Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#15101) sugarforce válasza Apollo17hu (#15100) üzenetére


sugarforce
őstag

Ja akkor az a baj, hogy a szomszed lova nem doglott meg.

(#15102) nitro16 válasza sugarforce (#15099) üzenetére


nitro16
senior tag

Persze kell lélek jelenlét ez egyértelmű, de ha nincs tudásod akkor hiába van lélek jelenléted.

"A mentosok tapasztalata is az, hogy sokszor az odasietok inkabb rontanak a helyzeten, nehezitik a mentosok dolgat." Talán azért mert nem tudják azok akik oda mennek mit kell csinálni? Ergo nincs tudásuk. És ezt leegyszerűsíteni nem lehet mert vannak olyan helyzetek elég sokszor amikor életek múlnak azon, hogy valaki ott a helyszínen segített.

Az egészből azt akartam mondani, hogy azért mert volt/van ez a vírus helyzet nem kell/kellene felrúgni csak úgy hasraütés szerűen a szabályokat/eddigi követelményeket.

Egyrészt felelőtlenség, többet ártanak vele mint használnak másrészt inkorrekt azokkal szemben akik már bármelyiket végigcsinálták.

Okean: Akik beülnek nagyrészük ott is sz...k bele az egészbe, és telefonozik/eszik/szünetel/gyakorlatokat nem csinálja meg stb. Tehát semmilyen tudásuk nem fog származni abból, hogy ott voltak a tanfolyamon.

Részemről én lezártam a témát, én így látom ezt, sokan meg nem.

(#15103) Apollo17hu válasza sugarforce (#15101) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Te miről beszélsz? Egy felsőfokú képzés teljesítésének világos követelményei vannak, amiket utólag, visszamenőlegesen módosítottak. Egy sikeres nyelvvizsgában többszáz óra meló van. Van, aki pedig százezreket fizet ki magántanárra, hogy meglegyen a nyelvvizsgája.

Senkinek nem döglött meg a lova. Megint a tücskök kaptak ajándékot. Lényeges különbség van a kettő között.

(#15104) David891


David891
csendes tag

Ha most valaki tényleg becsületesen készült egy vizsgára oktatási legyen érettségi,nyelv vizsga annak nagy valószinűsségel ígyis úgyis sikerült volna.Aki meg esetleg sumákolós fajta "szarok bele majd átmegyek valahogy" annak most az ölébe hullott de az élet majd eldönti a papír egy fecni attól még lehetsz valamihez buta illetve kevesebbel islehetsz okosabb.

(#15105) sugarforce válasza nitro16 (#15102) üzenetére


sugarforce
őstag

Persze kell lélek jelenlét ez egyértelmű, de ha nincs tudásod akkor hiába van lélek jelenléted.
Persze itt mindkettő kell, csak azt akartam ezzel mondani, hogy önmagában a tudás nem elég.
Tanfolyam/viszga: Annak sem sok értelme van, hogy vizsgán boldog-boldogtalant átengednek, de ez egy ilyen rendszer, sajnos/nem sajnos. Az egészből azt akartam kihozni, hogy nekem nem fáj, az számomra sokkal bosszantóbb, hogy olyan embereknek van jogosítványuk, akik nem valóak az utakra, ön és közveszélyesek.

(#15106) Ezekiell válasza David891 (#15104) üzenetére


Ezekiell
veterán

Hát azért ez nem így működik. Attól hogy becsületesen készülsz egy vizsgára, nem biztos, hogy sikerül.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#15107) sugarforce válasza Apollo17hu (#15103) üzenetére


sugarforce
őstag

"Az, hogy a nyelvvizsa-követelményt eltörölték olyan, mintha egyesek a tölteléktárgyak alól felmentést kaptak volna. Sőt, van, aki annyira szív ezekkel a tárgyakkal, hogy félévet/évet csúszik."
Erről a kijelentésedről beszélek. Attól, hogy valaki felmentést kap egy olyan tárgyből, amivel én jelen esetben szopok, magasról teszek, attól nem lesz nekem sem rosszabb, sem jobb. Volt ilyenben részem, nem is egyszer. Csoporttársam felmentést kapott egy olyan tárgyből, amivel én 4 vizsga lehetőséget használtam el, van ilyen.
Hogyne lenne világos a követelményrendszer, ez van jó sok éve, most adtak engedményt. Csak puszta kíváncsiságból kérdezem: Ha Te lennél ilyen helyzetben, akkor is inkább megcsinálnád a nyelvvizsgát és csak utána vennéd át a diplomát?

(#15108) David891 válasza Ezekiell (#15106) üzenetére


David891
csendes tag

Lehet, abban eggyet értek hogy elsősegély kéne mert ember életet menthetünk azzal ha tudjuk mit hogy. Nyilván igaz ez a jogsira is mert saját életünk mellettünk ülőke más kocsikba ülők biztonsága miatt.
De a többibe az élet úgyis megoldja ha a kezébe hullott egy nyelv vizsga vagy akármi el helyezkedik vele ott úgyis kiderül ki mit tud...
Az más kérdés hogy aki ezért ezelőtt sokat költött plusz órák stb annak ez most szarul esik ami valahol érthető is.Na de megtanulhattuk már az élet nem feltétlenül igazságos 😀

(#15109) Ezekiell válasza David891 (#15108) üzenetére


Ezekiell
veterán

Az elsősegély pont annyit ér, hogy hívd a 112-t ha baleset van, és ne nyúlj hozzá, hacsak nincs közvetlen életveszélyben :)

A többivel kb egyetértek, pláne hogy ez egyszeri vis major helyzet.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#15110) Carasc0 válasza sugarforce (#15099) üzenetére


Carasc0
őstag

Ilyenbe bele sem kezdj, mert beléd magyarázzák hogy kék a fű! Én a mérnöki oktatás területén dolgozom. Maximálisan egyetértek azzal, hogy egy mérnök vagy sok diszciplína területén tanult hallgató nem lesz kevesebb ha nincs nyelvvizsgája. Ezt a tényt nem értem én sem miért nem értik meg. Igaz kollégák között is megy néha a gondolat-félrecsúszások emiatt. De az mindenképp nonszensz, hogy nem kaphatja készhez az oklevelét emiatt. Ezzel teljesen hátrányba kerül az életben. Én kifejezetten idegen nyelvhez kötött szakmámhoz kötném ki egyedül ezt a követelményt.

Persze sokan takaróznak a külföldi cégekkel. Jó akkor én meg azzal takarózom, hogy sok fenti politikus nyelvvizsga nélkül ossza a "szakmai" észt sokunknál sokkal több bérért. És az ilyen emberek találták ki a nyelvvizsga követelményt is. Sehol máshol nincs ilyen követelmény csak nálunk. Ez is furcsa. Persze a takaró itt meg az, hogy Hungary ország ahol a lehető legkevesebben beszélnek 1 idegen nyelvet. Közeli cáfolat: Szerbia. De még sorolhatnám.

Lényeg hogy nem érdemes érvelnünk ezzel hogy diploma és nyelvvizsga függetlenítés, mert nem tudod egyszerűen megértetni ezt. :K

Nitro16: Nagyon is igazad van, de én a könyv mellett szavaztam, de semmi vész lassan az egész TESZT könyvet megcsináltam már. Szóval a végén járok.
Az ilyen okoskák akik meg azt mondják tanulj meg mindent, kb lapról-lapra azoknak a szája nagy csak, bíztos vagyok benne, hogy a nagy részére már nem is emlékeznek.
Erre hatalmas +1 :R

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#15111) Carasc0 válasza Apollo17hu (#15103) üzenetére


Carasc0
őstag

Nem értem a problémádat! Most megkapják akik nagyon szerették volna. Nem sajnálom tőlük. Hidd el aki 2-esel végigzongorázta az egyetemet, nem lesz jó szakember se nyelvvizsgával se máshogy.

Arra már ugye nem is gondolsz, hogy a nyelvvizsga követelmény bevezetése óta, rohamosan megnőtt a nyelviskolák nyitásainak száma. Már pedig ezek célja hogy tudásért pénzt lehessen szerezni. Ehelyett könnyebb lett volna már anno jobban megszervezni a nyelvoktatást iskolarendszerű képzési szinteken. Ja de így meg nem jelent pénzforrást. Nem mérvadó gondolatmenet, de van benne igazság.

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#15112) Apollo17hu válasza Carasc0 (#15111) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Nekem is rengeteg ismerősöm van, akik nagy vigyorral az arcukon mesélték nemrég, hogy az ismert döntésnek köszönhetően végre megvan a diplomájuk. Nem irigylem tőlük. Ennek valóban nincs hatása az én életemre.

@sugarforce: Természetesen én is boldog lennék (lettem volna) a potya nyelvvizsgával. Főleg úgy, hogy nekem 2 kellett a diplomához, a másodikat pedig munka mellett kellett megszereznem. Nem vagyok önsanyargató.

Szakadjunk kicsit el a nyelvvizsgától.
Az elvvel van bajom, hogy időről-időre mindig megsegítik a tücsök-természetű embereket. Így nem fognak tanulni belőle, és a jövőben is várni/követelni fogják, hogy mások oldják meg a problémáikat. Ez viszont már nagyon is érinti mindannyiunk életét.
Részemről nincs több érv, mert az már politika lenne. Bocs az eddigi offolásért.

(#15113) eami válasza Carasc0 (#15110) üzenetére


eami
addikt

"Az ilyen okoskák akik meg azt mondják tanulj meg mindent, kb lapról-lapra azoknak a szája nagy csak, bíztos vagyok benne, hogy a nagy részére már nem is emlékeznek."

az autóvezetés veszélyes üzem, mégis milyen felelős választ vár az aki megkérdezi, hogy mit kell (vagy mit nem kell) megtanulni a szabályokból :F

pár topikkal odébb meg megy a szörnyülködés, hogy milyen sok idióta van akik nem ismerik a szabályokat ¯\_(ツ)_/¯

Egyébként, nyilván nem fog megmaradni minden. Még a "kreszprofesszor" is kezd úgy jó pár videóját, hogy neki is utána kellett olvasni, hogy akkor most mi van. Az viszont biztos sosem fog megmaradni, amit soha el sem olvasott valaki.

(#15114) Carasc0 válasza eami (#15113) üzenetére


Carasc0
őstag

Ha picit figyeltél volna, én azt írtam jóval feljebb hogy a KRESZT tisztességesen megtanultam. Viszont a vez elm. és műszaki aminek mély szintű ismeretét nem látom korrektnek mivel vacak 100 kérdést tesznek fel, de legalább 50-60 oldal mélységben van tárgyalva/témakör. Műszaki rész ugyanez. Sztem a KRESZ a legfontosabb!

Az a rész, hogy a szabályokat nem ismerik, pont a KRESZ-re vonatkozik és nem arra, hogy mi a kapcsolat a talaj és a kerék között. Biztos fontos az is, de a KRESZ számomra a number 1.
Na most a gond ott van, hogy a KRESZT sem tanulják meg.

Számomra nagyobb baj, hogy egy 18 éves leendő mérnökként leül elém, analóg órát nem tudja leolvasni, de kocsival jön oktatásra. Nem is értem hogy ment át KRESZ vizsgán, ha elemi dolgokat nem tud valaki. Mert az ugye tiszta, hogy érettségin 2-es mindenből egy fiatal és KRESZ vizsgát meg leteszi. Tuti nem úgy tanulta meg, hogy elolvasta tisztességesen a 140 oldalas KRESZ leírást. Egyik ismerősöm nem is látott tankönyvet! Only TESZT és megcsinálta. De ez megint egy másik asztal számomra. Nem is fejtegetem.

"Veszélyes üzem". Tökéletesen osztom ezt. Ugyanis ha úgy látom, hogy a vezetés nem nekem való, nem is fogok vezetni. Ez nálam ilyen egyszerű. :K

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#15115) eami válasza Carasc0 (#15114) üzenetére


eami
addikt

bocsi, valóban sikerült szelektíven olvasnom :B

(#15116) GeneraL_XTX


GeneraL_XTX
veterán

Na én közben elmentem egy pest megyei kormányablakba, ahol ugye tegnaptól nem kell időpontot foglalni, és már csinálják is a jogsim :C

Végre, több mint 2 hónap szívatás után eljutottunk ide is :D

(#15117) Gyula84 válasza GeneraL_XTX (#15116) üzenetére


Gyula84
veterán

csak meglesz a végén :D

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#15118) Trebron09 válasza GeneraL_XTX (#15116) üzenetére


Trebron09
őstag

Grat. :C Nekem is intézik már ugyanígy :D

- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -

(#15119) GeneraL_XTX válasza Trebron09 (#15118) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

kíváncsi vagyok meddig tart amíg kiküldik, a hölgy a kormányablakban azt mondta, most elég gyorsan megcsinálják :DDD

(#15120) hontik


hontik
csendes tag

Sziasztok! Van valakinek tapasztalata online kresz oktatással kapcsolatban? Mennyire lehet ezt online elsajátítani? Elég ha kiolvasom a KRESZ könyvet vagy szükséges egy oktató? Láttam a szuperjogsi oldalon, de még nem mertem megvásárolni. Meg merjem venni?

(#15121) hontik


hontik
csendes tag

Sziasztok! Az elmúlt időben sikeresen letettem az egészségügyi vizsgát. Most kezdeném a KRESZ -t de nincs időm iskolába beülni és ott végigülni a tanfolyamot. Az a kérdésem, hogy KRESZ könyvből meg lehet e tanulni az elméletet, avgy mindenképpen szükséges egy oktató? Láttam, hogy van online KRESZ oktatás de nem tudom ez mennyiben külömbözik attól ha megveszem a KRESZ könyvet és kiolvasom. Szerintetek érdemes Online tanfolyamra jelentkezni? A https://shop.szuperjogsi.hu olalon lehet vásárolni online tanfolyamokat. Érdemes ilyet vennem?

(#15122) David891 válasza hontik (#15121) üzenetére


David891
csendes tag

Én is otthon csináltam 1 hónap alatt meglett vizsgástól

(#15123) hontik


hontik
csendes tag

Sziasztok! Most nézem a szuperjogsi oldalát, hogy foglaljak gyakorlati oktatót, de itt nem látom, hogy lehetne választani női és férfi oktató között. Ti mit választanátok vezetéshez? Női vagy férfi oktatót?

(#15124) Trebron09 válasza hontik (#15120) üzenetére


Trebron09
őstag

Saját magadtól függ (meg persze helyzettől is én munka mellett nem tudtam volna megoldani hogy beüljek), ha szereted ha elmagyarázzák körbe rágják a dolgot akár többször is akkor oktató, de ha vizuális típus vagy és szeretsz online tanulni akkor online. Annyiból jó hogy amik vannak benne tesztkérdések és próbavizsga ugyanazok a kérdések lesznek a vizsgán (E-Titan eduKRESZ), mármint szó szerint, grafika, kidolgozás is ugyanaz így nem lesz szokatlan ha mész. Egyébként ugyanazok vannak benne mint a könyvben persze nem árt ha az is megvan és olvasgatod, de az is jó ha online gyakorolsz. Tanfolyamot attól az iskolától vegyél ahol majd vezetni is fogsz mert általában kedvezményeket szoktak adni.

(#15123) hontik:
(khm.. kivéve ha egy jó 35-ös szőke, mert akkor nem fogsz megtanulni vezetni ;] )
Azt aki jobban elmagyarázza és türelmes, segítőkész. :D

Viccet félretéve tök mindegy hogy milyen nemű oktatód van szerintem. :)

[ Szerkesztve ]

- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -

(#15125) Carasc0 válasza hontik (#15121) üzenetére


Carasc0
őstag

Én is a könyvet választottam, de sajnos olyan lehetőség nincs, hogy a beiratkozást követően egyből vizsgaidőpontkérés (megjegyzem nem értek egyet ezzel). Leendő oktatóm szerint muszáj a tanfolyamot elvégezni ami lehet bejárós vagy e-learning. E-learninget javasolta egyértelműen mert jóval gyorsabb. Én már nem indulok hátránnyal, KRESZ-t oda vissza gyakorlom. Maradék témakört meg ilyen szeleburdin (azaz only Kotra kérdések a teszt könyvből). Annyit még csinálok hogy az e-learningen átolvasom a vez elméletet meg a műszakit, aztán csak elég lesz.

Egyéni vélemény: Ahhoz képest hogy "ma már 3 hónap alatt lehet jogsid" énekelték nekem sokan, ehhez képest huza-vona az egész. Egyszerűbbnek gondoltam. És még lehet az elsősegélyt sem úszom meg.... Na mind1.

Trebron09: Dettó ugyanazok a kérdések? Ajha! De akkor nagyon könnyű lenne. Mindenki bemagolná azt az 55 kérdést azt csók. Biztos hogy mindig mindenhol ugyanazt adják? :U Nem kételkedni akarok, csak ez így túl easy hangzatos.

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#15126) Trebron09 válasza Carasc0 (#15125) üzenetére


Trebron09
őstag

Nyilvánvaló hogy nem, nem kell kiforgatni. :U Viszont én amikor mentem TELJESEN ugyanaz volt a kérdések kb. 40%- a. Amúgy meg olvass vissza más is írta nem csak én voltam vizsgázni. Épp segíteni próbálok, de ha nem kell lapozz tovább, köszi. ;)

- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -

(#15127) Carasc0 válasza Trebron09 (#15126) üzenetére


Carasc0
őstag

Párszáz diplomamunka átolvasása (ami az egyik feladatom is!) után nem hinném hogy szövegértelmezési gondjaim lennének. De oké elengedem. Tehát nem ugyanazok a kérdések, csak gondolom felépítésben, esetleg tényeg visszaköszön direktben néhány kérdés. Én elhiszem mondom, mert nem tudom. Azért is kérdeztem.

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#15128) Trebron09 válasza Carasc0 (#15127) üzenetére


Trebron09
őstag

"Viszont én amikor mentem TELJESEN ugyanaz volt a kérdések kb. 40%- a. " Így ahogy írtam, de majd válaszol más is aki erre jár és vizsgázott. :) Igen, mivel ugyanaz a cég készíti. Meglátod ha mész vizsgázni és online tanultál.

[ Szerkesztve ]

- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -

(#15129) Carasc0 válasza Trebron09 (#15128) üzenetére


Carasc0
őstag

Én ennek csak örülök! Ez nekem is segítség. :R

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#15130) David891 válasza Trebron09 (#15128) üzenetére


David891
csendes tag

Én 10órat gyakoroltam a programba miután végeztem vele. És egy kérdés se volt olyan amivel nem találkoztam volna vizsgán.Mind képre kérdésre válaszra ugyan az volt csak nem fehér háttér hanem sárga.

(#15131) Carasc0 válasza David891 (#15130) üzenetére


Carasc0
őstag

Akkor azt hiszem, a KOTRA teszt könyv végignyálazása igazi szorgalmi munka. :B

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#15132) Ezekiell válasza Carasc0 (#15131) üzenetére


Ezekiell
veterán

Az online KRESZ tanfolyamnak van KRESZ vizsga gyakorlómodulja. Azt megcsinálod jópárszor, becsukott szemmel is menni fog a vizsga.
Ettől még meg kell tanulni a KRESZt, mert a forgalomban pont senkit se érdekel a vizsgád :)

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#15133) David891 válasza Carasc0 (#15131) üzenetére


David891
csendes tag

Nagyon jól fogalmaztál.😀.Én nagyon kételkedtem az e learningbe otthon tanulás de annyira jól elmagyarázta.Rendesen lekötött a tanulás pedig ez nállam nagy szó😁.Meg is lett 1 hónap alatt vizsgástól elsőre plusz közbe elsősegély is mind idén januárba.Féltem majd a forgalomba nehéz lesz átvinni a tanultakat de nagyon nem már a 28.órát veszem kedden úgy hogy 2 hónap kiesett😁.Szóval aki esetleg azon agyal könyv,oktatás suliba,vagy otthon e learning.Akkor én határozottan e-learninget ajánlom.😀persze szigorúan végig olvasva megtanulva nem csak kérdés bemagolást mert akkor forgalomba cumi lesz😁😁

(#15134) sugarforce válasza Carasc0 (#15127) üzenetére


sugarforce
őstag

En csak a kotra androidos programrol tudok nyilatkozni, az abban levo kerdesek es valazok beturol beture megegyeztek a vizsgán levoekkel.
Kb. 40-50 tesztet töltöttem ki, igy eleg sok kerdessel talalkoztam. Igaz ez par evvel ezelott volt, de szerintem azota ez nem valtozott.

(#15135) nitro16 válasza Carasc0 (#15125) üzenetére


nitro16
senior tag

Ugyan azok a kérdések vannak a vizsgán mint az elerningen. Annyi, hogy összesen van vagy 1300 kérdés és abból random generálja azt a 55 amire válaszolni kell. Tehát nem fixen 55 kérdés van és csak azokat más sorrendbe dobálja.... szép is lenne ;]

(#15136) Carasc0


Carasc0
őstag

Nem is félek a vizsgától! KRESZ-t szépen megtanultam. Ez a vez elm. + műszaki amit picit feleslegesnek tartok. E-learningből majd azt átolvasom + kérdések. De nálam (mint ahogy fentebb írtam) a KRESZ. Azt betüről betűre. Megint átismétlem az 1700 kérdést. Ebből tegnap lement 507 kérdés 0 hibával.

sugarforce: Kedden iratkozok be, mert akkor tudok az oktatóval találkozni is. Sanszos hogy az e-learning kérdések a Kotra féle 2000 kérdésből van elkészítve. Ha ez így van, hatalmas szerencsém lesz. Én már mennék vizsgázni, de tanfolyam nélkül nem lehet. Mint említettem ezt is feljebb, nem értem miért nem lehet ezt megcsinálni. :(

Ezekiell : Neked is azt írom hogy nekem a KRESZ-el van bajom, hanem a vez elm. + műszakival. Tudom csak pár kérdés erejéig van benne. Mondjuk a kérdéseket átnyálazva elég egyszerűeket kérdez.

Minősítő lapot is láttam. Már nem félek a gyakorlattól, mert látom mit néznek s mit kérnek. Teljesíthetőnek találom. Már csak meg kell tanulnom vezetni.

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#15137) AsakuraDave


AsakuraDave
őstag

Hali!
Lehet hülye kérdések de mai napig nem 100% számomra:
XIII. kerület pl Jász utca, Szent László út-on én végig gurulhatok 50-el, természetesen azokat a szakaszokat kizárva ahol van 30-as tábla, ami meg ugye egy kereszteződésig élnek??
Jász u. 125 (30)-as tábla pl a Lakó övezet az kereszteződésnek számít? Mert az oktatóm szerint ott kötelező elsőbbség adásom van, akkor a fekvőrendőr után már mehetek 50-el?

There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.

(#15138) NeoPampalini válasza AsakuraDave (#15137) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Egyenrangú útkereszteződés, még tábla is van, tehát jobbkéz-szabály él. :) A kereszteződés feloldja a 30-as korlátozást. Én is tanultam arrafelé, mondjuk sose mentem ott 50-nel, ilyen kétoldalt parkolós, szűk úton inkább nem... Még most se, pedig már vezetek egy ideje. :DDD

(#15139) AsakuraDave válasza NeoPampalini (#15138) üzenetére


AsakuraDave
őstag

Nah negyedjére baxnak meg forgalmin :C GLS dobozos parkolt, szabálytalanul khm, a képen jelölt piros helyen egészen a zebrára rá állva.

Nah e mellett én 20-ra lelassítottam és végig a fék és kuplung felett volt a lábam és úgy gurultam át a zebrán a szélvédőt majd ki fejelve. Nem volt mozgás egy öreg csávóka állt beljebb mint a képen a hölgy. Hát ennyi is volt a vizsga mai napra nekem... Most ha lefékezek megállok miért jobb? Ugyanúgy nem látok semmit amíg a zebra közepéig be nem gurulok ahhoz hogy lássam hogy áll e a takarásban lévő járdán gyalogos-e mert hogy a jogszabály szerint ha csak már áll ott gyalogos elsőbbsége van és kocsinak meg KELL állni a zebra előtt. Ergo ugyanúgy rá/áthajtok a zebrán miközbe már a járdán áll gyalogos :C
Másik kedvencem 1km széles út bal szélén érkezik 2 gyerek lassan battyogva de én 1,2km-re arrébb jőve álljak meg és várjak 20-30mp-et míg balról átsétálnak,jah és járdasziget is van... De ez se tetszett a biztos úrnak, hogy én itt se álltam meg. Persze előtte 3x elengedtem gyalogost járdasziget meg jobbról tehát biztos nem érzékelem a gyalogosokat meg a távolságokat... Kurva nehéz úgy vizsgázni, hogy már annyit vezettél hogy előre tudsz figyelni és a közlekedési ritmust tartani mert nem okoz gondot kezelni a kocsit, de menjek csak lassan és inkább szopassam magam azzal, hogy arra figyeljek hogy éppen 4000-ren akarnak előzni engem egyszerre jobbról balról és úgy csináljam a manővereket :C
Magyar KRESZ-nél bugyutább és értelmetlen,móricka retardáltságokkal teli jogszabályt még nem szűlt a világ...
Még egy kedvencem a Szekszárdi u., Göncöl u. és az Új Palotai út kereszteződés ahol az Új Palotai úton egyszerre kint van az egyirányú és az elsőbbségadás tábla is a másik oldalon és hát 2 irányú forgalom megy ott folyton... Fura hogy pesten a vizsgaútvonalak 80%-a tele van hibás táblákkal és nem egyértelmű elágazásokkal amin több éve vezető kollégáim is néznek, hogy hát jah...
Érdekes, hogy eddig egy vizsgán vagy oktatás órán se kellett az oktatómnak ráfékezni vagy elrántani a kormányt, sose okoztam balesetet vagy közel balesetet, legalábbis nem észleltem, de mindig bukok...
Sok értelme van a vizsgának, ha amint meg van a jogsid mindent máshogy fogsz csinálni mert NEM ÉLETSZERŰ ahogy vizsgán vezetni KELL.

There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.

(#15140) Ezekiell válasza AsakuraDave (#15139) üzenetére


Ezekiell
veterán

Hát ha nem belátható a zebra, akkor meg kell állni, és úgy meggyőződni arról, hogy nem jön-e gyalogos. Sztem ez ugyanaz, mint amikor mondjuk két sávos úton gyalogátkelőnél a belső sávban áll egy autó a gyalogátkelő előtt (akár mondjuk csak mert balra indexel és várja a szembejövő forgalmat) - ott is meg kell állnod KRESZ szerint.

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#15141) AsakuraDave válasza Ezekiell (#15140) üzenetére


AsakuraDave
őstag

Megállok és? Nem látod be azt a részt ahol a képen a nő állt. Gurultam a kocsi mellett és a járda szélét láttam csak be. Megállok és mi lesz?? Ki orditok, hogy van e gyalogos? Várok egész nap míg el nem megy a futár? Mert addig sehogy se látom míg nem megyek be a zebra közepéig....

There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.

(#15142) Ezekiell válasza AsakuraDave (#15141) üzenetére


Ezekiell
veterán

Értem amit mondasz, de meg kell állni, ez a szabály. Vizsgán 35-el se lehet menni a 30as zónában, a valóságban meg... Szóval ja, szopás, de sajnos ez van. A vizsga eleve nem tükrözi, ahogy az ember alapból vezet (már csak a vizsgastressz miatt se), de jobb módszer nincs egyelőre sajnos.

Én is 4szer buktam anno (valamiért hihetetlen vizsgadrukkom volt mindig vezetés közben, sehol máshol, még amikor több száz embernek tartok előadást, akkor se), és azóta mégis levezettem közel 100k kilometert baleset nélkül. Emlékszem h én is milyen rohadt ideges voltam a 3./4. bukás után, hagyni akartam a picsába az egészet már... Kitartást.

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#15143) Firstaye


Firstaye
tag

Miélrt akarsz ott 50-el menni? Végig jobbkezesek ezek az utcák, és amik egyirányúak ott is jellemzően a bringásokra ez nem vonatkozik. Mehetsz ott 50-el, de akkor ezek a szakaszok tényleg padlófék-padlógázasak lesznek.

(#15144) Trebron09 válasza AsakuraDave (#15141) üzenetére


Trebron09
őstag

Én megálltam volna és vártam volna.. (legalább telik a vizsgaidő) aztán ha már nagyon unta volna a biztos akkor majd szólt volna hogy lassan kerüljük ki de ez így nem szabályos.. vagy valami. Persze ha olyan vizsgabiztost fogsz ki akkor tudod hogy ha egy hangyát nem engedsz át a zebrán már arra megbuktat. Utolsó mondatottal teljesen egyetértek. Olyan ez mint minden más itt magyarisztánban. :)

- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -

(#15145) AsakuraDave válasza Firstaye (#15143) üzenetére


AsakuraDave
őstag

Mert van akit ezért húztak meg, hogy túl lassan ment :D

There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.

(#15146) Sanyaaa26


Sanyaaa26
senior tag

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, más autósiskolánál is divat hogy ha közbejön valami, és nem 24 óran belül jelzem az óraim elusznak, mintha ott lettem volna aláíratják. Csak az ember sajnos nem mindig tudja ha valami kozbejon ennyi idő alatt jelezni.

(#15147) sugarforce válasza Sanyaaa26 (#15146) üzenetére


sugarforce
őstag

Oktato fuggo, de nekem nem vt ilyen tapasztalatom.

(#15148) Sanyaaa26 válasza sugarforce (#15147) üzenetére


Sanyaaa26
senior tag

Sajnos ahol vagyok ez a divat, allitólag a szerződésben is benne van, szerintem teljességgel nem fer. Mert ha csak fél nappal előtte tudok szólni, biztos hogy be tud rakni valakit. Komoly pénzek úsznak el, sajnálatos ez a hozzáállás.

(#15149) nitro16 válasza Sanyaaa26 (#15146) üzenetére


nitro16
senior tag

Hello

Nálam 2 nappal előtte kellett szólni ha úgy volt, 2x nem tudtam úgy menni egyszer beírta egyszer nem.

De amúgy ez teljesen normális és máshol is alkalmazzák, edző és masszőrnél is min 24 órával előtte kell szólnom ha nem tudok menni. Szóval próbáld megoldani/minimalizálni ezt, nyílván bármikor közbe jöhet bármi, de úgy is neked kell alkalmazkodni. Nem teljesen fer de őket is meg lehet érteni, tipikus patthelyzet.

(#15150) David891 válasza Sanyaaa26 (#15148) üzenetére


David891
csendes tag

Ez a szerződésbe benne van.De ez nagyon oktató függő.Itt nállunk az oktatók vállalkozásba csinálják azaz az autó iskola alvállalkozói,suli intézi a kreszt utána kiad keress az oktatóink közt. Szóval itt még azt se mondom hogy suli függő hanem oktató,de itt is így van.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.