- sziku69: Szólánc.
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- mefistofeles: Hoppá, veterán lettem!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Flashget
félisten
válasz
Hoorus #17404 üzenetére
Sziasztok.
Csatlakoznék én is az Ivy Bridge táborhoz!
1 hete vettem a 3570K+Asrock Z77 E4 (LeC-től) + mx-4-t 2x4GB Corsair 1600MHz LP ramot (többi infó ház,hűtés az adataimnál) és elsőre 4,4GHz-n kezdtük a tesztet.
Azért a többes szám mert LeslieG Jr. topictárs segített a tunningban, szószerint szájbarágós, leírásos, screenshotos verzióvalKészítettem 3db képet a teszt különböző időpontjaiban a CV miatt ami 1.104-1.120 között ingázott.
Se a bootoláskor se a teszt alatt nem produkált semmilyen hibát. Most jön majd a játék alatti teszt. De mivel nekem csak az rfactor van és az ma már nem teszi igazán próbára a gépet egy WoT vagy RO2 játék alkalmas lenne rá mint "koimolyabb" játék?
BF3, COD 3456. rész és társai nincs nekem. -
*Tata*
senior tag
-
bombibmw
veterán
válasz
Hoorus #17283 üzenetére
Azt néztem a benchmarkodnál,hogy 4,8-ra 1,18V a VIDed?
Az mán döfi.
Mennyivel viszi minimum a 4,8-at?(#17284) asdxv: Most néztem egyet 4,5-ön is és 780-at adott és nekem is 1333-as RAmok vannak,még jövő hétig.
Valami nem kerek ennél a benchnél,ha valaki rájön mi,írja meg! -
-
rayoliviero
veterán
-
krx21
nagyúr
válasz
Hoorus #13932 üzenetére
Na igen! Erre mondják, hogy kell neki a kupak modding, mint tanyára a villany!
Véletlenül sem akarlak rábeszélni, mert akkor biztos átvernél valakit vele, meg amúgy is értelmetlen dolog egyesek szerint...Én például azért nem vállalnám el, mert ha nem jönne össze az roppant kellemetlen lenne...
A sajátomnál is dobtam egy pár imát mikor nem indult el, aztán az alkoholos lábhely tisztítás megoldotta... -
Speed®
titán
válasz
Hoorus #13905 üzenetére
Ebből (mármint Queen) ne vonj le messzemenő konzekvenciákat, valós felhasználásban a 3770K HTs előnye optimális esetben is csak 20%ot ér el..és javarészt melóról van szó ekkor, megfelelő programmal, nem játékról.
Utóbbiban néha hátrány is a HT..szóval ha játék és Ivy, akkor 3570K..a sima 3770 meg pont azért nem éri meg ilyen összevetésben, mert jóval drágább..
Ha úgy viszonyulna a 3570Khoz árban, mint anno a 2500K a 2600hoz, akkor elgondolkodtató lenne (én is a 2600at választottam anno azonos áron, amit 4GHzen hajtottam, miközben 4.5ön ment előtte a 2500Km..csak ugye render/videós témákban az i7 előnye kijött, kisebb étvágy/könnyebb hűthetőség mellett), de amíg 10k van köztük és nem melóról van szó, szvsz felejtős.
Feltéve, ha nem jön be a "geekfaktor"..én is imádom a 8 rublikás feladatkezelőt meg az AIDA/Cinebench/wPrime/trémárk CPUscore i7 eredményeket -
=HG=
addikt
válasz
Hoorus #13902 üzenetére
Nem értek veled egyet. 3570K alapon 10 %-al gyorsabb mint a 2500k. 4,2 Ghz-ig nem kell aggódni a hőfok miatt, addig nincs gond vele..És a 3 év garit se felejtsük ki a sorból. Ha meg tuningos darabot fog ki, akár 4,7 Ghz-ig is elmehet léghűtéssel. (bár ehhez már szerencse kell)
-
Gtaati
őstag
válasz
Hoorus #13751 üzenetére
Én is pengével és tapétavágóval csináltam,sarkoknál kell megkezdeni óvatosan,egy a lényeg h feszegetni nem szabad,mert a cpu nyákjának tetején sok apró vezető sáv van,és ha elpattan szemmel nem is látható és vége a cpunak vagy egy részének,tehát sarkoknál megkezdeni utána végigvágni és ha ez megvan a kupakot jobbra balra mozgatni és elengedi a ragasztó, de ezt is csak óvatosan mert ha sok a ragasztó és tépjük a kupakot fel lehet szakitani a nyák tetejét! Hát röviden ennyi én csináltam!
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
Hoorus #13751 üzenetére
Kérlek szépen hogy mi kell hozzá? Egy nagy adag bátorság, és kézügyesség. No meg a penge ami egy 9mm új tapétavágó penge. Semmi más. Ja de mégis. Nagy fokú odafigyelés, és koncentráció. Nem buzdítok senkit eme cselekedetre mert a gari ugrik és el lehet baxni a procit ha nem odafigyelve csinálja az ember. No meg az újjad bánja ha megúgrik a penge. Ezért kell a koncentráció és odafigyelés.
Mindenki saját felelösségre csinálja a kupakolást!!!!!
Újabb teszt csak 4.4GHz-en.
-
bandika0626
senior tag
válasz
Hoorus #13726 üzenetére
Hát igen. Nem lehet mindent egyszerre kicserélni. Jó alapok kellenek aztán a többit meg majd ahogy futja. Azért is irtam a kollégának, hogy ne sajnálja a pénzt a procira meg a lapra. Ez az alapja az egésznek mert azért valljuk be nem minden nap cserél procit meg lapot az ember. Ha rosszul választ memóriát azt még könnyebben lehet orvosolni és kisebb is lesz esetleg az anyagi veszteség. Egyébként egy HD7950-be gondolkodok.
-
bandika0626
senior tag
válasz
Hoorus #13722 üzenetére
Nincs nekem semmi bajom ezzel a vga-val. Eddig cuda-val csináltam a videókonvertálós gyorsítást de valóban annyira erős a proci, hogy ha a vga-t is bekapcsolom akkor lassabban csinálja a dolgát. Volt gtx 560Ti is de nem voltam elragadtatva tőle.
Mivel játszani nem igazán szoktam ezért a vga egyelőre marad. Ezt a plugint szoktam használni a vitualdubhoz de sajnos még AMD-s kártyákhoz nem jött ki. Van még jó pár progihoz ez a plugin de saját tesztekből a virtualdub a leggyorsabb. Azért is akarok majd 3770K-ra váltani mert ha azt a 15-20% közötti plusz gyorsulást ki tudom hozni akkor már jó lesz. VGA meg majd az év vége fele lesz cserélve. -
GezaR
tag
válasz
Hoorus #13711 üzenetére
Sokat gondolkodtam rajta az elmúlt jó pár napban, egyszer ide, egyszer oda billen a "mérleg", talán most a k-t venném meg. Azért talán, mert még gyűjtögetek kicsit.
Valószínűleg egy Radeon 7870 lesz mellé, aztán mivel nem 1-2 évente cserélek komplett konfigot, majd valószínűleg a későbbiekben lesz nagyobb kártya benne. (A mostaniban is volt nagyobb az 1650 XT-nél csak 3 hónapja megadta magát...
)
Ami az alaplapot illeti, személy szerint az Asus-t és az MSI-t pártolom, de jó pár lapot végignézek még.
Ja és majd elfelejtettem... Gyári hűtés mennyire halk? Mert itthon van egy CM Hyper TX3, de annak már nagyon kerreg a ventilátora - azt semmiképp sem akarom használni -, vagy keressek egy normális hűtőt hozzá? És ha az utóbbi eset áll fent milyet érdemes?
Bocsi a sok kérdésért, csak az utóbbi 1,5 évben csak nagyvonalakban követtem az informatikát és most az elmúlt hetekben kezdtem utánajárni részletesen a dolgoknak... -
bandika0626
senior tag
válasz
Hoorus #13350 üzenetére
Még 4.5-nél a 75-80 fok elment volna videókonvertálás alatt mert úgysem ültem volna itt mellette, hogy hallgassam a venti zúgását, de ne is a venti a hangos hanem inkább szélzaj van. Így 4.2 meg elvan 1.17V-tal meg max 60-65 fok körül és csókolom. 4.5-nél már 165-170W mutat a fogyasztásmérő a gépről. 4.2-nél meg 140W viszont 4.5-nél már nem volt akkor teljesítménybeli ugrás.
-
Cole86
senior tag
válasz
Hoorus #13332 üzenetére
Játékra erősebb egy 3570k.. HT csak hátráltat 99%ban.. ergo tuti megfőgne a proci már 4400körül, 1,23-1,25v feszt simán bekérnek a nagy számok törvénye szerint.. ott már nincs olyan nagy szórás és még brutálisabb a különbség a kupak és a magok között.. (akár 40fok diff!!!!)
szerK: érdekesen hangzik.. az már eléggé meleg, mondjuk nincs egy túl drága hűtőd, az is igaz..
(ahhoz képest nem is rossz
)
A többség szerint a legtöbb játék nem tudja kihasználni a HT-t (persze vannak kivétel pl BF3 vagy talán a far cry3 is)
Amúgy azt a gammát még nem is próbáltam.. majd meglesem, de túl sok volt vele a gond eddig..
-
haddent
addikt
válasz
Hoorus #13169 üzenetére
Húha milyen alatlap az, hogy ekkorát droppol? Azért az elég jó nagy 1.2 ről
1.76V1.176V#13171 =HG= jól van köss ám bele
Hoorus: az a baj vele, hogy nekem elég nagy drop, nem ehhez vagyok szokva. Így tulajdonképpen jóval 1.2V alatt vagy, nagyon jó kis proci szerintem
Egyébként én fixen szeretem azon is hagynám.
-
ST05
őstag
válasz
Hoorus #12993 üzenetére
ha ez neked jobban tetszik mint a schythe- ok
kisebb is , árba is ott vagy,
bár nem rossz ne mazt mondom, ez ilyen felcsavarozós, ahogy láttam nem könnyü feltenni, de ha egyszer fenn van,,,,
vannak szép schyte.ok is szerintem a japánoktol amugy , de nem mondtad h szép legyen
akkor végy dark quiet-et 20 ért a németektölami lehet h gyengébb lenne egy schythe-tol
-
szeva000
addikt
válasz
Hoorus #12896 üzenetére
szted engem érdekel a garancia
....kb a termékek 10%-át veszem meg garral....inkább adok érte kevesebbet,mint a gariért fizessek....Nem besuélve,hogy megy ez 4700-on is csak nem akarom a végleteken hajtani...nomeg nem 100fokon megy,mint eddig....
Az,hogy neked megéri,én lesz*rom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest