Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doblós
aktív tag
válasz Gabesz26 #19607 üzenetére
Szia!
Nekem van egy,a legerősebb spiccel,ami ugye elméletileg 150 grammig terhelhető,dobtam már 160 grammos kosarat a dunán,töltve kb.190 gramm volt.Azt bírta egész nap,persze csak ésszel,nem izomból.30 métert reptettem,azt bírta.A legfinomabb spiccel 50-es kosár+kaja,kb 70 gramm,az simán dobható vele,nagyobb távolságra,60-70 méter.Nem kell megijedni,csak ésszel kell vele dobálózni.Azt vettem észre,hogy ennek a botnak minimum 50-es kosár kell+anyag.Mondjuk nekem 390-es van.
Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
-
[-HERO-]
senior tag
-
-conrad-
addikt
válasz Gabesz26 #19725 üzenetére
Hali,
a mantákat nem ajánlom, nem fogsz benne elférni.
Nekem egy 3 fakkos volt, a 145 centis az inkább 141, így nem fér bele normálisan a bot amihez elvileg veszi az ember, illetve öblös az orsótartó rész de max 2 orsóval szerelt bot fér el benne normálisan ha a két szélére teszed, mert összenyomják a középső fakkot.
(nekem csak 40es orsók voltak rajta de nem fért el benne a 2 feeder meg a matchbot orsóval együtt)
ilyenem volt -
gerii
addikt
-
Zola007
veterán
válasz Gabesz26 #19966 üzenetére
etetőanyag, kéz és szemmérték függő.
De mondom a tutit : otthon bekeversz egy dobozban egy marék etetőanyagot abból amivel használnád
Elmész a horgászboltba és belenyomod. Általában van grammos mérlegük és leméreted.
megismétled vagy 3x
Ez a legegyszerűbb és legbiztosabb módja, az interneten keresztüli tenyérjóslásnál mindenesetre pontosabbEgyébként javaslom a többieknek is leméregetni a vásárolt ólmokat is
Vettem párat, a papíron 40g-os ólom pl. 50g, a 70g-os 78g, aztán csodálkozunk ha ezek a "csak picivel több mint kéne" dolgok összeadódnak és törik a spicc.[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
mano660
tag
válasz Gabesz26 #19966 üzenetére
Szia!
A Preston L-es kosarak kb 20-25 gramm etetőanyag befogadására alkalmas (több dologtól is függ).
A bot is meghatározó, például az én Manta Evo-X 360-as botom is 15-60 gramm dobósúlyú, és a 40 grammos kosarat megtöltve (kb. 65 gramm) merészen suhinthatom károsodás nélkül.
Üdv: mano660"God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
Zola007
veterán
válasz Gabesz26 #19971 üzenetére
A Deáky félére írtam, amit írtam
HD method flat : ekkora eltérést még nem láttam, ez nagyon sok, azzal a 60-as bottal már ezt a kosarat nem erőltetném.
Egyébként az Energonál anno azt mondták, hogy dobósúly mínusz 10% legyen a max használt tömeg.
Szerintem érdemes betartani, főleg ha fonott dobóelőkével pecázik az ember.
Mivel a fonott nyúlása minimális, ezért a hirtelen fellépő nagy erőt nem tompítja úgy dobásnál mint a monofil.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
-
Zola007
veterán
válasz Gabesz26 #20167 üzenetére
Próbát megér akkor is, láttunk már karón varjút
nekem is itt vagy doboz Sufix Gyro, akciósan vettem vagy 600-ért a 10 métertMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Steady74
Topikgazda
válasz Gabesz26 #21245 üzenetére
Nova Light egy igazi lágy bot, szerintem tavasszal/ősszel 0,10/,012-es monofil előkéig probléma nélkül használható közepes méretű (5-7 kg) halakig. A Manta egy fokkal erősebb bot, M bottal simán, mondjuk egy Préri egyes tavon akármekkora halat megfogsz vele. Karcsú, jó gyűrűzésű bot, és annak ellenére, hogy nem azt hirdetik, hogy 150 métert dobsz vele, parádés vele a peca: a dobás, a fárasztás. 3,6 MH bottal én (170 cm nem éppen kisportolt alkat ) simán dobok 70-80 métert kicsi, 40-es méretű orsóval. Tapogasd meg őket, walterboltban sokat segítenek az eladók. Ha az Újbudai üzletbe mész, és ott van Novák Jani vagy Sivák Matyi, örömmel segítenek és nekik rengeteg tapasztalatuk van ezekkel a botokkal.
-
-
Zola007
veterán
válasz Gabesz26 #22320 üzenetére
ez is egy szép példa arra, hogy néha jobb nem tudni mi van burkolat alatt
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
joe979
aktív tag
válasz Gabesz26 #22337 üzenetére
Pecáztál már velük ? Mármint az álmaid botjaival ? Viszont én még nem sajnos, viszont csak felvételen láttam , vagyis Feedermania van anyag a Walter Wolrd Champion botjáról, és meg lehet nézni hogyan fáraszt vele Jankovich, Valahogy nem látom a boton azt az erőtartalékot, olyan lehelet óvatosan tartja a botot fárasztás közben, hogy bele sem mer húzni, persze ettől lehet jó bot , csak az árazás szaladt meg, gondolom a Daiwa miatt, bár nem tudom , hogy ők készítik e .
Szissz
-
joe979
aktív tag
válasz Gabesz26 #22341 üzenetére
Ez a része oké, de ezeknek a botoknak pont az a célja, rövid távon minél nagyobb menyiségben kitermeld azt ami horogra kerül, legyen az bármekkora méretű . De visszatérve , nem csak a 10+ hallal bánik így hanem a sima teszkós mérettel is ... Holott pont ez lenne a lényegük ..
Itt egy példa rá, igaz ez a Middy
NanoCoreSzissz
-
Emu
őstag
válasz Gabesz26 #22353 üzenetére
Köszönöm a tippeket mindenkinek, viszont teljesen elvesztem a választékban. Szerintetek van lényeges különbség a HD illetve más gyártók termékei között? Miért kerülnek a HD termékei nagy átlagban 2x annyiba, mint mondjuk egy CarpZoomos?
Én még nem horgásztam pop up csalival, egy 10-11 mm-es felemeli az előkével együtt a horgot a fenékről, vagy csak a csali fog lebegni a fenék felett? -
Zola007
veterán
válasz Gabesz26 #23228 üzenetére
az aranyozás nekem eddig még mindegyikről kopott idővel.
Egyébként nem vagyok biztos benne, hogy a fénylő arany szín annyira jól takar.
Matt festésűt láttatok már belőle?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Steady74
Topikgazda
-
joungleman12
csendes tag
válasz Gabesz26 #24380 üzenetére
Néztem a filmjeit, azért is gondoltam az Manta EVO-X-re. Viszont nem tudom melyik erősségű legyen. A Jankovich Krisztián képeit néztem, van ahol MH-t használ folyón. Viszont beszéltem tegnap a Walterlanddel és azt mondták, hogy mindenképp az XH-t ajánlják. Annyiban félek az XH-től, hogy nem fogom észre venni a kapásokat.
-
joe979
aktív tag
válasz Gabesz26 #24398 üzenetére
Az ilyen dolgokon én valahogy sosem buktam ki. A petíciót aláírtam ÉN is . Ez a Mohosz hibája, már sok éve ki kellett volna ezt hozni hivatalosan, és aránylag a maszek C&R tavaknak köszönhető , valamint a horgász piac is nyakig benne van ebben. Tök jó az elv , okkés, de amikor egy ismert cikk író nyilatkozza azt a csalitüskéről [ ahol bent van alaphangon 5000 személy kb ] .... hogy többet soha, meg gondolkozzunk el , hogy mit használunk , meg Ő soha többet , és mondtam neki, hogy az összes előre kötött előkéjét szívesen átveszem posta árban,meg ne adja át ismerősnek,és ne is használja többet ; akkor arra nem válaszolt. Nem szeretem ezt a mentalitást, mikor valamiból élnek, reklámoznak, és közben finnyás f@c valaki mert kifogott egy sérült szájú halat, akkor mindenkinek az anyukája van terítéken ...... Oké, hogy honnét terjedt el az egész, de nézzük meg az Angolokat, hogyan élnek, milyen feltétel mellett élnek, milyen összegekből pecáznak, és milyen halakat esznek, kb a ponty náluk olyan élvezeti hal mint nálunk a géb .... Úgy tudom, Németországban ha rajtakapnak egy mondjuk 20as pontynál, hogy visszarakod akkor kőkemény bírság jár érte.
Még záróra annyi, az ember sem él örökké, nem szeretem mikor megy a fölös hiszti, ha lekaszálták a halat akkor azért, ha megdöglött akkor azért ...
Mondjuk egy tanulmány szívesen olvasnék, mondjuk a nagy testű tenyészhalak amik átkerülnek neveldékből, azok milyen termékenyek még és milyen szinten tudnak tudnak hozzájárulni a következő generációhoz, mikor 12 kiló körül már sokszor le vannak selejtezve. A sok bojli valamint pellet által, nőnek mint a desznyó.
Tudom kicsit kettős állásponton vagyok, de valamiért nem olyan egyszerű történet ez. Abba inkább bele sem kezdek miért vannak többre értékelve ezek a halak, mint alapvetően bármely emberi lény !Valamiért mikor lehozta a Magyar Horgász 98 környékén, a kantáros balcsis rekord pontyot, akkor senkit sem zavart.
[ Szerkesztve ]
Szissz
-
golyós
addikt
válasz Gabesz26 #24458 üzenetére
Bentába valóban telepítettek de abból a szállítmányból 2 tó kapott, mindkét tóban döglöttek a halak.Bentán 800 kg ponty döglött meg, mésszel próbáltak fertötleníteni.
Most egy pár hétig nem ajánlott, bár ha jól tudom nem mind a 7 tóba lett telepítve, így a azok még jók is lehetnek.Hétvégén hidegfront!
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
joe979
aktív tag
válasz Gabesz26 #24592 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam, de a Walter botja sem lehet rossz. Bár mostanában eléggé rákapott a dolagira, azt nem tudom mennyire reklám ez, vagy tényleg elégedett e velük.
(#24590) csƵ : Jaja .....
(#24593) tween :
Jó kurbli , volt nekem is . Szerettem, csak nem használtam ki. A dobnyeletőt vagy szereti valaki vagy nem. nekem kézreált egyből. Mindegy melyiket tekered , negyed fordulat alatt elég határozottan dolgozik ![ Szerkesztve ]
Szissz
-
Steady74
Topikgazda
válasz Gabesz26 #24612 üzenetére
Így nem néztem meg, de a helyzet ugyanaz szerintem mint az orsók és a botok tekintetében. Van 1-2 kínai gyár, aki gyárt mindenkinek mindent, aki rendel annak megfelelően átcímkézik, esetleg kiegészítik pl. az orsókat. Nyilván ennek költsége van, de ha elég sokat rendelnek belőle, akkor meg is térül. Mondjuk a szokott 40%-os árrésből lehet is nyereséget kalkulálni, viszont akkor számítható, hogy mennyibe is kerül a termék a gyártóknál.
Bízzuk az alsógatyát termékfejlesztést Holler Imrére, talán sikerül olyat tervezni amin éppen .. na nem írom le mit csinál Döme micsodájával
-
veterán
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest