- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- V.Milán: ⭐DICSŐSÉGFALAM⭐
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása,alulfeszelése
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
LeslieG Jr. #14093 üzenetére
Nekem 4,4GHz-en Prime95AVX alatt ennyire melegszik: [link]
-
törölt tag
válasz
-
daveoff
veterán
Képeket nem készített egyikőtök se a kupaktalanításról?
-
ST05
őstag
válasz
bár lenne két 660Ti-m és 3x24 moncsim, Fsx ezni megcsinálnám ne féljetek
pacsi -
krx21
nagyúr
válasz
+1
-
LeslieG Jr.
őstag
Tényleg nem érdemes ezen vitázni már szerintem.
Nekem megérte a kupakmodding abból a szempontból hogy most már bátrabban kezelem a vcore-t.
Eddig ha 4.4GHz-en akartam járatni akkor 90C+ fokokkal kellett szembenéznem néha még volt 100C fok is. Szerintem ez nem egészséges. És ha már K procit vesz az ember(köztük én is
) és eldönti, hogy kupaktalanítja(Tuning kedvéért és nem hóbortból) hogy jobb hővezető pasztával bekenje hát lelke rajta. Én is így tettem. Most a 4.4GHz-nél nyertem vele úgy cirka -15C fokot. Szerintem ez nem elhanyagolható szempont. A legutolsó tesztemmnél 4.4GHz-en max 76C fok volt Prime95 AVX alatt és Linx AVX alatt is max ennyi volt.
Mindenkinek: Mégegyszer hangsúlyozom mindenki saját felelsősségre csinálja a skalpolást!!!. Mely garivesztéssel és néhány új elvesztésével járhat.(én nem sérültem meg a kupak levételekor)
Nem bíztatok és itt szerintem senki nem bíztatja a másikat arra hogy skalpoljon.
Aki skalpolni akar az nyugodtan játszat kis Winetout, de aki meg nem az meg módjával tuningoljon nehogy megfözze a procit.
-
krx21
nagyúr
Nem értem a gondolkodásodat! Eleve sokan tapasztalják, hogy a 3 perces linx messze eljut a maximális hőmérsékletre! Utána ha tolod még két napig, sem lesz max 1,2 C-al több!
Az így kitesztelt -17C teljesen mérvadó, sőt a hosszabb teszt alatt szerinted melyik fajta procinak megy inkább feljebb a maximum hőfoka, a kupaknál megrekedtnek vagy a rendes hőelvezetőnek?
Ha valaki konkrét összehasonlító méréseket ír, azt megköszönjük hogy megosztotta velünk a tapasztalatokat és nem megtámadom, hogy ne bizonygassa már, mert úgyse jó ez a mérés! Senki nem bizonygat semmit...
A hasonló gondolkodású kupakmód ellenes kollégádnak meg pont az volt a baja, hogy konkrétumokat kért!
Most meg azért kapott valaki Tőled mert leírta... Komolyan ilyen indulatokat vált ki valakiből, hogy megoldotta az egyik fórumtársunk a hűtését? Nem akarok vitába szállni, de minta erőteljes ellenszenvet éreznél azok felé akit ezt a módosítást eszközölték! (Nincs harag, nehogy félreérts!) -
LeslieG Jr.
őstag
válasz
biacsia #14090 üzenetére
Köszi szépen majd kipróbálom. Gondoltam, hogy még az a +0,050 Offset az kevéske neki.
Most éppen stabilitás tekintetében 4.4Ghz-en tesztelem a kicsikét atomstabilra.
Jelenleg LLC Level 3-ban Offset -0,015V tíz perc Prime95 AVX-be nem volt 80C(Max 76C) fok. Természetesen erről screen is készült. Persze még tesztelem mert még minden előjöhet.
-
biacsia
tag
válasz
LeslieG Jr. #14042 üzenetére
Hátha segít. 4.6 hoz..: Offset legyen kicsit több +110-120mv LLC lev 3 és add turb volt. +8mv.
Így kb ugyanaz lesz a max fesz amit kap, viszont az átmeneti órajelekben 1/2, 3/4 terhelésnél több feszt kap és nem fognak kidobálni az életszerű progik. Ha a hőfokkal gond van, vagy necces -a teszt alatt 90-95 +-, akkor a sima prime 95 small fft teszt(avx nélkül) is jó ugyanarra(full kakaós próba) mint a linx avx. Csak az élethez közelebbi hőfokokat ad.Én úgy tapasztaltam, hogy offset modban valódi stabilitási gondok úgy sem max terhelésnél, hanem a váltásoknál vagy ahogy írtam fél "gőzös" üzemnél jönnek elő .ST05: jó
Asus DCII a drágaszágom'
-
biacsia
tag
Igen ,sikerült a mutató ujjam megvágni,de jelentem a vérzés elállt megmaradok.
Javaslom mindenkinek , hogy a borotva penge egyik végét , meg az ujját is tekerje be szigetelő szalaggal.
Igen a kupakon is liquid pro van, viszont csak kb. egy 10Ft-os nagyságú részen , mivel kicsit fröcskölt a kenés során, nem forszíroztam ,hogy a lapot is összekenjem vele.
Kerestem egyébként régi F1 es tesztet még este, de csak olyat találtam, ahol a 3.8-as beállítással mentem 1 órát, asszem' ott max 62 fok volt a legnagyobb hőfok.-amit linkeltem képet ott 3 kör alatt már 76 fok körül voltak a magok- Viszont nehéz kétszer ugyanolyan versenyt menniBiztos nem mindegy, hogy első vagyok ,vagy a mezőnyben autókázok 20 kört.A linx ezzel szemben kétszer-háromszor-sokszor kábé ugyanazt dobja. De a hőfokok helyett beszéljen a többi mutató szám.
A ventik fordulatszámát nem sikerült alacsonyabbra vennem, mivel nincs rajta ventilátor a méréseket is így csináltam, frekiben 4->4,6Ghz és feszültségben 1100mv->kb.1350mv tudtam feljebb menni!
Úgy vettem észre egyébként , hogy a jó öreg gtx560ti mellett 4Ghz -en is bőségesen elég(persze a minimum fps kicsit javul,ha tovább emelem a proci órajelet ) Akkor mégis miért tettem?! A saját kíváncsiságom hajt!A gyakorlati haszna megkérdőjelezhető az effajta moddolásnak.Persze számszerűsíthető akár milyen apró is a változás -bár én a 17 fokot nem gondolnám mérési hibának-, de akkor meg marad az az indok,amit én is sokszor említettem már: minek ha már úgy sem veszed észere?Azonban engem jó érzéssel tölt el,ha valamit "megjavíthatok". El is gondolkodtam rajta, vajon miért nem így adták ki egyből???
A válasz ismert , amióta az autókat is megtervezik a mérnökök, aztán a közgazdászok elrontják kicsit! Hát hogy nézne már ki ha egy új autó ugyan úgy kibírna 20 évet mint a jó öreg szivar ódi' ...
Béke! -
thomasvold
őstag
Sziasztok.
Ezt az "Internal PLL Overvoltage" funkciót érdemes kikapcsolni tuningolás előtt is már? Még egyelőre ismerkedem az alaplappal meg a 3570K-val. Tuning még nincs, csak a RAM-okat lőttem be XMP-re.
-
kissz84
tag
Köszi a segitséget .Fincsi lesz itt külföldön találni olyat aki segítene:-S
A lapra nincs rá írva...
F6 os bios támogatná elvileg.
A support listán is rajta,de ez mekkora vicc már hogy így le...patják az embert ilyenekkel.
Jól indul az AMD-ről váltásom
Amúgy épp ezért vettem mert rá van írva hogy támogatja a next gen 22nm erre belerakom azt nesze.
Rev 1.3 a lap -
ST05
őstag
válasz
kissz84 #14081 üzenetére
nézd meg miylen bios van a lapodra írva( nem biztos h rá van írva)
lehet hogy régebbi sandy-hez való,
neten keress a lapodra, melyik bios verziótol támogatja Ivy procicsaládot .
ha nincs rá írva, és ez a baj, akkor kell szerezz egy sandy procit amivel feláll biosig,
ott biost kell frissitened a megfelelő modon ( ez nem ez a topic lesz)
hogy kezelje Ivy-t -
ST05
őstag
válasz
Cole86 #14080 üzenetére
nekem nincs ilyen tapasztalatom, egyetértek teljes mértékben veled
nem balfékeztem , dehogyis, sőt tetszik a téma, de mondhatom úgy is : nem szeretném, vagy nem kellene hogy mindenki megcsinálja, vagy 1átalán bizonyitgassuk kicsit is,
aki érti a tuningot moddingot belelát annyira eldöntse kell e neki vagy sem..
és tudja hogy álljon neki, nem akarok példálozni , felbosszant ha olyat olvastam: szikével körbevágom jó lesz / és a kupakot mivel kell visszaragasztani ilyen is volt.nincs szükség bizonygatni hogy jobb ugy persze hogy jobb,
de ha már tesszük ,tegyük rendesen, ne 2 percel, és nem egy számmal ( ez nekem nem több mintha azt mondanám kinyotom az ablakot és mondok egy számot x fokot nyertem? )
( érdembelibb teszt jó lett volna, legközelebb valaki csinál szoljon elötte tesztelnie kellnekem nics rá szükségem, de nem is biztos h merném)
talán csak bánt hogy nem tesztelik ki tudod előtte, mindig csak egy idebaxott számot kapunk -
kissz84
tag
Elnézést nem mondtam a lap ga-z68xp-ud4 a proci egy i5 3570k
-
Cole86
senior tag
Kösz amúgy.
Már bocs, de a 30 foknyi diff az rengeteg!
csak ,h képben legyél , a régi szénné hajtott i7 eseknél max 15fok volt a különbség, az már kezdett parás lenni!
Ez annyit jelent ,h egy komolyabb hűtéssel rendelkező nem képes kihasználni a cucca által nyújtott potenciált, mert a hőátadás mértéke abszolút korlátozott és ezért a tuning is jóval visszafogottabb, valamint az élettartalomnak sem hinném ,h jót tesz a magasabb hő! Nyilván jó pár óra alatt mérséklődni tud a különbség, de közel sem akkora mértékben, főleg nem egy felső kategóriás hűtésnél vagy víznél, ahol extrém hőfokok alatt jön ki a foguk fehére..
Ezt intel bácsi direct baszta el, h a következő 1-2 generációnak egyáltalán legyen értelme (megvételre). Az átlag userek amúgy sem tuningolnak nagyon, főleg nem moddingolnak , szóval bevált a taktikája.
Ellenben aki veszi a bátorságot, annak nem kéne mondani ,h balfék és semmi értelme, mert a saját termékét teszi kockára, valamint ezáltal, ha sikerül a művelet 100%osan, úgy nem csökken a proci értéke, hanem nő (legalábbis egy hozzá értő szemében, akinek számít a tuning és a biztonságos hőfok). A garanciális kérdés nyilván sarkalatos, de vissza is lehet ragasztani (ettől nem lesz rosszabb minőségű), illetve egy ilyen procit szerintem senki nem adna el, mert elég lesz jó pár évig (3-4simán), addigra pedig már nem lesz nagy értéke, sőt..
Innentől kezdve pedig a vita meddő..!
(persze a te álláspontod is érthető valami logika folytán
)
Ez az én magán véleményem, csak gondoltam már megírom!
peace
-
ST05
őstag
de pont a gyenge pasztázás ami miatt ugye befüti azonnal 90 re, annak idő kell, hogy elérje hűtés hatékonyságát nem tudja gyors! leadni a hőt mint kupaktalanítva ( igy talán 3 perc ,hogy a hütöre át tegye,
itt még le van maradva a kupakos, annak kell mondjuk 5 perc, de lehet 10 is, ha nem 20 ezres prolimája van valakinek, ne bassz ha azt mondod a kupakosnak ér bármilyen hütés is 1-2 perc után bármit is
biosig kapcsoltam be i3 at hütés nélkül, 1-2 percig rajta tarthatod az ujjad de kiprobálhatod ( i5 nél 2 magositsd xd )
akár rajta sincs 3 percig semmi oly mindegy
pont ez a lényeg, hütés pillanatnyi hatékonyságát éritek el szép eredménnyel ,mert fekszik a dolog a hirtelen harapó trigtage transzisztor kis chipnek, de egész más a történet ha 700g fém fürdöszoba falnyi felülete át lanygosodikCole86: azzdeszép, grat, szerintem a kis fesz egyenlő kis hökibocsájtás, de volt erre jó diagrammos oldal valhol csak 2 tizeddel többel mint neked
-
kissz84
tag
Szervusztok összeraktam a gépet.
Sajnos nem jó valami bekapcsol a bios csippan bejönn a képernyő hiába nyomkodom a del gombot nem lép be a biosba és 10mp alat kikapcsol és újra indul fent a lapon van három led kettő zöld a felső szélső meg narancs.
Ez mi lehet? -
Cole86
senior tag
Nekem 4500mhzet abszolvál 1,088v feszen, átlag 62- max67fokos magokkal, (20körlinx/ több óra primeprime)
Létezik ,h nekem jobb pasztát raktak volna bele vagy esetlegesen tényleg csak az eszméletlen alacsony feszültség miatt ilyen jók a hőfokok..
Bár a kupakhő több mint 30fokkal hűvösebb.. ebből arra engedek következtetni ,h ebből a prociból NEM ELCSESZETT skalpolás után, új világ rekorder is lehetne akár...
nem?
=HG= : igazából emlékeim szerint 1,2v feszen ment 4800mhzet, ergo olyan 1,25-1,3v körül vinné szerintem az 5öt ,de az felesleges nyúzás!
-
Dönc
tag
válasz
biacsia #14066 üzenetére
tök jó kis táblázat ez, köszi érte
legalább látom h nem érné megskalpolnom a szörnyet, pedig eddig néha megfordult a fejemben...
nálam kb olyan paraméterekkel üzemel 4,3on mint a tied 3,9en. Neked simán megérte megcsinálni, nekem felesleges lenne, ezért se nagyon értem itt a kardoskodást a kupaktalanítás ellen.
WOTtal elég jól lehet tesztelni a stabilitást, mondjuk lehet csak azért látom így, mert csak azzal játszom, ha játszom -
ST05
őstag
válasz
biacsia #14070 üzenetére
F1- 300 felett jól jön a freki mi ?
Azt elhiszem, nekem is nyomnom kellene 1et
akkor megprobálom átfogalmazni
az a 3kör linx, arra elég volt ,hogy magad megitéld, egy pillanatnyi maxi terhelésnél a hőátadást,de ez nagyon más mint a gyakorlati felhasználás váltakozó terhelés, másfélórán keresztül mint az f1
ki lett itt jelentve megint egy -17 fok high peak 2 perc alapján,
elnézést nem kiakadás volt részemről, csak ez alapján nem lehet fokora következtetni,
ha azt mondod hüvösebb lett, sikerült, elhiszem és gratde rövid linx nem mérvadó,
kézzelfoghatóbb eredménynek titulálnám ha azt irnád, viszább veheted a veniket ennyivel annyival, vagy akár ha 2-300 mhzt pluszt ugyanugy hütesz, ennek volna jelentösége nem a prime bulinak
de előtte akkor sem liquid volt a prockon, gondolom a kupakon is cseréltél anyagot
1ébként pengével sikerült magadba vágj legalább?Megvan az első véráldozónk
-
=HG=
addikt
Már megint kötekedsz ! Ha tuningoltál már ivy-t, akkor tudhatnád, hogy 1 kör alatt felugrik a hőfok. Utána már ha megfelelő a hűtésed 4-5 foknál többet nem emelkedik akkor sem, ha egész nap Linx-et futtatsz...
Te legszívesebben megskalpolnád azt, aki megskalpolt egy procit !
-
biacsia
tag
Nem értem, min vagy kiakadva, az összehasonlíthatóság miatt csináltam ugyanazt a 3 kört,ami 4 Ghz-en kb 5 perc körül van. Ez pont elég arra, hogy beálljon a házban a hőegyensúly(tapasztalat). A linxnél ezerszer többet ért az ,hogy 4 Ghz helyett 4.6 Ghz -en megy jelenleg passzívan. Skalpolás nélkül ez elérhetetlen fesz tartományba esett korábban. Én ennek örülök.
Ha ez nem előny, akkor semmi nem az!
u.i: F1-et jobban kedvelem! -
ST05
őstag
válasz
biacsia #14066 üzenetére
3 kőr hány perc? ( illetve hány másodperc)
nincs egy játék amivel tesztelhettél volna?
egy ujabb 3 perces "teszt" köszönjükez igy pont annyit ér h semennyit
1 ora bf3 at neki hagy melegedjenek át a komponensek ,
akkor nem lenne 5-6 foknál nagyobb diffi karomat rá ,
de igy már mindegy, már le van véve elötte is ugy kellett volna -
biacsia
tag
Kép
A hétvégén volt egy szabad órám, hát nekiestem! A véremet adtam érte, de megérte!coollaboratory
Korábban nem tudtam feljebb(4.2Ghz>) kísérletezni , mert 1,2V fölött hűthetetlen volt Jelenleg (továbbra is passzívan) 4.6Ghz offset +125mv LLC 3 van tartós teszt alatt. F1 2012 , Dirt 3, WOT már órákat ment így. Kezdek bizakodni!Kép linkesítve.
[ Módosította: radi8tor ]
-
slayer006
addikt
válasz
Dark KillerX #14064 üzenetére
Teljesen jó hozzá.
-
Dark KillerX
addikt
Ez a lap mennyire lenne jó egy 3470-hez? Asrock B75M-DGS
-
zsinor008
tag
válasz
LeslieG Jr. #14059 üzenetére
Hali.
Hallottam egy "pletykát" mi szerint a Costa ricai processzoroknak jobb a tuning potenciálja ez igaz ?
Mert épen sikerült egy ilyent szereznem (3770K). -
bandika0626
senior tag
válasz
LeslieG Jr. #14059 üzenetére
Kösz, hogy figyelmeztettél rá. Valóban írtam.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
bandika0626 #14057 üzenetére
Még itt mondtad milyen bátor tett volt:bandika0626 hozzászólás
-
bandika0626
senior tag
válasz
LeslieG Jr. #14047 üzenetére
Azt nem tudtam, hogy már túl vagy a kupakmoddigon.
-
ST05
őstag
az kérlek szépen a fosflash player,
nekem jo szokott lenni ,de vannak akik régebbbi flash playert szeretnek feltenni
épp emiatt,
egyébként a power optionst magyarul az enerigaiagazdálokdásba érdemes felkapcsolni teljesitménycentrikusba, de nem fontosjátékban sem észrevehetö ,föleg nem film alatt,
hd filet jó ha 10% elviszi a hd 4000, még ha másik monitoron játszanál közbe akkor is,
(kiprobáltam )
talán a flash playerbe olyat nézz meg h hardveres gyorsitás. lehet kikpacsolva meg gyogyul -
narumon
őstag
No jelentem a 3570K most 4400-on úgy néz ki stabil megy úgy hogy a Load Line Calibration (ez mi a szar egyébként?) 3-ra lett levéve. A Vcore auto-n van, így Prime alatt most 1.26V és 75-77C között van a CPU.
-
narumon
őstag
Kivétel nélkül valahogy meg tudom nézni milyen RAM-jaim vannak? Kezd gyanús lenni a dolog. A Prime ugyanis az első féle teszten (ahol RAM-ot állítása szerint alig tesztel), ott nem hasal el. Lehet hogy a RAM-okkal lenne gondom?
-
ZiD
tag
Sziasztok,
Kis segítséget kérnék. A gépemet nemrég upgrade-eltem. Mivel böngészés és filmnézés a fő felhasználási terület, így nem egy atomerőművet vettemAsRock B75 Pro 3 M alaplap, és egy i3 3225-ös proci, 8GB RAM.
Viszont tegnap azt vettem észre, hogy a 1080p felbontású YT videó szaggat... Pont azért vettem ezt (HD 4000), hogy ilyen ne történjen. Viszont furi, mert filmből simán viszi ugyan ezt a felbontást. És YT-nál úgy akad, mintha nem tudná betölteni, net viszont van(torrent simán jön. Persze amikor a yt-ot próbáltam akkor volt letöltés persze)
Nézegettem adatokat, (BIOS, Task manager) semit nem láttam ami ezt indokolná, a proci/memória/hálózat kihasználtsága közel sem volt a maxon. Sőt proci eddig 25% fölé nem ment.
Létezik, hogy erre kevés a proci? Nem ezt olvastam vásárlás előtt. Esetleg valami ötlet?Nagyon köszi a választ!
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
daveoff #14046 üzenetére
Valójában a hőfokokra lettem volna kiváncsi azért nem a cinebench 11.5-el teszteltem. Úgy gondoltam lecsekkolom Prime95 AVX-el hogy megy-e és hogy milyen hőfokokat generál. Aztán jött volna a Linx AVX ha még elfogatható számora a Prime95 AVX. Ha 90C fok alatt tudnám tartani akkor nagyon jó lenne mert mindennapi használat mellett soha nem lenne ilyen hőfokon a proci.
(#14044) bandika0626: A kupakmoddingon már túl vagyok ezért is mertem felrakni 4.6GHz-re. Kupakmodding nélkül még 4.4GHz-re sem tettem volna mert ott már nyaldosta a +90C fokokat meg a 100C fokokat. De lehet hogy majd fix feszel megkeresem mit kér és ott tesztelek hőfok ügyileg. De azért széthajtani sem szeretném. Ha a 4.6Ghz meglenne max 90C fokig akkor ok, de 90C fok nálam a lélektani határ(Linx és Prime95 alatt).
-
daveoff
veterán
válasz
cinebench 11.5 egyből eldobja magát ha kevés a fesz....
-
=HG=
addikt
válasz
csucsbicep #14043 üzenetére
Annyira nem, de bosszantó...
-
bandika0626
senior tag
válasz
Nekem is a 4.5-hez 1.334V kell a stabil működéshez. Az ilyen P95AVX meg LINX lemegy szépen 1.31-1.32 körül de más alkalmazás már elhasal. Lehet kelleni fog oda 1.36-1.38V is. Csak azt meg már nem lehet lehűteni a kupakgondok miatt.
-
LeslieG Jr.
őstag
No tegnap felraktam a 3570K-mat 4.6Ghz-re kiváncsiságból. Sajnos az Offset-et +0,050-re kellett állítanom de még így sem volt atomstabil. Bár a Win7 be boot-olt és a Prime95 AVX-et is el tudtam indítani de újraindult. Úgyhogy kicsit több kell neki egy pöttyet.
Kb 1 percig bírta a tesztet aztán eldobta az agyát és újraindult. A hőméréskleteket figyelve( ebben az 1 percben) RealTemp-el olyan max 86C fok volt az 1.350 vcore körüli feszültségnél.(e körül szaladgált a vcore a CPU-z szerint). Az LLC-t pedig Level 2-ön futtattam.
-
bandika0626
senior tag
válasz
narumon #14036 üzenetére
Adjál neki fixen 1.3V-ot. LLC3-ra. Ha megy akkor kezd el csökkenteni a feszültséget addig amíg stabil lesz. Tesztelheted P95AVX meg LINX AVX-el. Mikor elérted azt a legkisebb feszültséget aminél már hibázik akkor még az LLC-vel lehet játszani egy kicsit. Attól függ milyen lapod van állíthatod LLC2-re általában asrock lapoknál ez az erősebb beállítás, más lapoknál meg a másik irányba kell állítani LLC4-5.
-
narumon
őstag
Srácok egy kis segítséget kérnék.
Alaplap: Asrock z68 Pro3
CPU: 3570KA gondom: eddig egy 2500K volt a lapban aminél semmit nem csináltam csak a szorzót átállítottam 43-ra és kész, stabilan működött. Annyit trükköztem még vele, hogy az offsetet levettem -0.050-re és így ketyegett majd egy évet.
Most megjött az új 3570K 44-re raktam be és egy idő után hibázik Primeban. Offsetet vissza tettem már nullára, majd auto-ra. Akkor is. 45-ön el sem indul. Most jönne az gondolom (és remélem), hogy az egyébb paramétereket is állítani kéne a lapon, de nem nagyon vágom mi micsoda. Pl Load Line Calibration meg ilyenek? Nagyon remélem, hogy csak ennyi a gond és nem kifogtam a legbutább 3570K-t a piacon
Ötletek?
-
=HG=
addikt
válasz
csucsbicep #14032 üzenetére
Ez cumi...
-
krx21
nagyúr
válasz
csucsbicep #14032 üzenetére
Ezt mondom én is! Nekem sincs sajnos...
-
Geresics
addikt
Helló!
Szégyenlem magam, de nem tudok jelenleg visszaolvasni, ezért inkább kérdezek.
Keresek i3-2120 és i3-3220 CPU-hoz hűtőt!
Mindkettő gép főleg játékra van használva, és bizony a gyári hűtő hangosnak bizonyultak...
Eddig egy kiszemelt van, a TX3, de az is csak azért, mert a 775 idejében a TX2-vel nagyon elégedettek voltunk, illetve olcsó!
A kérdés:
i3-2120-hoz milyen olcsó hűtő volna jó? (FC3 alatt 61°C-ig melegszik, és hangos)
i3-3220-hoz milyen hűtő volna jó, figyelembe véve, hogy később i5-3570K-ra akarom cserélni?Előre is köszi!
-
krx21
nagyúr
válasz
kockaharcos #14025 üzenetére
A Z77-ben már eltűnt sajnos...
-
=HG=
addikt
válasz
csucsbicep #14021 üzenetére
A rák se tudja hol van az a VTT...Nagyon trükkös az a bios
Asus még szokta úgy is nevezni, hogy "Internal Memory Controller Voltage"(IMC).....régebbi lapokon, de ilyesmit se látok...
-
ffodi
veterán
válasz
Cole86 #14018 üzenetére
A RAM gyártók előszeretettel ajánlanak IB proci mellé 1,65 V-os memóriákat. Intel bácsi semmi hivatalosat nem mond erről.
A VTT és DRAM közötti max 0,5 V-os differencia a S1366-os korszakból ered. Itt sem volt hivatalos állásfoglalás erről, de a tapasztalat azt mutatta, hogy ha az említett különbség nagyobb, mint 0,5 V, akkor nagyon terheli az Uncore-t, és ez instabilitáshoz, esetleges meghibásodáshoz vezet. Más kérdés, hogy az S1366-os procik tuningolásánál a legtöbbször amúgy is kellett emelni a VTT-n, mert ott bclk emeléses játék volt a tuning lelke.
Én azt mondom, nem feltétlen muszáj betartani (jelen esetben tesztre pedig simán mehet). Viszont, ha betartod rosszat nem csinálsz vele. 1,65 V-os RAM feszültség mellé amúgy is elég 1,15 V VTT, ami az intel doksi szerint is belefér. Ha ezt nem mered kockáztatni, akkor maradj az ajánlott 1,575 V mellett.
csucsbicep:
Mehet neki több is, tesztre ettől nem kell félni.
A PCH, az a déli híd lényegében, ahogy írod, ilyesformán ha azt emeled, a VTT akkor is marad alapon.
-
=HG=
addikt
válasz
csucsbicep #14016 üzenetére
Próbáld ki a " PCH voltage" beállítást, szerintem az a VTT
-
Cole86
senior tag
3570K mellé nem ajánlott az 1,65v feszes memória?
Én esetemben 2400mhzes Predator..
Igazából az intel nem említi ,h gond lenne belőle, de a vtt fesz és a memória fesz közt kell legyen valamennyi fix diff, igaz?
Ha a rendszerem stabil, csak nem fog hirtelen megdögleni a proci memória vezérlője ekkora feszttől.. kül nem adhatnák az i5 i7es configokhoz nyugodt szívvel a gyártók, nem?
-
ffodi
veterán
válasz
csucsbicep #14012 üzenetére
Csak néhány ASUS lap esetén van így, és ott így is van feltüntetve az UEFI-ben, hogy pl VCCIO/VCCSA. Nálad egyszerűen nem lehet állítani.
Ha tesztre mész csak, akkor adhatsz a RAM-oknak 1,6-1,65 V-ot nyugodtan. Más kérdés, hogyha a VTT miatt nem stabil, akkor nem tudsz mit tenni.
-
krx21
nagyúr
válasz
csucsbicep #14012 üzenetére
Na, ez az amit soha nem néztem meg... Jó tudni... És mi van akkor ha a ram feszültséget növeled? Mondjuk 1.65V-ra? Akkor is marad a VCCIO?
-
krx21
nagyúr
válasz
csucsbicep #14005 üzenetére
Hát igen... De mivel én már 1.5V-on használom a ramjaimat nem nagyon izgat...
De ha van valami új infód a témáról, szívesen veszem... -
Asbee
veterán
válasz
Great_Muta #14000 üzenetére
Inkább olvasnál egy kicsit olyan dolgokról amik ezerszer ki lettek tárgyalva. Vagy mit vársz mondjuk meg neked látatlanba az adott órajelhez mennyi feszt kap a procid és mennyire bírja?
-
bandika0626
senior tag
Sziasztok. Nem ide tartozik de nekem ez volt az első asrock lapom és marha jó volt. Vettem hozzá bővítőkártyát és AM2 lett belőle. Utána giga-ra cseréltem de az asrock valahogy gyorsabb volt.
-
=HG=
addikt
válasz
csucsbicep #14005 üzenetére
Most, hogy ilyen ellenséges vagy az asrock-al szemben, rájöttem, hogy nem veled beszéltem róla...
-
Cole86
senior tag
válasz
Great_Muta #14000 üzenetére
-
csucsbicep
nagyúr
-
krx21
nagyúr
válasz
csucsbicep #13994 üzenetére
Nos, nálam sincs külön VTT (VCCIO) Asus Sabertooth Z77 lapban... De külföldi fórumon azt olvastam, hogy a VCCSA emelésével azonos arányban emeli a VCCIO-t is! Ki tudja... Valami monitorozó progival ki lehet tesztelni...
-
=HG=
addikt
válasz
csucsbicep #13999 üzenetére
Ja bocs, most már figyelmesebben olvastam !! VTT-t keresed... De ha 1,5v-nál vagy, szerintem egy kicsit emelhetsz a modulok feszültségén...05-1v között még nem hinném, hogy degradálódik...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nintendo Switch 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E-roller topik
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest