Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ZUK Z2 - Kicsi a bors, de erős!
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Meggyi001: Párizs - Rue Buenos-Ayres - a szelfik utcája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
Melyik kávék savmentesek?
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #13794 üzenetére
tesztkávé jöhet nekem is! Béla for president. ha ezt Parci meglátná, vagy már lekerült a cocom listáról a túloldalon
vagy két éve nem jártam arrafelé...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Gergőke88 #13791 üzenetére
Víz.
Kmarci@nem fogom hasonlítgatni a két kést, mert nem lesz nálam, csak az egyik.
Egyébként ultra high end filter kúpos kések léteznek (ld. pl. Kafatek), az egész kés téma vihar a biliben.iatti@ a fene tol túl bármit. Elég sokáig veszekedett velem a Béla, aztán úgy gondoltam ennek semmi értelme, ne legyünk már ennyire magyarok. A szegediek az egyik legnagyobb európai beszállító. Miért lenne baj, ha lehetnek tesztek a töméntelen kínai cuccuk legalább egy részéről? A korrumpálásom egy kiló tesztkávé szokott lenni
Az embereknek többnyire fogalmuk sincs, annyi dolgot lehet venni, bármennyi pénzért. A sok hulladék nagy gyártó förtelmesen túlárazott belépő\nem belépő modelljei mellett igazi alternatívát jelentenek több éve a kínai motyók. Aki 2025-ben Sage őrlőkkel, meg Bambinoval szivatja magát és a pénztárcáját, nyugodtan lapozzon. -
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok,
eddig teljesen ok volt a kávé de most sós utoize van erősen szinte mindig. Mit rontok el? K6+ robot. 18g bol készítek 40g kávét. 25-30 mp lefolyás…
uj lakásba költöztem lehet a víz az egész oka? Eddig sima csap vízzel is jó volt.
koszi -
iatti
aktív tag
válasz
deathcrow42 #13789 üzenetére
az a minimum
-
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #13786 üzenetére
beszélhetnél a főnivel, ha már ennyire tólva van itt a biznisze, adhatna kávéra kedvezményt a topiklakóknak
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #13786 üzenetére
Egy kúpost és egy síkkésest mi alapján fogsz összehasonlítani? Nem csesztetés, tényleg érdekel...
-
RetepNyaraB
veterán
-
lbence
aktív tag
Vegyetek 1-1-et és osszátok meg a tapasztalataitokat.
Retention-re (pangó) lennék kiváncsi mindkettőnél, ránézésre a kúpos jobban fog teljesíteni ebből az aspektusból. -
L4D1K
őstag
válasz
RetepNyaraB #13773 üzenetére
-
cziczas
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #13779 üzenetére
Most kell szemmel tartani a használt piacot és valami jó lepattanóra rácsapni
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
cziczas #13777 üzenetére
Jelenleg csak a forgalmazója dícséri (ettől még lehet remek vétel, csak nincs róla egyelőre objektív teszt). Azt mondja sokat reszeltették a gyártóval, mire kialakult a végső modell - tehát nem hasra ütöttek valami katalógusban.
Két dolog valószínű: az általad említett olasz erősen túlárazott, mint egyébként minden nyugaton. A másodiknak két pontja van legalább: a kínai ha ügyesen legózta össze az esetleg másutt kitermelt szellemi javakat, akkor nagy baj már nem lehet vele. Emellett biztosan spóroltak az anyaghasználaton is, máshogy képtelenség ezt az árat előállítani. De pl. a Niche is tökműanyag belül, aztán mégsincs vele probléma, csak az árával. Pedig azt is Kínában bérgyártják, ha jól emlékszem. Vagy akár kínaiakkal terveztették, mint Béla sokmindent, kívánságokkal ellátva. Fene lát bele ebbe a folyamatba kívülről.Alpont: az Európában Graef, vagy Catler néven futó igen népszerű alap kúpos őrlő pl. teljességgel kínai termék, átbrandelve és elmarketingelve "német technológiának". Szövevényes téma ez.
-
Mano66
senior tag
válasz
RetepNyaraB #13775 üzenetére
Robot mellet maradtam a mechanikus vonalon. Nem egy racionális döntés volt. Néha beugrik milyen jó volt a Niche. Márt volt, hogy majdnem újra rendeltem. De elvenné a Robot szabadságát. Legfőképp akkor hiányzik amikor több sotot kell csinálnom egymás után.
cziczas : Rengeteg km-t vezetek és ha tehetem és van időm és erőm még. Tekerem a biciklit is. Jó móka. Úgy, hogy nagyon közel vagyok a 60-hoz.
-
cziczas
csendes tag
Nem reklám, de közben megérkezett az említett örlő [link]
viszont ha ez egy relatív új, relatív noname örlő, akkor mire alapozzuk/zák a dicsérő szavakat?!
Nekem hasonlít a fiorenzatokra dizájnba.
vagy valakinek van infója milyen márkának az almárkája ez?! -
RetepNyaraB
veterán
Arról hallgat a Béla, de úgy érzem az is jönni fog júniusra. Valami rémlik valami kommentben. Továbbra is jó kis cuccnak gondolom, annyira kicsi és kompakt.
Mondjuk valszeg a feljebb részletezett Varia klón se rossz választás, v1 ide vagy oda. A Varia késprofilok nagyon jók (omni).
-
L4D1K
őstag
válasz
RetepNyaraB #13764 üzenetére
Uh tele leszunk megfizetheto es jo orlokkel
En meg mindig ennek varom az 54 (58?)mm es verziojat.
-
lojzi1
csendes tag
válasz
cziczas #13769 üzenetére
Az nem Varia VS3 klón, hanem műszakilag a VS3 gen1-gyel egyezik meg. Ha utána keresel mi a különbség a gen1 és gen2 között, akkor pontosan látni fogod, hogy az ugyanaz mint a gen1. A gyártó ugyanaz, csak nincs Variára brand-elve. (Már előre látom az ilyen szokásos kirohanást a facebookon....)
-
cziczas
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #13763 üzenetére
Egyébként komoly ez az avx - varía vs3 klón, betűre megegyezik a leírása azzal a különbséggel, hogy az 80wattos motor 100w helyett. A terhelés nélküli rpm 190 míg a varíának a töltött rpm 170. Még a súlya is majdnem azonos…
u.i: nézegetem majd az avx oldalát a 64 es sík tárcsás iránt, kösz a tippet!
-
iatti
aktív tag
válasz
cziczas #13767 üzenetére
én is így vagyok, semmi pénzért nem tekernék. bár nagyon nyomul a kínai dömping, /gondolom ezt is olvassa az illetékes
/ azért 100 körül körbe kellene nézni használt mazzer ügyben. mini, mini elektronik, jolly. bárki bármit mond, örökös mind a szegénység. csak a promóját mostanában nem tolják annyira
-
cziczas
csendes tag
válasz
Mano66 #13762 üzenetére
Számomra pont a kézi a szivatás, ahhoz nem vagyok elég megszállott, tudom, próbáltam, no way!
jelenleg pont egy graef cm 702 van elég régi kicsit ütött kopott darab, le akarom cserélni, nekem ez a 100e ft a lélektani határ (vagy már ez is túl van) amit költeni akarok.
#13763 RetepNyaraB - köszi a választ! Sokat segítettél, akkor lehet továbbra is inkább valami nagyobb testvér használtan vagy ilyesmi.
a single dose ha már az, akkor a hibrewnak (G60) van egy kicsi alap single dose- 60k körül, tudom nagyon kínai nagyon alap, de egyébként jókat olvasni róla -
Mr.Csizmás
Topikgazda
halp: senseo-ba való teakapszulát (vagy pod) hol tudok szerezni?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #13763 üzenetére
Update: az olcsó 64mm sík állítólag a héten jön Szegedre. 70 rugó lesz. Ha nincs vele probléma (és megfelel a babtölcsér), akkor ennyiért semmi más nincs a közelben sem.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
cziczas #13761 üzenetére
A 820-as Sage elmegy, mignon úgyszintén. Szódával. Mindkettő elég alapgép a kategóriában és egyik sem egyadagos, ami otthonra pedig elég kívánatos lenne. Mármint lehet velük adagonként, csak sok lesz a pangó, macerás az adagoló. Mindegy a késforma. Mindkettőből készítenek presszó és filter verziót is - bár a sík mostanság nagyobb hype-nak örvend, illetve választék is nagyobb, ha utólag cserélnéd (pont a Mignon hülye késmérete nem szerencsés ebből a szempontból).
Egyébként tényleg nem egyszerű ajánlani valamit ebben az árfekvésben. Láttam megint valahol fészen az avx varia vs3 klónját egy százasért, vagy alatta. Az nem rossz, kúpos. DF54, mint legkisebb egyadagos sík őrlő, de drágábban. Szintén avx-hez érkezik valami 64mm sík késes, tartályos (nem egyadagos) új gép, de erről egyelőre semmit nem tudni azon túl, hogy nagyon olcsó lesz.Ja, tyúbon grinder flat burr alignement kereséssel lesz találat a késállításra bőven.
-
Mano66
senior tag
-
cziczas
csendes tag
Sziasztok!
több helyen most akciósak a sage örlők pl : BCG820 ilyen 70k körül. Valamint eureka mignon-t is láttam 80-90 körül. Szerintetek inkább sage vagy eureka éri meg jobban 100e ft ig? Vagy esetleg más. ( kézi örlőket ne írjatok pls)
valamint az örök kérdés: sík vagy kúpos kés ebben az árkategóriában?
ui: síktárcsás párhuzamosítása miből áll, mi a módja? Vagy ehhez elkell vinni valami szakihoz? Nem találtam róla irodalmat!
köszi! -
t256
őstag
Sziasztok,
Itt a topikban sokat olvastam a Kingrinder őrlőkről.
Jelenleg egy Hario Skertont használok.Kíváncsi vagyok, hogy megérné-e vennem egy Kingrindert. Mennyivel jobb? Könnyebb tekerni, gyorsabb? Ha igen melyik típust érdemes megvenni és hol?
-
Barbaro Blue - a hátoldal tartalmazza a gyártó többi terméke ízjegyeit és jellemzőit. Szerintem jól csinálják.
-
aradebil2
senior tag
Béla bá már le is reagálta a témát Fb-n
-
mekker
őstag
válasz
Polarstar #13751 üzenetére
Azt írja, .
AVX Mokka 6 (Bialetti Brikka 4)
Persze ezt bárki mondhassa, attól még nem feltétlen meg rá a sima alu 4-es Brikkára. A menetnek - amnnyiben egyáétalán egyező - biztos nem tesz jót, de máshol is alkalmaznak acél-alu kombót (pl. 4szögtengelyes kerékpár hajtómű), és bírja vmeddig. -
kr:sz
tag
Köszönöm mindenkinek a segítő hozzászólást!
-
mekker
őstag
[link]
Alu brikka 4-gyel működhet? Tudom, hogy nem a legjobb ötlet keverni a fémeket, de nem igazán szeretem elmosogatni, meg szárítgatni az alu tartályt, szűrő/tömítés meg csereérett. Másik, régebben árultak ilyen mikroperforált szűrőt, tehát hogy kör alakban voltak picike lyukak 1-1 nagy luk helyett. Ez placebó, vagy tényleg ér valamit? -
Bela56
csendes tag
-
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #13747 üzenetére
Kézit vagy kezét??? Bocsánat mindenkitől magas labda volt...
-
kr:sz
tag
Sziasztok! Feleségem a kapszulat leváltva szeretne valami egyszerű és ár érték arányban elfogadható kávézó szettet. Egy bialetti kotyogós gépre esne a választása. Azonban őrlőnek mit érdemes? Én kézi őrlőt javasoltam, de ő nem akar a tekergetéssel vacakolni, meg “erőlködni”. Van esetleg elektronikus nem egy vagyon alap őrlő amit nyugodt szívvel ajánlanátok?
-
krono.
tag
válasz
RetepNyaraB #13741 üzenetére
Én mondjuk megvettem azt a fentebb linkelt fa verziót, majd mikor realizáltam ezt, szépen kézzel kihajtogattam a tűket, úgy már használható.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
donat_sz #13740 üzenetére
A szétálló 9 tű sokkal egyenletesebben kavartyol, mint az összecsukott. Próbáld ki homokozóban az öt ujjaddal
Cél nem az őrlemény körbe-körbe tologatása, hanem a minél egyenletesebbre oszlatás. Rendes őrlő meg alapból nem rögösít (legalábbis nem összeálló koloncokat gyárt)
Ja és én úgyis blindshaker hívő vagyok, ráadásnak. Van vagy három különféle wdt-m a szekrényben, köztük az Umikot copy planetáris rém.
-
donat_sz
senior tag
válasz
RetepNyaraB #13737 üzenetére
Miben jobb kialakítás tekintetében az egyik a másiknál? Egyáltalán nem promozóm egyiket se, de jelentős különbséget se látok a két opció közt, éppen ezért kérdezem.
A cél tudtommal, hogy a rögöket megszűntessük, erre nekem mindkettő alkalmasnak tűnik. -
Anubris
őstag
válasz
Attila! #13699 üzenetére
A Dedica még magas vízhőmérsékletre állítva sem csinál forró kávét. Főleg ha nincs időd megvárni míg üzemmeleg lesz, én mindig megnyomom a tejhabosító gombot és hagyom villogni 3-4 másodpercig, akkor már egy fokkal jobb lesz a helyzet.
Kávéból én most Paylotz Monsooned Malabar, Hello Sicily meg Choco Madness-t iszom. -
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #13737 üzenetére
Vagy megrendeled 2000ért, és ennyi.
https://a.aliexpress.com/_EI93BnM -
RetepNyaraB
veterán
válasz
donat_sz #13736 üzenetére
Szerintem hamár, akkor ez eléggé pancser kialakítás. thingiverse-en ott a nyomtatható klasszikus; valaki kinyomja két rugóért neked, veszel tűt egy akupunktúrásnál, méretre csíped és belerakod, legjobb.
Vagy egy erősebb boros/pezsgős parafába szúrod be fogóval ugyanezt. Adok tűt, ingyen lesz és ugyanazt tudja, bár a thingiverse formája a legjobb. -
donat_sz
senior tag
válasz
Ruszki #13732 üzenetére
Sajnos elromlott én is már csak a vásárlási történeti sorban látom.
Valami ilyesmi volt. -
goom
senior tag
Évek óta a Temu-ról rendeltem a papírfiltereket (58 mm, a szűrő aljába), 100 db-os csomagokban. Most sehogy sem találok ott... Tudtok ajánlani beszerzési helyet? Megszoktam, megszerettem.
-
donat_sz
senior tag
válasz
Ruszki #13728 üzenetére
A napi rutinba ma már a gyári tempert használom újra (az gallér mentes, de ez ennyi idő után már jobban kézre áll) de anno ezt rendeltem. A WDT + disztribútort azóta is rendszeresen használom. Csupasz kar pedig ez.
Továbbá, azóta rendeltem egy mérleget (már a 3.), ez sokkal kisebb, inkább ezt ajánlanám, a korábbi meg nekem marad filterhez ill utazáshoz.
-
Uh! Ez príma lett!
-
Attila!
tag
válasz
RetepNyaraB #13722 üzenetére
Jól hangzik, de ezekből gondolom előre őrölt verzió nincs. Tehát vennem kéne egy darálót.
-
lbence
aktív tag
válasz
Én is avx-es monsooned malabarral indultam el a lejtőn...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
. Bocs dupla
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Attila! #13721 üzenetére
Többen jelezték, hogy az ipari cuccokkal nem fogsz igazán jól járni (nem, ezt nem ismerem; a haverjai közül többet igen).
Akár az avx brazilja hasonló áron tuti jobb lesz (pl friss, nem gyorspörkölt raktárpadló sepredék).Pallyotz, Kapucziner - mindkettőnek van minőségi dekafja, de drágábban. Mondjuk izgalmasabbak is egy alap brazilnál.
Koffeines, ám garantáltan savszegény az a monsooned malabar.
-
Attila!
tag
válasz
nyunyu #13708 üzenetére
Köszi a választ!
Valakinek van tapasztalata ezzel? IDEE KAFFEE ENTKOF, CSERSAVSZEGÉNY KOFFEINMENTES ŐRÖLT KÁVÉSzeretnék találni egy olyan kávét, ami kevésbé savasítja a gyomrot, ebből koffein és koffeinmentest.
-
válasz
Mr.Csizmás #13719 üzenetére
Még sehol. Meg kell rendelni. Kávéáruház boltból. Már rendeltem onnan és klassz volt minden. A Barbaro Blue nagyon bejött pl, de más kellene most.
-
Kávéfüggő társak!
Van aki már próbálta a Lavazza Qualita Oro Gran Rizerva kávéját?
Én kedvelem a whisky-hordós ír sörtl
Ez meg whisky hordóban tárolt arabikás furfang.
-
Ruszki
senior tag
válasz
RetepNyaraB #13713 üzenetére
Köszi!
Tampert nem lát olyat azon az oldalon amit ajánlottál de van egy szimpatikus nyitott szűrőtartó. Lehet rájuk telefonálok! -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Ruszki #13712 üzenetére
-A Normcore, mint cég általában oké. Seggetlen kart mondjuk nem vettem tőlük. Csekkold a gyártói oldalon, normális öntvényből van-e. Ha 350-450g körüli tömegű, akkor igen.
-Ha a fülek kinézete és helyzete is passzol, akkor valszeg jó lesz, de nem biztos, amennyiben a konkrét típust nem említik.
-Normcore rugós tamper jó. Mérd le a kosarad belső átmérőjét sublerral (tolómérő), mert sanszos, hogy az 53,5 helyett belemenne nagyobb - amennyiben a normcore csinál nagyobbat (pl. Ø54).
-Gyártanak menő kosarakat is, de amit a karral adnak valszeg nem ez a típus. Sage begyártója az IMS ha jól emlékszem, tehát a gyári kosár teljesen jó, nem az a szűk keresztmetszet.Ilyen szellemben akár expolygon.hu-n is kereshetsz kart, tampert. Hátha.
-
Ruszki
senior tag
Sziasztok!
Egy Sage Barista 875-ös géphez tervezek pár dolgot venni. A Normcore márkát néztem! Itt ki is néztem egy bottomless portafiltert de rengeteg utánaolvasás után az jött le, hogy lehet nem is lesz jó! Erre gondolok! Ebből is az 54 mm-re. Tampert is ebből a márkából néztem a géphez. Meg lehet, jön hozzá egy IMS kosár is, persze ha marad a Normcore bottomless portafilter.
Mi a véleményetek a Normcore bottomless filterről?
Köszönöm!
Kép csatolva miket néztem ki.
Ruszki -
-
nyunyu
félisten
válasz
Attila! #13699 üzenetére
Egyáltalán lehet iható koffeinmentest kapni?
Eddig próbáltam:
- Sárga Dallmayr Prodomo
- Lavazza Dek (itthon babban, melóhelyen kapszulásban)
- Lavazza iTierra Humeco Dek
- Tchibo shopban vett bab
- Mercadona sajátmárkás, amit spanyolban vettemMindegyiknek van egy kellemetlen utóíze.
Sajnos mostanában nem bírom a koffeint, hiába limitálom délután 2 előttre a 2-3 kávét, akkor sem tudok aludni éjjel.
-
válasz
RetepNyaraB #13706 üzenetére
Oksa akkor Mazzer vs DF.
Nezegetem oket
koszi -
RetepNyaraB
veterán
válasz
adamssss #13705 üzenetére
Tudod te a választ magadtól is. Az M betűs kiirthatatlan szörnyek vs
csecseDF.
Senki nem tudja, meddig fut a kínai, mielőtt csapágyas lesz.
A Niche már megy 5 éve, pedig azt is temették, mert műanyag.
De 5 év még nem 50. Aztán kell-e 50, mikor mindenki cserélgeti a szajrét pár évente, ha beindul a hangya?
Ami igazán érdekes az a kés, azok pedig nagyjából örök élet, ingyen sör. -
Húha. Hát ez nem az a keret amiben én gondolkodtam. Jó akkor marad a kis 5000ft-os ékszermérleggel a méregetés, és akkor jó az adagos őrlő és nem kell, hogy mérjen bármit is csak őröljön jól.
300k-ig mi ajánlott? Tartósságban van-e különbség abban, hogy made in China vagy Italy?Köszi,
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Építő/felújító topik
- Milyen videókártyát?
- World of Tanks - MMO
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Maps
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- GT710 passzív videokártya
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 3GB I 160GB I 15,6" HD I DP I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest