Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Syl: UPS - te áldott!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Klaus Duran: Panelkérdés.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Kezdő kávésként lenne egy kérdésem felétek: Mitől lesz savanyú a kávé?
Úgy tudom, hogy hogy ha alacsony a víz hőmérséklete, akkor az okozhatja a savanyúságot. Viszont eddig 3 féle kávéval próbálkoztam és mindegyik más mértékben volt savanyú.Vettem bolti Lavazzát (100% arabica), nagyon régi pörkölés, totál savanyú, ihatatlan kávé jött le belőle. Gondoltam biztos a gép szar (Delonghi Dedica - tudom nem jó gép, de most ez van + Graef CM 800).
Utána vettem Pellini n82 Vivace-t (60% arabica 40% robusta), tavaly novemberi pörkölés (legalábbis a szavatossági időből 2 évet visszaszámolva). Ennek semmi savanyú íze nem volt, tök finom kávé készült belőle (legalábbis számomra).
Most vettem egy osztrák, helyileg pörkölt kávét, ezt), és ez megint csak egy picit savanyú. Nem nagyon, mondhatni egész finom a kávé, de ott van az a kis savanyú íz benne (felkeverem a kávét, hogy ne csak az alján azaz a végén érezzem). Ez is 100% arabica. Úgy érzem ennek ilyen ízűnek kell lennie.
A robusta ellensúlyozza a savanyúságot a kávéban? Vagy hogy van ez?Múltkor beültem Szombathelyen egy speciality kávézóba egy dupla eszpresszóra... na hát az vmi ihatatlanul savanyú volt, és gondolom nem az elkészítés volt szar.
Szóval mitől van ez? Ha nekem nem jön be ez a savanykás íz akkor inkább olyan kávét keressek amiben van vmennyi robusta is?
Előre is köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen széket vegyek?
- Projektor topic
- iPhone topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Milyen autót vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- DJI NEO Fly More Combo drón 3 akkumulátorral +Care Refresh +táska
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - drón szett - ÚJ állapot - Care Refresh
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett (FMC) +szűrők +gyorstöltő
- DJI RC2 drón távirányító
- DJI NEO Fly More Combo drón 3 akkumulátorral (2-3-3 töltéssel) +táska
- Új akksi! AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év gar.
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4270, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Rampage SHIVA Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest