Új hozzászólás Aktív témák
-
goom
senior tag
válasz fecke78 #11287 üzenetére
Szerintem egy kávés fórumban annyira azért nem furcsa, hogy sokan igenis: hobbiként is űzzük. Szertartás, igényesség, odafigyelés - és minőség, adott korlátok között persze.
Őrlőt tudsz venni 50 környékén is (oké, tekerni kell), de sok jó használt cuccot is találsz, felújított Mazzer stb. sem 300-500, hanem 150 alatt van. Kávégép: szintén tisztességes helyről korrektül felújított, 120-150 körül simán megvan. én is ilyent használok igen nagy elégedettséggel.
Amikor két műszakba jártam, négykor keltem, az időkapcsoló megoldotta a felfűtött kazánt, pár ezer egy olyan... A szűrő méretén nem mindenki elmélkedik, hanem pl. itt olvas jó ajánlatokat; vannak egészen ésszerű, 5-10eFt értékűek is... Itt a fórumon készítettek nekem pár ezresért WDT-kütyüt, kb. 10" reggel, tampert oké, megvettem a Normcore-t, de rugós, szuper, örökéletmegegynap. Víz? BWT-kancsó, lazán tíz alatt és még egészséges is, tea stb. is abból megy... Bab nálam marad a zacsiban, de az mindig szelepes, hűvös-sötét helyen... Ja, és mindig és kizárólag minőségi, frissen pörkölt. Nem sárgacsibó árban - de ízben is élményben sem ott van. Nix pia, nix cigi, ez az egyetlen luxus, havi 13-14eFt a 4×250g.És az eredmény: elképesztően finom kávékat iszok.
-
Jolida
tag
"igaz ,hogy 30 perc mire bemelegszik, dehát itt mindenki ráér reggelente , nem megy dolgozni otthon van"
Csak erre az egy szegmensre reagálok.
Unokám 6-kor kel, meleg kávéfőzővel főz magának kávét.
Vettem egy ilyet [link], 5:30-kor bekapcsol, 6:00-ra üzemmeleg a gép.
8:00-kor lekapcsol, ha addig meg nem nyomja valaki a Sonoff kikapcsoló gombját. -
g_g_g
őstag
válasz Mr.Csizmás #11294 üzenetére
Köszönöm.
Ezt én is megtaláltam, de ez szerintem egy öblítés funkció, nem egy komplett vízkőtelenítési program. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
használt jobbféle automata, és vidd el átnézésre/felújításra/kitakarításra valamelyik szervizbe. (pl Caffé Perfect, van rendes weboldaluk és boltjuk)
nem lesz egy karos/specialty élmény, de olcsó nem szarráégetett szemessel is lesz egy stabil iható minőséged.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
őstag
maradok inkább off-ban:
Az ugye megvan, hogy én egy Lelit Anna-s kérdésre válaszoltam?
honnan és milyen kávét tervezel vásárolni? nyomásfokozós kosárral fogod használni a kávégépedet?
"gép is 500 eztől . igaz ,hogy 30 perc mire bemelegszik , dehát itt mindenki ráér reggelente"
Nem tudom ez honnan jött: javasoltam egy 120-140 ezres manuális gépet az említett 110-130 ezres TB1 Plus vagy HiBrew ellenében. 0 másodperc alatt melegszik fel, mert nincs benne kazán, vízforraló kell mellé.
A "gyorsan szeretnék egy kávét", az még mindig az automata / kapszulás, amiknél 3 érintés, 20 másodperc boot, 30 másodperc kávé készítés, és a poharadban van.
Teljesen jó opció, árban is hasonló, a maga korlátait elfogadva teljesen élvezhető eredményt ad.Tökre megértem, hogy feleslegesen szénné bonyolítottnak tűnik a folyamat amit magad előtt látsz egy karos gép esetén, de egy nyomásfokozó nélküli kosárral ellátott gépnél időt kell szánni az előkészítésre, különben értékelhetetlen lesz az eredmény.
De amikor Lance Hedrick videók linkelésével indul a téma, és 200k-s kerettel keres valaki gépet (mint most számomra kiderült, nem Te, bár nem is Neked válaszoltam az imént, de az azonos avatar kicsit összezavart ), akkor az jó eséllyel nem az az eset, mint a Tiéd.Ha már kérdezed: kézi őrlőt kb 40ezertől (vagy amennyiért épp legolcsóbb a Kingrinder k6, 35 alatt is volt már) nagyon-nagyon jót lehet venni, elektromos szintén 40-50k-tól, használtan akár 30 körül is elérhető néha a Graef CM702 vagy valamelyik verziója.
Az említett DeLonghi géppel, akár HiBrew-val vagy valamelyik olcsóbb AVX géppel (hófehérke) akár 100k körül/alatt is ki lehet hozni.
"... and I hope you have a great day!"
-
g_g_g
őstag
Sziasztok!
DeLonghi Nespresso Lattissima Touch gép esetén el lehet indítani manuálisan a vízkőtelenítést?
(mármint a gép még nem jelez, de szeretném rajta lefuttatni a programot) -
scream
veterán
Szerintem olyan gép nem lesz, aminél valamennyi időt ne kellene rászánni rendszeresen.
Pl. automata gép napi használata (örlő is van benne) könnyű, aránylag gyors és fájdalommentes, a takarítása macerás (ha nem csak a csepptálcát/zacctartót/tartályt szeretnéd csak takarítani, hanem kicsit alaposabban is) + időleges karbantartás (zsírozás, belül takarítás, gumi/szilikon részek cseréje, ha aktuális). Van, esélyesen több/sok előre programozott profilja és megadja az örlő állítási lehetőséggel a saját beállítás/kísérletezgetés "élményét" is.
"Sima" karos gép - takarítani/szétszedni talán egyszerűbb és így gyorsabb lehet a folyamat, de napi használatban macerásabb, ceremónia szerűbb a használata (sokan nem csak a koffein miatt választják a kávét), ahol nem a gyorsaság van előtérbe helyezve. Általábosságban több dolgot rak a gép a felhasználóra, amire ügyelnie kell - ami a kezdetekben még időigényesebb lesz.
Kis troll a végére: Ha az idő az elsődleges szempont, akkor vízforraló és hideg/langyos vízben feloldott instant kávé + a forró vízzel higítani. Vagy koffein tapasz.
[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
De én nem hobbit keresek , hanem kávét szeretnék inni . Egy olyan megfizethető gépet amivel normális , nem csúcskategoria , hanem normális kv. és most nem kell a kotyogos , mert az sem kell . örlőkkel is jöttők , de mennyi egy örlő a ti szemszögötökből 300 - 500 ezer , mert a 150 ezres , hát az ez - hát az az . gép is 500 eztől . igaz ,hogy 30 perc mire bemelegszik , dehát itt mindenki ráér reggelente , nem megy dolgozni otthon van , aztán azon elmélkedik , hogy most 0.8 vagy 1 mm legyen a luk azon a kosár izén aminek még a kibaszot nevét sem tudom , meg hogy hány tüvel kavargasd meg , mert az is számit . No meg a víz , , ja meg a doboz , mibe rakod a szemes kv-t , rakd hütőbe -ne rakd hütőbe , mérd ki 18g-os dobozkákba , kibontás után idd meg ....
Ellengettem ..... -
őstag
válasz fecke78 #11285 üzenetére
Volt itt minden: ár-érték arány, értéktartás, tartósság, gyártási minőség, design.. Opciókra kérdezett a kolléga, off topikban (!) írtam manuális gépeket, olcsóbban (!), ha esetleg a tej nem szempont.
Kezdőként ugyanúgy végig fog menni az ember az összes puck prep szíváson minden gépen - milyenre őröljek, miért spriccel, miért nem ízlik, mekkora nyomáson, mikortól hány másodperc, túl lassú, túl gyors, hogy tampereljek, hány spricc víz, hány fokon, milyen arány, hány gramm, vizes a pogácsa, látszik a csavar a pogácsán, nem esik ki a pogácsa, nem egyben esik ki a pogácsa, keserű/savanyú, milyen kosarat vegyek stb.
Aztán jön minden tool: wdt, blind shaker, papír alul-felül, puck screen, mert kezdőként nagyon nehéz belőni, hogy mi megy félre, mi segítene, egyszerűbb mindent megvenni-kipróbálni.
Aztán a legtöbbet nyilván az idő segít - tapasztalat, ízérzékelés.Ha ebből az időszakból egy manuális géppel a shot-ok 60-70%-át meg tudja menteni azzal, hogy "ok, látom túl durva az őrlemény, lehúzom 3 bar-on ÉS MEGKÓSTOLOM" vagy "oh, ez túl finom őrlemény lett, nem akar megindulni, adok neki egy kis előáztatást hátha segít ÉS MEGKÓSTOLOM", akkor:
1) sokkal nagyobb sikerélmény
2) sokkal kevesebb pazarás
3) sokkal könnyebb tanulási folyamat
4) sokkal hamarabb rájöhet, hogy igazán elrontott shot-ot, minden paramétert uralva, nagyon ritkán lehet összehozni (igazából csak azzal, ha túl finom az őrlemény, és 10-12 bar-on sem jön le)Egy fix 9-10-12 bar-os rendszerre belőni az őrlőt, dózist a kávé pörkölésének, korának, térfogatának megfelelően szerintem egyáltalán nem könnyebb.
Ezért óriási upgrade a GC-n is a pumpa szabályozás - egyszerűen menthető vele egy csomó rosszul beállított kávéÉs még annyit, hogy: aki kezdő topikban 200k-ig keres gépet (ezen felül még kell őrlő), az valószínűleg elég komolyan gondolja ezt a hobbit ahhoz, hogy a fent leírtakon tényleg végigmenjen.
Legalábbis említés szintjén 200k-s ársávban hiba lenne kihagyni mint opció."... and I hope you have a great day!"
-
őstag
válasz headhunter86 #11280 üzenetére
További opciók 200k alatt: Cafelat Robot vagy Flair Classic, Pro 2
Ha tejhab is kell: NanoFoamer Lithium
Tudom, nem úgy néznek ki, mint amikor kávégépre gondolsz, de a legnagyobb tanulsága a kávézásnak, hogy a friss, minőségi kávé, az őrlő valamint a víz számít (+nyilván kell egy korrekt kávépogácsa előkészítés) - egy ilyen manuális gépnél pedig minden más paraméter is a kezedben van, és egy tetszőleges gép sem jobban oldja meg, csak kényelmesebben.
[ Szerkesztve ]
"... and I hope you have a great day!"
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #11279 üzenetére
fragolát akartam ajánlani, nem találom a tuningolt gaggiákat nála. nem foglalkozik már vele?
-
fecke78
senior tag
"óccó kinai " pejoratív még mindig ...
Kíváncsi lennék a tapasztalatodra ha összefutnál vele ... -
tuzpenge
őstag
válasz fecke78 #11278 üzenetére
Igen ezt olvastam a másik topicban is, de ugye ízlésről nem vitatkozunk...ezzel együtt a GC nem rossz gép (bár a 2018 előttiek jobbak ahogy olvastam). Olyan mint a régi major. Nyilván az se tetszik neked, viszont funkcionalitásban mind a mai napig veri az össze őrlőt ~ 4-500 ezerig...meg azt kb még az unokáid is használni fogják hibátlanul, ellenben a maiakkal...
@RetepNyaraB: nagyon egyszerre és egy gondolatmenettel...
[ Szerkesztve ]
ˣ
-
headhunter86
senior tag
Ezek szerint nem túl sok opció van 200k környékén.
Lelit Annával mi a helyzet?[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz fecke78 #11278 üzenetére
A GC ipari dizájn. Nem kell tessék, a maga nemében tökéletes megjelenése van. Ízlésekről nem vitatkozunk.
190k-t viszont egyáltalán nem ér, mert alaposan modolni érdemes a tudàsàhoz. Plusz a bevonatos kazán jó nagy bukta lett egyelőre a gyártónak.
200k táján egy full tuning pre 2015 GC az ajánlott, még ma is.
Mármint annak, aki szerint nem ronda.
Többieknek eszelősen túlárazott, csini Bambino plus (a simában nincs mágnesszelep sajnos), vagy tetszőleges óccó kínai."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
fecke78
senior tag
válasz headhunter86 #11276 üzenetére
Én spec gaggiát azért nem vennék , mert brutál ronda , azok az igénytelen gombok , miért nem lehet egy nagy márkának , igényes alkatrészekből , szép gépet csinálni , de legalább nem ipari kapcsolokkal ...
-
headhunter86
senior tag
válasz tuzpenge #11272 üzenetére
Abban igazad van, hogy előkészületek őrléssel elmegy az idő, főleg, hogy kézzel őrölök majd. Egy Kingrinder K6 úton van már, már csak a gép kellene. De ilyen dilemmás vásárlásom nem mostanában volt, mint ez a kávéfőző téma
Gaggia esetén még kicsit csupasznak érzem a gépet (nincs nyomásjelző) ez is visszatart, illetve olvastam a korrózióról is bojlerben. -
tuzpenge
őstag
válasz headhunter86 #11269 üzenetére
Ne legyenek illúzióid....a GC nem véletlenül drágább! 10 perc meg nem a világ...mire előkészülsz, kimérsz őrölsz tamperolsz el is megy a jó fele...szóval nem egy liga ezekkel egy GC....Amúgy is egy jó őrlő beszerzéssel kell kezdeni a karos kávézást (én szerencsére ezt viszonylag olcsón megtanultam, hála az itteni és a hardkór topic olvasásának).
ˣ
-
fecke78
senior tag
youtube kommentekben írja valaki :"Hamarosan jön a H10A Plus :) 3 utas mágnesszeleppel"
azt azért érdemes lenne megvárni ...[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
-
headhunter86
senior tag
Köszi szépen a választ! H10-es gép milyen súlyban van, illetve azt meg tudod mondani, hogy a fejegysége az full fém-e?
Őszintén szólva kezdek elpártolni az AVX-től, mert kicsit átverve érzem magam, hogy tegnap fél nap nyomoztam az után, hogy pl. a EM TB1 Plus az milyen néven fut erdetileg, hogy egyáltalán utána tudjak nézni, hogy milyen a gép, mert nyilván AVX néven csak itthon létezik. Úgy adják elő, mintha a saját gépük lenne, közben csak átcímkézett gép mind.
Persze aztán sikerült megtalálnom nagy nehezen, akit esetleg érdekel egy Turin Sonata.Úgy vagyok vele 190.000 HUF-ot adtam volna egy Gaggia Classic Evo Pro-ért is, hogy akkor legyen benne anyag és tényleg igazi olasz gépem legyen. Csak olvasgatás után rájöttem, hogy bojleres és 10 perc mire üzemkész. Így letettem róla.
[ Szerkesztve ]
-
koxminator
senior tag
Sziasztok,
Én most egy Hibrew H14 mellett tettem le a voksomat. Röviden a tapasztalataimról, hátha valakinek segíthet..
EU raktárból akartam rendelni, de mivel a hivatalos oldalukon nincs raktárfigyelő, a rendelés leadása és kifizetése után derült ki, csak Kínából tudják küldeni (mondom deku..jó). Végül sikerült visszakapnom a pénzt némi átfutás után, itt azért jól vizsgáztak. Mire visszakaptam a pénzt, rákerestem és kiderült, az itthoni hivatalos forgalmazónál (hibrew.hu) is van raktáron, némileg drágábban. Megrendeltem és pár nap múlva meg is kaptam.
Kínából azért rendeltem hozzá egy 51mm kiegészítő szettet (bottomless portafilter, disztribútor, tamper, szilikon tartó), az is megjött közben (sajnos + VÁM terheli, amit még be kell fizetnem).
A kinti, Shopify-os kínai csajszi szerint ez a portafilter jó ehhez a géphez is. Sajnos nem nyert, kb. 2mm hézag van (a gyári pontosan illeszkedik természetesen), így alkalmatlan használatra, mindenhol mellette folyik a víz (ehhez ráadásul vettem egy mágneses portafilter magasítót AVX-től). Sajnos a magasítót meg a daráláshoz nem tudom használni, mert nem fér be alá. Tehát ez a bottomless portafilter+mágneses magasító így eladóvá vált (max. megpróbálok velük egyeztetni, hogy valahogy egy másik gyári portafiltert valahogy venni hozzá, ami tuti jó ehhez a H14 géphez).
A gép amúgy nagyon finom kávét készít, jó a crema, viszont a kínai abban sem mondott igazat, hogy a lefőzött kávé adagja egyedileg is állítható: nem, vagy csak 1 csésze vagy csak 2 csésze mennyiség, fixen (nyilván darálási finomságtól függően ez lehet kicsit kevesebb, vagy több). Itt szerencsére a 2 csészés mennyiség az, amit mi amúgy szoktunk inni. Első lattémat is sikerült előállítani, egész jó lett.
Még ismerkedek vele, de a fenti apró problémák ellenére örülök, hogy ezt a kis kompakt gépet vettem, a kapszulás világ után kicsit másabb és komolyabb világ felé indultam el, úgy érzem. Nagyon kezdőként is úgy gondolom, ennél már csak jobb lesz.Bocs, ha kicsit hosszúra nyúlt.
[ Szerkesztve ]
Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!
-
krazo
csendes tag
válasz adamssss #11261 üzenetére
A HiBREW H4 szériával utazásod alatt tudsz őrölt kávéból, Nespresso és Dolce Gusto kapszulából kávét készíteni. Ha magad őrlöd a kávét, a H4A vagy az akkumulátoros változatát a H4B-t ajánlom, mert azokhoz komolyabb őröltkávé adaptert csomagoltak mint a sima H4-hez.
HiBREW hordozható kávéfőzők [link]Többfunkciós kávéfőzők: www.hibrew.hu | Olasz kávék Nápolyból: NES,DG,ESE POD és szemes: www.hibrew.hu/olaszkave | www.hibrew.hu/Outlet-termekek
-
krazo
csendes tag
válasz headhunter86 #11251 üzenetére
A HiBREW márkát az én cégem (is) forgalmazza Magyarországon. 2021 óta foglalkozom termékeik értékesítésével, szervizelésével. Európai országokból visszaküldött gépek is nálam landolnak.
A HiBREW márkáról:
A köztudatba a multikapszulás gépekkel kerültek be, egy géppel lehet többféle kapszulát (DG,NES,..), E.S.E. POD kávépárnát és őrölt kávét főzni. Közben nagyot fejlődtek a karos, hordozható gépek és a darálók is, minőségi anyagokból készülnek, beleteszik, amit kell. Mindig jön egy új fejlesztés, ha valami nem a legjobb, javítják, változtatnak rajta.
Szerintem a H10A egy szuper kis gép, sok beállítási lehetőséggel. Ár-érték arányban verhetetlen. Van benne anyag, az 58 mm-es portafiltere fél kilogramm. A hibrew.hu -n vásárolható hozzá feneketlen portafilter is. Némi hozzáértés, tapasztalat szükséges a H10A-hoz is, mint minden komolyabb karos géphez. A gőz és főzés nem megy függetlenül (a H7A már dual bojleres). Gőzölés után le kell engedni a forró vizet (addig nem enged kávét főzni) vagy kávéfőzés után kell gőzölni, de ezt már biztosan láttad a videókban.
Ha kérdésed van, írj bátran privátot vagy az info@hibrew.hu -ra.Többfunkciós kávéfőzők: www.hibrew.hu | Olasz kávék Nápolyból: NES,DG,ESE POD és szemes: www.hibrew.hu/olaszkave | www.hibrew.hu/Outlet-termekek
-
Adott egy k6 kezi orlo. Utazashoz milyen gepet ajanlanatok ami befer a borondbe es lehet vele presso kv-t kesziteni?
kosziAddig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz headhunter86 #11257 üzenetére
A tb1 plus van ennek árában, azzal versenyeztesd.
Magam módján próbálok segíteni, de nem nézek meg 3db videót egy n+1. alapgépről, bocs. Ha te megnézted, válaszolhatsz a feltett kérdéseimre, amelyeket nem kekeckedésből, hanem komolyan írtam.Funkciókban jobb, mint a tb1 plus. A tb1-nél pedig valszeg mindenképpen, bár újra felmerül mennyi benne a műanyag és mennyi a fémöntvény. A hőpatronos fejkialakításnál külön fontos ez.
Delonghit bőven lehet aljazni, mint céget. A Dedica pont egy véletlenül eltalált belépő modell, régóta jelen lévő, stabil pont. Amit tud, azt adja, rendben van az áráért.
Azt kell látni, hogy egy diszkont rémmel is jó italt lehet készíteni némi strapa árán, ha jó az alapanyag, őrlő és az előkészítés.
Itt 100k körül (vagy szemtelenebb gyártónál jóval felette) hatalmas a tülekedés, de lényegileg ugyanazt kapod, csak ki mekkorát mer hazudni, miért az ő kínai vacka a legjobb. Egy flair classic nyomásmérővel meg megeszi mindet uzsira, plusz rá kell dobni még egy huszast nanofoamerre, avagy kis pénzen 4k-t egy tesco frenchpressre és megvagy a tejhabbal is. Ja persze az nem egygombos és nem is 3mp alatt "üzemkész".🤷[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
nyunyu
félisten
válasz scream #11255 üzenetére
Nekem most a lidles kolumbiai jött be, kellemesen mogyorós cappucino lesz belőle.
Etiópot és a brazilt még nem bontotam ki, talán jövő héten.Sima Bellaromok nem ízlenek, meg a karácsony körül árult fémdobozos Deluxeok (Tanzania, Honduras, meg mi volt a harmadik?) sem jöttek be.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
headhunter86
senior tag
válasz RetepNyaraB #11254 üzenetére
AVX EM TB1-el hasonlítom.
Ha meg se nézed a videót, akkor nem értem miért írod le full látatlanba? Csak azért mert kínai. Tom's Coffee Corner le is kapja a tetejét, semmivel nem szarabb mint mondjuk egy Delonghi ennyiért (nem azt mondom az a király márka, csak talán az nincs annyira fikázva). Én csak tapogatózok mit kellene vennem, ezért bedobom ide, hogy ha esetleg más már lefutotta ezeket a köröket akkor esetleg tud mondani valami hasznosat. Hasznos alatt pedig nem azt értem, hogy ha valaki meghallja hogy ez valami kínai csoda, akkor rögtön jön fos kínai cucc és hasonló szövegek.[ Szerkesztve ]
-
adik
őstag
válasz nyunyu #11253 üzenetére
Én is a vízkőtelenítés/tablettás eksün hiányára gyanakszom, de az kb egy hónapja ment le, manuálisan pedig ha jól tudom nem lehet triggerelni (ha mégis tudod hogy lehet, szuperhálás lennék érte, amúgy nekem is 3 havonta esedékes)
Egymás mellé téve a gyári krups és az AL szűrőt én sem vettem észre semmi különbséget, pláne hogy tök finoman be lehetett csavarni a helyére. Lehet akkor holnap mégis futok vele mégegy kört, meg mégegyszer "beállítom" neki a szűrőt.Kettő, csipkebokor vessző!
-
scream
veterán
Hali!
Automata gépbe keresnék szemes kávét, ami normális minőséget képvisel és könnyen beszerezhető (nem kell érte nagyobb távolságot menni / nem kell rá várni, hogy raktáron legyen)?
Elsősorban (amennyire a kis tapasztalatommal/tudásommal sikerült belőni) a közepes pörkölésű, csokis kávék, amik tetszenek, pl.: Auchan Arabica Espresso, Tesco Finest Brazil.
Nagy elvárásaim nincsenek szerintem, csak érdekelne, hogy mi a következő szint.
-
RetepNyaraB
veterán
Ez egy szokásosan funkciókban fuldokló kínai cucc. Egyáltalán nem fényezem az avx-et, de melyik főzőjével hasonlítod?
Biztos nem nézem meg a rivjúkat, de foglald össze nekem lécci mi van fémből a gépen, a portafilter milyen anyagból van, a gőz és a főzés megy-e függetlenül, vagy ha nem, akkor milyen feltételekkel, a PID mennyire tartja magát a leírtakhoz, a nyomás állítható-e, vagy csak nézed a szép kijelzőt? Így elsőre. Nyilván baromi olcsó ennyiért, de látatlanban azt gondolom annyit is ér, amennyiért adják, különben drágább volna. A számtalan feature-rel együtt. Túl sok kínai eszközhöz volt szerencsém életemben.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
nyunyu
félisten
Ez érdekes, mert én is az Aqualogis AL-TES46-t használom a Krups EA819-hez, és tökéletesen működik vele.
Gyorstisztítás: nem a vízkőtlenítést vagy a tablettás zsírtalanítást hiányolja?
Ha jól rémlik, enyém 3 havonta szokta kérni ezeket, és amíg nem megy végig az adott program, addig minden kávéfőzésnél világít a megfelelő piktogramm.Meg 9 kávénként jelzi, hogy üríteni kéne a zacctartályt, meg a csepptálcát, ezt bekapcsolt állapotban zacctartály ki-be reseteli.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
eggyel magasabb liga asszem. mondjuk én vennék egyet, ha nem lennék jura automatices lusta
-
headhunter86
senior tag
Ismeritek a hibREW H10A gépet? Itthon is forgalmazzák.
Több review-ot is néztem és nekem szimpibb mint a szintén kínai AVX.
HiBREW H10A Review: 58mm PID Espresso for under $300?
End Game Under $300?: HiBrew H10A Review
HiBrew H10A Review: The Budget Espresso Game Changer! (Detailed Walkthrough)
Esetleg van valakinek ilyen gépe? Vagy mi a véleményetek róla? -
adik
őstag
#vízszűrő
Sziasztok!
vettem Aqualogis AL-TES46 szűrőt a Krups ea810 automata kávéfőzőmhöz, azóta minden kávékészítéskor "gyorstisztítás" folyamatot kér. Szépen bement a helyére (a jelek szerint át is megy rajta a víz), de mint kiderült nem ez kell hozzá, 3 kávét főztem le vele, aztán gyorsan kikaptam. Van arról tapasztalatotok, hogy tett-e ezalatt kárt a kávéfőzőben?
Tanulság: legközelebb nem félkómásan rendelem meg és megintcsak nem félkómásan csavarom be a helyére... Azt egyéni rekornak könyvelem el, hogy kétszer voltam hülye egy ilyen egyszerű műveletben
Ugyanitt 2 bontatlan, és egy bontott 99,99%-os szűrő alkuképes áron vihető...[ Szerkesztve ]
Kettő, csipkebokor vessző!
-
Clark_1
csendes tag
válasz danbenzin #11247 üzenetére
Sziasztok,
köszönöm mindenkinek a segítségét. (No.01, kmarci25, danbenzin)
Komolyabb eszpresszózást nem tervezünk. Egyszer, ha lesz helyünk, akkor valami jobb, felújított kávégépet szeretnénk venni.
Ezek az aliexpress-es megrendelések mennyire megbízhatók, hogy eredeti terméket kapunk?
Lehet csak rossz beidegződés, hogy félek az onnan érkező áruk minősége/eredetisége miatt. -
fecke78
senior tag
Avx -es kávégépbe bele lehet kötni , ár / érték arányba milyenek ? sage ses880bss - volt a kiszemelt , de közel 400 ért már normális daráló+ gépet is kapok Sage bambino plus vagy az avx-es gépek a jobbak szerintetek ?
-
danbenzin
csendes tag
válasz Clark_1 #11244 üzenetére
ha nem eagaszkodsz hazai beszerzéshez, akkor ali-n van 50 euró körül ingyenes postával C3, annyit megér. de ami még érdekesebb ajánlat lehet, az a kingrinder p2 38 euroert. ezt James Hoffmann abszolút értékelhető belépő őrlőnek ajánlotta
-
kmarci25
veterán
válasz Clark_1 #11244 üzenetére
Szia! A C2/C3 kotyogósra teljesen alkalmas, én is használtam hozzá. A kérdés az, hogy tervezel-e presszó irányba is menni később, mert ezeknek az őrlőknek a szemcseméret állítása nem alkalmas arra, hogy presszóhoz őrölj vele, túl nagyok a lépésközök, nem tudod jól belőni. A Hario-t kerülném, volt hozzá szerencsém, a Timemore őrlői komolyabbak. Normálisan használható elektromost ennyiért sajnos nem kapsz, áthidaló megoldás egy kézi őrlőt (akár a Timemore-t) is elektromos csavarbehajtóval/fúróval alacsony fordulatszámon meghajtani.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Clark_1
csendes tag
Sziasztok,
A segítségetek szeretném kérni.
Van egy két személyes Bialetti Moka express kávéfőzőnk és szeretnénk kipróbálni, hogy magunk őröljük a kávét.
Milyen kávéőrlőt ajánlatok ehhez? Kézit vagy elektromosat?
Olvasgattam a fórumokat és a kézi darálók közül a Hario Mini mill vagy a Timemore C2/C3, ami ajánlott és már jól használható. Viszont a C3 ára 30ezer körül alakul. Lehetséges, hogy ebben az árban már használható elektromos őrlő is kapható?Üdv.
-
No.01
őstag
Kicsit megkesve valaszolok, de az a franya munka nem varhat...
FB-om nincs pedig van 1-2 csoport ami nagyon is erdekelne. Mas konnyebben elerheto forum nincs esetleg, mint alternativa?
Elkezdtem videokat nezegetni, kicsit tobbet olvasgatni, de hiaba alakul a kep azert meg mindig nem vagyok biztos a jo kezdo setupban. (foleg ugy, h az "konyhakpatibilis" is legyen a szebbik felemnek is )
Az orlon meg orlodok (huhh de rossz ) van ami nem nagy es a design is jo sot ha jol olvasok a sorok kozott akkor filteres orlobol nemigazan lesz soha espressos. Ami nem akkora gond max marad a Nespresso (ja danbenzin kocsi a goriffee-s tippet rendeltem is mind3 kapszulasukbol)Van esetleg top 3 marka netalantan tipus ami nyugodt szivvel ajanlhato?
A merleggel kapcsolatban csak annyi, h legyen pontos merjen egyszerre sulyt es idot is (ha jol latom ez tud nagyon hasznos lenni)
Azon kivul viszont mas extra kivansag nincs. Azt nem tudom eldonteni, h egy elemessle jarnek jobban vagy lehet tolthetos azt ha elromlik akkor majd veszek egy masikat.
A Timemore szimpi bar a feheren a feher szamok lehet nem annyira olvashatok...A kancsonal van valami extra ami odafigyelest erdemel?
-
headhunter86
senior tag
K6-ot már berendeltem épp ma, de köszi! Magára gépre gondoltam a 120k-s keretet örlőn felül.
Amúgy most találtam meg más néven az AVX EM TB1-et: Gemilai CRM3605. Szerintem ez egy és ugyanaz (legalább is külsőre), ezen a néven (nyilván) tesztet is lehet róla találni külföldön.[ Szerkesztve ]
-
Fross
csendes tag
válasz headhunter86 #11239 üzenetére
Őrlőre többet költs mint magára a gépre, ha kézi opció akkor a K6-ot tudom ajánlani vagy a K4-et, így még emellé akár be is fér egy TB1 a 120 ezres keretbe
-
headhunter86
senior tag
Na ha már annyira AVX, kicsit bizonytalan vagyok, hogy jó választás lenne. Fontos lenne a jó hab is cappuccino miatt.
120.000 körül mit tudtok ajánlani? Sage Bambinot néztem na meg a Plust, na az igazán ütős, csak hát az ára is. 😁 -
válasz RetepNyaraB #11237 üzenetére
De ez egy magyar ceg vagy valami nemzetkozi?
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
válasz iTzTiGeR #11233 üzenetére
Basszus… az avx-es rendeles majd jo ha decemberben megerkezik…
Tenyleg mi ez az avx? Bevallom en eddig hifi cuccokat vettem ott a forumon aztan amiota kv-zom azota latom hogy van sajat markas eszkozuk is. Szoval nem teljesen ertem.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
iTzTiGeR
tag
válasz headhunter86 #11232 üzenetére
-
headhunter86
senior tag
Kingrinder K6-ot néztem ki örlőnek az AVX TB1 mellé, egyérszt jókat olvastam róla, másrészt helyem sincs túl sok.
Már csak az a kérdés, hogy honnét lehet most beszerezni? Mert mindenhol készlethiányos. Alin találtam 51.000-ért, avxcafe-n kár hogy nem elérhető, itthonról mégiscsak jobb lenne.[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok! Ma vettem először koffeinmentes kávét, de nem tudtam jól lefőzni. Mitől lehet az, hogy az őrleménye mintha tapadós lenne. Durva őrléssel nyilván túl gyorsan lefolyt, viszont ahogy mentem a finomabb őrlés irányába, az őrleményben rengeteg csomó volt, amik nem omlottak szét a portafilter ütögetésére (mint az eddigi kávéimnál), sőt, a WDT tű is inkább tolja maga előtt vagy kettéhasítja a csomókat, de nem omlasztja szét. Nem is tudtam belőni normális lefolyást, ahogy finomítottam az őrlést, rögtön csatornásodott.
Lehetséges túl friss pörkölés miatt ilyesmi? Vagy a koffeinmentesek ilyenek? Van erre a jelenségre valami trükk?Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
A nagy nyári melegre való tekintettel cold brew készítéséhez tudnátok ajánlani valami jobbfajta világos pörkölésű kávét?
Köszi!Hello darkness, my old friend...
-
veterán
Évek múltán most találtam rá erre a topikra... A kávé mindenek felett!
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Fross
csendes tag
válasz headhunter86 #11222 üzenetére
csak azt nem tudom a TB1-nél jobb vagy rosszabb a Hófehérke.
Rosszabb a Hófehérke, ezt úgy mondom, hogy nekem Hófehérkém van -
Fross
csendes tag
válasz fecke78 #11219 üzenetére
Hónapok óta egy Hófehérkét használok, semmi probléma nincs vele, gyári kart és a non-pressurized vele járó kosarat használom, vettem hozzá 1 tampert meg 1 wdt-t és ennyi.
Ebben az árkategóriában ott lett volna a Dedica, de ahhoz még külön kart, kosarat is vennem kellett volna ami még 1 20-as körül áll meg, ami ott jelenleg nem fért nekem bele. -
-
tuzpenge
őstag
válasz headhunter86 #11220 üzenetére
Nem rosszabb az avx-es (egyik sem) masina sem mint a delonghi....mindegyik kínai...az AVX-es ha jól tudom még PID-es is ami szerintem nagy előny.
ˣ
-
headhunter86
senior tag
válasz Mr.Csizmás #11221 üzenetére
Kicsit szkeptikus vagyok még, hogy mennyire minőségi ez a hófehérke, mert a TB1-ről sok jót olvasni, de erről alig találni valamit.
Ez a srác meg megszállotja ennek De'longhi gépnek. Most tett fel egy új videót róla megint.
[Beginning Barista Tutorial: Delonghi ECP3420 and Baratza Virtuoso+]
#11223 tuzpenge: Köszi! Igen, AVX szerintem is jobb egy De'longhinál, csak azt nem tudom a TB1-nél jobb vagy rosszabb a Hófehérke.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz headhunter86 #11220 üzenetére
ez instant get lenne nekem, ha nem lennék túl lusta az automatához (játszani meg nincs hely mellette, kicsi a konyha )
szerintem bestbuy ennyiért.
-
headhunter86
senior tag
Még nézegettem az AVX Hófehérke típusát is. Színe mondjuk nem annyira kedvenc, viszont kombóban elég jó áron van belépő szinthez: https://www.avxcafe.hu/avx-em3202sw-hofeherke-kavegep-barista-csomag-avx-1065-keziorlo
Időm van pepecselni, szóval még a kéziörlővel is meg tudok barátkozni. Az 51mm-es kosár se gond, nem űzöm én a kávézást olyan magas szinten, csak egy kis kotyogóst akarnék upgradelni, illetve a kapszulát teljesen elhagyni. -
fecke78
senior tag
-
Fross
csendes tag
válasz headhunter86 #11215 üzenetére
Mindenféleképpen a TB1-et vedd ha ezek az opciók vannak, már csak azért is mert a TB1 az 58mm-es ha jól emlékszem, a dedica meg csak 51mm, ha gépet váltasz nem kell minden felszerelést újra megvenni hozzá, mert valószínűleg az is 58mm-es lesz.
Plusz, a TB1 alapból unpressurized kosarakkal jön míg az ECP3420 meg a dedica nem, ezért mindegyikhez venned kell még egy új kart és kosarat is
-
donat_sz
senior tag
Van egy másik videója is amikor a Gaggia Classiccal hasonlítja össze a Delonghi ECP-t, ott is nagyon dicséri.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
ez koppra ugyanaz mint a nekem irodás EC31-es, csak fémborítású. [link]
viszont jó tudni, hogy mit ki lehet hozni belőle
[ Szerkesztve ]
-
headhunter86
senior tag
Sziasztok,
Most szeretnék belépni a karos presszózás világába.
Gépek nézegetésénél tartok, jelen pillanatban ezek vannak a pakliban:
- AVX EM TB1
- DE'LONGHI Dedica Style
Illetve most jött szembe ez a videó, ami eléggé meggyőzött. Főleg cappuchinozok és az Advanced mode ennyiért nagyon meggyőző. Mi a véleményetet? Milyen gépet ajánlotok amivel ilyen presszót, illetve cappuchinót tudok készíteni? Mert ennyiért ez nekem nagyon jó dealnek néz ki.
[Delonghi ECP 3420 REVIEW: Amazon's Best Selling Espresso Machine - Tom's Coffee Corner][ Szerkesztve ]
-
-
Horvi
őstag
válasz Alabástrom #11212 üzenetére
Ekkora különbség lenne az egyenes és hajlított kurbli között? Mert én csak egyeneset láttam eddig.
Igen szabvány bitfej méret. Amúgy ha jól emlékszem a gyártó honlapján a manualban is benne van, hogy lehet úgy őrülni, hogy az akksis csavarhúzót rárakod, csak valami alacsony fordulatot ajánl hozzá.
Hello darkness, my old friend...
-
Alabástrom
senior tag
Köszi, közben kicsit utánaolvasva arra jutottam, hogy leginkább ízlés kérdése, hogy kinek melyik jön be jobban eszpresszóra. A K4 állítólag inkább testesebb ízt fog kihozni, a K6 inkább világosabbat. Pörköléstől is függ, hogy kinek melyikkel sikerült a számára tetszetősebb ízvilágot kihozni. Van, aki világos pörkhöz egyiket, sötétebbhez a másikat preferálja. Sőt, vannak, akik pourover-hez egyértelműen inkább a K4-ért nyúlnak, eszpresszóhoz a K6-ért, holott a gyártó inkább fordítva ajánlja...
A végszó többnyire az volt, hogy egyrészt embere válogatja, kinek melyik tetszik, másrészt nem olyan nagy a különbség, hogy érdemes legyen sokat foglalkozni vele.
Végül K6ot rendeltem. Egyrészt mert Alin találtam 114eurért hajlított kurblis K6-ot, K4eseket csak drágábban, másrészt mert a K6 állítólag sokkal elterjedtebb is, ezért alkatrészutánpótlás, közösségi infó, stb is több van hozzá.
Amúgy most futottam bele abba, hogy a Kingrinderek tengelyének a vége szabvány csavarhúzó bit, hogy a kurbli helyett akkus csavarhúzót is rá lehessen dugni.. Szerintem nagyon szellemes, tök jó lehet a dial-in-hez, amikor sorozatban egymás után sokat darál az ember. Próbáltátok? jól működik aksis csavarhúzóval a dolog?
[ Szerkesztve ]
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Horvi
őstag
válasz Alabástrom #11207 üzenetére
Nem is tudtam, hogy van más kurblival mint egyenes.
A K6 úgy tudom hogy inkább filterhez van, de az okosabbak kijavítanak majd. Nekem is ezt ajánlották ilyen mindenesnek.De ha jól emlékszem a K4 inkább a presszó.
K4 a presszós.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Mr.Csizmás #11209 üzenetére
200 forintot nem er a keramia keses orlo
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Alabástrom #11205 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Ha csak eszpresszóhoz használom, akkor a K4 is pont ugyanolyan jól teljesít, mint a K6? Vagy érdemes akkor is inkább K6-ra vadászni?
-
Horvi
őstag
válasz Alabástrom #11205 üzenetére
Én az enyémet Amazonról rendeltem, de ahogy látom most a hivatalos store-ban nincs készleten, ahogy AVX-en sincs.
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok! Kingrinder K6-ra van mostanság valami jóáras beszerzési forrás?
-
kchris78
veterán
-
wiggen123
senior tag
Sziasztok, most vettem egy Davidoff Espresso 57 szemes kávét kipróbálni.
Milyen finomságúra állítsam az őrlőt hozzá sacc per kb? Legfinomabbtól jöjjek visszafelé, amig savas? Első körben ezt terveztem.Sometimes you win, sometimes you learn.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- One mobilszolgáltatások
- Gumi és felni topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Opel topik
- Google Pixel topik
- Filmvilág
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- További aktív témák...