Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csƵ
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Nyilván nem.
-
-
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
1 hét és válaszolnak.

Nálam is ez volt. -
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Már párszor megszívattak. Akartam valamit rendelni és közölték, hogy a gyártó raktárában sincs, nem hogy Magyarországon.
-
tiger71
aktív tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Én Bátaszéki vagyok, kb 60km-re... Mi lenne a kérdésed?
-
Van itt pécsi a fórumon?
-
Steady74
Topikgazda
kb 14 óra horgászat alatt 5 órát 2 bottal, 9 órát 1 bottal horgásztam method kosárral kb 40 dekát használtam el. 2 pohár (kb másfél deci/pohár) pontyos 2mm-es és 2 pohár pisztrángos 2 mm-es pelletet kevertem be úgy, hogy a hozzá adott fele mennyiségű folyadék volt 50-50% víz és aroma. A peca végére még maradt is. Így kb, az aromát is számolva 1500 Ft-ból megvolt az etetőanyagom
-
tiger71
aktív tag
Én a legegyszerűbb módon keverem be: reggel horgászat előtt 2 bögre (2x3dl) pelletet öntök a dobozba, majd arra 1bögre (3dl) vizet, azaz 2:1 arányban. Jól össze rázom, és mire kiérek a partra (kb fél óra), már tökéletes. Ha többet szeretnél, bekeverni, akkor légmentesen záródó dobozban el van így bekeverve akár délutánig is, hűvös helyen. Pld délután egykor is tökéletes volt az állaga a második doboznak. Én meg szoktam panírozni egy kis feeder kajával (így felhősít is), de csak 2-3 marék hozzáadásával, pici nedvesítéssel. Azért szeretem így, mert ha mélyebb vízben horgászom, akkor tudok játszani a tapadással, hogy ne bontson mielőtt le ér a fenékre! Ami megmarad, azt haza érve egyből lefagyasztom, s a következő horgászat előtt, este kivéve reggelre kiengedem. Újra tökéletesen felhasználható!
-
tepenzed
őstag
egy 8 órás pecán nekem 500 grammos doboz megy el, miután megszívta magát, sokkal nagyobb a mennyiség , szal ne tölts sokat az edénykédbe

L-es method kosarat használok, átlagosan 15 percenkénti dobásokkal
2 botbár lehe több mint 500g, egy ilyen dobozt szoktam 60-70%-ig megtölteni, megszívás után tele van
[link] -
csƵ
addikt
Szereztem 10 kiló Aqua pelletet. Nektek mennyi megy el belőle egy 8 órás pecán? Hogy keverjem be?
-
válasz
MK VII
üzenetére
Én korábban rendeltem egy 16 darabos csomagot, nagy részük használható, igen jó mozgású. Majdnem teljesen ugyanez az összes.
Horgokkal sincs gond, keményen leteszteltem, annyi hogy az egyik fajtán le kellett cserélni kisebbre mert nem igazán mozgott a nagy horgokkal. -
Ha már pergetve jó ideje nem jön semmi, úgy voltam vele, legalább ebay-ről fogjak ki valamit.
Nem nagyon aukcióztam eddig, de elég jó áron hozzá lehet jutni wobblerekhez - hasznuk és minőségük még kérdéses, de jóval olcsóbbak mint pl. egy merítőnyél.
Ezekre csaptam le, remélem látszik az ár is:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] - ilyen felső fülesem sose volt de mintha dícsértetek volna hasonlókat
[link]
[link]127 Ft-ot (vagy 150-et, de mind 300 alatt) már az izgalom megér hogy mit kapok

-
Csabee.
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Én is hasonlóképp vagyok a dologgal

-
-
Steady74
Topikgazda
válasz
FireFox1996
üzenetére
Küldtem linket a képekhez. A 24 órás pecánkról egy kis beszámoló.
Tereskén nyomtunk pecát egyik cimbivel, etetőanyaggal nem készültem, csak aqua pellettel. 15mm-es halibut pellet és tigris mogyoró ment be spombbal 45m re, majd ment a két method kosár is be. Kizárólag 1-2 kg-os pontyot tudtunk fogni, azokból elég sokat. Hajnal 1ig bírtam, akkor elszédültem, 5ig aludtam. Adtam még két órát a durvább cuccnak, de már 6kor elővettem a 3,9M Tubertini botot, dura bendzsó kosárra, 0,06 fonott előkével kis lebegő pelletekkel probálkoztam már csak, és nem fogtam kevesebb halat 1 bottal mint 2vel. 45m-re dobáltam, mindkét aqua pellet szépen adta a halat. 11-12 között volt egy órás csend, utána megint szépen evett, de csak a kicsik. Nekem egy 3 kg-os, Zsolának egy 4 kg-os volt a bandanagy. 4kor eljöttünk haza, fszán elfáradtunk.
-
galervin93
addikt
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Necces... Lágy iszapban már a 10-20 gramm is sok lehet, pláne megtöltve...
-
Szeszkazán
senior tag
Nagyon iszapos helyen a method kosakar még használhatók? Gondolok itt a Nevis XL30G pl.
-
-
joe979
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Azért az elég menő, hogy másnak is viszel ülő cuccost

-
válasz
Halver
üzenetére
Meleg vizű forrás, hát......elméletileg lehetséges lenne, nem tudom. Biztos, hogy afrikai harcsa volt? Mert hoznak hazánkba más jövevényharcsákat is, amik az afrikaival ellentétben túlélhetik a telet.
(#32956) Csabee. Ilyesmi szék nekem is mindig benn van a kocsiban. Valaki mindig betalál vízparton, ilyenkor dobom neki a kocsikulcsot, hogy vegye ki magának.

-
joe979
senior tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Aha, akkor ez a bomlasztóan jó áras !

-
joe979
senior tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Kép alapján nem tudom belőni, de ezekből létezik egy vastag csöves verzió, ha ez az akkor rendben van .
-
FireFox1996
addikt
válasz
Csabee.
üzenetére
Aki 70-80kg fölött, szerintem ilyet ne vegyen!
Én 60kg alatt vagyok, de seggem alatt elég hamar szétszakadtak (2 ehhez hasonló székem van, még mindig használom őket)
Csak azért még mindig használom őket, mert összecsukható, és így biciklivázra tudom feltenni, és pohár tartó is van rajta. -
Halver
csendes tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Ismerősöm azt mondta erre, hogy a tó alján lehetnek melegforrások, ahol át tud telelni viszonylag melegebb vízben az afrikai.
A gond a hideg mellet szerintem az oxigénigénye:
Amikor fogtam egy éjszaka 3 db-ot, akkor egy szákba tettem őket, reggelre már 2 nem élt...
Gyanítom, hogy nem "hagyták" egymást levegőért feljönni, lényegében megfulladtak. Télen, amennyiben élnek még, a jégtakaró lezárja a levegőt előlük. -
Szeszkazán
senior tag
Mária csatornán volt mostanában valaki? Péntek-vasárnap lent leszek , methodot tervezek, működik ott?
Etetni kukoricát gondoltam, cél a potyka. -
válasz
Halver
üzenetére
Felettébb érdekes az amit írsz. Halastavasok gyakori problémája eldönteni, hogy mikor is történjen az afrikai harcsa telepítése. Mégpedig azért, mert a fizetős tavakon nagyon kedvelt halról van szó, tehát üzletileg fontos, hogy minél előbb bekerüljenek, de arra is kell nanyon ügyelni, hogy nehogy túl korán kerüljenek be, mert egy esetleges tartósabb tavaszi-nyár eleji hidegfront tönkreteheti az egész telepítést. Horgásztavat üzemeltető ismerőseim már nemegyszer jártak így. Egyszer egy ilyen tavas ismerősömnek segítettem kiszedni október végén a még bent lévő döglött egyedeket. Volt amelyikben még volt élet, de az is már szó szerit kezdett oszladozni, undorító volt. Ezért hitetlenkedve állok az előtt, hogy túléljen egy telet nálunk egy ilyen hal, még ha az enyhe lefolyású is.
-
Halver
csendes tag
válasz
joe979
üzenetére
Szervusz!
Az, hogy télen kidöglenek az afrikai harcsák a vizeinkből, az nem teljesen pontos dolog.
Elvileg nem bírják a 15 C alatti hőmérsékletet, legalább is ezt olvastam valahol...Az Öregbánya horgásztóba is szoktak tenni nyár elején, úgy május környékén afrikait, de az egyik évben fogtak már márciusban, jégolvadás után amikor még nem volt az évi telepítés, tehát túlélte a telet.
H
-
tepenzed
őstag
Hölgyeim és uraim!
Az új szegecses Döme merítőnyél immáron elérhető boltjainkban! Mindenkit várunk szeretettel!
[link]#szegecses #nemkellragasztani #tween #meritonyel #imre #nemleheteltorni
By Döme Team Feeder
Más: Egy helyi horgásztó most rakta fel az afrikai harcsa telepítést bemutató videót, szerintetek ez normális? [link]

-
Csabee.
nagyúr
Boldogasszony tavon volt már valaki?
-
galervin93
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Filc témában: kettőt vettem eddig, két olcsóbbat. Mindkettő fosch... Most fogok venni rendeset, nem érdekel mennyibe kerül. Nekem mindkét olcsóbbik nagyon folyós volt, megfogta a damilt, de pár dobás után már szinte nyoma sem volt. Nem volt alkalmas arra, amire hivatott...
-
golyós
addikt
Valaki szombaton nem jönne Kevére?
Minden haver dolgozik, egyedűl meg nem akarok aszalódni.
Bojlis oldalra mennék mert oda lehet állni kocsival. -
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Még nincs vége
wafter be kisponty ki. Itt tartunk 
-
vendingo
veterán
Tudnátok ajánlani olcsó haltartót, amit versenyeken szokás használni? Az se gond, ha free posta van. Legolcsóbbat keresem évi 1-2 használatra.
Lesz céges verseny pici kockatavon, ahol elég sűrűek a szektorok. Halak 2-14 kiló között, gondolom light feeder kilőve, ha csak nem akarom összeszedni a többiek cuccát is

Arra gondoltam, hogy 10-30-as match-el támadom be a vizet. Átlagos mélység 1.5-2m, keskeny hosszú tó.
Keszeg nincs, szóval célhal a ponty. Milyen csalit, aromát(ízt), illetve etető kombinációt ajánlanátok? Indulnak majd komolyabb versenyzők is, de azért próbálkoznék én is top 5-be kerülni, mert horgászcuccokat lehet nyerni. A cég elég lóvés, szóval gyanítom, hogy nem spiccbotok meg hasonló dolgok lesznek majd a nyeremények között.Olcsó zsinórjelölő filcet és csúzlit se ártana vennem. Filcből nem a 3000-es kategóriát keresem, csúzlinak meg nem kell messze vinnie, rakós távon is jön a hal, de ha 30-40 métert tud, nekem már bőven elég, messzebb nem szoktam úszózni.
-
-
LazacX
tag
Amit alap cucc címszó alatt utoljára linkeltél, az valóban hatásos. De kevésbé horgász, inkább kerti partis eszköz. Kettő az egyben, fényt is ad és riaszt. Fáklyába kell tölteni, és azt elhelyezni valahol. De a töltögetése nyűgös, büdös lesz az ember keze tőle, ami csalizásnál nem előny. Nagy fényt ad, és ha a szélirány pont olyan, hogy a víz felől fúj, akkor a fáklyától nem látni a jelzőt. Ha szélcsend van, még rosszabb, mert túl közel kell helyezni magunkhoz. És a damil mellé sem érdemes rakni.
Lehet hogy van más felhasználási területe is, én ezt ismerem.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Zsola barátommal jöttem ki, aki besz@rt a fórum pecára jósolt időtől és akkor nem jött. Ma szeretném az apróságokat kikerülni ezért a 45 méterre kiakasztott spombbal eddig fél kg tigrismigyoró és fél kg 15mm-es halibut pellet ment be. Egyik method feeder 45m-re kiakasztva a másik 47re. 16mm-es pop up, 16 mm-es süĺlyedő pelletek a csakik (meg valami amit nem írok le
). 7kor érkeztünk 8tól pecázok kb, eddig 1 db kapás 1 db szákolás előtt lemaradt ponty. Nem sok, na 
-
joe979
senior tag
Mai bestia ! Megérte kimenni

-
Ezt ismeri valaki?
480 óra ennyiért, az a 'már gyanús' kategória, de egyelőre hajlok a dologra.
Ennél az is gyanús hogy csak zárt térben hatásos.Illetve ezt találtam, a Steady által linkelt készülékre keresve találtam egy videót, amiben említik a neem olajat, az alapján bukkantam erre a gyűjtésre.
Valamint, nagyon alap cucc, de sosem használtam - ez hatásos?
És lassan erre a témára is várjuk a jelentkezőt aki már most unja

-
hermanyi
addikt
-
CoRt3z
tag
Sziasztok!
Nagyon régi botjaim vannak, ezért szeretném lecserélni őket, nagyjából 30ezer a keret, ezért is néztem ki ezt a szettet.
Viszont az istenért sem tudom már sehol megvásárolni. Valaki tudna nekem ajánlani hasonló tudású bot/orsó kombót hasonló áron? Használt is jó.
Feederbotot még sosem láttam élőben használat közben, kicsit idegenkedek tőle, sokkal jobban bejön az elektromos kapásjelző + swinger (vagy hagyományos kapásjelző).
Method etetőkosarakbol, gumikukoricából, gumipelletből már bevásároltam, ezekkel szeretnék támadni majd.
Esetleg jó tavakat tudnátok majd ajánlani Hajdú-Bihar és Borsod megye területén?
Köszi előre is az építő kommenteket! -
golyós
addikt
Berekfürdőt ismeri valaki?
Megyünk nyaralni és gondoltam rápróbálok. -
LazacX
tag
Ezeket a kalapokat méhészkalap címszó alatt is keresheted. A legolcsóbbak közül nekem is van egy, de nem szeretem, mert éjszakai horgászatnál sokat elvesz a fényből. Nem szeretek nagy fényt csinálni, sokat ront az éjszakai hangulaton, kizárólag patronokat használok, szerelni-fárasztani meg fejlámpa. A profibbak viszont beragasztott plexiablakosak, na egy ilyen már nem rossz, gondolkodok egynek a beszerzésében.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Totál csendes. Van benne egy mini palack valami folyadékkal, azt égeti el, ezzel melegít egy fémlapot, arra kell rátenni a szúnyogriasztó lapkát. 6-7 éve vettem, most fogyott el az első készlet gáz (4 palack talán), nekem bejött.
Ui.: Tereske24 ON
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Steady74
Topikgazda
-
-
-
tween
őstag
Srácok, ez a 10 kilós kiszerelés ennyiért jó ár? ---> AQUA GARANT Pellet - Aqua Uni 2mm 10kg
-
-
Halver
csendes tag
Üdv!
Ahogy előttem is írták, szúnyogriasztó-füstölő spirál, illetve petróleum lámpa.
Az a fényével/hővel elcsalja a szúnyogokat, mikor a peca végén eloltom, volt,olyan, mikor vastagon borították a megpörkölődött szúnyogok...
Ezen felül világít is, van ahol kötelező éjszaka kivilágítani a horgászhelyet.
H -
-
Van valakinek valami tuti módszere a szúnyogok ellen (a lékhorgászaton kívül)?
Igencsak elviselhetetlen mennyiségben kezdenek jönni a parton.
Bármi jöhet, füstölő, megevő, felvevő, és minden egyéb módon kivitelezhető módszer. -
joe979
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Nem csak a zsír coca ilyen. Lapát nagy keszegek is így kerültek át. Odaviszik, kell vagy nem ?
Nem ! Akkor megy a disznóknak ! Ja akkor kell ! Sajnos ilyen ez .
Aranypikkely is megjárta ezt az utat !
Mikor beindultak és kaptak szép nagy lapát példányokat,pont ilyen módon akkor a sok haltartós " celeb " pecás fel volt lázadva mekkora szentségtörés ez . Ment az óbégatás, pár hónappal később ott fetrengett , meg büszkélkedtek velük a fotókon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ultra 5 245KF / RTX 5060 / 16GB RGB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- 27% - MSI MAG 321UPX OLED Gaming Monitor! 3840x2160 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)