- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fatal1ty1984 #13694 üzenetére
Miért volt gond a melegedés, ha amúgy is vízzel hűtötted?
Én is gondolkodtam anno 3930K-n, de a magas ára és fogyasztása miatt inkább 3770K maradt. -
Tuki89
csendes tag
válasz
Rabbitf_24 #13693 üzenetére
Innen küldtek el a processzoros és a többi kérdésemmel hogy "nem ez a topic foglalkozik ezzel"
De azért köszönöm szépen
-
fatal1ty1984
őstag
na én kiléptem végleg az 1155-böl. mostmár 1db 3930k és egy 3820 tulja vagyok
1 napog volt meg a 3770k és megmondom öszintén ,hogy a 2600k után oriási csalodás volt az a proci,föleg hütés terén
-
Tuki89
csendes tag
válasz
Speed® #13689 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszod. Akkor szerintem a 2600 lesz. Tudnál esetleg a 2600 egy jó lapot ajánlani? Sima vagy 2600k-t lenne érdemes venni? Igazából munka lenne az elsődleges, néha egy kis játék. Ssd-re 120gb-ra gondoltam, 1 Tb vinyóval egyenlőre az kiszolgálna. A videokártyán vacillálok a 660, 660Ti ugye a cuda magok miatt, de pl egy 7850/7870 talán jobb teljesítményt tud kedvezőbb áron, vagy rosszul tudom?
Ja és igen persze memóriából 16gb -ra gondoltam mindenképp!
Bocsi a nem csak ideillő kérdésekért. -
daveoff
veterán
válasz
Rabbitf_24 #13687 üzenetére
Ezt egy kicsit fogalmazd meg jobban....
Milyen beállításokat csináltál bios-ban? A Te lapod elég speckó, kéne keresni valakit aki jól ismeri. -
Speed®
titán
válasz
Tuki89 #13688 üzenetére
Az Ivy clock2clock erősebb ~10-13%al, magasabb órajelre is Turbózik, megfelelő lapban az elérhető max. órajel is más náluk (BCLK macera nélkül 4.1G vs. 3.9G). A helyedben viszont azt a 10-13%ot és a jelentős árkülönbséget figyelembe véve inkább a 2600at választanám, alá egy normális P/Z lappal, amiben macerálható a szorzó, és máris van egy 3.9-4GHz környékén üzemelő i7 a kezed alatt, ami amellett, hogy olcsóbb jóval, mint a 3770, így már nem is lesz lassabb..sőt. A spórolt pénzem meg minél több RAMot rakj a gépbe, ha már munka, az is fontos. Órajel nem igazán számít, ritka, hogy 1-2%nál nagyobb eltérést okoz a végletek közt..szintetikus tesztekben persze jól mutat..inkább sok legyen belőle, az a lényeg..8+GB.
SSD mindig jó..bár, pont a meló az, amire nem való komolyabban, ha nagy a tárhely-igénybevétel..de ez már egy másik topik témája. -
Tuki89
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy le tudnátok írni nekem a különbséget az i7 2600 és az i7 3770 között? A gép autocad, solid edge, inventoros munkához kellene és ezek közt vacillálok melyik állná meg jobban a helyét,persze az árkülönbség sem mindegy mert abból már majdnem kijönne egy jó ssd.
Illetve alaplap asus p8b75-v hez mit szóltok?
Memóriából elég lenne az 1600Mhz-es is?
Előre is köszönöm. -
Rabbitf_24
addikt
Hello
hogyan tudom megoldani, hogy a beállított 1,12+0,65V maradjon a CPU fesz?
A gép indulásakor és még egy pár esetben 1,314 körül mér a CPU-z.
Full terhelés alatt beáll 1,24 - 1,25V-ra CPU-z szerint.A segítséget előre is köszönöm!
-
bandika0626
senior tag
Várjuk a tapasztalataidat. Még adnom kellett egy kis feszültséget 4.2-höz mert az F1 2012 úgy kivágta magát 3 kör alatt 3x, hogy öröm volt nézni. Meg a videokonvertálos progim is megadta magát 10 perc után de tegnap simán lefutott. Mindegy most 1.19V kap de érdemi változás a hőfokokba nincs.
-
Speed®
titán
Kb. felesleges (de nem akarom kedved szegni), lévén a két proci közt érdemi eltérés csupán a HT+2MB cache, ami akkorát nem dob, sőt, előbbi ugye lassíthat is..ugyanakkor mindkettő igen combos, szóval kihajcsae témában nincs kérdés..ettől függetlenül ha örömöd leled benne, biztosan lesznek olyanok, akik hasonlóan éreznek majd olvasgatás közben.
-
Mian
aktív tag
válasz
Blaise #13681 üzenetére
Egy játék miatt azért nem veszek konzolt, meg már fura lenne most 23éves fejjel elkezdenem konzolon játszogatni, eddig nem volt még konzolom.
igazából hobbi játék + filmezés, ennyire kellene a dolog, csak gondoltam gondolkodjunk előre, lehet nem ártana azért egy i5, de lehet mégis maradok végül az i3 mellett.
Na de mostmár tényleg befejezem az offot, és köszönöm a tanácsokat!
Toby888: aha már látom -
Asbee
veterán
Szerintetek lenne értelme majd egy 3570k vs 3770k összehasonlító logout cikknek? Főleg játékok, 7950-el.
-
Mian
aktív tag
válasz
tikshow #13675 üzenetére
Ebben van valami, csak ha a racionalitást követem, akkor én értelemszerűnek gondoltam h ki fog jönni pc-re majd, ahogy eddig is szépen kijött sorjában az összes rész, meg miért rontanák a bizniszüket azzal, hogy egy platformot kizárnak, bár ki tudja már hogy gondolkoznak ezek ...
mindenesetre a wiki nem írja a pc-t most nézem, bár ez nem egy annyira nagyon megbízható forrás
...meg ha ki is jön, 2014re már olyan gépek lesznek gondolom, h valószínűleg már a 4magot is meg fogja enni egy gta reggelire, a kis gépigény sosem volt előnyük:S
na mindegy én igazából hobbi játékos vagyok már, de kíváncsi lettem volna rá
... ja értem, nem követtem a dolgokat mostanság, köszi a linket! -
Mian
aktív tag
válasz
Toby888 #13663 üzenetére
milyen cpu-d van?
amúgy sejtettem :/
úgy tippeltem én is h core i5 mellé radeon 7800 széria 7700 mellé pedig i3 optimális kb, viszont akkor a sima is elég oc nélkül
régi konfigomat szeretném már leváltani mostanság igazából (Athlon 64 6400+, 4830)
csak gondolkoztam h egy ilyen oc-s karival egy i5 + vinyóval szerelt gép (mert 7850 nekem már drága) vagy i3 egy sima 7770el + ssd-vinyó párossal... igazából fifáznék rajta meg cod4, ezekre bőven elég az i3... csak mondjuk gta5 is érdekel azért, bár gondolom ezt is elvinné majd egy i3 3220as, max nem full beállításokon (monitor 1600x900)
március, április környékére tervezem amúgyaddigra remélem meglesz rá a keret
(win8ra nem akarok építeni, nem szimpi, jó nekem a win7... éppen ezért is szeretnék még most váltani, hogy ne win8ra kihegyezett konfig legyen) -
Solesz84
aktív tag
válasz
bandika0626 #13668 üzenetére
Köszi a választ, akkor majd kipróbálgatom.Az a lényeg h a vcore-t kell állítani.
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.Azt szeretném kérdezni h a feszt hol kell emelni, és mit kell állítani hozzá?3570K-m van.Most fesz emelés nélkül 3,8-on megy egy TX3 EVO-val.
-
Toby888
senior tag
válasz
csucsbicep #13665 üzenetére
neked van igazad !
-
Mian
aktív tag
-
Freiherr
őstag
Hogy működik ez a kupak modding?Azt értem,hogy kupak le,hűtőpaszta be,de utána mi van?Hogy megy vissza a kupak?
Engem nem érint,mert másik ligában játszok,csak kiváncsiság. -
Gtaati
őstag
Tudom és olvastam és köszönöm! Csak azért kérdeztem ismét mivel láttam teszteket neten ahol több helyen(youtube) 3-4 fokkal jobban jött ki a pro mint az ultra, holott az ultrának jobbnak kellene lennie a pronal.... és azért tetem megint fel h itt gyakorlatban valakinek van e tapasztalata mert itt valaki ha valamit kipróbál számomra hitelesebbnek tűnik!
-
Gtaati
őstag
Helló! Szerintetek a kupak alá melyik jobb a liquid ultra vagy a pro? Vagy igazából mindegy nincs nagy különbség köztük? És az mx-4 jó lesz-e a kupak meg a hűtő közé? Köszönöm!
-
Toby888
senior tag
megéri ebből 4et venni ?
www.amazon.de/gp/aw/d/B0009W7OJO/ref=mp_s_a_1?qid=1360659812&sr=1-61&pi=SL75
(bocsi a linkért,teloról irok ) -
ST05
őstag
igazad van , csak magambol indultam ki, nemszeretek kifagyni, konkrétan a bios jumperhez sem férek hozzá ,épphogycsak, valamint soxor elfektettem a rendszert, a rendszervisszaállitás csomó mindent elállított( norton ujra érvényesiteni meg még 5 ilyen dolog , elég zavaró volt) stb, jó tudom én vagyok a béna, csak abbol indultam ki, hogy nem 5 bios resettel akarna kezdeni.
azért is ugy irtam kiindulópontnak jó ! és onnan ugy is finomit, tudja ő mit csinál
nem véletlen konkrét feszt kérdezett, nem pedig azt, h . hogyan kezdjen nekiRepsol600: de nagyon javaslod a kupaktalanítást annak ellenére ,hogy te nem merted bevállalni vagy tévedek?
megcsináltad? -
Repsol600
addikt
válasz
fatal1ty1984 #13647 üzenetére
4,5Ghz körül mindegyik elmegy szerintem. De a legjobb ha kiteszteled a saját példányodat. Viszont kupak modding nélkül a 130k-s vízhűtés se igazán tudja lehűteni sajnos. Szal mindenképp érdemes megcsinálni a kupaktalanítást, és Liquid Pro-val érdemes csinálni.
-
ST05
őstag
válasz
fatal1ty1984 #13647 üzenetére
jó már közbe leesett, hogy ki is vagy
( fanatik water cooler )
esetleg azt probáld meg a batch számod kezdetére keress rá neten, vagy itt topikban,
és ahhoz nagy valoszinüséggel hasonló eredményeid lesznek,
egy megközelitésnek jó,
feszt tényleg nem mondok, mert láttunk már itt 1,0V al 4ghz felett hajtott procit,
de van akinek 4,5 -nél már bekéri 1,3 felett,
az enyém hogy mondjak egy példát, talán átlagos darab kb.. 4,5 höz, 1,24 el hibázik ,de nem hajitja le, 1,28 már elég, ( egy hót alap z68 deszkában ez sem mindegy,
ugyanis szép eredményeket általában komlyabb deszkákkal is érik el -
ST05
őstag
válasz
fatal1ty1984 #13645 üzenetére
nekem nem costás, de olvasgass viszább, millió adatot megadnak a srácok itt,
( mondjuk keress arra a szóra a forumban,hogy costa, vagy 4,4 re keress vagy 4,5 re, például)
biztos hogy találsz egy csomót, de mind elég mmás ki kell tapasztalnod
de véleményem szerint 4,3-4-5 nél nem nagyon kell több ,hacsak nem két bivaly kártyához,
és ehhez a frekihez, még kulturált fesz tartozik, amit könnyedén ki lehet hüteni 20ezres hűtés nélkül is -
ST05
őstag
válasz
fatal1ty1984 #13643 üzenetére
majd mindnek vanna keltérései a magok közt, még i3. 2 magja közt is majd 10 fok a különbség,
de be tudod füteni is külön a magokat : pl furmark ,eslö magot cibálja ,probáld ki !szenzorok nem pontosak, csak nagyobb hömérsékleteknél, nyilván mivel 100 fok fölöttre belőtt höszenzorok ezek, 90 nél fontos hogy pontos legyen , nem pedig 40 nél! igy hát hőm. emelkedésével csökken a különbség is, mint azt gondolom észrevetted
-
fatal1ty1984
őstag
valaki találkozott már olyannal,hogy a 3770k alaponis és huzva is olyat csinál ,hogy a 2. mag szinte mindig 10 fokkal kevesebben megy? vagy ez csak kupak miatt lenne?
-
Winne
nagyúr
válasz
LeslieG Jr. #13636 üzenetére
Ez érdekes, gyerünk tovább LLC 5-re.
-
WaterWawe
őstag
Búcsúzom tőletek, Downgrade-eltem 2600k-ra.
-
LeslieG Jr.
őstag
Csináltam egy kis tesztet 4.4GHz-en. Kiváncsi voltam mi a különbség az LLC Level 1 és az LLC Level 2-ö között. Tessék ime az eredmény. Ja és ezek az eredmények offset -0,020v-nél történtek.
LLC Level 1 (szinte már súrólja 1.315 vcore feszültséget)
LLC Level 2 (itt meg még az 1.290 vcore-t sem éri el max terhelés mellett.)
Jól látszik hogy LLC Level 1-nél jóval magasabb a vcore mint azt alapból kapna. Ergó jóval több feszt ad LLC Level 1-nél. LLC Level 2-nél pedig látszik hogy itt már nem add pluszba annyi feszültséget a vcore által.
Ez a különbség a Level 1 és a Level 2-ö között. Ezért nem ajánlják a Level 1-et. Mert nagyon észnél kell lenni a beállításokkal.
-
csucsbicep
nagyúr
Az azonban tenyleg igaz, hogy a batch szam az egy dolog.. attol meg szerencse is kell, hogy az ostya melyik reszerol kapunk.
-
ST05
őstag
2100 dollár meg vannak ezek lükve
-
daveoff
veterán
Az enyém 3218B958 3770K
-
Winne
nagyúr
válasz
csucsbicep #13624 üzenetére
Én az enyémet nem találom, bár valami normális keresési megoldást sem találtam, csak a végignyálazós módszert.
3221B991
-
Asbee
veterán
válasz
csucsbicep #13621 üzenetére
Annyit tudok róla, hogy Malay L221B054 .
(#13624) csucsbicep: Köszi!
-
Winne
nagyúr
válasz
LeslieG Jr. #13619 üzenetére
Biztos, hogy el fog, de akkor már azon a beállításon hagyd, ahol most van, csak az LLC-t tedd auto-ra. Az én lapom P67 E4, a tiéd meg Z77 E4, lehet, hogy másképpen üzemel.
-
Winne
nagyúr
válasz
LeslieG Jr. #13616 üzenetére
Én 4.4 GHz-en használom és mint írtam level 5-t ad az auto beállítás. :
-
Asbee
veterán
Úgy néz ki 3770k-ra cserélem a 3570k-mat. Remélem ott már azért ekkora szórás nincsen és egy 4,4-4,5 Ghz kihozható belőle normálisabb feszen. Idegesít, hogy 3570k 1,344-et kér 4,5-höz.
-
LeslieG Jr.
őstag
Ez általába úgy működik hogy minnél nagyobb a tuning annál kisebb értékre kell tenni az LLC-t. Ha már nagymértékű a tuning akkor érdemes 100%-ra rakni mivel ott már a legkisebb vdroop is fagyást illetve instablitást okoz. Ezt ki kell tesztelni. Nekem jelen pillanatban 4.2GHz-hez LLC Level 3, Offset -0,050v kell és így stabil. A 4.4GHZ-hez már LLC Level 2 kell. E fölött már érdemes vagy LLC Level 2-ön hagyni vagy még magasabbra állítani LLC Level 1-re. Persze teszt és procifüggő is a dolog. Meg kell találni az legoptimálisabb beállítást.
A fentiek csak példák mert még én is tesztelem a rendszeremet.
Egyenlőre eddig jutottam. De még én is tesztelem a kis 3570K-mat.
-
Winne
nagyúr
válasz
LeslieG Jr. #13610 üzenetére
Ez a része akkor tiszta.
Újabb kérdés. Ha belövöm level 1-re és belövöm level 5-re ugyanazon az offset beállításon, akkor akkor az alap fesz, amihez méri az ugyanakkora lesz? (esetleg a "VID"-hez?)
-
daveoff
veterán
válasz
Rabbitf_24 #13612 üzenetére
Játékokban nem lesz érezhető, max a betöltési idő javul. fps-ed nem lesz több tőle
-
Toby888
senior tag
válasz
Rabbitf_24 #13612 üzenetére
Szerintem elég az 1333. Legalàbbis nekem
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Rabbitf_24 #13608 üzenetére
Nem akarom feljebb vinni a feszt az intel által ajánlott 1.5 voltál. Szerintem játéknál nem igazán számít az a kevés plusz.
-
Winne
nagyúr
válasz
LeslieG Jr. #13602 üzenetére
Ez vajon csak az 1-es álláshoz van így belőve?
Nekem auton van, az 5-öst állítja be és droppol is szépen.
-
-
daveoff
veterán
kb semennyit!
Most csináltam egy tesztet bf3 multiban, fraps-el fps benchmark. 3770k alapon turbo-val vs. 3770k 4,4GHz-en. Pechemre a fraps nem mentette el txt fájlba, pedig lenyomtam 2 kört azadi palace-on, nem értem miért, mindegy....A lényeg, a vga (7950@1150/1650) végig 100%-on tekert mindkét esetben, grafika max-on volt, fps figyeltem másik progival játék közben, és szinte mindkét esetben ugyanannyi volt végig, szemre ~80-90fps között lehetett az átlag! Bench mutatta volna meg igazán, de majd később megpróbálom még egyszer! Ezt csak azért írom, hátha valakit érdekel, hogy játékban mennyit hoz egy ilyen proci tuning....
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Filmvilág
- E-roller topik
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- További aktív témák...
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)