Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• szaki1986

tag

Sziasztok!

Kezdő kávésként lenne egy kérdésem felétek: Mitől lesz savanyú a kávé?
    Úgy tudom, hogy hogy ha alacsony a víz hőmérséklete, akkor az okozhatja a savanyúságot. Viszont eddig 3 féle kávéval próbálkoztam és mindegyik más mértékben volt savanyú.

Vettem bolti Lavazzát (100% arabica), nagyon régi pörkölés, totál savanyú, ihatatlan kávé jött le belőle. Gondoltam biztos a gép szar (Delonghi Dedica - tudom nem jó gép, de most ez van + Graef CM 800).
    Utána vettem Pellini n82 Vivace-t (60% arabica 40% robusta), tavaly novemberi pörkölés (legalábbis a szavatossági időből 2 évet visszaszámolva). Ennek semmi savanyú íze nem volt, tök finom kávé készült belőle (legalábbis számomra).
    Most vettem egy osztrák, helyileg pörkölt kávét, ezt), és ez megint csak egy picit savanyú. Nem nagyon, mondhatni egész finom a kávé, de ott van az a kis savanyú íz benne (felkeverem a kávét, hogy ne csak az alján azaz a végén érezzem). Ez is 100% arabica. Úgy érzem ennek ilyen ízűnek kell lennie.
    A robusta ellensúlyozza a savanyúságot a kávéban? Vagy hogy van ez?

Múltkor beültem Szombathelyen egy speciality kávézóba egy dupla eszpresszóra... na hát az vmi ihatatlanul savanyú volt, és gondolom nem az elkészítés volt szar.

Szóval mitől van ez? Ha nekem nem jön be ez a savanykás íz akkor inkább olyan kávét keressek amiben van vmennyi robusta is?

Előre is köszi a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés