Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
Sziasztok!
Most érkezett meg az ASROCK extreme4+3570k párosítás hozzám!
Azt szeretném megkérdezni, 4gHz-en szeretném használni a procit.
CM hyper Z600 hűtö van rajt+MX4
ezt az offset dolgot hogy kell beállítani?
csak simán felhúztam 4ghz-re és így 80 fokig is elmegy prime95 alatt ,cpuz 1.305v-ot ír terheléskor
malay a prociköszi
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
daveoff
veterán
Sziasztok!
Karácsonyra megleptem magam egy ilyen procival:
i7-3770K
SR0PL
Costa Rica
3218B958Tudna segíteni valaki tuning ügyben, van valakinek tapasztalata, milyen feszekkel, milyen órajelen próbálkozzak? A cél a stabil 4ghz lenne, de ha jól bírja akkor mennék feljebb is. Most akkor fix feszültséggel, vagy offset-tel jobb tuningolni? HT-t érdemes használni?
Többi cuccom az adatlapomon.
Segítségeteket előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz Ferdzsoo #10837 üzenetére
4,2GHz-et próbálgatom, de akármit állítok a linx nagyon váltakozó eredményeket dobál, és cpuz-vel nézve a fesz is nagyon ingadozik.
linx-el való teszteléskor a HT-t teljesen ki kell kapcsolni a biosban?
Amúgy tesztek, és játékok alatt még 1,1v-al is stabil a 4,2GHz.
bios-ban a load line calibrationt mire állítsam?LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
daveoff
veterán
válasz WaterWawe #11709 üzenetére
Az enyém is kb ennyit kér. de 4,2-őn meg -0,050 offsettel 1,150 körül kér.
(#11715) Alpachino: pont azért fagy ki a játék, mert ott nem 100% terhelést kap a proci, hanem folyamatosan változik a terhelés, és így könyebben hibázik....szerintem
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
Garancia ugrik, ha leszeded a kupakot! Ezt tartsd szemelôtt, mielôtt nekilátsz! Mondjuk, ha Te el nem rontasz valamit nem lesz szûkség a garira. Procikkal nem sok gond szokott lenni.
szerk.: Én is most vacillálok rajta, hogy megcsináljam. Félek, hogy valamit elcseszek. Olvastam már érdekes dolgokat itt fórumon.
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz kockaharcos #11974 üzenetére
4,2GHz-en használom -0,050 offset-tel 1,150v-on! Játékok alatt (BF3 multi) 60fok körül mozog, linx alatt max 75 fok körül így. 4,5GHz-en még simán be bootol a windows, itt már offset-tel nem megy, de ráküldök egy linx avx-et és hipp-hopp 100fokon van. Ez így gyengének számít?
(#11976) Winne: ha adom a feszt, akkor megsül!
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz kockaharcos #11977 üzenetére
Ha lesz kedvem, lehet újrapasztázom, mert lehet kicsit sok cuccot tettem rá! Ez okozhat gondot? Mennyi pasztát kell kb. tenni, Ti hogy szoktátok csinálni?
Alpenföhn Himalaya + MX-4 van rajta.LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
daveoff
veterán
válasz kockaharcos #11980 üzenetére
Én is hasonlóan szoktam csinálni /szakszervezeti igazolvánnyal/, csak sztem egy kicsit vastagra sikerült a zsír! Valamikor lekapom és megnézem kinyomta e a cuccot.
(#11981) Winne: kb. mekkora gombócot?
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz kockaharcos #11983 üzenetére
Most én is kipróbálom ezt a módszert, amit Winne írt. Neten azt olvastam, hogy azért jó, mert ha a hűtő nyomja szét a pasztát, akkor nem lehet benne légbuborék!
Itt egy érdekes videó.LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
Szerintetek ez így mehet 7/24-be? i7-3770K@4400MHz offset:-0.020v LLC: 3
Hőfokok rendben vannak? Játékok alatt ennyire úgysem melegszik....
Egy újrapasztázás, az enyémre is ráférne, mert szerintem sokat tettem alá, még többet, mint amit a kolléga az imént linkelt...[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz tikshow #12298 üzenetére
Persze, értem amit írtál, csak elsősorban a hűtőtől függ...
Azért vannak elég jó hűtők, ami mellett elfér a hűtőbordás RAM is.
Ilyen például az enyém is: Alpenföhn Himalaya(#12300) tikshow: Nézz egy-két tesztet róla, a brocken-re ráver 2-3 fokot..... Én a 3770K@4400MHz-hez használom, és teszi a dolgát rendesen. CM hyper Z-600-ról váltottam és annál is jobban hűt, pedig fele akkora!!
Én is alig hittem el....[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz Pubszon #12363 üzenetére
Honnan szedted le az új Prime95-öt, mi a verzió száma? Nekem is ugyanaz a procim, és a lapom mint neked, én is most keresgélem a megfelelő beállításokat. Nálam 4,4GHz -0.050offset-el LLC: Level 3-al 1,17V-al megy terhelés alatt 24/7-be....
Ez a leírás sokat segített nekem a megfelelő tuning-hoz:
Asrock UEFI overclocking guide[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs