Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tiger71
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ezzel én is így vagyok, abban bízok, amit én kötök meg!
Ha nem megy a horogkötés a kisebb horgokon (12-14-16), akkor a fiatalabb nemzedéknek kiadom alvállalkozásba! 
-
tiger71
aktív tag
válasz
MK VII
üzenetére
Én mindig oldalt tartva fárasztok... Feeder...csak a method... (nem a kék
) Így a fenéken tudom tartani a halat, nem lesz annyira "ideges", így is kirobban, ha part közelbe ér, főleg az amúr az szeret nagyon kinn ficánkolni. Szombaton pld az összes pontyom kifele úszott, volt ami konkrétan neki ment alattam a partnak, s csak akkor fordult meg...
Aztán kezdtek harcolni...Valaki szombaton... Simontornya - Hegyi tó?
-
tiger71
aktív tag
-
tiger71
aktív tag
Sziasztok topik lakók!
Közérdekű közlemény következik!

Bele unva az itthoni magas árakba, illetve a postázás körülményességébe, úgy döntöttem, hogy legkésőbb július második hetében (07.10 - 07.14 között), valamelyik nap kiugrom az Osztrák szomszédainkhoz, és hozok magamnak AQUA PELLETET.
Illetve nektek is, ha van igény! 10 zsákot tudok közkincsé tenni!
Ha valakit érdekelne, s jó neki az ezen időszakon belüli személyes átvétel (a délutáni órákban), akkor bátran keressen privátban!
Ennyiért át tudom adni, visszafelé, a Győr - Komárom - Tatabánya - Budapest - Dunaújváros - Paks - Szekszárd útvonalon!
AQUA CLASSIC 2-3-4-6 mm-es (25kg) - 500 Ft/kg - 12.500 Ft/zsák
AQUA UNI 2-3-4-6 mm-es (25kg) - 650 Ft/kg - 16250 Ft/zsákKeress privátban, ha érdekel!
-
tiger71
aktív tag
válasz
tepenzed
üzenetére
Én csak ilyet használok év elejétől, igaz, hogy a Fish-Krill-t! Mindent visz!
Februárban is adott már halat! Kizárólag ezzel panírozom az Aqua pelletet is! Nagyon jól felhősít, imádják!
12 horgászat, 550kg fölötti össz. fogott súly...
Azt hiszem, hogy elég bizonyíték! 
-
tiger71
aktív tag
válasz
jansky1
üzenetére
Én a következőképpen szoktam: Agua 2:1 aányban vízzel bekever, kb 20-30 perc alatt felissza (reggel indulás előtt bekeverheted) és tökéletes állagú. Ha kiértem a partra beöntöm az etetős edényembe, majd rászórom a method etetőt (én a tímár fish-krillt favorizálom), abból érzés szerint. Ha csak panírozni akarsz, akkor kevesebbet (1-2 marék), ha felhősíteni is, akkor többet. összekeverem, majd utána vizezem, hogy az etető is kapjon nedvességet, ne vonja ki a pelletből. Mire összerakod a botokat...stb, addigra kész, ekkor még át szoktam dörzsölni a tenyereim között, és működik szépen. Így rostálnod sem kell, valamint a pellet szemeket is elválasztja a panír, amikor bont jobban működik, nem ragad össze.

-
tiger71
aktív tag
válasz
zsola32
üzenetére
Én is tegnap este hétkor kezdtem, s ma reggel hétig nyomtam non-stop, szinte 0perc alvással (egy 18 perces bóbiskolás volt csak)...

Helyszín: Baja - Tíz-tó horgásztavak
Etetőanyag: Agua pellet (pontyos) + Tímár mix Fish-Krill (kedvencem) panír.
Csali: Feedermania BOSS Dumbells Pop-up 10mmA végeredmény 13db ponty : 2db 8+, 1db 6+, 2db 5+, 5db 4+, 1db 3+, 2db 2+ = össz 60kg felett...

Etetést nem csináltam, kicsit hosszabbra nyújtva a várakozási időt (20 perc) kerestem a halat, method módszerrel (a kapások vagy az első 5 percben, vagy a 15-20 perc között jelentkeztek).
A tavon rajtam kívül éjjel kb 6 helyen horgásztak, max 2-3db pontyot szákoltak.
-
tiger71
aktív tag
Egy óra múlva indulás, egy jó kis éjszakai method pecára...

-
tiger71
aktív tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Tanácsot kérnék...
Mit csináljak, ha a tó, ahol horgászok nincs 100m széles? Dobáljak én is hosszába????
Ha úgy sincs annyi??? 
Elmesélek egy régi történetet a Nagy Kékséggel kapcsolatban:
Valamikor réges-régen, még a Nézsai Ezer sziget horgásztó kezdetén, egy akkor kezdő feederező (én
) ott kergette a halakat, haverokkal, akik bojliztak. Az akkori "házi verseny" eredménye 11:4 lett a hosszú előkés feeder javára. 
A csattanója az a dolognak, hogy kb 50m-re tőlünk horgászott a Nagy Kék Főnök, akinek mindösszesen 1-2db pontyot sikerült fognia...
Bár az igaz, hogy akkor még nem volt BlueFusion, s nem is dobott 100m felött... Így már érthető, hogy miért megy mostanában ez a marketing (vagy azóta is).
Szerintem, ez a maradandó negatív élmény adta meg az utolsó löketet...

-
tiger71
aktív tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Én Bátaszéki vagyok, kb 60km-re... Mi lenne a kérdésed?
-
tiger71
aktív tag
Én a legegyszerűbb módon keverem be: reggel horgászat előtt 2 bögre (2x3dl) pelletet öntök a dobozba, majd arra 1bögre (3dl) vizet, azaz 2:1 arányban. Jól össze rázom, és mire kiérek a partra (kb fél óra), már tökéletes. Ha többet szeretnél, bekeverni, akkor légmentesen záródó dobozban el van így bekeverve akár délutánig is, hűvös helyen. Pld délután egykor is tökéletes volt az állaga a második doboznak. Én meg szoktam panírozni egy kis feeder kajával (így felhősít is), de csak 2-3 marék hozzáadásával, pici nedvesítéssel. Azért szeretem így, mert ha mélyebb vízben horgászom, akkor tudok játszani a tapadással, hogy ne bontson mielőtt le ér a fenékre! Ami megmarad, azt haza érve egyből lefagyasztom, s a következő horgászat előtt, este kivéve reggelre kiengedem. Újra tökéletesen felhasználható!
-
tiger71
aktív tag
Szerintem, pont nem a csali a lényeg, hanem az etető...

Inkább a színek dominálnak egy-egy alkalommal! Én kizárólag gumikukoricát (nevis), illetve a Top Mix mini method pelletjét (4x8mm) használom.
Ami dominált: sárga (mézes), illetve piros (epres) gumikukorica, illetve a pelletből az ananászos (UV sárga) és az édes fűszer (narancs).
Az ízt nem hiszem, hogy sokáig "ízlelgetnék" a halak, mivel gyakran a kosár leérkezése után 1-2 percen belül kapás van, épp, hogy bont az etető...
-
tiger71
aktív tag
válasz
zsola32
üzenetére
Köszönöm szépen, az aqua pellet ismét bizonyított!

Az utóbbi négy horgászatom alatt, csak azt használtam a method kosárba, egy kis halas method kajával panírozva!
A mérleg brutális: 72db ponty, több mint 10 keszeg, illetve 20db-nál több kárász, a négy horgászat (4x8-10 óra) alatt.
Az össz súly 68+66+31+100=265kg!!!!!
Ez 66kg-os átlagfogás...jól bekezdtem ezt az évet!

-
tiger71
aktív tag
Én így használom az aqua pelletet: indulás lőtt 2 pohárral (2x2dl) a zárható műanyag dobozba, majd arra egy pohár (2dl) víz, azaz 2:1 arány! Összerázom rendesen, majd be a hátizsákba! Mire kiérek a tóhoz (20-30 perc) kész is! Tökéletes állagú! Ma például két adaggal kevertem be (egy kis etetésre is) reggel 6:00-kor, de a második adag még 13:00-kor is tökéletes állagú volt ilyen keverési arány mellett (természetesen légmentesen lezárt dobozban)!
Aromát nem használok, kicsit be szoktam panírozni a kedvens method kajámmal (kb 2 marék), Tímár Mix Fish-Krill-el! Ez itt ............ a reklám helye...

Mai mérleg: 16db ponty, 2-6kg között, a vége 68kg összfogás lett!!!

Ismét arat az AQUA!!!

Más: sokszor hallom, hogy nem lényeges a csali, maga az ízvilág szerintem sem, methodnál előbb felszippantja a hal, mint ízlelgethetné! VISZONT A SZÍN IGEN FONTOS! Ma a fenti halak kizárólag UV ZÖLD csalira voltak hajlandók kapni, ha cseréltem színt (forma maradt), leálltak a kapások!

-
tiger71
aktív tag
válasz
MK VII
üzenetére
Köszönöm!
Az idén jól megy, igaz csak methodozok... Kocka tavokon 50kg alatt még nem fogtam (11-13-15db hal), vadabb helyeken is meg van a 3-4 potyesz + 8-9 kárászka minimum... Az idén eddig hatszor voltam horgászni, de már jócskán 200kg fölött van az össz fogásom!
Természetesen minden hal vissza nyerte a szabadságát!

-
tiger71
aktív tag
Ma végre sikerült kijutnom a Bajai Tíz tó-ra, hogy leteszteljem az Aqua pontyos pelletét! 2*2dl-t áztattam be, azt paníroztam be egy kis Tímár Mix Fish-Krill Method etetővel (kb két marék).
Fülledt idő, meleg, szélcsend, döglődő víz, szinte nem is volt kapás délelőtt... Erre ültem be 11:30-tól...
18:00-kor fejeztem a be a pecát, végig method feedereztem, fix szerelékkel, 7-8cm-es előkével, 10-es horoggal, 10-es csalitüskén felkínálva a csalikat.
Az etető anyag szuperül bevált, folyamatos volt a halmozgás a dobásaimnál. Viszont felvenni nem voltak hajlandók a halak, csak a Top Mix kicsi ananászos method pelletjét!
A mérlegem: 13db hal: pontyok: 2, 6+, 12+, 8+, 4, 5, 4, 4, 2, 4, 3, 3 kg-os súlyban. És a nap zárásaként egy 9+ lénai tok, amit sajnos már nem tudtam fényképezni az utolsó 3-as potykával együtt, mert csontra lemerült a telefonom!
Igazi élmény peca volt!
AQUA PELLET

ui.: mindezt úgy sikerült kicsikarnom, hogy az egész tavon rajtam kívül kb 6db halat fogtak egész nap!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tiger71
aktív tag
Én aqua pellettel, illetve method etetővel is használom! Mindig a kosárba van, de nem a horgot bele nyomva, hanem a csalit-horgot is! Ha hullámzóbb a víz (nagyobb a mozgás), vagy mélyebb részen horgászom, akkor a csali fölé (töltéskor alá) is teszek egy kis etető anyagot, így kicsivel később bont.
-
tiger71
aktív tag
Sziasztok sporik!
Nagy kérésem lenne egy Érdi, Érd közeli fórumtárshoz.
Két darab ingyen doboz csalit kellene elhozni a Stégtől, a felsorolt időpontok valamelyikén, lehetőleg 27.-én (hogy maradjon még), majd postázni nekem!Természetesen a posta költséget áll ám, s díjat ám a fáradozást is!

Előre is köszönöm!
-
tiger71
aktív tag
Igen, öngyújtóval ki tudod melegíteni, nem kell neki nagy hő!
Pillanat ragasztó azért nem jó, mert kikeményedik, s elengedi, elválik a ragasztás.
A legjobb (nálam ez vált be) a műanyag rúd, amit a dekoratőrök, virágosok használnak a pisztolyba. Maga a pisztoly sem drága!
Szépen kitisztítod a spiccet, zsírtalanítod a botvéget, majd a műanyagot (a rúd végét megolvasztva) rá kened a botvégre.
A spiccet rátolod, beállítod a pozíciáját, s kihűlés után (1-2 perc) a felesleget eltávolítod.
Tökéletesen fog! -
tiger71
aktív tag
2. Szervízben, de akár egy mezei horgászboltban is megoldják! Ha bele megy a vég, akkor simán beragasztható! Nem kell kipiszkálni, kimelegítik!
Nekem már javítottak így botot, azon kívül, hogy rövidebb lett azzal a 20mm-el, semmi más hátrányát nem tapasztaltam! Tökéletesen működött! Ha pedig nem megy bele a vég, mert vastagabb, még akkor is tudsz venni másik spicc gyűrűt, ami pont passzol! 
-
tiger71
aktív tag
-
tiger71
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Fagyasztás nélkül, akár etetőanyaggal is megoldhatod!
Az én módszerem: nevelt fiam szóhasználata által: a "kukis mód"

Belegyúrom az etetőanyagot a kosárba, majd a horgot egyszerűen belenyomom az etető anyagba (hasonlóan a method-hoz), úgy, hogy a hajszálelőkén lévő csali van csak ki! Dobáskor sem vitorlázik, gubancolódik, s miután elkezd kioldódni az etető anyag, a horog épp ott van, a kupac tetején!
A csalit enyhén lebegtetve még fogósabb a módszer! -
tiger71
aktív tag
válasz
Zola007
üzenetére
Ha nagyobb, akkor még mélyebben is be tudja nyelni... Nekem volt rá példa, hogy a 25cm-es előkét szinte a forgó alatt metszette el...
A fárasztása tényleg nagy élmény, mert a végletekig küzd, az utolsó pillanatban is résen kell lenni...még a kisebb (2-5kg-os) példányoknál is!
Rövid kanyarral kb ugyan olyan sebességgel tud visszafelé úszni, mint amennyivel addig előre úszott... 
-
tiger71
aktív tag
válasz
zsola0518
üzenetére
Pontosan meg tudod mérni beljebb is békával...

Felszereled a teljes botot, az úszót beállítod saccra, aztán addig húzod felfelé, míg be nem áll a beállított módra! Így a horog pont érinti a feneket!

Aztán jöhet a játék, hogy fenéken eszik-e a hal, kicsivel a fölött, vagy vízközt...
-
tiger71
aktív tag
válasz
Recon666
üzenetére
Grat!

Egy javaslat, ha megfogadod: legközelebb próbáld meg a nádfallal párhuzamosan letenni a botokat! Azaz ne a náddal szemben legyenek a zsinórok, hanem párhuzamosan! Így bevágáskor nem a nádtól el, hanem szinte bele húzod a halat (legalább is ő ezt érzi), és zsigerből kifordul onnan! Legalább is ez nekem bevált itt a környékbeli tavakon! Volt olyan, hogy 13db amurt fogtam (4-7 kg), ezzel a módszerrel, és egy sem ment nádba!

Persze, nem biztos, hogy beválik, de egy próbát megér! Én a pontyoknál is szoktam alkalmazni, ha pld nagyobb a dög, mint a szerelék elbírná, és a nád szélén packázik, akkor hirtelen elkezdem a nád felé húzni...
99%-ban megfordulnak, és irány a nyílt víz! 
-
tiger71
aktív tag
-
tiger71
aktív tag
Élményekben, és halban gazdag Boldog Új Évet Kívánok, minden Kedves Fórumtársnak! 
-
tiger71
aktív tag
válasz
Gézengúz
üzenetére
Szerintem erre gondolt a kolléga... Jónak tűnik, lehet én is benevezek... Alakul a PH-horgász-verseny...???

-
tiger71
aktív tag
Sajnos nem volt kegyes mostanában hozzánk a természet...
Kevés eső... Kánikula... 
Holnap indulunk családi pecára Tardonára, péntek-szombat, de lehet, hogy vasárnap is lesz peca! Beszámoló jön, ha hazaértem, kedden délután!

Itten leszünk:
Hegyek, tó, pihenés, grill, sör, pihenés, horgászat, agynullázás... Kell ennél több!

-
tiger71
aktív tag
válasz
tigipuf
üzenetére
Szívemből szóltál! Teljes mértékben egyet értek veled!
Hol marad a természetbeli természetesség?
Pumpáljuk csak tele a vizeket jó sok potykával, hiszen abból van a pénz...
Megy majd a sok horgász pontyozni-bojlizni, és veszik a sos-sok napijegyet és természetesen szórják be a töménytelen mennyiségű pelletet, bojlit, mint bolond a lisztet... Aztán a tó vize meg szép lassan olajjal lesz tele (ami kioldódik az etetésre használt cuccokból)...
Szerencsére van már egy-két hely ahol nem engedik a korlátozás nélküli etetést, sőt tudok olyan helyet, ahol csak annyit etethetsz, amennyit a kosárba betömsz, abból is a kisebbikbe!
El kellene gondolkodni, hogy vajon az természetes, hogy szét vannak etetve a halak? Ha régebben működött a természetes étkezési sorrend, akkor miért is lenne ez másként...???? Ja, hogy így nem lenne az a sok nagy szép ponty fogás, amivel le van fényképezve a "szerencsés" horgász? Nem tudom, de szerintem ezek a halakat biztosan nem jelentenek akkora élményt, mintha 1év alatt csak 1-2 ilyet fogna az ember... Legalább is nekem! 
-
tiger71
aktív tag
válasz
Steady74
üzenetére
Szegények...
Azért a vízben úszkálva jobban mutatnának! Nincs is annál szívmelengetőbb érzés, ha újra kifogok egy általam visszaengedett példányt pár év múlva!
Meg kellene már érteni, hogy élhetőbbé kell tennünk a környezetünket, hogy mi is élhessünk benne, minél tovább! Értem ezt nem csak erre, de a szemetelésre...stb!

Gyermekként még zsákszámra fogtuk a halat a patakból, de sosem jutott eszünkbe hazavinni, csak annyit "vettünk" el belőle amennyit ott megettünk, megsütöttünk, hogy ne kelljen hazamenni még enni sem...

-
tiger71
aktív tag
-
tiger71
aktív tag
Kedves uram... Én sem kioktatásképp írom, de rengeteg (100-150db) közötti süllőt fogtam tavon halszelettel, és bármilyen hihetetlen épp a fej- és farokrésszel...
Sőt ha messze, köves mederben akartam horgászni, akkor csak szelettel mehetett, a távolság miatt (80-90m), ott 1,5-2 cm-es szelet, öblös horog, kb 1-1,3m-es távolságra a végólomtól a horog rövid száron (ne zászlózzon)... Kapáskor, a jelző botig feszítése esetén, azonnali bevágás (mivel kb 1m volt a süllő szabad mozgása a fix ólom miatt
)! Kb 5 kapásból 3 akadt, és abból jó esetben 1-2 jött ki, de azok mind 5kg felettiek voltak! 
Folyóvízre tökéletes az általad felvázolt módszer, és az élő hal is a tavakra, de én azt csak part mellett használnám, távolább már inkább szelet... Tavaly nyáron pld a finom cuccos süllőzőmre (5-25g-os pergető cucc, 22-es zsinór, kicsi süllőző horog), farokvég halszeletre egy 7-es harcsesz jött, hát meglepődtem bevágáskor, azt hittem, hogy életem süllője lesz...

-
tiger71
aktív tag
-
tiger71
aktív tag
Mivel én általában partközelben (nádas széle), illetve nem messze a parttól (15-20m) a töréseken horgászom, így nagyon ritkán használok etetőanyagot! Az én bevált módszerem (állóvízre) - a már fentebb említett - száraz kukoricából előző nap főzött édes kukorica! Kb 1-1,5kg-ot szoktam megfőzni - 2-3x dagad - lassú tűzön, és semmi titok nincs benne, csak 3-4 csomag vaníliás cukrot teszek bele, már a főzés elején! Mondjuk én addig szoktam főzni, míg kb az 1/4-e szétpattog a szemeknek, így az etető jellege is jobban kijön, nem csak a nagy szemek lesznek! Ha megfőtt, még kb 1 óráig hagyom a vízben, hogy magába vegye az íz-illat anyagot, aztán a leve nélkül rakom be egy lezárható-fedeles vödörbe! Hajszálelőkére is tökéletes, kemény, de mégsem túlságosan!!! Egyéb ízesítést nem használok, maximum egy kis narancsos-epres dippet a bedobás előtt! Ennek fényében csak ólmot használok, így nem bombázom a vizet, sokkal halkabb vagyok...

-
tiger71
aktív tag
-
tiger71
aktív tag
Teljes mértékben egyetértek veled... Munkatársam a Tiszán perget harcsára, és bizony szinte minden esetben bejön a süllő is... De kíméletesen vissza engedi, és megy tovább... Ez szerintem így korrekt!
Igen, a pergetést a harcsások mitt megtiltani máj01-ig nem lehet, és etikátlan lenne! Itt szintén a "párhülyegyerekszindróma" áll fenn, mert "néhány" idióta, etikátlan, marha miatt "szopik" a többi becsületes horgász! Nekem volt már rá példa, hogy süllőt fogtam hari helyett ilyenkor, és épp akkor jött az ellenőrző brigád... Alig tudtam kimosni magam...
Pedig nem sumákoltam, nem is tettem soha, pedig mióta járni tudok horgászbot van a kezemben (röpke 36-37éve)! 
SNORH:
Harcsatilalom a Balatonon
Enyhült az áprilisi "stégtilalom", harcsatilalom váltja fel a pontytilalmat a BalatononAz idei horgászszezonban a Balatonnál részlegesen feloldják az áprilisi "stéges" tiltást, a pontyfogási tilalmat pedig a harcsafogási tilalom váltja fel április 1. és június 30. között - tájékoztatta Füstös Gábor, a Balatoni Hallgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp) vezérigazgatója az MTI-t a mai napon .
-
tiger71
aktív tag
Szerintem egy kicsit felfújtad a dolgot!
Gondoljunk csak bele: ha mondjuk éppen tilalom van harcsára (pld a hozzánk közeli tavon volt rá példa az esetemben - telepítés után), de én süllőzés közben fogok egyet, és ne adj Isten lefotózom (dokumentálom), de természetesen utána vissza engedem, annak rendje és módja szerint, akkor én is etikátlan voltam???
Egyáltalán nem! Inkább mondanám szerencsétlennek magam!
Etikátlan akkor lett volna, ha direkt süllőre megy, megfigyelve az ívások helyét! Gumival csukára...miért is furcsa? Nekem volt már olyan, hogy az élőhal elfogyása után, csak gumira voltak hajlandók jönni a kis dögök...
Az pedig sehol nincs törvénybe fektetve, hogy gumival csak süllőzni, és harcsázni szokás... Attól függetlenül, hogy a csukesz ritkábban veszi fel! 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Garmin Approach S50 arany cream (felbontott) 2 év garancia
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5465, 91%AKKSI
- Akció! Csere-Beszámítás! Gari: 2028.12.01 - MSI Thin Gamer notebook! R7 7735HS /RTX 4060 /16GB DDR5
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4365, 100% Akkumulátor
- Dell Optiplex 3020 MT,i3-4130,8GB RAM,128GB SSD,WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ha nem megy a horogkötés a kisebb horgokon (12-14-16), akkor a fiatalabb nemzedéknek kiadom alvállalkozásba!

Ez 66kg-os átlagfogás...jól bekezdtem ezt az évet! 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Csatlakozom! 
Szerencsére van már egy-két hely ahol nem engedik a korlátozás nélküli etetést, sőt tudok olyan helyet, ahol csak annyit etethetsz, amennyit a kosárba betömsz, abból is a kisebbikbe!