a memóriám, de egyértelműen nem volt szép tavaszi hétvége talán egy sem.
Lehet, hét közben más volt, de én pecailag emlékszem mindenreaz meg a hétvége.
Arra is emlékszem, a május 1. előtti hétvégén mentünk el egy szokásos helyre, és előző nap még vastag hó esett, örültünk hogy hamar elolvadt, de hideg is volt, orkán is volt, míg tavaly március végétől már volt pár tavaszi hétvége. -
joe979
aktív tag
válasz
sityupityu #35992 üzenetére
Értem, hogy érted
-
válasz
sityupityu #35989 üzenetére
Egyetértek.
Egész tavasszal ezt vártuk, aztán nem lett belőle semmi, tél után (vagy ősz után amilyen idő volt....) rögtön nyár lett, kánikulával. -
-
joe979
aktív tag
válasz
sityupityu #35990 üzenetére
A tévé már csak ilyen, semmi vészest nem látok, egész évben alig van vízszint , persze a pecának nem jó az áradás ---
-
Pont most beszéltek a tévében a Dunáról és elhangzott, hogy a szlovákoknak köszönhetjük, pontosabban valami karbantartási munkálatnak, hogy ekkora vizet zúdítanak ránk.
-
-
joe979
aktív tag
válasz
sityupityu #35987 üzenetére
Aha, mert amikor kitudtam volna volna menni, akkor szépen sütött a nap, ez sem hiányzik már , borongós ködös időre vágyom
-
-
joe979
aktív tag
válasz
sityupityu #35985 üzenetére
Az oké, de unom nagyon ..
-
-
joe979
aktív tag
válasz
Interceptor #35979 üzenetére
Én sem mentem, vártam a tegnapi borongós időt, azt ma is áradás, meg süt a nap ...
-
csƵ
addikt
Method spay! Befújod magad vele és máris jönnek a kapások.
-
Interceptor
addikt
válasz
sityupityu #35978 üzenetére
Júliusban és Augusztusban alig voltam horgászni talán 4-szer mentem ki. Nem így terveztem.
-
válasz
Interceptor #35977 üzenetére
Amikor azok a nagyon melegek voltakén nem is foglalkoztam a horgászattal, inkább strandolni mentem.
-
Interceptor
addikt
válasz
sityupityu #35976 üzenetére
Viszont legalább nincs az a rohadt meleg, az is sokat rontott a helyzeten, legalábbis az én esetemben, mivel balinozok.
-
válasz
Interceptor #35975 üzenetére
Én így a nyár végén-ősz elején már nem szeretem az ilyen ingadozásokat. Most, hogy az utóbbi 1,5 hétben tök nyugodt volt a vízállás újra jól lehetett fogni békés halakat. Augusztus eleje-közepe tájékán olyan szinten rosszul ment a hal amire nem is nagyon emlékszem, hogy lett volna hasonló.
-
Interceptor
addikt
válasz
sityupityu #35974 üzenetére
9-én mennék Nagy Duna, nem tudom addig megtisztul e víz, ez az egy problémám van az áradással, hogy kakaós lesz tőle a víz.
-
Dunai horgászok, már megint jön egy kis víz.
Pedig most viszonylag fix volt a vízállás az utóbbi egy hétben, végre lehetett is halat fogni.
-
hermanyi
addikt
válasz
zsola32 #35970 üzenetére
0.14 es előkével pontyozok
Vegyél szerelékes létrákat arra megcsinálod a komplett szereléket .Azok meg elférnek szinte bármibe . Nekem anno sima mezei barkács ládában voltak ,alul a létrák felül pedig a kiegészítő apróságok ,ólmok horgok szelepgumik(nem röhög idő kellett ,hogy belássam néha jó ha a spiccbot is be van gumizva)
Főzsinórnak ha megvan már akkor használd el ,de ha snecizel akkor 0.14 es főzsinór ,0.10 es előkezsinór kezdésnek ,16-18 as horog bőven elég, 16 osal akár kilós két kilós halig jó vagy .
És a spic bot után jön a Rakos ,nem a match horgászat . Match szerintem az egyik legösszetettebb horgászati módszer ami van . Ahhoz rengeteg kitartás ,gyakorlás , csomó bogozás az út -
Bajgunar
senior tag
válasz
tomrRRR #35912 üzenetére
Nekem ilyen van:
Ron Thompson ~14k. (kedvezménnnyel 12.600 volt.
K.jó. Mindenhogy álltható. És stabil is. Könnyű is, meg kis helyen is elfér. -
zsola32
őstag
ne nevessetek ki, de egyre jobban tetszik a spiccbotos horgászat, jelenleg a snecifogásban ki is merül a "vadászat". a gyerkőcöknek már volt 2 illetve 3 méteres botjuk, én vettem egy 4 méterest, belépő szint, DAM üvegszálas.
a hozzá való dolgoknak szeretnék venni egy kis horgászládát, ebben kérném a segítségeteket.
jó lenne, ha hosszanti tárolók is lennének benne, hogy a kis 0.5-1.0 grammos úszókat is biztonságosan tudjam tárolni.Tudnátok ajánlani a fenti szempotnak megfelelő szerelékes ládát, pici méretben (ez kb. 30 cm hosszt jelentene) köszi.
és még egy kérdés, milyen "főzsinórt" vegyek szerintetk a spiccbotokra?
(még régebben vettem egy GURU N-GAUGE spagót, 0.19 mm vastagságban, ez lehet jó is lenne...)
a Decathlonban találatm Caperlan előkötött horgokat, 14-est vettem, ez úgy tűnik jó a snecizéshezérdekes dolog ez a peca, néha hálóval nem tudunk kishalat fogni, ekkor jön a spiccbot, mely azért hozza a kishalakat. ha megvan a kishal, lehet süllőzni, ami már egy teljesen más horgászat.
ha megvan a spiccbotozás, talán arra már rá lehet építeni a match horgászatot, amiben sajnos nagyon el vagyok maradva, de szeretném megtanulni...
-
joe979
aktív tag
Ha holnap is ilyen f@ca idő lesz, kimegyek gébezni
-
-
tomrRRR
senior tag
Szerintetek ez mennyire felelne meg egy bojlis boton? Távdobó orsónak elmenne: Carp Expert 6000
-
Grillo
őstag
-
joe979
aktív tag
válasz
sityupityu #35954 üzenetére
Mondasz valamit, ki tudja hol fogta és ki
-
-
joe979
aktív tag
Urak ! Úgy döntöttem , megválok pár Shimano cuccomtól : Steady74 topikgazda engedélyével ! Egyszer rakom ki , várok vele vagy 2 napot,utána elérhető Shimano adok veszek csoportban, lehet rá aludni. Itt kicsivel olcsóbban fog el menni ha kell valakinek : Privátban írjatok .
Shimano Technium 4000 FC / 2 fém dob : 28,5k
Shimano Biomaster 5000 CFB / 2 fém dob 48,5k
Shimano Ultegra 390 Match Heavy Feeder , vékony blankos,apró gyűrűs 2,3,4 oz spiccek. 38,5k " ritka "
Shimano Tribal S.T.C Medium feeder 360 , 1,2,3,4 oz spicc + avon tag + cordura cső ! 48,5k " ritkább "Hibátlan, makulátlan állapotban, nem sokat voltak használva, egyikben sincsen 10 peca !
-
-
joe979
aktív tag
válasz
FireFox1996 #35937 üzenetére
Úgy tudom, szépen ömlik bele a szar . Lesznek pár éven belül gondok az RSD-én ez miatt ...
-
Kelvin
őstag
válasz
FireFox1996 #35937 üzenetére
Nem is az, hogy tisztább de egészségesebb. Én már évek óta nagyon sok rosszat hallok olvasok az ottani vízminőségről.
-
tomrRRR
senior tag
hermanyi: Szép grat
Segítséget szeretnék kérni, bojlis botomra néznék egy jó fajta nagy, távdobó nyeletőfékes orsót. Tudna valaki segíteni a keret az kicsit kevés
max 15k nemtudom ennyiért lehet-e venni, de inkább Kína fele mennék el, mert ott azért találtam pár jót, csak kérdés, hogy megkapom-e a minőséget.
-
Csendtörőnek egy múlt heti történet.
Épp szedegettem ki az említett bodorkákat, erre kiugrott a stégre egy 10 centis csuka.
Nagyon cuki volt.
A stég mellett összefüggő levélszőnyeg van, minimum 20 centire van a víz a stég alatt, jó nagyot ugorhatott.
Gondolom nem tudta mi van fölötte
Mire felkeltem volna visszasegíteni, már megoldotta egyedül. -
-
zsola32
őstag
válasz
Interceptor #35926 üzenetére
az ali-s verziója gumihálós, 8 dolcsi környékén, viszont ha jól tudom nem teleszkópos a nyele.
meg a kb. 4 hét szállítás...
ma már viszem is magammal az új merítőt. és összecsukhatóKelvin: nekem tetszik, és ha méretes a halacsaka, persze hogy nem engedem vissza.
az elmúlt 3 hétben több süllőt fogtam, nem gumis meítővel szedtem ki őket, és nem akadt el a hal, tudod én nem pergetve süllőzők, hanem fenekező módszerrel fogom őket. -
hermanyi
addikt
válasz
tomrRRR #35921 üzenetére
Ha eldobod, rálépsz,simán csak butuska vagy és azért törik erre van biztosítás. De a garanciát felejtsd el. Ha leesik a gyürü mert szarul volt gyárilag felrakva, vagy anyaghiba miatt törik a bot akkor arra van a garancia, ha be tudod bizonyitani,hogy nem te vagy az idióta használó.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
tomrRRR #35921 üzenetére
elvileg jár a garancia/szavatosság mindent termék vagy szolgáltatás mellé. Az, hogy valamihez nem adnak (itthon), azt vagy el kell a pcsába felejteni, vagy megkérdezni a kintieket jól van-e ez így. Shimanonál meg mire elintéznek valamit, addigra már Holler barátnője is teszthorgász lesz a HDnál.
Régebben volt egy horgaszbiztositas.hu oldal, ami sajnos behalt, ott ha volt biztosításod, akkor fizettek bottörésre is. Ingóságok biztosításánál tudsz sportszerek sérülésére biztosítást kötni, kérdezz rá valamelyik alkusznál.
Daiwánál pl szó nélkül cserélik az első törött botot/tagot, nem sz@roznak vele, hogy anyaghiba vagy user.
-
tomrRRR
senior tag
Horgászbotokra nem tudjátok, hogy minden esetben adnak garanciát? Ha pl rálépek, kettétörik stb. leesik a gyűrű...
Valamint néztem egy 50 ezer ft-os bojlis botot amire nincs garancia Sportex Brilliant Carp, s néztem egy Shimano bojlis botot 10 ezerért oda szól 3 év garancia, furcsa. Nem mindegyik forgalmazó ad garanciát. A shimano viszont majdnem minden termékére. -
-
tepenzed
őstag
engem elsősorban a különböző csalik vezetési technikája érdekelne. Ilyenkor lenne jó egy medence, abban látnám, hogy mi is történik a víz alatt
A merítésen is gondolkodtam. Láttam, hogy a csukákat magabiztosan szedik ki kézzel, de nekem ez szerintem nem menne (legalábbis egyelőre nem látom, tuti a horog a kezemben végezné vagy éppen a csuka harapna meg egy idő után). Ha veszek egy ilyet mondjuk [link] és szépen lefektetem a fűbe és úgy szedem ki fogóval a horgot, az is jó nem?
-
válasz
tepenzed #35917 üzenetére
Én nagyon szeretem nézni az ilyen filmeket, és mindig az jut eszembe, hogy hú, ezt így is lehet, meg hú ez milyen tök jó ahogy csinálják.
Aztán összehasonlítom a saját lehetőségeimmel (felszerelés - ha olyan vízre mennék mint ők, akkor se vennék legtöbb esetben annyi és olyan cuccot, víz - a saját vizemhez kell igazodnom, és bármit csinálok, nem lesz olyan mint bármelyik videón az aranybánya vízterület, helyismeret - ismerem a saját területem, de sose lesz annyi időm kitapasztalni minden négyzetcentimétert, mint nekik, a legjobb helyre menni meg talán pláne nem, stb.), és felébredek. -
tepenzed
őstag
Tudom, hogy vízparton lehet a legjobban tanulni, de esetleg ajánlanátok olyan videó sorozatot, újságot, könyvet, amből a pergetéssel kapcsolatban sokat lehet tanulni? Főleg csuka, süllő, balin érdekelne
-
tomrRRR
senior tag
zsolt1225, golyós, zsola32: Köszönöm válaszotokat, marad a manta forest center akkor.
-
tomrRRR
senior tag
Ezek a fajta rod-podok stabilak? Mit gondoltok.
Vagy inkább maradjak a sima rod podoknál.
-
tomrRRR
senior tag
Kicsit megtört a rod-podom a múltkori horgászat alkalmával (8kg amúr). Néztem az amazonon egy bottartót, valakinek esetleg van ilyen vagy hasonló? Vagy rendeltetek már esetleg horgászbotot, rod-podot milyen állapotban kaptátok meg?
12800FT ennyiért szerintem ajándék, ha tényleg így néz ki.
-
válasz
FireFox1996 #35900 üzenetére
Nekem is van ilyenem, hasznos cucc.
A többi növényzetet meg egy házi 4 ágú 'vasmacskával' irtjuk, bedobjuk, kihúzzuk, és szépen begyűjti amit nem szeretnénk hogy ott legyen. Nagyon hamar nagyon jó eredményt lehet vele elérni, és olyan messzire dobod a partról, csónak nélkül, amilyen messzire akarod. -
-
sysyka
csendes tag
Sziasztok!
Egy amatőr kérdésem lenne hozzátok. Az interneten keresgélve egy alapvető dologban zavarodtam össze teljesen, melynek kiigazításában most a segítségeteket kérem. Ez az orsó feltöltés.
Korábban vásároltam már Nevis zsinórt, melyen az orsóra feltöltve azonnal spirálszerű csavarodást tapasztaltam az első dobást követően. Az interneten két metódust találtam:
-Az egyik szerint a zsinór hordozódobot lapjával kell a bot felé állítani, ezzel kerülhető el a csavarodás, (https://www.fishingunited.com/images/featured-articles-spoo ling-your-own-reels_clip_image002.jpg)
-a másik szerint pedig pont ellenkezőleg, a dobot úgy kell beállítani, hogy könnyedén szaladjon le a zsinór (a zsinór felénk gördül le a dobról).Ismételten Nevis zsinórt vásároltam, és most állok az orsó feltöltése előtt. A kérdésem tehát az volna: mi a helyes eljárás?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdvözlettel:
Szilveszter -
fess
őstag
válasz
menő a maszkja
-
MK VII
veterán
válasz
Mi gereblyét szoktunk egy hosszú bot végére rögzíteni és csónakból kipucoljuk a területet..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Spórolós topik
- Gumi és felni topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen NAS-t vegyek?
- Ajka és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest