Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#24451) OPiiPO válasza DopeBob (#24450) üzenetére


OPiiPO
addikt

kakas az a filippínó deployment teamnél volt állandó jelleggel :D

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#24452) Ádám16 válasza Ádám16 (#23958) üzenetére


Ádám16
addikt

Nos, megdobtak tegnap még 100 bruttóval az egyik munkahelyről, elégedettek a teljesítményemmel.
Rohadtul nem számítottam rá. Vettem is egy Hendricks gint estére. :))

Csak ~3 évig tartson ki ez a serie, azért imádkozok továbbra is. Ha nem lesz hitelem, én 400 nettóból bőven jól elvagyok. Autó + szép, berendezett lakás pipa. Most sem költök többet magamra, csak többet rakok le. Persze, tudom, ha lenne gyerek, vagy nagyobb vágyak, akkor kevés, de ez az életszínvonal nekem teljesen oké most (és egy jó ideje).

(#24453) Revolit válasza Ádám16 (#24452) üzenetére


Revolit
senior tag

De jól értem, hogy 2 állásban dolgozol? Azért vigyázz a kiégéssel. Elismerésem egyébként, én nem tudnám csinálni (pedig annyival nem vagyok idősebb, pár évvel :) )

(#24454) Ádám16 válasza Revolit (#24453) üzenetére


Ádám16
addikt

Jól, aha. Folyamatosan monitorozom magam, eddig nincs gond. :) Beleférnek most már a saját programok is, edzek rendszeresen, olvasok, stb. Így nekem ez megfelel.
Ha úgy érzem, hogy emiatt romlik a lelkiállapotom, otthagyom valamelyiket. Családalapítás, deep kapcsolat nem fér bele, de most pont nem abban az életszakaszban vagyok, hogy ez érdekeljen. Ha a hitel kimegy, lehet másban gondolkodni. Én erre építek most.
:R

(#24455) demerion


demerion
tag

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Ezzel a backgrounddal kb mi lehet a reális elvárás fizetés szempontjából?

Diploma nincs, pillanatnyilag 5 teljesített félévem van gazdinfó bsc-n, eléggé megcsúsztam
Nyelvtudás: német b2 (ezzel foglalkoznom kellene, hogy visszajöjjön. angol c1 szint
Tapasztalat: 2+ év desktop support (kb 70 gép, desktop/laptop vegyesen, linux, windows és pár mac plusz local szerverek hw része). Hálózatos mindenféle, főleg mikrotik és ubiquiti. Ez mellé némi Jira és Confluence, leltárkezelés, eszközbeszerzések, hardverigény tervezés, git, linux szerver alapok, ha az életem múlik rajta be tudok állítani egy mailservert, sambat, pxe-t stb. Ezzel együtt L2 support céges projektekhez (hw és sw is), helyszíni telepítésekkel/hibakereséssel. Kis scriptelés (bash, python), meg egyetemről fejlesztés alapok.
Ami nem munkaviszony keretében: kb 4 év random support dolgok egyetemen és egy kis városi tv stúdióban + kb 10 év hobbiból laptop és desktop javítás, raspberry pi-s egyszerűbb dolgok. Dolgoztam viszonylag "egzotikusabb" hardverekkel, installációs projektorok, tv stúdió működéséhez szükséges videós eszközök, videowall kontrollerek, LFD-k, VR headsetek.

[ Szerkesztve ]

(#24456) bandus válasza demerion (#24455) üzenetére


bandus
veterán

mi a pozíció?

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#24457) demerion válasza bandus (#24456) üzenetére


demerion
tag

Desktop support, próbálom felmérni mennyire vagyok alulfizetve jelenleg. Cél szépen lassan szerveres részre váltani. De egyelőre support vonalon mennék tovább.

(#24458) quailstorm


quailstorm
nagyúr

Én is olyan jellegű kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy kb. mi lenne a reális bérigény:

Végzettségem szerint mérnök informatikus MSc diplomám van. Egy magyar KKV-nél vagyok 2017 nyara óta, szakmai gyakorlattól a teljes munkaidőig eljutva. Kétszer voltam náluk teljes munkaidős, BSc és MSc között, valamint MSc záróvizsga előtt egy-egy fél évet.

Hogy mihez értek, az jó kérdés. A cég olyan munkára vett fel, ami nekik nem profil, ami nekik profil, azt meg nem igazán tanították nekem. Így a beágyazott rendszerekhez minimálisan értek. Főleg C# library és más alkalmazásába belegányolás (most pedig WPF-be gányolás), valamint ugyan C-ben, de magas szintű beágyazott alkalmazás fejlesztése volt a feladatom (rendszertervet, designt, mindent magam kitalálva, csak az ipari szabvány és kiegészítései alapján). Még úgymond pénzt nem hoztam a cégnek, de ez nem hiszem, hogy kizárólag az én hibám, odadobunk egy gyakornoknak egy 10-15 év tapasztalatot igénylő melót és egyedül hagyjuk, abból lassan lesz termék. Az egészet az ipari kommunikációs protokoll köti össze, azzal kapcsolatosan specifikációt javító, ellenőrző német munkacsoportban is benne vagyok (ez szintén nem hoz pénzt, csak ha implementálod és eladsz rá terméket, viszont viszi a cég idejét). Nyelvtudásom csak angol B2, szegény németeket angolul kell kínozni csak miattam. Angolul meetinget, prezentációt gond nélkül megtartok.
Most elvileg át lennék téve ideiglenesen egy olyan projektre, ami azonnal pénzt hoz, de a cég úgy számol, hogy az elmúlt 4,5 év munkájából is 1-2 éven belül terméket kéne faragni.

Hobbiból nem sokkal tudom ezt a tudást kiegészíteni, mert a videojáték elvitte az időt...
Még hozzá lehet írni a mitmproxy-t, Charles-t, majd a visszafejtett API-n át ahhoz írt adatbányász és sebezhetőség-kereső, -kihasználó PowerShell scripteket. Valamint némi AHK scriptelést és pythont. Meg egyszer (kétszer) csináltam WiX installert céges WPF-es toolhoz.

Szóval nem nullkilométeres pályakezdő vagyok, vidéken, KKV-nál.
Eddig volt ~400 bruttóm. Én olyan 500 bruttót szeretnék megcélozni, ami egyrészt piaci fizetésekhez képest alacsony, másrészt így is kétlem, hogy megadja.
A szerződést jövő héten kötöm, más céget, állást nem néztem.

Helyzetet nehezíti, hogy műtétek miatt lehetnek kiesések, meg home office-ok, főnök erről már tud.

[ Szerkesztve ]

(#24459) tboy93 válasza quailstorm (#24458) üzenetére


tboy93
nagyúr

Szerintem nagyon alul vagy fizetve. Még ha nem is a legpiacképesebb a tudasod, mert esetleg nem volt ki mentoraljon, mashol palyakezdokent megkaphatnal br. 6-700-at kis C# tudassal. Javaslom hogy fogadd el amit kapsz, aztán kezdj el mellette nézelődni es valts amint tudsz.

[ Szerkesztve ]

(#24460) quailstorm válasza tboy93 (#24459) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Ez ki van tűzve idénre, meg van 1-2 hobbi ötletem, amivel következő hónapokban tudom magam fejleszteni, aztán nézhetném a következőt.

De igazából nekem az lenne a lázálmom, hogy megtanulok németül, és országot váltva csináljam azt, amit most csinálok. Arra büszke vagyok, hogy a nagyfőnök már 22 évesen belerakott egy full német specifikációíró munkacsoportba, ott pedig helytálltam, most pedig már egyre többször én is javaslok, javítok, módosítok.
Persze tény, hogy ennek a részükről egy célja volt, mivel betanítani nem tudtak, majd itt meghallgatom és betanulom.

Ezen a lázálmon nem segít, ha elmegyek webezni vagy C#, esetleg Java kódkrampácsolónak.

Meg az is bosszant kicsit, hogy a 4,5 év alatt írtam egy viszonylag méretes szörnyeteget C#-ban, meg egy kisebb szörnyet C-ben, és management miatt egyikből se lett még semmi. Ezen úgy tudnék segíteni, ha túlóráznék, mint munkatársam, aki napi 10+ órákat is dolgozik, de csak 8 órát fizetnek neki, sőt, még baszogatják, hogy miért nincs kész, amit hobbiprojektként szabadidejében kezdett el :DDD
Bár tény, hogy van egy kisebb vaporware probléma ott is.

* szörnyeteg = sokrétegű kommunikációs protokoll wrapper

[ Szerkesztve ]

(#24461) D1Rect válasza quailstorm (#24460) üzenetére


D1Rect
félisten

Nem lázálom, hanem vágyálom.
Szerintem kezdj el nézelődni más cégnél is!

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#24462) quailstorm válasza D1Rect (#24461) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Vágyálom az, aminek van némi realitása. A fentieket a hétfőn kiújult bélgyulladásom tökönrúgta, így kevésbé van kedvem pattogni. De majd valahogy megoldom.
Megfogadom, hogy ideje megnézni más cégeket is, elvégre 2017 óta csak egy helyet ismerek.

(#24463) harylmu válasza quailstorm (#24460) üzenetére


harylmu
őstag

"De igazából nekem az lenne a lázálmom, hogy megtanulok németül, és országot váltva csináljam azt, amit most csinálok."

Ha az a lázálmod (ez nekem is új fogalom volt :D) , hogy Ausztriában/Németországban/Svájcban dolgozz, nem kell semmire várnod. Angolul tudsz, szakmai tapasztalatod van, mi más kell?

Egyébként 4.5 év alatt 400k bruttót elérni a szakmában tényleg sovány. Néhányan ennél többet kapnak Pesten a BSc-ről kiesve 0km-esen.

Amúgy gondoltál már arra, hogy specializálódj? Ha jól értem, egyszerre kalapácsolsz embedded C-ben, meg C# lib-et is csinálsz meg WPF appot is.

"Ezen a lázálmon nem segít, ha elmegyek webezni vagy C#, esetleg Java kódkrampácsolónak."

Szerintem pont ez segítene a legtöbbet. :D Plusz kis devops és cloud. Érdemes az álláshirdetéseket megnézni, hogy mire van igény manapság.

"Megfogadom, hogy ideje megnézni más cégeket is, elvégre 2017 óta csak egy helyet ismerek."

A mi szakmánkban, ahol két kézzel kell levakarni magadról a fejvadászokat nagy hiba egy helyben toporogni évekig.

[ Szerkesztve ]

(#24464) Shin Chen válasza lumpy92 (#24443) üzenetére


Shin Chen
tag

Szintén építőipar, fehérgallérosként, vidék, vadkelet.
Jelen felállás szerint rengeteg pénzt nyomtak az építőiparba->rengeteg projektet kell kiszórni szűk határidővel.
Kevés idő van a tervezésre és az egyéb tervezési hibák megvalósítás közben jönnek ki. Ha átfedéssel dolgozik majd' mindenki, hogy egyszerre több projektet is vigyen, így megoszlik a teljesítmény, csökken a hatásfok, egyre nő a terhelés. :(

Legújabb trend, hogy tervező megtervezi az épületet (mondjuk ArchiCad-ben), kacsalábon forgó kastély úgy ahogy van, és a legújabb(legdrágább) technológiával!
Adj rá árat, majd valósítsd meg egy látványterv és egy "mórickarajz" alapján! :U
Aztán kiderül, hogy nincs benne 100 tonna tartószerkezeti acél, mert statikust sose látott az épület, a tervező nem is hallott róla, hogy olyat kéne csinálni :Y :C
Időközben az acél ára a duplájára emelkedik, te máris ~50 millió mínuszban vagy a vállalt költségekhez képest, de a beruházó nem fogadja el a benyújtott pótmunka mennyiséget, arra hivatkozva, hogy szakcégként tudni kellett volna, hogy ez oda kell! ;]
Ki van ez találva :DDD

"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."

(#24465) Tapsi válasza Shin Chen (#24464) üzenetére


Tapsi
addikt

Aztán kiderül, hogy nincs benne 100 tonna tartószerkezeti acél, mert statikust sose látott az épület, a tervező nem is hallott róla, hogy olyat kéne csinálni...

Ne haragudj, de ezt nem hiszem el. Mármint ha okleveles építészmérnökről beszélünk.

(#24466) tboy93 válasza Shin Chen (#24464) üzenetére


tboy93
nagyúr

"de a beruházó nem fogadja el a benyújtott pótmunka mennyiséget, arra hivatkozva, hogy szakcégként tudni kellett volna, hogy ez oda kell!"

Ezt abszolút megértem. Ha nekem adnak egy árajánlatot valamire, szakemberek, akkor ne találják már ki megvalósítás közben hogy 20%-al többe fog kerülni, mert valaki elbaszta a tervet...

(#24467) Shin Chen válasza Tapsi (#24465) üzenetére


Shin Chen
tag

Ki mondta hogy okleveles építészmérnök lenne a tervező ;]

Viccet félretéve, nem sok szakember van, még kevesebb jó szakember. Azok is túl vannak terhelve, minden azonnal kéne, minden tegnapra.
És most tényleg vannak olyan projektek, ahol még csak egy programból kimentett alaprajz/homlokzati terv van meg árajánlat szakaszban, majd a pályázat elnyerése után kezdik el tervezni a kivitelezők magát az épületet.
Arról nem is beszélve, amikor már a kivitelezés közben szól a befektető, hogy ácsi, ezt máshogy szeretné..

#24466tboy93
Tegyük fel egyetlen költségvetéses sor kimarad, mert senki sem gondolta volna, hogy az épület tetejére rakott több tonnás légkezelők miatt beszakadna a födém.
De mikor árajánlatot adtak, még nem olyan légkezelő volt a födémen, mert időközben áttervezték a teljes szellőző rendszert...

[ Szerkesztve ]

"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."

(#24468) Tapsi válasza Shin Chen (#24467) üzenetére


Tapsi
addikt

Nézd, azt a tervet valaki aláírta. Ha aláírta, akkor tudta, hogy ehhez kell szakági tervező. Ahonnan 100 tonna acél ki lett felejtve, az nem a falusi családi ház kategóriája, hanem társasház kategória. Az lényegtelen, hogy ki tervezte magát az épületet, addig nem kapott rá engedélyt, amíg nincs szakági terv. Ha a generálkivitelező, vagy a beruházó ezt elkummantotta, akkor az az ő kockázata. Nincs az a tervező, aki ilyen helyzetben kockáztatná az aláírási jogát. Ez a sztori nagyon sántít.

Viccet félretéve, nem sok szakember van, még kevesebb jó szakember.

Ez építészekre pont nem igaz, túl sok van belőlük, ezért dolgoznak bagóért.

De mikor árajánlatot adtak, még nem olyan légkezelő volt a födémen,

Ilyen nincs. Árajánlatot adott műszaki tartalomra ad mindenki. Ha az változik, akkor az ár is megy vele.

[ Szerkesztve ]

(#24469) quailstorm válasza harylmu (#24463) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Azért az a 4,5 év nem olyan 4,5 év. Abból kb. 7+6 hónap a teljes munkaidő, többi kooperatív képzés (félévente ~300 óra). Jobbára szakdolgozatot/diplomamunkát írtam munkaidőben. Igaz az direkt olyan cucc, amit később el lehet adni, csak eddig nem gondolták komolyan, most is megrendelésre, vagy pályázati csodapénzre várnak ami meg a jelenlegi politikai helyzet miatt egyre csak csúszik és csúszik.

"Angolul tudsz, szakmai tapasztalatod van, mi más kell?"
Olyan egészség, amivel ki merek menni az ajtón.

Specializálódás helyett idénre azt terveztem, hogy a jelenlegi txt kimenetű adatfeldolgozó scriptek helyett csinálok neki egy webes frontendet, hogy azt utána tudjam mutogatni állásinterjún, hogy micsoda faszagyerek vagyok. Cloud csak egyetemen volt, ASP.NET webappot raktam ki Azure-ba + Atlasba, devopshoz végképp nem értek egyelőre.

Most kb. az a terv, hogy próbálom rendbe szedni az egészségem, meg olyat tanulni amit érdekel, nem amit muszáj (ugye egyetem nincs már). Ha meg nagyon szívat továbbra is a főnök (forráshiány, warez SW), akkor meg elköszönök tőle, hiába akarnak rámépíteni egy ~2,5 éves projektet.

(#24470) Shin Chen válasza Tapsi (#24468) üzenetére


Shin Chen
tag

Köszönöm a visszaigazolást, hogy olyan helyen dolgozom, ahol nem az ésszerűség szerint mennek a dolgok :DDD

"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."

(#24471) lumpy92 válasza Tapsi (#24468) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Hát mi benne dolgozunk az építőipari szegmensben és hidd el nyugodtan, hogy a pörgés miatt vannak hajmeresztő dolgok. A 100t acél elmaradása lehet költői túlzás ,de az állapotokat jól tükrözi.
Az építészekről meg sajnos nem kell túl sokat gondolni, a legtöbbje művész, nem műszaki szakember. Tisztelet a kivételnek!
Ja és így is többért dolgoznak az építészek, mint egy infrastruktúrát tervező építőmérnök.

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#24472) Tapsi válasza lumpy92 (#24471) üzenetére


Tapsi
addikt

Ja és így is többért dolgoznak az építészek, mint egy infrastruktúrát tervező építőmérnök.

Ezt kizártnak tartom, ugyanis a minimálbérnél nem lehet kevesebbért dolgozni. :D

Az építészekről meg sajnos nem kell túl sokat gondolni, a legtöbbje művész, nem műszaki szakember.

Én is mindig ezzel szívatom az asszonyt, de azért amúgy ez egy baromság. Aki a BME-n mérnök oklevelet szerez, a mögött van rengeteg műszaki tudás. Persze ha ti olyan építésszel dolgoztattok, aki mondjuk elvégzett egy építőművész szakot, és aláírása sincs, mert nem is lehet, akkor nem csodálkozom.

Meg hát ott van mögötte, hogy nyilván nem fizetitek meg őket rendesen, és a legszarabbak dolgoznak nektek.

(#24473) brumi1024 válasza Tapsi (#24468) üzenetére


brumi1024
veterán

Valószínűleg a 100 tonna acél költői túlzás, de azt a minőséget amit társasházaknál
manapság elég gyakran nyújtanak, nem lepne meg ha valóban megtörténne.

(#24474) Jorus válasza demerion (#24455) üzenetére


Jorus
nagyúr

Kérdés, hogy az ország melyik részén, milyen jellegű településen dolgozol most. Mi erre - desktop support szerver menedzsment nélkül - 450-500 bruttó körül fizetünk a fővárosban.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#24475) demerion válasza Jorus (#24474) üzenetére


demerion
tag

Köszi :) Szeged és KKV egyébként.

(#24476) lumpy92 válasza Tapsi (#24472) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Tudtam, hogy ráugrasz a személyes érintettség miatt:DD
Az meg máris ellentmondás, hogy minimálbérnél nem lehet kevesebbet keresni, és ennyit keresnek, de mi túl keveset fizetünk az építészeknek.
Mi nem foglalkoztatunk építészeket, általában együtt dolgozunk velük, gyakran ők a generál tervezők.
És akikről írtam építészmérnökök, aláírási jogosultsággal rendelkeznek, de sokszor meg az OTÉK előírásait sem ismerik kellően (ami alapelvárás lenne velük szemben).
Az meg nem tudom hogy lehet, hogy bármely építész minimálbérért dolgozzon, Bp-en br. 400-500 között keresnek 3-4 év tapasztalattal.

De, hogy némileg lezárjam ezt a gondolatmenetet, elhiszem, hogy a párod profi, mert vannak ilyenek is és velük öröm együtt dolgozni! De ha rosszul keres, akkor változtatnia kéne.

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#24477) Tapsi válasza lumpy92 (#24476) üzenetére


Tapsi
addikt

Persze, nem lehet kihagyni a magas labdákat. :D

Fika pénzekért dolgoznak amúgy az építészek, mármint akik tényleg tervezik az épületeket. Asszony összes ismerőse ugyanígy van ezzel, pedig van, aki luxusszállodát tervezett közöttük, aztán keresett 350-et katázva. Én is tudom, hogy mi van a Hays-ben, de egyetlen ismerőse sem keres bruttó 500-at. Legtöbbször beszámláznak csóringerek.

Ez amúgy az ő hülyeségük. Most megkeresték asszonyt egy tervezéssel, aztán bemondott 3000-s órabért. Hát vazze, annyiért lassan melóst se találsz téglahordáshoz.

[ Szerkesztve ]

(#24478) adrian14 válasza demerion (#24475) üzenetére


adrian14
tag

Ha esetleg váltani akarsz: szoktam látni ITService-s (már talán DeutscheTelekom) álláshirdetéseket itt Szegeden. Szerintem kevés ember van, aki vágja a németet. Ők már olyannal is próbálkoznak, hogy menj el hozzájuk dolgozni és betanítanak, csak beszélj valamit németül.
Magáról a cégről hallottam rosszakat, de jókat is. Csak egy javaslat, lehet, hogy egy próbát megérne és multi révén talán többet fizet.

[ Szerkesztve ]

(#24479) lumpy92 válasza Tapsi (#24477) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Ajánlom, hogy változtasson a helyzeten, mert ez nagyon karcsú. Vagy menjen el alkalmazottnak vagy a napidíját emelje fel.
ELVILEG még a kamara is elmarasztalhatja, hogy a megajánlott kamarai díjtól ennyivel olcsóbban dolgozik.
Meg hát tényleg mikor, ha nem most, mikor csúcsra van járatva az építőipar.

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#24480) Tapsi válasza lumpy92 (#24479) üzenetére


Tapsi
addikt

A kamara sajnos nem csinál semmit, csak beszedi a pénzt. És nyilván azért ennyi, mert mindig lesz egy hülye, aki elvállalja olcsóbban. Beszéltünk már erről itt, nem nagyon van megoldás. Túlképzés van, és ahhoz képest kevés a meló, hogy milyen sok az építész.

Az iroda, ahol dolgozik 2020-ban konkrétan veszteséges volt. Pedig piszok jó a kapcsolatrendszerük. Ki érti ezt?

(#24481) bandus válasza Tapsi (#24480) üzenetére


bandus
veterán

lehet, hogy mégsem elég jó a kapcsolatrendszeruk :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#24482) Shin Chen válasza Tapsi (#24480) üzenetére


Shin Chen
tag

Nálunk a veszteség (papíron kívül) általában egzotikus utazásban és/vagy új céges autók formájában szokott megjelenni :U :DDD

[ Szerkesztve ]

"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."

(#24483) Jhonny06 válasza bandus (#24481) üzenetére


Jhonny06
veterán

Valószínűleg leginkább csak azoknak megy jól, akik direktben állami beruházásokat tolnak (néhány kivétellel). Nekem konkrétan 4 építész barátom van, mindenki rosszul vagy átlagosan keresnek. Mind zombik voltak az egyetem alatt, annyit kellett hajtaniuk. Egy mérnök infó sehol nincs hozzá képest, az orvosi után a legnehezebb szak.

[ Szerkesztve ]

(#24484) Tapsi válasza Shin Chen (#24482) üzenetére


Tapsi
addikt

Sajnos náluk nem ez a helyzet. Mondjuk az egy kis iroda, nem társasházakat terveznek. Talán abban van némi lóvé meg a kormányzati beruházásokban.

(#24485) Sempronius89 válasza Tapsi (#24468) üzenetére


Sempronius89
tag

A kisgyerek él a saját alternatív valóságában aszerint amit el tud képzelni és fel tud fogni a világról.

(#24486) shifty! válasza Jhonny06 (#24483) üzenetére


shifty!
senior tag

Ezt meg tudom erősíteni, de cáfolat is van rá.

Feleségem okl. építészként végzett, az egyetemet végigéjszakázta, rommá stresszelte magát, majd BP-en a B oldalon egy kis iroda, ami elvileg jól fizet, megkínálta br. 350-nel, ez volt 2019-ben. A diplomázás után jelentkezett irodákba hgy tervezői tapasztalata is legyen (egyetem mellett kivitelezésben dolgozott) és el is kezdett dolgozni, hát...2 hét sem kellett hogy ott hagyja az építészirodát, és elmenjen KATÁ-sként tervezni családi házakat, felméréseket csinálni, minimális kapcsolati tőkével és - azóta sokat fejlődött - social skillel.

Mostmár kamarai tag, aláíró jogosultsággal, alkalomadtán megmutatja miket küldenek el neki aláírásra, hát van itt szerintem ember aki Sims-ben komolyabb tervet hoz össze, mint néhány építész végzettségű rajztanár művész szabadkőműves rajzoló.

Szerk: nem tudok gépelni :(((

[ Szerkesztve ]

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#24487) CyberPunk666 válasza Jhonny06 (#24483) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

Mondjuk szerintem az építész szak az elsősorban a kiadott feladatok mennyiségében durva és elsősorban az extrém szorgalmat teszi próbára.
Cserében viszont egy info egészen másként nehéz. Egyáltalán nem merném azt állítani, hogy bármelyik is könnyen végezné el a másik szakját. Sőt, szerintem felcserélhetetlen, mert alapvetően más skillek kellenek.
Amúgy, ha infón el akarsz jutni valahova (persze a sehol sem tartás is jó fizut ad), akkor ugyanolyan rohadt sokat kell fejlesztened és tanulnod, csak nem kell beadni az egyetemre és nem osztályozzák le.

Sőt, ha ennyire belejöttem a szövegelésbe, igazából mindenbe sokat kell belerakni, ha jó akarsz lenni, mert a képességek és a szorgalom nem determinálja az érdeklődési területet.

infon azért lehet lazulni, mert a félhülye is kétszerannyi pénzzel kezd, mint egy tapasztalt építész.

Van építész a családban, szép szakma, de nagyon hálátlan tud lenni. 2008 után például el kellett mennie alkalmazottnak. Most tanult belőle és gyűjt szorgosan, hogy még egyszer ne járja meg úgy.

(#24488) _ak_


_ak_
addikt

Sziasztok,
Egy amerikai cég, magyar (startup?) kirendeltségénél, Software Engineer, ill. Front-end Engineer körbe mi körül lehetnek a nettó fizuk, mondjuk egyéb juttatás nélkül?

Vagyis pontosabban, ha van kb. 8 év tapasztalatom az IT-ben, ebből az utóbbi 3 év React, TS, Azure ami egybevág a cég mostani érdekeltségével. Szívem szerint Front-endes lennék, de a gyakorlatban inkább Full Stack(-ish ), némi Azure/DevOps gyakorlattal. (További előny lenne a Golang, Elixir, Electron, de ezeket bottal sem piszkáltam még)

QA-s ismerős ajánlott be, ők a CV-m alapján a Software Engineernek fognak interjúztatni.

:R

Let's begin, de gozaimasu!

(#24489) harylmu válasza _ak_ (#24488) üzenetére


harylmu
őstag

Valószínűleg Hays/BlueBird körüli.

(#24490) Shin Chen válasza Sempronius89 (#24485) üzenetére


Shin Chen
tag

Ez nem csak a kisgyerekekre vonatkozik :B

#24468Tapsi
Btw. nem társasház kategória, hanem ipari környezet, csarnok/üzemépítés.
Ott vannak ilyen mennyiségek.

"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."

(#24491) mrhero válasza Shin Chen (#24490) üzenetére


mrhero
tag

Kérdésem csak laikus és költői egyben. Mi a tököm tart meg egy csarnokot, ha nem 100 tonna acél? Ez olyan mintha lekváros palacsintát árulnék csak lekvár nélkül.

(#24492) Jhonny06 válasza mrhero (#24491) üzenetére


Jhonny06
veterán

Ha kispórolva is megállt, akkor valószínűleg ennél jóval több tonna acél..

(#24493) cech19960320 válasza mrhero (#24491) üzenetére


cech19960320
tag

A szentlélek…. Az egyik ügyfelünknél az új csarnokban reped a beton… bevizsgáltattuk, elvileg szar.. ők is, szerintük nem :D

vicces lesz majd amikor leomlik az 5500 tonnás toronyraktár rendszer :D

(#24494) alexanderbig


alexanderbig
friss újonc

Sziasztok!
A Cision nevű cégről van valami infótok (akár privátban is)? Mostanában elég sok hirdetést látni tőlük, ahol fejlesztőket keresnek.

(#24495) #41635072


#41635072
törölt tag

Kedves fórumtársak!

Engedjétek meg, hogy megosszam veletek az örömhírt:

Pénteken jött az email, mely szerint a mélyen tisztelt menedzsmentünk - a múlt évi kiváló teljesítményünk apropóján - szeretnének megajándékozni minket egy pár pizzával, amit munkaidő után kötelező jelleggel elfogyaszthatunk az irodában.
Mivel egy globális multiról van szó, amely kb minden országban jelen van valamilyen formában, italt hozzon mindenki magának. :)
Mindezek után - saját költségen - megihatunk egy közeli kocsmában néhány kényszer sört, hogy mindenki jól érezze magát. :)

Srácok ez egyszerre komédia és megalázó. Azt hiszem erre mondják, hogy clown world…

(#24496) VágniValó válasza #41635072 (#24495) üzenetére


VágniValó
addikt

Mennyire lehetnek humánusak, ha ez az email kimehetett? Konkrétan átlagon aluli középiskolai tanár színvonal, hogy így kezelnek Titeket.

Two can play that game. Ajánlom az adott napon reggel dobj egy üzenetet főnöködnek, hogy jól vagy de megy a hasad, ezért otthonról dolgozol. Illetve a pizza fortét, vagy az angel pizzát itt BP-n. De te tudod :)

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#24497) #41635072 válasza VágniValó (#24496) üzenetére


#41635072
törölt tag

Covid óta full HO van, csak ezért rángatnak be mindenkit..

(#24498) cech19960320 válasza VágniValó (#24496) üzenetére


cech19960320
tag

ne sértsd meg a középiskolás tanárokat, ők legalább a szar fizujukból veszik a pizzát a gyerekeknek, és általában üdítőt is....
Ez a menedzsment részéről kb valóban megalázó...

(#24499) Jhonny06 válasza #41635072 (#24495) üzenetére


Jhonny06
veterán

Az ilyen emailek után nem sokkal szokott kimenni, hogy példátlanul teljesített a cég az előző üzleti évben :DDD

[ Szerkesztve ]

(#24500) Drizzt válasza #41635072 (#24497) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Home office-ra amelyik ceg rendesen atallt, az legalabb Woltos kupont kuld. ;]

I am having fun staying poor.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.