Hirdetés
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jansky1
senior tag
válasz bandi0000 #33797 üzenetére
Én is furcsálltam először, míg le nem írtad, hogy Füzes tó. Ott tényleg "így szokás". Bojlis botra távdobó method kosár,azt had szóljon. Ahhoz meg tényleg nem árt egy vastagabb előtétzsinór (dobóelőke).
Viszont egy jobb jól összeállított feeder + orsó kombóval simán meg tudod dobni a szükséges távolságot és árban sem horribilis. Így még furcsán sem néznek rád (mondjuk nem kéne vele foglalkozni...).
[ Szerkesztve ]
-
joe979
aktív tag
válasz havri1 #33796 üzenetére
Sztem a Tímárnak 2 jó kajája van alap szinten. A citromos sárga, valamint a bodorkás.
De én már többet nem veszek Tímártúl semmit sem, nyert a faszkönyv által Tímár napernyőt, amit meg sem kapott tőlük, mert akkor volt mikor volt a roki vb , és kirabolták őket, talán ez 2 éve volt. Ment a hebegés hápogás ezért és ezért nem küldik az ígért nyereményt , mert éppen nincs, meg bla bla bla .....
[ Szerkesztve ]
Szissz
-
bandi0000
nagyúr
válasz jansky1 #33788 üzenetére
köszönöm, mint mondtam nem vagyok profi, csupán szeretek horgászni, értem h a legtöbb tagnak mi a baja velem, mert én tényleg nem értem, miért baj ha bojlis botot használok fenekezésre vagy épp más, nyilván nekem is meg van a szakterületem, és ugyan így reagálok a hasonló esetekre én nekem nem igen van időm hogy olyan szinten bele mélyedjek ezekbe mint itt egyesek, pláne évi 5-6 alkalomra kár is, és épp ezek miatt is spórolok is a dolgokon, mert nem akarok kiadni 100k-t pl egy bot+orsó kombinációra
Xbox One: bandymnc
-
havri1
félisten
válasz zsola32 #33795 üzenetére
Én mindig Tímárt veszek alapnak. Dunára keszegezőset ami talán vaníliás, tóra meg az epres pontyosat. Nekem bejött (bár mindig teszek hozzá ezt azt) , de tavon az Aqua Garant jobban adja. Persze a múltkori rendelésem szerintem kamu, mert azóta sincs semmi, csak a hitegetés.. Ha hétfőn nem érkezik meg, mástól fogok rendelni.
[ Szerkesztve ]
havri
-
zsola32
senior tag
válasz tepenzed #33792 üzenetére
még múlt héten próbáltam, egy éjszakai horgászaton, kapások voltak rá, de nem tudtam vele halat fogni.
ma nem vittem magammal, de legközelebb ismét kipóbálom, egy hajnali pecán.egyre több timáros etetőm van...
eddig a horgászboltban a maros kajákat favorizálták, de találtam egy másik boltot náluk csak timár megy.
a fish fruit viszont adott halat -
zsola32
senior tag
érdkes volt a mai horgászatom, fél ötkor már kint volatam a parton, fél hat felé indultak a rablóhalak is.
egy elrontott bevágást követően, kitekerés közben rávágott egy csukesz a methodra, és ami a vicc, ki is tudtam fogni. 1.5kg-os lehetett...
pontyok ma elkerültek, csak keszeget tudtam fogni -
Steady74
Topikgazda
Ernyőt keresek, a kettő ami most van kezd gallyra menni (10+ évesek)
Nem akarom azonnal a HD ernyőjét megvenni, árban az a legkedvezőbb. 2,5m-es kellene, mit javasolnátok?
-
ispi
tag
válasz tepenzed #33748 üzenetére
Nem volt még, ma is fenéken voltak a halak még dél körül is, így nem tettem föl.
Tesztelésre került viszont ma a méd in csájna gumiszúnyogom (1,55$ / 200db) dévéres etetőanyaggal, és szerették. Csak sajnos elleptek mindent a kis karikák, még le sem ért és már húzták, aztán mikor a törpe harcsa is bedőlt neki, akkor felhagytam vele. De működött egész jól, jó lesz ez...Csak az normális, akit nem ismersz eléggé.
-
CoRt3z
tag
Sziasztok.
jofogas - aqua garant Tőle rendelt már valaki aqua garant pelletet? Mennyire lehet megbízható?
Más. 150g dobosúlyú feeder bottal mekkora methode kosárral lehet még dobni biztonságosan?
Köszi. -
bandi0000
nagyúr
válasz Interceptor #33777 üzenetére
köszönöm, szerelékre van valami forgatókönyv hogy mit hogyan kell csinálni? vagy csak felpakolom egymás után és kész?
-
tepenzed
őstag
Nem probálkozott valaki mostanában, Shimano CX light feeder még mindig/vagy már örökké beszerezhetetlen?
-
bandi0000
nagyúr
nem gondoltátok h ilyen nagy a baj mondom én csak fenekezet, ez a method kosár megtetszett, laikusként azt mondom h ugyan az mint a rendes kosár csak más a formája
-
bandi0000
nagyúr
szerelék mêg semmilyen, most határoztam el, hogy megtanulok normálisat kötni
a 3m es az csak 50g os a 3,6 meg asszem 100, de tervbe van, hogy veszek még egy nagyobb távdovót
-
bandi0000
nagyúr
most lehet én keverek valamit, de a feederezés nem az amikor csak a spicc jelzi a kapást? na én nem ezt csinálom, simán fenekezek és kapásjelzőt használok
-
joe979
aktív tag
válasz bandi0000 #33764 üzenetére
Abban igazat adok a többieknek, hogy egy vastag damil sokat ront a feederen, nem arra vannak kitalálva. Én csak a folyami részről beszéltem valamint nem egységes ez a szakitó mizéria, és sok esetben fölösleges itt. Amit linkeltél boltot drága. Inkább nézelődj FishingTime . 3500 felett, ki is viszik házhoz, ingyé ... Jó hogy szóba jött. Rendelek Sufixot , Gold színem még nincsen
Szissz
-
bandi0000
nagyúr
köszönöm mindenkinek, igazából ebből a boltból kéne választanom, valami színes damilt tudtok mondani ebből a boltból? mielött kérdezitek, azért szeretem a színest mert azt látom
-
joe979
aktív tag
válasz feco70 #33762 üzenetére
Mármint horgászati szempontból, biztos nagy küzdések lehetnek.
Igen, sajnos ilyen hal ez. A nagy többség utálja a busát. Haverom megvan érte veszve. Ő azt vallja, pont azért olyan finom, mert "pocsolya" íze van
De mintha valahol azt olvastam volna, hogy a húsáról le kell a kapni a bordós részt, és akkor egész fogyasztható .Szissz
-
feco70
senior tag
válasz joe979 #33747 üzenetére
Én nagyon szeretem a halat, de a busa nekem egyáltalán nem ízlik. Úgyhogy én nem horgászok rájuk. De vannak páran nálunk akik rá horgásznak, fognak is rendesen. Néha húzza a csónakot nekik, akkorák vannak. De nagyon sok van, napsütésben húszas harmincas csapatokba verödve látni őket.
-
joe979
aktív tag
-
bandi0000
nagyúr
és milyen vastagat kell venni? most ez a szakító szilárdság mit jelent? ha 11 kilót bír akkor egy 12 kilós hal szakítja el?
-
tepenzed
őstag
válasz bandi0000 #33753 üzenetére
a bojlis botot nem teljesen értem, hogy miért vetted feederezéshez, sztem nem lett itt sok minden átgondolva teljesen
Tegyél rá egy 20 vagy 22-es zsinort, dobóelőkével nyugodtan dobhatod 100 méterre [link]
vagy [link] Nem tudom milyen orsód van, nézd meg mennyi zsinór kell rá
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
milyen fő damilt ajánlotok akkor távdobó bothoz? Ha mákom van akkor ki tudom cseréltetni ezt a vastagot, valahogy én is elsiklottam felette tegnap
-
Norbi988
csendes tag
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem😀 Orsó választás előtt állok és nem tudok dönteni. Adott egy 3.60-as heavy feeder bot és hozzá szeretném valamelyiket a kettő közül.
www.haldorado.hu/termekek/orso-c2/match-feeder-c162/wychwood-solace-8-acs-i27147
https://www.haldorado.hu/termekek/orso-c2/match-feeder-c162/map-carptek-acs-4000-fs-i23149
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz joe979 #33747 üzenetére
A 2,7-es 30-80-as spin blade botommal még lehetne is, ha rákötöm a 40 grammos pilkert, repül vagy 70 métert dobásnál, pont oda esik be ahol a legtöbb busa van, megvan az esély a beletekerésre. Viszont ez nem a legkorrektebb módszer a hal kifogásának
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
bandi0000
nagyúr
0,275 pontosan, miért mi a hátránya ezzel ? úgy voltam vele hogy jó erős legyen már ha már veszem, egyik botom távdobó, gondolom annál jobb lenne ha vékonyabb lenne ugye?
(#33741) tepenzed: köszönöm, néztem is csak tegnap elfelejtettem venni, de majd ha legközelebb megyek akkor beszerzem, mert tetszik ez a megoldás
(#33742) Interceptor: Köszi ezt majd akkor kipróbálom
-
feco70
senior tag
válasz Interceptor #33733 üzenetére
Sokan el se tudják képzelni mekkora pontyok vannak a dunán. Sajnos nálunk az öböl tele van busával, akkorák mint a fél csónak.
-
Interceptor
addikt
válasz bandi0000 #33739 üzenetére
[link] Legalábbis én ezt használom a fluorocarbon előkéknél a kapcsok rákötéséhez, és garantált atombiztos kötés.
(#33743) feco70 : az újpestiben április-május nagyon sok busa megdöglött, tele van a part 5-6kg-os busák tetemével, most már nem nagyon lehet érezni a szagukat szerencsére
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
-
bandi0000
nagyúr
válasz tepenzed #33737 üzenetére
már tegnap meg szakértettem, mert amilyen damil volt az orsón, azt szabad kézzel el tudtam szakítani szóval mocsok szart raktam rá, nem is tudom miért
forgókapcsot milyen csomózással lehet atom biztosra kötni?
tegnap beszéltetek erről a methood kosárról, úgy hogy én is beruháztam egy EXC METHOD FEEDER IN-LINE SET-re, 1700 ért nem volt drága, próbára tökéletes, ha bejön esetleg akkor beruházok a dömésre
-
bandi0000
nagyúr
-
tepenzed
őstag
válasz bandi0000 #33732 üzenetére
a monofil miatt kell nedvesíteni, hogy ne melegedjen túl, mert gyengülne akkor és hamar elszakad, monofil csomót mindig nedvesítsd meghúzás előtt.
Egyébként fonott dobóelőkére miért esett a választás?
20-asnál kisebb zsinórt használsz? nagy kosarat használsz?(50g felett?), 80 méteres dobások?, akadós hely?(#33728) Interceptor: köszi, azt reméltem egyszerűbb lesz
[ Szerkesztve ]
-
joe979
aktív tag
válasz Interceptor #33728 üzenetére
Ha nem sürgős akkor jövő tavasz Lidl, 5 ropi a kurbli , mindent visz
Szissz
-
Interceptor
addikt
válasz feco70 #33730 üzenetére
Csak a Dunán horgászom bár én csak pergetek. Újpesti öbölben a falról láttam balin nézés közben egy 3-4kg körüli ponyot ahogy feljött egy 8-10 másodpercre, aztán egy 10kg körüli busa is feljött, akkora szája volt brrr. tegnap szintén az öbölben láttam egy döglött kis pontyot a partszélen, meg egy sérült balint. Múltkor a nagy Dunán egy sérült kg körüli pontyot.
(#33731) egykettő: én tróger vagyok és snitzert használok, ha éppen valamiért vágni kellene
(#33716) ispi : Otthon legyártok 5-10db fluorocarbon előkét, külön külön kis simítózáras tasakba kerülnek, parton csak elő kell venni rácsavarni a fonott főzsinórt és mehet is a horgászat.
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
válasz tepenzed #33726 üzenetére
már csak azért, mert csak megcsinálom ezt a fonott előkés dolgot, aztán a csomónál nem lenne nagy hátrány ha nem akadna meg a gyűrűkbe, ha leégetem és utána megrángatom, nem enged el, akkor valszeg elég erős ugye?
ezt a csomóvizezést miért ajánljátok ?
-
egykettő
aktív tag
-
feco70
senior tag
Valaki szokott itt a dunán horgászni?
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz tepenzed #33724 üzenetére
Jó kérdés, szerintem ahhoz a bothoz egy 260g körüli 3 ezres orsó lenne jó, igazából ki kéne próbálni, mert nem lehet biztosat mondani. A 2,1 m-es jiges botomhoz jó nekem a 315 gramm körüli 4ezres ryobi zauber, nem tudom a bot pontos dobósúlyát(medium fast), de elég jónak tűnik a súlypont, bár szerintem le lehetne menni nekem 260g-ig is talán, gondolom orsó függő is.
[ Szerkesztve ]
-
feco70
senior tag
Én nem tudom mi lett a nagy dunával, a jól bevált pontyos helyeken is mindenhol márna jön. De már tavaly is. Lehet, hogy ennyire elszaporodott?
-
bandi0000
nagyúr
amikor levágjátok a felesleges damilt, azt vissza szoktátok égetni? és ha igen mivel?
-
gban
veterán
Az hagyján, de enyém még öreg is
De az se mindegy milyen irányból jön a kapás, de erről a közös pecások többet tudnának mesélni a pumpával meg a többi játékszerrel - ott csak fiúk voltak ha jól tudomodrif: egy jól telepített tóval
[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
zsola32
senior tag
holnap dél-fél egyre megyek dolgozni, így hajnalban elmegyek horgászni.
viszek magammal egy pergetős szettet is, hátha ...a multkori "method kosár rablás" nagyon tetszett... -
ispi
tag
válasz Interceptor #33708 üzenetére
Én albright kötéssel kötöm össze a fonott dobóelőkét a mono fő zsinórral, rettentő stabil kötés, még soha nem csúszott szét, vagy szakadt el.
Viszont most akarok egy hatékony, egyszerű, "csomószegény" elhagyó feeder szereléket csinálni, ami könnyen szétszedhető és nem kell zsinórt vagdosni, amihez ezzel a not a knot kapoccsal jó ötletet adtál!Csak az normális, akit nem ismersz eléggé.
-
bandi0000
nagyúr
mert miért nem jó ez a dobó előke? a srác annyi hátrányt mondott, hogy ha bent szakad, akkor oda a drága fonott zsinór is, míg a másik esetbe csak a szerelék
-
galervin93
addikt
Jupí, hosszú-hosszú szünet után indulhat a matchezés meg a pergetés.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
mano660
tag
válasz bandi0000 #33709 üzenetére
Tapasztalatom alapján a két zsinór összekötésére, a Blood csomó a legalkalmasabb:
Blood csomó
Kevésbé szakad mint az Uni to uni, ráadásul kisebb csomó keletkezik, szinte észrevétlenül halad keresztül (persze ez zsinór függő) a gyűrűkön.
Talán egy picit nehezebb kötni, de érdemes megtanulni."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
bandi0000
nagyúr
Köszönöm szépen a segítséget, egyrészt rosszul is kötöttem arra rá jöttem, másrészt gyenge is volt a fő damil, gyakorlatilag puszta kézzel el tudtam szakítani, és ráadásul most bevásároltam a horgászboltba és, a srác elmagyarázott mindent, szóval most már tudom, hogy dobó előkét kéne használnom, mert eddig csak a szereléket raktam rá egy forgókapoccsal a fő damilra
amúgy ehhez a kötéshez mit szóltok, a dobó előke és a damil össze egyesítésére?
-
Interceptor
addikt
válasz Szeszkazán #33704 üzenetére
Fonottat csomózni nem a legjobb ötlet. A fluorocarbon előke egyik végén not a knot kapocs van, arra tekered a vékony fonott főzsinórt.
[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
válasz golyós #33705 üzenetére
Akkor is csak a lila.
Amúgy ha Gabi értene a bizniszhez, a HD alsónadrágot már rég a piacra dobta volna.
Egyrészt mert enélkül nem pecás a pecás, másrészt meg az év biznisze lenne - gondoljatok bele, ebben minden kukacra lenne kapás, akkor is ha bénácska - aprócska.Postázást nem vállalok.
-
Szeszkazán
senior tag
válasz Interceptor #33703 üzenetére
Ez fonottra is jo?
-
tepenzed
őstag
válasz joe979 #33701 üzenetére
igazából szerintem mindenki csak irigy, ki ne akarna a HD csapathoz tartozni. Már terveim között szerepel a lila fuzió, csak Gabi elfoglalt mostanában az új kiegészítőkkel, nem is csoda: szék, kosár, merítőnyél, light bot.., nehezen tud összejönni a találka, addig Imre tanácsait magolom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sorozatok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Horgász topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest