Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Ezt pedig azért, mert...
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
Köszönöm, ez most kellett. Azt hiszem megmondtad a tutit, teljesen pozitívan értve.
Egyre inkább hajlok afele, hogy ez egy mentális blokk, és nem szabad leragadni csak egyetlen változót (az aktuális munkahelyet) figyelembe véve. Ha megyünk bárhova, abba már nyilván a családnak is lesz beleszólása, én szerintem kb. bárhol találnék melót a szakterületemen.#21670 CyberPunk666
Sosem kapod meg a végkielégítést. Elraknak olyan melóra, hogy magad lépj ki, vagy ne zavarj sok vizet ott. Az nem a te pénzed és sosem lesz, maximum arra véd, ha felvásárlásnál vagy egyéb oknál fogva, leépítenek. Erre az esély minimális.Ez vicces, mivel ennél közelebb nem is lehetnél a valósághoz! Ugyanis az én esetemben mindkettő megtörtént.
- Felvásárlás: itt egy jogi csűrés-csavarással tudtam a cégnél maradni, mert nem akartam az új helyen dolgozni, a feltételek is rosszabbak lettek volna. Viszont ez azzal járt, hogy az addig 5 év alatt felépített kapcsolati hálóm egy éjszaka alatt semmivé foszlott.
Azt hiszed, hogy van A, B meg C terved, és több lábon állsz, csak amiatt, hogy jóban vagy kulcsfigurákkal (management, sales, fejlesztés, support), ráadásul több országban is, hogy legyen hova pattanni? Na akkor ezt gondold újra, mert egy ilyen felvásárlással minden megy a levesbe. Been there, done that.
Azóta taktikusabb vagyok, és igyekszem valóban több különböző részlegen dolgozó kollégával kapcsolatban lenni, és nyitva tartani a karrier kérdést.- Elraknak fos melóra: szóval maradtam (lásd az előző pont), de csak egy elég himi-hümi pozi volt akkor éppen nyitva, ahová be tudtak tenni. Fizetésem, juttatásom, minden maradt a régi, de kb. egy majom is el tudta volna végezni a feladatokat. Nyilván ez azzal járt, hogy
1. gyorsan végeztem a feladatokkal
2. emiatt munkaidőben is simán belefért átugrani a céges konditerembe, szaunába
3. nem volt nagy nyomás, kvázi stresszmentes -> frissgyerekes apukaként szintén nem volt hátrányViszont a semmittevésben qrva gyorsan ki lehet égni, és leépülni agyilag. 2 év után pattantam, de akkor már nagyon készen voltam.
Szóval igen, az a végkielégítés egy biztosíték, és van aki megkapja, de általában közös megegyezés (szintén szép summával...) szoktak távozni a nagyon leépítendő kollégák. Ami megintcsak nincs kőbe vésve, és holnaptól máshogy is lehet, ha bekeményít a HR.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Kompakt vízhűtés
- Milyen autót vegyek?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- MWC 2026: Kezünkben a Vivo V70, megvan a magyar ára is
- Formula-1
- Meghozta a régóta várt asztali Ryzen APU-kat az AMD
- Dark Souls sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Honda topik
- További aktív témák...
- Surface 4 - 15" 2496 x 1664 ~2k touch, i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Eladó Samsung 860 EVO 2.5 1TB SATA3
- Eladó Samsung SSD 850 EVO SATA III 2.5 inch 500 GB
- E14 Gen7 14" 3K IPS Ultra 7 255H 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Eladó HP HyperX Cloud Orbit S gaming headset
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 16GB DDR4 / GTX 1650 Super / 500 SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4681
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PANASONIC Toughbook CF-53,i5-3340M,4GB RAM,500GB HDD,DVD,WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Egyre inkább hajlok afele, hogy ez egy mentális blokk, és nem szabad leragadni csak egyetlen változót (az aktuális munkahelyet) figyelembe véve. Ha megyünk bárhova, abba már nyilván a családnak is lesz beleszólása, én szerintem kb. bárhol találnék melót a szakterületemen.
Azóta taktikusabb vagyok, és igyekszem valóban több különböző részlegen dolgozó kollégával kapcsolatban lenni, és nyitva tartani a karrier kérdést.