Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Kell e manapság egérpad vagy sem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
darealkilla
aktív tag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
az volt az első, hogy hagyom a gyári szarokat, azokat mind disabled,
de a szorzót beírom, majd továbblépek, de akkor visszaugrik alapra, nem marad ott a beírt értékvolt már egy 3770k (z77 ext4 lapban) ami 5 perc alatt kész volt 4,5 gigára, C2D korszakban meg a saját gépeimet is felhúztam, nem idegen a téma
-
don dante
aktív tag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Egyenlőre csak Full HD-ban játszom, mert 5-6 .-a között lesz meg a 3 monitor... Egyenlőre 4200 Mhz-en megy a proci, de úgy érzem kevés neki... Van, hogy le is kapcsolom az egyik karit, és akkor szépen megy minden...

monosz: Az új driverekkel egész jól megoldódott ez a gond...

-
-
tipuka
addikt
válasz
JoolsNOS
üzenetére
azt láttam, hogy többen is írták, (mert vissza olvastam párszáz hsz-t a kereső használatával), de egyszerűen nem tudom kezelni, pedig vagy félóraát ráfordítottam, hátha megértem, de lehet csak túl egyszerü és én nem értem.
1 kis gyorstalpalót kérhetnék kérlek?
valahol el kell kezdeni ezt is. 
-
haly
őstag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Nem magok között. Kupak, és mag között. Nagyon nem mindegy. Magok között nekem is ,,csak'' 10. 1. mag a leghidegebb, a többi az szép langyos.

Sajnos csak ezt találtam. Itt 30 fok a difi, kupak és mag között. Az a baj még kupak mod előtt csak 4GHz-ig merészkedtem, azt hiszem egyszer volt teszt erejéig 4.3GHz-en, és akkor 90 fok körül jártak a magok, a kupak meg 45 körül. Nem lehetett jobban felmelegíteni. Természetesen pont erről nem lőttem képet

Most stabilan 20-25 fok difi van magok és kupak között így liquid ultrával. Persze ha addig húzom, hogy 90 fok legyen (4.5-4.6Ghz), akkor ez a difi így is megnő azért. A forrasztott prociktól még így is elmaradnak ezek szvsz. -
SirRasor
addikt
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Ez viszont felkeltette az érdeklődésemet, mert lehet, hogy a level5, amin most áll, az adja a legtöbb kakaót. Teszteltem a fokozatokat és csak félig van igazam.
Level1, Level3, Level5 (vcore)
idle: 0.504, 0.512, 0.520
load: 0.960, 0.936, 0.912WTF?
idle és load között fordítottan arányosan adagolja a pluszt. Ez marhára különös, de jó tudni
-
Blood Mage
senior tag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
ha hangos a hűtő akkor mindenképp felejtős. kell majd valami olcsó megoldás rá. A turbo meg ha 1 magon érvényes csak akkor nem sok vizet kavar
már csak a lap a kérdés hogy engedi e a tuningot, de ilyen kis mértékben csak beleférhetne
elvégre csak a turbo órajeléig vinném fel -
Asbee
veterán
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Hallod, hagyjad. Úgysem fogod meggyőzni. Itt mindenki tudja, hogy LinX egy dolog. Neki még ilyen nem fordult elő így nyilván senki nem tud tuningolni. Amit Ő tapasztalt az úgy szent mindenki más hülye, nem ért hozzá... (ezt már sokszor kijelentette még ha burkoltan is)
-
haly
őstag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Ki akartam kapcsolni a gépet, mert szereltem vissza az oldallapot, gondoltam inkább áram nélkül csinálom, ezért. Amúgy akkor BIOS-ból nem lehet kikapcsolni a gépet? Vagyis ki lehet, de utána szívás, mert csak alaplapról kapcsol vissza. Na mind1. Úgysem lesz rá szükség, csak furcsának találtam.

-
katt777
félisten
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Ha a többit sem olvassa el, nem mindegy? A honlapom 100MH-zenként, mindenféle beállításhoz, aprólékosan minden le van írva, még a negatív tuning is. Az alapján nyugodtan végigmehetne az egész sorozaton. Persze, időigényes mindet bekalibrálni a saját konfigján (pedig muszáj lesz neki), de az is biztos, hogy összességében rövidebb a biztos túlhajtás, ha mindig egy picit javít az ember, nem pedig föltolja 4.6-ra, aztán győzi találgatni, mi miatt nem stabil, lépésenként ugyanis nagyon szépen kijön, hogy az adott hardverben éppen mi a gyengébb pont, mit és mennyire kell emelni a következő szint eléréséhez.
gelacihun: Ezzel csak azt bizonyíthatod, hogy semmit nem értesz az egészhez, és azt sem érted, amit én írtam. Mellesleg nincsen 40%-kal tuningolható VGA, legalábbis hétköznapi körülmények között. AMD kb. +10%, nV +20% átlagban.
Azért meg ne rám haragudj, mert félmondatnál elhalsz.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Sziasztok! A következő a kérdésem! Szóval odáig rendben is vagyunk, hogy a Prime , Linx alatt stabil, hiba nélkül fut akár egy órán keresztűl, a hőmérsékletek teljesen rendben vannak , mivel egy tetemes hűtő van rajta, és mindez egy jól szellőző házban van. Ellenben szinte minden minden alkalommal amikor reggel indítom a gépet, a bios kidobja hogy default stb., nem tud elindulni. Belépek a Biosba mindent hagyok úgy ahogy volt , rámyomom a mentést és onnantól kezdve indul...
Tehát kérdés adott! Miért csinálja ezt? -
daveoff
veterán
-
ffodi
veterán
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Nem arról van szó, hogy folyamatos terhelés hatására mennyivel lövi fölé.
Minden esetben előfordulhatnak feszültség tüskék. Lehetnek akár néhány század V-os tüskék is, melyek megjelenése nagyban függ az alaplapon található tápkörtől is. 1,2 V-os Vcore esetén, ha 1-2 százados tüskék vannak azok szerintem nem okoznak gondot. Valamint a tüskék jellemzően terhelés megjelenése pillanatában és/vagy a terhelés megszűnésének pillanatában jelentkeznek.
A véleményem és tapasztalatom a problémáról (mármint a degradációról) itt írtam le.
Ez SB, de valószínű itt is érvényes, sőt alacsonyabb feszültségértékek figyelembevételével. -
mézespálinka
senior tag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Nem, az enyém egy asrock z77 pro3, intel i7 3770k, 8gb corsair vengeance (illetve most teszt erejéig: 4gb kingston), 500w chiftec ctg konfig. Minden teljesen új, ma volt egy hetes a vásárlás, összerakva szombat óta van. Játék (illetve időnként 3dmark közben) fagy a rendszer: az utolsó kép látható és az utolsó hangot darálja a hangfal. Szoftveres tesztek: memtest, hddsentinel, aida, furmark, 3dmark, hiba nélkül futottak le. Memória volt a rossz, azt úgy vélem kizárhatjuk, mert ma egy tökéletesen működő kölcsön rammal is produkálta, igaz 3 órát kibírt, és az fps felére esett vsisza. (mondjuk azt is észrevettem, hogy van amikor hamar, 5-10p alatt produkálja a fagyást, tengap meg ma meg kb 2.5 - 3 óra után jött leőször)
-
biacsia
tag
-
enwazze
tag
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Az LLC level-lel a doop mértékét állítod az ok. De azért nem mindegy a te példádból kiindulva az a 1.25V LLC5-ön mennyit droppol vagy LLC3-on. LLC3-on természetesen kevesebbet droop-ol a vcore feszültsége mint LLC5-ön. Mert ha a BIOS-ban beállítod 1.25V-ra és stabil, (pl: 4.5GHz-en LLC 3-ban) akkor Level 4-ben már nem "mindegy" hogy mennyi is vdoop értéke. Mert ha az "egészséges" szint alá csökken pl.: 1.20V alá akkor fagy mint a jegesmaci feneke.
Míg LLC3-ban ez az érték "csak" 1.23V és ott már nem fagy. Tudom sarkitott a példa de remélem érthető.
Ezért kell megtalálni az adott feszültséghez illetve az adott alaplaphoz tartozó LLC Level szintet. Mert a vdroop mértéke minden lapnál más.Persze nem vitázni akartam ezzel a hsz-el. Ha annak érezted bocsi csak ki akartam fejteni hogy nem mindegy azért az LLC szint.

-
Winne
nagyúr
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Én nem használom, így erre a felére nem adok választ, viszont a másik dolog, hogy ha egyszer kiteszteled a feljebb lévő értékeidet, akkor azt a profilt egyben ahogy van le tudod menteni, mint ahogy a 24/7-es beállításodat is, így már egy újraindítás, egy betöltés és még egy újraindítás az egész, egy perc.

-
-
reset
senior tag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Ja és a tálcán ahol a real temp mutatja az értékeket. Villog a hőmérsékleten...
Figyelmeztetés...vszínű, egyes magoknál túllépted a riasztási beállításoknál megadott hőfokokat.
RealTemp megnyit: "Settings -> Alarm Temperatures -> CPU" ...ha az itt lévő ablakba nagyobb hőfokot írsz, és jóváhagyatod, akkor magasabb hőmérsékleten riaszt majd.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
JoolsNOS
üzenetére
LLC ultra highon tényleg minimális a vdroop. Alapon 1.31ról dobott le 1.248ra. Linx alatt el is dobta magát. Most 1.26ra volt lőve és 1.256 és 1.264 közt válakozott néha. És sokkal egyenletesebbek a linxben az értékek:

Ja és a tálcán ahol a real temp mutatja az értékeket. Villog a hőmérsékleten az ikonja, de csak 3 magnál. Ezt miért csinálja?
-
=HG=
addikt
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Ha jó vagy angolból ezt olvasd el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dobozos formában is befutott az AMD 32 GB-os csúcs-Radeonja
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Yettel topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Battlefield 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vége egy korszaknak: PlayStatonre is jön a Halo: Campaign Evolved
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- 6 és 7. generációs i3 és i5 procik
- AMD Ryzen 7600X AM5 processzor eladó doboz+gari
- Intel Core i3 / i5 6 7. generációs processzorok tesztelt, hibátlan, LGA1151 foglalat
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ GARANCIÁS 13-14 gen intel High End processzor bazár! VERHETETLEN ÁR!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen,MS3634,94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3428
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3253,100% Akkumulá
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)