- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsbicep
nagyúr
-
kovsol
titán
válasz
szeva000 #13146 üzenetére
Enyém nagyon melegedős fajta a feszültségekhez képest: [link] Mondjuk majdnem teljesen passzívban van hűtve a proci. Egy darab 800rpm házventi végzi a hűtést, de az így is úgy is menne ha hűtené a radiátort ha nem. Malay amúgy, szóval van azok közt is jó példány a közhiedelemmel ellentétben
Kupak persze rajta van még.
-
ST05
őstag
válasz
szeva000 #13014 üzenetére
miért ajánlod a T1-et?
(nekem az 1,35 ös ramjaim xmp-be is T2-öre lövi)hunfatal: 1,25 el már többségük viszi a 4,5 öt,( ez az átlagos, jobb példányok 1,2 alatt is) de itt kezd bonyi lenni a dolog 4,4 ig szinte autón elmennek , felette kell finomitani sokat, egyszerünek egyszerü,
de el lehet vele sok időt tölteni azért.. ( amugy azthiszem 1,4 az ajánlott nagyon max levegövel, de 1,3 nál már iszonyat melegszik, söt 1,2 vel is rendesen ! szval 1.3V alatt maradj mindenképp azt ajánlom, ha egyátalán azt le tudod majd hüteni
legjobban jársz, ha vissza olvasgatsz, és fokozatosan megérted, rengeteg infót, és beállitást osztogattunk itt meg
áltaálban pl aVx-es linxel teszteljük, képes elérni 80 fokokat ( efölött én azért lelövöm 90 et nem várom meg), ami játékban mondjuk 60 lesz,
nagyjábol ezeket a hömérsékleteket tartjuk ésszerünek, aztán majd látod, a fent leirt hömérsékletek ,és feszültséghez mekkora stabil orajelet tudsz majd társitani
de kezdheted alulrol is, nekem a 4.0 ghz viszi a legkevesebb fesszel (-100mV ofsettel )példáulfreestyée: nem létezik h ilyen marha zabálos a 3770k procid szinte az i7.ek kevesebbeket szoktak kérni,
én a helyedbe elindulnék alulrol ujbol? pl 4,0 ghz egy tized elvételével vagy hasonlók,
valamit találj ki mert az rekord sok hallod -
LeslieG Jr.
őstag
válasz
szeva000 #13009 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Szóval jobb ha elkenegetem fülpiszkával ahogy kell egyenletesen. A procin Liquid Pro van csak idegesít hogy alapjáraton Linx alatt 80C-90C fok. És ha már megnézem a procihűtött hogy jól van e rajta(azt ajánlotátok csak eddig nem idegesített a hőfok mivel játékok és programok alatt jó ha volt 70C fok 4.2GHz-en) akkor már lehet hogy megkenegetem a magot is hogy ekkora hőfok eltérések ne legyenek már. A gyári takonynak nem nevezhető dolgot meg inkább kenték volna a hajukra.
krx21: Tudom, hogy képes gurulni a Liquid Pro mert a proci kupakján az van és volt hozzá szerencsém. De könnyü vele bánni megfelelő figyelemmel.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
szeva000 #13005 üzenetére
Szia szeva000!
Had kérdezzem már meg hogy tudtommal te kupakoltad a procidat és hogy a kupak alá te mennyiségileg mennyi Liquid Pro-t tettél? Elkented és úgy tetted rá vissza a kupakot vagy a mag közepére(csíkba) nyomtál egy csöpnyit és a kupakot úgy helyezted vissza?
-
ST05
őstag
válasz
szeva000 #12856 üzenetére
oksa, én se vagyok toppon idegleg nem gáz ez ,
nos ebben a pc-s dolgokban láttunk már sok érthetetlen ( nem mindig logikus )
furcsaságot,( ezek a klasszikus abba ment, itt nem, ott akkor miért nem ...
esetek ... D) csak emiatt próbáltam ugymond segiteni,
:mondhatnám igy is, le mertem volna fogadni h másik lapban jó lenne ,, ( legyen igy, ha majd lesz alkalmad vagy kedved kiprobálni) ha pedig nem ,
akkor szerintem elég speciális eset lett hogy nem halt meg D -
ST05
őstag
válasz
szeva000 #12850 üzenetére
tisztességgel írj hozzám én is igy tettem,
vedd észre ( probáld meg felfogni ) hogy neked probálok segíteni, ( szval végképp kisebb arcal kérlek köszi)
és nem azt irtam másik procival probáld a deszkád,nem vagyok elektronikai zseni, de azt még a hülye is érti, ha a procival van gondod nem a dezskát kezded el tesztelni,, lol
mondom még 1 xer : az állitolagos hibás procit kellene kiprobálni másik lapban,
és ha ott is hiányzik egy memó channel, akkor van leszükitve a kör a procira,ShadowK: az ilyen full hd, és hasonló multimédiás területen böven el leszel az integrált grafikával,
bár nem néztem meg ennek a nagyon uj pentium mit tud, de azzal nem lesz gondja az tuti,söt még butább régebbi játékokra el biztos el lehet vele majd hülyéskedni -
Brutus880
tag
válasz
szeva000 #12824 üzenetére
Én is németben műszerész+villanyszerelő szakember vagyok de még sose bütyköltem életembe processzort.
Az már más tészta a tápok, erősítők, alaplapok meg ilyesféle más elektro és számítás technikai cuccok mert azokat hoznak bőven a fritz-ek.De hogy procit... Nah erre én is kíváncsi leszek "mester"!
-
bandika0626
senior tag
válasz
szeva000 #12787 üzenetére
Én meg videójavító alkalmazásban próbáltam és 1600-as beállításnál 15.2fps-sel renderelt a progi míg 1800-nál meg 16.2fps-re jött ki az átlag. Ez egy 2 perces 720x576-os video volt xvid-be tömörítve. De 1866-on már nem volt javulás. Feljebb vettem a proci 4.3-ra ugyanezekkel a ram beállításokkal és ott 16.9fps lett az átlag. De egyenlőre hagyom mert a gyári hűtő csak 4 GHz-ig tolerálja a dolgokat. Majd ha minden igaz a héten jön egy CM Hyper 212 EVO aztán meglátjuk addig meddig jutok.
Neked mennyit kér 4.5GHZ-hoz?
-
krx21
nagyúr
válasz
szeva000 #12639 üzenetére
Vagy rendes pasztát fog használni... Amúgy is híre van már az egész kupakosdinak!
Egyébként meg szerintem a gyárban sem foglalkoznának vele... Menne a kukába...
Hogyan nyitnák fel? Van nekik is pengéjük?A kupak egyébként sem motorháztető, hogy ott látnának vagy javítani lehetne valamit... Ezek a procik vagy mennek vagy nem... Ez a gyártástechnológia már évtizedek óta nem javítható... Azon kívül, talán az Intel még örül is kicsit, hogy ezt megteszik a fanonk, hisz ezért vették meg a drágábbik típust...
Max. jót mosolyognának rajta a gyárban ha valaki unatkozna és szétszedné...
-
krx21
nagyúr
válasz
szeva000 #12636 üzenetére
"Szted nem fogják felnyitni azonnal?"
Szerintem nem.... Pláne. ha megkéred a nagyit, hogy ő vigye vissza, róla nem feltételezik a tuningot!
Egyébként a lelkiismeretedre van bízva, mert ha tudod, hogy nem Te tetted tönkre, hanem más okból lett hibás, akkor pláne nem aggódnék egy ilyen próbával... De ha mondjuk mi vágunk bele, akkor az eljárás elgondolkodtató... -
Imperator999
aktív tag
válasz
szeva000 #12387 üzenetére
igazából most is van különbség alapjáraton, de nem értem miért
szerintem ez már vagy szenzor, vagy vmi gyártás hiba lehetterhelés nélkül a hőfokok:
33/26/28/26 realtemp szerint ez a legalacsonyabbterhelés alatt pl: linXnél
61/62/63/58 realtemp szerint ez a legmagasabb a 9 óra alatt
itt már eltűnt a különbség, nekem ez így megfelel, most egy darabig nem fogom szétszedni, legfeljebb majd eladáskor... -
ST05
őstag
válasz
szeva000 #12362 üzenetére
és nem a deszkát paszíroztad már szét? Szóval másik lapban volt-e a proci ?
Csak mert egy deszka logikusabb ha elfárad valamilye, mintsemhogy a proci.
Egy proci szerintem ritka,hogy elhagyja a fogát, vagy megy, vagy nem megy . de ilyet én még nem hallottam(bár erre nem alapozok) -
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
szeva000 #11929 üzenetére
Hát féltem hogy ezt mondod.
Elöször majd megnézem lehet rosszul tettem fel a hűtőt. Ez lenne a legkisebb gond. De lehet hogy igazad van és kupaktalanítás lesz belöle mert a gezemice nem jó alatta.
Bár még csak kb 3 hete vettem az új konfigom, és ugrani fog a gari de ha ez az ára akkor sajnos meg kell csinálnom mert nagyon melegszik. De majd kiderül mi a bibi. Ha le kell majd mégis szednem akkor oda is Liquid Pro-t fogok kenni az tuti.
-
Blood Mage
senior tag
válasz
szeva000 #11839 üzenetére
legalább neked elindult a gép.. nekem bios logo-nál megáált. no gép, no internet. Na így próbálj meg kideríteni bármit is!
A szervízbe se tudtak semmit kezdeni vele, de úgy ötödjére bevittem a gépet és akkor rájöttek, h mi a problem
meg most elszállt az alaplai hang csatija, de nagyon durván. Olyan mintha zárlatos lenne :S kb szívrohamot kapsz olyan ha belédugsz vmit
amúgy én is hanyagolni fogom a gigát meg az nv-t a kövi gépnél
-
Dönc
tag
válasz
szeva000 #11504 üzenetére
Nekem támadt az éjjel egy elég érdekes elképzelésem az ilyen jellegű problémákkal kapcsolatosan. Szóval volt itt linkelve egy cikk régen a kupaktalanítással kapcsolatosan, amiben leírta a szerző azt, hogy szerinte miért is javít a hőátadáson a kupak levétele. Namármost ebben a cikkben volt egy gyönyörű paintes rajz arról, hogy csökken a távolság a kupak és a mag között a ragasztó eltávolításával. (akinek rémlik a hsz., amiben a cikk van linkelve berakhatná, nekem nem sikerült fellelnem :\)
Kérdés, hogy a ragasztó miatt csökkenhet e annyit leszorítóerő a foglalatban hogy érintkezési gondok adódhatnak (mivel azt is írtad, hogy a hűtő mozog a procin, tehát az nem képez semmiféle leszorítást) de ez tényleg csak feltételezés. A topicot olvasva viszont az derült ki számomra, hogy ez nem egyedi eset ez. Mint ahogy írták előttem a kupakolásból adódó zsírlerakódás még rátehet egy lapáttal az érintkezési problémákra (vagy akár önmagában ez is elég lehet a hibás működéshez).
Ha zsírtalanítás után is fennáll a problémád érdemes lehet kipróbálni a gyári hűtőt is, az elméletileg ad még némi plusz leszorítást, akkor legalább kiderülne, hogy tényleg érintkezés gondok adódnak e. Másrészt furdal a kíváncsiság, hogy kupaktalanítás után mire képes a gyári hűtő (kár, hogy ilyen tesztet senki nem csinált még
)
Hangsúlyozom ez csak egy elképzelés, mivel semmiféle tapasztalatom nincs a kupaktalanítással, azon kívül, hogy olvasgatom a topikot.
-
andrasko
senior tag
válasz
szeva000 #11530 üzenetére
"a hőfok nem ment 82fok fölé. Gyakorlatilag, az életben akkor nem is fog
, ha így nem ment."
Most 21°C-os a szobád, de nyáron lehet 36°C is. A +15°C-kal már 100°C irányába nyaldos. (és ebben az esetben az ablak rányitás sem használ... )Nem próbáltad újra levenni a kupakot és újra visszatenni?
Ezzel egy esetleges, észre nem vett rossz felhelyezést ki lehetne szűrni.
Hátha megoldaná a dolgot?Ha már korábban nem is, de esetleg így csinálhatnál hőfoktesztet... mit tud így?
-
-
=HG=
addikt
válasz
szeva000 #11530 üzenetére
A 4,5 Ghz kupakkal is megy, ha főlé akarsz menni, akkor viszont kell neki a "hókuszpók". Nem kell hinned neki, már egy páran letesztelték...Csak használni kell,
Én csak akkor fogom lekapni, ha 5 Ghz-en akarom hajtani, mert ahhoz már kell hűteni. Így kupakkal együtt hűthetetlen... -
ffodi
veterán
válasz
szeva000 #11525 üzenetére
A gyári hővezető anyaghoz képest van javulás? Mert ezek a "noname" hővezető paszták, egy MX2-höz képest is lehetnek siralmasak (ha már a Liquid pro a menő
). Mind az állagukat, mind a hővezetési tulajdonságaikat tekintve.
A jobb tuningolhatóság pedig könnyen eredhet abból, hogy csak 2 modul van bent a 4 helyett. Kevesebb a hőtermelés, kevésbé terhelt a memória vezérlő stb.......
-
törölt tag
-
kovsol
titán
-
GuguGuru
tag
válasz
szeva000 #11401 üzenetére
Most úgy néz ki 1,21 V beállitva, ami 1,236 terhelve de mostmár a linpack AVX OCCT megy 36 perce, és nem hibázott, ugyhogy ennyi, ez kell a stabilitáshoz. Mondom, ezzel nézd meg te is.
Miért szivsz a VGAval?
Én GTX480-amat tettem vele, megy mint a szél, 830/2000-en tudja a kis gyári tuningos GTX 580-ak tempóját,
Bőven elég, különösen ha figyelembe vesszük milyen olcsón vettem.Amugy nemtudom ti próbálkoztatok-e a Virtu MVP-vel, de nekem nem jött be. Voltak járékok amik villogtak, texturahibáztak, vagy lassultak (BF2BC) , pedig a "d" módot használtam, értsd monitor a GTX480-ra kötve, ahogy mindennek csak javulni kelett volna. ugyhogy bár katalogus szerint a kerék felfedezése óta a legjobb dolog amit kitaláltak, inkább hagytam a francba, és kikapcsoltam az egész IGP-t, nekem ne szarakodjon, meg fűtse a procit pluszba. Az áramfogyasztás meg amugyse érdekel...
-
GuguGuru
tag
válasz
szeva000 #11396 üzenetére
Mint már korábban írtam, én is ezt vallom, az architektuális változások hozzák a nagy dolgokat. Anno P4 is volt ami ment igy 4 GHz körül, aztán érdemes megnézni, akár csak egymagot használva is mennyire elmaradna egy Ivy-tól.
Szóval ha a Haswell után 1 vagy két generációval jön vmi, ami üt majd, akkor az ellen a 4,5-4-8as Ivy sem fog segíteni.
Ugyanakkor a további undergesz nem ment. 1,175-el már kék halál primeban. Most ezt az 1,185-öt ellenőrzöm le, hogy biztos atom stabil-e, 8 óra Prime-al, meg IBT-vel.
-
banderasz77
addikt
válasz
szeva000 #11387 üzenetére
Gondolom, igazából nem is az a legfontosabb, hogy mennyi a drop terhelés alatt, mert ugye van load line calib., hanem az, hogy terhelés alatt ne ingadozzon a fesz. Mert ha esetleg tudod nezni Linx alatt, akkor lehet látni, hogy sokszor amikor a CPU-Z-ben ingadozik még egy kicsit a fesz (és lefelé fog), akkor hasal el valamelyik mag.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gitáros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Milyen videókártyát?
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000