Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
PpenoO
őstag
válasz
Milu_PH
üzenetére
Nekem jobban ízlik a kapott eredmény E&B (IMS) szűrővel, főleg amióta a kávé alá rakok egy aeropress papírt és finomabbra darálom a babokat. Megnézem majd mit produkál a papír és az IMS szűrő egy pici tömörítéssel.
Más, a Mini Gaggiat is kezdem megismerni, konzistens crema még nincs, de sikerült a besülés és a citromlé közé belőnöm a kapott produktumot.
-
törölt tag
válasz
Milu_PH
üzenetére
Akkor az indukciós Brikka jó lehet. Az újak már nem súlyszelepesek hanem szilikon nyomásfokozósok, az acél alsórész nem nagy hátrány, az indukciós tűzhely elég gyorsan felforralja a vizet, a hővezetés nem úgy játszik szerepet mint lángon, ott lehet hogy az alu a nyerő.
-
lazoltan
csendes tag
válasz
Milu_PH
üzenetére
Szerintem kotyogó vonalon messze a legjobb eredményt a Bialetti Mini Express stílusú főzök hozzák, abból is a Pascucci Mini Bianca a legjobb, legigényesebb kialakítású. Sokkal több anyag van benne, mint a Bialettiben, érzésre a duplája. Mondjuk ehhez is kell indukciós alátét, mert alu.
Olyannyira bejött, hogy az ims szűrős Brikkát el is raktam.
Egyszemélyeset használok, kb presszó mennyiséget ad, 8-9g őrleményből.
-
-
-
válasz
Milu_PH
üzenetére
Szerintem a feketebirka eléggé túlárazott kávé, emellett nem leltem benne különöset.
Debrecenben nem vagyok ismerős, így onnan nem tudok ajánlani.
Itt a fórumon is sláger P&Y kávékat bátran és nagyon jó szívvel ajánlom! [link]
Nem magyarázgatom, mert a honlapon mindent megtalálsz korrektül. Minőség/ár arányban abszolút élvonal. -
soldier2
őstag
válasz
Milu_PH
üzenetére
A Black sheep jó, bár kezdésnek kicsit lehet meredek. Inkább valami olaszosabb blendel kezdenék (pl Paljoc Locavore)
Milyen kávét szeretek? Mikor milyet. A lényeg, hogy friss pörkölésű legyen. Ha fél éve valaki azt mondta volna, hogy reggelente Get Up lesz a darálóban nem hittem volna neki. Most mégis az van, és sokkal jobb mint emlékeztem (na kedvenc azért nem lesz, az marad a Yirga)
Gippazoid: vsz az aluminium oxid lesz az, mivel lejött a védő réteg (ha volt egyáltalán). Hasonló problémával azért nem küzd senki, mert nyomásfokozós gép itt elvétve (sem) akad. Nyomásfokozó nélkül viszont a felsoroltakon kívül kell egy daráló is, amit a Graef702 alatt nincs (kéziben sem)
-
törölt tag
válasz
Milu_PH
üzenetére
Nagy hőfokon hatékonyabban lép reakcióba az enyhén sósavas víz az alumíniummal. Brikkát megmattítja, ezért nem használom csak acél thermoblokkos automatában, illetve már ott sem mióta van Oscar vízlágyító párna. Nem hiányzik még egy savas összetevő az amúgy is savas irányba húzó világos pörkölésú alulkivonatolt risztrettóhoz. Oscarral határozottan kiegyensúlyozottabb a végeredmény na meg egy nyűggel kevesebb, fél évig.
-
válasz
Milu_PH
üzenetére
sztem jo a laica kancso. en is hasonlo megoldast alkalmazok. vizko legalabbis nagyon keves marad, ezt a vizforralon is tapasztalom.
azt, h mennyi klor marad, nem tudom, es azt sem, h kellene-e meg bele pl magnezium stb. egyelore jo 🙂
orlobol olyat keress, ami keveset tart meg az orlemenybol, es az utolso szemeket nem lovoldozozi vissza.
jo lesz az 🙂 -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Milu_PH
üzenetére
Graef Pivalla: Nyomásfokozó kosarakkal adják. A kar kifolyó sűrűmenetes, ragasztott, nekem a harmadik kar volt amin nem lötyögött... Egy hónapig tartott mire megjött a nem nyomásfokozós szűrőbetét hozzá.
OPV mintha nem is lenne, egyedül az ULKA ami bekorlátozza a nyomást (mint egy Delonghi ECC155-nél), nagy a vízhozama, nehéz belőni a jó lefolyást. A tamper amit adnak hozzá lötyög a kosárban, mindig van maradék a kosár belső peremén. OSCAR belefér, 7g-os LM kosár óvatosan belefér. Nem egy csendes darab.
Végülis jókat főz, de nincs nagy összehasonlítási alapom, majd ha lejár a garija (és még mindig működik a vezérlése), kap egy 9 baros OPV-t. -
Nibiru
tag
válasz
Milu_PH
üzenetére
Hajdanában-danában általános gyakorlat volt ilyenkor, hogy bontották a számlát, nem tudom, hogy még divat-e. Egyet kap a könyvelő 100 + Áfáról, hogy örüljön, a maradékot meg te kapod. Vagy ugyanazon a számlán szerepeltetik, mint egy külön tételt valamiről ami egyébként a gép tartozéka. Ezt először az eladó céggel beszéld meg. Ha belemennek, hogy szétszámláznak és a te nevedre írják a maradékot, akkor nyerő vagy. Ha egy számlán bontják az összeget külön tételként, akkor a könyvelővel is beszéld meg.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Milu_PH
üzenetére
Keresd fragola.6035 felhasználót, tőle igen jó gépeket lehet beszerezni, csak kérdés éppen mi van nála, ha van valami egyáltalán.
-
Bazsee71
őstag
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hyundai, Kia topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- 3D nyomtatás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest