- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
danbenzin
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #11895 üzenetére
A kávégép szervízbe betévedêssel nekem jó tapasztalatom van, elképzelhető, hogy a szaki értékes tanáccsal is ellátja majd az érdeklődőt. Van akinek ez pedig többet jelent személyesen, mint fórumokat olvasgatva.
Karos gép akár Silvercrest, nyomásfokozós kosár, tamper, zacckiütő. Ebbe mehet minden bolti tégla is és a használata nem kíván különösebb figyelmet, párhavonta vízkőteleníteni kell. Vagy csepegtetős papírfilteres kancsós gép (Aromaboy?)
-
Viiktor1989
aktív tag
Gaggia Classic: ha már kicseréltem a kar tömìtést, két fajtára is,vettem másik portafiltert,sajnos az sem vált be,mi okozhatja még azt,hogy kávéfőzéskor, nyomás alatt,a portafilter felett/mellett engedi a vizet a gép? Már az sem segít,ha erősen rászorìtom a kart nyomás alatt.
-
MC Pite
veterán
Szarvasiba (nem tudom hány mm) nem lehet podos filtert rakni? Vagy duplán, ha több vizet ad.
-
válasz
Mr.Csizmás #11895 üzenetére
dehát leírta, hogy valaki olyannak keres, aki set-in-their-ways, nem akar x+ lépéses procedúrát megtanulni. ha jól értem, a mostani set-up-pal is csak az a baj, hogy a zaccal sok a macera, mert össze-vissza megy.
@feketelaszlo
szerintem, erre csak a kapszula, esetleg ese pod marad. kapszulából van off-brand is.(persze ettől még a vízkőtlenítés, egyéb rendszeres karbantartás marad, de ez legalább nem napi szint)
istenkáromlás, de van nekem is, hogy csak a koffein kell (pl. nyaralás, vagy időnként valami extrém reggeli rohanás). erre van most egy zöld tetejű lidl bellarom instant "
kávém", amit csapból kifolyatott "forró" (~60˚C) vizzel hidratálom. ennek az keserű folyadéknak az elkészülési ideje kevesebb, mint 60mp. na ezzel nincs macera. nyilván ez ilyenkor nem élvezetről szól (bár egyébként akár kedvelhető is az íze, mint külön kategória), hanem arról, hogy berúgja a beleimet, meg hogy estére ne fájduljon meg a fejem a koffeinhiány miatt.
ez talán a másik véglet, de ez is lehet egy életmód. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Feketelaszlo #11893 üzenetére
a kétgombos automatából ennyiért inkább használtat - pár éve egy jura ena5-öt vettem 90-ért, 2 évvel később ráment 30k egy nagygenerálra. de ha bemész egy kávégép szervizbe, tuti van kiállított refurb gép.
ha újonnan akarsz, akkor valami kézi dolog lehet előrelépés a sárgacsibó-szarvasi origóból, egy K4-K6 őrlő, és v60/filter/french press móka. bár egy sima karos és őrlő kombinációval is előrelépés az ízélmény, csak érthető módon a karos gép drágább mint a kézi eszközök.
-
MC Pite
veterán
válasz
Feketelaszlo #11893 üzenetére
Ha rendesen tömöríti egy tamperrel, máris egybe esik ki a kávépogi
A fullautomata gépek meg nem ennyiért mennek (takarítani kell, mert penészedik, vízkőmentesítés, stb; nem biztos hogy a szívébe lopja magát egy ilyen géppel).Húgom hasonlóan nem akar tökölni(a lotyogóssal sem), neki szarvasi után megfelelőnek tűnik a karos (ha siet akkor poddal, ha finomat akar, akkor meg őröl bele, vagy
pfujjőrölttel). A párnás nem ilyan drága, és nem 200 év alatt (se) bomlik le legalább.
Ő Dedicánál olcsóbban épp ezt az Electroluxot nézte (hasonló), és elsősorban párnával akarja használni, meg néha őrölt/ízesített csodákkal: [link] -
Feketelaszlo
senior tag
válasz
MC Pite #11891 üzenetére
Dunsztom sincs mit keresek - teljesen kávé-fogalmatlan vagyok, nem én vagyok a fő fogyasztó a családban. A lényeg, hogy idős családtag aki már valószínűleg nem fog megtanulni egy bonyolult gépet kezelni vagy az 50+ év őrölt kávé megszokásról váltani egyszerűen és könnyen tudjon továbbra is kávézni. A Szarvasival száll mindenfelé a zacc mikor cseréli, szóval ebben kéne valami előrelépés. Ezért merült fel a kapszulás, de azzal meg esélyes, hogy fanyalogna az árakra, mikor magának veszi a kapszulát.
Főleg az "1 gombot megnyom és kávét ad" gépek érdekelnének, de abból csak a legalja legbutább készülékek amik nem kérdezik meg, hogy milyen hosszú meg milyen habos legyen, hanem csak lefőzi a kávét és kész. -
válasz
Feketelaszlo #11890 üzenetére
Kapszula. Jelenleg van a nespresso kompatibilis vonal és a dolce gusto. Amire nincs ráîrva, hogy dolce gusto az jó lesz a nespressoba. Legolcsóbb krups nespresso mini olyan 30-40k Ft. Tchibo, Aldi és többi vackot én hagynám. A kapszula kiló ára persze hasonló
bár gyártója válogatja. Ennyi töprengést sikerüljön már átugrani, ha kàvézni szeretne valaki.
Ja nincs olyan, hogy 5-6 csésze. Bármiből egymás után lehet ennyit, vagy vesz egy csepegtetős filtert.
-
MC Pite
veterán
válasz
Feketelaszlo #11890 üzenetére
Hú, ezt picit tisztázzuk le.
Ennyiért karos gépet néznék (60K-tól pl Dedica, de van most a lidlben olcsóbb), meg aldiból egy örlőt pl (papíron őrölt kávéval is jó, de...az olyan mint a guminő).
Ha meg tök mindegy milyen kávét csinál, akkor meg tökmindegy milyen gép. Vagytikapszulást keresnél?
Titlja a vallásom, max párnásat (Dedicához párnás szűrő is jár). -
Feketelaszlo
senior tag
Üdv,
Kávégépet keresek 100 ezer forint alatt. Ha lehet jóóóval alatta. Nem tudom melyik technológiával melyik gyártó melyik termékvonalát - a lényeg, hogy a lehető legkevesebb idő- és energiabefektetéssel lehessen olcsó kávét inni és tiszta maradjon a konyha. Idős személy használná aki nem fog tudni egzotikus karbatnartásokat elvégezni. Eddig Szarvasi volt ami ezeket a feltételeket teljesítette is - mondjuk úgy a '90-es évek színvonalán.
A darálós sznob vonal szóba sem jöhet, a kapszula, párna satöbbi kompatibilitás nem vágós hogy van - létezik univerzális minden kapszulát kezelő gép vagy ez egy nagy vendor lock-in amire hosszú távon csak ráfaragni lehet pénzügyileg? A jelenlegi darált presszógép-kategória igazából maradhat, de csak akkor ha 100%-ban zaccmentes a lefőzött végtermék és kulturált XXI. századi konyhagép módjára viselkedik. Csipogjon ha kész, ne adjon ki baljós hangokat, stb., de azon kívül hogy esetleg nagyobb adagokat (5-6 csésze) is le kéne főzni néha nincs extra elvárás. -
kmarci25
veterán
válasz
Mr.Csizmás #11886 üzenetére
Inkább Timemore koppintásnak tűnik, legalábbis az állítótárcsa alapján.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
darálós téma: ez valami rebrandelt P1, K4 szerűség? lelőhely: [Westend Muti Home]
-
Mano66
senior tag
Eladásra felraktam egy Mazzer Major Electronic-ot 151C késsel. Fórumosnak kedvezmény.
[Mazzer Major Electronic] -
sarkanyolo2
őstag
.
-
-
kchris78
veterán
igen ez így van, én mindig belekóstolok abba ami lejön, aztán felöntöm kb 1:2 -1:3 arányban tejjel.. És érzem hogy mennyire eltolja a tej az ízt... Ami önmagában ihatatlan kb az tejjel milyen finom csokis aromájú lehet.. De legtöbbször nem bírok magammal és sokat akarok (1:3) de az meg már túl sok.. Nagyon olaszos lefőzésnek kell lenni hogy 1:3 arányban is meglegyen a jól érezhető aroma
( 1:2 helyett ).
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #11877 üzenetére
Ez egy ilyen városi legenda, hogy nem szabad elmosni, én többektől hallottam ezt már, sőt talán a Bialetti használatijában is az van, hogy max tiszta vízzel szabad öblíteni, mosószer még véletlenül se érje. Ettől függetlenül én minden használat után szétszedem és elmosom. Nem értem, hogy mitől lenne jobb az íz, vagy bármi ha nem lenne tiszta.
-
Ja világos. A ferment kerinci alá kicsit pont furcsa lesz a tej, de ízlés dolga. Illetve finom az, csak más, mint elsőre gondolná az ember. Mindenki ahogy szeretné.
Attól, hogy úgy fest osztom az észt, meglepő módon senkinek nem szeretném megmondani mit szeressen. Csak lehetőségeket felmutatni. Uff.
Apám pl. úgy gondolja nem szabad elmosni a kotyogót, mert tönkreteszi a kv ízét. Az övé kb. a gyárban látott utoljára vizet, mármint a kávén kívül. Nem akarjátok tudni, hogy néz ki, a Nébih leplombálná azonnal. Ettől függetlenül mindig örül és cuppog, ha kap nálam italt. Nem terhelem semmi szöveggel, kap egy flatwhite-ot oatlyval és kész. -
Sped
aktív tag
válasz
Jolida #11872 üzenetére
Aki tejjel szereti a kávét, annak tejjel kell finomnak lennie. Ha az Kerinci tejjel savanyú, akkor az neki egy rossz kávét fog eredményezni.
Én már eljutottam oda, hogy nem akarom másnak megmondani hogyan és mit igyon, csak megmutatom én hogy szoktam és majd ő eldönti neki jó-e az úgy. -
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #11873 üzenetére
Ezeket nem fogom megérteni sosem. Bár ugye, nem úr, aki nem herdál.
-
-
Jolida
tag
Ez a fagyasztóm.
A "rendes" hűtőbe most be se férne, mert ott 80kg Vilmos körte vár az átlényegülésre.p.s.
Kerinci, de alatta Guji is van.p.s 2:
Vejem kért egy "jó" kávét.
Lefőztem neki egy Kerincit. Felöntötte 1.5dl laktózmentes tejjel (én nem tartok itthon ilyen fehér tehénszármazékot, hozták magukkal), majd közölte, hogy savanyú a tej.
Na, azért van a fagyóban szénné pörkölt kubai. -
goom
senior tag
válasz
Alabástrom #11842 üzenetére
Az említett három egyike... igaz, nálam "csak" harmadik. Egyrészt olasz-fan vagyok (ott meg az újhullám megy, CasMo, igen), ráadásul kissé langyos; nekem nem jön be. Másrészt piszokul trendi hely, menő fiatalokkal, kényelmetlen fa székeken, ahol 55 évesen nem érzem otthon magamat. Márpedig nekem ez is hozzátartozik az ún. kávézó érzéshez, mit tagadjam... Ja, és elég drága is, bár ez jön az előzőekből.
Számomra a Kilences jön be leginkább, ahol kedvesek, és a kávé és finom... és még valamelyest a Balmora. -
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #11869 üzenetére
Köszönöm
-
válasz
Viiktor1989 #11868 üzenetére
Expolygon. Van utángyártott, csak fej, feneketlen, kar nélkül. Kar hozzá kb 4k, diófa. Meg van sima gyári is. Utóbbi az első oldalon asszem.
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
Viiktor1989 #11830 üzenetére
Közben meg lett a baj,a portafilter felfogató részénél a fém része megütődhetett, ezért dobja le nyomás alatt a portafiltert.
Gaggia Classichoz portafiltert szűrő kosár nélkülit lehet kapni valahol? Vagy csak szűrő kosárral együtt árulják? -
skilleeer
csendes tag
válasz
kchris78 #11864 üzenetére
Gyula, La Sposa Caffe nagyon jókat hallottam róla, elvileg valami olasz származású a tulaj és onnan hozza a cuccokat, de még nem volt alkalmam eljutni oda, így személyes tapasztalatom sincs. Gyulán a Manuelben voltam egyszer, xar vót
De igen, kifejezetten kávézó elég kevés van. Viszonylag nagy területű üzletek ezek és kombinálják étterem/cukrászdaként szinte mindegyik "kávézót". -
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #11861 üzenetére
szavazz t.lacira. különben megyünk a levesbe
-
válasz
skilleeer #11859 üzenetére
Az remek hír; szeptemberben megyek Békéscsabára, kösz.
Egyébként Frei ad "rendes" kávét, csak kérni kell. Nem is rossz; szoktam ott duplázni, ha ők vannak közelben. Például a reptéren Frei az egyetlen iható kv, ha eltekintünk attól, hogy a filippínó rabszolgáik kizárólag angolul beszélnek. Olyankor feltámad bennem a szélsőjobb, aztán elcsitul a csésze utánJolida@ az ott nem kerinci felirat a műanyag dobozokban?
Amúgy a sima hűtő még vitatottabb, mint a fagyó. Pont a párakicsapódás miatt. De nekem nincs véleményem -
skilleeer
csendes tag
Igen, erről van szó. Ha finom kávét szeretnék inni, akkor magamnak kell megcsináljam. A román határ mellett lakom. Már-már balkános a feeling, nemhogy itt olasz kávéval flancoljak
A legközelebbi értelmes kávézó 28km-re van, így csak akkor szoktam finom kávékat inni amikor van idő arra fordulni vagy épp átutazóban vagyok valamelyik nagyobb városban. -
kchris78
veterán
válasz
Alabástrom #11848 üzenetére
Én ilyen minimális fogyasztáskor már nem adagonként számolom az árat hanem időszakra... Én 10-11gr-ból főzök (szerintem itt lehet leginkább spórolni) 250gr 20-22 alkalom, naponta 1 adag (néha 2), egy hónap kb 5000ft 250grs zacsikkal. Ezt 1kg-ra felhozni és porciózni fagyasztani... Hogy nyerjek havonta mennyit? 1500fot? És feláldozom a 4x ízválasztást, a frissességet. Ezt persze a pörkölők is tudják, nem véletlenül drágább a 250-es. (mondjuk azt már én is meggondolom hogy egy 250-es zacsit 3-4ezerért veszek a py-nál vagy máshonnan 200-ast mondjuk 4ezerért) Plusz szállítási költség kis adagonként (pj szerencsére hozza mert kollégákkal közösen rendelünk) sok lehet.
-
Jolida
tag
válasz
Alabástrom #11840 üzenetére
Kontra!
18g-os adagok.Az "egész" zacskóban kubai rettenet várja a nagyon bátrakat.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
RetepNyaraB #11852 üzenetére
Én főleg a párakicsapódás ellen vákumoztam. Merthogy ha kiszívom a levegőt, úgy fagyasztom le, majd zárt zacskóban olvasztom ki és csak akkor bontom fel a zacsit, amikor már szobahőmérsékletű, akkor nincs párakicsapódás.
Na majd kialakul, kísérletezek ezzel is.
Köszi mindenkinek a tanácsot. -
válasz
Alabástrom #11844 üzenetére
Nekem sose volt vákuumozó gépem, régebben a levegőt nyomtam ki a zacsiból. Aztán az volt a vizsgálat eredménye, hogy a vákuum (és kinyomkodás) kiszippantja a gázokat a porózus bab belsejéből és mikor a vákuum felenged, oda betolul a szobai levegő, extra gyors oxidációt eredményezve. Ezért nem ajánlott. De személyes tapasztalatom nincs vele. 25 dekás zacskó nekem nem romlik érezhetően, abból szedek adagonként. Viszont ha már félig üres de úgy felejtem, akár egy hónap múlva érezhetően nem olyan. A ki-kicsapódott pára is oxidálja, fagyasztva is.
-
krono.
tag
válasz
Alabástrom #11848 üzenetére
Persze, értelek, csak arra irányult a kérdésem, hogy milyen élettartama van egy ilyen csomagnak a fagyasztó után, ugyanis én napi 1 max 2-t iszok, hogyan volna érdemes porciózni magamnak.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
krono. #11847 üzenetére
18g-ból főzök, azaz 5 főzet, plusz pár gramm az őrlőt "átöblíteni". És tipikusan 2-3 féle kávé van kikészítve, szeretem a változatosságot, ráadásul jobban kiérzem az ízeket, jellegeket is, ha gyakrabban váltok, visszatérek, stb...
Nekem a kávé elsősorban nem a koffeinről szól, hanem az élményről. -
krono.
tag
válasz
Alabástrom #11846 üzenetére
Mennyi idő alatt fogy el egy ilyen 100as pakk nálad?
Azért furcsállom amúgy, mert korábban kérdeztem már ezt, igaz ott is 250g-os csomagokban számolva, de akkor az volt a tanács, hogy inkább maradjon a fagyóban, és csak az aktuális adagot vegyem ki. -
krono.
tag
válasz
Alabástrom #11840 üzenetére
Na de várj, akkor lefagyasztod, majd 100g-okat előveszel belőle, amit utána nem teszel vissza a fagyasztóba, amíg el nem fogy?
#11838 iatti - nem egészen pontosan írtam le. Az 1 kilósat lefagyasztottam, majd egy másik, kb 200 grammos csomiban volt az aktuálisan fogyasztott adag. Csak azt nyitogattam. Nyilván ha a nyitogatás ennyire gyilkolja, akkor az is csak annyit segít, hogy kevesebb döglik meg egyszerre. A nagy csomag kb 4-5ször lehetett nyitva max.
#11841 goom - persze, sajnos nem mindenkinek megoldás ez, tisztában vagyok vele. Én mondjuk szívesen pattanok autóba hétvégente, és teszek egy kis túrát, könnyen összeköthetném egy kávézással, ha úgy van. Nyilván nem univerzális megoldás ez, csak a hétvégi 1 kávé olyan mennyiségnek tűnt, ami köré én már lehet inkább egy ilyesmi rituálét szerveznék, ismerve a kávé élettartamát.
-
Alabástrom
senior tag
Hmmm, rákerestem most itt a topicban, meg is találtam az általad linkelt cikket. Én nem érzek minőségromlást a vákum miatt, de ha tudományos magyarázata van, hogy árt a kávénak, akkor visszavonom a tanácsot.
szerk - bár ha jól értem, a vákum a kávébab belsejében lévő nyomás és a környezeti nyomás különbsége miatt árthat. Ez egy merev falú dobozban vagy üvegben felléphet, puha zacskóban elvileg nem.
Mindegy, ezentúl inkább én sem vákumozom, csak lezárom.
-
válasz
Alabástrom #11840 üzenetére
Megoszlanak a velemenyek a vakuumozasrol.
-
goom
senior tag
válasz
krono. #11832 üzenetére
Kávézóba menni tök jó, igazad van. Viszont ha Karakószörcsökön laksz, akkor sajnos kevésbé tűnik megoldásnak, lássuk be.
Én Szombathelyen lakom, vagyis az országnak azon 80%-os kisebbségéhez tartozom, aki nem fővárosi. Ez egy 75 ezres vármegyeszékhely, a Dunántúlon a 4. legnagyobb city, satöbbi. És kábé három kávézó van, ahová néha be-bemegyek. De ha nagyon finomra vágyom, akkor... inkább a konyhámba. Tapasztalataim szerint kb. 15-20 ezer fős település alatt kávézó vagy nincs vagy felejtsük gyorsan el. De akkor kilőttük a Magyar Köztársaság településeinek a kb. 90%-át...
-
iatti
aktív tag
válasz
Viiktor1989 #11830 üzenetére
ez most melyik színű? nálam a kék volt szopatós, pedig meg is fordítottam, mert nem egyforma az oldalfal. most sárga van benne.
-
krono.
tag
Az a baj, ha kellően lassan fogy, fagyasztással is elég gyatra tud lenni a vége. Én gondoltam spórolok egy jót, kilósat veszek, és fagyasztom. A vége már kínszenvedés volt, csak azért ittam, hogy ne a kukában landoljon.
Ha csak hétvégente isztok, lehet jobban megéri kávézóba menni. A hangulata is jobb, és jó helyen az eredmény is valószínűleg.
-
Sped
aktív tag
Én most szükségből kipróbáltam egy Lavazzát, fél kilós volt, nyomifokissal csináltam és egészen jó lett. Ezen felbátorodva most kipróbálok néhány boltit, mert elegem van a 15 ezres kilós kávékból. Vagy a másik opció, hogy kilós kiszerelést veszek, mert úgy olcsóbb, pl. Impresso vagy Kalmár kilós kávéi még beleférnek nálam. A többi off, és a világos vonalról is lejöttem, nem az én világom. Kalmárnál van egy átlátszó kotyogó, azzal is szemezek most, abba meg úgyse kell a prémium kávé.
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #11829 üzenetére
Lefuttattam egy autotunet, így meggyógyult a hőfok. Viszont az új tömítéssel is kifolyik felül a víz a portafilternél. Ha nem fogom oda erősen a kart,sajnos kifolyik. Tipp,hogy mi lehet a baj?
-
válasz
fecke78 #11825 üzenetére
Nyugodtan tégy tiltólistára, nem haragszom. Ha strand végén a két üvöltő gyerekemmel lesz lehetőségem, szívesen befotózom neked a sarki aldiban (ahová bizonyára te is be tudsz menni) a 15.xFt\kg árú terméket, amely - fájdalom - nem szerepel a linkelt honlapon. Reklamálj náluk.
Egyébként az arany színű por a listád aljáról kotyogóban egész jó, épp azt iszom apámnál.
A személyeskedő részre had' ne reagáljak. Inkább igyál még egyet és fogd a nyuszira.
Viiktor@ elpukkanhatott a kazán tetején a biztosíték, bár az asszem 180 foknál olvad le. Ennek mondjuk semmi köze a tömítéscseréhez.
-
fecke78
senior tag
Olvastam őket is , de néha olyan elvont témákra pattanak rá , hogy az nem normális felhasználonak való , pedig "Ez a KOMOLY kávé topik." értem , akkor maradok komolytalan ...
Az a baj , hogy nem akarom nevén nevezni az usert, de néha keveri a topikot hol osztja az igét . Nem mindenki van felkészülve arra a rengeteg infórmációra aminek a fele bulishit . Pont elég azt feldolgozni , hogy minden évben riógatnak milyen drága lesz a kávé , azt lóf@szt .... De cserébe minden más az !
-
iatti
aktív tag
válasz
fecke78 #11825 üzenetére
nézz át a hardkórra
én már onnét lepattantam 2-3hónapja.
nálam max paljoc, impresso, kapucziner kávéi jártak 10-12 rugó környékén. de mostanában elvagyok a goriziani caffe 5-8 rugós cuccaival. aránylag friss anyag az olasz!!! presszó vonalhoz. a savanyát meg sose szerettem. na ezért odaát ment volna a reklamáció
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok.
Újabb probléma ált elő.
Kicseréltem a tömìtést a Gaggia Classicon,mondom akkor főzzünk egy kvt. Nem tudom miért,de a piden felment a hőfok 150 fokig,lekapcsoltam a gépet,levettem a portafiltert,majd egy pukkanás után kormos lett a csepegteto tálca. Mi történhetett? -
fecke78
senior tag
válasz
RetepNyaraB #11820 üzenetére
Neked valami beakadt a dalmayer kávéval , meg szeretsz picit nagyot mondani ITT
Hol látsz te 15 ezer / kg -os kávét , pedig van egy pár fajta 5500.-/ kg , és azon az áron egy nagyon jó kávét kapsz . Ár érték aránya kíváló , úgy szeretem , hogy mindig le van oltva a normális kávéfogyasztó ha nem rögtön kalmár kávét iszik( 16 ezer /kg ) áron a szarvasi gépén ....
Vícc amit itt müveltek -
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #11817 üzenetére
Még egy tipp a Warda, ott is a klasszikus vonal (blendek). Én most a Signature blendet iszom, egy alap géppel jókat lehet kihozni belőle, benne van a klasszikus íz, de mellé egy kis etióp savasság is jön.
-
goom
senior tag
válasz
skilleeer #11818 üzenetére
A leírásodból úgy tűnik, hogy nálatok igen lassan fogy el egy csomag. Márpedig akkor számítanod kell arra, hogy az utolsó adagok minősége sokat veszít majd az elsőkhöz képest. Nekem pont egy hét egy csomag - és mégis érezni vélek különbséget. Többször őrlő-utánállítás is előfordul...
Ha így van, javaslom, merülj el a fagyasztás - adagolás témában is... Ha visszaolvasol, lesz számos ilyen olvasnivaló. -
válasz
skilleeer #11818 üzenetére
Kispörkölőnél az ár nagyjából tükrözi az alap bab és a pörkölőmester értékét. Ha specialty, akkor a pontozásból is látszik. De mikor 8k\kg áron próbálják elhitetni, hogy 87pontos kávét iszol, az pl nagyon bűzlik.
Nagyipari cégek árazása pedig egy vicc, főleg, mikor megpróbálnak "haladni a korral" és "modern", meg "különösen lassan, kíméletesen pörkölt" vietnámi mocsári robusztában erjesztett teveszart szeretnének az említett 87+ pontos minőségi termék árában ledugni a lúzer és tapasztalatlan fogyasztó torkán (ld. Dallmayr). Át kell ezeken esni, aztán kinyílik az ember szeme, a nyelve meg hamar rááll a jóra. Az rosszabb, ugyanis onnantól nem tudsz minden random szart meginni többé. A szkeptikus feleségek sem; ők a legjobb kontroll. -
krono.
tag
válasz
RetepNyaraB #11817 üzenetére
Többivel nincs tapasztalatom, de az impresso mellett én is le tudom tenni a voksom.
-
skilleeer
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #11817 üzenetére
Köszi!!
Az ár igazából "nem számít", mert feleségemmel hobbikávésok vagyunk. Kvázi hétvégente fogyasztunk itthon kávét + ha vendégek jönnek. egyébként munkahelyen pörög az automata saeco egy közepesen szar kávébabbal.
de az utolsó mondatod sok mindent elárul, nem feltétlen drága = jó -
válasz
skilleeer #11812 üzenetére
Lavazza oro
Impresso klasszik sorozatból a brazil-kolumbia, vagy a sweet7 blend.
Pallyotz black lxr, grandi arabica, monsooned malabar.
Avx choco&orange blend
Kapucziner velencei gondolàsok kedvence (ebben van robuszta is).
Bányai csokis kuglófGiamaica, az egyik legjobb választás olasz vonalon.
Végtelen sor van, többiek majd mondják. Frei ízesített tönkrevágja az őrlőt és az ízlelőbimbóid. Utána nehéz átállni bármire.
Ráadásul ma 8k\kg Ft alatt gyakorlatilag nincs minőségi bab, ezt lehet elfedni rommá pörköléssel, ízesítéssel, de attól még tény. Dallmayr is árulja a "prémium espresso" szériát aldiban, 15k\kg áron, mégis egy rossz vicc. -
MC Pite
veterán
válasz
RetepNyaraB #11811 üzenetére
Nekem az időknél is jónak tűnt a K2, illetve 14 perctől az összefoglalót is érdemes megnézni.
K4/6-nál még kisebb a lépcső, de a C3 esp-vel szemben szerintem egyértelmű (több teszt alapján, de ez talán a legkerekebb).
K2 140 lépcsőben állítható kb.latti, köszi!
Amiatt is gondolkoztam, higy mondjuk a nano bevinatosnál nem.ragadna fel a pogi 3/2szer, de ha szűrőt.rakoonrá, azt mindig ki kellene szednem valahogy (egyébként a szemetesbe lendítem egyből a zaccot, a knock boxot elajándékoztam).skilleeer: Vegyél válogatást (valószínűleg a pörkés is friss lesz kávés oldalról véve).
-
skilleeer
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #11814 üzenetére
Igen-igen, sok pénzért lehet jobbat venni, de annyival nem jobb a javulás, több helyen olvastam. De akkor valszeg azt ütöm le, gondolom kiszolgál 5-10 évet. Nem tudom mennyire kopnak ezek ha rendeltetésszerűen vannak használva.
Kávéból valami tuti tipp amit "mindenki szeret"?(fenti paraméterekkel)
-
skilleeer
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #11811 üzenetére
K6 drágább kb ~10€-val mint az akcijós timemore c3 esp pro. A K2 pedig olcsóbb 20-szal
Nem tudom a márkát, talán az Aldis csodagép. Víztartályos, gőzölővel, ""15 bar"" nyomást tud (ebből következtetek, hogy a 9-et biztosan tudja a presszóhoz)
Akkor valami brazil / etióp /kolumbia szerűségeket keressek? Van ajánlott allrounder típus/márka?
Freiből ilyenem van, ez is szutyoknak számít? Az ízét szeretem
-
válasz
skilleeer #11808 üzenetére
Melyik kingrinder a három fő típusból? Timemore talán jobb a k2-nél (univerzálisabb), a többinél nem.
Milyen gépről beszélünk pontosan?
A Frei ízesített retteneteket (ha szemes) nagyon nehéz kiszedni az őrlőből, hónapokig pl. vanília aromát fogsz érezni. Az őrölt meg menjen kotyeszba, ott kevésbé baj, ha döglött (döglött).Ha most kezded otthon a karos gépezést, ne akarj világos-citrusos babot, mert csalódni fogsz. Klasszikusabb, sötétebb vonalon szerencsésebb tanulni. Plusz géptől is függ, mit tud.
-
MC Pite
veterán
válasz
skilleeer #11807 üzenetére
Bé bé bé.
[Darálók 100$ alatt]
A K6 lépcsői finomabbak mint a K2-é (de ha azt látsz valahol, pl alin, már az is espressóképes, én ezt vettem). -
skilleeer
csendes tag
hello,
új vagyok a topikban, de próbáltam a lehető legtöbbet kiolvasni belőle. van egy olcsóbb fajta karos kávéfőzőm, tudja a 9 bart is, így egyelőre az marad. Előbb megpróbálok javítani a többi kelléken. Látom sokan köpködik a Frei café-t, viszont kaptam már ajiba pár zacsival (az espresso nem is olyan rossz) és nem akarnám kidobni. Szóval ebből nem nehéz kitalálni, hogy ízekből mit szeretek, mert nem tudom mit szeretek.. Ittam már jó kávézókban kiváló kávét és az inkább ilyen lágyabb, citrusos féle volt.. Szóval szeretnék kávéra is tanácsot kapni, mint newbie
Az őrlés nagyon fontos mint megtudtam, de nem akarok vagyonokat elkölteni. Beadnám a derekam egy Kingrinderre (korábban elképzelni nem tudtam magamról, hogy kiadok ~40k-t egy kézi őrlőért) viszont Amazonéknál akcióztak egy ilyen típust amiről szintén jókat olvastam: TIMEMORE Chestnut C3 ESP PRO
Van valakinek tapasztalata vele vagy hagyjam a 10€ difit mert a Kingrinder mindenképp jobb?
Köszi!..
-
MC Pite
veterán
válasz
RetepNyaraB #11797 üzenetére
Tegnap este kitakarítottam, volt egy kis dzsuva benne, de az átfolyást nem korlátozta.
Őrlő elég egyenletesen van tekerve, megvan mi az ami elég fordulat ahhoz hogy simán vigye, relatív gyors.
Az oké hogy nem egy disznó ára, de ha gondoltam ha van vele pozitív tapasztalat, megérheti. Ha nincs, akkor azt a kb 7,5ezret sem adom érte ki, mert eredendően korrekt a folyási kép (vagy hogy hívják).
valeno: Párodnak kell a koffein? Mert szemesből is akadnak mentesek, mi főként azt isszuk otthon. Ha nem tudja párom hogy mentes, meg nem mondja.
-
valeno
tag
Sziasztok!
Koffeinmentes őrölt kávét keresnék. Sajnos betegség miatt (pajzsmirigy probléma) nem kellene pörgetni a szervezetem így a koffeint elhagyom egy ideig. Van itthon egy Delonghi ECAM, könyve alapján típusa 23.12X-25.12X (pontosat nem tudok). Mivel barátnőm koffeineset iszik szemesből így én őröltet iszok (van ilyen opció a gépben). Próbáltam az omnia eveninget, közeli boltban csak ezt találtam hirtelen. Annyira nem megnyerő az íze, kiprobalnek valami mást.
Visszaolvasva láttam a kisebb pörkölők kávéit ajanlottátok. Mivel nem vagyok nagy gourmet ezért nekem ezek árban drágák. Van esetleg alacsonyabb árkategóriában opció az Omnia-n kívül, ami kis adagok esetén (értsd 250g) szállítással/személyes átvétellel Pesten belül olcsobbra jön ki?
Koffeinesbol a közepes porkolest szoktuk preferalni.
Előre is köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest