- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ANDROID??? #13092 üzenetére
Kettő dolog elég valószínű:
1 kitchen aid, tehát túl van árazva
2 ők robotban erősek, nem kv főző gyártó cég. Fenntartásokkal (erős fenntartásokkal) érdemes kezelni.Ettől még lehet jó vétel; rugdosd körbe rendesen. Nézd meg a kést, nem sorjás-e az éle, meg is mérheted mekkora (csak a miheztartás végett),
-
L4D1K
őstag
válasz
ANDROID??? #13092 üzenetére
Gondolom senkinek sincs róla tapasztalata.
Vedd meg, próbáld ki és írj róla véleményt.
Zöld.
-
ANDROID???
addikt
-
iatti
aktív tag
válasz
ANDROID??? #13094 üzenetére
veszélyzóna
-
iatti
aktív tag
válasz
ANDROID??? #13092 üzenetére
ilyenről még nem volt infó itt a topikon szerintem. én inkább a tűzpiros gombot nyomnám meg, bár nem néztem utána.
-
ANDROID???
addikt
válasz
ANDROID??? #13087 üzenetére
A nem reagálás igent, vagy halvány lilát jelent?
-
L4D1K
őstag
válasz
Napfénysüti #13086 üzenetére
Nyilván nem úgy tömítesz mint egy pressonal.
Én kb csak ellapitom a kávét. De pl volt olyan - véletlenül durvábbra őrölt - kávém, amit izomból kellett tömöríteni a brikkaban h élvezhető kávét kapjak.
-
válasz
RetepNyaraB #13077 üzenetére
Igaziból nincs keret, inkább azt kell majd kiagyalnom, szeretnék-e vele "foglalkozni" pluszban, jelent-e akkora minőségi előrelépést, ami plusz munkát/időt igényel.
Erre még később visszatérek, addig is köszi szépen a segítséget!
-
Megérkezett a kávéfőző, made in china, a 7254/CN-ből számítottam rá. A termék teljesen rendben van, a kidolgozása megfelelő, nem ereszt stb. A kávéja ízlik, nyilván ezt még ki kell tapasztalgatni, minden eszköz más és más. Most látom igazán, milyen egy dzsunka szemét ez a mostani kalifa kotyogós, már régen kellett volna vásárolnom egy bialettit.
Apropó, az előző menetes kalifával jártam úgy, hogy szétlőtte magát lefőzés közben és beterített mindent a tűzforró kávé. El volt már kopva a menet, amit csak összetekerés közben észlelni, mikor összehúzom már nem. Szóval csak óvatosan.Köszönöm szépen a tanácsokat!
-
whisky71
tag
Nem géphiba, a nagyon finomra őrölt kávén nem tudja a szivattyú átnyomni a vizet. Ez a nem nyomásfokozósra is igaz, de ott inkább tudsz játszani az őrlési finomsággal. Normál szűrővel egyébként sokkal jobb kávét tudsz készíteni, ott már van értelme az őrlőnek. Én AVX-nél vettem ezt a fajtát és egy IMS kosarat. (A karhoz adnak kettes kosarat is, de azt nem használtam.) A gyári szetthez képest nagyon nagy a különbség.
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok, KitchenAid Medallion "daráló" érdemes gondolkodni rajta?
-
nrbx
tag
válasz
Napfénysüti #13081 üzenetére
Hello, nekem is 2es Brikka van, vizbol 120-130g szobahomersekletu, kave kb.19g.
-
L4D1K
őstag
válasz
Napfénysüti #13081 üzenetére
Mindent szemre
Kb 80ml víz kell bele. Kávéból meg kicsit több mint a kosár és csak minimálisan szabad tömöríteni. Tudom nem túl technikai.
-
6030D
addikt
Technikai kérdésem lenne a Dedicához. Vettem szemes kávét, kipróbáltam a KG89 őrlőt. Először nem a legfinomabb álláson, gond nélkül le is főzte. Ma átállítottam legfinomabbra, és nem nyomja át a vizet a gép se egy, se két adagos gyári szűrővel. Csináltam két kattintással durvább őrlést, úgy jó.
Kérdésem: Ez géphiba, vagy nem?
A gyári nyomásfokozós kosárral lehet, hogy a nagyon finomra őrölt kávéhoz kevés a nyomás, amit a gép elő tud állítani? Egy nyitott kosárral ez nem lenne gond? (Úgy sejtem, hogy nem.) -
L4D1K
őstag
válasz
RetepNyaraB #13080 üzenetére
Opus neztem, az is bejovos.
Mondjuk ha lenne abban vad zoldben az EG001, mindent vinne.
Jah, valtopenzunk eleg cudar most.
-
Sokkal jobb a varia klón. A Graef nem jó filterre, rengeteg port termel (fine). Illetve ott lesz valamikor a közeljövőben az EG001 55mm verziója, az szerintem ilyen csajbaràt szempontból a legjobb. Nagyon kicsi, halk (jó, vonyít kicsit), zérós. Szokott lenni néha használtan fellow opus, belépőre az se rossz, Graefnél jobb. Ezek mind 100 rugó táján vannak, sajnos hozzá kell szokni, hogy ez a váltópénz
-
L4D1K
őstag
válasz
RetepNyaraB #13077 üzenetére
Bocsi, ha mar orlo kerdes - kerdeznek en is.
Korabban irtam, hogy olyan orlot szeretnenk itthonra ami szinre / formala esztetikus.
Az avx-es vario klon mennyivel tud tobbet mint graef cm702? Erdemes cserelni? En anno pressohoz vettem a 702-est, de kesobb mintha azt olvastam volna higy inkabb filterre ajanlott.
-
L4D1K
őstag
válasz
Napfénysüti #13069 üzenetére
Hali en is anno Harioztam, aztan vettem egy Graef cm702-t mert sokkal egyszerubb volt igy az elet
Szemesbol en nagyon sokaig PallYotz kavet vettem / rendeltem. Aztan vettem AVX kavekbol eleg sok fajtat. Utana meg amikor lattam random vagy szamomra uj porkolot akkor azoktol. Igy vettem pl Lucky cap, Banyai, Blue bird kavekat meg egy csomo mast amire nem emlekszem.
Amugy pont most szeretnek visszaszokni a szemes kavera, mert szeretnenk mindig vmi ujat probalni es hiaba nagyon franko a gyari orolt bio zold lavazza, azert nem itt all meg a todomany.
-
-
válasz
RetepNyaraB #13074 üzenetére
Oksi!
Rendelek a media marktól, megírom mit küldtek.
Ha esetleg próbálkoznék szemes kávéval, van bevált elektromos daráló, amit itt többen is használnak? Olvastam ezt a k6 kézi darálót, ebbe az irányba még nem mennék el.
-
-
6030D
addikt
Dedicánál az normális, hogy nem tudom kiütni a zaccot, mert kiesik a szűrő a gyári karból? Vagy én rontok el valamit? Szomszédnak a La Specialistából meg úgy kell kifeszegetni a szűrőt.
-
válasz
RetepNyaraB #13067 üzenetére
Köszönöm szépen! Jobban szeretem a rozsdamentes acélból készült dolgokat, kipróbálok egy venus-t arra gondoltam. Érdekes módon a media marktban jóval kedvezőbb az ára, mint a bialetti.hu-n. Bármelyiktől rendelem, ugyanazt a terméket kapom? Arra gondolok, hogy olasz, román, török stb.
-
krono.
tag
válasz
RetepNyaraB #13067 üzenetére
Honnan lehet megmondani, hogy melyik milyen gyártás?
Az enyémben a kosárban benne van, hogy made in italy, de nem lepne meg, ha csak azt gyártanák ők, és ez lenne a trükk. Mindenesetre nekem is teljesen korrektül működik. -
-
Szerintem a darált kv nem képezi minőségről való beszélgetés tárgyát, ebben a topikban sem. A kv élvezeti cikk, a lényege, hogy finom legyen. Bolti daráltat nem lehet különösebben tapsosra kihozni és erről vitázni sem érdemes.
Mielőtt rám ugranak akik szoktak: ezt nem támadásnak, főleg nem egyéni ízlés elleni kirohanásnak szánom, csak alapvető tények leszögezésének, különben nincs miről beszélgetni egy kv kedvelő csoportban.
Szóval bolti őröltet nagyjából mindegy miben készítesz el. A román bialettivel nekem nincs gondom, licenszelt gyártás és az olaszok is dzsunka minőséget tudnak előállítani. Ha ilyet kapsz, lehet cseréltetni. Viszont rémlik, hogy nemrég visszahelyezték a gyártást Olaszországba, de ez nem biztos infó részemről. Moka expressből asszem a 2-3 személyes sikerült jól, szódával a négyes is elmegy. Van belőlük indukciós kivitel.
De ott a Pascucci, vagy Bialetti Venus, ami modern, full acél, vagy Kalmárnál a menő üveg kotyesz, nem túl drágán. -
Sziasztok!
Kalifa kotyogóst használok, a korábbiak még normális minőségben készültek, a jelenlegi felhozatal ipari hulladék kategória. Gondolkodom rajt, hogy váltok másik márkára.
A kalifához képest lehet elérni érdemi javulást a kávé minőségében, ha maradok a darált kávénál?
Olvasgattam régebben is a topikban, ez alapján kezdtem el nézegetni a bialetti kotyogósokat. Megtetszett a moka expresso. Jó választás szerintetek, illetve hol lehetne ebből olaszban készültet vásárolni? -
lojzi1
csendes tag
válasz
fecke78 #13035 üzenetére
Szintén Profitec Go. Én végül megvettem a gyári Profitec naked portafiltert, 50 eur körül volt. Először az Expolygonnál vettem egy Rocket kart, az is 18e volt, de annak a fülei túl vastagok voltak és nagyon szorult, lereszelni meg nem akartam belőle. Elcseréltem egy csoda fanyelű AVX karra, az meg egy kicsit szélességében volt kevés, szörnyű csikorgó hangot adott ki fölrakáskor és csak a fül szélén fogott. Ezután meguntam és vettem a gyári ECM/Profitec kart, az tökéletes. Biztos van más is ami passzol, de nem akartam tovább kísérletezni.
-
-
6030D
addikt
Sziasztok!
Lavazza Crema e Gusto Fortén ha 2026/08 a lejárati dátum, akkor az 2024/08 csomagolás lehet? Az általánosságban még vehető, ugye?
-
krono.
tag
válasz
headhunter86 #13056 üzenetére
Köszi, én hamarabb merítem el a csövet, de akkor megpróbálom sokkal tovább fent tartva.
-
kchris78
veterán
válasz
headhunter86 #13056 üzenetére
egy új csajt aki kávé fogyasztó mennyire le lehetne nyűgözni egy ilyennel
. Jobban mint hogy jó a kv íze
.
-
headhunter86
senior tag
Úgy tudom 130 fokon szokás.
150ml tejet habosítok 25 másodpercig, amikor már olyan forró hogy nem tudom fogni a kiöntőt.
Én is single dose-t csinálok többnyire.
Sokat kell gyakorolni, én nehezen éreztem rá, de most már mindig tudok alkotni valamit. Lényeg, hogy legyen örvény és éppen csak érjen bele a fej, hogy kis levegőt nyomjon a tejbe, mert ha nagyon kihúzod nagy buborékok szaladnak bele. Kb. az utolsó 10 másodpercben beljebb dugom a csövet, hogy már a tej alatt legyen a páka.
Ilyeneket tudok összehozni. -
krono.
tag
Tejet hány fokon illik habosítani/gőzölni?
Egészen biztosan nem jó még a technikám, meg most a kis single dose-hoz gőzölném a tejet, de vagy kevés habom van, de legalább "silky/smooth" ahogy a külföldi szakzsargon szól, vagy habosabb, de akkor nagyon nagyok a buborékok és azért nem lesz önthető.Most 120 fokkal csinálom, addig megyek amíg kézzel olyan forrónak nem érzem a kiöntőt, hogy nem tudnám rajtatartani a kezem. Lehet lentebb kéne mennem hőfokkal, hogy több időm legyen texturálásra?
-
L4D1K
őstag
válasz
Ludovicus #13050 üzenetére
Igen a felcsapo langokat - es ezzel feleslegesen felhevulo felsoreszt - tenyleg kerulni kell. Mondjuk erre lehet kapni vasedenyben egy fem negyzetet ami felfogja.
Re hideg viz:
Eh sztem 10 evig igy ittam a kavet Brikkaval - minden gond nelkul. Aztan attertunk a forro vizes kis langos megoldasra - nalunk. volt erezheto valtozas minosegben.
Kicsit ugy vagyok vele: minel hamarabb felmelegszik a viz / kevesebb felesleges ho eri a kavet, annal jobb.
Szoval meg kirpobalhatom a forro viz + indukcio kombot.
Sztem igy 1p alatt lefone a kotyesz.
-
Ludovicus
aktív tag
Brikkával nekem gázon nem volt problémám, a legkisebb rózsát úgy kell beállítani, hogy a víztartály alsó peremén belül maradjon a láng vége. És hideg vizet javaslok hozzá (ellentétben a sima kotyesszel), nekem azzal jobb eredményt hozott.
Most, hogy szóba kerül, kipróbálom kerámialapos tűzhelyen (ahova nemrég költöztünk, nincs gáz a konyhában) és megírom a tapasztalatokat.
-
kchris78
veterán
Ezt csak megerősíteni tudom, rendelje meg az ember fél nappal később (vagy személyes átvétellel) ahol lehet szelektálni illetve fél nap várakozással kijön hogy valamit elfelejtettem-e. Az automatizálás muszáj a mai piaci helyzetben egy adott méret felett, és ezekbe a folyamatokba NEM lehet már belenyúlni..Nincs arra emberidő hogy ilyen kézi turkálásokkal vigye valakinek az idejét...
-
aradebil2
senior tag
-
Horvi
őstag
válasz
fecke78 #13042 üzenetére
Csak egy ötlet ehhez. Vannak helyek ahol kis darabokat is tudsz venni mindenféle speciális fából is akár, abból választasz magadnak. Aztán keresel egy asztalost/esztergályost és olyanra csinálja meg neked a nyelet amilyenre szeretnéd. Én így csinálnám ha valami speciálisabb kellene.
-
L4D1K
őstag
válasz
fecke78 #13043 üzenetére
Nem vedeni akarom Belat, de amit te irsz kb alomvilag es max feltorekvo / garazscegeknel mukodik.
Ha automatan allitjak ossze a rendeleseket, gondolom felmertek ezzel mennyivel hatekonyabb igy nekik - plusz lehet pont olcsobb neked.
De a te peldadbol kiindulva, gondolom mennyire orulnel ha pont a te csomagod kesne mert masnak a rendeleseit kall manualisan atturni, hogy hozzaadjanak /kivegyenek belole ezt azt.
Ne erts felre, persze meglehet. De ha neked megcsinaljak akkkor masnak is meg kell es ennyi erovel folosleges az automatizacio.
Hogy ON topic is legyen:
Nem reg kezdtunk el hasznalni indukcios fozolapot es ezert vettunk egy megfelelo "atalakitot" a Brikka ala.
Azt kell h mondjam - ez b*szott jo
. Eddig gazon kotyeszeztunk, melegitett vizzel stb... na itt kb semmi ertelme. Olyan gyorsan atmelegszik a viz a tartalyban hogy a felso reszt meg kezzel meglehet fogni. Es sokkal stabilabb a vegeredmeny is.
-
fecke78
senior tag
Kávégép vásárlásnál ezért vetettem el a avx kávégépeit , forgalmazótól vásárolni aminek a garanciáztatása az ő jóindulatán múlik miközben ilyen hozzáállása van a vásárlóihoz kösz nem . És lásd a tamper állvány amit rendeltem egy 20 ért , egy kinai silány szar vacak .
pár használat után már kopik , akkor ez milyen minőség , mert az oldalukon furcsa mód semmi információ nincs a fa anyagáról .
A akkorák vagyunk , hogy már nem érdekelnek a vásárlók , az meg őt minősíti ....
Lehetnek az áraid jók de a vásárlás nem csak az árról szól , akkor vásárolok drágábban , de megbízom a helyben probléma esetén bizalommal fordulhatok hozzá , mert belőlem él és megbecsül !Amit meg válaszként ír , most ha az egy vicc , még ha több száz megrendelésed is érkezik be , nem mindegyik akar összevonni , változtatni stb , meddig tart kimenni az irodádból és jelezni a csomagolónak , hogy te az xy rendelésen bejövőket dobd össze egy rendelésbe , és a számlázásnál is 1 számlát állítunk ki, megmondom neked semeddig
vagy akarod vagy nem .
Ez a béla nem akarja . -
fecke78
senior tag
Bla bla bla
-
tailor
őstag
válasz
fecke78 #13034 üzenetére
Ugye Béla olvas minket, és reagált is a csomagösszekészítésre - és igazából az ő álláspontjuk is érthető, be kell lássam...
"Csomagösszekészítés: Mostanra eljutottunk odáig, hogy szinte minden autómatikus. A kollégák már csak a rendelési számokat látják. Már nem mi küldjük át a megrendeléseket az irodából. Mivel többen csomagolnak, így az már nem lehetséges, hogy utólag belenyúljunk a rendelésekbe. Minden vásárlónktól azt kérjük, hogy gondolja át alaposan a végső enter gomb lenyomása előtt, hogy mi az amit rendelni szeretne. December végén több száz megrendelés érkezett. A kollégák nagyon sok csomagot előkészetettek a feladáshoz 30-án. Hatalmas munka lenne előkészített csomagokat megbontani. A jövőben sem vállaljuk a megrendeléseknél az összevonást.Nagyobb webáruházaknál eddig sem volt ilyen lehetőség." -
fecke78
senior tag
Szerintetek ez
jó lehet az én gépembe Profitec go , e 61 -es az is, illetve milyen 18g-os kosár jó bele ? -
tailor
őstag
válasz
fecke78 #13031 üzenetére
Én is szerettem volna náluk rendelést összevonni, de nem lehetett, pedig nem volt még feladva az előző pakk
Kb. hasonló volt az indok, sok a rendelés, a kollégát "ne zavarjuk össze"...
Nagyra nőttek, gondolom most leginkább azzal vannak elfoglalva. Amit megértek, de ahhoz, hogy ekkora legyen egy cég, sztem kellett a sok kis egyéni vásárló is, őket így nem kellene leszarni. Ezek az apró gesztusok, hogy igen, két csomag helyett egyben küldöm ( =kevesebb logisztika, macera, foglalt automata-hely, stb., tehát a "totált" nézve sokkal több az előnye!), nagyon sokat hozzátesznek ahhoz, hogy lojális legyen az ember egy céggel. -
-
fecke78
senior tag
Nagyon úgy fest nekem nincs szerencsém ezekkel a magyar kávés webáruházakkal
Kávégépbolt tól rendeltem volna 25 e értékben , portafiltert ,+ kosarat ezt meg azt , 6-án rendeltem meg , azaz múlt hét hétfőn , minden termékük raktáron , vagy üzletben státusszal volt megjelölve , ennek ellenére sehol a rendelésem , lemondtam , akkor megveszem máshol . Kicsit unom már ,hogy állandóan megy a sírás rívás , de a kiszolgálás minősége egy trágyadomb ....
Avx detto leadtam egy megrendelést kifizettem a póstaköltséget , utána jeleztem ,hogy +hozzá szeretnék rakatni egy 20 ezer forintos cuccot ,Ez volt 31 én , szóval nem dolgoztak , nem volt összerakva a csomag , erre azt mondja nem vonja össze a rendelést , mert neki olyan sok megrendelése van . Fizethettem ki 2x a posta költséget , annak ellenére ,hogy 30 e fellet rendeltem azaz ingyen kellet volna küldenie . Soha többet , nyilván megélnek nélkülem is .... -
kchris78
veterán
Na úgy néz ki ez a 22mm-es IMS kosár tényleg lehet olyan hogy sok bele a 18gr
. Etióp Geisha, 10 napos PY pöri, belerámoltam 18gr-ot, olyan finomsággal mint ami tökéletes volt a Bányai Red Honey-n (finca), az 60mp alatt 30ml-t adott
. PY írja hogy a szokásosnál hosszabb lefolyási idő legyen, hát ez hosszabb volt
. Viszont mégis teljesen iható! Szóval végül nem öntöttem ki, teljesen korrekt ristretto született belőle. Lesz holnap mit finomítani rajta
.
Háttértörténet: PY csak most módosított az árakon mert nem akart már karácsonykor/rögtön utána módosítani. Nem is tudta hogy miért lepték el a rendelések hirtelen
. De mostmár feljebb húzta ő is egy fokkal. Bár nem hasonlítgattam, de szerintem a 18ezres Etióp Geisha szerintem még mindig korrekt ár.
-
kchris78
veterán
PY Ethiop Geisha-t hogy érdemes lefőzni? Honlapon 90-91 fok van picit hosszabb lefolyás, de kinek mi a konkrét tapasztalata?
-
fecke78
senior tag
Kb egy hét használat után ez mennyire elfogadható kopás?
-
krono.
tag
válasz
RetepNyaraB #13024 üzenetére
Gondoltam inkább egybe írok kicsit többet, mint spameljem a topikot.
Neked sok benne a sav, vagy mit szeretnél elérni?
A csomagoláson lévő ízekhez képest soknak véltem. Most még egyet kattintva a K6on sikerült belőni az általad említett arányt. Forrón még kifejezetten savasnak éreztem, második-harmadik kóstolásra már sokkal kiegyensúlyozottabbnak. A hőmérséklettel már gondolom nem nagyon van hova játszani, a 95 eléggé a felső limit ahogy olvastam.A mérlegre és a puck screenre köszi a választ. Nem tudtam, hogy a mennyiségen kívül van-e más velejárója. Így akkor a legvékonyabbra rá is repülök.
-
válasz
krono. #13023 üzenetére
Kicsit sok a kérdés egy posztra...
Az avx guatemala (gondolom arról van szó) minimálisan gyümölcsös, inkább kesernye, ha bénázol. Neked sok benne a sav, vagy mit szeretnél elérni? Amit leírtàl készítést, az nagyjából jó kell legyen, klasszik presszót érdemes vele megcélozni (max 1:2 arány, 25-30mp, normál vízhő).
Az olcsó alis mérleg jó lesz, mindenki ezt brandelte egy-két éve. Avx is. Ha jobb kell, akkor bookoo, ami ügyes acaia koppintás. De overkill az is mindennapi presszóhoz.
Avx Béla szerint ha jól emlékszem az Anna kosara nagyobb, mint 57mm (én nem tudom), de mérd le sublerrel (tolómérő) és pár tizeddel kisebb szűrőt végy bele. A vastagsága egyrészt mindegy, másrészt ma már van extra vékony is. Nekem vastag van és működik, csak levesz a pakolható kv mennyiségből 1-1,5grammot. Ami motoroson kár, de a robotban tökmindegy.
Mi volt még kérdés...
Ja a kar. Avx-en szokott lenni pedig sztem 57-es kar. Alin tuti van, talán-talán expolygon is tart, de meg kell nézni.
Tejhabosításba meg kell a kilóméter, mert az elv az két perc. Koxx a helyi specialista :)
-
(i)
lelkes újonc
válasz
kchris78 #12986 üzenetére
Én is valami hasonlót érzékelek, meg az ebből fakadó káoszt. Erre két példát is tudok mondani:
1) egy sima kondiskesztyűt akartam venni, de megláttam 11.900 Ft-ért egy golfkesztyűt a weben. Beleszerelmesedtem. ;-) Felhívtam az üzletet, hogy rakjanak el két méretből egyet-egyet. Megtették, de mondták hogy máskor nyugodtan rendeljek weben. Odamentem, az egyiket megvettem, lehúzták a vonalkódját. 8.500 Ft lett. Nem volt leárazva, egyszerűen ennyi volt.2) Tesa 2 oldalas extra erős ragasztószalag, sokallottam az árát az OBI-ban, 2700 Ft volt másfél méter. Ma rákerestem, 1.879 Ft volt az Auchan-ban. Jellemzően mindkét hely túláraz, most az Auchan-nál átcsúszott valahogy egy termék. ;-)
De hogy a témára visszatérjek: a korábban írt áremelkedéseket a Kapuczinerről írtam, s ma amikor ránéztem a Kávékalmárra, azt láttam, hogy most már a legolcsóbb 100% arabica blend ára Kapuczinernél utolérte a Kávékalmár legolcsóbb 100% arabica blendjének az árát.
Emiatt még nem pártoltam volna el, de azt nehezen viseltem, hogy tavaly nyár után megint nekem kellett Győrt hívnom, hogy valami nem smakkol, a feltüntetett szállítási díjak és limitek nincsenek összhangban a rendszer által kiszámoltakkal. S ahol nincs rend a weboldalon, ott mekkora a rend a többi területen - én ezt az elvet vallom, s most váltottam pörkölőt. Értem én, hogy jan. 1-gyel változott, meg hogy több helyen kell átírni, de a gondos gazda meg ellenőrzi a kiadott feladat elvégzését, nem?
-
kchris78
veterán
Pacificaffé-nál a közepes mit jelent? Normál közepes vagy mint a Kapuczínernél, az egy kicsit sötétebb akkor már?
-
válasz
ServerWorks #13018 üzenetére
8 cukorral jó lesz az!
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
ServerWorks #12933 üzenetére
Kipróbáltam… pici szemű, nem szép színű - 100% robusta
ízre elég szar
-
válasz
krono. #13016 üzenetére
A magasabb zsírtartalmú tejek gőzölése kicsit nehezebb valóban, de nem szignifikánsan, ha a 2,8-.as megy akkor a 3,5-ös is. A gond inkább a spécibb házi tejekkel van, de az ESL v UHT bolti az rendben van. Ki kell mérni a pontos mennyiséget, megfelelő méretű kiöntőben és akár hőmérőt használni.
-
krono.
tag
Csak hogy valami más is legyen, végre bele tudtam vágni a Moka után az Espressozásba. Végül kis részben bizalmatlanságból, nagyrészt mert lecsúsztam az akcióról (és teli áron már jelentős pénzmennyiség különbség volt, ahhoz képest, hogy jelen szinten mennyit szánok rá szívesen) egy Lelit Anna lett a kiválasztottam, el is kezdtem az ihatatlan kávék tömeggyártását.
Először egy Impresso-s csomi végét próbáltam megetetni vele, elég régi volt, mert dec közepe óta nem nagyon voltam itthon, 28g volt itthon hátra belőle. A nagyobb single dose kosárral 14-14-et toltam (volna) le rajta. Emlékeztem, hogy volt itt szó korábban róla K6 őrlővel, volt egy 30-as beállítás ajánlás illetve egy 38-as, előbbinél 8.5 baron szinte semmi nem jött le, utóbbin 30s alatt olyan 16g, de itt ki is fogytam.
Mediaban találtam 12.17 pörkölésű, 3 hetet "pihentetett" Guetamalat, gondoltam egy sötétebbel könnyebb lesz belőni. Gondoltam indítok egy 45tel, hogy inkább több jöjjön le, de most 3 után ott tartok, hogy visszatértem a 38ra, ez volt az első ami korrektnek tűnik adatok alapján.
95C, 13g -> 26g, 26 sec (pumpa indítástól mérve)
Ami viszont meglepett, hogy a korábbi átfolyósokhoz képest ez sokkal jobban hozott savanyú ízeket. Azt hittem először jönnek a savanyú ízek, és utána a kesernyésebbek. Gondolom most akkor óvatosan a finomabb őrlés felé kellene mennem, megcélozni egy 30s-et? Ha az megvan, akkor pedig a hővel játszva finomhangolni? A hőmérséklettel hogyan tudom az ízt befolyásolni?Mérlegből mi az ajánlott, budget kategória? Egy alzás-sal indítottam, ami egyébként szerintem tök korrekt, az akciós árához képest, de sajnos a 13 centijével pont olyan, hogy felfekszik a drip tray falára, így nem tudok vele mérni.
Alin ezt az MHW-3BOMBER-t néztem, a Minit, általánosságban jót olvastam a brandről, és a termékről is pár review alapján.
Drágábban ott van a Timemore ajánlata, nem tudom megér-e ekkora árkülönbséget, kb ugyanolyan tudásnál.
Van valami más ajánlott ebben az ársávban?AVX-en kívül milyen webshopokból érdemes nézelődni még kiegészítők után?
Egy zacckiütőt, egy dosing ringet, puck screent és egy bottomless portafiltert néznék hozzá, nyilván az 57mm-es méretezés miatt utóbbi hármat kicsit nehezebb. Dosing ring még akad alin, puck screen is talán (milyen vastagságút ajánlott?), portafiltert viszont perpill csak egy holland webshopban látok, ahol 20 euró a szállítás, amit ha nem muszáj nem fizetnék ki.
Az AVX-et próbáltam megkeresni messengeren, de választ nem kaptam sajnos.#13006 koxx: A tejhabosítás még eléggé kifog rajtam (vagy hab van, de örvénylés nincs), vagy örvénylés olyan mint amilyennek lenni kell, de hab nincs, de mintha azt olvastam volna, hogy a zsírosabb tejeket nehezebb habosítani, valamit benéztem volna?
-
válasz
RetepNyaraB #13013 üzenetére
Igen, toluk van
-
-
válasz
Mr.Csizmás #13010 üzenetére
Penteken rendeltem, 01.22 van rajta
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #13007 üzenetére
Na körülnézek akkor még
. Egy 30-40ml főzethez úgyis "csak" 60-80ml tejet használok fel, annyit öntök ki amennyi kell, ennyi bele kell hogy férjen hogy most 5 vagy 700ft a tej már...
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #13007 üzenetére
Huhh ezeket a márkákat még sosem láttam
.
Osztrák Alpenmilch is jó lehet?
-
-
kchris78
veterán
válasz
Jolida #13004 üzenetére
Melyik tejet javaslod akkor? Cserpes is akkor hasonló mint a Lipóti? Szerintem az már közel sincs ahhoz mint ami volt tekintettel arra hogy egy hatalmas kenyér gyártó üzemet építettek Hatvannál.
Az kemény, ha kávé kihűl ízét meghatározó vegyületeket már nem is lehet érezni. -
Jolida
tag
válasz
kchris78 #13001 üzenetére
IT-s, aki napi 4-6-ot iszik, minden második cigi mellé nikotin hígítónak.
Nem a tejjel van -igazából- bajom, hanem azzal, hogy a többségük (csak ketten vannak, akik habosítják a géppel) egyenesen a hűtőből önti fel a 3 decis bögrét.p.s.
IMO az a dobozos x%-os túl sok tehenet nem tartalmaz. -
kchris78
veterán
Ha már tej, egy friss (1 perces
) tapasztalat: Vettem cserpes tejet mondom ugyanannyi mint az ESL... jó pár napig annyi idő alatt elfogy ez is. De hogy nespresso tejhabosítóval NULLA hab keletkezik rajta ezt nem gondoltam.. Nincs benne fehérje vagy mi? Így nem olyan élmény a kávé
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- PlayStation 5
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPhone-t használók OFF topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged