Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi8800gt
addikt
Igaz a mostani 3570k az 4.8 GHz megy 1.304 vcorén és mielött hozám jött egyböl delideltem is és a hőfok most már jobb lett majd 18 fokkal.És bolodg voltam hogy 5 GHz még a D14 simán hűtti
Én csak az a jó minőségű intel paszta miatt modnom hogy 90-fokokon járatni ilyenkor Léggel az merész meg ha rá ereszt egy Linxet az meg is tekeri 95-re simán
-
20+ fajta pasztát teszteltem már azonos rendszeren. Volt már nálam többféle fehér paszta, nem csak a troll videóból vonok le ilyet, azt csak viccből tettem be, ráadásul fogkrémet használnak benne.
Én valahogy nem hiszek abban, hogy egy "találtam itthon" paszta az ütőképes lesz.De nem kell ezt ennyire túlbonyolítani. Mindenki azt használ, amit szeretne, nincs nagy beleszólásom meg közöm hozzá.

-
kona005
senior tag
-
kona005
senior tag
-
laychi
veterán
Azért írtam,ha olyan prociról van szó,ami viszi,szóval mint pl ami most nekem van,vagy ami volt
teszem azt a 3570k-m stabilra ki volt tesztelve 2400mhz-s rammal,meg volt az adott stabil időzítés.
Egy olyan lap,ami csak 2000-ig kezeli,az valószínűleg nem menne feljebb,pedig a proci meg a ram tudná.
Érted mire célzok? -
laychi
veterán
De ha van egy plafon a lapnál,akkor gondolom az gátat szab.
pl ha lenne egy 2400MHz es ram mondjuk a gépben meg egy olyan proci ami elkezeli,de a lap mondjuk csak 2000MHz-ig kezeli,akkor feltételezem nem tudod futtatni 2133Mhz-n sem,mert akkor nem indul el a masina,mert már nem támogatott az órajel(gondolom ez főként a bioson múlik)Vagy nem így van? Nekem ez az elképzelésem
-
MrM94
addikt
az en 3770k-m is 1.28 at ker 4.5 re..Nincs ebben semmi erdekes...
De lehet hogy mivel alanyunk nem tuningbajnok,mas segitsegevel tuningolta,ezert lehet nincs finomhangolva...sőt..
Es lehet lelehetne csipni abbol a feszbol..Te feltetelezed,de attol meg nem biztos hogy ugy van .Inkabb megkene gyozodni rola,s segiteni neki.Fejezzuk be a vitat legyszives.Koszonom. -
-
ricsi8800gt
addikt
-
hdekakas
senior tag
A vga-kat nem akarom vizezni, mert akkor oda a garancia. Ráadásul msi gaming-re talán nem is lehet vizes blokkot tenni (r9 290 topikban régebben épp Te írtad).
De ha már a procin nincs nagy borda, akkor elfér egy ventilátor az oldallapra, és megoldódik a vga-kon is a friss levegő bekeverés.
Corsair H100i jó?
-
laychi
veterán
Köszi

Volna még mit javítani,de ahhoz képest,hogy burkolat alatt egyszer az egyik mag 102 fokot,a másik 103 fokot ért el és a másik kettő is bőven 90 fölött volt,ez igen csak 25 fokos illetve afeletti lehűlés
4,6Ghz-en 1,32-1,33V-on is 80 fok volt a legmelegebb mag burkolat alatt.
Leget,hogy a fedélre is érdemes lenne ultrát kenni?
arra gondoltam,hogy a közepét megkenném ultrával,a két szélét meg mx4-gyel vagy cm pasztával,hogy az alu részét ne kezdje meg a hűtőnek.Most szemezek a Zalman z9 plus-szal,m-mel kezdődő varázsló nevű hardverboltban jóárasítva jobb szellőzés érdekében
-
-
laychi
veterán

Mostmár nem linxelek,majd ultrával még kipróbálom,de innentől ennyi.meg van,hogy hol stabil,ott fog ketyegni
(#23319) Lolka Bolka válasza laychi (#23318): így is hűvösebb már,mint előtte burkolat nélkül.Linx alatt meg minden esetben 100%-on megy a proci és a ház venti is(az az egy kis 8 centis amim van
a maga 3000-es fordulatával) -
laychi
veterán
de ez egy rosszul szellőző ház és burkolat alatt ennyi most 87 fok a max,előtte volt,hogy felment ugyan ezzel a fesszel 102-103 fokra burkolat alatt,burkolat meg előlap nélkül volt 94 fok,most 1,272-1,280V-on ugrál,a második kép,ami nyitott házzal volt pár hete, ott 1,280-1,288 közt ugrált. max 0.005-0,010V-ot kell állítani
Tolok neki még akkor egy kicsi feszt,hogy egál legyen és akkor leszedem a burkolatot is meg realtemppel mérem,nem coretemppel. -
-
laychi
veterán
Még most is folyamatosan azon kattogok,hogy belevágjak e vagy ne vágjak (szó szerint is érthető
)jelen feltételek mellett.
Hőfokilag,ha csak 5 fokkal is ,de jobban járnék jelen körülmények közt is.
Addig nem is derül ki,amég nem szedem le a kupakot,hogy az én esetemben mennyit javulna.Lehet,h csont száraz a gyári paszta és akár 10 fokot is jelenthetne nem igaz?
Ha levágom,akkor a nyákról arcszesszel vagy körömlakk lemosóval maradéktalanul el tudom távolítani a ragasztót?Vagy kapargatni kell?Nyákot nem marja meg egy ilyen kezelés? -
laychi
veterán
Amikor az mx4-gyel próbáltad,akkor is a vízhűtés alatt,igaz? Nem léghűtéssel.Mennyit nyertél mx4-gyel és mennyit a liquid pro-val?
Nem értem miben jobb a broken,ugyanúgy 4 hőcsöves 12 centis ventivel.Hogy produkál 10-12 fokkal jobb eredményt? 1-3 fok eltérés még oké,de 12 az kicsit nagy differencia lenne, nem?szerk: bocsi,most látom a link alatt,hogy írtad a hőfokokat.
(#22932) SzlobiG ilyen a proci sajnos
most mit csináljak vele?Nem jót fogtam ki.
Stabil,jó,azzal nincs baj,csak nagyon bekéri a feszt,emiatt pedig magas a hőfok.
-
Fasten
tag
Kicsit tesztelgettem
Feltekertem a rendszerventiket, bekapcsoltam a monitorozást és toltam egy jó órás játékot. Proci 40% körül dolgozott végig, 61-62 volt a max, de jellemzően 50 fok körül mozgott a CPU hőmérséklet. Videókari max 61, de gyorsan visszahűlt. Ez jónak tűnik, nem? 
-
laychi
veterán
Nagy a valószínűsége,hogy el van tévedve kicsit az úri ember

Nagyjából sejtelme sincs a tuningról
Félreértés ne essék,én sem vagyok egy pro,de azért utána néztem a dolgoknak és addig álligattam,amég jó nem lett.Meg felfogom,hogy mit kell nézni és milyen terhelést kell neki adni.
-
laychi
veterán
Arra gondoltam,hogy léghűtéssel az mx4 pasztával nem nyernék sokat.
Inkább a vízzel meg a liquid pro/ultrával lenne lényegi különbség,ahogy írtad 20 fok.(#22474) adatfalo : szerencséd van akkor vele,nekm 4,5-ön ette a 100 fokot ha a burkolat fent volt a hyper 212 Evo-val a 3570K-m
-
laychi
veterán
Ezért nem megyek bele a delidbe,sokat nem nyernék vele,max 5 fokot ezek szerint,most 4.5-ön használom a 3570-k-mat max 70-75 fok közt ingadozik legnagyobb terhelésnél a maghő burkolt gépben(annál az alkalmazásnál,amit én használok),léghűtéssel,mx4-gyel.még akár a 4,6 is beleférne sztem.ennyinél még nem szabad,hogy baja legyen,tcase meg nem ment még nagyon 50 fok fölé,max 1-2 fokkal nyáron,67 a gyári érték,ez még bőven alatta van
-
hdekakas
senior tag
Én is azt hittem hogy abban már van, csak tegnap utánanéztem, s láttam én is hogy nincs.

Akkor majd lehet hogy mégis másik lesz, még addig kiderül.
C1E, C-State sincs az MSI lapokban? Mert azok révén is vissza kellene hogy vegye a feszt ha nem 4500-on megy csak 1600-on.Itt ilyet találni, azt írják ez jobb megoldás mint az offset:
We implement CPU offset voltage differently and from an overclocking perspective, apparantly better.
In ClickBIOS, go to "Hybrid Digital Power"
And there you can select your offset options, control and compensation.
Set VDroop Offset control to 100% (100% of the set voltage at maximum CPU speed) set Digital Compensation to High and just leave EIST enabled.
This leaves the Load Line Calibration settings at 100% when you set your voltages you want for OC and the system will do the rest.
As you can see from the table below (4.8 GHz LinX) this gives you lower power consumption vs. Asus/Gigabyte, lower temperatures and better performance.
oh .. and NO VCORE fluctuation.
Vélemény?
Valami oka csak van hogy az egyik legnagyobb MB gyártó nem preferálja az offset-módot a kimondottan tuningra tervezett lapjaiban sem.
-
Tomdriver
őstag
Köszönöm a választ, Giga z77-es lap - megkeresem.
Viszont vga teszteken 3770K-nál kikapcsolják ezeket is: EIST / C1E / C-state kikapcsolva; Turbo Boost kikapcsolva.
Ezek szerint ha megteszem, játékban jobban teljesít CPU? Ha kikapcsolva marad, zavarhat más alkalmazást?
(Bár ha belegondolok, szinte csak játékra használom ezt a PC-t.
) -
hdekakas
senior tag
Mivel ahogy említettem, én meg MSI-t tervezek, így kérdezném:
Ha nincs benne Offset mód, az miben rosszabb?
Mindig a max fesszel megy a proci, ha visszaveszi az órajelet, akkor is?
VDroop Offset control erre nem jó?
Nekem meg a legutolsó egy Asus lapom volt, random újraindítások jellemezték, terhelés nélkül is. Mire rájöttem, hogy a lapon megfolytak a kondenzátorok.
Pedig sosem volt tuningolva egy dekát sem. 
-
-
dergander
addikt
Nem akarom szegény Asrockot leírni,de van 1-2 olyan lapja ami igencsak furcsa mód üzemelnek.
Igen vannak jó mATX lapok ittvan nekem az Asus Maximus IV Gene-z/Gen3asom,de az nem egy árkategória,sajna az a baj ami olcsó az szó szerint olyan alkatrészekből is raknak össze felszereltségileg is elmaradott.
Érdemes ajánlani az MSI féle GD65 vagy Valami komoly Gaming lapot,a Drive mostfetek igencsak jó hatákonysággal bírnak,persze igenborsosabb áron.
Mivel most énis pénz hijján voltam egy Giga Z77x-D3H melett döntöttem,pedig az UD5H szúrta szemem,de erre a platformra már nemlesz több költésem,még egy 2400MhzCL10 Xtreem RAM,oszt kabát
-
dergander
addikt
Nemkell leírni,nekem már számtalan lapom volt,ismerem a cuccot,de azért nincs igazad,amit leírtál abba benne van a cáfolat is,most akkor hogy? A fázis része a drive-ok.

A badarságod pedig az hogy egy mATX lap , sose lesz ATX lapos bátya nyomdokaiba,ne is akard ezt megmondani,azért nézz szét mielőtt írsz.
Nekem már volt ilyen 4+2 lapom tudom hogy elfogy az anyag,ha túlmelegedne akkor droppolna,de ennek nem ez a gondja,teccen megérteni
hdekakas : Érdemes tunninghoz kicsit több pénzt kiadni,azaz egy kicsit borsosabb lap,MSIből nagyon is jók a GAMING lapok.
-
hdekakas
senior tag
Igen, a hűtés a gond, mármint a VRM melegszik fel túlzottan. Nálatok hány fokos? Nálam 49.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Főként az M lapoknál még melegebb a VRM, mintha még kisebb lenne a hűtés. (És a ramjaimat sem képes alap 2400-on futtatni, hiába lövöm be az XMP profilt, akkor is csak sípol, pedig elvileg 2800-ig bírja.)
Jövőre tervezek egy MSI Z77 Mpower-t beruházni. Vélemény? Vagy valami jobb ötlet a 3770K-hoz?Ja, és ki milyen pasztát használ a hűtés alá? MX-4 jó, vagy valami jobb van? OCZ Freeze Extreme talán jobb, de nem láttam sehol kapni. (Egy helyen láttam, de ott sincs.) Liquid pro-t nem akarok valamiért. Több fórumon olvastam, hogy idővel elválaszthatatlanul összegyógyítja a kupakot a hűtőbordával.

-
hdekakas
senior tag
-
hdekakas
senior tag
A kép régi, ha beírok 500-as vagy 200-as értéket, akkor sem változik a dolog.
Ramokat már mindenhogy próbáltam, de végül 2133-on a legjobb CL 10-esben.
Nem volt alaplap csere, ssd csere volt 2 hónapja, úgyhogy a Windows friss.
És igen, végigzongorázok mindent, 3,9GHz-től felfelé 4,3GHz-ig javul a teljesítmény, utána 4,4GHz-től már visszaesik.
Az nem érdekes hogy az alaplap honlapján azt írja hogy TDP 35-95W, attól még vinne 200W-ot is?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hdekakas
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

most mit csináljak vele?Nem jót fogtam ki.

Pedig sosem volt tuningolva egy dekát sem.