Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
Én úgy tudom,hogy a Tahiti LE-k megehetnek akár 300W-ot is,vagy rosszul tudom?
Ezek szerint még ha alul is vannak feszelve a kártyák,meg a proci,benyelhetik a tápot.
Lehet,hogy ez igen nagyvonalú(kissé tudatlan) kijelentés,de azért egy LE CF-hez azért nagyobb táp ajánlott.
Holnap mérek egyet majd kártyával,mert most kíváncsi lettem.
-
törölt tag
Igen ám, csak keveseknek lesz így kedve kiadni +10 ezer forintot egy 3570K-ra egy "kis" 3470-el szemben. Utóbbi gyárilag 3.60 GHz. Szorzót fel lehet állítani 38-ra, tehát ez ingyen 3.80 GHz. BCLK tuninggal pedig elérhetjük a szép kerek 4.0 GHz-t. Ehhez 105.2 MHz-re kell beállítani a BCLK-t. Nem javasolt a BCLK tuning, de tudtommal 5% a tűréshatár, szóval itt még nem szoktak furán nézni (az én lapom pld. 107.x MHz-ig stabil). Ha tényleg ez a tendencia, akkor az a +200 MHz kinek ér meg 10 ezer forintot? Tegye fel a kezét!
IGP-t hagyjuk. Aki tuningolja a procit, annak esetek többségében mindegy, hogy HD2500 vagy HD4000. 
UI: sima 3570 pedig gyári értéken 3.80 Ghz. Tehát +200 MHz ingyen (38->40 szorzó), +200 MHz BCLK (kerek 105 MHz) és ez is 4.20 GHz (5 ezer forinttal olcsóbban, mint a 3570K). Ha ilyen "sz*rok" a mostani K-s procik, akkor miről is beszélünk?
-
LeslieG Jr.
őstag
Ez igaz. Sajnos az enyémből max 4.6Ghz-et tudok kisajtolni amit le tudok hűteni 1.360-1.400V Core Voltage kell már neki sajnos. Itt már felmegy 92C fokra Linx AVX alatt ami mint tudjuk mindennapi használatra bőven le tudok hűteni. Igaz nem ezen járatom hanem 4.4Ghz amihez meg 1.240-1.260V Core voltage kell.
Úgyhogy én sem fogtam ki valami jót. De meg vagyok elégedve a teljesítményével. 
-
haly
őstag
Ó hát nagyon szépen köszönöm

2 boltot találtam, egyikben régebben jártam, ott csak 500forintos pasztát tudtak adni (spire), másikba még nem voltam, de neten megnéztem a kínálatot, náluk csak MX-2, illetve 4 van. Optitól megkérdezem. Köszönöm, hogy szóltál!
Esetleg a profilját be tudod linkelni, nem jöttem még rá, hogy kell felhasználót keresni
-
törölt tag
Coollaboratory-t csak réz talpú hűtő alá szabad tenni? Nekem egy Matterhorn-om van. Mázli, hogy eddig nem vettem alá ilyesmit?
-
AAntii
őstag
Teszek fel a biztonság kedvéért egy új rendszert (hátha az sem kedvez a dolognak, hogy lapcsere után a régi rendszer maradt idő hiányában) aztán meglátom. 1.18V-ot kapott a proci 4 Ghz mellett (legalábbis én annyit állítottam be neki), LinX-szel igaz csak egy fél órát teszteltem, de ott nem volt gond. Telepítés után akkor megnézem, hogy mi újság, aztán ha nem változott semmi, lehet emelni fogok.
Ha esetleg neked vagy bárki másnak van valamilyen javaslata, amit érdemes lenne figyelembe vennem bátran ossza meg velem és természetesen köszönöm!Az már megtörtént, a 2013-ast fel kellett tennem még a sandys proci alól, hogy az ivy működjön.
-
-
Már nézegettem 4.8-at is 1.36 körül, de kb fél óra után eldobta linxet. Nem tudom mennyit ehet így már a proci, de végre érzem, hogy kicsit langyos levegő jön a radiról nem úgy mint előtte, hogy full hideg azt 80fok felett voltak a magok.

(#16923) Asbee Anno amikor volt az 5970+I7 jól meghúzva nem csak langyos levegő jött róla.

-
Asbee
veterán
Nem egy finomkodós megoldás, arra kell figyelni, hogy a nyák ne repüljön el. Van youtubon videó, ahol elszáll.
Én víz miatt is csináltam, tudok majd feljebb menni órajelben. 
(#16897) Macka: Király, köszi az infót! Írok is nekik.
(#16898) Bacusuz: Az durva mondjuk, nekem hála istennek előtte sem volt olyan rossz a helyzet.
-
odorgg
addikt
Az igaz. Az a kérdés, ez milyen hatással van az élettartamra, ha egyáltalán hatással van? Feltételezhetően kisebb fessszel tovább él a proci. Viszont erre vonatkozóan, én még nem láttam hivatalos álásfoglalást, vagy tesztet (gondolom más sem).
Az az 1,24V t csak nem sok? Sandy-nél volt aki 1,4V illetve felette is használta 24/7 a procit. 2500k-hoz 1,28V kellett a 4,4-hez. Persze azt könyebb is volt behüteni. Lényeg az, hogy csak nem kell alapfeszhez képest +0,04V miatt parázni?
-
odorgg
addikt
-
odorgg
addikt
Átáltam Crysis 3-ra tesztelni, az elöbb kifekszik ha nem stimmel valami. Eddig 25%-os llc-vel próbáltam, most feltoltam 75-re és újra tesztelek. Talán ha nem ingadozik annyira a fesz, beéri valamivel kevesebbel is. Igazság szerint 4,4-el sem lenne bajom, de az elöző 2500k-m kiborított hogy nem akart 4,5-ön menni, (kérte hozzá a pll overvoltaget, de úgy sokszor betöltésnél kiakadt a win, amugy bírta) ezért most csakazértis 4,5Ghz szindrómám van

Gondolom 1,3V alatt maradok, akkor nagy baj nem lehet? Illetve mi az a hőfok, amit még tartósan bír a proci? Linxet szeretném elfelejteni, mert feleslegessen sütögeti a magokat, és elég sürűen megesik, hogy a linxstabil beállítás, gamek alatt elvérzik.
-
Asbee
veterán
Abból sem lehet következtetni, hogy a fórumlakók elégedettek-e vagy sem mert elenyésző számban vagyunk itt mondjuk egy EU eladáshoz képest. És akkor még ki tudja mióta áll raktáron, stb. Azért van több elégedetlen véleményem szerint, mert vannak itt jó példányok megosztott eredményekkel és mindenki azt várja a saját példányától, már vásárlás előtt.

(#16322) Gazsi00: Nem rossz, de én mindig úgy szoktam ivynél nézni, hogy a feszhez képest mennyire hűthető. Volt nekem olyan 3570k-m ami 1,344V-ot kért 4,5-re de hűthető volt még ezen a feszen is.
-
zack
nagyúr
"Ott már ha húztam feljebb a részletességet, akkor csak a vga-k ereje dobott a minőségen, a proci már nem tudott többet tekerni"
Ezért nevezik ezt VGA limitnek.
Proci limitet 1280,1440-ben szoktak mérni, nem véletlenül. Felette VGA limit van. 1920-ban és felette előbb futsz bele VGA, mint CPU limitbe. 
Az hogy adott játék mennyire használja ki a magokat, szerintem nem egyenlő avval hogy van e CPU limit vagy nincs. Egy 7950 CF 670 SLI rendszerhez bőven elég egy 4-4,2Ghz proci 1080p-ben.
-
Madn!ght
addikt
No, lefuttattam a linkelt tesztet:
Néha azért írt ki furcsaságokat a coretemp.
(teljesítmény 1124W !!)A magok hőmérsékletét folyamatosan figyeltem, igazából 59-62 -re beálltak. A progi által naplózott 79-80 értékek kb tizedmásodpercre villantak be egyszer kétszer a teszt időtartama alatt.
A lefutott teszt pedig:
-
ffodi
veterán
Mindkét esetben degradálódthat, de ahogy írom, fix fesszel nálam hamarabb előjött. A tudat nagyon zavaró, de semmit nem tudsz tenni ellene.
daveoff:
Bármikor bekövetkezhet, a kérdés az mikor/mennyi idő után. Bármi ami az alapbeállítástól eltér, arra nincs garancia, így lényegében akármi megtörténhet.

-
thomasvold
őstag
Fix beállítással használom egyelőre, majd később kipróbálom az offset-et is. Most éppen 3,4 ghz-en használom alulfeszelve 0,85 V-on
Alapon most nekem bőven jó,mert egyelőre csak IGP van. Fix beállításnál is van LLC, (4,4 Ghz) nálam az Ultra High beállítás volt jó, de én visszatettem auto-ra.
Batch # - 3234C264 -
daveoff
veterán
Én is nagyon sokat próbálkoztam offset-es tuningal, de nálam is a fix fesz vált be a legjobban! Az offsettel az a baj, hogy nehéz úgy belőni, hogy idle és full load is stabil legyen a proci. Én most már kb 2-3hete átálltam fix feszre, és fogyasztásban, illetve hőmérsékletben sem vettem észre változást! Ráadásul terhelésen kevesebb fesszel tudtam beállítani....
-
ÁdiBá
veterán
Nálam is változó ez az érték. Vagyis nálam High-ra van beállítva a MaximusVextreme lapban a processzor LLC-je.
offsetmóban használom +0,070V. Így általában 0,9-1V között üzemel a windows alatt 2400 mhz ig.
Utána 1,240V majd ha ténylegesen kell neki a 4 mag illetve a 4,6 Ghz 1,320-1,344V körül droppol.
Ha pedig elkezdtem izomból terhelni, játszom vele, akkor 1,320V beáll, amennyire állítottam.
Vigyázni kell az LLC-vel ha nagyon agresszívra állítja az ember, mikor nem terheli úgy a procit túl lövi lényegesen feszültséggel.
Vagyis én ezt tapasztaltam. -
ÁdiBá
veterán
Én találkoztam. e8400 emet így nyírtam ki.
Igen már itt azért ésszel kell feszültséget adni ezeknek a termékeknek.
Mert hiába megy 4,8 Ghz-en egyiknap 1,4V. Két hónap múlva lehet már 1,41V kell neki...
Minden terméknél meg kell a keresni a legideálisabb beállítást. Ahol nem kell marha sok feszültség és még nagyon jól megy a processzor.
Pl nálam a 4,6Ghz 1,31 elég, de már 4,7 Ghz 1,388 kell.
Így hagytam 4,6 Ghz-en. -
zack
nagyúr
Hat...Ez nem tul jo elojel. Lehet fesz tusket kapott az "LLC on"-tol. Elvileg nem szabadna, de erosen lapfuggo is lehet a dolog. Nekem is volt ilyen problema meg Wolfdale procival. Az meg raadasul nagyobb csikszelesseg is volt. Kisebb csikszelessegre veszelyesebb a jelenseg.
-
bandika0626
senior tag
-
DanielXXXV
nagyúr
Még nincs teljesen kitesztelve, de ilyen 4,5-öt 1,08V-al biztos nem fogja vinni.

Lehetséges, legalábbis, amikor nézegettem a külföldi fórumokon a batch számokat ez a tendencia volt megfigyelhető. A kezdeti időszakban voltak nagyon elmebeteg procik. Viszont a pasztázás minőségi meg mintha javult volna.
-
Cole86
senior tag
Ezt a 3d mark 11 default módra írtam, abban tesztelgettem a vga/cpu viszonyát...
gondoltam ez egyértelmű mindenkinek... (alacsony felbontásban jön ki a CPU erő a legjobban) tévedtem!

kovsol : na igen, az a másik amit kihagytam!

Csak pár ilyen játék van, 99%ban full felesleges és főleg gpu igényes..

Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo II: Classic és Resurrected
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- BMW topik
- BestBuy topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fájhat Elon feje: mindjárt kész a Starlink-rivális
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055, 100% Akkumulátor
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Fachixy FC-100 fejhallgató mikrofonnal / 12 hó jótállás
- Silvercrest Rajztábla
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Úgyhogy én sem fogtam ki valami jót. De meg vagyok elégedve a teljesítményével.