- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB #13497 üzenetére
hibrew.hu siman, szokott lenni unnepekkor Ph-s kedvezmeny is, ha jol emlekszem.
-
-
TotO'
aktív tag
bár.. nem is annyival szélesebb a hófehérke, mint gondoltam. plusz a nagyobb tartály is üdvös (tejgőzölés meg nem annyira szempont, egyelőre legalábbis).
egy hófehérke+k6 mellé milyen eszköz az ami még felettéb szükséges a kávéházi élményhez? Feltételezem egy tamper biztosan kell. mi még?
-
Ávéikszen elég nagy a merítés, de itt van a Hibrew forgalmazó is a fórumon azt hiszem. Majd csak megszólal.
TotO' nálam az 58-as Hófehérke járt; az nagyjából a 3810, mínusz a tökwtlenkedés az alacsony gőzkarral. Az 51-es kisebb kosara nem jelent hátrányt, egyszerűen másik szabvány. Sőt, akár jobb is lehet, de ennek megvitatása messzire vinne ebben a csoportban..
Senki nem fogja megmondani mennyire strapabíróak, de egy belépő géptől hiába várod el valószínűleg azt, hogy 10+ éven át hibátlanul szolgáljon. Ha mégis, nagy az öröm, amúgy meg van szervíz 🤷
Egy régebbi, tuningolt gaggia classic nagyjából örök élet, de drágább is, meg el kell csípni, ha épp van valahol eladó. -
Zaji
őstag
válasz
RetepNyaraB #13494 üzenetére
A kínai felhozatalból tudnál pár példát írni?
-
TotO'
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #13494 üzenetére
a 3810ről azért nem nagyon találni itt a fórumon semmit, mert új gépnek mondható? (így tehát időtállóságról se tudni sokat)
szigorúan csak a kinézet alapjan őszintén ennek + k6 jobban örülnék mint a hófehérke bundlenek. Érdemben van köztük különbség? (51 vs 58on felül) -
Így, ahogy írtad. Illetve Dedica nekem kezd egyre kevésbé megérős lenni a jelenlegi kínai alapfelhozatal mellett. Utóbbiak közül gyakorlatilag már mindegyik PID szabályzós és normális öntvény kart kapnak, nem a foshalmot, mint a Dedica. Illetve nem is nyomásfokozós szűrősek. Ha érdekel a tejgőzölés, arra a Slim nagyon kényelmes, mert jól aláfér a bödön. Gőzereje nyilván nem lesz sok, de működik.
-
TotO'
aktív tag
Sziasztok!
Milyen presszó kávégépet érdemes venni 60-80k körül? Látom delonghi dedica (gondolom ec685), talán még hófehérke, AVX EM3810B Slim 58?
Továbbá: van esetleg picit a keret fölött ami jobb ár/érték arányú? Olvastam, hogy pl AVX EM1 Lux az már érdemben jobb, de az már 150k. -
válasz
Jolida #13490 üzenetére
Azzal még nem próbáltam...
Egyszer véletlenül öntöttem bele a céklába a kávét. Kicsit szentségeltem de megittam. Szerintem elfogadható.
Almalébe és cseresznye-meggylébe szerintem kiváló a dupla. A tonikot ugye ismerjük. És persze olaszosan príma a kefír-joghurt-aryanba "integrált" kávé.
Mehet bele persze grappa vagy narancslikőr is. -
Jaaa. Persze.
Már majdnem lement fél kiló! Tényleg krémes! Gőzöm sincs milyen arabica nemesítés. Nem robi, de kicsik a szemek. Lehet, hogy ez már abba az utóbbi időben kifejlesztett 15 fajtához tartozik. Szóval mindenkinek bejön itthon. Gazdag, kakaós-mogyorós és krémes. Nem savas. Nem egy hy end forma de eddig ez tökéletes ezért a kicsi pénzért. -
echterion
nagyúr
Haló Urak. A Philips automatánkba kellene egy új aquaclean. Arra gondoltam, hogy kipróbálhatnék valami olcsóbb megoldást. Erről az alza-s cuccról van már valakinek tapasztalata, véleménye?
AQUA CREST AQK-00 2.890 Ft
Emag-on most 4800-ért van fent a Philips-es.
-
-
Zaji
őstag
válasz
RetepNyaraB #13480 üzenetére
Köszönöm.
-
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
GC-hez keresek szűrőtartó kart. Van bármilyen javaslat vagy amit találok 58mm-es méretben, jó áron, válasszam azt.
Válaszokat előre köszönöm. -
L4D1K
őstag
Hali
Van rendelesi tapasztalat itt ezzel az oldallal?
https://www.net-espresso.com/en/ -
Soulfly842
addikt
Az encsi Anyukám Mondta étterem nem rendelkezik Michelin-csillaggal, azonban a Michelin Guide Bib Gourmand minősítését elnyerte, amely a kiváló ár-érték arányú éttermeknek járó elismerés. guide.michelin.com Ez a díj olyan éttermeket tüntet ki, amelyek mérsékelt áron kínálnak kiemelkedő ételeket. boon.hu
(ahogy írtam fentebb nekem a valaha volt legnagyobb csalódás
)
-
krono.
tag
válasz
RetepNyaraB #13471 üzenetére
Saját weboldaluk szerint is Michelin Bib Gourmand díjasok, csak azt a részét jól elrejti a két nagy piros Michelin-es karika a sok szöveg közt.
Egyébként pedig egyetértek veletek.
akkor rámegyünk a pizzára/tiramisura
Úgy mondjuk szerintem nincs értelme odamenni, pláne távolról. Én biztosan a szezonális ajánlatból választanék, jó pizzát enni máshol is lehet.
-
-
lojzi1
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #13471 üzenetére
"Az encsi AM 2022-2023-ban csillagos volt" - erre valami forrást tudsz adni?
-
válasz
RetepNyaraB #13470 üzenetére
Nem néztem be. Az encsi AM 2022-2023-ban csillagos volt. 🤷
Mint ilyen, az adagokon is felesleges rugózni. Én nem járok ennyire gourmand helyekre, de ha mégis, tudom mire számíthatok elméletben. -
-
lojzi1
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #13466 üzenetére
Soha nem kapott csillagot, Bib Gourmand volt mindig, mindegy, a "nálunk az ilyen tányért kérdés nélkül elmosogatják" hozzáállással teljesen fölösleges bármelyikhez is odamenni. Ha meg gondod van az étellel, ahogy írod, mindig ott és akkor kell szólni, nem utólag megírni az interneten.
-
titko
tag
Sziasztok! 2 hete jött meg a Hibrew h10a kávéfőzőm plusz van egy Iberital daráló. Kezdőként főzögetem a kávékat, eddig az AVX brazilját próbáltam. Tegnap a facebookon szembe jött egy kávékostoló csomag : [link] , ha a facéról jutsz ide csak 8990 ft az ára. Megrendeltem, majd beszámolok milyen
-
-
kchris78
veterán
válasz
Soulfly842 #13457 üzenetére
A kávét csak forgalmazzák
, hozzák egy hagyományos olasz pörkölőtől - jó áron. Amúgy a kajában igazad van, tényleg túl van hypeolva, viszont a pizzájuk tiramisujuk tényleg jó (A miskolci világbékés pizza már nem annyira kiugró). (ami jó kaja az meg olyan miniatűr adag hogy hihetetlen, haverom kikészült
, majdnem az a stílus hogy "mi ezt már a lefolyóba toljuk", és ahhoz képest meg qrva drága - persze most ez a trendi gasztro stílus - keveset adunk q drágán - pedig egy étteremben a kaja a minden egyéb költség mellett egy kisebb tétel)
-
attiati
veterán
válasz
Pedig jókat írt mindenki itt Kapuczinerről.
Szóljatok gyorsan, ha mégse jók, mert berendeltem 25e ftnyi kávét -
Horvi
őstag
válasz
Ez nem hangzik túl jól, pedig most akarnánk kipróbálni a helyet. Mostanában volt ott valaki és megosztaná a tapasztalatait?
-
Soulfly842
addikt
válasz
kchris78 #13412 üzenetére
Tőlük nem vennék semmit. Egyszer jártam náluk a feleségemmel és nem csúcsidőszakban hétköznap kaptunk félig nyers tésztát és félig nyers csirkecombot.
(vagy 3-4 éve volt)Túlhypolt valami. Soha többé be nem tenném oda a lábam és nem is rendelnék tőlük semmit.
Az egyik legrosszabb tapasztalat volt (ahhoz képest, amit előzetesen vártunk...)
-
attiati
veterán
válasz
Melorin #13453 üzenetére
Kapuczinernél a leírást érdemes nézni. Vagy a szabad szavas keresőt használni: "világos", "filter" szavakra
Találtam még egyet, ahol 2fajta pörköléssel is lehet kérni és a megjegyzés rovatba kell beírni, ha világosra kérem.
[Kolumbia - Granja La Esperanza - Pink Bourbon -] -
-
attiati
veterán
Van jelentősége papír filter márkájának?
James Hoffmann még azt is tesztelte, hogy szerinte a Japánban gyártott Hario jobb, mint a Hollandiában készültHát én most szemezek a DM-essel, mert közel van.
Vagy egy Melittával.
Gondolom nem ezen múlik? -
Müller, Bio Primo. 1 kg arab bika. 4820 pénz.
Majd bontom ha az örlő kipucolva. A másik is jó volt. 2026 decemberig jó.
-
-
attiati
veterán
válasz
RetepNyaraB #13448 üzenetére
gondolom az is oké, hogy 60-70 napra előre megvenni a pörkölt szemes kávét?
-
-
attiati
veterán
válasz
Jolida #13446 üzenetére
Picit elméleti limit felett vannak, meghagyom őket a végére.
Egyébként 2 havi adagot meg szabad venni előre? Egész szemesre gondolok.
Fagyasztás nélkül nem veszít aromát?Kapuczinernél találtam pár filteres pörit, mindegyik 4e alatt van / 250g
[Ruanda Rugali Natural]
[kenya-karimikui]
[uganda-binyiny-redhoney]
[burundi-umoco-wikawa]
[ruandai-gitega]
[tanzania-joseph-kayenge]
[ruanda-rugali-natural]Kalmárnál is van pár:
[Kenya-Ragati]
[Ethiopia-Kabira]
[Nicaragua-Vista-al-Cielo] -
attiati
veterán
Pallyotz visszaírt, hogy náluk csak espresso pörkölésű kávé van.
Tudtok ajánlani babot filterre?
K6 őrlőhöz. -
attiati
veterán
Aliról rendeltem egy üveg drippert.
L-es méret, ami 105 * 90 mm [link]Ebbe a 01 vagy a 02 méretű Hario filtert érdes venni?
Eredeti Hario dripper méretek:
01 : 100 *82 mm
02 : 120 *102 mm -
Soulfly842
addikt
válasz
Mr.Csizmás #13437 üzenetére
Én még a teát is
Imádom!
-
Horvi
őstag
válasz
Alabástrom #13439 üzenetére
Mondjuk ezek sem elhanyagolható érvek. Amúgy tényleg jól néz ki. Köszi a linket is.
-
Alabástrom
senior tag
Kiöntőnek három előnye van (számomra):
Ha többen isszuk, akkor nyilván kell.
Ha apránként töltögetem ki magamnak, gyorsabban hűl.
A felfelé szűkülö tök jól összegyűjti az illatot.
(+1 tök szép)
Aliexpresszen a Hario koppintás elég olcsó.
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #13436 üzenetére
Áhh értem köszi
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB #13436 üzenetére
a reggeli kávét is viszkispohárból iszom
ikea rulz.
-
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #13431 üzenetére
Köszi szépen. Egy kis pontosítás ehhez, a v60 legyen a 03-as vagy a tégely amit alá teszek az legyen 3dl?
Azért gondoltam esetleg a drip assistra is ha csinálnék "rendes" v60-at is(gondolom a switchel lehet olyat is legalább is a videók alapján amiket néztem.) Vagy nincs akkor különbség a kettő között?lojzi1 köszi neked is a tippet. Igazából egyel több edény lenne az így is kevés helyen szóval én megelégednék a sima switchel is. Bár ahogy néztem árban meg nem annyival több(kb a drip assist ára a különbözet
)
-
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #13289 üzenetére
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Ezen az oldalon a kartömítések közül melyik javasolt?
-
válasz
Mr.Csizmás #13425 üzenetére
avx-es verzió sztem ugyanez, jóval olcsóbban: [link]
Picopresso-hoz meg filterhez, meg konyhai mérlegnek használunk ilyet, nem volt vele bajom. -
krono.
tag
válasz
Mr.Csizmás #13425 üzenetére
Nem rossz, de elég nagy. Nekem a Lelit Anna-ba már pont nem fért be, ha valaki nem filterhez használná.
Aliról az MHW-3BOMBER 32 dollár volt, méretben és funkcióban is megelőzi ezt a mérleget. -
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #13423 üzenetére
én csípem a robit. persze maradok a "megáll benne a kanál" vonalon. filterben csak a tea megy
-
-
goom
senior tag
válasz
kchris78 #13419 üzenetére
Éppen ebben a cipőben járok. Jó régen rendeltem már a Kapucziner-től Palermo-t, pedig hű, anno nagyon ízlett. De valahogy aztán mindig elmaradt... Most azt is kértem, éppen azt iszom, és nagyon-nagyon finom, egészen elfogadható (2.800,- Ft) áron.
És ott van a Velencei gondolások kedvence is... 2.650-ért...
Messze-messze a bolti minőség felett. -
Én a müllernél kapható Bio Primo arabica espresso-t fogom megkóstolni a jövő héten. Nem rendelek semmi nagyon drága cuccot.
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #13414 üzenetére
Itt a lényeg. A jó olasz vonalhoz azért nem kell drágább alapanyag. Egy világos gyümölcsös ízjegyeket felvonultató (de nem savanyú...) pörkölt babhoz viszont igen... Az előbbit egy olcsóbb blendből ki lehet hozni. És még mindig jó lesz, a bolti szintet még mindig toronymagasan verni fogja.
-
iatti
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #13416 üzenetére
egész gurman lesz itt a társaság. repkednek a 15-20 rugós anyagok
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB #13414 üzenetére
a kommersz santos fajtajelleget is meg lehet pörkölni úgy, hogy jóízű legyen az eredmény, csak nem mindenkinek sikerül.
-
válasz
adamssss #13413 üzenetére
Nem tudjuk milyen az a 26 eurós bab. Valakinek ízlett, ennyit tudunk róla. Olaszoknál vannak jó árú pörkölők, de ha specialtyból dolgoznak (nem feltétlenül, sőt, sztem egész biztosan nem, az ilyen 30€ alatti blendeknél - annak ott is pont olyan ára lesz, mint máshol Európában. Ehhez képest itthon eléggé olcsóság van, pár kivétellel.
De nem kötözködni akarok ám. -
válasz
Mr.Csizmás #13409 üzenetére
Na ez a baj, hogy ott a fullos kv-t megkapod ennyiért, itthon ennyiért a pincsi kutyát nem kergetik meg. De mind1 ez messzire vezet.
-
válasz
krono. #13407 üzenetére
A father's coffee szállít Mo-ra már 2 tasaknál ingyenes.
-
Sziasztok!
Ritkán írok de most azért teszem mert sikerült egy olyan pörköldét találnom aminek az olasz stílusú kávéja életem egyik legnagyobb élménye volt a helyszínen kóstolva és aztán itthon lefőzve is. Hradec Kralove-ban kóstoltam. Nem tudom szállítanak-e Mo-ra, de aki arra jár térjen be! A barista mérleggel főzte a kv-t már ez is szimpi volt.
Csatolom a képeket.
-
donat_sz
senior tag
válasz
Soulfly842 #13398 üzenetére
És lojzi1-nek is köszi!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciókamerák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Ezek lehetnek a Realme 14 Pro és 14 Pro+ európai árai
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OLED monitor topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Pixel topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest