Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MK VII
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Haver ezeket gyűjti..

15nm-es szobájában van kb 300db ilyen bot... Plafonon, falon, szekrényben, mindenhol azok vannak... Gyakorlatilag a falat meg a plafont nem látod a botoktól, mert fel vannak erősítve.. Mintha botokkal lenne tapétázva a szoba... Rengeteg üvegszálas botja van.
-
csƵ
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Olyasmi. Cikkeket ír arról, hogy mennyire jól működnek a HD pulcsiban fogott HD csalik a nagyhalas medencékben.
-
Zoli bácsi
őstag
Voltunk asszonnyal piacon reggel. Sok horgászcikk volt egyik árusnál, ahol végül is egy orosz búvárszivattyút vettem...Na, volt ott egy kétrészes üvegbot, 2,7m fém hüvellyel, ránézésre tiszta 30 évvel ezelőtti feeling.. még a gyűrűk kötése is a régi HOKÉV botokra emlékeztetett. Hát mondom két hétig nem eszek, de ilyet veszek! Hát, iszonyat nehéz, megrázva libegős, kotyog a fém hüvely, valami ócska szivacs nyél....Azért illendőségből rákérdeztem, ötezer. Elnevettem magam. Volt még valami Hiboy nyeletőfékes orsó, fémdobbal, megtekergettem, már az árára sem kérdeztem rá, érződött a "minőség".

-
-
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Azt hiszem semmi nem tiltja.
-
tween
őstag
Célhal a telepített zsíros pontyok

Egy észrevétel. Ma is használtam pelletes feketét, mert még van belőle 3 kilóm (sajnos) és azt vettem észre, hogy nálunk nagyon nem adja. Csúzliztam a csemegét, matchre 2 percenként jött a hal, volt hogy zsinórsüllyesztés után egyből kitolta, míg mellette a feederen semmi! Próbaképpen kivettem a matchet és a helyére dobtam ugyan úgy a feketével plusz csemege csalival a feedert. Semmi! Kivettem, vissza a match és kis idő múlva húzta... Valami nem gömbölyű.
Pár példány a sokból.

-
tween
őstag
20.-án megint lesz egy helyi verseny, ajánljatok már nekem flat kosárba jóféle etetőt. Ár mindegy, de kitűnő legyen egyesületi tóra. Köszönöm a finomszakértő mestereknek!

-
Grillo
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Nekem OK, bár akkor lehet találkozzunk a rétsági MOL kúton 5:50-6:00 körül. Remélem kapucsínó is van. Nézem, hogy nekem vissza kell mennem vagy 7 km-t, hogy a Shellhez jussak, reggel meg minden perc kincset ér.

Majd arra számítsatok, hogy szereléstechnikai tanácsokat és bemutatót fogok kérni, valamint a dobástechnikámat is finomítani kell.

-
Csabee.
nagyúr
Ez a Tereskei tó Eladó most nézem.. Ez nem rossz jel? Lehet nincs is benne hal!

-
galervin93
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Úgy isten igazából én sem panaszkodhatok, Kőbánya és Kispest határán viszonylag csendes helyen vagyunk, kellemes környezetben. De azt senki nem adja meg nekem, hogy tíz perc bicajozás után már az Ipoly mellett kaptatok, vagy elbújhat az ember a világ elől, érintetlen helyeken barangolhat...
Csak egy-két képecske. Ezért keltem hajnalonta háromkor, hogy fél óra tekerés után - számomra- a világ legszebb helyén érjen a napkelte, és az első napsugarak fényénél vagy a csukákat kergessem egy tökleves holtágon, vagy a compó kapását várjam, de volt hogy csak fotómasinával a nyakamban jártam a harmatos fűben, olykor őzekkel, vaddisznókkal találkozva... [link] [link] [link] [link] [link] Ehh... Ez hiányzik! A természet.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93
üzenetére
Viharsarok -> Budapest, 2005. A Körösök vidéke hiányzik, semmi más, imádom Újpestet, olyan mint egy kis vidéki város, semmi pénzért nem költöznék innen el. A belvárosi részt, a közlekedést viszont a mai napig utálom, az összes megbeszélést, látogatást, tárgyalást kizárólat 10-14 óra közé teszem, amúgy élhetetlen a városi közlekedés autóval.
Most beszéltem Zsolával, 04:45-re megyek hozzá, akkor 5:10 körül tudunk a dunakeszi melletti M2-es Shell kútnál találkozni Grillóval és még aki jön? Egy kv Rétságon a MOL kúton, 6-ra meg Tereskén vagyunk.
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
:-)
Ha apóssal megyek én is kocsival járok. Tény, sokkal kényelmesebb, egyszerűbb, gyorsabb, és nem is vetem meg, sőt, igazatok van.
Én sem puszta jókedvemből teszek másképp. Amíg nincs kocsi, addig viszont marad ez a helyzet... (Nem az az ország vagyunk, ahol 24 évesen már saját kocsit kellene hajtanom, örülök hogy az egyetemről kiesve munkahelyet találtam, párom szintén, fél éve költöztünk fel gyööönyörű fővárosunkba... Vidéki parasztgyerekként nekem szenvedés a környezet, pont a peca meg egy-két egyéb dolog kapcsol ki... No szóval ócskát pár százért nem akarunk, egy jobbféle meg egy ideig még nem fog beleférni a hosszútávú büdzsébe. Addig marad a mindenféle egyéb megoldás.) -
válasz
FireFox1996
üzenetére

?Szeszkazán az csak 2 kerekű

-
Szeszkazán
senior tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
? 
-
tepenzed
őstag
válasz
FireFox1996
üzenetére
na de akkor nem értem, biciklivel lemész a találkozóra? Mert írtad, hogy max 5km-t mész és biciklivel mennél

-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Ahogy írod . Én kb 800m re járok, a cuccom 1 botzsák 1 veder és egy láda . Nagy dolog a lejutás de én kocsival megyek még ide is .Mondjuk a partra nem lehet lemenni autóval így kb 100m ert gyalogolnom kell

-
Steady74
Topikgazda
válasz
FireFox1996
üzenetére
Imre, te vagy az?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
galervin93
addikt
10-15 kiló nem nagy kunszt. Persze ha az etetőanyag már bekeverve van a vödörben (és nem szárazon a hátitáskában) akkor már kellemetlenebb, mert húz rendesen, de nem olyan vészes.
Manapság meg vonat+gyalog tolom, így is van 2 km gyaloglás benne, és nem csak aszfalton.
Nem olyan vészes dolgok ezek, csak könnyen megszokja az ember, hogy bepattan az ótóba és uccu. A parton meg kiszáll és már dobja is be a szerkót. Pedig megvan a fílingje az utazásnak, eljutásnak is. Vagy a 10+ km-es cserkelős pergetések... Persze nem a rakparton. :-D -
Csabee.
nagyúr
válasz
FireFox1996
üzenetére
Az szép! De ez nem 5km..
Én nem tudnèk tekerni a botzsákkal az is biztos. -
FireFox1996
addikt
válasz
Csabee.
üzenetére
Csepelről

- 3 részes botzsákban minden van benne: 4-5-6 bot, merítőzsák, bottartó, csere szerelékek stb.
- 2 zöld színű spar szatyorba az etetőanyagokat halaknak, és magmanak
- Szék + napernyőt a biciklivázraÉs a maximális távolság, amit hajlandó vagyok ezzel menni: 5 km

-
Csabee.
nagyúr
válasz
FireFox1996
üzenetére
Bicikli??? Cuccaid hogy viszed? Honnan indulsz te Biciklivel?
-
hermanyi
addikt
válasz
FireFox1996
üzenetére
azzal maga a távolság is zavarna engem nem ,hogy az eső

-
hermanyi
addikt
válasz
FireFox1996
üzenetére
mivel jössz cabrioval ? Az én autóm nem ázik be szóval nem zavar az esőben a vezetés .

-
tween
őstag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Ilyen egy vérbeli horgász

-
FireFox1996
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Az esőben pecázás eddig sosem zavart, RSD-n többször futottam már bele, de végig pecáztam, ahogy terveztem. Inkább csak az utazás zavarna, ha 160km-t utaozl oda-vissza az esőben...
Tavaly haverommal egyik alkalommal elkaptuk a nagy fél órás záport (áprilisi), 2en elbújtunk a bokor alá, de közben jöttek a kapások, a végén sz*rrá áztuk magunkat, de pontyot is fogtunk az idő alatt

-
hermanyi
addikt
válasz
Csabee.
üzenetére
Én beterveztem úgyhogy megyek. Még egy húshorgász feeder botot is vettem ( SW Dart 2) ez miatt ,hogyha netán tán nagyon fújna a szél akkor ne csak üljek a parton . Amúgy esőkabát ,nadrág van ernyő is lesz a ládára igy nagyon nem zavar ha esik .
Aki jön jön aki nem nem . Nekem így előre láthatólag mostanában nem lesz szabad hétvégém így ki kell használjam ezt a hétvégét . -
FireFox1996
addikt
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Ahogy nézem, (ha) 5mm alatt lesz az eső, és jövök én is

Szerintem aki jön, dobjon egy üzenetet Steady74 kollégának, ő majd összeszedi az infókat, és emailben körbe küldi mindenkinek
-
Szeszkazán
senior tag
Ahogy időképet nézem , lesz peca , jövök én is. Valaki adjon majd valami elérhetőséget, igyekszem 7-8 között odaérni.
-
hermanyi
addikt
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Én vagyok az biztos .
-
Grillo
őstag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Én. A kocsi is elkészült, csak kell vennem megyei matricát. Mindig elfelejtem.
Reggel kimentem a patakra, 7-től fél 9-ig próbálkoztam. Eredmény nem volt, egy nagyobb halat láttam elugrani, meg sok kis domolykót (?) a felszínen. Mentem majd egy kilométert, jó kis séta volt, mondjuk kellett a kamásli, a bakancsom így is kissé átázott az orránál.
-
Szeszkazán
senior tag
Hányan vagyunk eddig szombatra?
-
válasz
LazacX
üzenetére
A Kősüllő a süllővel ellentétben mindig csapatosan bandázik, és bár a köves is megáll hosszabb-rövidebb ideig egy akadónál, de max 1-2 óra elteltével tovább is áll. Én ősszel rengeteget kövesezek csónakból, nagyon érezhető amikor megérkezik a raj a kiszemelt akadóhoz. Olyankor kb minden bedobás után minimum rávágás van, vagy sok esetben hal is. Aztán hirtelen mintha elvágták volna, semmi sincs utána, tovább állt a banda. A kősüllő egy igen mozgékony, egy nap nagy területet bejáró halfaj ebből gondolom, hogy nem is igazán érzi jól magát a kisebb vizekben. Egyébként szerintem sok mindent elárul az is, hogy vannak állományai amik a Kaszpi-tenger folyótorkolat vidékein élnek, és az ívást leszámítva az egész életüket ebben a félsód brakkvízben töltik. Tehát szerintem ki lehet jelenteni, hogy igencsak szereti a "teret" ez e halfaj. Az sem véletlen, hogy a szakirodalom szerint egészen a közelmúltig nem volt a Velencei és a Fertő tóban sem megtalálható, nem beszélve a kisebb állóvizekről. A nagy tavakat, a folyó és csatornarendszereket szereti ez a hal, ahol kedvére tud jönni-menni.
-
vendingo
veterán
Én azt se tudtam, hogy a mi tavunkban van busa, de 1-2 hete láttam egy nagy döglött tetemet.
Azt se tudtam, hogy a meglévő harcsaállományt 50 db 1-2 kilós harcsával bővítette egyik horgásztársunk, ennek ellenére még egyet se sikerült horogra csalni, és más se nagyon fogdossa őket, pedig esténként hallani, hogy cuppogják a víztetejét.
-
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Van bizony, egyre nő a populáció
És köszi srácok, remélem tudok majd mutatni mutánsokat is 
-
LazacX
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Ha élettérben igényesebb, mint a süllő, akkor felejtős. Kizárólag a szakirodalmakból tájékozódtunk, ott igénytelenebbnek, azaz strapabíróbbnak van írva a süllőhöz képest. Egyébként ránézésre tipikus csukás víz: sekély tó, tele nádszigetekkel. Képeket találsz az egyesületi oldalon. Nettóban kb. 5 HA. A szikes talaj miatt tápanyagban aránylag szegény, tiszta víz. Mesterségesen lett létrehozva 4-5 kubikgödör összekotrásával 25 éve (talán 1991 vagy 1992-ben). A süllőről senki sem gondolta annak idején hogy valaha is lesz benne, de 2000 körül elkezdtük fogdosni az elejét. A harcsa törzsállományt 3 db. 5-7 kg körüli betelepített jószág adta. A legnagyobb kifogott harcsa kereken 70 kilós volt vagy 5 éve. Sajnálatos módon nem pecás fogta, hanem egy augusztusi reggelen minden külsérelmi nyom nélkül kimúlva találtuk a vizen. Valószínűleg részben természetes elöregedés, részben az oxigénszegény nyári nap miatt, részben a túltáplálás miatt (máshonnan fogott harcsákhoz képest is irdatlanul zsíros volt maga a hús állaga is a boncolási jegyzőkönyv szerint
) múlt ki. -
-
-
Grillo
őstag
Na, reggel megint M2-n lesz dolgom, úgyhogy kimegyek fél 7 körül Sződligetre, dobálózni egyet.
Egyébként most néztem, hogy fagyosszentekre terveztük pont Tereskét...
-
zsola32
őstag
köszönöm fejlámpa témában a segítségeteket

-
tiger71
aktív tag
Én aqua pellettel, illetve method etetővel is használom! Mindig a kosárba van, de nem a horgot bele nyomva, hanem a csalit-horgot is! Ha hullámzóbb a víz (nagyobb a mozgás), vagy mélyebb részen horgászom, akkor a csali fölé (töltéskor alá) is teszek egy kis etető anyagot, így kicsivel később bont.
-
-
-
-
Ilyesmit ti hogy tennétek fel?
Csalitüskére mindenképp?
Attól tartok, simán felveszi egy kisebb keszeg is egyrészt, másrészt az csak a csalit veszi a szájába, a csalitüskével, a horgot már nem, azt csak ponty szippantaná be.
Sok a keszeg és kevés a ponty, lehet hogy így csak üres bevágásaim lennének folyamatosan? -
Szeszkazán
senior tag
Lassan aktuális, hogy kecskét kell áldozni a fórumpeca miatt. Ez az időkép jelenleg csúnya dolgot mutat szombatra, de úgyis csütörtök/pénteken lesz csak hihető a becslés.
-
FireFox1996
addikt
válasz
zsola32
üzenetére
Ehhez hasonlót vettem kb. 3 éve a vaterán + 2 db márkás 18650-as akksit bele (azt hisszem Sony/Samsung), és brutális fényereje van, min. 100m-ig világosan világít, zoomolható, és van benne sárga fény funkció is (külön led)
Ha nem sürgős, akkor ebayan olcsóbban megkapod. -
LazacX
tag
Ezt még megfontoljuk, ártól is függ, 2 éve már felvetődött. Szóba került még a sügér is, de ez el lett vetve az élettér hiánya miatt. Valamint a kősüllő is, ez még képben van, lehet hogy jön egy kisebb adag. Érdekes, de kősüllőt még senki sem fogott. Holott a süllő magától szaporodott el annak idején.
-
LazacX
tag
Semmi baj nincs a dögökkel, ez mind téli, nincs közte friss, hosszú volt a jégpáncél, és tényleg sok a hal benne. Lejött pár harcsadög is, vagy 4-5 db, 8-as volt a legnagyobb. Süllődög 25-30 darab volt, egy nagyobb volt benne, a többi 70 dkg-1.5 kg közötti.
Ha már a halakkal lehet baj, akkor inkább a nagy pontyokkal van gond. Túl sok 10+ os van benne, és ezek már sok oxigént és kaját is igényelnek. Nem is nőnek tovább. Szerencsére a rühes tokok nagyrészt vagy kipusztult, vagy a horgászok vitték haza, illetve más horgásztóba is vittek belőle. Nem sok maradt benne, idén mindössze egy darabot fogtam.
-
csƵ
addikt
válasz
LazacX
üzenetére
Na, akkor megvan, hogy miért. Egyébként nem értem ezt a nagy keszegmániát. A horgászok alig pár százaléka pecázik rájuk a tavon. Hazavinni se lehet őket és felvesznek mindent a kárászokkal együtt. Tegnap pellettel és kukoricával pecáztam, mint idén mindig és esélytelen a pontyfogás így is... Más helyen csontira is több ponty jön, mint itt kukoricára.
A tó pedig annyira tele van, hogy rengeteg ponty és süllő dögöt dob fel a víz. Vagy nincs oxigén vagy a egymás elől veszik el. Passz, de ez így nem jó...
-
LazacX
tag
Lehet hogy azért, mert idén 1.5 M Ft értékben jött bele keszeg? Mondjuk ponty is sok, de gondolom bojlival lehet szelektálni. Keszeg csak kora tavasszal meg késő ősszel vehető, ilyenkor kell a teljes szezonra megvenni.
Tegnap felavattam az új előkémet, némi megfontolás után 40-es FC mellett döntöttem. 3 óra alatt (1-kor kezdtem) 1 apró rávágásom volt, utána meg vagy 20, de túlzás nélkül. 1 apró csukát fogtam, meg egy épp méretes süllőt, mindkettő torokra vette a gumit. A gumit tépték-cibálták de csak egy-egy pillanatra akadtak. Az FC azért ha picit is, de kiszőrösödött. Éppen csak annyit, hogy tapintásra elvesztette a tükrös felületét a csukában lévő 2-3 cm-en, szerintem jó lesz, ugyanekkora jószág már pattintotta el normál 28-as damilt az orrom előtt kivételnél. A pici süllőt nem zavarta. Inkább a kötéssel van baj, kicsit nehézkes a 8-as és 40-es madzag összekötése, de még éppen működik.
-
Janusz001
őstag
válasz
scoobydoo76
üzenetére
Ilyenem van nekem is, tökéletes. Viszont ha nincs lehetőséged használat után azonnal tölteni, akkor nem árt pár pótakku.
Más, ki hogyan állapítja meg a nyilvánvaló okokon kívül, hogy egy horog csere érett, gondolok itt a hegyére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tesla topik
- Projektor topic
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Tőzsde és gazdaság
- Yettel topik
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Battlefield 6
- A Far Cry TV-sorozat showrunnere nem konkrét játékot adaptálna
- További aktív témák...
- Apple watch Series Se 2 gen 44mm,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- -68%OFF HP Spectre x360 14 (14-ef2276ng) i7-1355U/16GB/1TBSSD/3K 3000X2000 Amoled
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo T480S i5 8350U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)