Hirdetés
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
galervin93
addikt
válasz musli26 #91960 üzenetére
Teljesen másra való a kettő! Máshogy is működnek.
A Guru alapvetően füles horgos/pelletes szabadító. Videó. Ha csak methodozol/ilyen horgokkal pontyozol, akkor jó vétel, persze a szokásos Gurus agyonárazással.
A Preston a szimpla, akár egészen apró lapkás horgokhoz való.Amúgy meg Stonfot kell venni.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
lumpy92
aktív tag
válasz musli26 #91894 üzenetére
Hirisi márkájú horogfenő követ Aliról: [link]
A közepén lévő vájatba szépen meghúzogatod a horoghegy külső élét és újra baromi hegyes lesz.
Műcsalik hármas horgait és békés halas horgokat is kb.8-as méretig megtudom vele "élezni", pl. busázás közben is fontos, halfoggás után van, hogy indokolt a művelet.[ Szerkesztve ]
"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
ooloo
őstag
A horgokat - általában - lézerrel élezik ... fenéssel , élezéssel azon csak rontasz . A "horog" , ha a komplett szereléket nézem , filléres tétel . Én nem vacakolnék vele ... körömpróba .. ha nem tökéletes a fémhulladékok között a helye . A harcsázásnál , rablóhalazásnál lehet más , de ahhoz nem értek . Nézz meg pár vízalatti videót , ahogy kerülgetik , kiköpik a csalit- vele együtt a horgot - a pontyok .... a horognak kifogástalan heggyel kell rendelkeznie . Szóval a fenést hanyagolnám .
Ez a magánvéleményem ... a tévedés kockázatát fenntartom magamnak .
[ Szerkesztve ]
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
horcsog
tag
Pontyozó horgokat nem szoktam fenni mert olyan finom hegyűek és nincs anyag a horogban. Harcsázókat, és pergetésnél szoktam a nagyobb horgokat ami nem lándzsahegyű . Van valami ősrégi kő, és ráspolyszerű valami talán az silstar lehet de nem esküszöm meg rá és ha az is akkor se ez a mai silstar hanem még az ősi. Nem tudom ebben vannak e olyan extra nagy különbségek . Persze ha bojlis horgokhoz kell ott talán valami nagy bojlis márka fenőjét veszed azzal csak nem nyúlsz mellé. Melyik az a bojlis horog amit egyáltalán érdemes élezni azzal tudsz mellényúlni inkább vsz.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz musli26 #91488 üzenetére
4,6os áttétellel biztos nem egy gyenge orsó, az más kérdés, ha elviszi a csalit a hal jó messzire, idő lesz mire kifogod . Fékerőt nem említik, lehet valakinek van itt tapasztalata vele.
Ami fontos még (talán a legfontosabb ha már a strapabíróság után érdeklődsz), hogy az adott orsó amit kiszállítanak neked, az mennyire van igényesen összeszerelve. Ha mázlid van és jó napja volt a kínai bionikus robotnak, akkor nem fog nagyon lógni a hajtókar, csúszni a fék és nem fog elkopni egy szezon alatt az elegendő zsírzás végett. Ennek az esélye kisebb minthogy kifogj egy hanyagul összeszerelt, hézagolatlan, alul zsírozott példányt. Amennyiben fogyóeszközként használod megy ameddig megy alapon, akkor nyugodtan vedd meg. Ha nagyon lógna a hajtókar Döméék 1x szoktak cserélni online rendelésnél, telefonos egyeztetés után.
U.I.: Most látom, ez egy nyeletőfékes orsó, itt hiába ügyes az összeszerelő munkás, 99% hogy a nyeletőfék alkatrészek silány minőségűek. Nem egy szerelő mondja azt, ha nyeletőfékes orsót szeretne az ember fia, akkor Shimanot vegyen.
[ Szerkesztve ]
-
eisento
addikt
válasz musli26 #89487 üzenetére
Nalam teszteles alatt, idaig jok a tapasztalatok nem nyulik jo a csomoturese is. Vettem belole narancs illetve sarga szinut is egyik boton narancs masikon sarga. sztem veszek majd az uj fajtabol ami valtakozik fekete es narancs szin kozott. Most ertunk haza horgaszatbol, volt egy 2.6 kilos amur 4 nagy karasz 2 db olyan3.5 kilo koruli potyesz meg egy 5 kilos. 0.22-est hasznalok. ez volt az egyik kisebb.
Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi
-
horcsog
tag
válasz musli26 #88552 üzenetére
Ezt a zsinórt én sokat használtam fenekező pontyozáshoz meleg víznél etetéseken 0,30-ban. Tudja amit kell, nem volt vele gondom. De ha nagyon meg akarod adni a módját akkor nézz a bojlis márkák , bojlizáshoz gyártott zsinórjaiból . Pl Gardner , Sonik, Korda, Fox . Ezek között vszínű találsz jobbat mint a big game. Nekem ez megfelelt mert úgyis levágok komolyabb fárasztás után belőle, vagy sok kisebb fogása után. Vagy sok dobálózás után. De ha te ezt igazán beleélően nyomatod akkor veszel egy Gardner, vagy Korda speckó bojlis zsinórt lehet nem is olyan sokkal drágább mint a Berkley Big Game. Nagy kiszerelésben 1000 métert vagy hasonló akkor lesz mivel tölteni az orsókat. Berkleyt régen mikor sokat pontyoztam mindig németből vettem ott sokkal olcsóbb volt akkor. Harcsázni is ha veszek vastag méretbe Big Gamet németből szoktam , de legutóbb betáraztam belőle 0,75-ből az kitart még egy darabig mostanában nem rendeltem. Akkor kb féláron volt magyar árakhoz képest. Harcsázó vastagságból is egy rendes fárasztás után akadóban kisebb halaknál is vágni szoktam. Néha 10-15 métert le kell vágni egy 6 kilós harinál is mert akadóból kell kitépni és van felületi sérülés a zsinóron hiába bazi vastag úgy már dobom vissza. Fogyóeszköz. Vagy van egy német zsinór Stroft , amit használtam pontyozáshoz, az egy igen jó zsinór. Sajnálja az ember levágni. Mert hiába baromi jó az is meg fog nyúlni fárasztásnál .
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz musli26 #88518 üzenetére
Azért merem mondani nagyjából bármi megfelel célnak főleg 0,30-ban mert 0,22-ben vagy hasonlóban régen használtam egy szezonban neptunt. Az nem éppen egy csúcszsinór. Nem volt vele gondom még ilyen vékony méretben sem, bár többet nem vettem. Nekem ehhez mindig van 0,30-as monó nyúzó az kapja igazán a terhelést dobásnál. Fárasztásnál meg ha a bevágást kibírja akkor már nagy baj nincs.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz musli26 #88518 üzenetére
Pótdobokon van nekem 0,30 , ha jól emlékszem most gamakatsu g line 0,31 vagy 0,32 nem is tudom a pontos méretet, nagy kiszerelés. Jó zsinór de kicsit lágy mert 0,25-ben van a másik dobálós szerkón g line és lágyabb mint a carp zoom bulldog. Drágább a gamakatsu de a carp zoom szerintem jobb. Mindegyik több éve fent van mert keveset pontyozom mostanában. Régebben használtam még berkley big gamet , most harcsázni méretekben használom azt 0,75 mm az úgy már nem lágy. Nagy kiszerelés és célnak megfelel vsz. Elég sokféle monot használtam már de olyan még nem volt a kezemben ami erre a fenekező dobálózásra alkalmatlan lett volna. A legjobb amit ilyen vékony méretben monoban 0,20 - 0,50-ig is láttam és ami nekem legjobban tetszett colmic fendreel. Azzal kuttyogattam is régen 0,50-essel fogtam 20 feletti harcsát húzta a csónakot a 0,50-es monóval.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz musli26 #88515 üzenetére
carp zoom bulldog 0,22-es van nekem az egyiken. Kiválóan működik és szép zöld színe van. Ez egy olcsó zsinór de semmi rosszat nem tudok rá mondani jó fenekezni nem az a nagyon lágy zsinór. 0,22-ben csak valami finomabb botra ajánlom 0,30 monó dobóval van nekem szerelve. Ha erősebb bot akkor inkább 0,25 főzsinór minimum.
[ Szerkesztve ]
-
-
mano660
tag
válasz musli26 #85549 üzenetére
Az én ajánlatom: [link] , természetesen a 20"-os méretben.
Hatodik éve használom, sok keszeg, kárász mellett számtalan öt kilós ponty kiemelésében segédkezett. Gyorsan szárad, és a bognár tüskék sem okoznak problémát."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
Zoli bácsi
őstag
válasz musli26 #85567 üzenetére
Sok lehetőség nincs.
Régebben ajánlottam a Nevis Torrent rakós nyelet, de az enyém elrepedt a toldásnál, hosszában, az utólsó tag. Nem ajánlom azóta, bár lehet gyári hibás olt, vagy sérült.
Egy picivel túlmegy a kereteden, de a Nevis Patriot nyelet ajánlom: [link]
Rakós nyeleket használhatod rövidítve is, ez az előnye.
Patriot könnyebb, vékonyabb, de erősebb mint a Torrent.
Sok nyél van 10 ezer alatt, a rakósak erősebbek mint a teleszkópos rendszerű.
Én már pár nyelet tönkretettem, az olcsók hamar tönkremennek, legtöbbször a menetes rész (Amibe a fejet csavarod) ragasztása enged el, amúgy pár pecát a 2-3 ezres nyelek is kibírnak. -
iceQ!
addikt
-
horcsog
tag
válasz musli26 #85086 üzenetére
Nekem daiwa d carpom van 3 lbs 3,6-os. 10.000 alatt volt az ára talán 9900 vagy valami hasonló. Azt tudom róla elmondani nagyon finom bot a 3 librához képest jó vele fárasztani a kispontyokat is. Tökéletes pontyozni jobb nem kell vsz. Dobni is lehet vele. Nyilván nem egy shimano tx ultra, de az árához képest meglepően jónak találom. Ha a minél nagyobb távolság a célod akkor viszont nem lesz ideális keményebb bot kell 100 méter környékét azért dobálom vele kis orsókkal is. Annyit hozzáteszek én kb 10 éve vettem , szóval azóta is ugyanaz e a bot az kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz musli26 #85086 üzenetére
Nézz körül a Noordfishingen. [link] Olyan is beleférhet az árkategóriába, ami itthon nem. Most még viszonylag erős a forint, de mindenhol írják hogy bezuhan megint.
Itthonról 2 tipp: Delphin Etna, vagy nézzél szét az új Nevis botok között. 30 körül már kaphatsz jót. Forgalmazó linkje, leírások miatt linkelem, máshol olcsóbb (Pl. Centrumzoo)
[link] -
jjohn
aktív tag
válasz musli26 #81146 üzenetére
Nekem bevált a Nevis Vision Fluoro-Carbon, azt nyüstölöm folyón is 0,16 méretben. A begumizott spicc botomon 0,12-es volt és és 3 kg-ig bírta a pontyot, amurt. Szerintem erős mint az állat bírja a csomót, duplán véve szinte elszakíthatatlan.
Jó a szakítója, most a méret helyességet nem néztem, amúgy is a gyakorlati képességét nézem, ha az renden nálam nyert ügye van bármely zsinórnak, ha meg nem akkor kuka. Így járt egy időben a kedvenc Red Devil zsinórom, valamiért nem olyan volt mint előtte azóta nem vettem.
Lehet kicsit keményebb mint a TRABUCCO, ezt már rég használtam. -
hermanyi
addikt
válasz musli26 #81146 üzenetére
TRABUCCO T-FORCE ULTRA tényleg jó . Barátom 26 ost használ . És simán kint vannak a közepes harik is vele De bacott drága lett
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
iceQ!
addikt
-
golyós
addikt
válasz musli26 #77439 üzenetére
Nekem is Nevis van, de úgy kezdtem, hogy a literes tejet ráraktam a grammos konyhai mérlegre aztán megmértem a Nevissel is, ugyan annyi volt.
Néha nekem is vannak kétségeim, hogy alul mér, mert néha feltöltenek olyan halakat akkora súlyokkal, hogy csak pislogok. Mert ugye a 2x 4 ujja látszik a hal alatt, ahhoz lehet viszonyítani.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
szgzuri
tag
válasz musli26 #77432 üzenetére
Hogy őszinte legyek ritkán használok halmérleget. Leginkább versenyen, amikor nem gyűjtjük szákban a halat, hanem mindegyiket rögtön megmérjük és mehet is vissza. Hobbi pecán ha fogok egy szebb halat, és nagyon érdekel a mérete, akkor a hosszát szoktam megmérni. Ha hazaviszek halat, akkor megsaccolom a súlyát, az évek alatt összegyűlt már annyi tapasztalat, hogy ezt fél kiló pontossággal meg tudjam tenni. Ellenőrzés képpen otthon a konyhakész pucolt halhúst szoktam néha megmérni, ennek kb duplája lehet az elő hal súlya.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz musli26 #76825 üzenetére
AZ a véleményem, hogy a Master Classot nem nagyon érdemes Vanity-re cserélni.
Vanity-m nincs, de van Döme Power Fighter (390 MH) ami elvileg ugyanaz a blank.
Azért jobb a Döme (Vanity... ), de messze nem annyival.
Az a helyzet, hogy a Master Class árkategóriájában egy k... jól eltalált bot.
Egy kicsit vékonyabb a drágább bot blankja, nagyobbak a gyűrűk, könnyebb egy picit, talán szebben is dolgozik....De összességében nem akkora előrelépés.
Az új Nevis Carp Method Feeder [link] sorozat, ami alig drágább mint a Vanity-k, már érezhetőbb előrelépés lenne. azt csiripelték több helyen a madarak, hogy egy másik gyártó Royal feeder nevű botcsaládjával nagy hasonlóságot mutat a blank.....
Pecaboltban egymás mellett volt a Vanity és a Method Carp kitéve, előbbi seprűnyélnek tűnt.....
Én azt gondolom, hogy ez már érezhetőbb előrelépés lenne.
Jó a Vanity, de eljár lassan fölötte az idő, vannak jobbak is az árkategóriájában, illetve alig többért. -
golyós
addikt
válasz musli26 #76825 üzenetére
zt tudom elmondani ami látszik a filmen is, hajlik mint a rosebb
Szeretem őket van 3,6 és 3,9 méretben.
Egy hátránya van ami igazából nem is a bot hibája hanem az én választásom : MH helyett az egyel erősebbet kellett volna venni. Szeretek vele fárasztani, szépen dolgozik, nem kell tartani sem töréstől sem szakadástol bár ezt befolyásolja a fék használat is, nem szoktam vontatni, kifárasztom szépen a halakat.
Nem bántam meg őket
Most éppen távdobó bot beszerzését fontolgatom, kell sokszor a 120 méter, és a 4,2 Nevis Boss-al nem megy csak 85. Az új Döme TF long cast 395 vagy 430 között vacilálok.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz musli26 #76735 üzenetére
vanity jók de van jobb is (csak az a kérdés a keret mennyi rá)
[NEVIS Method Carp Feeder 360-MH 40-100gr]
[DELPHIN OPIUM FEEDER V2 SHRINK 360CM 80] -
@mriya@
őstag
válasz musli26 #76396 üzenetére
[szerintem kezdésnek megteszi egy ilyen]
az orsó viszont legyen strapabíró, arra hárul a munka neheze.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
galervin93
addikt
válasz musli26 #76232 üzenetére
Sima 20 literes fedeles vödör, annyi hogy nem pattintom rá teljesen, hogy a gázok távozhassanak.
B.i.L
Nekem is jó tapasztalataim vannak.
Egyébként ami már büdös az rothad, nem hogy nem jó, egyenesen tilos lenne vízbe juttatni... Sajnos sokan dobálnak ilyenekkel...saen
Így van, tejsavas=savanyú, vajsavas=büdi. Nincs mit szépíteni, konkrétan sz*rszaga van annak, amelyik már rohad, ez elég jó indikátor.
Én a mostani adaghoz nem adtam semmit, spontán erjed.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
csababarca
őstag
válasz musli26 #75603 üzenetére
Nekem van egy ilyenem, csak az MH szerintem, meg kell nézzem.
Remek bot, eddig problémám nem volt vele, szépen dolgozik, keszegezni is lehet vele, de a 8-10 kilós pontyoknál sem hisztizett.Én tudom ajánlani, persze biztos van jobb alternatíva is, pl amit Zoli bá említett.
iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
diablo1984
veterán
nekem 3méteres picker és 420as dióverő vanity-m van, meg vagyok velük elégedve maximálisan. Ha ebben az árkategóriában keresnél botot, akkor biztosan vanity-t választanék.
De ez az én véleményem, ha tudod egy boltban nézd meg vásárlás előtt, hogy megfelel-e az igényeidhez, akkor csalódás nem érhet. -
Zoli bácsi
őstag
Egy ötlet:
Mielőtt megveszed, fogd kézbe ezt: [link]
Az egész Vanity sorozat nagyon eltalált, de ez az új Method sorozat (Volt egy előző generáció ugyanezzel a névvel, de talán mindenhol kifutott) szerintem jobb lett. Alig drágább a Vanitynél, de valami eszméletlenül finom, rugalmas pálca. Rossz nyelvek szerint ugyanaz a blank, mint egy nagy nevű sztárhorgász Royal Method Carp nevű botja. (És nem árulom el, ki az ) Persze nem ugyanaz a bot, azért arra minőségibb gyűrűsor kerülhetett, de több emberben felvetődött aki mindegyiket kézbe fogta, hogy ugyanaz a bottest. Legalábbis nagyon-nagyon hasonló.....
Na, de ez a 330-as Method feeder egy light pálca inkább, mint MH. Vendingo sporttársnak van, de eltűnt nagyon mostanában...De elégedett volt vele.
Ezt tudnám felhozni alternatívaként, és ha a kétrészes is jó, akkor még ezt: [link]
Azt gondolom, mindegyik finomabb pálca, mint a Vanity.
Vanity erősebb, szóval ha nagyobb kosarakat akarsz használni, akkor azt vedd. Minden másra ott a Master Card....Őőőő a Method Carp. Vagy a Trinity.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz musli26 #73407 üzenetére
+1 Zoli bácsi által ajánlott botra.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz musli26 #72090 üzenetére
Én sem vettem a végén semmit. Trinity nekem azért esett ki, mert kétrészes.
Akciók mindig vannak.
Tavaszig úgysem hiszem hogy kimegyek pecázni. Addig meg lehet valami újdonság is. Ezek a finom, könnyű botok úgyis a keresettek közé tartoznak, szerintem ráfekszenek a gyártók is.
Nézegettem, a Finessa jól kifutott. Amúgy a kis gyűrűk miatt nem tetszett. Ezt [link] is nézegettem. Nálam a Nevis Method Carp volt még esélyes, aztán úgy döntöttem várok.
Végül is van két finom botom, egy Döme Fine Carp 3,6m, meg egy Eurostar Master Class Picker 2,7m-es.
Mindegyik jó bot, a Döme az eltérő hosszúságú spiccei miatt nem tetszik (szállíthatóság miatt), a pickerhez meg egyfajta spicc van gyárilag, a feeder sorozat közepes, 2 oz erősségűjénél is erősebb. Nem az igazi finom pecát teszi lehetővé, amit szeretnék.
Van még a Leeda klón, Silstar RC10-es 3,6m-es feederem is, erre is rá lehet fogni hogy finom pálca, de azért ez már erősebb annál, amit elképzelek egy Light feederről.
Meg azért is halasztottam, lehet asszony kitalálja hogy nincs ötlete karácsonyra, rendeljek valamit.
Mindig vannak ötleteim. De rájöttem, soha nincs vége, valamit mindig kitalálok, még ez, még amaz kellene. Aztán be van b..a a sarokba sok esetben.... Ez az igazság.
Úgyhogy csak olyat akarok vásárolni, amire szükség van, használnám. Egy jó Light feeder ilyen lenne, úgy érzem.
Jövőre a finom feederes, és a match (bolo vadvízen) vonalra szeretnék ráállni. -
Zoli bácsi
őstag
válasz musli26 #71785 üzenetére
Pecaplázán most lesz, meg egy csomó más helyen is szerintem.
Elvileg az utólsó péntek a hónapban a Fekete Péntek, de sokan előbbre hozták
Pecapláza holnap, 23.-án..őőőő..vagyis gondolom jó két óra múlva küldi ki az akciós ajánlatot.
Feliratkoztam, de eddig sosem vettem náluk ilyenkor semmit, a beragadt és kifuttatandó készletet árulják ilyenkor. Ami jó termékük van, és amúgy is megveszik, azt sosem akciózzák. Napi akcióból szoktam tőlük rendelni, év közben.
Ha lesz helyben Szákó mesternél a szokásos (-20%) akció, akkor azért elmegyek, körülnézek, valamit veszek. Aztán az is lehet hogy rendelek webáruházból, ha meglátok valami jót. -
Rasnac
aktív tag
válasz musli26 #71399 üzenetére
Ha van bárkinek jó tippje, a hétvégi 8-10fokra ne tartsa magában ;)
Jöhet etetőanyag, csali akár szerelék tippek bármi.
Methodban ha van bevállt jó taktika, etetési tipp, nyugodtan irjátok kinek mi jött be, kezdő vagyok még a szakmában :)"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember."
-
-
takessz
senior tag
-
Zoli bácsi
őstag
válasz musli26 #68751 üzenetére
Ezekből az orsókból nekem van Power Fighter, meg Master Carp Pro LCS. A Pearl kettő között helyezkedik el, ilyenem nincs, de tekergettem a boltban.
Először amit olvastam róla, negatívum, de lehet csak az első szériát érintette...Na, amikor megjelent, többen írták hogy a napon a fehér színe bemattul, inkább beige színű lesz.
A Carp Fighternél annyival jobb, hogy csapágy van a kulissza fogaskereke alatt, meg erősített a nyeletőfék rendszer. Közben megtaláltam a szétszedős tesztet, le is írják, több helyen változtattak a kistesóhoz képest, azért strapabíróbb. [link]
Szerintem megéri a felárat. De hozzáteszem, ez a típus hiányzik nekem, viszont megtekergetve tényleg szépen fut.[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz musli26 #66990 üzenetére
Érkezett a walterlandba 3,9m es Daiwa Nzone S 80G dobosulyú bot nagyon jó kis pálca (nekem a 150 es XL distance van az se rossz bot hatalmas erő van benne csak hát merev), 50k körül volt. Pont ma láttam sajnos már épp távoztam de legközelebb közelebbről is megnézem.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
koko52
nagyúr
válasz musli26 #66399 üzenetére
És ha tele a kosár akkor ellenállás a halnak? Mert a videót nézve amikor egyiket viszi a másik becsúszik a kosárig és azzal együtt vontatja. Akkor lenne értelme finom horgászatra ha csúszószerelékes. Vagy valamit nem vettem észre?
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Zoli bácsi
őstag
válasz musli26 #66399 üzenetére
Én biztos írtam, vettem. Nem próbáltam még, a felszerelt Döme Vario kosárral methodoztam.
Megnézegettem úgy szárazon a Cralusso beszerzéseket.
A Sensitiv kosarak ugyanúgy cserélhetők, levehetők, mint a Variók. De nem tudtam kivenni a kosárból a szárat, fogó kellett hozzá, úgy szorult. Gumisapka is kicsit furcsa, hamar lecsúszik.
A kosarak szára nem olyan strapabíró anyag, illetve nem olyan pontosan illeszkedik mint a Dömés. Maga a kosár precíz, jó anyag, a szár nem tetszett, egyiken sem.
Bocs hogy a Döméshez hasonlítom, ezt használom, ami cserélhető.
Legnagyobb csalódás ez a kék töltő, elég gagyinak tűnik.
Persze puding próbája az evés, kipróbálok majd mindent a gyakorlatban is.
Ezt a dupla csalis kosarat inkább érdekességnek tartom, azt gondolom, sokszor inkább véletlen, hogy melyik csalit szívja be a hal......
Eszembe jutott, milyen érdekes, gyerekkoromban minden etetőkosaras szerelék két horgos volt.... Egy fület kötöttek a kosár fölé, abban volt csatlakoztatva a második előke, egy meg ugye a kosár alatt...Kétfajta csalit tudtak bevetni. Mostanában nem látok ilyen szereléket, pedig ennek több értelmét látnám, mint a kéthorgos methodnak.
Aztán lehet nincs igazam.....
Ezt a felemelkedő kosarat is érdekesnek tartom, ha kiürül a kosár a felszínre jön. Mert mi is történik? Bont az etetőanyag, elterül a kosár, és persze a csali körül....Erre felemelkedik a kosár, úszóként viselkedik, elhozza a horgot az etetésről....Elkapják a halak a felfele szálló csalit, ami feltételezhetően elég gyorsan megy felfelé....Ja. Fent vannak a halak? Régóta van olyan úszó, aminek kosár van az alján...Nem logikusabb?
Szóval érdekességnek tartom ezeket, és marketingnek.... -
zolee0307
őstag
válasz musli26 #66044 üzenetére
Én használok cralusso úszókat, bírják a strapát, szerintem könnyebben beállíthatóak (legalábbis nekem, teszek valamennyi súlyt a zsinórra, utána már a szárral szépen belövöm a merülést, nem kell az ólmozással szórakozni) + cserélhető a karbon szár, bóbita, így a körülményekhez könnyen lehet állítani. A szárat ki be mozgatva tudod állítani a merülést, az úszó testében van két súly, amivel még tudsz variálni, hogy a zsinórra mennyi menjen.
Léptem már rá, akadt be, de bírja. A walteros úszómat az első pecán eltörtem.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
BogyóBP
addikt
válasz musli26 #66044 üzenetére
Igen jól gondolod. Szerintem a távra teljesen jó választás, CRALUSSO Bream Float om van 2db, de csak az egyiket használom ha véletlen beszakadna vagy eltörne az egyik legyen tartalék. Nemtudom miért de nekem mindig elbukik még akkor is ha csak az előke van a fenéken. Pedig a kisúlyozás jó. Én a seria walterből a nagy karbon úszót akarom majd meg beszerezni egy csomo fajta antenna jár hozzá alapból is és venni is lehet hozzá ott egy vagonnal van hozzá slider adapter, gyak totál 0 ra tehető az úszó az olomlamellák leszerelése után míg a Cralusso nem.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Steady74
Topikgazda
válasz musli26 #64751 üzenetére
A dévérest használom+50% bodorkás. Ha hideg a víz, akkor barnát, ha meleg, akkor a sárgát a dévéresből. Feederre 1 kg dévéres+0,5kg bodorkás+1kg lösz vagy föld elég szokott lenni. Aroma Walter féle brasem aroma szokott lenni kb egy fél flakon (fele vízmennyiség hozzáadása után) meg Sesnas Bremix. Kis marék angolmorzsa és kész is vagy. Keszeg, kárász eszi szépen. Pontyosát nem próbáltam, Szilárd szerint a caprxcarp-pal nyerte az eb címét, és nagyon szereti használni.
-
horcsog
tag
válasz musli26 #64678 üzenetére
Nincs mit. Benzárokat én nem ismerem még soha nem használtam emlékeim szerint vagy ha igen nagy nyomokat nem hagyott. Aromában vsz sensas poraromáknál jobbat nem nagyon fogsz találni. Igaz én már régen kísérleteztem ezekkel mert megvan néhány bevált amit régóta használok és nem variálok vele. Még egy van sensasokon kívül ami maradt nálam mosellának a nagyon tömény poraromája amit hígítani kell etetőhöz keverés előtt .
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz musli26 #64565 üzenetére
Jó vételi helyet nem tudok most, de ha termelőit tudsz szerezni magyart frisset az nyerőbb lehet mint a bolti zsákos spanyol vsz. De az is megfelel a célnak.
Kettő félét használok etetéshez főzöm kb negyedóra félóráig és egy zárható vödörbe öntöm a vízzel együtt abban hagyom pecáig ebbe teszek cukrot vagy melaszt vagy mindkettőt. Aromát nem használok általában hozzá. Amivel csalizok az pedig pálinkában ázik. Ha ezt kipróbálod érdemes évekig is áztatni nem lesz semmi baja a pálinkában több kis üveggel szoktam csinálni nem egy naggyal. Úgy megpuhul főzés nélkül fűzőtű simán átmegy rajta de az apróhal nem bántja még. Többször nyerő volt ez két különféle csalizásnál ez kellett nekik.
általában csak tigrissel nem etetek. Költséges is lenne és elég laktató kaja. Csak desszertnek szoktam belekeverni a kukorica közé egy keveset 1-2 marokkal találjanak egy kicsit belőle. Így nem telnek el vele. De próbálgatni kell a különböző helyeken lehet úgy is csak ezzel etetni de akkor vigyázz a mennyiséggel hacsak nem valami bojlis tavon próbálod .
[ Szerkesztve ]
-
takessz
senior tag
válasz musli26 #64558 üzenetére
Guru method horogból 10 es helyett 16.os érkezett de majd elhasználom!
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
takessz
senior tag
válasz musli26 #64036 üzenetére
Zsír köszönöm esetleg valaki járt már a Pozsár Paradise tavon osztana meg tapasztalatott róla??
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
Zoli bácsi
őstag
válasz musli26 #63901 üzenetére
Amióta gyártják ezeket a Fine- Light feedereket nem nagyon vesznek szerintem pickert. Hosszabb bottal jobban lehet irányítani a halat, meg dobni is pontosabb.
Nekem Eurostar Master Class pickerem van..nem volt mostanában elővéve.
Nem is nagyon fejlesztenek szerintem pickert, annyira kevés a kereslet.
Talán a Nevis Vanity picker [link] jó lehet. Master Classra sem volt panaszom, de az Eurostar/Silstar nagyon lenézett gyártó lett, míg a Nevis név egyre jobban cseng. -
sasa311
veterán
válasz musli26 #63420 üzenetére
Nagy batár
Szépen jár, hibátlan. A ház nem tudom miből van, olyan, mintha fém lenne de talán mégsem. Nehéz megmondani. Fék kb. 3 teljes fordulattal állítható, úgyhogy gyorsfék kilőveA 65-ös volt 2020-as model, ezért nem azt vettem., hanem a 90-est, ami elvileg végkiárusításos, mert már nem gyártják. Habár semmiféle dátum vagy egyéb nem utal rá mikor gyártás lenne.
8 EUR volt a posta, azért biztos nem közösködök senkivel
[ Szerkesztve ]
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Jogász topic
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- iPhone topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest