Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
n00n
őstag
válasz Vision #25151 üzenetére
Tisztában vagyok vele, ezért is vagyok 6 éve a mostani helyemen, mert ott tényleg kötetlen. Nyilván vannak dolgok (meetingek főként), amihez alkalmazkodni kell, de senkit nem zavar, ha én meeting előtt vagy meeting után elugrom futni vagy vásárolni vagy ügyet intézni vagy bármi, amíg a bevállalt dolgok határidőre készen vannak.
-
skoda12
tag
+ szokás szerint a törzsidőn kívüli idő csak akkor kötetlen, ha nem raknak be meetinget arra az időpontra és fognak, mert mindig lesz valaki, aki csak akkor ér rá meeting ütközés nélkül. Aztán a legtöbb helyen nem mondhatod azt a csapatnak / kliensnek / managerednek, hogy "bocsikah, de délután 4 helyett este 7-kor legyen a meeting, mert én 4-kor szoktam edzeni". Főleg akkor kellemetlen, ha egyszerre több ember szokásaihoz kell alkalmazkodni.
[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
Én dolgoztam már törzsidős helyen is, meg kötetlen munkaidős megoldással is, és én a törzsidős helyen sem tapasztaltam, hogy ne lehetett volna elintézni a dolgaidat, ha akartad, vagy bárkit érdekelt volna a törzsidő betartása, ha megszervezted, hogy a dolgok menjenek.
Ahogy a kötetlen helyen sem volt lehetetlen meetinget megbeszélni vagy egyeztetni, kiírtad normális időre, aztán nem volt jó, akkor szólt vagy megkérdezte előre... stb.
Meg a többség a kötetlen helyen is szinte mindig elérhető volt a 10-15 sávban.Értelmes tanult emberek között ez normálisan működött magától 30+ emberrel. Persze nyilván ki lehet találni olyan munkaköröket vagy szélsőséges eseteket, amik nem működhetnek, de ezeknek az ilyen fokú felnagyítása az tipikus fejlesztői agy, ahol minden ilyennel is számolni kell. Van ilyen, de a többség nem ilyen.
Valójában számtalanszor láttam már magától működni.Ha az emberek akarják normálisan csinálni, akkor menni is fog. Ha nem akarják, akkor meg az emberekkel van a baj, és nem a szabályokkal.
szerk:
Mostani helyem elvileg törzsidős, gyakorlatilag meg, ha törzsidőn belül nem vagy elérhető, akkor annyi a kérés, hogy írd bele a naptárba, hogy látható legyen mikor jössz vissza.[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
Meg ha valaki erre nem képes, akkor az fog történni, hogy kötetlen munkaidő esetén azt fogjuk mondani, hogy "ő 10-re" jár, a törzsidő 9-től esetén meg úgy mondjuk, hogy "minden nap késik egy órát".
Ugyanaz az eredmény, csak a marketingje más. -
félisten
válasz DanielLong #25159 üzenetére
Egyszer egy balatonfelvideki terepfutason az erdobol futas kozben diktaltam terminal parancsokat egy kolleganak.
while (!sleep) sheep++;
-
CyberPunk666
senior tag
Én egyszer úgy meetingeltem, hogy közben kismacskákat mentettem egy égő házból egy háborús zónában kézenállva és közben fejből lediktáltam a hibajavítását egy komponensnek egy olyan nyelven, amin még sosem programoztam és a cpu load 99%-kal csökkent annyira hatékony lett és azt sem vették észre, hogy ők gépelik, mert én nem is vagyok ott.
-
n00n
őstag
válasz CyberPunk666 #25161 üzenetére
Lett volna egy elég durva sztorim nekem is, de ezek után inkább nem írom le
-
MrSealRD
veterán
Azért örülök, hogy nem jutottunk el a WC és hálószoba történetekhez...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
titán
Van annak bármi jelentősége, hogy valaki egy kft alkalmazottja, vagy egy egyéni vállakozóé?
Természetesen teljesen hivatalosan.Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Vision #25170 üzenetére
Köszönöm szépen! Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a bejelentés részleteit hol lehet lekérdezni? A neak/ügyélkapu oldalán a biztosítási jogviszonynál látni, ha az ember be van jelentve, viszont a bruttó bért sehol sem látni. Csak amiatt gondoltam erre, hogy vissza tudjam ellenőrizni, nincs-e kutyulás a bejelentéssel esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Szerintem a legegyszerűbb a NAV oldalán az adószámla lekérdezésénél. Konkrétan SZJA-ra nem kérdeztem még le, de tuti ott van az is (meg minden egyéb más). Kicsit macerás a használata a NAV oldalának, bele kell tanulni, de ott van minden.
Ez a már megfizetett/bevallott adókat tartalmazza, ha még nem telt el 1 hónap, akkor nem biztos, hogy látni fogod. Biztos van direkt valamilyen szolgáltatás a bejelentés ellenőrzésére, google talán segít, nem ismerem.
-
titán
válasz Vision #25172 üzenetére
Megtaláltam a lekérdezéseket, a nav, ebev/lekérdezések/járulékadat kivonat résznél lehet lekérdezéseket indítani. Az idei év azonban nem lekérdezhető, illetve nem hoz le adatot, csak a lezárt évekről. Még majd felhívom a nav-ot, hátha tudnak erre tippet. Megírom mit derítettem ki.
[ Szerkesztve ]
-
barelylegal
csendes tag
válasz #79563158 #25142 üzenetére
IT-n belül akkor a magasabb fizuhoz az egyetlen út a kódolás?
Most voltam néhány interjún, és 900k-1M br-t tudtak ajánlgatni, de ez még nem egy akkora pénz, amiért hűde megérné váltanom.Security-hez lehet tényleg nem lenne meg a passion. A cloud érdekel, de ha tényleg on-call a munka velejárója a legtöbb helyen, akkor nem ez lesz az én utam.
Így picit nem érzem a jövőképem, hogy 29 évesen elértem a System Expert szintet és igazából ebben ennyi volt, ezért keresek valami kiutat, továbblépési lehetőséget, ami nem managerkedés(azt majd inkább 50plusszosan) -
veterán
válasz barelylegal #25175 üzenetére
50 pluszosan senki sem lesz már manager, ha előtte melós volt. Kicsit azt érzem, hogy sokan a legalapvetőbb szervezti dolgokkal sincsenek képben, csak mendemondákból tájékozódnak.
Amúgy nem csak kódolással lehet pézt keresni, kukkants bele a Hays guide-ba, vannak olyan IT-s pozik, amik akár jobban is fizethetnek a fejlesztőségnél! De írtam nemrég, hogy egy senior PM is bruttó 1,5 millát egész könnyen megkereshet IT domainben főállásban.
Szerk: ha system expertként (ez amúgy mit takar?) mindent elértél, akkor miért nem mész el DevOps irányba? Arra most csilliárdokat fizetnek.
[ Szerkesztve ]
-
barelylegal
csendes tag
válasz Vision #25176 üzenetére
Jó, akkor inkább azt mondom, hogy “melósként” nagyobb biztonságban érzem magam. Így 3 nap alatt találok munkát bármikor, PM-ként azért szerintem neccesebb, meg abszolút nem érdekel, nem érezném hasznosnak magam.
DevOps-szal pont az a baj, hogy oda DEV-nek is kell lenni, én viszont nem vagyok “az” a típus.Nem irnám le, hogy pontosan mit takar, mert elég egyértelmű lenne, hogy hol dolgozom. De egy borzasztó széles skálán van tudásom, tapasztalatom.
Szerk: első bekezdésben igazad van. Nálunk mindig abból lett PM vagy scrum master aki szar volt mérnöknek. Na most ebből a halmazból kb 10%, aki valóban jó manager lett, de neki hajtépős is az élete (valóban dolgozik is).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz barelylegal #25175 üzenetére
Nem az egyetlen ut, csak szimplan automatizacioval/koddal lehet problemakat megoldani nagy volumenben es eddigi tapasztalataim szerint ez az egyik dolog amit jol megfizetnek. A cloud egyik alapvetese a "cattle not pet" mentalitas, amit ha jol akarsz csinalni akkor nem uszod meg kod nelkul. Nyilvan ha a fizetes megsem annyira fontos akkor el tudsz lenni minimalis kodolassal meg on-call nelkul is, csak bezarul elotted egy rakas lehetoseg. Ez nem szentiras, csak en eddig igy szurtem le.
Amugy en ugy latom kicsit forditva ulsz a biciklin. Kis tulzassal barmivel tudsz penzt keresni ha szereted csinalni es jo vagy benne. Probald meg megtalalni mi az amibe szivesen olnel rengeteg idot, hogy tenyleg benne legyel a munkavallalok top x%-aban es probalj meg arra fokuszalni.
-
titán
válasz Pfiucska #25181 üzenetére
Köszönöm szépen az ötletet, itt nekem is hozza a januárit! Gondolom 1-2 hónapos csúszással lehet megnézni, így is jó.
Azt szeretném még kérdezni, hogy a bruttó bér és az adóelőleg alapja miért tér el? Ha mondjuk 100.000 forint a bruttó havi bér, az adóelőleg alapja miért csak 33.300 ft?
-
Pfiucska
aktív tag
Nem mert amiket felsoroltam (es van mas is) az adoalap csokkento tetel nem pedig adocsokkento tetel.
szerk.: adoalap= brutto ber + adoalap novelo tetelek - adoalap csokkento tetelek. Ebbol lesz egy adoalapod es erre szamoljuk az adot es ebbol az adobol jonnek le még az adokedvezmenyek/adocsokkento tetelek[ Szerkesztve ]
iPhone 11, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
-
BorisAn
újonc
Sajnos nekem is most volt ilyen tapasztalatom:
bemondok x összeget az interjúzás elején, akkor hallgatólagosan beleegyeztek, majd végigcsináljuk az összes kört, és a végén ujjongva felhív a hres hogy minden szuper, adnak ajánlatot, 0.8x-re. Először azt hittem rosszul hallok, de nem, tényleg kevesebbre adtak ajánlatot, hiába állították hogy maximálisan meg vannak elégedve. Természetesen lemondtam, mert az a baj hogy aki nem képes normális bértárgyalást csinálni, attól bármi kitelhet (elküld próbaidő alatt ok nélkül?). Ez számomra a jelölt semmibe vétele - "nesze neked, elégedj meg ennyivel is"-, ráadásul úgy, hogy ők kerestek meg, és nem is én pályáztam.
Felháborító hogy pazaroljuk egymás idejét. -
BorisAn
újonc
ja és nekem is csinálták hogy a lemondás után hívogattak hogy mégis lenne több pênz - és ebbe már főleg nem mentem bele, mert teljesen komolytalan. Csak azt nem értem miért csinálják, vajon van akinél sikert érnek el, hogy hopp, mégis elég a kevesebb összeg, mert ha van ajánlat az számít, mindegy hogy mennyiről?
-
426os
őstag
válasz BorisAn #25193 üzenetére
Nekem is lesz hamarosan egy interjúm, bár már egyre kevésbé van hozzá kedvem. Úgy indult a sztori, hogy fejvadász megkeresett, beszéltünk, meló/cég nagyjából szimpi, én szimpi, elmondtam a bérigényemet (X) is. Később keresett a fejvadász, hogy egyeztetett a céggel és ők az adott pozira ~0,6X-et szántak, de amúgy szívesen beszélgetnének velem (biztos unatkoznak). Itt lemondtam a dolgot, nem láttam értelmét. Később újra keresett a fejvadász, hogy átgondolták a cégnél a dolgot és továbbra is szívesen beszélnének velem. Nem túl motiváltan, de végül belementem, hogy interjúzzunk egyet, habár a leírt események kb 1 hónap alatt zajlottak le, szóval ez is elég negatív élmény. Erős fenntartásaim vannak, tulajdonképpen úgy fogom fel, hogy gyakorlom kicsit az interjúzást (több, mint egy éve nem voltam). Kikötöttem, hogy X-ből nem engedek, de biztos vagyok benne, hogy ennél kisebb lesz az ajánlat, ha lesz...
.
-
Sempronius89
tag
Na jó a héten volt egy nagyon vicces sztorim.
Ugye Lead Controller (Team Cordinator) vagyok és ez világosan szerepel is a Linkedln profilomban.
Hosszú idő után végig pörgettem a Linkedln leveleimet és találtam egy remek ajánlatot az egyik egyébként eléggé ismert magyar SSC-től junior AR accountant pozícióra "Szia Kitti!" megszólítással.
Udvariasan jeleztem a HR-es egyébként a profilképe alapján igencsak szemrevaló hölgynek, hogy én bizony nyitott és liberális gondolkodású vagyok, de férfinemű és ragaszkodom az anyakönyvezett nevemhez. Viszont nem gond emberek vagyunk biztos félre címezte a levelet az esetben keresse meg gyorsan Kittit mert lehet tényleg ő a tökéletes jelölt a számukra csak tévedésből én kaptam meg a levelet.
Erre kaptam egy nagyon udvarias választ, hogy ne haragudjak ők kifejezetten RÁM gondoltak és remélik egy nap majd tagja lehet a nagyszerű diverz stb, stb csapatuknak.
Felvéve a fonalat rátettem, hogy ez nagyon megtisztelő, de elég bizonytalan vagyok és kértem, hogy melyek azok a skilljeim és tapasztalataim a profilomban ami alapján azt gondolja, hogy alkalmas vagyok junior AR accountantnak. Erre még nem válaszolt.
Az a szép, hogy vannak ennél a cégnél supervisior szinten cimbik és szívesen leinformálnám a csajt, de nem akarom kirúgatni.
-
addikt
válasz Sempronius89 #25195 üzenetére
Citi, vagy valami hasonlóan nevetséges emberekből álló cég lehet.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
hunterk43
csendes tag
Lassan gazdasági új év kezdődik bértárgyalásokkal is remélhetőleg.
Nekem 5.5 év tapasztalatom van és jelenleg 8000+áfa/órában dolgozom java fejlesztőként tavmunkában főként, nagyon néha bejárással.
Szerintetek mennyi lenne a realis fizu igény?
Vállalkozóként dolgozom nekik. -
n00n
őstag
Hát ehhez több infó kellene. De példaképpen az előző cégemnél (nem volt tiltva hogy beszéljünk róla hogy ki mennyit keres) ilyen körül kerestek a senior javasok. Egy-két ember volt aki 10-12 körül kapott, de ők expert és architekt poziban voltak. Szóval én amondó vagyok hogy reális amennyit kapsz, nincs elmaradva a fizud, azt kell eldönteni hogy te mennyivel lennél elégedett és annyit kérni, aztán hogy mennyit érsz még meg pluszban a cégnek az más kérdés persze :) de javasként bármikor találsz másik melót ha kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Háztartási gépek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Elektromos cigaretta 🔞
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest