- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
xfulop
csendes tag
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni kotyogós + daráló vásárláshoz.
Mostanit -sajnos- túltöltjük(vonal/szelep fölé), úgy lesz kb 240ml körül a végeredmény szóval a hatszemélyes Bialetti express-et nézegettem, hogy mennyiségre talán az lenne a megfelelőbb kettőnknek. Brikkát nem találtam ebben a méretben.
Mellé kissebb elektromosat keresek zsúfolt konyhába, a kézi karos pár használat után szekrénybe lenne száműzve attól tartok. kb. 20e alatt nézelődtem a napi 2-3 mokkához kiváltani a bolti előreőröltet + néha pour over kávémhoz. köszi -
d@vee
őstag
Akkor maradhatunk az iható szintnél
Kotyogós nem játszik nálam, jobb lenne valami kávé bele, eltekerem vagy gomb és fő megoldás. Néha (2 havonta) jönnek vendégek, akkor barátnőmnek is tudni kell használni, kotyogóssal meg nem olyan buli lefőzni vagy 10 adagot.
Ezek a Delonghi EC235-ös gépek ordenáré rosszak? Most jártam bennt egy műszaki boltban, Dedica mellett ez volt ami kézbevéve nem tűnt mindjárt szétesőnek. -
Fross
csendes tag
Mokka pot és egy őrlő, eszpresszó-t ennyiért nem tudsz venni, mert ahhoz még eszpresszó képes őrlő is kell ami alsó hangon most az avx-en a Kingrinder k4 45 ért, azon felül meg még egy 50 ezer a flair neo flex.
Pontosan ezekért az indokokért vettem én is egy K6-ot és fogom használni mokka pot-tal, hogy őrlőt ne kelljen cserélni egy darabig ha már veszek egy normális gépet
Edit: vagy pedig veszel egy jól karbantartott automatát használtan de az se lesz igazi eszpresszó de mivel mondtad "nincsenek nagy igényeim" így az lehet jó lesz
-
d@vee
őstag
Sziasztok. Van valami értelmes eszpresszó gép 35 körül? Kapszulásról váltanék, nincsenek nagy igényeim, de azért ezeket a 15 rugós orion/heinner/hausmeister vonalat kerülném ha lehet. Kb heti 6 kávé lenne lefőzve, latte és társai nem érdekelnek.
Előre is köszi -
szőröscica
addikt
Sziasztok!
Nespresso Citiz gepem van. Egyik naprol a masikra csak egeszen rovid kavet hajlando fozni. Hiaba reseteltem, nem is tudom programozni az adagot, folyamatosan nyomom a gombot, de ristrettonyi mennyiseg utan leall. A lungonal is ugyanennyi jon csak ki.
Megprobalok egy vizkomentesitest, bar nemreg csinaltam a gyari lotyivel. Jart mar igy valamelyikotok? Haldoklik a gep?
Vizkomentesito modban is kb 1 decit nyom ki, aztan leall.
-
vinacarlos
tag
válasz
pokerdani50 #10788 üzenetére
Szerintem a tamper része felesleges. Ha ezeket a gépeket nézed, jobban jársz egy sima barista expressel és rugós tamperrel.
-
ANDROID???
addikt
Persze én ezt tudom, Ő még nem. Lehet nem szó szerint gondolta a dolgot, csak nem jól fogalmazta. Lényeg, hogy szeretne elindulni valahol, nyilván a marketing is elviheti, de azt nem mondanám, hogy az általa említett főzővel teljesen
rossz
irányba indul el.Nyilván meg vannak a típusnak a határai, de nem egy késes "daráló" van benne, viszont megadja a főző a hőfokot. Közelebb kerül egy kávézói ízhez, mint pl egy szarvasival.
-
válasz
ANDROID??? #10790 üzenetére
De nem lehet egyből azzal indítani, hogy kávézói minőséget akar otthon. Elérhető, sőt akár jobb is, de az nem 1-2 hét.
-
válasz
pokerdani50 #10788 üzenetére
csak annyit szeretnék hogy kb otthon egy kávézóhoz hasonló minőségű kávét tudjak készíteni
.
Csak annyit?Kavezokban 10 millas geppark van altalaban, 150ezres geppel meg ki tudja milyen orlovel aligha fogod reprodukalni
-
Sziasztok!
Meg szeretném venni életem első karos eszpresszó gépét, nem nagyon szeretném még nagyon durván tólni a dolgot, csak annyit szeretnék hogy kb otthon egy kávézóhoz hasonló minőségű kávét tudjak készíteni.
Igazából a Sage Barista Express impresst néztem ki.
Valakinek van esetleg tapasztalata ezzel a fajta géppel?
Szerintetek érdemes ettől valami jobbra beruházni vagy ez is teljesen jó?
Előre is köszönöm a segítő válaszokat!
-
tuzpenge
őstag
Sziasztok!
Van itt olyan akinek van tapasztalata ezekkel a mérlegekkel?
Ha igen megosztaná ha megkérem?
Köszönöm!
[Wacaco Exagram] illetve
[AVX KC200] -
válasz
tailor #10783 üzenetére
Expolygon, LM klón szimpla. A keménykalap alakú. Ezres alatt van az ára. Az remek kosár. Persze fabrikálni kell hozzá betöltő tölcsért és 41mm-es tampert, de nem megoldhatatlan feladat :)
Vagy rendelsz Tadammtól, ám az rondán megrágíccsa (évekkel ezelőtt is majd egy huszas volt a szett) -
ANDROID???
addikt
Pepitáról szabad/érdemes beszerezni kávégép tisztító tablettát és vízszűrőt?
-
danbenzin
csendes tag
a C3-ból van kisebb lépésekben állítható változat, talán ESP megjelöléssel, az elég szimpatikus. Tapasztalatból, az alap C3 is jobb a Kingrinder K2-nél, kotyogóra is én inkább azt választanám. Ha annyira nem kell spórolósra venni. akkor K4/K6, aztán nem kell tovább spekulálni.
-
tailor
őstag
Urak, nincs valakinek esetleg elfekvőben egy felesleges, 58 mm-es, egyszemélyes (7-8g) kosara?
-
C2 vs M47 az azért Swift vs Panamera. Nem kérdés.
De a C2 is működik. Nem gáz a belső állítás, úgysem kell folyton piszkálni. Picit macerásabb, ja.
A műanyag tengelytartókkal nem árt vigyázni, nem örökkévalók. Nekem egy kinu phoenixnél eltört a műanyag csapágyfészek. Mondjuk a gyár szó nélkül cserélte, pedig már én is használtan vettem. -
-
Az olasz Vescovinak nincs magyar kereskedője?
-
nrbx
tag
Hello, Bialetti Moka Express-hez milyen kezi orlot ajanlanatok? Elso körben a Timemore C2 vagy C3-at néztem. Mennyiben hátrány a belső őrlés finomság állítás? Jelenleg egy alap elektromos őrlőt használok (Rancilio Rocky), leginkább helyspórolás miatt váltanék kézire. Jellemzően naponta 2x főzök kávét, akkor is csak 7-8g-ból (1 személyes a Bialetti). Jól gondolom, hogy ebben az esetben nem fárasztó a kézi őrlő használata? Láttam most használtan Kinu M47-et is, ezzel szerintetek érezhetően jobb lenne a káve?
-
válasz
nyunyu #10771 üzenetére
Valszeg az őrölt már kellően döglött hozzá, hogy kipusztuljanak a stílusjegyek belőle. A szemes még nem az és egy átlagos automata (ami nem eversys) nagyjából alkalmatlan afrikai babok elkészítésére, még a jól megégetettekhez is kevés a hő, a stabilitás, stb.
A crema vagy valami alföldi, vagy még pluszban robi is van benne. Arra pont jó tud lenni az automatád.
Koffeinmentes előállítás is többfajta van és az lehet olcsó megúszós ipari, meg jó minőségű. Utóbbi nem lesz olcsó, de mellékíze sem lesz. Közhiedelemmel ellentétben lehet pl. alkoholmentes sört jót készíteni, csak nem a 400Ft-os Borsodit kell keresni, hanem a 3dl/1000+ kategóriát. -
nyunyu
félisten
válasz
RetepNyaraB #10769 üzenetére
100% etióp Dallmayr Prodomo szemes verzióját nem bírom meginni az automatámból, pedig előtte az őrölt tesója eléggé a kedvencem volt.
Dallmayr Crema D'Oro viszont bevált.Jut eszembe, Prodomo-ból van koffeinmentes is, na azt még kevésbé bírtam meginni, mint a rendeset, iszonyat mellékíze van.
Koffeinmentes babban nekem eddig a Lavazza Alteco ízlett, de az nem olcsó.
-
válasz
andrás47 #10768 üzenetére
Az üzletláncokban kapható kávék között nehéz lesz ilyet találni . Mondjuk ha már nincs benne robuszta az félsiker.
A lényeg, hogy a koffein a kávé cserje védekezőmechanizmusa az őt megtámadó kártevők (bogarak és gombák...) ellen.
Minél alacsonyabb és nedvesebb területen nő a kávé, annál inkább van kitéve ennek a támadásnak ezért magasabb a koffein tartalma is.
Minél magasabban nő, annál kevesebb kártevő tud a magas területeken megélni, ezért a cserje kevesebb koffeint termel.
Tehát minél magasabb a termőterület , annál alacsonyabb a koffein tartalom. Termőterületet viszont a kommersz kávékra nem írnak rá. A kézműves pörkölők azonban feltüntetik.
Keress valami 2000 m körüli magasságot .
De ha nincs hozza megfelelő setup, akkor nem fog ízleni.Vagy pedig koffeinmentes. Például.
-
-
andrás47
senior tag
Üdv!
Kérdezném tudnátok-e ajánlani minél gyengébb szemes kávét amelynek finom az íze, és kapható a multiknál , és üzletláncoknál,(esetleg őrölt is számításba jöhet ). Kinek mi vált be aki szintén hasonlót fogyaszt, nem ihatunk erősebbet sajnos. Köszönöm a tippeket. -
-
TheProb
veterán
válasz
RetepNyaraB #10765 üzenetére
Jah, közben kértem a refund-ot. Szerintem a normcore is lötyögne, mert átmérőre tényleg 53,35mm ez is.
www.normcorewares.com-ról kell rendelni ugye, úgy nem fog meglepetés érni, hogy még VÁM/ÁFA-t akarnak majd rámverni.#10764iatti: Már csak annak fényében is gáz, hogy a dedica-hoz 4-5e forintos ali-s rugós nem csinált ilyeneket. Mondjuk érdekes az még kolompolni sem kolompolt a szintén IMS kosárban...
-
válasz
TheProb #10763 üzenetére
Kicsit gázul kotyog, bár ez inkább csak hosszútávon lehet érdekes az élettartam miatt.
A pogi nekem jó - most a pár szösz teljesen mindegy, legyen vízszintes. Attól is lehet, hogy nem elég széles a tamper feje és mellé csúszik pár szem. Nem perdöntő. A kialakítás olyan garázstuning. Kérd vissza a pénzt, ha már felajánlották.
Egyébként kisebb mértékben a normcore is képes lötyögni, ha nagyon akarod. Ez ilyen, a rugós tengely kialakítás miatt. Biztos meg lehet csinálni tökéletesre, csak az akkor nem 40-50 dolcsi lesz. -
TheProb
veterán
válasz
RetepNyaraB #10762 üzenetére
Az egész nyeklik-nyaklik, sokszor semmi semmivel nincs párhuzamban, stb. Ezekkel még együtt is tudnék élni, ha a tampelt felület egységes és sík lenne, de ilyen a puck 2-3 tamp után is...:
Kell vagy 5-6 nyomás, hogy homogén legyen a felület, ezt mondjuk nem teljesen értem.
Illetve hiába 53,3mm az átmérője a fejnek, így is kolompol az IMS kosárban... -
-
TheProb
veterán
Bedobom ide is, hátha valakinek segít egy jővőbeni döntésben (bár nemtom mikor akarják levenni a shop-ból):
Mivel nem voltam elcsöppenve a frissen vett Ikape transparent V3 tamper-el, írtam a support-nak. Csatolom a választ: "This product we have stopped production, but we are improving the process and new design, including the internal structure design, your feedback help us a lot."
Az ajánlatuk egy full refund vagy egy v4-es tamper (ezt a múltkor még nem láttam a shop-ban). Ti mit javasolnátok, refund és pl egy normcore v4 vagy próbáljam meg az Ikape V4-esét? Maroktampert még nem próbáltam, nemtom melyik esik jobban kézre.
-
aradebil2
senior tag
válasz
RetepNyaraB #10755 üzenetére
Mivel az alap szarvasi egy fordított kotyogós, én semmiképpen se tamperelném, nem fogja tudni átnyomni a vizet.
-
válasz
flash- #10753 üzenetére
Szarvasi úgyis szétcseszi a pogácsát, bármit csinálsz vele. Én ha nagyon muszáj ilyet használni, az első cseppek után lekapcsolom, majd pár mp-re vissza és így tovább a shot végéig. Ekkor kevésbé fúr krátert a pogiba. Borzasztó egy konstrukció mindenféle szempontból.
Talán nem tamperelném, de fene emlékszik. 🤮 -
Anubris
őstag
válasz
flash- #10753 üzenetére
Én majd ha egyszer váltok akkor ami prioritás lenne, hogy:
-58 mm
-ha kinyomom a kávé funkciót akkor gyorsabban álljon le ne csöpögjön még sokáig a kávé -legyen benne pid
-nyomás jelzőA Gaggia-t én átugranám, (vagy egy gaggiauno-ra modifikálnám) és Profitec GO-t vennék, csak nem kapható fehérben ez az egy szívfájdalmam van.
-
flash-
veterán
Dedica ec685 után mi a következő szint amire már érdemes lehet lépni? ami a következő szint..
megkoszonnem ha ajanlanatok olyat amire érdemes erről a gépről valtani!
kerlek ajanljatok új es hasznalt gepet is.meg egy kerdes:
szarvasi kavefozo hasznalatahoz tudtok valami pontosabb guide-ot?
a gyari leírás számomra nem igazán reszletes
"lazan toltse fel kaveval" ez sok mindent jelent ,kell e ezt is tamperelni,meg mennyi kaveval toltsem fel?illetve a fozes befejezese utan kapcsolja ki..
ez mit takar? kikapcsolom utana még follyon le a kave vagy akkor mar el is kell venni a kiöntőt? es mikor kapcsoljam ki?
(bocsi csak vendegsegben megkertek hogy főzzek szarvasival, nem tudom pontosan hogy kell hasznalni 😃) -
válasz
tuzpenge #10750 üzenetére
Ott nincs klasszikus hőtér, tehát ami a csövön kifér. Nagyon ajánlott két kosár szűrőstül, így mig az egyikkel készítesz, az alany elmosogatja szépen a sajátját. A kosár tisztítás veszi el a legtöbb időt (meg a vízmelegítés, akinek nincs pides forralója. Mint nekem se).
Most a slow feed grindingba bele se menjünk
-
TheProb
veterán
Van 2 eladó őrlőm, mindkettő Single Doser-re alakítva:
Catler CG8011 kávéőrlő - Garanciával
Sage Dose Control Pro kávéőrlő -
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #10746 üzenetére
BTW: a robottal simán lehet egymás után többet is készíteni ugye? Csak bírja az ember....ott nincs gond a hővel ugye??? Sőt azt gondolnám a 2.-3. presszó még jobb is lesz mint az első ahol nem melegítem elő kart.....
Ez amúgy kérdés akart lenni... -
Osynho
addikt
válasz
RetepNyaraB #10746 üzenetére
GC esetében biztosan várni kell, pedig kicsi a kazán. 2 kávé még nem is gáz, de mire 5-öt lefözök, az első vendég el is felejtette milyen volt a kávé.
A kérdező nagyobb társaságot írt. És akkor még ha bejön a képbe egy kis tejes móka, akkor valóban meglesz a délutáni program.
-
-
Osynho
addikt
válasz
HThomas #10744 üzenetére
A legjobb megoldás leszokni a koffeinmentes és főleg az ízesített Frei kávékról.
Az irodában Dinamica gépet használunk, elégedettek vagyunk vele, átlagos, korrekt kávét csinál, a tejes rész is ügyes.
A Dedica egy elterjedt, használható gép, de lehet, hogy inkább 58-as karú, bojleres cuccot néznék. A 2 örlő viszont nem a legjobb ár/érték arányban, egy Graef, Catler, AVX kevesebből kijön, lehetne komolyabb gépet, vagy eszközöket venni.
A karos gép használata nyilván macerásabb, mint egy automatáé, cserébe lehetséges jobb italt készíteni és a szervizigénye kisebb. Az egymás után főzés annyira nem jó egy kazános gépnél, várni kell 5-6 percet 2 művelet között.
A daráló esetén érdemes figyelembe venni, hogy egy ilyen mű ízű kávé után, napokig, hetekig minden beletett bab át fogja venni az ízét. -
HThomas
őstag
Sziasztok!
Nespresso kapszuláról szeretnék továbblépni.
Szempontok, hogy időnként iszunk koffeinmentes kávét is, illetve ha nagyobb társaság van, akkor sokszor lefőzünk többféle kapszulát (pl Frei ízesített).Amit kinéztem:
1. DeLonghi Dinamica automata gép: ez tetszik, főleg a hűtőbe tehető tejtartály és a könnyen elkészíthető tejes kávék. Ugyanakkor nem tudom mennyire lenne könnyű cserélgetni a kávék között. Fogad darált kávét is, ez megoldás lehet, viszont akkor kéne külön mellé egy jobb daráló is, gondolom.
2. DeLonghi Dedica 885 + a Dedica daráló (esetleg Sage BCG820?): ez szimpi kezdő kombónak tűnik, csak félek tőle, hogy a Nespresso után, illetve az automatákhoz képest macerás lenne a használata.Szóval nem igazán tudok dönteni a kettő között, hogy melyik irányba érdemes elindulni.
-
Taltos0711
csendes tag
Rendesen akciós az AlzaCafé, ha valakit érdekel...
-
válasz
RetepNyaraB #10734 üzenetére
A Peach Paradise-re rápróbálok (az a Kolumbiai)
-
Fross
csendes tag
Van most 50 ért egy AVX EM TB1(tamper-rel blind shakerrel) az mennyire lenne jó kezdő gépnek egy C3 ESP-vel szerintetek?
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Graef őrlő alkatrészekket, kiegészítőket lehet rendelni valahonnan, van erre itthon csatorna vagy külföldi rendelésben kell gondolni?
-
válasz
RetepNyaraB #10617 üzenetére
Vége felé a mathias rex pörkölő rendelés.
4 zacsi
1 mexikói
1 valami afrikai (uganda..?)
1 Guatemala
1 koluAz afrikai sajnos kuka volt, majd írok nekik. Full döglött. Kínos.
A mexikóiból sehogy nem tudtam különösebben érdekeset kihozni a zacsi végéig, de nem volt rossz.
A gauatemala és Kolumbia viszont zeljesen rendben vannak. Előbbi sima, szép; második hozza az elég tipik kolumbián savakat, vörösboros utánérzéssel.Elég sötétre pörkölt szemek (klasszik, semmi fancy világos filter), hibás, törött nincs. Rendes zacsi.
Azt kell mondanom az árért több, mint oké. Ja, a négyből kettő egy hónapos pörk, legközelebb erre figyelek rendelésnél. De aki rögvest bontaná, annak még jó is. Sajna a döglött ugandai is a hónapos vót.Na most következik a two wheels vagy mi a neve.
-
válasz
flash- #10731 üzenetére
Talán inkább finom. Egy joghurtos pohárból tudsz betöltő tölcsért gyártani akkor nem így fog kinézni őrlés után és könnyebb elrendezni is, ha lekoppintod a pultra (amit nem igazán szeretek, de ennél jobb lesz).
Azt a gyári alu(?) kart én esetleg kicserélném, zéró hőtartása van.
-
flash-
veterán
válasz
RetepNyaraB #10727 üzenetére
-
-
aradebil2
senior tag
válasz
RetepNyaraB #10727 üzenetére
Nyilván nyomifoki és nyomifoki között is van különbség, de a munkahelyi Electroluxon pl. úgy folyik át majdnem az összes bolti tégla kávé, kivéve amire rá van írva hogy espresso-ra őrölve, hogy öröm nézni.
-
törölt tag
Hali!
Nincs valahol jó kávé akció a mai napra tekintettel? -
-
Anubris
őstag
válasz
flash- #10725 üzenetére
Mérlegek közül amit linkeltél az első van nekem is, problémám nincs vele.
Nagyobb csésze kávé esetén ki kell szedni a csepegtető tálcát.
Méretben szélesebb/hosszabb mint a dedica ezért vettem egy apróbb változatot is.Ha forróbb kávét akarsz akkor azt tudod tenni, hogy lefőzés előtt benyomod a gőz funkciót, hagyod 4-5-öt villogni majd vissza kapcsolsz az egyik kávé készítő gombra.
-
flash-
veterán
válasz
RetepNyaraB #10712 üzenetére
mas kavet is inkább savanykasra fozok, ha finomabbra orolok akkor meg nagyon hamar átmegy spriccel. pedig a cm800at a gyari kalibraciohoz képest vagy 4-5el tekertem az állito kosarkan finomabb orlesre es igy is kb a 10es erosseg korul orlok. nyomasfokozos a kar de nem tudom mit kell nezni mi ez a csatornasodas?
vagy a hofokkal lesz baj? felvettem a hofokot maxra a kavefozon de igy sem az van hogy leegeti a nyelvem ,nem forro max meleg -
TheProb
veterán
Hey!
Ha valaki most szállna be a kávézásba, tudom ajánlani aprón a szettemet: garanciális Dedica, Catler CG8011, komplett barista szett
-
frank04
tag
válasz
Köszi az M10 karösszerakó tippet, egy fokkal olcsóbb, és diófa nyelű lesz így.
VST-re visszatérve, ezek a kosarak fogyó eszközök? Tehát a mindennapi használattól x idő múlva kipúposodik az alja vagy egyéb baja lesz?
Mert ha igen, akkor megértem, hogy IMS. De ha nem, és kibír tizen évet, túlél 3 gépet, akkor hosszútávon nem tétel az ára. -
TDX
tag
válasz
body007 #10720 üzenetére
Fordítási hiba, a VST oldalán a +/- 1.0mm arra vonatkozik, hogy a lyukak mintája mennyire van középen.
Hole pattern is centered to +/- 1.0 mm and placement is oriented for uniform extraction throughout the entire puck.
-
válasz
Gondolom elírták ha már precíziós. Inkább tízed pontos lehet
-
válasz
Sodrás Géza #10718 üzenetére
Ha nem javítják meg ne hagyd annyiban, ez biztos hogy hibás, pláne ha még ereszti is a vizet.
-
Sodrás Géza
újonc
Ja és alatta víz is van, gondolom valahol ereszt. Eddig így használtam, aszittem ez ilyen, de egy barátom megnézte és azt mondta, hogy hibás.
-
Sodrás Géza
újonc
Sziasztok!
Sajnos kiderült a Dedica főzőmről, hogy nem jó, de az a baj, hogy nem nagyon rossz. 2 hónapja vettem és még garis, de nem tudom, hogy meg fogják-e csinálni, mert ugyan főz kávét és gőzt is ad, de gyengét. Nem nyomja át csak a bolti kávét gyenge tamperrel, és nem csinál tejhabot, mert gyengén fúj. Van valami mérő, ami méri a szivattyúnyomást, ha esetleg panaszkodnék? Bevittem javítani de félek, hogy azt mondják majd, hogy ez jó.
-
válasz
pythonubung #10715 üzenetére
Dryket most ittam a kávébazáron; az jónak tűnt, de meg se kérdeztem az árát. Oatly Rossmann onlány shopban 999Ft, az verhetetlen szerintem a méregdrága növényi italok között.
frank04@ tele az avx tamperrel, van vagy kétszáz féle 58.5-ös. Én amúgy 58.6-ost használtam a vst mellé és jó volt, bár valóban passzos.
Itt meg van szűrőlap. Vegyél hozzá rögvest papírt is, akkor nem megy tele zaccal -
pythonubung
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB #10602 üzenetére
FB -> Kék Elefánt -> zabtejes teszt (Oatly, Dryk, Alpro sorrend), hozzászólások még érdekesek talán.
-
iatti
aktív tag
válasz
pont írni akartam hogy inkább háromszor drágább, meg még marad pár sörre való is. azért vicc az ára.
-
válasz
body007 #10705 üzenetére
Valamit elbasztak a leírás fordításban. A VST az egyik legjobb kosár, ezen nincs mit vitatkozni. Az más kérdés, kell-e. Klasszikus blendek esetén aligha ad hozzá egy IMS-hez képest, viszont háromszor annyi.
frank04@ expolyn az M10 menetes utángyártott fej+tetszőleges fanyél valszeg olcsóbb a gyárinál és sokkal jobb megfogni, ránézni. Az is krómozott réz.
A kosarakba nem lehet tetszőleges mennyiségű kávét rakni, mert ha alultöltöd nem működik rendesen. Ha túl sokat, akkor se. Ld. 100Ft teszt.
Tamper nem megy tönkre sose. Legyen nehéz, vastag talpú és kész.
Szűrőlap tényleg nincs épp avx-en; de valszeg feltöltik majd. Mindig szokott lenni, sőt, ilyen fancy kinézetű is, mint a fos IMS felsőszűrő - csak ez állítólag működik.flash-@ nem túl friss a babod? Mikori pörkölés? A velenceiről nagyon nehezen képzelem el a savanyát 30% robival, az arab rész meg feltehetőleg valami brazil
Illetve ahhoz nem kell hő, sőt.
Nem emlékszem már mindenkire; ez milyen gép és kar, kosár? Dedica gyári? Nyomifoki?
Ha annyira finomra őrlöd, hogy átmegy a por a kosáron, az török kv kb. Biztos, hogy retek módon csatornásodik, de azt pucér kar nélkül nem látod, csak tapasztalod. -
frank04
tag
Eladod 11ért?
Ilyen kell bele? IMS GA 12/18g 58mm-es Precíziós Szűrőkosár
Ehhez mekkora tamper és puckscreen illik? -
-
flash-
veterán
illetve sry kifutottam a szerkesztési időből.
Barista mérlegnek melyiket?
AVX 2912R
vagy ezt
AVX R09
ha nekem nem kell bt, akkor az olcsóbb is teljesen jó?mindkettőt alá lehet tenni a dedica ec685 alá?
illetve ha már ilyen pontos konyhában kis dolgokat is méregetnék vele ( vitamin porokat, kisebb egyéb dolgokat) -
flash-
veterán
válasz
RetepNyaraB #10610 üzenetére
na sajna egyre savanyúbb... feljebb vettem a hőfokot, talán savanyússágot elveszi.
és ha erősen megőrlöm viszont kevesebbet töltök a kosárba akkor a végeredmény állagra olyan viz szerűbb (nem pedig túl kásás mint amikor nem őrlöm annyira finomra cserébe dugig töltöm a kosárt, mert akkor van hogy finomabb is, de mint a kása olyan az állaga,kávézóba ilyet még sose hoztak,azok mindig víz szerűek állagra úgyhogy gondolom nem ilyennek "kell" lennie a kávénak hogy kásás, ivás után a fele benne marad a csészébe)
a lé meg tök fekete, és izre-színre olyan munkahelyi italautomatás álló kávégépből kijövő kávé szerű lesz, lesz cserébe nem savanyú hanem inkább "földes" ízű..
na most itt tartok, a kávé friss kapucziner velencei gondolások kedvence
a fenti tünetek miktől lehetnek? -
frank04
tag
válasz
RetepNyaraB #10702 üzenetére
Köszönöm az infókat.
Karban erre gondoltál, gondolom. Nyitott Szűrőtartó Gaggia Classic Gyári
Kosarat megtaláltam. VST Precíziós 2cs.szűrő 18gr p.nélk
A kosárba lehet rakni kevesebbet, mint 16g (puckscreennel)?Tamperből létezik, hogy csak 1db 58.5mm-es van? Az lehet AVX-es? Nem tudom, mennyire gagyi, és mikor mennek ezek tönkre.
Illetve puckscreent nem találok expolygonon egyértelműen, tudnátok linkelni egyet, ami jó? AVX-en nincs 58.5-es.
Felsőszűrőt, ha nem érdemes, akkor hagyom, de ha érdemes, akkor azt is linkelhetnétek.
-
válasz
frank04 #10700 üzenetére
Kart inkább az expolygonról vegyél, eredetit, vagy utángyártottatt - nem tudom az AVX kínai kar minőségét (pl milyen öntvény). Persze az drágább lesz valamivel/vagy nem fanyelű.
Kosárból ne R, hanem RL legyen (perem nélküli). Ebből asszem nincs 15-ös, de a szűrőlap miatt 18-asba is 16g körül fog férni.
Tamperből 58,5mm a méret, az 58-as lötyögni fog.
A pukkszkrínből 58-as. (vagy amit sz.zs. ír, 58.5)
A felsőszűrőt le ne cseréld a szutyok IMS-re, az hibás koncepció a GC-hez, valami tévedés miatt mégis fél Európa használja. Ha mindenképp cserélnéd, akkor szintén expolygon, iparira.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- DJI MINI 4K Fly More Combo 1 órát repült teljesen új és hibátlan DJI CARE CSEREGARANCIA!
- 2Drive Off-Road 8.5" Hoverboard
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest